Tartă cu lămâie şi lime
Postat de: DinDragostePentruGatit in PrajituriAluat - Se amestecă untul cu făina, se adaugă oul, zahărul, puţină sare, se omogenizează bine apoi se adaugă puţin lapte doar cât să lege totul. Aluatul se pune la frigider,...Citeste continuarea
Tarta cu afine si branzica Delaco
Postat de: gaby_d in PrajituriUntul se topeste intr-o craticioara.Se racoreste si se toarna peste biscuitii macinati .Se framanta cu mana si se omogenizeaza. Se ia o forma de tarta cu diametrul de baza de 18 cm si se...Citeste continuarea
Tort Portocala
Postat de: mitinita in TorturiOuale se separa si albusurile se bat spuma cu zahar. Amestecam galbenusurile cu coaja de portocala rasa si le adaugam albusurilor. Adaugam faina si amestecam numai cat sa incorporam,cu o miscare...Citeste continuarea
Tort Kronstadt
Postat de: Zamfira in TorturiAsezam piscoturile in tava de tort cu margine detasabila, le stropim cu putina cafea (2 linguri din cele 2 cafele) si adaugam cele doua esente de rom. Pregatim crema: amestecam crema mascarpone...Citeste continuarea
Tort rosu
Postat de: eduard_09 in TorturiBLATUL mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam bine, adaugam galbenusurile pe rand. Mixam bine dupa fiecare. Adaugam faina, coaja si zeama de la lamaie si amestecam...Citeste continuarea
Tort cu mousse alb si fructe de padure
Postat de: deliciousflavours in TorturiCiocolata o rupem bucatele si o punem la topit pe baie de aburi. Untul il mixam cu zaharul, adaugam ouale, omogenizam bine si incorporam faina amestecata cu praful de copt. Compozitia astfel...Citeste continuarea
Tort cu mousse de ciocolata si...
Postat de: mikidaniro in TorturiBlat: Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le mixam cu 2 linguri de zahar pana se intaresc,iar galbenusurile le mixam impreuna cu o lingura de zahar,esenta de vanilie,uleiul,sarea...Citeste continuarea
Tort cu lamaie si glazura
Postat de: adela1981 in TorturiAm mixat untul moale, la temperatura camerei cu zaharul , apoi am adaugat ouale pe rand, mixand dupa fiecare ou. Faina am amestecat-o cu praful de copt. Am adaugat la compozitie esenta de...Citeste continuarea
Tortellini cu sunca si sos picant
Postat de: gurita_ta2005 in TortelliniSe pun la fiert tortellini in apa cu sare,timp de 10-12 min(scrie si pe ambalaj,difera). Se strecoara de apa, se pun in alta oala, impreuna cu jumatate de borcan de sos picant si se lasa la...Citeste continuarea
Tarta de branza Miez de Lapte cu...
Postat de: Oana in PesteÎncălziți cuptorul la 200˚C. Scurgeți și feliați brânza Miez de Lapte. Tăiați marginile feliilor de pâine, întindeți-le cu un sucitor ungeți-le cu unt topit și...Citeste continuarea
Tagliatelle cu Miez de Lapte
Postat de: Oana in PasteFierbeți pastele urmând instructiunile de pe pachet. Scurgeți-le, amestecați-le cu 2 linguri de ulei de măsline, puneți-le deoparte și scoateți apoi brânza din ambalaj....Citeste continuarea
Tort cu morcovi pentru iepuras
Postat de: Oana in TorturiBlatul : Morcovii se curata, se spala si se maruntesc foarte fin la robot sau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa la scurs in strecuratoare. Se separa ouale...Citeste continuarea
Tarta aperitiv Cristina
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriDin faina , sare, unt si apa amestecate bine si framantate putin, facem un aluat pe care il lasam 30 de minute la rece. Intindem apoi aluatul in forma rotunda si din aluatul ramas putem face...Citeste continuarea
Tort cu mere
Postat de: alba_zori in TorturiEste rapid tare. Batem bine oul cu 150 gr zahar pana devine spumos si cu un praf de sare, apoi adaugam coaja de lamaie, vanilia, faina cernuta cu amidonul si praful de copt. Alternand adaugam si...Citeste continuarea
Tort exotic
Postat de: postavaru in TorturiIncepem cu pregatirea blatului. Mixam bine ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul.Adaugam apoi untul topit si esenta. Adaugam alunele macinate si faina in compozitie, amestecand usor....Citeste continuarea
Tocana de cartofi cu ciuperci la...
