Tarta cu nectarine
Postat de: Bunica in PrajituriSe unge tava cu unt, se presara cu zahar , se pun nectarinele taiate felii si se da la cuptor pentru 10 minute. Se scoate , se lasa sa se raceasca si apoi se toarna aluatul . Aluatul: Se...Citeste continuarea
Tort de capsuni
Postat de: sandytza in TorturiSe prepara foaia : se topesc pe foc untul, mierea si 10 gr zahar . Cand s-au topit se adauga cerealele si se amesteca bine. Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt si se aseaza...Citeste continuarea
Tort cu trufe de ciocolata
Postat de: miha in TorturiFoi: Galbenusurile se mixeaza cu 100 g zahar pana se albesc.Se adauga cacaua dizolvata in apa fierbinte,mixand continuu. Faina amestecata cu amidonul se incorporeaza in crema de...Citeste continuarea
Trufe cu ciocolata
Postat de: miha in DulciuriCiocolata rupta bucatele mici sau data pe razatoarea mare,se pune pe foc impreuna cu frisca.Se incalzeste pana aproape de punctul de fierbere. Se amesteca bine pana se topeste ciocolata,se adauga...Citeste continuarea
Tort de pepene galben
Postat de: Sabina in TorturiCoacem blatul si il lasam sa se raceasca. Taiem pepenele in bucati mici, adaugam zeama de lamaie,zaharul, un praf de sare si mixam la robot. Pregatim gelatina: lasam 10 minute sa se...Citeste continuarea
Taci si-nghite
Postat de: miha in Mancare copiiSe prepara o mamaliguta din apa cu lapte,malai si putina sare.Cand este bine fiarta se amesteca cu telemeaua sfaramata si cu unt. Se unge o forma cu unt,se aseaza mamaliga,se fac in ea...Citeste continuarea
Tarta de ciocolata si visine
Postat de: Oana in PrajituriVisinele se spala, se scot samburii si se presara cu 2 linguri de zahar. Se pot folosi si visine congelate sau cirese. Se tapeteaza cu hartie de copt o forma cu pereti detasabili, de 24 cm Se...Citeste continuarea
Tort Diplomat Montignac
Postat de: leoflori in TorturiLa Blat : am batut galbenusurile + fructoza + marga semitopita. Am adugat cacao, esenta de rom si alternand am pus laptele si faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Am...Citeste continuarea
Tort Amandina
Postat de: Lily_Musat in TorturiPreparam blatul in felul urmator: Albusurile le batem spuma, apoi adaugam zaharul in ploaie si batem ca la bezele pana se intareste. Dupa ce adaugam apa putin cate putin, adaugam si...Citeste continuarea
Tzaziky
Postat de: meosiris in Sosuri-Eu am procedat asa : am dat castravetele pe razatoarea mare si l-am pus in sita,presandu-l din cand in cand cu o lingura ca sa se scurga apa din el. -L-am amestecat cu usturoiul pisat...Citeste continuarea
Triver
Postat de: meosiris in CocktailSucurile impreuna cu crema de cocos si gheata se pun intr-un pahar inalt, se amesteca si se umple paharul cu apa minerala. Se orneaza cu o felie de kiwi, o cireasa si menta. Citeste continuarea
Tarta cu portocale
Postat de: meosiris in Prajituri-Batem albusurile cu vanilia si galbenusurile cu zaharul,apoi le amestecam usor cu lingura de lemn. -Se adauga si faina amestecata cu praful de copt. -Totul se asaza in tava unsa cu unt si...Citeste continuarea
Tort de portocale
Postat de: meosiris in Torturi-Se amesteca galbenusurile cu mierea, sucul si coaja de portocala apoi se bat pe bain-marie pana se ingroasa. -Se ia de pe foc si se amesteca cu albusurile batute spuma si cu faina amestecata cu...Citeste continuarea
Tort de clatite cu budinca de...
