A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Peste Tilapia la cuptor cu legume

Postat de: mamaieelena in Peste

Pestele curatat si condimentat. Se cresteaza fileurile si pe o parte si pe cealalta, dedesubt se pun felii de rosii , 1/2 de ceapa feliata si ghimbir tocat fin. Deasupra deasemeni...Citeste continuarea

Pulpe umplute cu branza de capra si...

Postat de: postavaru in Pui

Branza de capra o amestecam cu smantana, usturoiul pisat sau taiat marunt si cimbru tocat. Pulpele de pui le taiem pe jumatate si le condimentam cu sare, piper si boia. Desprindem usor pielea,...Citeste continuarea

Prajitura cu crema de branza

Postat de: ianculubita in Prajituri

Facem o crema pufoasa si albicioasa din zahar si oua,adaugam untul taiat cubulete,iaurt,lapte apoi faina amestecata cu praful de copt;mixam bine totul sa nu ramana cocoloase iar la sfarsit adaugam...Citeste continuarea

Prajitura Dintii negrului

Postat de: Lia1 in Prajituri

Se preincalzeste cuptorul la 180 grd (ca pentru chec) BLATUL: Se freaca 125 gr unt cu 250 gr zahar, apoi se adauga 4 galbenusuri de ou. Adaugam 3 lingurite cacao. Se toarna treptat 250...Citeste continuarea

Prajitura cu mere ,branza de vaci...

Postat de: andaoana in Prajituri

Aluatul :  Pornim cuptorul la 180 grade.Intr-un castron punem faina cernuta , praful de copt, zaharul, untul la temperatura camerei, smantana si amestecam bine . Vom obtine un aluat...Citeste continuarea

Panna cotta cu zmeura

Postat de: vio_dreams in Dulciuri

Intr-un vas punem laptele si frisca lichida. Le incalzim dar fara sa le aducem pana la punctul de fierbere. Adaugam esenta de rom si gelatina dizolvata conform indicatiilor de pe ambalaj. Turnam...Citeste continuarea

Prajitura cu lamaie

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Foile se prepara usor amestecand si framantand un aluat, care se va da la rece pana ne ocupam de crema.   Rupem aluatul in 6 bucati.  Se intind foarte usor foile si nu se rup( asta e...Citeste continuarea

Porumb picant

Postat de: Elena_Daria in Aperitive / Garnituri

Curatam porumbul de panusi si de matase (partea maro din capatul porumbului). Punem frunzele de la 4stiuleti pe fundul vasului in care vom fierbe porumbul. Asezam stiuletii intregi in...Citeste continuarea

Pastrav cu legume si sos de rosii...

Postat de: Ela68 in Pastrav

Pestele se spala si se curata foarte bine. Cartofii se spala, se curata de coaja si se taie felii nu prea groase. Se presara sare. Peste acestia se pune ceapa curatata si taiata rondele. Apoi...Citeste continuarea

Placinta cu branza dulce

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Aluatul: Laptele il punem si il incalzim putin. Untul il topim si il lasam sa se raceasca. Oul il mixam cu uleiul, zaharul, sarea, zaharul cu pastai de vanilie si laptele. Peste...Citeste continuarea

Praline de tahini

Postat de: DeliciiSanatoase in Prajituri

Eu am folosit pasta de tahini cumparata, facuta din seminte integrale de susan. Se gaseste in magazinele naturiste. Dupa gust mai mult ca sigur nu e din seminte crude de susan. Asadar cei care vor...Citeste continuarea

Placinta cu cartofi, telemea Delaco...

Postat de: babi5 in Aperitive / Garnituri

Am pus faina intr-un  castron, am facut un cuib in ea si am pus sarea si drojdia si am mestecat un picut cu apa calduta; am lasat sa creasca maiaua un picut  apoi am framintat bine si...Citeste continuarea

Placinta cu branza turnata

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Intr-un castron amestecam branza de vaci cu telemeaua rasa,iaurt,7oua batute,zahar,vanilie,coaja rasa de lamaie,gris,iar la sfarsit incorporam faina amestecata cu praf de copt; omogenizam bine...Citeste continuarea

Prajitura cu rabarbar si fulgi de...

