Orez cu sofran
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriCuratam ceapa de coaja, o spalam si o tocam fin . Intr-o tigaie punem untul la foc mic si lasam sa se topeasca, cu atentie sa nu se arda. Adaugam ceapa si amestecam cu o spatula de lemn....Citeste continuarea
Orez cu legume si pulpe in sos
Postat de: daniastefania in PuiSpalam pulpele de pui, apoi le condimentam cu sare si boia. Punem in putin ulei, la calit, o ceapa si 2 catei de usturoi tocate marunt. Dupa 3 minute adaugam sosul de rosii, 3 cani de apa si sare....Citeste continuarea
Omleta cu legume si salam
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriIntr-un bol punem ouale si le batem spuma cu ajutorul unui tel. Adaugam laptele, parmezanul, sare si piper dupa gustul fiecaruia. Amestecam bine (facem atentie deoarece vom presara sare...Citeste continuarea
Ostropel cu carne de curcan reteta...
Postat de: gicuta69 in Mancaruri cu carneCum se prepara Ostropel cu carne de curcan reteta romaneasca traditionala Mai intai am fiert carnea in oala sub presiune cu un praf de sare, ceapa tocata si o frunza de dafin. Am incins...Citeste continuarea
Orez cu legume
Postat de: cristinutanicolita in Mancaruri de postLegumele le-am curățat, spălat și tăiat cubulete. Într-o oala am pus ulei, când s-a încins am pus legumele, le -am lăsat pana s-au înmuiat puțin, am adăugat...Citeste continuarea
Orz in sos de tomate cu legume si...
Postat de: hanna in PuiIntr-un vas se amesteca sare, piper si boia iute cu o lingura de ulei. Se face o pasta si se adauga peste aripioarele de pui. Se lasa deoparte. Se curata legumele si se taie in jumatate. Ceapa...Citeste continuarea
Omleta cu paste si ardei copti
Postat de: caroline in PasteArdeii ii spalam si ii coacem pe flacara de la aragaz pe toate partile pana este copt bine ( eu i-am copt pe gratar ) . Ii punem intr-un vas cu apa si lasam cateva minute.Astfel ardeii se vor...Citeste continuarea
Ostropel de pui cu mamaliguta cu...
Postat de: AlexTeacher in PuiCuratati ciocanelele si parliti-le inainte; Asezonati-le cu sare, boia si cimbru uscat; Tocati usturoiul marunt;...Citeste continuarea
O pizza de te lingi pe degete
Postat de: AlexTeacher in PizzaDizolvati drojdia in apa calduta si zahar; Puneti faina intr-un bol si peste aceasta adaugati drojdia dizolvata in apa; Amestecati...Citeste continuarea
Omleta cu spaghete si branza
Postat de: Adele in SpaghetePentru inceput se pune o oala incapatoare cu apa si sare la foc,cand da in clocot se adauga spaghetele si se lasa la fiert (7-8 minute). Intre timp intr-un vas se bat ouale cu sare(nu prea multa )...Citeste continuarea
Omleta taraneasca
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriSe taie sunculita in bucatele. Se spala ardeiul si se taie felii lungi si subtiri. Se spala ceapa si se taie rondele. Toate aceste ingrediente se pun intr-o tigaie unsa cu ulei, la foc...Citeste continuarea
Oua umplute cu crema de urda
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriPunem oua le intr-o cratita cu apa, le punem pe aragaz. Din momentul in care apa incepe sa clocoteasca apa, le fierbem 6-7 minute, apoi le dam deoparte. Le bagam sub jetul de apa rece, le crapam...Citeste continuarea
Orez la multicooker
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriOrezul l-am pus intr-o sita si l-am clatit sub jet de apa rece. Se pune in vasul de la multicooker, punem condimentele si sosul format de la prajirea carnii (este optional, eu am pus pentru ai...Citeste continuarea
Ostropel cu pulpe de pui
Postat de: Pungasa_Rogue in PuiSe curata si se spala pulpele. Se dau cu sare si cu boia de ardei dulce. Se pun intr-o tigaie cu 200 ml apa la fiert si se acopera cu un capac. Daca apa scade si pulpele nu sunt fierte, se mai...Citeste continuarea
Oua umplute prajite
Postat de: daniastefania in Aperitive / GarnituriPunem 5 oua la fiert in apa clocotita. Lasam sa fiarba cam 6 minute. Sa iasa cu galbenusul tare. Le curatam de coaja, le taiem pe lungime si scoatem galbenusul. Amestecam maioneza(eu am facut-o...Citeste continuarea
Oua cu sos de ton
Postat de: licurici_lra in TonAm pus ouale la fier si m-am apucat de maioneza (am facut aproape un castron mai mic). Tonul l-am scurs de uleiul din conserva si l-am pus in Chopper impreuna cu maslinele si ceapa...Citeste continuarea
Omleta cu branza si marar servita...
