Oua vopsite
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriOuale se spala bine cu detergent de vase dupa care le clatim foarte foarte bine. Cine doreste sa inlature scrisul de pe ou se poate sterge cu otet. Se pun la fiert in apa cu sare...Citeste continuarea
Omleta taraneasca (jumari)
Postat de: palpabil in Aperitive / GarnituriOuale se dezinfecteaza si se spala bine. Ceapa se curata si se spala impreuna cu mararul apoi se lasa la scurs intr-o sita. Se sparg ouale unul cate unul intr-un bol si se bat bine cu un praf...Citeste continuarea
Oua umplute cu pateu si ton
Postat de: Luana in Aperitive / GarnituriSe fierb ouale si se taie in jumatate. Jumatatea din ele le vom face cu pateu astfel: galbenusurile se amesteca cu pateul, putina sare, piper si jumatate din cantitatea de...Citeste continuarea
Oua vopsite
Postat de: roxana_simona in Aperitive / GarnituriSe fierb ouale 3-5 minute.Intr-o craticioara se pune vopseaua diluata cu putin otet(confrom pliculetului) si apa. Dupa ce a clocotit se pun ouale in vopsea si se lasa 1 minut. Se scot pe o carpa...Citeste continuarea
Oua rosii
Postat de: camelia75 in Aperitive / Garnituri1.Spalati si degresati cu apa calduta ouale,apoi le uscati cu servete de bucatarie. 2.Puneti ouale la fiert timp de 7-8 minute in apa cu sare si otet. 3.Cand sunt gata le scoateti si le...Citeste continuarea
Oua de Paste 2013
Postat de: COSTEO in Aperitive / GarnituriOuale de degreseaza cu burete si detergent pentru vase,se clatesc sub jet de apa calduta ,foarte bine. Dupa ce am degresat ouale ,le punem intr-o cratita,cu apa si sare la...Citeste continuarea
Oua de Paste (2013)
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriSpalam si degresam ouale, cu ajutorul unui burete abraziv. Le clatim bine cu apa rece si le punem la fiert la foc mic, in apa cu sare. Separat fierbem 2 litri de apa pentru vopsit. Apa trebuie sa...Citeste continuarea
Omleta la cuptor cu cas si ciuperci
Postat de: CookieMonster in Aperitive / Garnituri1. Ciupercile se spala, se curata, se lasa la uscat bine si se taie foarte marunt. 2. Ceapa se curata, se spala si se taie julien si usturoiul se curata si se taie felii subtiri. 3. Casul se...Citeste continuarea
Omleta la cuptor
Postat de: gaby_d in Aperitive / GarnituriPui putin unt la topit intr-o tigaie si cand s-a incalzit adaugi carnatul taiat cubulete si ceapa taiata rondele. Calesti 2-3 minute. Adaugi leusteanul si opresti focul. Separi albusurile de...Citeste continuarea
Oase de porc la cuptor
Postat de: antici_gabytza in Porc(eu am avut oase de purcel de casa si erau carnoase) Spalam bine oasele de porc si le condimentam cu sare,piper,usturoi si condimente dupa gust.Le asezam intr-o tava(eu am avut tigaie dry...Citeste continuarea
Oua faramate cu legume
Postat de: LadyCrs in Mancaruri de legumeTaiem feliute sunca de pui si legumele. Batem ouale. Punem la calit intr-o picatura de ulei sunca de pui si legumele ( ideal ar fi sa avem o tigaie buna pentru a nu se lipi...insa daca nu...Citeste continuarea
Omleta cu dovlecel
Postat de: mimmi in Aperitive / GarnituriTaiem ceapa julien si o calim intr-un strop de ulei. Mixam oul cu laptele,sare si piper. Adaugam ceapa calita si dovlecelul dat pe razatoare. Se toarna compozitia intr-o forma de silicon. Se...Citeste continuarea
Omleta cu Miez de Lapte la cuptor
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriRosiile, ceapa, sunca, carnatii si ardeiul se taie dupa bunul plac si se pun la prajit in putin ulei pentru aproximativ 10 minute. Punem totul intr-un vas (forma) de ena, adaugam felii de miez de...Citeste continuarea
Omleta cu leurda, sunca si branza brie
