Tort de mere (de post)
Postat de: rocsi_1612 in TorturiMerele le spalam si le decojim. Cu un cutit mic sau cu o ustensila speciala ,scoatem cotorul. Intr-o cratita punem 5 linguri de zahar la caramelizat. Intindem caramelul bine si pe peretii...Citeste continuarea
Tagliatelle cu ton si masline
Postat de: deliciousflavours in PasteFierbem pastele urmand instructiunile de pe ambalaj. In timpul aceasta tocam ceapa marunt, feliem maslinele si le calim in putin ulei de masline circa 4-5 minute. Scurgem tonul foarte bine...Citeste continuarea
Tarta cu cartofi si bacon
Postat de: piko in Aperitive / GarnituriAluatul: Intr.un bol se pune faina cu zaharul, sarea si untul. Se amesteca pana se incorporeaza untul, apoi se adauga oul si cele 2 linguri de lapte. Se framanta bine apoi se formeaza o...Citeste continuarea
Tarta rapida cu capsuni
Postat de: alba_zori in PrajituriRapid si numai bun dupa o masa. Deci dam prin sita faina si o asezam pe un lemn si facem cu mana o fantana in mijloc. Punem si un pic de sare, apoi punem in mijloc zaharul pudra si el dat prin...Citeste continuarea
Tort cu fructe de pădure
Postat de: elucubratiiculinare in TorturiSe amestecă untul cu ouăle, adăugăm zahărul treptat și amestecăm bine cu un mixer. Cernem făina cu sarea și praful de copt într-un castron, apoi se adaugă treptat și amestecăm...Citeste continuarea
Tortul Anei
Postat de: mamaieelena in TorturiIntr-o cratita mai mica se pun galbenusurile, zaharul si se amesteca bine sa se omogenizeze se vor pune si cele doua plicuri cu zahar vanilat, apoi se adauga laptele si se pune pe foc mic. Cand...Citeste continuarea
Tort Amandina sau nu ?
Postat de: adela1981 in TorturiSeparam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu zaharul spuma, apoi adaugam galbenusurile si uleiul, mixam foarte bine. Apoi adaugam cacao si incorpoam pe rand faina. Compozitia obtinuta,...Citeste continuarea
Tocatura cu grau bulgur
Postat de: mikidaniro in Aperitive / GarnituriSupa sau apa o punem la incalzit pana incepe sa clocoteasca.Intr-un vas punem bulgurul si patrunjelul spalat si tocat,le amestecam putin,apoi turnam apa clocotita peste ele si lasam pana bulgurul...Citeste continuarea
Tort din biscuiti
Postat de: ionela2682 in Dulciuri-biscuitii se baga la robot pentru cateva secunde ,adaugam nuca de cocos si amestecam putin -se freaca untul cu zaharul pudra apoi se adauga ,cacaoa cernuta,ciocolata topita la baie de aburi si...Citeste continuarea
Tocanita din pulpa de porc cu...
Postat de: naomy in PorcPentru inceput am pus untul la topit si am taiat cubulete potrivite bucata de pulpa, separat am curatat de coaja zucchini si i-am taiat cubulete. Dupa cum vedeti in imagine am pus bucatiile...Citeste continuarea
Tocanita cu carne de porc
Postat de: Alinutza80 in PorcCartofii se curata, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert cu un putina sare. Carnea se taie cubulete, se condimenteaza si se prajeste in 2-3 linguri de ulei, apoi se scoate intr-o cratita....Citeste continuarea
Tort Hamburger
Postat de: gamilici in TorturiBlat paine Se face un blat din ingrediente.Se imparte in 2. O parte se coace intr-o forma rotunda,iar a doua intr-o forma cu bolta (eu am folosit capacul de la o tigaie)....Citeste continuarea
Tocanita de vita cu painici
Postat de: mikidaniro in VitaCarnea o spalam,o stergem cu un prosop de hartie si o taiem cubulete de cca 2 cm .Intr-un vas,pe care ulterior il putem pune in cuptor(eu am facut tocanita in tigaie,apoi am rasturnat-o in alt...Citeste continuarea
Tort Sacher
Postat de: Maria68 in TorturiIncalzim cuptorul( la foc potrivit).Topim ciocolata la bain-marie. Separam ouale.Cu mixerul se bate spuma, untul, cu zaharul pudra si vanilia. Se adauga ciocolata calda, amestecata cu...Citeste continuarea
Tulumba tatlisi
Postat de: ionela2682 in DulciuriSe incepe cu prepararea siropului prin fierberea apei si zaharului pana capata consistenta si aspectul mierii de albine -pe la 1/2 fierberii se adauga zeama de lamaie -se lasa la racit...Citeste continuarea
Tort bicolor cu frisca si capsuni
Postat de: angyb in TorturiBateti spuma albusurile dupa care adaugati zaharul pana cand devin ca si la bezea. Adaugati faina impreuna cu drojdia amestecand de sus in jos ca sa nu se lase albusurile.Impartiti compozitia...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă cu frisca
Postat de: bursulica in PrajituriTiramisu reţetă cu frisca In primul rand pregatim o cafea tare la filtru, aproximativ 3 cafele, apoi il lasam sa se raceasca. Pregaatim crema: batem crema mascarpone si separat frisca...Citeste continuarea
Tartine cu avocado si branza
Postat de: Maria68 in Vegan / Raw veganSe taie jumatati fructele de avocado, se indeparteaza samburii si se desprind pulpa. Se adauga suc de lamaie si se zdrobeste cu furculita; se inglobeaza feta zdrobita, uleiul(eu am folosit...Citeste continuarea
Tochitura
