Tarta colorata
Postat de: mariaana in Prajituriouale si zaharul se bat impreuna pana se ingroasa compozitia apoi se adauga faina se incorporeaza se pune bicarbonatul stins cu otet se toarna in tava tapetata cu faina si ulei se lasa un strop...Citeste continuarea
Tort cu mouse de capsuni
Postat de: pusikmea in TorturiPregatim blatul astfel: Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate...Citeste continuarea
Tort de ciocolata cu capsuni
Postat de: bitza in TorturiBLATUL : Albusurile se bat spuma tare,apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana devine lucios ca la bezea.Se adauga apoi galbenusurile si la final se inglobeaza faina amestecata cu praf de...Citeste continuarea
Tort cu crema de nuci si fructe de...
Postat de: rocsi_1612 in Torturiblatul :ouale se mixeaza cu zaharul. peste se pune smantana si nuca macinata. apoi se adauga esenta de vanilie,praful de copt stins cu putina zeama de lamaie si faina treptat. blatul...Citeste continuarea
Tort botez
Postat de: pusikmea in TorturiPregatim blatul astfel: Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate...Citeste continuarea
Tocanita din piept de gaina cu ardei
Postat de: anisoara in PuiSe incalzeste bine tigaia cu ulei. Intre timp se taie bucatile de piept in cuburi de marime mai mare ( pentru ca carnea isi pastreaza sucul ei ) si ardeii si ceapa solzisori. Se adauga totul in...Citeste continuarea
Tartă de mere cu dulceaţă
Postat de: ionix in PrajituriÎntr-o cratiţă se pune la topit zahărul brun. Când s-a topit zahărul se întinde pe pereţii vasului, cum facem la crema de zahăr ars, şi lăsăm să se racească....Citeste continuarea
Tocanita cu ciuperci
Postat de: Adinacarla in Mancaruri de postAm spalat, curatat si tocat ciupercile si ceapa. Am calit ceapa in putin ulei pana a devenit sticloasa apoi am adaugat ciupercile. Am pus foarte putina apa deoarece ciupercile lasa si ele apa....Citeste continuarea
Tarta ''3 stele''
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriSe framanta un aluat fraged din faina cernuta la temperatura camerei, untul rece dat pe razatoare si galbenusul.Se da un praf de sare.se intinde o foaie si se aseaza intr-o tava de tarta cu...Citeste continuarea
Tarta din islere cu capsuni
Postat de: janet in PrajituriIntr-un vas topim margarina cu 2 linguri de zahar si 2 linguri de lapte, dupa care adaugam biscuitii faramitati sau dati prin masina de tocat,lasam biscuitii sa absoarba tot lichidul si ne ocupam...Citeste continuarea
Tagliatelle verzi cu pui si mazare
Postat de: laylalala in SpagheteSe incinge o tigaie tip gratar la foc potrivit si se unge cu 1 lingurita ulei de masline.Se prajeste pieptul de pui pe ambele parti pana se rumeneste. Intre timp, se fierb pastele in apa cu...Citeste continuarea
Tocanita de vara
Postat de: pana_luminita in Mancaruri cu carneAripioarele de pui sunt prajite , separat intr-o tigaie calim usturoiul, ceapa si cartofi , cand legumele incep sa isi piarda din culoare, adaugam sucul de rosii si o cana de apa (...Citeste continuarea
Tort "Negru si alb"
Postat de: miha in TorturiBlat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezele . Galbenusurile se amesteca cu ulei, amestecand usor ca pentru...Citeste continuarea
Tarta cu ficatei
Postat de: BuniMaria in Aperitive / GarnituriPregatim intai blatul: intr-un vas se amesteca smantana cu oul,apoi se adauga faina, cat sa se obtina un aluat mai moale. Umplutura :ciupercile tocate se calesc in putin unt...Citeste continuarea
Tort diplomat
Postat de: gaby_d in TorturiMixati frişca şi o lasaţi deoparte. Într-un vas amestecaţi făina, ouăle şi zahărul. Adăugaţi apoi, puţin câte puţin, apa, smântâna şi...Citeste continuarea
Tagliatele cu sos de chiftelute si...
Postat de: Roxana in PasteSe amesteca carnea, oul, ceapa tocata marunt, un catel de usturoi dat pe razatoarea mica, patrunjel maruntit, cu sare, piper dupa gust. Feliile de paine se inmoaie in apa si se storc bine. Miezul...Citeste continuarea
Tort ''Ciresica''
Postat de: epurasha2bb in TorturiSe face un sirop de zahar ars topind zaharul si adaugand apoi apa si putina zeama de la cirese.Cu acest sirop usor racit se vor insiropa blaturile de cacao. Se freaca galbenusurile cu...Citeste continuarea
Tort ''3 Motive''
Postat de: epurasha2bb in TorturiSe insiropeaza 2 discuri de blat de tort cu cacao cu sirop de zmeura. Intre ele se pune un film de crema de ciocolata tip glazura, facuta din 1/2 ciocolata cu trufe si o ciocolata neagra...Citeste continuarea
Tagliatelle de casa cu pui si ciuperci
Postat de: miha in PasteDespre paste am mai povestit si in o alta reteta, Tagliatelle cu sos de smantana si cascaval . Se amesteca oul cu faina si putina sare . Trebuie sa obtinem un aluat compact si tare. Se lasa...Citeste continuarea
Tajine,o aroma marocana.
