Omleta padurarului
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriCarnaciorul se taie feliute si se trage usor la tigaie. Se adauga ciupercile curatate si spalate si se prajesc impreuna la foc iute 2-3 minute. Ouale se bat cu un praf de sare, se toarna peste...Citeste continuarea
Omleta cu ardei, cascaval si Ceva Fin
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriCoacem ardeiul, il curatam de coaja si cotor. Spargem ouale, le amestecam cu sare si piper intr-un bol. Le punem la prajit in tigaie peste 1 lingura de ulei lasata la incins. Adaugam...Citeste continuarea
Orez cu legume si turmenic
Postat de: ReteteDePoveste in Mancaruri de postAlegem orezul de boabele urate, il splam bine, pana cand apa devine limpede si il scurgem. Intre timp, punem intr-o cratita separat apa la fiert. Ceapa tocata o punem la calit intr-o cratita...Citeste continuarea
Omleta
Postat de: larisa_22 in Aperitive / GarnituriTocam sunca si cascavalul cuburi! Ardelul si rosia le tocam foarte marunt. Batem ouale foarte bine, adaugam sarea si ingredientele tocate si amestecam. Preparam omleta in tigaie de teflon...Citeste continuarea
Omleta cu cartofi si afumatura, la...
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii de coaja ii spalam si ii taiem cubulete mici. Feliem in fasii subtiri si ardeiul capia. Slaninuta (sau ce afumatura dorim) o taiem cubulete mici. Cascavalul il taiem si...Citeste continuarea
Omleta in straturi
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriIncepem prin a pregati doua omlete, cu cate 3 oua fiecare. Batem cele 3 oua spuma, impreuna cu sarea, mararul tocat si chili, le punem la copt intr-o tigaie de teflon unsa cu putin ulei si...Citeste continuarea
Orez cu ciocanele si sos de ciuperci
Postat de: danielaR in PuiSe fierb ciocanelele in apa cu sare.In aceeasi apa punem la fiert punguta cu orez. Intr-o tigaie punem la calit ceapa si usturoiul,adaugam si ciupercile si le calim bine. Adaugam smantana si...Citeste continuarea
Omleta cu piept de pui, rosii si...
Postat de: Dea_Dea in Aperitive / GarnituriPieptul de pui se taie cubulete. Ouale se bat cu sare si lapte. Pieptul de pui se amesteca cu ouale. Tigaia se unge cu ulei , se lasa la incins si se toarna oul cu carnea. Se taie rosiile...Citeste continuarea
Omleta la cuptor cu branza si...
Postat de: CookieMonster in Aperitive / Garnituri1. Spalati si curatati de codite fasolele. Puneti-le la fiert in apa clocotita timp de 15 minute, apoi lasati-le la scurs 2. Curatati morcovii si ceapa, taiati-le marunt, folosind robotul de...Citeste continuarea
Omleta speciala
Postat de: ReteteDePoveste in Aperitive / GarnituriSe caleste ceapa in putin ulei. Cand ceapa devine transparenta, se adauga ardeiul, se mai tine pe foc 2-3 minute, apoi se adauga bulionul, se lasa 1-2 minute ca toate aromele sa se imbine, si se...Citeste continuarea
Oua cu ciuperci
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriFacem un sos bechamel din 50 g unt, faina si lapte, condimentam si-l lasam deoparte. Intr-un vas mic punem ouale fierte si curatate, ciupercile feliate si calite in tigaie cu lingura de unt,...Citeste continuarea
Omleta cu blat de legume "ca de pizza"
Postat de: FlaviaD in Aperitive / GarnituriAm vrut sa fac omleta cu dovlecei si ciuperci, sa mai adaug si bacon si cascaval, adica exact ca o pizza, doar sa nu fie pizza. Asa ca am pus in tigaie cu putin ulei dovleceii taiati felii...Citeste continuarea
Omleta la cuptor cu branza si rosii...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriCuratam ceapa, o spalam si o feliem pe rotund. Punem untul la topit intr-o tigaie antiaderenta si calim ceapa in el pentru 2-3 minute. Rasturnam totul intr-o forma termorezistenta si ungem...Citeste continuarea
Oua fidea in sos de ardei
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriOuale se bat spuma.Se adauga parmezanul,patrunjelul tocat marunt,sare,piper si amestecam totul bine. Din compozitie facem pe rand mai multe omlete subtiri pe care le prajim pe ambele parti....Citeste continuarea
Omleta
Postat de: antohevictor in Aperitive / GarnituriSe bat ouale intr-un castron impreuna cu laptele. Se adauga cubuletele de branza si putina sare, dupa gustul fiecaruia. Intr-o tigaie, dupa ce se incinge uleiul, se adauga ouale batute si se...Citeste continuarea
Omleta călătorului
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCeapa și ardeii se curăță, se taie rondele și se pun la prăjit în puțin ulei, cca. 5 minute la foc mediu, acoperit. Când ingredientele au devenit translucide se adaugă...Citeste continuarea
Omleta cu rosii cherry, bacon si...
