Oua umplute cu branza
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriOuale se fierb in apa cu sare 10 minute. Se pun sub jet de apa rece si se lasa la racit. Se curata de coaja si se taie in doua. Se scot galbenusurile si se pun intr-un castron cu...Citeste continuarea
Oua boieresti
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-un bol amestecam faina cu sarea,praful de copt dupa care adaugam untura, amestecam pana rezulta un aluat sfaramicios, adaugam apa rece pana rezulta un aluat omogen. Invelim coca intr-o...Citeste continuarea
Orange curd
Postat de: simona72 in DulciuriPortocalele se spala foarte bine cu apa calda. Se rade fin coaja de la o portocala si se pune intr-un vas de inox. Se adauga ouale intregi si galbenusurile, zaharul si se amesteca usor. La prima...Citeste continuarea
Omleta umpluta cu quinoa in stil...
Postat de: Satisfyyourcravings in SalateSe amesteca iaurtul cu sare, castravetele taiat cuburi, sucul de lamaie, otet, oregano, usturoiul si ulei de masline. Se amesteca quinoa cu spanacul, maslinele, rosiile uscate la soare, ardeii,...Citeste continuarea
Omleta in forma de vaffe
Postat de: licurici_lra in Aperitive / GarnituriAm batut ouale cu condimentele. Am adaugat putina branza si am zdrobit-o cu furculita, apoi mozzarella data pe razatoare. Am amestecat bine, apoi am adaugat gogosarul taiat...Citeste continuarea
Omleta cu somon afumat, sparanghel...
Postat de: Satisfyyourcravings in SomonIntr-o tigaie, se incalzeste putin ulei de masline si se calesc usturoiul si ghimbirul pana devin aurii. Se adauga sparanghelul, sosul de peste, se acopera si se lasa la gatit 2 minute. ...Citeste continuarea
Oua umplute
Postat de: aliliana in Aperitive / GarnituriOuale se spala bine, se sterg si se pun in apa la fiert cat sa acopere ouale. Nu am adaugat nimic in apa. Se fierb cca 7-10 minute. Se racesc. Se taie jumatati. Galbenusurile se pun intr-un bol,...Citeste continuarea
Omleta dietetica cu branza si busuioc
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriSe bate oul impreuna cu albusul de ou si apa intr-un vas. Se topeste untul intr-o tigaie, se rastoana ouale batute, se inclina tigaia in toate directiile pana cand toata baza tigaii este...Citeste continuarea
Orez cu pui si legume
Postat de: Jymy in PuiSe taie puiul in bucati mici si se prajeste usor. Se adauga ceapa si prazul, ardeii tocati si se calesc 5-10 minute. Se adauga orezul si se sareaza dupa gust. Se toarna supa de...Citeste continuarea
Orez sârbesc
Postat de: CameliaComan in Aperitive / GarnituriPentru inceput dizolvăm cubuletul de Knorr cu cele 4 căni de apă. Curătăm ardeiul si morcovii. Le tocăm marunt. Tocăm ceapa cubulețe și o punem într-o tigaie mai adânca cu 2...Citeste continuarea
Oua prajite cu castravete in stil...
Postat de: retetele_tinei in Mancaruri de legumePrima data se pregatesc legumele, pt ca prepararea, retetei in sine, dureaza cateva minute. Asadar, se spala si se taie, in felii subtiri, castravetele. Si morcovul. Iar...Citeste continuarea
Omleta, chinezeasca, cu rosii
Postat de: retetele_tinei in Mancaruri de legumePrima data, spalam si taiem legumele. Asadar, spalam si taiem rosiile bucatele. Dupa care taiem marunt, ceapa (rondele sau cum preferati). Cele 3 oua le batem cu putina sare. Dupa,...Citeste continuarea
Omleta cu ardei si ciuperci
Postat de: Jymy in Aperitive / GarnituriSe taie ceapa si se pune la prajit alaturi de ardei si ciuperci. Se pune si cascavalul rupt in bucati. Oaule se bat cu un praf de sare si se adauga peste legume. Se acopera tigaia cu un...Citeste continuarea
Omleta pufoasa la cuptor cu...
Postat de: gurita_ta2005 in Cook and smileCiuperciile se scurg de zeama si se pun la calit in ulei de masline pentru 10 minute. Se adauga intre timp si ceapa taiata solzisori. Albusurile se separa, se bat spuma cu un praf de sare,...Citeste continuarea
Oua de prepelita murate
Postat de: Sim0naWorld in ConserveOuale de prepelita le-am pus la fiert pentru cca 3 minute de la primul clocot. Am oprit focul si am lasat ouale in apa. Cand s-au racit putin, le-am curata de coaja. Intr-o craticioara am pus...Citeste continuarea
Omleta cu carnati de porc si...
