Tocanita de urzici
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postLuam urzicile una cate una si le curatam,deoarece mai au firicele de iarba. Le punem intr-un bol si le spalam in foarte multe apa pentru a lasa toata mizeria. Intr-o oala punem apa la...Citeste continuarea
Tartine cu ton, capere și coriandru
Postat de: DinDragostePentruGatit in TonSe pune tonul într-o strecurătoare. Se toacă mărunt ceapa roșie, castraveții, varza roșie, usturoiul marinat. Caperele se taie în două. Se amestecă tonul...Citeste continuarea
Trottole tricolore cu vinete
Postat de: Cristi_Roman in PasteFiindca sunt facute din grau integral, pastele necesita un timp de fierbere intre 6 si 8 minute (sa zicem 7) pentru a ajunge la stadiul de al dente . Dupa ce ajung la textura dorita pastele se...Citeste continuarea
Tort de visine
Postat de: Maria68 in TorturiGalbenusurile impreuna cu zaharul se amesteca bine, pana devine o crema spumoasa.Se adauga praful de copt, praful de sare si treptat (cate 2 linguri)apa amestecand continuu.Cand am terminat...Citeste continuarea
Taci si inghite!
Postat de: Sim0naWorld in Aperitive / GarnituriAm facut o mamaliga mai moale din malai, lapte, smantana. Am uns un vas yena cu putin unt si am pus jumatate din cantitatea de mamaliga. Apoi am pus carnatii taiati bucati, branza rasa si...Citeste continuarea
Tort cu cremă de ness
Postat de: madi_marin in TorturiSe prepară blaturile: se bat toate albuşurile spumă atre cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile frecate cu uleiul,esenţa de rom, apoi se cerne făina cu praful de copt şi cacaoa şi...Citeste continuarea
Tort Cioco-Porto
Postat de: Zamfira in TorturiBlatul: Se amesteca galbenusurile cu zaharul. Topim ciocolata impreuna cu untul, il punem peste galbenusuri. Adaugam treptat cafeaua, praful de capucino, faina, praful de copt si zaharul...Citeste continuarea
Tarta cu leurda
Postat de: alice_ciobanu in Aperitive / GarnituriAm facut aluatul de tarta amestecand faina cu sarea, oul, laptele si untul rece,... l-am framantat bine si am obtinut o coca pe care am dat-o la rece cam 30 de minute. Dupa ce a expirat timpul de...Citeste continuarea
Trigonele cu gem de gutui din foietaj
Postat de: DinDragostePentruGatit in DulciuriSe decongelează aluatul, se întinde cu sucitorul şi se taie pătraţele cu latura cam de 3 cm. Se pune în mijloc gemul de gutui (l-am amestecat cu coajă de lămâie...Citeste continuarea
Tarta cu branzeturi grecesti
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriBlatul de tarta ...se prepara din ingredientele pentru blat, un aluat pe care il vom pune pentru 30 de minute la rece in folie. Umplutura de branza: La mixer punem ouale, apoi iaurtul si...Citeste continuarea
Tort cu crema de zahar ars
Postat de: oana_pisicutza16 in TorturiSe caramelizeaza 6 linguri de zahar si se acopera peretii cratitei cu zaharul caramelizat, dupa care se lasa la racit Se amesteca ouale cu 6 linguri de zahar, zaharul vanilat si laptele si se...Citeste continuarea
Tarta cu capsuni si frisca
Postat de: ela in PrajituriCuratam capsunile de codite,le spalam si le taiem fasii.Punem peste ele 10linguri de zahar si le dam la frigider minim o ora. Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le frecam cu...Citeste continuarea
Tort cu crema caramel si ciocolata
Postat de: Criss in TorturiGalbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga...Citeste continuarea
Tort simplu
Postat de: sufletista in TorturiAlbusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam bine, incorporam galbenusul amestecand cu o lingura de lemn sau silicon, faina amestecata cu praful de copt o cernem peste...Citeste continuarea
Tarta cu branza si spanac
Postat de: gaby_d in Aperitive / GarnituriIntr-un bol punem faina (ambele tipuri), untul cubulete, sarea si praful de copt. Amestecam cu mana pana obtinem un aluat omogen si adaugam apa rece doar atat cat sa obtinem un aluat...Citeste continuarea
Tort cu crema de mar
Postat de: aziz in TorturiBlatul este tare simplu de facut mixam ingredientele. Adica: ouale+zaharul+marmelada+untul la temperatura camerei, apoi faina amestecata in prealabil cu praful de copt si la sfarsit smantana...Citeste continuarea
Tartine cu icre de crap și hering
Postat de: DinDragostePentruGatit in Aperitive / GarnituriÎntr-un bol se mixează cele două tipuri de icre și se adaugă câte puțin ulei de floarea soarelui până se obține o pastă. Se adaugă apoi oțetul iar mai apoi 1-2...Citeste continuarea
Tartă Tatin cu dovleac aromat...
