Ficatei de pui cu legume
Postat de: rocsi_1612 in FicatFicateii ii puneti in apa rece pentru 15-20 de minute. Dupa acest timp, ii spalati, ii scurgeti bine de apa si ii curatati de pielite sau alte venisoare, daca au. Ceapa o curatati si o tocati...Citeste continuarea
Falafel
Postat de: xana in Mancaruri de legumeCalim ceapa taiata cubulete mici in putin ulei, timp de 2 minute. Adaugam cateii de usturoi pisati si ardeiul taiat marunt si lasam la calit atat cat sa se inmoaie fara a prinde culoare. Punem...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: xana in Mancaruri de postFasolea bine spalata se pune la fiert pentru cca 1 ora- 1 ora si jumatate. Daca nu s-a lasat cu o zi inainte la inmuiat, se poate sa dureze mai mult fierberea. Dupa prima jumatate de ora de fiert,...Citeste continuarea
Focaccia cu ceapa si branza de capra
Postat de: andaoana in PiineDrojdia (eu am folosit drojdie proaspata ,dar se poate folosi si uscata), am desfacut-o in 100 ml apa calduta impreuna cu putin zahar. A amestecat Oana in ea pana cand drojdia a fost dizolvata...Citeste continuarea
File de somon cu piure de pastarnac
Postat de: AlexTeacher in SomonTaie bucatile de pastarnac si pune-le la fiert in apa cu putina sare; Pune semintele de vanilie la fiert, impreuna cu pastaia; Odata fierte, scurge apa intr-un castron si arunca pastaia de...Citeste continuarea
Flädlesuppe (Supa germana cu clatite)
Postat de: Satisfyyourcravings in SupeIntr-un bol de marime medie, se amesteca faina, ouale, laptele, sarea, nuscoara si uleiul, cu ajutorul unui tel, pana devine o compozitie omogena, fara cocoloase. Se lasa la odihnit 15 minute....Citeste continuarea
Frigarui marinate in sos de soia
Postat de: AnaDavid in Porctăiați carnea cubulete mici. puneți împreună usturoi, ghimbir, sare, 1 lingură de ulei,ardeiul iute si pisati până se face o pastă, apoi adăugați toate celelalte...Citeste continuarea
Focaccia de masline si rosii cu...
Postat de: xana in PiineTaiem usturoiul in felii si il incalzim la foc mic impreuna cu uleiul de masline, dar fara a-l praji. Luam de pe foc si il lasam deoparte pana se raceste complet. Ne trebuie ca usturoiul doar sa...Citeste continuarea
Fructe de mare cu paste
Postat de: oanapl in Fructe de mareCureți gogoșarul de semințe și cotor și îl tai feliuțe. Usturoiul curățat îl feliezi. Speli roșiile. Într-o tigaie, pui uleiul de măsline și călești...Citeste continuarea
Fasole verde cu ciuperci si piept...
Postat de: katty in Mancaruri de legumePieptul il spalam, il scurgem si il taiem fasii subtiri, pe care le dam cu sare si piper. Trecem rapid ciupercile printr-un jet de apa, le stergem si le feliem. Curatam usturoiul si il taiem...Citeste continuarea
Frittata cu ardei, dovlecel si paste
Postat de: oanapl in FusilliPui apă cu sare la fiert într-o oală și când apa clocotește, pui pastele și le lași să fiarbă 5-6 minute, apoi le scurgi bine. Tai șunca și dovlecelul cubulețe, iar...Citeste continuarea
Focaccia cu avocado
Postat de: andaoana in PiineDrojdia (eu am folosit drojdie proaspata, dar se poate folosi si uscata), am desfacut-o in 100 ml apa calduta impreuna cu putin zahar. Zaharul o sa ajute drojdia sa creasca. Intr-un vas,...Citeste continuarea
Falafel de post
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postNautul, il scurgeti foarte bine de zeama. Curatati ceapa, o taiati in sferturi, curatati si catelul de usturoi. Puneti nautul bine scurs in blender, impreuna cu ceapa si usturoiul. Le...Citeste continuarea
Fasole colaborationista
Postat de: Constelatialeu in PorcMai intai, am ales fasolea si am lasat-o la inmuiat cu o zi inainte. A doua zi am pus-o la fiert si, cat a fiert fasolea, au sosit si ajutoarele. Toata lumea la treaba, afumatura a fost spalata...Citeste continuarea
Fusilli cu pui, legume si branza de...