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriOuale le punem intr-un castron si le batem bine cu un praf de sare si piper.Cascavalul il radem.Carnatiul il taiem felii potrivite....Citeste continuarea
Oua de prepelita pe smantana
Postat de: Sim0naWorld in Aperitive / GarnituriIntr-un vas de ceramica am pus smantana, iar deasupra ouale de prepelita. Am sarat si piperat si am dat vasul la cuptor pentru cca 10 minute. Cand a fost gata, am lasat sa se racoreasca putin,...Citeste continuarea
Oua cu fasole si toast cu ricotta
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverSe taie rosiile in 2 si se amesteca cu 1 lingura ulei de masline, busuiocul, sare si sucul de lamaie si se lasa la macerat. Se incalzeste o tigaie la foc mare si se adauaga fasolea scursa de...Citeste continuarea
Omleta de sambata dimineata
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriIntr-o tigaie, eu folosesc Doubleta, se pun cca, 2 linguri de ulei la încins. Se adaugă cartofii ”resturile” de cartofi prăjiți, de vineri :d, noi, vinerea avem zi...Citeste continuarea
Ostropel de pui la oala de lut
Postat de: Constelatialeu in PuiPentru ca nu ma grabesc niciunde, imi place sa gatesc incet, la foc mic, oala sta-n cuptor si eu imi vad de alte treburi. Asadar si prin urmare sa va povestesc ce am facut eu aici, poate va...Citeste continuarea
Orez cu lapte
Postat de: Moni_alex in DulciuriIntr-un ceaun se pune un pahar de apa si cand incepe sa fiarba se pune orezul spalat bine in 2-3 ape si se lasa sa fiarba la foc mic.Trebuie sa fiarba pana se umfla bine orezul si absoarbe toata...Citeste continuarea
Omleta cu ciuperci si mozzarella
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCiuperciile se taie feliute,se clatesc bine si se pun la calit in ulei de masline. Se adauga si ceapa taiata solzisori si se lasa pana scade zeama lasata de ciuperci. Se acopera cu apa si se...Citeste continuarea
Omleta cu cartofi, branza si marar
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriOuale se bat intr-un castron cu un praf de sare, apoi se adauga branza data pe razatoarea mare si un fir de marar verde, spalat si tocat, si se amesteca. Cartofii fierti se curata de coaja, se...Citeste continuarea
Ou ochi cu aperitiv
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriSe spala ardeiul si se taie o felie circulara din el, indepartand semintele. Se aseaza in tigaia unsa cu uleiul incins. Oul se sparge intr-un castron, apoi se pune in interiorul feliei de...Citeste continuarea
Omleta cu peste afumat
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriMacroul se curata de piele si oase si se rupe bucati. Ceapa rosie se curata si se taie julien. Ceapa verde se curata si se taie rondele. Ardeii se curata si se taie fasii subtiri....Citeste continuarea
Omleta cu cartofi
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriTăiem cartofii în cuburi şi îi aşezăm într-o tigaie cu ulei. Îi rumenim uşor şi adăugăm ardeiul capia şi ciolanul afumat, tăiate în fâşii...Citeste continuarea
Omleta cu ghebe
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriSpalam foarte bine ghebele, le scurgem de apa si le frigem pe o tava de aragaz. Intre timp, feliem prazul si ardeiul si le calim in putin ulei. Adaugam ciupercile fripte si ouale batute spuma,...Citeste continuarea
Orecchiette cu suc de vinete
Postat de: caroline in PastePunem o oala cu apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba punem sare si pastele . Le fierbem amestecand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca . Vinetele le spalam , indepartam...Citeste continuarea
Omleta cu ardei
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriTaiem prazul in rondele si ardeii in fasii. Calim totul la foc iute, pentru 5 minute aproximativ, dupa care adaugam kaiserul/sunca feliat/a. Ouale le batem spuma, le condimentam dupa gust si...Citeste continuarea
ORECCHIETTE CU ANGHINARE
Postat de: panacris in PastePastele orecchiette colorate se pun la fiert în apă clocotită cu puțină sare, cca. 15 minute la foc mediu, semi acoperit. Între timp se pun la călit ceapa, ardeiul și inima de...Citeste continuarea
Ouă de prepeliță umplute
Postat de: CulinaryRainbow in Aperitive / GarnituriDupă cum se vede, nu am dat cantități; asta pentru că e mai mult o idee, decât o rețetă propriu-zisă. Se poate adapta în funcție de gusturile fiecăruia. ...Citeste continuarea
Omleta cu cartofi si ton ( la cuptor)
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriMai intai curatam cartofii de coaja , ii spalam si ii taiem cuburi . Punem ulei intr-o tigaie la foc potrivit. Cand uleiul s-a incins punem cartofii la prajit .Presaram sare . Intre timp...Citeste continuarea
Orez cu carne de porc si conopida
Postat de: gurita_ta2005 in PorcCarnea se taie cuburi,se pune in ulei de masline la prajit pentru 2-3 minute dupa care se pune apa cat sa acopere,si se lasa la fiert 20 minute. Se pune ceapa tocata marunt,se mai adauga apa...Citeste continuarea