Postat de: postavaru in Prajituri

Tijele de rabarbar le spalam apoi le curatam si le taiem bucatele. Adaugam 2 linguri de zahar, amestecam bine si le lasam sa stea pana preparam aluatul. Mixam ouale cu zaharul si extractul de...Citeste continuarea

Pizza

Postat de: nilgun in Pizza

Drojdia se dizolva in apa calduta. Apa am incalzit-o un pic la microunde. Se adauga sarea, zaharul si uleiul si se amesteca foarte bine cu o lingura. Se aseaza peste faina si se framanta foarte...Citeste continuarea

Prajitura cu crema de ciocolata si...

Postat de: andaoana in Dulciuri

Blatul :  Separam albusul de galbenus . Faina o cernem impreuna cu cacao si cu praful de copt . pregatim o tava si pornim cuptorul la 180 grade.Albusurile le batem spuma tare cu zaharul si...Citeste continuarea

Piept de pui cu cartofi si sos...

Postat de: Andreea_Roz in Pui

Pregatim mai intai sosul Bechamel: Untul il topim intr-o cratita, apoi, adaugam faina in ploaie si amestecam, sa nu se formeze cocoloase. Adaugam laptele rece treptat si amestecam pana se...Citeste continuarea

Peste din Marea Nordului facut pane

Postat de: Constelatialeu in Peste

Se prinde pestele, se curata foarte bine de solzi, se taie pe burta si se scot maruntaiele, apoi cu o foarfeca taiem aripioarele, ii scoatem sira spinarii si-l portionam, au iesit 7 bucatele....Citeste continuarea

Paine dulce de casa cu zer

Postat de: simona72 in Piine

Dupa cum v-am obisnuit, aluatul il fac la masina de paine. Deci am pus ingredientele in masina de paine in ordinea scrisa mai sus, iar dupa ce aluatul a fost framantat, l-am scos si l-am pus...Citeste continuarea

Pulpe de curcan cu tarhon si portocala

Postat de: gurita_ta2005 in Curcan

Untul se pune intr-o tigaie impreuna cu tarhonul uscat si coaja rasa de la portocala. In tava se pun morcovii taiati fasii,punem pulpele de curcan deasupra,le crestam si le ungem cu sosul de...Citeste continuarea

Prajitura cu mac

Postat de: Criss in Prajituri

Pentru aluat se amesteca intr-un bol faina cu praful de copt, zaharul, coaja de lamaie, galbenusurile de ou, untul moale si laptele. Aluatul format se imparte in doua parti egale. Se lucreaza...Citeste continuarea

Prajitura cu mere

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Margarina la temperatura camerei se amesteca cu laptele rece de la frigider, cu zaharul, cu sarea si zaharul. Adaugam faina,bicarbonatul si obtinem un aluat elastic pe care il lasam la rece pentru...Citeste continuarea

Prajitura Mon Cheri

Postat de: privatelaura in Prajituri

Alegeti sa preparati crema intai, intrucat frisca se bate mai bine daca nu este foarte cald in bucatarie! Gelatina se pune la hidratat in putina apa. O tinem cam 5- 6 minute, apoi o incalzim un...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu menta,apa de flori...