Postat de: Sim0naWorld in PorcAm pus la prajit sunca, carnatii si bucatile de carne taiate bucati nu foarte mici. Separat, am facut o mamaliga din apa, sare, ulei si malai.. o mamaliguta mai tare asa. Am rasturnat mamaliga...Citeste continuarea
Tocanita taraneasca
Postat de: VERONICA2607 in Mancaruri de postToate legumele se curata si se spala. Le taiem astfel: ceapa solzisori, cartofii cuburi, ardeiul fasiute, morcovul si pastarnacul rondele, telina betisoare, iar cupercutele in 4. Daca mazarea si...Citeste continuarea
Tort fantezie cu kiwi
Postat de: bursulica in TorturiAvem nevoie de o forma de tort cu margine detasabila. Blatul: zdrobim biscuitii si le amestecam cu untul topit. Asezam compozitia in tava. Crema alba de branza: amestecam branza de vaci...Citeste continuarea
Tort Fanta
Postat de: bursulica in TorturiBlatul: batem albusul spuma, adaugam galbenusul frecat cu zaharul, adaugam faina, cacao, uleiul, praful de copt (stins cu zeama de lamaie) si cele 5 linguri de apa. Se coace intr-o tava tapetata...Citeste continuarea
Tort Dobos
Postat de: adela1981 in TorturiIn primul rand scoatem untul sa stea la temperatura camerei, si decupam cate sase foi rotunde,de hartie de copt ( 6 bucati cu diametrul 24 si 6 cu diametrul 18). Apoi, incepem cu foile de...Citeste continuarea
Tort Somloi
Postat de: Elena_Daria in Torturi*Blat de vanilie: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul (lingura cu lingura) si batem in continuare pana obtinem o...Citeste continuarea
Tort cu kiwi si mango
Postat de: Anamaria7 in TorturiCrema de ciocolata alba: Punem frisca pe baie de aburi, iar cand aproape fierbe o luam jos si adaugam 300 gr ciocolata maruntita. Amestecam si cand s-a topit punem gelatina hidratata in...Citeste continuarea
Tort „Păcatul dulce”
Postat de: diaconta in TorturiPacatul asta se infaptuieste cam asa: Pentru foile de bezea ,impartim cantitatile in doua.Din fiecare jumatate vom coace cate doua foi. Batem albusurile cu un praf de sare si rom pana...Citeste continuarea
Tarta cu lamaie
Postat de: alinutza1983 in Prajituri1. Amestecam faina cu untul rece, galbenusul de ou, si praf de sare , pana obtinem un aluat omogen. Se infoliaza in film alimentar si se de la frigider, cam o ora. 2. Aluatul scos de la rece se...Citeste continuarea
Trufe din piure de castane
Postat de: rodicamaria in PrajituriSe amesteca piureul de castane cu biscuitii macinati,esenta de rom si apa pana cand se obtine un "aluat "usor de modelat.Facem bilute de marimea dorita si le dam prin pudra de cacao. Citeste continuarea
Tarta cu mere
Postat de: deyutzky in PrajituriCuratam merele si le scoatem cotoarele. Asezam merele intr-o tava rotunda iar peste ele din loc in loc punem untul iar apoi presaram cele 3 linguri de zahar si dam la cuptor pentru cateva...Citeste continuarea
Tocanita de ceapa
Postat de: mimmi in Mancaruri de postTaiem ceapa julien si o calim in 2 linguri de ulei. Taiem ardeiul cubulete, razalim morcovul pe razatoarea mica iar usturoiul il taiem feliute si le adaugam peste ceapa,lasandu-le la calit...Citeste continuarea
Tarta in straturi
Postat de: sufletista in Mancaruri de postAmestecam apa cu margarina, praful de sare, praful de copt si adaugam faina cat sa iasa un aluat nelipicios, acoperim si dam deoparte 15 minute. Cartofii ii fierbem si ii amestecam cu...Citeste continuarea
Tarta cu branza si portocale
Postat de: ianculubita in DulciuriStafidele le pui sa se inmoaie in coniac(eu am pus mai mult de 3linguri,pentru ca nu se cuprindeau doar cu 3linguri) Galbenusurile frecate cu un praf de sare,zahar,vanilie,zeama de...Citeste continuarea
Trufe cu biscuiti si ciocolata
Postat de: gatiticuspor in PrajituriPuneti biscuiti intr-o punga de plastic si sfaramatii cu un facalet, apoi punetii intr-un castron mai mare. Topiti ciocolata. Amestecati ciocolata cu zaharul pudra, margarina si biscuitii....Citeste continuarea
Trandafiri dulci
Postat de: panacris in DulciuriSe pregatesc cele 2 feluri de budinci conform instructiunilor de pe ambalaj. Formele de silicon (de la revista Clik pentru femei!) se umezesc cu putina apa rece. Se umplu formele cu budinca...Citeste continuarea
Tort de ciocolata si nuca de cocos
Postat de: Maria68 in TorturiSeparam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul pudra pana ce isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul. Topim ciocolata cu smantana si adaugam la galbenusuri, amestecam dupa...Citeste continuarea
Tocanita de pui ca la Medias
Postat de: DanMonica in PuiCeapa o tocam marunt si o prajim pana capata o culoare aurie, moment in care punem o lingurita rasa de boia si o mai lasam sa se prajeasca aproximativ 1 minut. Adaugam aripioarele, turnam...Citeste continuarea
Tort de mere cu crema de zahar ars
Postat de: DanMonica in Torturi6 linguri de zahar le punem intr-un vas pe foc sa se caramelizeze. Cand s-a topit, luam vasul de pe foc, si intindem zaharul pe peretii vasului si il lasam cateva minute pana incepe sa trosneasca....Citeste continuarea
Tort de morcovi cu crema de urda...