Postat de: Sim0naWorld in Aperitive / GarnituriSunca am taiat-o bucatele, leurda am tocat-o fasii, iar branza am taiat-o felii. In putin ulei an calit sunca. Ouale le-am batut cu putina sare si piper, apoi am adaugat leurda taiata fasii. Am...Citeste continuarea
Oua umplute cu ton
Postat de: loredanaaa in Aperitive / GarnituriSe fierb ouale bine, se pun in apa rece, ca sa se decojeasca mai bine. Se decojesc, le taiem in jumatati de-a lungul si le scoatem galbenusul. Tonul se amesteca cu galbenusul, se adauga sare,...Citeste continuarea
Omleta "simfonia culorilor"
Postat de: privatelaura in Aperitive / GarnituriAm spalat si curatat legumele si mararul. Ceapa verde am tocat-o bucatele mai mari, rosia la fel, mararul verde l-am tocat marunt, iar dovlecelul l-am taiat felii subtiri. Casul l-am taiat...Citeste continuarea
Omleta cu cartofi prajiti si...
Postat de: COSTEO in Aperitive / GarnituriCartofii taiati rondele si prajiti,dupa ce se prajesc scoatem cartofi pe un sevetel. Intre timp pregatim un vas termorezistent pe care il ungem cu ulei cu o pensula.Aranjam in vas cartofii...Citeste continuarea
Orange curd - Crema de portocale
Postat de: Elena_Daria in DulciuriPunem sucul intr-un ibric, adaugam zaharul, apoi punem vasul pe foc si amestecam pana cand acesta se dizolva(fara ca sucul sa fiarba). Ouale se mixeaza, apoi turnam peste ele sucul...Citeste continuarea
Orez cu lapte, merișoare și...
Postat de: panacris in DulciuriOrezul se alege, se pune la fiert într-o oală cu fund dublu, sau ceaun cu apă și un praf de sare. După ce s-a evaporat apa, se adaugă laptele, zahărul vanilinat, zahărul tos și se...Citeste continuarea
Orez picant
Postat de: elena001 in Mancaruri de legumeSe pun untul intr-o tigaie, peste el se adauga ceapa tocata marunt, orezul, putina apa si restul de ingrediente. Se pune totul intr-o cratita mai maricica si se lasa la fiert. Citeste continuarea
Oua de ciocolata umplute
Postat de: amalia01 in Dulciuri- gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa rece; - cu un cutit zimtat...Citeste continuarea
Oua in sos de rosii
Postat de: ionela2682 in Aperitive / GarnituriCalim ceapa si ardeul taiatmarunt in uleiul incins. Cand se inmoaie ceapa, adaugam usturoiul strivit si mai calim 1 minut. Adaugam bulionul ,condimentam cu sare ,piper si boiaua de ardei dulce,...Citeste continuarea
Oua la cuptor, pe pat de spanac
Postat de: Dya in Mancaruri de legumeSpanacul curatat, spalat bine si scurs, se pune la fiert in apa cu sare pentru 10-15 minute (de preferat ca apa sa fie deja fierbinte). Intre timp, calim ceapa, morcovul si ardeiul, iar apoi...Citeste continuarea
Orez cu sos la cuptor
Postat de: sasha in Aperitive / GarnituriSpalam si fierbem fasolea, separat se fierbe orezul 20 de minute. Tocam carnea,o calim in ulei cu jumatate din ciuperci feliate, apoi adaugam sucul de rosii si patrunjelul tocat ,lasam sa fiarba...Citeste continuarea
Orez cu ton
Postat de: CookieMonster in Aperitive / Garnituri1. Ceapa curatata si taiata solzisori se pune la calit in putin ulei de masline. Cand devine putin sticloasa adaugam si usturoiul taiat feliute. Amestecam si adaugam putina sare. 2. Se pune...Citeste continuarea
Omleta cu ton, ardei si ceapa verde
Postat de: aalliinnaa07 in TonOuale impreuna cu sarea si piperul le batem cu furculita, apoi se adauga ardeiul rosu si ceapa verde taiate marunt si le mai batem putin sa se amestece. Intr-o tigaie mica am pus putin ulei de...Citeste continuarea
Oua scotiene
Postat de: antici_gabytza in Aperitive / GarnituriFierbem ouale 10 minute dupa care le punem in apa rece.Le curatam de coaja si le dam prin faina. Amestecam carnea tocata cu mustarul si oul batut.Adaugam patrunjelul taiat,boia de...Citeste continuarea
Omleta cu cartofi prajiti si ceapa...