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriSe incepe cu prepararea salatei. Salata verde se spala si se taie fasii. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele. Castravetele se curata de coaja, se spala si se taie rondele....Citeste continuarea
Otet cu aroma de capsuni
Postat de: Valclaudia in ConserveCapsunile se spala sub jet de apa rece si se lasa apoi la zvantat sa se usuce bine, sa nu mai ramana apa pe ele. Feliem capsunile si le punem intr-un borcan curat, turnam otetul alb peste ele...Citeste continuarea
Ostropel de pui
Postat de: CarmenBlue in PuiPulpele se curata, apoi se spala bine si se usuca. Le-am taiat in doua pentru ca erau destul de mari. Se condimenteaza. Se pune ulei intr-o cratita si se incinge. Se adauga pulpele si se prajesc...Citeste continuarea
Ostropel de pui
Postat de: Bucataras in PuiPortionam puiul si-l rumenim in ulei incins, pe toate partile, intr-o tigaie cu capac. Cand carnea este bine patrunsa o scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas punem usturoiul, rosiile decojite...Citeste continuarea
Omleta cu salata verde
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriMai intai spalam bine salata frunza cu frunza, indepartam apa in exces si ''rupem'' frunzele de marime potrivita. Intr-un bol, punem ouale si cu ajutorul unui tel batem ouale spuma...Citeste continuarea
Orez colorat cu legume
Postat de: raluca95 in Mancaruri de legumeIncepem prin a fierbe orezul in apa cu sare aproximativ 15 minute, in asa fel incat bobul sa ramana usor al dente, il scurgem, adaugam 2 linguri de ulei de masline si il lasam la racit (orezul...Citeste continuarea
Orez cu lapte si gem de capsuni si...
Postat de: mirela0911 in Retete diabeticiSe curata orezul de impuritati si se spala in mai multe ape. Se pune la fiert cu apa si praful de sare, amestecand mereu. Dupa ce a scazut toata apa se adauga laptele fierbinte. Se adauga si Green...Citeste continuarea
Ou in ardei cu telemea
Postat de: raluca95 in Aperitive / GarnituriAm taiat ardeiul rondele si am luat una pe care am uns-o cu ulei de masline si am pus-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt. In mijlocul "suportului" de ardei am spart oul, am pus...Citeste continuarea
Oţet de trandafiri
Postat de: ela2015 in Pt salatePetalele de trandafir se scutură bine de impurităţi si gâzuţe. Se rupe partea alba a petalelor doar dacă acestea au gust amar (gustaţi fără grijă) şi dacă vă plac le folosiţi...Citeste continuarea
Orez cu lapte si sos de capsuni cu...
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-o oala punem 1 l de apa si un praf de sare,cand incepe sa fiarba adaugam orezul spalat,amestecam din cand in cand pana este fiert. In alta oala punem laptele la fiert si cand incepe sa...Citeste continuarea
Orez cu lapte si capsuni cu Green...
Postat de: gurita_ta2005 in Retete diabeticiIntr-o cratita am pus putin lapte la incalzit,am adaugat orezul clatit cu apa rece si scurs. Se lasa la foc mic sa fiarba orezul,se amesteca frecvent si se adauga lapte daca mai este nevoie....Citeste continuarea
Omleta la cuptor
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriKaizerul se taie cubulete si se pune intr-o tigaie la prajit (fara ulei),dupa cateva minute se adauga frunzele de ceapa verde taiate si ardeiul kapia taiat cubulete. Se lasa 2-3 minute....Citeste continuarea
Orez cu lapte si dulceata de piersici
Postat de: deyutzky in DulciuriSpalam orezul in mai multe ape reci, apoi il acoperim cu apa si il lasam sa se umfle aprox. 10 minute. Punem laptele la fiert, iar in momentul in care incepe sa clocoteasca, adaugam...Citeste continuarea
Oua posate in sos de rosii
Postat de: robert_badica in Aperitive / GarnituriMai intai incepem cu ceapa verde, pe care o curatam si o tocam fin. Ceapa alba, o curatam de coaja si o tocam felii subtiri. Intr-o cratita punem un strop de ulei si adaugam cepele tocate. Lasam...Citeste continuarea
Oua in cuib de ciuperci cu carne
Postat de: simona72 in PorcSpalam ciupercile si le lasam la scurs intr-o strecuratoare. Incingem o tigaie wok adaugam 1-2 linguri ulei de masline si punem ciupercile la foc iute. Agitam tigaia(in loc de a amesteca cu...Citeste continuarea
Omleta pufoasa
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriCartoful se curata de coaja si se da prin razatoarea cu ochiuri mari,cascavalul se rade,ceapa o taiem fidelute sau cubulete....Citeste continuarea
Otet de capsune
Postat de: ela2015 in Pt salateSpalam capsunele, le lasam un pic sa se zvante (sa nu aiba apa pe ele, daca se poate sa fie perfect uscate), le taiem feliute sau cubulete (depinde de cat de mari le aveti) si le punem intr-un...Citeste continuarea
Omleta cu loboda si sunca la cuptor
