Oua vopsite si decorate de Paste
Postat de: susu in Aperitive / GarnituriOuale se scot din timp de la frigider, se spala bine cu detergent de vase si se clatesc. Daca avem oua maronii de tara procedam în felul următor pentru albire : pt 10 Oua folosim 10 lgt de...Citeste continuarea
Ou de ciocolata cu capsuni
Postat de: caroline in DulciuriCapsunile se spala si se sterg cu un servet de hartie. Lasam 6 capsuni indregi iar restul le taiem cuburi mici si le punem intr-un bol presarate cu zahar. Cantitatea de zahar poate varia in...Citeste continuarea
Oua colorate de Paste
Postat de: Jymy in Aperitive / GarnituriOaule se degreseaza cu detergent si apa calda. Se asaza intr-o cratita intinsa si se adauga apa rece atat cat sa le acopere si sarea grunjoasa. Se fierb la foc mic, penrtu a evita craparea....Citeste continuarea
Oua de Pasti vopsite natural
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSpalati bine ouale . Pregatiti 3 vase in care sa fierbeti ouale.Am facut si cateva oua decorate cu frunzulite. Se pregatesc inainte, se pun in fasii de dres si se leaga la ambele capete....Citeste continuarea
Oul Mimoza
Postat de: ctlina in DulciuriFierbem ouale un apa cu sare - 10 minute de cand apa a inceput sa fiarba. Se răcesc ouăle în apă rece. Se decojeaza cu atentie. Se taie ouăle în jumătate, se...Citeste continuarea
Oua vopsite si insorite
Postat de: Monica1997 in Aperitive / GarnituriAm spalat si degresat ouale in apa fierbinte. Intr-o oala am pus apa,2 linguri de sare si ouale apoi le-am pus la fiert pe foc mic. Dupa ce acestea au fiert,le scoatem si le lasam la uscat...Citeste continuarea
Oua vopsite
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriMai intai degresam bine ouale, apoi le punem la fiert intr-o oala incapatoare. In patru vase ( borcane sau cutii) turnam cca 700 ml apa clocotita, adaugam pliculetul de vopsea lichida, amestecam...Citeste continuarea
Oua vopsite
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriOuale se spala bine cu detergent de vase,se clatesc foarte foarte bine ouale,se pun intr-o cratita acoperite cu apa si se pun la fiert pentru cateva minute. Se scurg de apa cu atentie sa nu se...Citeste continuarea
Oua "de sticla"
Postat de: amalia01 in Aperitive / GarnituriPui ouale le fiert in apa cu sare,la foc mic ,ca sa nu se sparga, timp de 20 minute. Intre timp tai hartia creponata in bucati. Cand ouale sunt fierte le scoti cu o lingura si le invelesti...Citeste continuarea
Oua vopsite natural
Postat de: eumimi in DulciuriMai intai spalam ouale cu putin detergent de vase. Cojile de ceapa le spalam si le punem intr-o cratita. Eu am pus cam 1 sfert din cratita cu coji de ceapa.Eu am facut cateva oua si decorate cu...Citeste continuarea
Oua prajite in stil turcesc cu sos...
Postat de: Satisfyyourcravings in SandvisuriSe amesteca toate ingredientele pentru sosul de iaurt si se pastreaza la frigider pana in momentul serviirii. Se incalzeste uleiul de masline/cocos si untul intr-o cratita mica si se...Citeste continuarea
Oua decorate cu tehnica decoupage-ului
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriOuale se spala, se fierb 5-6 minute, apoi se lasa sa se raceasca. Se decupeaza imaginile ce urmeaza a fi lipite pe oua (sfatul meu este sa fie imagini mici pentru a putea incapea pe ou si...Citeste continuarea
Orez cu legume
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de postMai intai punem la fiert orezul.Intr-o cratita, punem orezul spalat si adaugam 3 cani de apa (masuram cu aceiasi cana si orezul si apa), adaugam un praf de sare si lasam sa fiarba la foc lent pana...Citeste continuarea
Omleta cu sunca la cuptor
Postat de: carla27carla in Aperitive / GarnituriSe sparg ouale si se bat cu telul sau cu o furculita. Se adauga branza de vaca maruntita si sunca de porc taiata cubulete. Se mai pun 2 lg de bbranza quark,se adauga sare si piper si se mai adauga...Citeste continuarea
Orez cu legume, carne si carnati
Postat de: jolygina in PorcCondimentam carnea si o lasam circa 15 minute inainte de a o pune la preparat Spalam orezul si il punem in apa fiarta cu putina sare iar la 10 minute de cand am pus orezul aduagam si legumele...Citeste continuarea
Oua rosii de Pasti decorate cu...