Postat de: bubulina44 in TorturiPentru ca totul sa se desfasoare rapid, trebuie sa pregatiti de la inceput toate ingredientele, sa le aveti la indemana. Se bat ouale cu zaharul brun rapid, cateva minute (se pot bate si cu...Citeste continuarea
Tochitura moldoveneasca
Postat de: Criss in PorcCum preparam tochitura moldoveneasca: Mai intai punem carnea taiata cuburi la prajit in ulei. Dupa ce isi schimba culoarea si e aproape gata, adaugam rondelele de carnati si la prajim si pe...Citeste continuarea
Tort Printesa
Postat de: bylaura in TorturiCrema de visine Se scot samburii visinelor si se lasa la scurs. Visinele se fac piure cu blenderul si se amesteca in continuare cu zaharul pudra pana acesta se topeste. Intre timp se pune...Citeste continuarea
Tartine cu somon fume și cremă de...
Postat de: ionix in Aperitive / GarnituriÎncepem prin a prăji bagheta, după ce o tăiem feliuțe. eu am băgat-o la tigaia actifry cu puțin ulei măsline. După ce rondele de baghetă s-au răcit, vom unge cu cremă de...Citeste continuarea
Tortellini cu piept de pui in sos...
Postat de: Dya in TortelliniPieptul de pui il taiem in cuburi mici si il punem la prajit in uleiul de masline pentru 10 minute, suficient cat sa se rumeneasca usor. Acum adaugam ceapa, usturoiul si ardeiul tocate marunt, si,...Citeste continuarea
Tort cu crema de ciocolata si visine
Postat de: mikidaniro in TorturiBlat: Intr-un vas se cerne faina si cacaua,apoi se bat albusurile cu jumatate din zahar si un praf de sare pana se intaresc.Separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas,zaharul...Citeste continuarea
Tort Luci
Postat de: irena in TorturiBlat: se amesteca faina cu nuca si/sau migdalele macinate si cu untul lasat la temperatura camerei si rastorn amestecul intr o tava de tort (diam 24 cm) unsa cu unt si tapetata cu faina. Intep...Citeste continuarea
Tarta cu mere in caramel si crema...
Postat de: miha in PrajituriBlat: Din aluatul de foietaj decongelat partial, se taie cate o bordura de cca 2 cm, de jur imprejurul foii. Foaia se unge cu galbenusul desfacut cu lapte. Se pun fasiile de aluat pe...Citeste continuarea
Tort inima de cafea
Postat de: alba_zori in TorturiEste un tort foarte foarte bun si merita incercat,imi venea pofta numai la gandul cat de buna va fi,deci sa incep sa explic cum am facut. Pentru prepararea pandispanului de ciocolata si cafea:...Citeste continuarea
Tagliatelle cu ciuperci şi brocolli
Postat de: diaconta in PasteCiupercile le taiem felii,dupa ce le spalam sau nu (parerile sunt impartite in aceasta privinta),eu le spal,nu as putea sa le folosesc altfel.Un morcov l-am facut fideluta cu ajutorul...Citeste continuarea
Tort diplomat
Postat de: Monica1997 in TorturiGelatina se pune la hidratat in zeama de la compot(inainte cu 30 minute).Se separa ouale.Albusul se bate spuma cu jumatate din cantitatea de zahar(jumatate de cana),cu...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata si fructe de padure
Postat de: giorgi in TorturiSe separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile cu un praf de zare si se adauga zaharul ,batandu-se pana la obtinerea unei spume tari.Se pun galbenusurile omogenizate in care s-a adaugat...Citeste continuarea
Tarta sarata cu legume mexicane
Postat de: simo_brkic in Mancaruri de postIntai se gaureste cu o furculita foaia briseè si se baga la cuptor cam 10 minute ,apoi se scoate si se pun uniform legumele.Se baga iar la cuptor pentru 5 minute si apoi se scoate si...Citeste continuarea