Postat de: COSTEO in Aperitive / GarnituriOuale le batem cu telul bine intr-un bol.Intre timp curatam 2 cartofi taiati pai si punem in tigaie la prajit,dupa ce s-au prajit se pun pe un servetel de bucatarie ....Citeste continuarea
Orez in straturi
Postat de: medioto59 in PuiTaiem pieptul de pui in bucati potrivite si il punem la fiert in apa rece cu un strop de sare.Spumam si lasam la fiert pana cand carnea este bine facuta.Scoatem carnea , o punem intr-o farfurie si...Citeste continuarea
Omleta cu Dovlecei
Postat de: Alina26 in Aperitive / GarnituriPunem la incins o tigaie cu ulei de masline. Curatam ceapa si o tocam marunt.O punem la calit in tigaie. Spalam dovleceii,ii taiem si le punem in tigaie dupa ce s-a calit ceapa.Lasam sa se...Citeste continuarea
Omleta dukan
Postat de: mimmi in Aperitive / GarnituriSeparam ouale. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Crenwurstii in taiem feliute subtiri. Amestecam galbenusurile cu iaurtul,taratele de ovaz,piper si patrunjel uscat dupa gust. Adaugam...Citeste continuarea
Omleta
Postat de: marianascarlat in Aperitive / GarnituriIntr-un castron am batut usor un ou mare de la tara, am adaugat putin piper si branza rasa pe razatoarea mica. ceapa tocata potrivit de mare si le-am amestecat putin. Sare nu am folosit pentru ca...Citeste continuarea
Oua jumari
Postat de: Irina in Aperitive / GarnituriSpalati ceapa si mararul si tocati-le. Puneti uleiul in tigaia incinsa, adaugati ceapa si mararul si caliti-le putin. Puneti ouale intr-un bol, adaugati branza si amestecati. Eu am avut...Citeste continuarea
Oua umplute cu crema de branza si...
Postat de: adasev12 in Aperitive / GarnituriOuale se fierb tari, se racesc,se cojesc, apoi se taie jumatati. Se scoate galbenusul. Intr-un bol se pune feta, galbenusurile, smantana, patrunjel si marar verde si putin piper. Sare nu...Citeste continuarea
Orez Primavera
Postat de: adnia in Aperitive / GarnituriAm pus orezul la fiert si separat, am fiert broccoli pe abur. Am scurs bine atat orezul, cat si broccoli, (pe care, in prealabil l-am pus si in apa rece, ca sa-si pastreze culoarea) si le-am pus...Citeste continuarea
Oua umplute
Postat de: antici_gabytza in Aperitive / GarnituriFierbem ouale in apa 10 minute. Le scoatem si adaugam apa rece peste. Le decojim si le taiem in jumatate pe lungime. Scoatem galbenusurile usor. Amestecam margarina cu lingura de mustar si...Citeste continuarea
Oua de prepelita vopsite - RETETA...