Postat de: dicarmencitta1957 in PuiPuiul trebuie tinut doua ore la marinat in urmatorul amestec:1 lingura de ulei de masline, sare, piper roz proaspat macinat, verdeturi uscate (busuioc, cimbru, dafin,tarhon), curry si ghimbir...Citeste continuarea
Tarta cu spanac si telemea
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriSe framanta aluatul amestecand bine toate ingredientele. Coca obtinuta o lasam la frigider cca 30 minute. Intr-un bol mare amestecam spanacul ( eu am folosit spanac...Citeste continuarea
Tort pascal
Postat de: anisoara in TorturiModul de preparare : Se pregatesc 2 vase pentru bain mare - vasul mai mare se pune cu apa la foc pt ca sa fiarba apa. In cel mai mic vas se adauga ouale si zaharul si se amesteca bine cu...Citeste continuarea
Tarta fina cu capsuni si bezea
Postat de: ela in PrajituriIncingeti cuptorul. Amestecati cu ajutorul mixerului untul moale cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste zaharul.Adaugati apoi ouale,praful de copt,sarea.faina si uleiul si amestecati...Citeste continuarea
Tochitura moldoveneasca a la Vladut
Postat de: miha in PorcEu aveam o alta reteta de preparare a tochiturii moldovenesti , dar daca Vladut asa a zis...asa am facut. :))) Carnea se taie cuburi si se pune la prajit in cateva linguri de ulei. Cand...Citeste continuarea
Tort -budinca de orez cu mere...
Postat de: nadina73 in DulciuriSe pune laptele la foc apoi se spala bine orezul si se fierbe cu putina sare intr-o craticioara cu putina apa(1 canita), dupa ce a apa a scazut se pune peste lapte si se amesteca bine, se...Citeste continuarea
Tort diplomat cu capsuni
Postat de: Julie in TorturiIn zeama de la compotul de capsuni punem gelatina si o lasam sa se inmoaie, apoi o punem putin la baie de aburi. Batem smantana cu zaharul farin si intaritorul de frisca. La sfarsit...Citeste continuarea
Tarta exotica
Postat de: Sidy in PrajituriGrasimea se amesteca bine , cu o lingura, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pina se omogenizeaza bine. Se adauga galbenusurile, sarea, invartim bine cu lingura , apoi se adauga faina....Citeste continuarea
Tort cu Marzipan
Postat de: laylalala in TorturiSe incinge cuptorul la 190⁰C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o forma dorita (eu am folosit o forma rotunda de 15 cm, una de 20 cm si o forma de inimioara). Intr-un vas, se bat...Citeste continuarea
Tort "Flacara violet"
Postat de: ramo_cata in TorturiAm separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma,am adaugat zaharul,zaharul vanilat si am amestecat pana a devenit ca o bezea. Galbenusurile le-am frecat cu uleiul, le-am...Citeste continuarea
Tort "Elena"
Postat de: madi_marin in TorturiBlatul: se mixeaza ouale intregi cu zaharul ana isi dubleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, nuca macinata fin si faina cernuta impreuna cu amidonul si se amesteca usor. Se toarna...Citeste continuarea
Tort Kodrit Kadir cu capsuni
Postat de: rocsi_1612 in TorturiCaramelul :ouale se bat spuma cu zaharul.peste ele se pune esenta de vanilie,coaja de lamaie si laptele si se omogenizeaza bine toate ingredientele. Blatul: oul se freaca spuma cu zaharul....Citeste continuarea
Tort Cadou
Postat de: pusikmea in TorturiPregatim blatul astfel: Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul,...Citeste continuarea
Tort Stefania
Postat de: miha in TorturiFoi: Albusurile se bat cu un praf de sare, la viteza medie, pana se fac spuma, adaugand treptat o jumatate din cantitatea de zahar. Se mareste viteza si se bate pana se intareste spuma....Citeste continuarea
Tort cu crema de capsuni
Postat de: ana in TorturiPreparam blatul: Batem spuma albusurile ,dupa ce s-au intarit adaugam putin cate putin zaharul,apoi galbenusurile,faina ,cacao si la sfarsit uleiul cum mi-a spus gabitzu . Coacem la foc...Citeste continuarea
Tort cu crema de nuci
Postat de: Julie in TorturiPregatim mai intai blatul 1: Se bat albusurile cu zaharul. Se adauga galbenusurile, uleiul, esenta ,praful de copt amestecat cu faina si se amesteca usor. Se unge o tava...Citeste continuarea
Tarta cu fructe si ricotta
Postat de: Sylvia in PrajituriPreparare : pregatim foaie de tarta asezand-o in tava cu tot cu hartia de copt si o intepam cu furculita din loc in loc ca sa nu se ridice in tava la copt. Intr-un bol mare pregatim...Citeste continuarea
Tort cu frisca, capsuni si piure de...