Postat de: DinDragostePentruGatit in PrajituriSe amestecă ambele tipuri de făină, zahărul, semințele de in, uleiul, scorțișoara, praful de copt (stins în zeama de portocală), un praf de sare și se adaugă apă minerală...Citeste continuarea
Tarta cu sunca si broccoli
Postat de: mikidaniro in Aperitive / GarnituriUntul rece taiat cubulete impreuna cu faina,oul batut usor cu sarea si 2 linguri de apa le punem in robot si omogenizam totul 2-3 min.Daca mai este necesar pentru a ''lega'' aluatul adaugam si a...Citeste continuarea
Tarta cu nectarine
Postat de: Maria68 in PrajituriSe pune faina pe planseta si se amesteca cu praful de copt. Se bat ouale, se adauga zaharul, sarea si se incorporeaza in faina, se framanta pana devine un aluat omogen. Se lasa aluatul sa se...Citeste continuarea
Tort de clatite
Postat de: Steffy in TorturiSe amesteca bine laptele, apa minerala, ouale, faina, sarea si zaharul vanilinat. Din aceasta reteta coacem aproximativ 20-22 de clatite. Le lasam sa se raceasca. Crema de ciocolata o facem...Citeste continuarea
Trandafiri cu branza
Postat de: sufletista in DulciuriCernem faina si in mijloc facem o gaura. Aduagam drojdia, sare, zahar si coaja de lamaie. Amestecam si adaugam ouale batute si laptele caldut. Framantam un aluat care nu se lipeste de degete (daca...Citeste continuarea
Tort pian de ziua mea
Postat de: alba_zori in TorturiNu pot explica in cuvinte cat de bun este, dar si cat de mult am lucrat la el, mi-a trebuit mai mult de jumate de zi sa termin, dar a meritat si am sa mai fac. Va explic sper cat de scurt pot:...Citeste continuarea
Tocanita de porc cu ciuperci
Postat de: Sim0naWorld in PorcCarnea am taiat-o bucati potrivite, si am prajit-o pe ambele parti. Cand s-a rumenit, am adaugat sare, piper si o cana de apa si am lasat sa foarna pana s-a evaporat toata apa. Ceapa si...Citeste continuarea
Tartă cu mere și piersici - de...
Postat de: DinDragostePentruGatit in PrajituriBlatul: Făina, ovăzul, tărâțele, zahărul, semințele de in, praful de copt, sarea, scorțișoara se pun într-un vas. Se adaugă uleiul și se frământă bine...Citeste continuarea
Tort cu mere - de post
Postat de: elucubratiiculinare in TorturiÎntr-un castron cernem făina cu praful de copt, sarea și scorțișoara. În alt castron amestecăm apa cu uleiul, zahărul și marmelada. Amestecăm ingredientele uscate cu cele...Citeste continuarea
Tarte cu rosii, vinete si branza de...
Postat de: alldaycooking in Aperitive / Garnituri400 gr faina le-am pus intr-un castron si am adaugat drojdia si fructoza dizolate in 100 ml apa calduta. Am lasat sa se formeze bule la sufrata drojdiei (aprox. 15 minute). Am amestecat smantana...Citeste continuarea
Tort cu cremă de nectar
Postat de: madi_marin in TorturiSe prepară blaturile: se bat toate albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi zahărul. Se adaugă gălbenuşurile frecate cu uleiul, apoi esenţa de vanilie şi praful de copt cernut...Citeste continuarea
Trufe
Postat de: LadyCrs in DulciuriAm rupt cicolata bucățele și am topit-o în lapte la foc mic, amestecând permanent. Am amestecat zahărul pudră cu gălbenușurile, după care le-am adăugat în compoziție....Citeste continuarea
Tarta de fructe
Postat de: helwa in PrajituriIn primul bol se bat 4 oua. Adaugam apoi un pahar si jumatate de zahar si un pahar si jumatate de faina . Compozitia va fi destul de densa , asa ca adaugam peste o jumatate de pachet de unt topit(...Citeste continuarea
Tort Cremsnit –ediţie revizuită...