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / GarnituriSpalam fiecare ou in parte cu putin detergent si il limpezim bine. Le punem apoi la fiert in apa rece, cat sa le acopere, la foc mic ca sa nu se sparga. Din momentul in care apa incepe sa...Citeste continuarea
Oua amestecate
Postat de: RoXx in Aperitive / GarnituriSe bat ouale bine intr-un castron.Intr-o tigaie se pune uleiul si apoi ouale.Se asezoneaza cu sare si piper si se amesteca cu o lingura de lemn cateva minute la foc mic pana este gata.Pofta buna ! Citeste continuarea
Orez copt cu snitele de soia
Postat de: amalia01 in Mancaruri de postPENTRU OREZ: -legumele se taie marunt si se calesc in jumatate din cantitatea de ulei -se adauga orezul spalat si se amesteca in continuu cca 5 minute -se adauga sare,piper,boia...Citeste continuarea
Oua umplute cu pate de gasca si rata
Postat de: COSTEO in Aperitive / GarnituriOuale se pun la fiert 7 minute, apoi se pun in apa rece 5 minute pt ca sa se curate de coaja mai bine, apoi le curatam de coaja si le taiem pe lung, scoatem galbenusurile si le punem intru-n bol...Citeste continuarea
Oua aspic cu sunca si legume
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / GarnituriOuale le spalam si le spargem cu grija un capacel cat mai mic, golim continutul, le spalam pe interior si le lasam sa se usuce. Punem gelatina la hidratat in putina apa rece, timp de 10 minute....Citeste continuarea
Omleta Inimioara
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriBatem ouale cu praful de sare si dam deoparte 2 linguri. Tocam ceapa, ardeiul, maslinele, fasolea galbena si le adaugam peste compozitia de oua Intr-o tigaie adaugam putin ulei, ungem si...Citeste continuarea
Ou in paine
Postat de: sufletista in SandvisuriLuam feliile de paine si decupam in mijloc o forma care dorim, eu am ales inima. Punem tigaia la incalzit si adaugam 1 lingurita de unt, cand s-a topit adaugam feliile de paine si le prajim...Citeste continuarea
Omletă provensală
Postat de: elucubratiiculinare in Aperitive / GarnituriÎncingem cuptorul la 200 grade C. Punem untul într-o formă termorezistentă, de preferat rotundă și se introduce la cuptor pentru a se topi untul. Spălăm roșia (dacă avem una...Citeste continuarea
Orez cu vin
Postat de: CookieMonster in Jamie Oliver1. Se curata ceapa, morcovul, usturoiul si se spala bine impreuna cu ciupercile. 2. Ceapa si ciupercile se taie marunt, ustruroiul feliute si morcovul fasii subtiri cu ajutorul...Citeste continuarea
Omleta cu samaldar
Postat de: sasha in Aperitive / GarnituriSe spala samaldara si se tac potrivit de mari. Ouale se bat cu sare se piper. Intr-o tigaie se incinge putin ulei, se adauga samaldara, se lasa cateva secunde, apui adaugam ouale si amestecam...Citeste continuarea
Orez cu lapte (de post)
Postat de: portiadelumina in Mancaruri de postSe procedeză foarte simplu. Laptele de soia se fierbe (de preferat într-o oală/cratiţă cu fundul mai gros) şi peste el, în tipul fierberii se adaugă orezul. Se lasă focul mic...Citeste continuarea
Omleta cu cascaval si verdeata
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriIntr-un bol amestecam ouale batute cu ceapa taiata marunt,de asemenea si mararul,cascavalul,sare,piper si rasturnam in tigaia cu unt incins;punem capac,lasam focul mic,dupa 5min.intoarcem...Citeste continuarea
Omleta cu ceapa si marar
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriIn tigaia cu ulei incins,doar inmuiem ceapa taiata marunt fara s-o rumenim,adaugam ouale batute cu un praf de sare,piper si mararul tocat marunt Punem capacul,lasam focul mic si dupa 3-4min...Citeste continuarea
Oua umplute cu piept de pui si branza
Postat de: Dea_Dea in Aperitive / GarnituriSe pun ouale la fiert (10-15 minute), sa fie tari. Pieptul de pui se pune si el la fiert tot cam 15 minute. Ouale se curata, se taie in doua. Galbenusurile se amesteca cu branza, cu pieptul de...Citeste continuarea