A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Mini franzelute cu lapte

Postat de: gaby_d in Piine

Pune intr-un bol drojdia, o lingura de zahar si amesteca energic pana cand se  lichefiaza. Adauga 3 linguri din faina si putin lapte cald, pana cand obtii o compozitie omogena, de consistenta...Citeste continuarea

Muschi de vita Wellington

Postat de: panacris in Vita

Mușchiul se fasonează de grăsime și se rumenește pe toate părțile în unt încins, până ce carnea se sigilează, adică va prinde o crustă, care să mențină sucurile...Citeste continuarea

Mancare de rinichi cu creier de porc

Postat de: katty in Porc

Punem creierul intr-un vas cu apa rece si il lasam pentru cel putin 1 ora. Scurgem creierul si il clocotim 2-3 minute intr-o oala cu apa si putina sare, apoi il scurgem intr-o sita. Taiem...Citeste continuarea

Merlucius cu ou si malai, la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Peste

 Merluciusul se lasa sa se decongeleze la temperatura camerei . Dupa decongelare carnea trebuie sa aiba o culoare rozalie si sa fie usor ferma . Cu ajutorul unei foarfeci...Citeste continuarea

Mancare de porc cu bere si legume

Postat de: oanapl in Porc

Tai carnea în felii groase de 1 cm și apoi în baghete sau fâșii lungi de 4-5 cm și late de 1 cm. Pe acestea le condimentezi moderat cu piper negru măcinat, usturoi granulat....Citeste continuarea

Mamaliga in straturi cu branza si oua

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Punem la fiert apa. Cand clocoteste adaugam sarea si malaiul in ploaie, amestecand continuu. Fierbem 10 minute o mamaliga mai moale. Ungem  bine cu unt un vas care poate merge la cuptor....Citeste continuarea

Mancarica de curcan cu mazare verde...

Postat de: mihaelar63 in Curcan

Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Carnea de curcan se taie cuburi . Morcovul se razuieste . Sotati in ulei ceapa si usturoiul . Cand acestea incep sa...Citeste continuarea

Muschiulet de porc cu sos de soia...

Postat de: rocsi_1612 in Porc

Spalati muschiuletul si il stergeti cu niste servetele. Il taiati felii mai grosute. Curatati usturoiul si il taiati in patru. Incingeti o tigaie, adaugati untul si bucatile de carne. Presarati...Citeste continuarea

Mamaliga in straturi, cu ficatei de...

Postat de: RODIMUR in Ficat

Se pune apă cu sare la fiert și se face o mămăliguță moale, pentru 3-4 persoane. Între timp, se fasonează ficățeii, se spală și apoi se prăjesc rapid, la foc mediu, pe ambele...Citeste continuarea

Mazare cu galuste

Postat de: sufletista in Mancaruri de legume

Pulpele de pui le-am spalat,le-am sters cu un prosop de bucatarie si le-am prajit in uleiul incins cu untura. Dupa ce le-am prajit frumos pe ambele parti am adaugat ceapa verde spalata si...Citeste continuarea

Musaca de conopida cu carne de porc

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Desfacem conopida in buchetele mici, pe care le spalam, le scurgem si le punem la fiert intr-o oala cu apa si putina sare care clocoteste.Fierbem 10 minute, apoi scurgem conopida. Intr-o cratita...Citeste continuarea

Mamaliga impanata

Postat de: MotanLaOale in Porc

Costita se taie cuburi si se prajeste. Carnatii se taie felii si se prajesc. Se amesteca branza rasa cu cascavalul ras. Se unge un vas termorezistent cu unt. Se taie mamaliga in felii...Citeste continuarea

Mancarica de coada de porc cu sos...

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Fierbeti coada de porc 2 minute in apa cu sare si aruncati apa. Puneti-o din nou la fiert in apa cu sare, cimbru uscat si foaie de dafin .  Am pus 1/2 ceapa si un morcov intreg curatat....Citeste continuarea

Mancare de cartofi

Postat de: Bunica in Mancaruri de post

Ceapa curatata, spalata se toaca marunt. Intr-un vas  mic(o cratita sau taigaie de 3 l.)se pune uleiul la incins. Ceapa taiata se pune la calit in uleiul incins.Atentie sa nu se...Citeste continuarea

Mancare de pastai galbene, cu sos alb

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Dacă sunt prefierte, păstăile trebuie să mai fiarbă în apă cu sare încă 4-5 minute, după care se strecoară și se pun în bolul de servire. Dacă păstăile sunt...Citeste continuarea

Midii/Scoici umplute cu pesto de...