Postat de: mirela0911 in FusilliSe spala pieptul de pui, apoi se sterge cu prosoape absorbante. Se taie in cubulete potrivite. Ardeii se spala si se taie fasii. Ceapa se curata si se taie julienne. Ardeiul iute se taie...Citeste continuarea
Frigarui de pui cu iaurt si sofran
Postat de: mitinita in PuiPieptul de pui se taie in bucati egale. Sofranul se amesteca cu apa fierbinte si se lasa deoparte cateva minute. Pieptul de pui se amesteca cu sucul de lamaie, iaurtul si sofranul. Se...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: Oana in Mancaruri de postCa sa fiarba mai repede, este bine sa lasi fasolea la inmuiat in apa rece cel putin 10 ore sau peste noapte. Scurge apoi apa si spala bine fasolea inmuiata, apoi pune-o la fiert in apa...Citeste continuarea
Focaccia cu masline
Postat de: privatelaura in PiineMai intai, se pune drojdia intr-un vas mic, se adauga putin zahar si apa calduta. Se lasa sa se activeze. Intr-un vas mare, se cerne faina, se presara un praf de sare. Se face un locas, se...Citeste continuarea
Frigarui balineze - Sate Lilit
Postat de: ctlina in PuiCuratati ceapa si taiati-o in 4. Tocati carnea de pui cu ceapa. Puneti intr-un castron. Adaugati nuca de cocos, curcuma, curry-ul, piment-ul, sosul soia, pudra de coriandru, sucul de lime...Citeste continuarea
Fasole pastai pane
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de legumeFasolea pastai se curata de capete, se spala bine si se pune la fiert in apa clocotita si se lasa circa 10-15 minute. Dupa ce a trecut timpul, se scurge de apa, se lasa putin sa se raceasca....Citeste continuarea
Friptura aromata de curcan la slow...
Postat de: andaoana in Slow CookerLamaia o stoarcem intr-un castronel mic si amestecam cu ea sarea si piperul. Ungem carnea cu acest amestec si o asezam in vasul de la slow cooker Crock-Pot. Taiem ceapa in bucati mai mari,...Citeste continuarea
Friptura de curcan
Postat de: eumimi in CurcanMai intai dam carnea de curcan in fiert. Ceapa taiata julienne o calim in unt. Punem carnea fiarta intr-o tava, adaugam ceapa calita, vinul, 2 cani de apa, legumele, sarea, piperul si ghimbirul...Citeste continuarea
Fasole cu ciolan afumat
Postat de: RODIMUR in PorcFasolea se alege, se spală și se pune cu apă rece la înmuiat, cu o seară înainte de preparare. Ciolanul afumat se curăță și se spală bine, după care se crestează puțin...Citeste continuarea
Fulgi de rosii cu leustean
Postat de: panacris in ConserveDe obicei cojiile roșiilor rămase după stoarcere pentru bulion, le trimiteam la țară, să le savureze găinile. Acum nu mai avem găini, și prima intenție a fost să le arunc la gunoi,...Citeste continuarea
Focaccia cu rosii cherry si rozmarin
Postat de: AlexTeacher in Pizza1. Intr-un kilogram de faina 000 pune o lingura cu varf de sare grunjoasa si 10g de zahar (un varf de lingura) si amesteca bine. 2....Citeste continuarea
Frigarui de pui
Postat de: dantes in PuiCarnea de pui se taie cubulete si se marineaza in bere amestecata cu condimentele de mai sus si se lasa la rece trei ore.Apoi taiem ceapa, rosiile, ardeiul gras in bucati si le introducem pe...Citeste continuarea
Frigarui cu legume si mini-fileuri...
Postat de: Pungasa_Rogue in PuiDovlecelul se curata de coaja, se spala si se taie rondele groase. Ciupercile se spala si se taie in jumatati. Ceapa rosie se curata de foi, se spala si se taie rondele groase....Citeste continuarea
Farfalle cu sos arrabiata
Postat de: eumimi in FarfalleMai intai, punem pastele la fiert cu un praf de sare. Rosiile le dam pe razatoare. Punem uleiul la incins intr-o tigaie. Adaugam ceapa si o calim. Adaugam si rosiile si lasam pe foc...Citeste continuarea
Friptura tiganeasca de porc- la gratar
Postat de: mihaelar63 in PorcCarnea am feliat-o si am batut-o usor cu batatorul de snitele. Usturoiul se curata si se taie felii [ nu l-am pisat pentru ca am dorit un gust moderat de usturoi ] Puneti...Citeste continuarea
Friptura din burta de porc la slow...
Postat de: andaoana in Slow CookerAm sters bucata de carne cu un servetel de hartie ca sa nu fie umeda. Pe partea cu sorici, am crestat-o ca sa iasa mai bine grasimea din ea. Punem o tigaie la incins. Cand este incinsa,...Citeste continuarea
Ficatei de pui la tigaie, cu pireu...
Postat de: RODIMUR in FicatSe alege, se spală, se zvântă și se taie fin mărarul. Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert în apă cu puțină sare. Varza se curăță, se...Citeste continuarea
Farfalle cu unt si branzeturi la...
Postat de: RODIMUR in FarfalleSe rade mozzarella, iar telemeaua se taie în cubulețe mici sau se răzuie. Se unge cu unt o tavă din ceramică și restul de unt se taie în bucățele mici. Cele două ouă se...Citeste continuarea
Focaccia cu masline, cascaval si...
