Orez cu piept de pui si ciuperci
Postat de: reisnaor_2006 in PuiOrezul (pungutele) il punem la fiert 12 minute in apa cu sare. Separat taiem pieptul de pui, ceapa si ardeiul fidelute si le calim in putin ulei. Adaugam si ciupercile, 2 cani de apa si lasam sa...Citeste continuarea
Orez cu midii si praz
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCeapa se taie marunt iar prazul il taiem rondele,le punem la calit in ulei de masline. Se adauga orezul clatit in apa rece si scurs,se pune vinul alb si midiile congelate(midiile ar trebuie sa...Citeste continuarea
Orez cu lapte de cocos si fructe...
Postat de: katty in DulciuriAlegem orezul si il spalam bine in apa rece . Punem apa cu sarea si batonul de vanilie la fiert . Cand apa clocoteste punem orezul scurs de apa . Amestecam ocazional pana apa a scazut...Citeste continuarea
Orez cu varza calita si friptura de...
Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carnePortionam carnea de pui, o spalam, o punem in vasul multicookerului si o acoperim cu apa. Adaugam si putina sare. Setam programul Boil pentru 10 minute si inchidem capacul. Dupa expirarea...Citeste continuarea
Omleta Mic Dejun
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriBatem albusurile cu sare si piper, le punem in tigaia bine incinsa cu ulei, cand s-a rumenit usor intoarcem albusurile ca pe clatite si deasupra asezam feliile de cascaval. Scoatem pe o farfurie,...Citeste continuarea
Otet de afine si merisore cu ierburi
Postat de: mihaelar63 in ConserveIntr-un borcan mare se pun fructele si se zdrobesc usor . Se toarna otetul deasupra Si se acopera borcanul . Se lasa la macerat 2-3 saptamani la loc cald . Eu l-am pus in geamul de la...Citeste continuarea
Omleta cu ciuperci la cuptor
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriCiupercile se curata de coaja, se spala si se taie cu ajutorul Salad Chef Smart, forma cu lamele multiple pentru taiat cubulete. Curatatul ciupercilor de coaja este o optiune pur...Citeste continuarea
Omleta cu carnati
Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / GarnituriSe taie carnatii preparati in prealabil, in rondele si se imprastie rondelele pe intreaga suprafata a unei tigai antiaderente, fara a unge tigaia cu grasime. Se pune tigaia pe foc mediu pana...Citeste continuarea
Oua ochiuri in apa cu mamaliguta
Postat de: alexandranistor in Aperitive / GarnituriPentru a pregati ouale ochiuri in apa, puneti la fiert apa intr-o craticioara mai mare ca diametru, cu apa pana la jumatate. Fierbeti-o la foc mic. Cand incep sa apara bule pe margine luati un...Citeste continuarea
Otet de zmeura
Postat de: mihaelar63 in ConserveZmeura se pune intr-un borcan mare cu otetul deasupra . Acoperiti borcanul si lasati la un loc calduros [ eu l-am pus in geamul de la bucatarie unde il amiram zilnic ]. Lasati sa se macereze...Citeste continuarea
Omleta
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriSlanina o punem intr-o tigaie fara ulei, adaugam feliutele de salam, ceapa si lasam sa se rumeneasca putin. Separat ouale le batem cu sare si piper si cascaval ras. Turnam in tigaie peste slanina,...Citeste continuarea
Orez la aburi
Postat de: mitinita in Jamie OliverMetoda este foarte simpla. Aveti nevoie doar de niste orez,de preferat cu bobul lung sau basmati. Intr-o oala mare,punem apa cu sare la fiert. Intre timp punem orezul intr-o strecuratoare si...Citeste continuarea
Omleta persana cu rosii
Postat de: mitinita in Mancaruri de legumeRosii se spala si se taie prin robot sau blender. Daca va deranjeaza pielita,le puteti curata inainte de a le introduce in robot. Punem uleiul intr-o tigaie infierbantata si apoi...Citeste continuarea
Orez dulce
Postat de: Adele in Mancare copiiPentru inceput se spala orezul, se pune intr-o oala cu lapte si lasa la fiert la foc potrivit, pana scade laptele. Se adauga si zaharul si se amesteca bine dupa care se adauga frisca lichida si...Citeste continuarea
Orez cu pui si ciuperci
Postat de: RuxyRux in PuiSe spala pieptul de pui si se taie in bucati mai mici. Orezul se spala intr-o sita si se lasa deoparte la scurs. Ceapa se toaca marunt si se freaca cu putina sare. Ciupercile se spala si se...Citeste continuarea