Postat de: sandytza in TorturiIntr-un bol se pun toate ingredientele , inafara de praful de copt care se pune doar dupa ce se stinge cu o lingura de otet. Eu nu l-am stins pentru ca ce folosesc eu...Citeste continuarea
Tian cu dovlecei si rosii
Postat de: Sabina in Aperitive / GarnituriSpalam legumele, curatam dovlecei de coaja si le taiem felii de aceeasi grosime. Intr-o tava unsa cu ulei de masline, punem alternativ felii de dovlecel si de rosii. Condimentam cu sare si piper...Citeste continuarea
Tarta cu prune
Postat de: ala_oancea in PrajituriSe framanta aluatul se lasa 30 de minute la frigider. Se intinde apoi o foaie si se decupeaza o forma rotunda. Din restul de aluat se decupeaza forme patrate si se taie pe diagonala. Se lipesc...Citeste continuarea
Tocanita de vita cu paste
Postat de: ala_oancea in VitaSe calesc ceapa, ardeiul si morcovul in putin ulei. Se adauga carnea taiata cubulete, apoi ciupercile. Se lasa la calit, dupa care se condimenteaza si se adauga apa cat sa le acopere. Se lasa...Citeste continuarea
Tarta cu spanac si telemea
Postat de: ala_oancea in Aperitive / GarnituriSe framanta aluatul si se intinde in forma de tarta. Spanacul se scurge bine si se amesteca cu telemeaua data prin razatoare, ouale si condimentele. Se toarna umplutura in tava, se niveleaza si...Citeste continuarea
Tort de biscuiti
Postat de: anaiordan in TorturiIntai se pregateste clasicul sirop. Eu l-am facut din 20 linguri de zahar si 750ml apa si coaja de lamaie rasa. Dupa ce a fost gata l-am strecurat si l-am lasat putin la racit. Crema am facut-o...Citeste continuarea
Tarta cu ciuperci
Postat de: leoflori in Aperitive / GarnituriSe prepara un aluat din 250 gr. branza + 150 gr. iaurt + 200-250 faina + varf sare + 1 ou. Se mai presara faina pana nu se mai lipeste de mana. Se framanta si se formeaza un aluat ce se intinde in...Citeste continuarea
Tort Zebra cu inghetata
Postat de: miha in TorturiIngheatata de cacao: Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul si mierea,pana devin pufoase ca o crema.Adaugam si cacaoa.Laptele il punem la fiert si cand da in clocot il turnam peste crema...Citeste continuarea
Tort cu piersici si crema de branza
Postat de: leoflori in TorturiAmestec zaharul cu biscuitii macinati. Peste ei adaug untul topit si amestec bine pana la omogenizare. Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda de 20-22 cm dar cu margini inalte...Citeste continuarea
Tort de ciocolata cu trufe
Postat de: leoflori in TorturiBlatul : Amestecam ciocolata cu cacao si turnam apa clocotita peste ele. Amestecam usor pana se topesc. Amestecam faina + praf copt + bicarbonat + sare. La mixer frecam untul...Citeste continuarea
Tarta cu piersici
Postat de: luminita20_2006 in PrajituriSe separa albusurile de galbenus; albusurile se bat spuma cand s-au legat si sa facut o masa conistenta adaugam zaharul si continuam sa batem, apoi adaugam galbenusurile, untul topit urmat de...Citeste continuarea
TARTA CU COACAZE
Postat de: Roda in Prajituri(1 portie/12 felii) 1.Intr-un castron,se amesteca faina, sarea si zaharul.Se adauga untul taiat bucatele si se amesteca bine.Se toarna apa rece si se continua procesul de amestecare a...Citeste continuarea
Tortellini cu legume
Postat de: ala_oancea in TortelliniSe fierb tortellini dupa indicatiile de pe ambalaj si se lasa la scurs. Se taie ceapa si ardeii in bucati mai mari si se calesc in ulei de masline. Se adauga ciupercile feliate, apoi dovlecelul...Citeste continuarea
Tarta cu visine
Postat de: leoflori in PrajituriAm topit putin untul la MW si l-am amestecat cu zaharul. Adaugam si faina si framantam bine. Albusul il batem bine cu un vf.sare si il adaugam peste compozitie, mai framantam putin....Citeste continuarea
Tocanita de rosii cu pipotele de pui
Postat de: Bunica in PuiSe spala pipotelele si se pun la fiert. Se spumuiesc din cand in cand.Dupa 30 min. se adauga ceapa taiata solzisori .Se lasa la fiert inca 10 minute si se adauga rosiile taiate cubulete pasta de...Citeste continuarea
Triunghiuri cu ciocolata
Postat de: crisstina in PrajituriUntul se bate spuma cu zaharul pana se obtine o crema fina. Se adauga ouale unul cate unul,pe urma zaharul valinat , cacaoa si scortisoara. Faina se amesteca cu praful de copt si se...Citeste continuarea
Tort cu capsuni
Postat de: crisstina in Torturi1.Pentru blat bateti ouale cu zaharul pana se transforma in spuma. Cu grija pui si amestecul de faina cernuta cu praful de copt. 2.Torni aceasta compozitie intr-o forma cu diametrul de 26 cm si...Citeste continuarea
TARTE CU MERE SI MIGDALE
Postat de: Roda in Prajituri1.Intr-un bol, se freaca untul cu zaharul.Se adauga oul , esenta de vanilie, se amesteca bine, apoi se pune faina si migdalele macinate.Se continua amestecarea pana cand compozitia devine...Citeste continuarea
Tarta cu mure