Postat de: ctlina in Fructe de mare

Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).   Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul.  Intr-o cratita se gatesc ...Citeste continuarea

Musaca de cartofi

Postat de: mirela0911 in Porc

Se curata ceapa si morcovul apoi se spala. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in uleiul incins inainte. Se amesteca sa nu se arda. Morcovul se taie in cubulete mici si se adauga peste ceapa....Citeste continuarea

Macrou la cuptor cu sos de mustar

Postat de: eumimi in Peste

Mai intai curatam pestele si ii taiem capul si coada. Ceapa o taiem julienne. Amestecam mustarul cu maioneza, cu sosul de soia si piperul. Amestecul rezultat este foarte sarat de la...Citeste continuarea

Maakouda a la chakchouka

Postat de: Criss in Aperitive / Garnituri

Eu am pregatit mai intai umplutura. Ardeii se coc pe plita, apoi se curata de coaja si se taie cubulete.. Rosia se opareste, se decojeste si se taie cubulet. Ceapa se taie solzisori si se caleste...Citeste continuarea

Mancare cu mazare, cartofi si morcov

Postat de: ancutsa in Mancaruri de legume

  Se curăță și se spală legumele. Se taie ceapa mărunt, cartofii se taie cuburi mari, ardeiul, fâșii scurte, iar morcovii, rondele. Într-o cratiță de 2 l, se...Citeste continuarea

Macrou afumat, reteta delicioasa cu...

Postat de: Constelatialeu in Peste

Cum se prepara Macrou afumat, reteta delicioasa cu saramura naturala: Mai intai lasam pestele la dezghetat, se stie ca macroul este un peste de la Marea Nordului, Marea Mediteranei sau...Citeste continuarea

Mancare de ciuperci cu piept de pui...

Postat de: katty in Slow Cooker

Taiem pieptul de pui in bucati de marime potrivita. Tocam ceapa fin dupa ce a fost curatata si spalata. Spalam rapid ciupercile sub un jet de apa, le scurgem intr-o sita si le taiem in sferturi,...Citeste continuarea

Mancarica rece cu limba si masline

Postat de: UrsanMihaela in Vita

     Spalam limba de vita in cateva ape.    Punem o oala la fiert cu apa rece,   sare si doua linguri de otet .    Cand apa incepe sa fiarba...Citeste continuarea

Mic dejun- bagheta umpluta

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Mai intai am taiat cubulete carnatul, salamul, branza maturata si gogosarul. Am scobit bagheta in mijlocpe toata lungimea ei, intr-un castron am spart ouale, am adaugat laptele, piper macinat,...Citeste continuarea

Mancare rapida cu mazare, kaiser si...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se scoate mazărea din conservă, se clătește în mai multe ape și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă. Cine folosește mazăre congelată, va trebui să o fiarbă,...Citeste continuarea

Mancare de pulpe de pui cu ardei copt

Postat de: MotanLaOale in Pui

Pulpele se curata, se spala, se lasa la uscat, se presara cu vegeta, piper, boia, sare. Intr-o cratita se pune uleiul si cand este incins se pun pulpele si se prajesc putin pe ambele parti....Citeste continuarea

Mancare de praz cu masline la slow...

Postat de: katty in Slow Cooker

In vasul aparatului slow cooker Crock Pot punem pasta de tomate, pasta de ardei si 200 ml apa. Adaugam prazul taiat rondele nu foarte subtiri, uleiul si maslinele. Punem capacul si pornim pe...Citeste continuarea

Medalion de vitel cu pleurotus si...

Postat de: panacris in Slow Cooker

Carnea se asezonează de sare, piper și cimbru, apoi se adaugă în vasul de ceramic al aparatului de gătit slow cooker Crock Pot , împreună cu ciupercile mărunțite și morcovul...Citeste continuarea

Mancare de naut cu pui la slow...

Postat de: katty in Slow Cooker

Punem in vasul aparatului slow cooker Crock Pot rosiile tocate marunt, ceapa taiata fin si morcovul rondele. Taiem pulpele in jumatati. le spalam bine si le scurgem. Intr-o tigaie in uleiul...Citeste continuarea

Macrou cu sos de rosii gatit la...

Postat de: Ksenya in Slow Cooker

Pestele il decongelam, il evisceram si inlaturam capul si coada, apoi il portionam in bucati potrivite. Saram si piperam. Setam aparatul pe functia high. Adaugam 2 linguri ulei in vasul...Citeste continuarea

Mancare de fasole galbena la slow...

Postat de: ancutsa in Slow Cooker

  Speli legumele și le cureți. Alegi fasolea, rupi tecile în jumătăți sau chiar în 3, ca să fiarbă bine. Toci mărunt cepele. Ardeii îi tai fâșii subțiri,...Citeste continuarea

Mere coapte la slow cooker Crock Pot

Postat de: katty in Slow Cooker

Spalam merele si le taiem un capac. Cu ajutorul unei lingurite scoatem cotorul si o parte din miez. Amestecam nucile cu zaharul cu scortisoara si mixul de fructe. Asezam merele in aparatul...Citeste continuarea

Mini tarte cu piept de porc

Postat de: Constelatialeu in Porc

Aluatul foitaj l-am scos din congelator si l-am lasat sa se dezghete, apoi l-am impartit in 6 si am imbracat formele de silicon, apoi am intepat mijlocul cu o furculita. Umplutura : Am taiat in...Citeste continuarea

Mancare greceasca de miel capama)...