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriPentru inceput trebuie sa degresezi ouale! Spala-le cu apa rece si putin detergent de vase, cu ajutorul unui burete, apoi limpezeste-le bine. Pune apa intr-o oala, adauga sarea si amesteca...Citeste continuarea
Omleta la cuptor, cu parmezan si bacon
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriOuale, le punem intr-un bol si le batem spuma cu un tel, apoi incorporam smantana si batem in continuare. Adaugam sare, piper, rozmarinul si fulgii de parmezan. Ceapa verde o curatam, o taiem...Citeste continuarea
Ochelari cu pesto
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriFoitajul dezghetat la temperaura din bucatarie, se intinde, pana la jumatate se unge cu un fel de pesto iar in partea opusa cu alt fel; se ruleaza pana la mijloc ambele parti, se strange putin...Citeste continuarea
Oua umplute cu peste
Postat de: Moni_alex in Aperitive / GarnituriSe fierb ouale tari. Dupa ce s-au racit, se curata, se taie in doua si se scot galbenusurile. Am pregatit si maioneza dintr-un galbenus fiert si unul crud, o lingurita de mustar, sare si ulei....Citeste continuarea
Orez cu boabe de fasole rosie si ardei
Postat de: mirela0911 in Mancaruri de postMai intai ne ocupam de orez. Se spala in mai multe ape dupa care se pune la fiert in apa cu putina sare. Cand este pe jumatate fiert se da sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga....Citeste continuarea
Orez cu legume si aripioare de pui
Postat de: violeta30 in PuiOparim aripioarele de pui si le punem intr-o tava ceramica si le condimentam. Calim legumele intr-un vas cu putin ulei, adaugam apoi orezul spalat si scurs de apa, adaugam sare, piper, alte...Citeste continuarea
Orez cu amestec mexican,de post
Postat de: Monica1997 in Mancaruri de postPasul 1: Se curata ceapa si morcovul ,se taie cubulete si se pun la calit in uleiul incins. Pasul 2:Spalam orezul in apa rece, il scurgem,apoi il adaugam peste legumele sotate ,amestecam 2,3...Citeste continuarea
Orez prajit in stil coreean
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverSe gateste orezul conform instructiunilor de pe ambalaj. Se rupe carnea in bucati si se amesteca cu sosul BBQ, sosul picant si 1 lingura sos de soia. Se prajesc semintele de...Citeste continuarea
Outele mele de Paste
Postat de: susu in DulciuriIdei deosebite de vopsit si decorat outele de Paste: Joc de buline: se folosesc vopsele normale pe oua perfect albe. Inainte de fierbere ouale se degreseaza temeinic prin frecare cu otet....Citeste continuarea
Orez cu ciuperci, de post
Postat de: Monica1997 in Mancaruri de postPasul 1: Se curata ceapa si morcovul ,se taie cubulete si se pun la calit in uleiul inceins. Pasul2:Curatam ciupercile,le taiem feliute si le adaugam peste legume. Pasul3:Spalam orezul in...Citeste continuarea
Omleta cu cartofi
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriCartofii ii curatam de coaja si ii taiem cuburi potrivite ca marime . Spalam cartofii sub jet de apa rece si ii scurgem bine de apa . Incingem ulei intr-o tigaie si punem cartofii la...Citeste continuarea
Orez cu legume la slow cooker...
Postat de: panacris in Slow CookerZarzavaturile și legumele se curăță, se toacă mărunt, apoi se pun în vasul ceramic al noului ajutor din CasaZmeilor, aparatul Crok-Pot , botezat Alin ;), împreună cu orezul,...Citeste continuarea
Oua posate cu sos bourguignon
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriDaca aveti un fond de vitel de casa preparat cu oase este ideal. Se prepară fondul legat de vițel: eu am folosit o metoda rapida :) - se pune la fiert 25 cl de apă, se adaugă pudra de...Citeste continuarea
Orez cu lapte de cocos, capsuni si...
Postat de: privatelaura in Slow CookerPregatim aparatul Crock-Pot si il conectam la priza. In vasul aparatului, turnam laptele de cocos. Spalam orezul, il adaugam peste lapte. Urmeaza sa punem 3 linguri de zahar, daca...Citeste continuarea
Omleta vesela - Reteta nr. 100
Postat de: Monica1997 in Aperitive / GarnituriSe curata ceapa, ardeiul si se maruntesc,punem o tigaie la incins cu o lingura de ulei si adaugam legumele cubulete impreuna cu baconul si carnatul maruntiti si ei. Dupa ce acestea s-au calit,...Citeste continuarea
Oua ochiuri, in cuib de spaghete...