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de postCartofii se taie in cubulete mici si se lasa in apa rece. Ceapa se taie marunt, morcovul il dam pe razatoarea mica si le punem la calit in ulei de masline. Se adauga si condimentele si conserva de...Citeste continuarea
Tort "Raza de Soare"
Postat de: diana_k in TorturiAluat nisipos: Se framanta un aluat din toate ingredientele si se da la rece 30 minute. Apoi se intinde in tava o foaie rotunda cu diametru de 26cm si se coace la 180 de grade timp de 15 minute....Citeste continuarea
Trandafiri cu sunca
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriAluatul se lasa la dezghetat. Se intinde pe blat si se taie fasii de 4-5 centimetri. Se ung fasiile cu ou batut. Se pun feliile de sunca taiate in jumatate si se ruleaza. Se pun in...Citeste continuarea
Tarta drob
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriSe face blatul, se amesteca toate ingredientele si se formeaza o bila de aluat care se pune la rece pentru 30 de minute in folie de prospetime. Este blatul de la tarta cu branzeturi grecesti de...Citeste continuarea
Tarta cu citrice (cu blat pufos)
Postat de: dakris in PrajituriOuale se bat spuma impreuna cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile si esenta de vanilie dupa care se incoporeaza faina si praful de copt. Se varsa compozitia in forma pentru tarta unsa cu...Citeste continuarea
Tort cu trei creme
Postat de: Zamfira in TorturiTapetam o forma de tort cu margine detasabila. Blatul Maro: Frecam ouale intregi cu zaharul si apoi adaugam celelalte ingedient pe rand. Turnam compozitia in tava de tort si il dam la...Citeste continuarea
Tort cu jeleu
Postat de: sufletista in DulciuriBLATUL -galbenusurile le mixam cu apa calduta 2-3 min dupa care adaugam zaharul si mixam cca 7 min, adaugam albusurile batute spuma,faina amestecata cu praful de copt,cacaua,un varf cutit...Citeste continuarea
Tocanita de ciuperci cu piept de pui
Postat de: cris2711 in PuiIntai am curatat ceapa verde si rosie ,cea rosie am tocat-o marunt ,iar cea verde am taiat-o rondele.am pregatit si ciupercile,le-am curatat si taiat .Rosiile cherry le-am taiat in sferturi si...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata, alune si visine
Postat de: alldaycooking in DulciuriPentru blatul galben se mixeaza albusurile spuma tare, se adauga treptat zaharul. La final de adauga faina si coaja de lamaie. Se coace la 180 de grade Celsius pana cand trece proba cu...Citeste continuarea
Tort Funky
Postat de: gamilici in TorturiBlat Separati albusurile de galbenusi. Se amesteca galbenusurile cu zaharul. Albusurile se bat spuma, se adauga faina, praful de copt si galbenusurile. Se coace intr-o forma dreptunghiulara...Citeste continuarea
Tarta cu blat de pandispan si...
Postat de: Sheherezada in TorturiAm separat albusurile de galbenusuri si le-am pus in castroane diferite.Am batut albusurile spuma cu cana de zahar ..dupa care am adaugat galbenusurile frecate cu ulei.Le-am combinat dupa care am...Citeste continuarea
Tort Iepuras De Paste
Postat de: corina241 in Torturiblatul :separam albusurile pe care le batem spuma,incorporam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa.Galbenusurile le frecam cu uleiul obtinand o maioneza lichida pe care o turnam in...Citeste continuarea
Tort Alb-Negru
Postat de: oana_pisicutza16 in TorturiBlat: Se bate albusul spuma cu zaharul Dupa care se adauga apa, cacaua, galbenusurile si faina Se lasa la cuptorul bine incins si se testeaza cu scobitoarea Crema alba: Se pune...Citeste continuarea
Tarta cu dulceata de capsuni
Postat de: alba_zori in PrajituriPregatim tarta in cateva minute,amestecand oul cu zaharul pudra pana devine spumoasa,adaugam si coaja de lamaie,vanilia,limoncello,apoi faina cernuta cu praful de copt si uleiul,lucram putin cu...Citeste continuarea
Tarta cu branza de vaci, rosii...
Postat de: aziz in Aperitive / GarnituriFacem aluatul din ingredientele de mai sus si lasam la crescut cam 30-40 minute.Intre timp pregatim umplutura amestecand branza cu ouale, sare ierburile de Provence si smantana+amidon sau...Citeste continuarea
Tochitură din ficat şi inimă de...
Postat de: DinDragostePentruGatit in PorcSe spală ficatul de porc, se taie cubuleţe (îl mai ţin în apă să iasă tot sângele din el). Inima, la fel. Se curaţă bine (se scot venele şi cheagurile de...Citeste continuarea
Tort cu caramel si pere ...gusturi...