Postat de: ela in TorturiSe curata coditele de la capsuni,se spala se taie rondele sau felii si se acopera cu 4linguri zahar. Se separa galbenusurile de albusuri si se pun fiecare in vase diferite. Albusurile se bat...Citeste continuarea
Tagliatelle de casa cu sos de...
Postat de: miha in PasteTagliatelle: Se amesteca oul cu faina si putina sare. Trebuie sa obtinem un aluat compact si tare. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute, acoperit, apoi se intinde foaie subtire, pe masa...Citeste continuarea
Tiramisu reţeta adaptata
Postat de: micki in DulciuriTiramisu reţeta adaptata Spalam capsunele,le uscam,tinem cateva pentru decor iar restul le taiem bucatele si le bagam la mixer.Adaugam si 150 gr de zahar si mixam pana devine ca o salsa mai...Citeste continuarea
Tocanita de ciuperci
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriCiupercile se curata si se taie felii. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba acoperit la foc mic, pana scade...Citeste continuarea
Tocanita de pui
Postat de: eclerash in Mancaruri cu carneSe spala si se taie cuburi pieptul si se rumeneste pe toate partile,apoi se scoate si se pastreaza cald. In uleiul ramas calim ceapa,morcovul,ardeiul si ciupercile,toate acestea fiind taiate...Citeste continuarea
Tarta de mere si vanilie
Postat de: susu in DulciuriSe framanta un aluat, se inveleste in folie transparenta, se da la rece, pentru cel putin 30 min. 1 kg mere se caleste cu zahar dupa gust, o vanile si putina scortisoara; Se prepara o budinca...Citeste continuarea
Tiramisu reţeta originală
Postat de: susu in PrajituriTiramisu reţeta originală Galbenusurile se freaca bine cu zaharul vreo 8 minute. Se adauga 1/2 din cantitatea de amaretto si se amesteca iar. Separat se bate putin crema mascarpone si apoi...Citeste continuarea
Tartine cu somon
Postat de: susu in Aperitive / GarnituriSe curata somonul de oase si piele. Se faramiteaza. Se amesteca cu margarina moale si smantana. Se adauga zeama de lamaie, mararul si patrunjel tocat si se amesteca pana se incorporeaza....Citeste continuarea
Tortellini cu sunculita si ciuperci
Postat de: pusikmea in TortelliniPunem tortellini la fiert, ii lasam cat ne indica timpul de fierbere de pe pachet, in cazul meu 12 min. Intre timp calim partea alba de la usturoi in putin ulei de masline, dupa care punem...Citeste continuarea
Tuna sandwich
Postat de: epurasha2bb in TonSe face un aluat din iaurt, albusurile batute spuma cu sare si faina cat cuprinde. Se adauga unt cam cat o nuca. Se framanta si se intinde o foaie subtire. Se rastoarna conserva de ton in...Citeste continuarea
Tort piramida din clatite
Postat de: nadina73 in DulciuriSe coc clatitele simple (ou,faina,lapte,coaja de lamaie,vanilie si putin ulei)eu am copt mai mult de 21 Se umplu 6 clatite cu gem de capsuni si se aseaza pe un platou ,apoi se pun 5 cu gem de...Citeste continuarea
Tort cu cocos aromat
Postat de: laylalala in TorturiIncalzeste cuptorul la 190⁰C.Unge cu unt si tapeteaza cu faina 2 tavi rotunde a cate 20 cm diametru. Bate cele 4 albusuri spuma cu un praf de sare.Intr-un alt vas, bate cele 2 oua intregi cu 2...Citeste continuarea
Tarta cu capsuni
Postat de: mena29 in DulciuriAm separat albusul de galbenus,am mixat albusele,am adaugat pe rand cele 4 linguri de zahat,am adaugat cele 4 galbenuse,vanilia,coaja de lamaie,sarea,am presarat faina in care am facut o...Citeste continuarea
Tort de Paste
Postat de: susu in TorturiPentru blatul alb : Separam galbenusurile de albusurile si frecam galbenusurile cu zaharul, esentele si coaja de portocale. Se bat albusurile...Citeste continuarea