Postat de: papabundetot in Pui

Pulpele spalate bine le-am pus intr-un castron la marinat cateva minute in apa de flori de portocal,sos soia,curry,crema de otet balsamic,menta si fulgi de ardei. Le-am lasat cam 10 minute pentru...Citeste continuarea

Prajitura cu fructe si bezea

Postat de: papabundetot in Prajituri

Galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul pana si-au dublat volumul,apoi am adaugat (amestecand continuu) uleiul,laptele si la urma faina amestecata cu praful de copt.Aluatul l-am pus intr-o tava...Citeste continuarea

Prajitura cu suc de rosii

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Preparam foile astfel: Amestecam zahar+ulei+praful de sare+suc de rosii+esenta de rom pana se topeste zaharul. Adaugam faina, obtinem un aluat pe care il dam la rece 30 minute. Dupa ce s-a...Citeste continuarea

Pateu de linte

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Lintea am pus-o de seara la hidratat. Am aruncat apa ramasa, am clatit lintea cu apa rece si am pus-o la fiert 5 minute la foc potrivit. Dupa ce a fiert, am scurs apa de pe ea si am lasat-o...Citeste continuarea

Penne cu pesto alla genovese si nu...

Postat de: Bucatardinpasiune in Penne

Fierbem pastele, respectand timpul indicat pe ambalaj. Intre timp pregatim sosul: incingem uleiul de masline si inabusim in el ciupercile taiate grosier si pieptul de pui taiat feliute....Citeste continuarea

Papricas de cartofi cu spate de pui

Postat de: babi5 in Pui

Prima data am curatat spatele de pui si l-am spalat bine lasindu-l un picut in apa ca sa iasa singele. Apoi am curatat ceapa si ardeiul, le-am spalat si pe urma le-am tocat marunt, le-am pus...Citeste continuarea

Paste cu ardei si rosii

Postat de: Elena_Daria in Paste

Punem apa la fiert cu un praf de sare si 1 lingura de ulei. Cand apa incepe sa fiarba, punem pastele si le lasam 8-10 minute, apoi le punem la scurs intr-o strecuratoare. Spalam legume....Citeste continuarea

Prajitura cu crema de lamaie

Postat de: cris2711 in Prajituri

Cuptorul se incalzeste la 180°. Se ia o tava de marime medie,de exemplu 35/24 cm. Se unge bine cu unt pe dosul tavii. Intr-un castron se amesteca ingredientele pentru...Citeste continuarea

Prajitura cu dude si zmeura

Postat de: comanligia in Prajituri

Se separa ouale, albusul se bate tare cu zaharul, apoi se adauga galbenusul, uleiul. Se bat iar la final se pun faina, praful de copt si cacaoa.Compozitia trebuie sa fie mai grosuta ptr ca atunci...Citeste continuarea

Porumb copt la gratar

Postat de: COSTEO in Mancaruri de legume

Porumbul cel mai bun pentru al pune pe gratar sau in jar este cel in lapte.Inlaturam panusele,si se pune in jar sau la gratar ,folosind,lemn si carbuni.Se intorc pe toate partile pentru a se face...Citeste continuarea

Paine cu tarate umpluta cu masline

Postat de: ianculubita in Piine

Inmuiem drojdia intr-un castronel cu apa calduta,rasturnam in vasul cu faina si tarate amestecata,adaugam sarea,cate putin apa calda,amestecam cu mana iar cand aluatul a devenit lipicios,turnam...Citeste continuarea

Paine cu lapte

Postat de: ianculubita in Piine

Punem in cuva masinii ingredientele lichide lapte, apoi untul taiat cubulete, sare, zahar, faina si drojdia. Programam masina la treapta 1 iar dupa 1 si 1/2 ora scoatem painica rumena si frumoasa. Citeste continuarea

Piept de pui cu miere si mustar

Postat de: xana in Pui

Pieptul de pui se inteapa cu un cutit sau cu o scobitoare si i se adauga toate celelalte ingrediente. Rozmarin, cimbru si ghimbir puneti dupa gust. Il lasam cel putin 20 de minute sa prinda gust....Citeste continuarea

Pui cu vin la cuptor si cartofi...