Postat de: Sheherezada in TorturiBlat : se bate la mixer margarina impreuna cu zaharul , dupa care se adauga zeama de la o jumatate de lamaie. Se adaga ouale pe rand si se continua cu batutul. Cand e gata se adauga faina,...Citeste continuarea
Tocanita cu ciuperci pleutorus
Postat de: panacris in Mancaruri de postCeapa, usturoiul si ciupercile se curata, se spala si se taie marunt. Intr/un vas Wok, se pun la calit ceapa si usturoiul in putin ulei si apa. Cand s-au inmuiat se adauga ciupercile si mararul....Citeste continuarea
Tarta cu smantana si oua
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriDrojdia o dizolvam in putin lapte, un praf de sare si amestecam Cernem faina. Facem gaura in mijloc si adaugam oul batut, untul moale, zahar, un varf cutit sare, drojdia si incepem sa framantam...Citeste continuarea
Tort cu martipan
Postat de: ianculubita in TorturiAm facut cele doua creme dupa instructiunile de pe plic,am facut sirop din zahar,2cani cu apa si esenta de migdale apoi am intercalat foile insiropate. Pe foaia cu vanilie am pus crema cu...Citeste continuarea
Tort cu frisca , fructe si glazura...
Postat de: diana_k in Torturiblat : albusurile se bat spuma, se adauga zaharul treptat, se mixeaza bine pana acesta se topeste, se adauga galbenusurile si uleiul, apoi faina si praful de copt. se coace blatul in...Citeste continuarea
Tort cu crema de ciocolata
Postat de: Elena_Daria in TorturiBlat: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana se intaresc bine.Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de lemn de jos in sus.Treptat se...Citeste continuarea
Tocană de cartofi și mazăre - de...
Postat de: DinDragostePentruGatit in Mancaruri de postSe curăță, se spală legumele. Se călește ceapa, se adaugă rădăcinoasele, apoi cartofii. Se adaugă circa 1 L apă caldă și se fierb legumele. Când sunt aproape gata...Citeste continuarea
Tort inima de capsuni
Postat de: alba_zori in TorturiPregatirea pandispanului e simpla:batem bine albusurile cu 100 gr de zahar si un pic de sare pana devine spuma. Galbenusurile le frecam cu zaharul pudra si apoi adaugam si uleiul treptat ca la...Citeste continuarea
Tavalite
Postat de: deliciousflavours in PrajituriGalbenusurile le mixam cu zaharul si zaharul vanilat pana devine ca o spuma mai groasa si se deschide la culoare. Apoi adaugam treptat uleiul, continuand sa mixam, apoi si apa minerala. Tot...Citeste continuarea
Tort de Pasti cu iepuras
Postat de: esmerandra in TorturiBlat: Se bat ouale intregi cu zaharul timp de 30 minute, apoi se adauga faina putin cate putin amestecand cu o lingura de lemn de jos in sus . Se coace la 170° timp de circa 30 minute...Citeste continuarea
Tocanita de cartofi (de post)
Postat de: oana_pisicutza16 in Mancaruri de postSe taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei Peste ceapa calita se adauga pasta de ardei Se curata si se taie cartofii cubulete Se pun si cartofii peste ceapa, se adauda apa si se...Citeste continuarea
Tort pentru Paste
Postat de: angyb in TorturiBlatul: Topiti pe baie de abur ciocolata impreuna cu untul. Separat amestecati galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste dupa care adaugati ciocolata impreuna cu untul, faina ,drojdia...Citeste continuarea
Tocană ţărănească
Postat de: madi_marin in PorcCartofii curăţaţi şi spălaţi se taie cubuleţe, apoi se pun la fiert. Ceapa tocată julien se căleşte în ulei mai mult împreună cu sunculiţa şi ardeiul tăiate...Citeste continuarea
Tort Floare
Postat de: Sim0naWorld in TorturiCrema ganache: Se pune ciocolata si frisca pe baie de aburi, fara ca vasul in care este ciocolata sa atinga apa din vasul de dedesupt. Se amesteca bine-bine cu o lingura pana s-a topit...Citeste continuarea
Tort Cupola cu capsuni si zmeura
Postat de: BuburuzaBubu in TorturiPrima data pregatim rulada. Pornim cuptorul la 200 C(mediu spre mare).Topim untul.Separati abusurile de galbenusuri,apoi bateti albusurile spuma tare cu 2 linguri de apa rece si atentie,...Citeste continuarea
Tort ciocolatos
Postat de: sufletista in TorturiBLAT: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma lucioasa ca la bezele. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, amestecand usor ca pentru...Citeste continuarea
Tort cu branza cremoasa si...
Postat de: panacris in TorturiBiscuitii se maruntesc in robotul de bucatarie, se adauga untul moale si jeleul de capsuni. Se tapeteaza o forma rotunda cu foaie de pergament,in forma de sticla sau silicon, nu e nevoie sa puneti...Citeste continuarea
Tort de post
Postat de: deyutzky in Mancaruri de postIn primul rand zdrobim 300 gr biscuiti si punem deoparte intr-un castronel 2 maini din biscuitii sfarmati. Restul din 300 gr biscuiti ii amestecam cu 180 gr margarina topita si punem...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata de casa
Postat de: pusikmea in TorturiSeparam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta, faina...Citeste continuarea