Postat de: Bucataras Dragos in PrajituriMai intai trebuie sa ungeti cu putin unt o forma de tarta cu fundul detasabil si diametrul de 28 cm. Ca sa faceti aluatul , amestecati untul , zaharul pudra si sarea , adaugand apoi faina,...Citeste continuarea
Tiramisu reteta cu aroma de portocala
Postat de: Bucataras Dragos in PrajituriTiramisu reteta cu aroma de portocala Luati un bol sau o farfurie mijlocie, cu un diametru de circa 20-25 cm , si aranjati pe ea piscoturile , asezandu-le unele peste altele . Indulciti cafeaua...Citeste continuarea
Tort de ciocolata alba si zmeura
Postat de: leoflori in TorturiBlatul : Ciocolata si untul se topesc, dar separat.Albusurile se bat spuma cu 50 gr. zahar. Galbenusurile se bat spuma si ele cu restul de 50 gr. zahar.In amestecul de albusuri se incorporeaza...Citeste continuarea
Tort belcolade
Postat de: Alexa in TorturiSe prepara intai blatul, albusurile se freaca cu zaharul pana devin spuma, apoi se adauga pe rand galbenusurile amestecand in continuu iar la final Crem Ole de ciocolata. Se unge tava cu putin...Citeste continuarea
Tartine cu ciuperci
Postat de: olteanu1979 in Aperitive / GarnituriAluatul de foetaj se intinde pe masa , se taie in patrate potrivite , cat sa poata imbraca niste forme de tartine . Formele se ung cu ulei si se imbraca cu bucatile de aluat in interior....Citeste continuarea
Tarta cu crema de lamaie si bezea
Postat de: Oana in PrajituriAvem nevoie de o forma cu pereti detasabili de 22 cm. Se unge forma cu putin ulei si se incalzeste cuptorul. Biscuitii se maruntesc, eu i-am facut la blender, apoi se amesteca cu albusul batut...Citeste continuarea
Tort de ciocolata Monti
Postat de: leoflori in TorturiMixam galbenusurile cu fructoza. Topim untul + cioco la bain marin, lasam la racit. Albusurile le batem cu fructoza. Turnam peste galbenusuri untul+cioco topite. Adaugam si albusurile spuma si...Citeste continuarea
Tort padure neagra
Postat de: crisstina in Torturi1.Pentru blat de amesteca intai faina,cacaua,praful de copt si un praf de sare .Separat untul se freaca cu zaharul pentru a obtine o crema pufoasa in care se pun ouale si vanilia . 2.Se unesc...Citeste continuarea
Tarta cu mere si bezea
Postat de: Lily_Musat in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri. Se bat cu mixerul galbenusurile cu zaharul (10 linguri) pana se dizolva bine. Se opreste mixerul si se ia o lingura de lemn. Se adauga uleiul putin cate putin...Citeste continuarea
Tort diplomat cu capsuni si ananas
Postat de: Lily_Musat in TorturiPunem gelatina la inmuiat cu 200 ml apa intr-o cratita mica. Adaugam si coaja de portocala tocata marunt. Amestecam si lasam 10 minute la inmuiat, dupa care adaugam 1 cana de lapte si...Citeste continuarea
TORT DE MERE CU CASCAVAL SI BERE
Postat de: Roda in Torturi1.Intr-un castron se pune faina, sarea si zaharul.Se adauga margarina faramitata.Se toarna berea si se framanta un aluat ,care se acopera cu folie si se tine in frigider 30 de minute.Se pune...Citeste continuarea
Tort cu crema de lapte
Postat de: olteanu1979 in TorturiSe incalzeste laptele cu zaharul iar separat se dizolva gelatina in putin lapte rece. Cand laptele ajunge la punctul de fierbere,se stinge focul, se adauga gelatina si se amesteca pana aceasta s-a...Citeste continuarea
TORT CU CREMA DE CIOCOLATA, ROM SI...
Postat de: Lily_Musat in TorturiBLATUL: Se amesteca cu mixerul albusurile cu zaharul pana se fac spuma, se adauga galbenusurile pe rand, faina in ploaie, si dupa ce se bat bine la sfarsit se pune uleiul, apoi se...Citeste continuarea
Tarta cu mere
Postat de: miha in PrajituriSe amesteca intr-un vas branza, laptele, uleiul, sarea si zaharul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult,...Citeste continuarea
Tort cu visine si crema fina de unt...
Postat de: adriana65 in TorturiPentru blat topiti untul si lasati-l sa se raceasca. Intre timp bateti o spuma din oua si zahar. Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt si le cerneti apoi deasupra spumei de oua,...Citeste continuarea
TORT KODRIT KADIR
Postat de: Sabina in TorturiPentru blat amestecam intr-un vas oul zaharul, laptele, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao cu ness. Amestecam bine. Pentru caramel batem ouale cu zaharul, apoi...Citeste continuarea
Tarta de cirese
Postat de: sandytza in PrajituriSe separa ouale.Albusurile se bat spuma. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana isi schimba culoarea. Se adauga praful de copt stins cu otet, untul si laptele. Se...Citeste continuarea
Tort cu crema de vanilie si zmeura
Postat de: leoflori in TorturiBlatul : Se freaca galbenusurile cu zaharul adaugand din cand in cand cate o lingura cu apa, pana cand se obtine o crema de consistenta unei alifii. Faina se amesteca (si cu cacao...Citeste continuarea
TIRAMISU CU ZMEURA
Postat de: Roda in PrajituriApetisanta, usoara,o versiune adaptata dupa Tiramisu reteta originala 1.Se separa ouale.Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra pana cand compozitia se albeste.Se adauga mascarpone si se...Citeste continuarea