Postat de: merisor67 in SpagheteFierbem spaghetele in apa clocotita cu sare pana cand sunt bine patrunse, apoi le scurgem, dar nu le trecem prin jet de apa rece. Ungem cu unt, din belsug, niste forme de minitarte si...Citeste continuarea
Orez cu lapte
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriOrezul se spala in mai multe ape, dupa care se pune la fiert intr-un litru de apa. Dupa ce se umfla, orezul se scurge de apa si se adauga laptele, iar cand acesta din urma da in clocote, se...Citeste continuarea
Okonomiyaki (Clatita Japoneza...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe taie ceapa, ciupercile, varza si ridichile fasii. Se usuca tofu cu ajutorul unui prosop de bucatarie si se taie cuburi de 1 cm. Se amesteca oul si faina cu sare si piper si se adauga...Citeste continuarea
Oua umplute cu avocado
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriNu se poate mai simplu de atat Ouale le spalam bine si le punem in apa rece cu sare si otet la fiert . Le lasam pe foc mic iar cand apa da in clocot acoperim oala cu un capac,stingem focul...Citeste continuarea
Ostropel din manzat Godina
Postat de: Zamfira in VitaPorţionăm carnea de mânzat în bucăţi potrivite. Curăţăm, spălăm cepele şi le tocăm nu foarte mărunt. Punem la călit cepele tocate şi după 2-3 minute adăugăm...Citeste continuarea
Omleta Godina cu cartofi prajiti
Postat de: violeta30 in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii si ii taiem pai. Spalam, saram si dam la prajit. Intre timp spargem cele 3 oua si le batem bine cu sare si piper. Intr-o tigaie adaugam cubul de unt si cartofii prajiti...Citeste continuarea
Omleta inima la cuptor
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCeapa verde se taie feliute si se pune in ulei de masline la calit, se adauga si cuburile de pancetta, se pune putina apa si se lasa sa fiarba pana scade zeama. Ouale se amesteca bine, se pun...Citeste continuarea
Oua mexicane
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriCeapa verde o spalam si o taiem rondele, usturoiul il curatam si il taiem pe jumatate. Rosiile decojite le tocam marunt, fasolea boabe o scurgem de zeama. Intr-o tigaie incingem uleiul, punem...Citeste continuarea
O intalnire delicioasa intre visine...
Postat de: cris2711 in DulciuriIntr-un castron se mixeaza branza de vaci,laptele,mierea,vanilia si lichiorul de oua,pana se obtine o consistenta cremoasa. Smantana lichida se mixeaza cu intaritor de frisca si 2 linguri de...Citeste continuarea
Ochiuri dulci
Postat de: eduard_09 in DulciuriIntr-un bol mixam ouale cu un praf de sare,adaugam zaharul uleiul,laptele,apa si amestecam bine dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt,pana rezulta o compozitie mai groasa, Dam la...Citeste continuarea
Omleta cu muschi file si rosii uscate
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriMuschiuletul file de porc se taie cuburi. Rosiile uscate se feliaza. Ouale se sparg pe rand separat pentru a le verifica prospetimea. Daca galbenusul se imprastie sau...Citeste continuarea
Orez aromat cu dovleac
Postat de: Ela68 in Mancaruri de legume1. Curatam dovleacul de coaja, apoi il taiem cubulete de 1 cm. 2. Zdrobim usturoiul si il punem la calit in ulei doua, trei minute, apoi adaugam dovleacul si continuam sa amestecam....Citeste continuarea
Orez cu lapte de cocos
Postat de: momo121 in Mancare copiiPunem intr-un vas, pe foc, laptele de cocos si laptele dulce, amestecam sa se desfaca laptele de cocos cu cel dulce, iar cand incepe de fiarba, adaugam orezul spalat bine. Lasam sa fiarba...Citeste continuarea
Orez cu lapte
Postat de: Constelatialeu in Mancare copiiMai intai am masurat orezul si l-am spalat sub un jet de apa, l-am pus intr-o cratita cu fund dublu si am presarat un praf de sare, apoi am adaugat laptele si zaharul. Am asezat pe ochiul de...Citeste continuarea
Ochi de paun
Postat de: Corina33 in PrajituriPrima data pregatim aluatul: amestecam drojdia cu zaharul si putin lapte caldut pana se lichefiaza, adaugam o lingura plina cu faina si lasam cateva minute sa dospeasca maiaua. Amestecam bine...Citeste continuarea
Oua fierte cu sos de patrunjel si...
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriSe fierb ouale dupa preferinte. Intr-un mojar, se transforma patrunjelul, tarhonul si putina sare intr-o pasta. Se adauga uleiul si se amesteca pentru omogenizare. Se toaca fisticul nu...Citeste continuarea
Ostropel de pui
Postat de: AlexandraOrdean in PuiSpalam bine legumele, le taiem cubulete si le punem la calit in putin ulei. Amestecam. Adaugam 2 lingurite boia de ardei dulce. Spalam bine ciocanelele si le adaugam peste legume....Citeste continuarea
Oua umplute cu pate de casa
Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / GarnituriSe pun ouale la fiert in apa cu sare si otet si se lasa pe foc 8-10 minte de cand incepe apa sa fiarba. Apoi se scurge apa, se trec ouale prin jet de apa rece si se spala bine, dupa care se...Citeste continuarea
Omleta pufoasa cu salam
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriSe bat ouale bine cu telul. Intr-o tigaie se pun 3-4 linguri de ulei si se pune salamul la calit. Se lasa cateva minute. Se adauga ouale batute si se lasa 5-6 minute pe fiecare parte....Citeste continuarea
Orez brun cu ghebe si piept de pui
Postat de: simona72 in PuiSe spala orezul in mai multe ape, se acopera cu apa calduta si se lasa pana ne pregatim celelalte ingrediente. Se pune uleiul de masline si untul intr-o craticioara. Ceapa rosie se toaca marunt si...Citeste continuarea