Postat de: katty in Slow Cooker

Curatam pulpa de pielite si scoatem carnea de pe os.Taiem carnea cubulete mici. Procedam la fel cu organele de miel.Tinem ficatul taiat cubulete in putina apa rece pentru a iesi sangele din el,...Citeste continuarea

Mega chiftea de dovlecei cu porumb...

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Curatam dovleceii, le taiem capetele si ii dam pe razatoarea mare. Presaram putina sare si ii lasam 15-20 de minute. Scurgem zeama  lasata. Adaugam ouale, branza rasa, mararul, patrunjelul,...Citeste continuarea

Muschi de porc la slow cookerul...

Postat de: ancutsa in Slow Cooker

  Pui într-un castron înalt mușchiul de porc și torni peste el vinul alb.  Presari mirodenii după gust. Eu am folosit mirodenii pe care mi le-am pregătit în...Citeste continuarea

Mancare de masline si carne de vitel

Postat de: Bunica in Vita

Se ia o cratita de 3-4 l. se pun 2 l. apa  si se pune pe foc. Carnea se spala,portioneaza si se pune in cartita cu apa cand apa fierbe in clocot. Se  lasa sa clocoteasca apa de 2-3...Citeste continuarea

Mini omlete cu dovlecei si rosii...

Postat de: Bucataras in Aperitive / Garnituri

Spala rosiile cherry si dovlecelul. Curata coaja dovlecelului, taie-l rondele si rosioarele in jumatate. Pregateste mini tigaia pentru mini omlete. :D  Unge tigaia cu un strop de ulei...Citeste continuarea

Mancare de ardei copti, cu paste,...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Ardeii copți se scot din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural. Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, în conformitate cu recomandările de pe ambalaj....Citeste continuarea

Mini rulada aperitiv, din carne...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Frunzele de pătrunjel se aleg, se spală, se zvântă și se toacă mărunt. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic,...Citeste continuarea

Mini rulouri din carne tocata de...

Postat de: RODIMUR in Porc

Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie și devine transparentă. Frunzele de pătrunjel...Citeste continuarea

Mancare scazuta de cartofi cu...

Postat de: AdrianUdrea in Mancaruri de legume

Spalam bine cartofii, ii curatam si ii tocam in cuburi mari. In uleiul incins, prajim carnatii taiati in bucati mici pana se rumenesc bine, apoi ii scoatem si adaugam cartofii. Ii lasam sa...Citeste continuarea

Miel cu rosii si spanac

Postat de: katty in Oaie

Taiem carnea in bucati potrivite. Curatam ceapa si o tocam marunt. In uleiul incins punem carnea si amestecam ocazional in ea pana isi schimba culoarea. Adaugam ceapa si lasam sa se inmoaie si...Citeste continuarea

Mojito cu suc de pepene verde

Postat de: cristeena20 in Bauturi

Treceti prin storcatorul de fructe lebenita si puneti deoparte sucul. In paharul de Mojito punem lime taiat in cubulete -puteti pune mai mult daca e prea mica; aduagam un varf de lingurita de...Citeste continuarea

Mojito

Postat de: amalia01 in Bauturi

Într-un pahar înalt ( eu am folosit de vin 🤪) torni romul. Zahărul îl dizolvi puțin în apa minerală, apoi torni peste rom. Adaugi cuburile de gheață,...Citeste continuarea

Mamaliga pe placere

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

 Se prepara o mamaliga moale, din apa cu faina de malai si sare.  Se taie slaninuta cubulete si se prajeste in untura pana devine crocanta . In doua vase...Citeste continuarea

Mamaliguta cu lapte

Postat de: RODIMUR in Mancare copii

În timp ce laptele (strecurat printr-o sită deasă) fierbe, la foc mic, se face mămăliguța. Se pune apa rece în ceaun, la foc mediu, se adaugă sarea și când apa se...Citeste continuarea

Mancare de dovlecei, cu mamaliguta

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie grosier și se călesc, în ulei suficient și la foc mic, până ce devin ca sticla. Se spală ardeii grași, se curăță de...Citeste continuarea

Medaglioni cu sunca, mozzarella si...

Postat de: mihaelar63 in Paste

  Porniti  la inceput fierbatorul si incalziti apa  pentru paste . Maruntiti usturoiul verde  si sunca. Feliati mozzarella in rondele . Puneti...Citeste continuarea

Mojito

Postat de: cristeena20 in Cocktail

Intr-un pahar mare punem lima taiata in bucati, spalata in prealabil (taiem pe lungime-apoi in sferturi si sferturile in jumate ). Adaugam zaharul galben si apoi menta rupta putin cu mana,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]