Postat de: COSTEO in Pui

Puiul se curata bine,se pune la bait.Baitul se prepara din bere,usturoi pisat,cimbru,sare,piper,condimente granulate,rozmarin. Lasam puiul intreg in bait 20 ore la rece.Dupa ce a stat 20 ore la...Citeste continuarea

Pulpe de pui in crusta de mustar

Postat de: Elena_Daria in Pui

Curatam si spalam bine pulpele. Intr-un bol punem usturoiul pisat, un varf lingurita sare si amestecam bine. Adaugam apoi mustarul, uleiul de masline si omogenizam. Condimentam pulpele cu...Citeste continuarea

Prajitura Albinuta

Postat de: iri_love in Prajituri

Pentru inceput vom prepara foile astfel.     Vom amesteca ouale ,batute cu zaharul,dupa care vom adauga laptele,mierea de albine si uleiul.   Compozitia obtinuta o vom pune...Citeste continuarea

Pandispan cu pere si scortisoara

Postat de: timea in Prajituri

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi treptat galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare. La final incorporam treptat faina...Citeste continuarea

Prajitura Baragan

Postat de: babi5 in Prajituri

Se pune faina intr-un castron, se rade coaja de lamaie se pune bicarbonatul,apoi se freaca bine cu margarina (untura)ş Se adauga 150 gr zahar, 1 galbenus de ou si putin lapte.Se  framinta...Citeste continuarea

Placinta de toamna

Postat de: Bianca20 in Prajituri

Blat:  Drojdia se pune in apa calduta si se lasa 5 minute pentru a se dizolva.Se adauga uleiul si zaharul.Se toarna peste 500 g. faina si se amesteca.Se adauga sarea si se framanta bine.Pe...Citeste continuarea

Prăjitură cu zmeură, vișine și...

Postat de: panacris in Prajituri

Ouăle se bat energic cu zahărul, zahărul vanilinat, uleiul, făina, praful de copt și laptele. După ce s-au omogenizat toate ingredientele, se adaugă praful de cacao și se amestecă ușor...Citeste continuarea

Pandispan cu cacao - Reteta de baza

Postat de: andaoana in Torturi

Cum se prepara Pandispan cu cacao - Reteta de baza Pornim cuptorul la 180 grade C si pregatim tava . Separam albusul de galbenus. Albusurille le batem spuma tare cu sarea si zaharul. Adaugam...Citeste continuarea

Pui cu mere si ciuperci

Postat de: papabundetot in Pui

Pulpele de pui le-am marinat putin in sos soia,nucsoara,curry si ardei iute.Merele le-am curatat de coaja si le-am taiat bucati mici neuniforme,apoi le-am pus intr-o tigaie cu ulei de masline...Citeste continuarea

Pizza Bread - Reteta cu nr. 400

Postat de: Corina33 in Pizza

Se presara drojdia peste apa calduta intr-un bol. Se lasa sa stea asa vreo 5 minute. Se adauga faina, zaharul si sarea. Se amesteca cu o lingura pana se omogenizeaza. Aluatul va fi moale...Citeste continuarea

Pasta de branza cu ardei

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Nici nu am ce sa scriu la modul de preparare. Decat ca toate ingredientele se pun in robot si se mixeaza pana devin o pasta tartinabila..... Delicioasa, pofta buna!!     Citeste continuarea

Pesto alla genovese

Postat de: Elena_Daria in Sosuri

In vasul de la blender punem alunele si le maruntim. Adaugam apoi frunzele de busuioc spalate si mixam bine. Adaugam uleiul de masline, praful de sare si mixam pana obtinem un sos. Sosul...Citeste continuarea

Perișoare în sos de dovlecel și...

Postat de: panacris in Mancaruri cu carne

Pentru perișoare: Ceapa, morcovul, pătrunjelul, păstârnacul se curăță, se toacă mărunt, apoi se pun la călit într-o tigaie cu strat de ceramică, cu puțin ulei de...Citeste continuarea

Pui cu fasole proaspătă în vas...

Postat de: panacris in Pui

Legumele se curăță, apoi se taie mărunt. Ceapa, morcovul și gulia, mărunțite, se pun la călit în puțin ulei în vasul Zepter, rece, acoperit cca. 5 minute. Între timp...Citeste continuarea