Ochiuri in paine
Postat de: Larisel in Aperitive / GarnituriScoatem miezul din feliile de paine si le punem intr-o tigaie pe care am uns-o cu putin ulei, apoi in mijlocul fiecarei punem cate un ou si un praf de sare. Cat timp se prajesc ouale pregatim...Citeste continuarea
Omleta cu somon, la Multicooker
Postat de: antoemma in Somon1. Se pun toate ingredientele intr-un bol. 2. Uleiul se toarna in oala interioara. Se selecteaza programul BOIL si se seteaza timpul pentru 8 minute. 3. Nu se amesteca deloc in cest interval...Citeste continuarea
Omleta taraneasca
Postat de: robert_badica in Aperitive / GarnituriOuale se sparg intr-un bol si se bat cu o furculita.Apoi ceapa si ardeiul,se taie cubulete mici.Peste ouale batute se adauga sarea,piperul,ceapa,ardeiul,verdeata tocata marunt, si maslinele (de...Citeste continuarea
Oua umplute
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriFierbem ouale,le curatam de coaja cand s-au racit,le taiem in doua si punem galbenusurile intr-un castron.Adaugam pateul,margarina,maioneza si putina sare si amestecam pana se omogenizeaza...Citeste continuarea
Ou ochi in sos de rosii
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriPunem intr-o tigaie mica antiaderenta ardeiul taiat bucatele la prajit in ulei. Il prajim 2-3 minute,apoi punem sucul de rosii. Spargem oul in mijlocul tigaii, presaram sare si piper dupa...Citeste continuarea
Omleta taraneasca la Multicooker
Postat de: aliliana in Aperitive / GarnituriArdeiul si ceapa le curatam si taiem si le punem de-o parte. Carnaciorii ii portionam. Separat batem ouale cu sare, piper si amidon peste care am pus mararul tocat marunt. In oala...Citeste continuarea
Orez cu porumb si ciuperci
Postat de: Larisel in Mancaruri de postOrezul se spala si se lasa la umflat. Intre timp pregatim legumele, ceapa se taie marunt, iar morcovul se da pe razatoarea mica. Intr-o oala masuram 4 cani jumatate de apa, pune cateva...Citeste continuarea
Orez in suc de rosii
Postat de: Adele in Mancaruri de postPentru inceput se pune o oala cu apa sarata la foc,se adauga orezul si se lasa la fiert un sfert de ora. Intre timp se pune o tigaie pe foc cu ulei de masline si cand se incalzeste se...Citeste continuarea
Oua umplute - romanesti
Postat de: andra001 in Aperitive / GarnituriSe fierb ouala tare, apoi se curata cu grija. Se taie in doua, pe vertical, apoi ae scoate galbenusul si se pune intr-un bal, separat. Se prepara maioneza din: mustar, ulei, oul crud si cele doua...Citeste continuarea
Oua umplute
Postat de: gaby_d in Aperitive / GarnituriAm pregatit intai sosul mixand un minut toate ingredientele. Am potrivit gustul de sare si piper si am impartit sosul egal in doua platouase. Ouale fierte tari le-am decojit si le-am...Citeste continuarea
Osso Buco a la Milaneze
Postat de: panacris in VitaSe asezonează bucățile de carne cu sare și piper, pe ambele părți, apoi se dau prin făină, să nu fie făină în exces, după care se așează pe o farfurie....Citeste continuarea
O noapte la Venetia
Postat de: miha in PrajituriBlat alb: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa, ca pentru bezele. Incorporam apoi faina amestecata cu fulgii...Citeste continuarea
Orez cu legume la Multicooker
Postat de: panacris in Mancaruri de postCeapa, ardeiul și morocvii, curățați și tocați mărunt, se pun la călit, cu puțin ulei de măsline, în vasul aparatului Philips Multicooker, setat la programul FRY 10 minute. Apoi se...Citeste continuarea
Omleta cu malai
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriIn vasul cooker-ului punem cele 2 lingurite cu ulei si malaiul. Selectam programul FRY pentru 5 minute, amestecand usor. Taiem ardeiul in cubulete mici si tocam patrunjelul, le punem peste...Citeste continuarea
Omleta cu ciuperci fripte
Postat de: Dya in Mancare copiiTaiem ciupercutele felii subtiri si le coacem pe tava de aragaz (direct pe flacara) atat cat sa se rumeneasca frumos Batem oul spuma, adaugam condimentele si omogenizam. Adaugam o picatura...Citeste continuarea
Ochiuri de oua in rondele de ardei...