Postat de: Valclaudia in PiineAmestecam drojdia cu sarea si zaharul, adaugam apa calduta. Punem faina, amestecam si la final, picuram uleiul. Lasam aluatul la dospit cca. 30 minute. Preincalzim cuptorul la 180 grade...Citeste continuarea
Frigarui de porc si legume
Postat de: Valclaudia in PorcPulpa de porc se taie cuburi de marimea dorita, apoi adaugam uleiul de masline, sare,boia dulce si piper dupa gust, masam usor carnea sa se unga uniform cu amestecul de ulei si condimente....Citeste continuarea
Fasole pastai scazuta cu carnati
Postat de: mirela0911 in Mancaruri de legumeFasolea se spala si se rupe in bucati mai mici. Ceapa se curata si se taie marunt. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ardeiul se spala si se taie cubulete....Citeste continuarea
Friganele sandwich
Postat de: rocsi_1612 in SandvisuriAsezam 3 felii de paine pe un tocator. Pe fiecare felie, punem cascaval, apoi felii de salam si cate o felie de branza cheddar. Le acoperim cu celelalte felii de paine. Intr-un bol batem...Citeste continuarea
Frigarui picante de pui
Postat de: licurici_lra in PuiPlicul cu condimentul lichid se agita bine, apoi se toarna peste muschiuletul de pui. Carnea se lasa la marinat in frigider, 30 min. Intre timp, se pregatesc legumele. Ceapa se taie in 4,...Citeste continuarea
Ficatei de pui in sos de lapte
Postat de: oanapl in FicatPui ficățeii la fiert in putină apă și ii lași să fiarbă câteva minute, pentru a scoate sângele. Ii scoti din apă, ii clătești și apoi ii...Citeste continuarea
Foietaj cu broccoli si conopida
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeSe lasă foietajul la decongelat. Se curăță conopida și broccoli, se desfac în buchețele și se fierb, separat, în apă cu sare, aproximativ 15 minute. Când sunt gata...Citeste continuarea
Fasole verde scazuta cu praz si marar
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCuratam prazul, il spalam si il taiem rondele. Il punem la sotat in ulei, adaugam apoi legumele congelate, calim impreuna cateva minute. Punem si fasolea verde, adaugam 1/4 cana apa,...Citeste continuarea
Friptura pe grill
Postat de: ella87 in PorcAdaugam condimentele intr-un castron, alaturi de jumatate pahar cu bere, 3 linguri ulei masline sau de care aveti, zdrobim catei de usturoi si ii punem peste condimente. Se iau feliile de ceafa,...Citeste continuarea
French toast cu iaurt in dry cooker
Postat de: VanessaAli in SandvisuriBatem oul si albusul cu laptele si sarea. Taiem felia de paine in cuburi si o punem peste ou. Lasam 10' sa se imbibe. Punem dry cooker-ul pe aragaz, taiem telemeaua in cubulete mici si o punem...Citeste continuarea
Friptura de miel aromata la cuptor
Postat de: andaoana in OaieCarnea o spalam bine, in apa rece. Intr-un vas, punem sarea, piperul, frunzele de leustean si menta tocate grosier, usturoiul pisat, zeama de lamaie, ras el hanout si vinul si amestecam pana...Citeste continuarea
Friptura de porc la tava
Postat de: Bunica in PorcCarnea de porc se curăță de pielițe, dacă are ;); spălată și feliată la 1-1/2 cm, o așezăm în tava unsă cu ulei. Condimentăm carnea și o dăm la cuptor. Când...Citeste continuarea
Fajita cu carne de curcan
Postat de: Satisfyyourcravings in CurcanSe incalzeste o tigaie, la foc mediu spre mare si se soteaza ceapa in putin ulei, pana se inmoaie. Se adauga ardeii, carnea si condimentele si se mai gatesc cateva minute, pana cand carnea e...Citeste continuarea
Fasole cu ciolan afumat si turta...
Postat de: Satisfyyourcravings in Slow CookerSe clateste fasolea in apa rece si se transfera in vasul slow cooker Crock-Pot (sau intr-o caserola). Se acopera cu apa 3 cm deasupra fasolei. Se adauga ciolanul, se acopera cu un capac si se...Citeste continuarea
Focaccia din fulgi de cartofi cu...
Postat de: Valclaudia in PiinePreincalziti cuptorul la 200 grade C. Drojdia se pune intr-un castron incapator, impreuna cu sarea si zaharul. Adaugam apa calduta, lasam 1 minut, sa se umfle fulgii de cartofi. Adaugam...Citeste continuarea
Friptura de miel cu tarhon
Postat de: Bunica in OaieAmestecăm toate ingredientele pentru marinadă, într-un castron. Carnea de miel pârlită la flacăra aragazului, curățată de grăsime, spălată și zvântată cu un...Citeste continuarea
Friptura de miel cu vin
Postat de: eumimi in OaieMai intai, presaram toate condimentele (verdeturile, sare, piper, ardei boia, ghimbir) in tava in care facem friptura. Rostogolim fiecare bucata de carne prin condimente, adaugam...Citeste continuarea
Friptura de pui la cuptor
Postat de: eumimi in PuiMai intai, taiem pulpele in doua, desfacem copanelul de semipulpa. Punem carnea de pui in tava, o condimentam cu sare, piper, ardei boia dulce si praf de usturoi (il putem inlocui cu usturoi...Citeste continuarea