Postat de: simona72 in Mancare copiiPunem putin ulei la incins intr-o tigaie, adaugam baconul taiat feliute, lasam 1 minut, adaugam rosiile chery, le lasam si pe ele tot 1 minut, iar peste adaugam ouale batute cu un praf de sare si...Citeste continuarea
Omleta cu rosii
Postat de: vio_dreams in Aperitive / GarnituriAlegem rosii foarte bine coapte. Dam rosiile pe razatoare si indepartam coaja. Punem rosiile intr-o tigaie si lasam pe foc amestecand continuu pana obtinem un sos...Citeste continuarea
Omleta cu ceapa rosie
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCeapa se curata si se toaca mai mare. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se caleste ceapa 10-12 minute. Ouale, laptele si parmezanul se bat bune. Se pune sare si piper. Cand...Citeste continuarea
Omleta pufoasa cu patrunjel
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriSeparam albusurile de galbenusuri. Intr-un bol mixam albusurile spuma cu un varf de sare.Patrunjelul il spalam si il tocam fin.Il adaugam la compozitia de albusuri si amestecam cu grija....Citeste continuarea
Omleta cu cascaval
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriOuale batute spuma impreuna cu sarea, busuiocul si chili, le punem la copt (pe ochiul aragazului) intr-o tigaie unsa cu ulei si acoperita cu un capac. Cand omleta s-a copt adaugam cubulete de...Citeste continuarea
Orez basmati cu ardei colorati
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de postSpalam bine orezul si-l punem la fiert, la foc domol. Cat fierbe orezul pregatim legumele. Taiem ardeiul cubulete, ceapa marunt, morcovul in rondele mici. Toate legumele le punem la calit in...Citeste continuarea
Orez cu dovleac
Postat de: alba_zori in Mancaruri de legumeUn risotto delicios si simplu de facut. 1.Am curatat dovleacul de coaja si l-am taiat cubulete mici,l-am pus intr-o cratita incapatoare de marmura,margarina sau ulei de masline,doi catei de...Citeste continuarea
Orez cu cascaval si rosii cherry
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriSpalam orezul in apa rece. Intr-o tigaie punem untul si il lasam sa se topeasca.Adaugam orezul si amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn.Punem apa ( raportul apa-orez fiind 3:1 ),sare,piper...Citeste continuarea
Omleta RoXx
Postat de: RoXx in Aperitive / GarnituriBranza se da pe razatoarea mica. Ardeiul se spala si se taie fasii subtiri. Salamul se taie fasii cam 1 cm grosime. Se scot samburii la masline si se feliaza sau se taie bucatele mici pe langa...Citeste continuarea
Omleta cu rosii
Postat de: artistique in Aperitive / GarnituriSe bat cele 3 oua bine, se adauga in compozitie ardeiul taiat fasii, o lingura din ceapa facuta in blender si felia de salam taiata fasii ; se amesteca bine adaugand sare si piper dupa gust....Citeste continuarea
Oua umplute cu ton
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriFierbem ouale in apa cu sare . Dupa ce sau mai racit le taiem in doua, galbenusul il punem separat. Facem o compozitie pentru umplutura din: galbenus de oua (pisat), ton (scurs...Citeste continuarea
Ostropel cu carne de pasare