Omleta quarto formaggi
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriUrda si casul se taie cuburi. Cascavalul se rade iar branza de burduf se marunteste. Ouale se bat bine cu piper si cu branza de burduf. Intr-o tigaie se topeste untul si se pun ouale...Citeste continuarea
Oua la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriSpalam rosia, o taiem felii rotunde, potrivit de groase. Taiem fiecare bucata de cascaval in doua, pe latime. Ungem patru forme de briose (eu am folosit de aluminiu) cu ulei de masline....Citeste continuarea
Orez cu pipote si inimi de pui
Postat de: licurici_lra in PuiAm spalat pipotele si inimile, le-am lasat la scurs pana am tocat legumele, apoi le-am pus in ulei incins, sa se rumeneasca, cam 10 min. Am adaugat putina apa, apoi legumele si orezul. Am lasat...Citeste continuarea
Omleta in chifla
Postat de: Pungasa_Rogue in SandvisuriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se taie un capac la chifla si se scobeste de miez. Oul se amesteca cu laptele si putina sare. Se taie: ardeiul - cubulete, ceapa verde -...Citeste continuarea
Ou cu muschi tiganesc in chifla
Postat de: Pungasa_Rogue in SandvisuriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se taie un capac la chifla si se scobeste de miez, se pun feliile de muschi tiganesc in interior, apoi se pune oul si putina sare. Se pune capacul la...Citeste continuarea
Orez cu vongole
Postat de: gurita_ta2005 in Fructe de mareCeapa se toaca marunt,se caleste in ulei de masline cateva minute dupa care se adauga pasta de rosii,sare si piper. Dupa cateva minute se adauga vongolele scurse de apa peste sosul de rosii....Citeste continuarea
Orez bulgaresc
Postat de: violeta30 in Mancaruri de postSpalam, curatam ceapa si o taiem cubulete, dupa care o calim in ulei. Adaugam gogosarul, dovlecelul si apoi carnea taiata cubulete (eu am folosit carne de porc). Rosiile le decojim, le...Citeste continuarea
Omleta cu ciuperci si somon afumat...
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriSosul ajunge pentru 3 persoane, omleta in schimb... doar pentru una. Sosul: se rade hreanul pe razatoarea mica, se adauga pe rand restul ingredientelor iar la final smantana si mararul. Se...Citeste continuarea
Ostropel de pui
Postat de: gaby_d in PuiSpala copanelele si usuca-le cu un servet curat. Pune peste ele 3-4 linguri sos de soia si amesteca. Pune la incalzit uleiul de masline. Cand e fierbinte plonjeaza copanelele...Citeste continuarea
Oua cu iaurt si salsa de mango
Postat de: Satisfyyourcravings in SandvisuriSe amesteca toate ingredientele pentru salsa si se pastreaza la frigider pana in momentul folosirii. Se bat ouale ca pentru omleta si se amesteca cu iaurtul, sare si piper. ...Citeste continuarea
Omleta cu legume la cuptor
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriArdeii ii curatam de seminte si nervuri , ii spalam si ii taiem cuburi . Morcovul il curatam de coaja,il spalam si il taiem rondele . Ceapa curatata,spalata ,o tocam marunt . ...Citeste continuarea
Orez cu mix de legume mexican si...
Postat de: daniastefania in PorcSe spala bine orezul. Ceapa se toaca marunt. In ulei calim ceapa cateva minute. Adaugam mixul de legume si mai calim 4 minute. Adaugam 150 ml apa, sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba, pana...Citeste continuarea
Ostropel de pui
Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carneEu am avut un pui de casa pe care l-am portionat in bucati potrivite . In cratita am pus ulei de masline la incins si am prajit bucatile de pui pe ambele parti, apoi le-a scos intr-un vas. In...Citeste continuarea
Orez cu lapte si serbet de afine
Postat de: monicamarton in DulciuriPuneţi laptele la fiert, spălaţi orezul şi îl lăsaţi în apă până laptele dă în clocot. Când laptele clocoteşte, adăugaţi sarea, aveţi grijă să fie...Citeste continuarea
Orez simplu cu grasime de porc sau...
Postat de: susu in Aperitive / GarnituriCalim ceapa si usturoiul in grasimea usor incalzita, adaugam orezul nespalat si-l calim si pe acesta. Daca doriti ca orezul sa iasa bob cu bob si nu legat atunci se spala bine in cateva ape...Citeste continuarea
Oua amestecate cu tartufo,Uova...
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCeapa se toaca solzisori si se pune la calit in putin ulei de masline. Ouale se amesteca intr-un castron,se pune sare si piper dupa gust si se adauga peste ceapa putin calita. Se amesetca cu...Citeste continuarea
Omleta cu vinete coapte
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriCoacem feliile de vinete pe tava de aragaz sau pe grill. (Se poate adauga putina sare). Intre timp batem ouale spuma impreuna cu busuiocul si condimentele (sarea si piperul). Adaugam...Citeste continuarea