Postat de: diaconta in TorturiPentru foaia de tort am folosit aluat de foietaj preparat cu osânza.Avem nevoie de o foaie decupata rotund ,iar deasupra se sfarama marginile ramase dupa ce am decupat. Preparam crema....Citeste continuarea
Tort de mere si zahar ars
Postat de: marinicayou10 in TorturiIn primul rand punem o craticioara pe foc cu cele 10 linguri de zahar si il ardem.Il intindem bine in cratita si il lasam la rece.Dupa ce sa racit il ungem cu margarina sau unt. Radem merele...Citeste continuarea
Tort cu mango si capsuni
Postat de: Anamaria7 in TorturiBlatul: Incalzim cuptorul la 180C, batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam galbenusurile, pe rand, untul topit si apa. La final punem faina amestecata dinainte cu...Citeste continuarea
Tartǎ cu spanac şi brânză feta
Postat de: diaconta in Aperitive / GarnituriUn ou il batem si il amestecam cu lapte.Ungem o forma de tarta cu unt.Apoi asezam feliile de paine pe care le-am inmuiat in oul cu lapte.Punem cateva bucatele de unt deasupra. Spanacul il...Citeste continuarea
Tarta cu mar Timea
Postat de: aziz in PrajituriAmestecam untul sau margarina cu zaharul adaugam faina amestecata cu praful de copt si restul ingredientelor se poate va mai fi nevoie de putina faina .Aluatul obtinut se pune in folie...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata si capsuni
Postat de: irena in TorturiBlat: Albusurile cu apa se bat foarte bine pana isi tripleaza volumul,adaug zahar cate putin si bat pana se topeste zaharul,apoi adauga galbenusurile,vanilia si faina cernuta prin...Citeste continuarea
Tort fantezie cu branza si kiwi
Postat de: Zamfira in TorturiAvem nevoie de o forma de tort cu margine detasabila. Blatul: zdrobim biscuitii si ii amestecam cu untul topit. Asezam compozitia in tava. Crema alba de branza: amestecam branza...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă cu frisca
Postat de: Zamfira in PrajituriTiramisu reţetă cu frisca In primul rand pregatim o cafea tare la filtru, aproximativ 3 cafele, apoi il lasam sa se raceasca. Pregatim crema: batem crema mascarpone si...Citeste continuarea
Tort cu crema de smantana
Postat de: Sim0naWorld in TorturiMai intai am pregatit blatul: Am dizolvat cele doua pliculete de cafea instant in 2 linguri de apa fierbinte. Galbenusurile le-am amestecat cu 100 g zahar, obtinand o spuma. Am adaugat...Citeste continuarea
Tort Padurea Neagra
Postat de: Zamfira in TorturiBlat: se amestecă făina, cacao, praf de copt, separat gălbenuşurile cu esenţele. Se bat albuşurile spumă cu zahărul. Se încălzeşte laptele, se amestecă cu ness-ul şi se lasă...Citeste continuarea
Tort Cappucino
Postat de: Zamfira in TorturiBlatul: se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga albusurile batute spuma, faina, nucile prajite, praful de copt si ness-ul. Coacem blatul, aproximativ 40 minute (foc potrivit). Dupa...Citeste continuarea
Tartă cu ciocolată
Postat de: LadyCrs in PrajituriPentru aluat am frecat untul cu zahărul până s-a topit împreună cu un praf de sare, după care am încorporat făina cernută cu cacaua, apoi coaja de portocală și ouăle....Citeste continuarea
Tort Mascota
Postat de: mikidaniro in TorturiBlat 1: Intr-un vas mixam albusurile pana se intaresc,adaugand treptat jumatate din cantitatea de zahar. Galbenusurile le mixam cu restul de zahar,zaharul vanilat ,apoi adaugam treptat apa...Citeste continuarea
Tagliatelle cu ciuperci
Postat de: Maria68 in PasteSe curata ceapa, se spala si se taie marunt. Se caleste in 1-2 linguri ulei de masline pana se inmoaie si se adauga ciupercile spalate si tocate cubulete(sau felii subtiri). Se sareaza ,se...Citeste continuarea
Tortellini cu broccoli
Postat de: panacris in TortelliniSe fierb tortellini conform instructiunilor de pe ambalaj. Brocoli se desface buchetele si se pun la fiert cca. 10 minute. Se strecoara si se stoarce zeama de lamaie peste broccoli, sa-si...Citeste continuarea
Tarta cu gem de visine - de post
Postat de: mirela0911 in PrajituriMargarina se topeste in apa calduta, se adauga zaharul, faina amestecata cu praful de copt si sarea. Se amesteca pana se omogenizeaza dupa care se framanta cu mana pana obtinem un aluat omogen si...Citeste continuarea
Tort "AIS"
Postat de: iri_love in TorturiPentru blat: separam ouale si albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Apoi galbenusurile le frecam cu cana de zahar pana se formeaza spuma si apoi adaugam apa rece si amestecam cu mixerul...Citeste continuarea
Tort Sacher (imbunatatit)
Postat de: angyb in TorturiBlatul: Topiti ciocolata pe baine-marie, dupa care adaugati untul topit. Lasati sa se raceasca un pic dupa care adaugati galbenusurile amestecand mereu. Separat bateti albusurile spuma impreuna...Citeste continuarea
Tartine cu cremă de somon afumat
Postat de: elucubratiiculinare in SomonTăiem mărunt 3 fire de ceapă verde și le călim în uleiul de măsline. Se reduce focul și adăugăm somonul afumat rupt bucățele. Amestecăm bine, apoi adăugăm sosul de hrean și...Citeste continuarea
Tort cu mure si iaurt
Postat de: Oana in TorturiMurele se lasa la dezghetat intr-o strecuratoare. Se pastreaza sucul scurs. Se mixeaza apoi bine cu blenderul si se trec si prin sita, alegandu-se toti samburii. Piureul obtinut se pune pe foc mic...Citeste continuarea