Postat de: iri_love in PuiPentru inceput curatam ceapa si ardeiul, apoi le tocam marunt. Le punem intr-o tigaie cu ulei la calit, amestecand incontinuu. Apoi adaugam usturoiul curatat si tocat. Separat rosiile le spalam si...Citeste continuarea
Oregano in otet
Postat de: Valclaudia in ConserveCuratam de pe cotoare frunzulitele de oregano. Le spalam bine, le scurgem de apa si umplem un borcanel cu aceste frunze. Presaram deasupa 1 lingurita de sare si umplem borcanul cu otet...Citeste continuarea
Oua ochiuri cu legume
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriTragem la tigaie baconul (sau ce carnita aveti)taiat feliute impreuna cu ciupercile taiate feliute si ele. La lasam la foc iute 3-4 minute, adaugam rosia curatata de coaja si taiata cuburi si mai...Citeste continuarea
Omletă cu legume coapte în jar
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriLegumele coapte se taie mărunt, se pun la gătit în puțin ulei, împreună cu ardeiul tocat mărunt în tigaia Doubleta. După ce s-au înmuiat se adaugă ouăle bătute...Citeste continuarea
Omleta cu legume
Postat de: aliliana in Aperitive / GarnituriOuale se bat bine cu sare peste care se pune marar. Se lasa la odihnit. Intr-o tigaie antiaderenta cu un strop de ulei se pun rondele de ceapa si ardeiul taiat fasii la calit. Cand s-au...Citeste continuarea
Orez cu carne de rata(Arroz de pato)
Postat de: xana in RataRata se taie in bucati si se pune la fiert cu sare. Apoi se aleg oasele si pielea iar carnea se taie marunt. Orezul se fierbe in apa de la rata. Trebuie sa aiba o consistenta putin mai...Citeste continuarea
Omleta cu sunca presata si dovlecel
Postat de: babi5 in Aperitive / GarnituriPrima data am curatat dovlecelul si l-am taiat feliute mai subtirele, l-am sarat un picut si l-am dat de-o parte. Apoi am taiat feliute sunca si am batut ouale cu putina sare, piper si laptele....Citeste continuarea
Oua in tigaie cu ton si sos de stridii
Postat de: FlaviaD in Aperitive / GarnituriAm luat doua oua, nu mai multe doar doua, le-am batut bine si am adaugat mirodenii dupa gust, adica cimbru, oregano, busuioc, tarhon si piper, ba chiar am pus si niste Fuchs ca nu strica sa fie si...Citeste continuarea
Orez integral cu ciuperci si...
Postat de: artistique in Aperitive / GarnituriPreparare aripioare picante: Se ia painea uscata si se piseaza cat sa ramana granule mari. Se adauga in pesmet boia de ardei iute cu piper si sare si curry. Se iau aripioarele si se dau...Citeste continuarea
Orez cu lapte a la Merisor
Postat de: Patricia_Iordache_79 in DulciuriSpalam bine orezul si-l acoperim cu 1/2 din cantitatea de apa. Lasam orezul in apa, timp de minim 15 minute timp in care acesta isi va mari volumul. Laptele il punem la fiert impreuna cu...Citeste continuarea
Omleta cu bacon si miez de lapte
Postat de: ralu_ca in PorcFeliile de bacon le-am "tras" la tigaie cateva minute. Ouale le-am batut bine, am adaugat branza rasa si am omogenizat. Intr-o tigaie am pus foarte putin ulei si am rasturnat compozitia...Citeste continuarea
Ostropel de pui
Postat de: Patricia_Iordache_79 in PuiPunem uleiul intr-un vas cu fundul dublu. Tocam marunt ceapa si o adaugam peste uleiul incalzit. Amestecam usor 1-2 minute apoi adaugam bucatile de carne si le lasam (maxim 5-10 minute) sa se...Citeste continuarea
Omleta la cuptor cu crusta de...