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriPreincalzim cuptorul la 180 grdae. Curatam si spalam loboda, apoi o taiem marunt si o punem intr-o tigaie antiaderenta la calit asa pe uscat, doar cu sare si piper dupa gust. Dupa ce incepa...Citeste continuarea
Omleta cu tortelloni
Postat de: MotanLaOale in TortelliniTortelloni se fierb 10 minute in apa cu sare si se pun la scurs. Ceapa se curata si se toaca rondele. Intr-o tigaie se pune uleiul si se caleste ceapa 2-3 minute. Se pun si tortelloni si...Citeste continuarea
Ostropel de pui cu mamaliga
Postat de: mihasara in PuiCalim ceapa, tocata marunt, intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei. scoatem ceapa din tigaie si punem pulpele la rumenit, nu inainte de a le asezona cu sare si piper.....Citeste continuarea
Orez cu lapte si sos de capsuni
Postat de: Oana in Mancare copiispalati orezul in mai multe ape si puneti peste el un litru de apa rece, apoi puneti-l la fiert cu un praf de sare. Amestecati din cand in cand, sa nu se lipeasca orezul. Scurgeti...Citeste continuarea
Omleta cu rosii si ceapa
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriSe curata ceapa, se spala, se toaca si se pune la prajit intr-o tigaie cu ulei. Rosiile se spala, se taie si se maruntesc la robot, dupa care se adauga peste ceapa. Se mai tin la foc pana cand...Citeste continuarea
Oua dietetice
Postat de: susu in Aperitive / GarnituriSe impatureste in doua o folie alimentara mai mare, se unge cu ulei de masline, se pune in gura unei cani mai mari si se sparge cate un ou. Punem putina sare si piper dupa care legam bine...Citeste continuarea
Oua rosii
Postat de: robert_badica in Aperitive / GarnituriMai intai spalam bine ouale, si le stergem cu prosoape de bucatarie.Intr-o ouala punem apa si adaugam usor ouale,in apa,sa nu se sparga. Adaugam si un praf de sare si le punem la fiert. Dupa...Citeste continuarea
Omleta la cuptor cu cartofi
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriCartofii ii spalam si ii fierbem in apa cu sare cat sa intre furculita, ii curatam si ii taiem felii. Pulpa de pui o condimentam si o prajim pe ambele parti. Se unge o tava cu unt adaugam...Citeste continuarea
Omleta coapta, cu ceapa...
Postat de: scortisoara in Mancare copiiLinkul catre reteta video: https://youtu.be/qTHL5kQ2Ovc Incepem prin a carameliza ceapa taiata solzisori in untul topit, la foc mediu. Adaugam condimentele si amestecam. Prajim ceapa timp...Citeste continuarea
Omleta crocanta cu mozzarella
Postat de: Catalinaflorea in Aperitive / GarnituriSe separa albusurile de galenusuri;batem bine cele 9 albusuri cu un galbenus,adaugam condimentel,jumatate de mozzarella,salamul taiat si cele 4 felii de paine sfarmate bucatele.Se toarna in tigaia...Citeste continuarea
Omleta cu leurda si gusa
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriFeliile de gusa le prajim putin pe amble parti dupa care le scoatem pe un servetel absorbant. In uleiul in care am prajit adaugam 3 oua batute cu sare si piper,deasupra leurda tocata si cu...Citeste continuarea
Orez Cantonez- Chinezesc
Postat de: ctlina in PorcGatiti orezul - reteta orez basmati gătit aici Se taie cârnatul, morcovii in cubulete mici. Se taie marunt ghimbirul cu tot cu piele. Intr-o tigaie - wok, se prajeste...Citeste continuarea
Orez cu legume
Postat de: Adele in Mancaruri de legumeSe curata si se spala toate legumele ,se taie cuburi ,felii dupa caz ,se pune oala pe foc cu uleiul de masline(1 lingura) se adauga ceapa si morcovul,se calesc cateva minute,dupa care se adauga...Citeste continuarea
Omletă cu unt și ceapă verde (...
Postat de: CulinaryRainbow in Bucatarasi celebriÎntr-o crăticioară, pe aragaz la foc mic, am pus ouăle și untul. Le-am amestecat continuu luând periodic cratița de pe foc. Practic, această omletă se coace datorită...Citeste continuarea
Omleta la cuptor, cu cartofi si...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriTrebuie sa preparam pentru aceasta omleta, doar cartofii inainte, pe care fie ii prajim in baie de ulei, pe aragaz, fie ii dam la cuptor intr-un vas uns cu unt, asa cum am procedat eu. Se unge...Citeste continuarea
Orez cu peste si legume
Postat de: cristeena20 in PestePentru alegerea pestelul normal folosim peste congelat, oceanic (sa fie fara oase). Eu am folosit red fish congelat dar puteti folosi si alt fel de peste bun pentru fiert.Il punem intr-o oala...Citeste continuarea
Oua posate in sos
Postat de: sufletista in Mancaruri de legumeCalim ceapa tocata in putin ulei cand devine transparenta adaugam morcovul dat prin razatoare si lasam sa se caleasca putin, dupa care adaugam condimentele si amestecam. Adaugam pasta de...Citeste continuarea