Postat de: babi5 in Mancare copiiSe spala ardeiul si se taie 2 rondele de la baza ardeiului de cca. 2 cm.( cu cit ardeiul este mai mare cu atit mai bine) Intr-o tigaie teflonata sau cu ceramica punem uleiul la incins apoi asezam...Citeste continuarea
Omleta cu cartofi si carnati, la...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriPreparam mai intai cartofii la cuptor si carnatii. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem ceva mai mari, in 4 sau 6, in functie de marimea cartofului. Ungem o tava cu unt si asezam cartofii...Citeste continuarea
Orez cu hribi
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriSpalam ciupercile proaspete , le curatam bine de pamant si le taiem felii subtirele . Intr-o tigaie la foc mic punem 2 linguri ulei si cand este cald adaugam ciupercile taiate. Ele se vor cali si...Citeste continuarea
Omleta umpluta in crusta de malai
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriCuratam ardeii de cotoare si seminte, ii spalam si ii taiem cubulete,apoi ii coacem in tigaia antiaderenta pana se inmoaie. Punem intr-o craticioara mica antiaderenta 1 lingurita de ulei,apoi 1...Citeste continuarea
Oua de vara
Postat de: robert_badica in Aperitive / GarnituriSe incinge uleiul intr-o tigaie si se adauga dovleceii taiati cubulete. Se prajesc 5 minute, amestecand des, pana incep sa se inmoaie, dupa care se adauga rosiile taiate cubulete si usturoiul...Citeste continuarea
Oua umplute cu ton
Postat de: cristeena20 in Aperitive / GarnituriFierbem ouale tari si apoi le curatam. Le taiem in jumate pe lungime si scoatem galbenusurile. Punem deoparte albusurile jumatati. Galbenusurile le zdrobim cu o furculita sau le...Citeste continuarea
Orez cu arahide
Postat de: adellyna in Mancaruri de legumeSe fierbe orezul. Se toaca legumele si se calesc impreuna cu arahidele. Rumenim fideluta intr-o tigaie. Amestecam totul. Citeste continuarea
Orez cremos cu parmezan
Postat de: gaby_d in Aperitive / GarnituriPune uleiul la incins intr-un vas cu fund dublu (eu folosesc vas de tuci) Ceapa curatata si spalata o tai juliene. Cand uleiul e incins adaugi ceapa si cateii de usturoi, intregi. Caleste-le...Citeste continuarea
Ostropel de pui
Postat de: Carmen_Ana in PuiPulpele de pui le-am taiat in doua si le-am crestat usor la suprafata,apoi impreuna cu aripioarele le-am condimentat cu sare si piper. Am adaugat o lingura de ulei in oala si pulpele de pui,am...Citeste continuarea
Oua la cuptor
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriFeliile de bacon se prajesc in tigaia Dry Cooker pe fiecare parte pana se rumenesc usor. Se scot pe farfurie. Ia ouale si separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se mixeaza spuma...Citeste continuarea
Omleta spaniola – Tortilla
Postat de: Mokuska in Aperitive / GarnituriCartofii si ceapa se curata si se spala. Ceapa se toaca marunt, cartofii cubulete foarte mici iar carnatii felii nu foarte subtiri. Uleiul se pune la incins intr-o tigaie si toate...Citeste continuarea
Omleta
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriTaiem in fasii kaizerul si tocam ceapa verde si ardeiul capia. Le calim in putin ulei, adaugam ouale batute spuma impreuna cu condimentele dupa gust si casul de oaie taiat in cubulete. Acoperim...Citeste continuarea
Omleta cu salata verde la cuptor
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriCrenvustii ii taiem rondele nu foarte subtiri si prajim in putin ulei incins.Cand s-au prajit ii scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces. Salata verde o spalam bine...Citeste continuarea
Oua umplute cu capere
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriOuale se pun la fiert in apa rece.Cand apa a inceput sa fiarba le mai lasam inca 7 minute dupa care le trecem sub jet de apa rece.Astfel ouale se vor decoji mai usor. Curatam ouale de coaja si...Citeste continuarea
Orez cu gogosari
Postat de: cristeena20 in Aperitive / GarnituriTocam marunt ceapa si o punem la calit cu ulei de masline. Gogosarul se taie fasii mici sau cubulete. Il aduagam la ceapa si calim bine, pana se inmoaie. Adaugam orezul (car enu trebuie spalat...Citeste continuarea
Ochiuri romanesti cu cascaval
Postat de: gaby_d in Aperitive / GarnituriPune intr-un vas , la fiert, 2 l apa cu putina sare si 3 linguri otet. Intre timp pregateste in alt vas s osul Bechamel : Pune o lingura de unt la topit, adauga faina, omogenizeaza...Citeste continuarea
Orez cu ton si legume
Postat de: caroline in TonPunem la fiert 500 ml apa in care dizolvam cubul Maggi cu gust de legume. Punem putin ulei intr-o tigaie.Cand uleiul ese incins punem usturoiul curatat de coaja si lasat intreg...Citeste continuarea
Omleta cu dovlecel si chorizo
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriDovlecelul se curata, se feliaza , se sareaza , se presara cu oregano si faina alba . Prajiti dovlecelul[ intr-o tigaie mare tip Wok ] pe ambele parti . Reduceti...Citeste continuarea
omleta cu ceapa verde
Postat de: danielaR in Aperitive / GarnituriTaiem ceapa rondele. Batem ouale si adaugam faina, sarea, piperul Punem o tigaie pe foc cu un strop de ulei de masline. Intindem ouale in tigaie (ca si o clatita). Punem ceapa verde peste si...Citeste continuarea
Ochiuri cu cascaval
Postat de: sufletista in VitaIntr-o cratita adaugam 2 l de apa, putina sare si 3 linguri otet, punem la foc. Ouale le spargem pe rand intr-un bol si adaugam in apa care fierbe, lasam sa fiarba 3 minute. Le scoatem si le...Citeste continuarea