Postat de: rodicamaria in Aperitive / GarnituriCartoful se curata de coaja , se spala si se da pe razatoarea mare.Se amesteca cu untul topit,sare si piper dupa gust si se pune in vasul termorezistent uns cu unt. Se preseaza si se ridica si...Citeste continuarea
Omleta cu legume, la tigaie
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / GarnituriTocam ciupercile felii si le calim intr-o tigaie antiaderenta, presarand peste ele un praf de sare. Cand s-au calit si nu mai au zeama, le punem pe o farfurie. Taiem ardeiul gras cubulete mici...Citeste continuarea
Omleta cu sos de rosii
Postat de: FlaviaD in Aperitive / GarnituriMai intai am taiat un dovlecel marisor felii si l-am pus la foc in tigaie cu putin ulei. Ar fi bine sa aveti in vedere sa ungeti tigaia bine cu ulei si pe peretii ei fiindca veti avea nevoie...Citeste continuarea
Orez cu lapte - desertul copilariei
Postat de: merisor67 in DulciuriAm spalat bine orezul si l-am acoperit cu 1/2 parte apa. Masura mea a fost un bol de 350 ml. Am lasat orezul in apa 15 minute timp in care s-a marit volumul. Laptele l-am pus la fiert...Citeste continuarea
Omleta cu dovlecei
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriDovlecelul se da pe razatoarea cu ochiuri mari si se trage in tigaie, in putin ulei de masline. Se adauga baconul feliat subtire si se mai lasa cateva minute pana se inmoaie. Ouale se bat bine si...Citeste continuarea
Omleta cu kaiser,rosie si dovlecel
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriIntr-o tigaie antiaderenta prajim pe ambele parti feliutele subtiri de kaiser. Cand sunt aproape rumene,adaugam feliile de dovlecel si de rosie. Lasam sa se prajeasca cate un minut pe ambele...Citeste continuarea
Orez cu lapte si frisca lichida
Postat de: Patricia_Iordache_79 in DulciuriPunem intr-un vas cu fundul dublu laptele, orezul spalat, batonul de scortisoara, mierea si lasam sa fiarba la foc mic. Amestecam din cand in cand si avem grija sa nu dea pe afara din oala....Citeste continuarea
Omleta
Postat de: caroline in Mancaruri de legumeIntr-un bol punem ouale si le batem cu ajutorul unui tel.Adaugam sare si piper dupa gust.Adaugam si cascavalul ras. Separat ,intr-o tigaie punem la calit dovlecelul taiat in 4 si apoi...Citeste continuarea
Oua pe pat de legume cu mortadela
Postat de: kukibella in Aperitive / GarnituriSe caleşte usturoiul,adaugandu-se pe rand ardeiul,ciupercile,mortadela,roşiile curatate de coaja şi taiate cubulete; Se calesc aprox.5-7 min. Se fac cuiburi ın cratita cu legume...Citeste continuarea
Orez bali
Postat de: heera in Aperitive / GarnituriPentru inceput se pune orezul la fiert. Apoi intr-un wok sau o tigaie mai inalta se pune pieptul de pui taiat cubulete la prajit cand e rumen se aduga ceapa cu ardeiul si ele taiate cubulete se...Citeste continuarea
Omleta sfaramata
Postat de: iri_love in Aperitive / GarnituriPentru inceput am batut ouale. Apoi am ras cascavalul si l-am adaugat peste oua. La final am adaugat putin de piper alb(pentru ca acesta nu este asa de concentrat ca...Citeste continuarea