Tort Ioana - La multi ani tuturor...
Postat de: miha in TorturiBlat: Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina si Nesquik-ul amestecand de jos in sus. Compozitia o...Citeste continuarea
TARTA CU FRUCTE
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriMAI INTAI SE FACE BLATUL. SE BAT ALBUSURILE CU ZAHARUL,ZAHARUL VANILAT SPUMA. APOI S PUN SI GALBENUSURILE,FAINA SI PRAFUL DE COPT. SE BAT BINE ,COMPOZITIA CSE PUNE INTR-O TAVA...Citeste continuarea
Tort Maimutica Ionut
Postat de: Oana in TorturiPrepararea blatului o puteti vedea aici . Ouale se bat bine cu zaharul, cam 10-15 minute, se adauga treptat apa fiarta. Faina se amesteca cu ciocolata rasa pe razatoarea mica si cu praful de...Citeste continuarea
Tortulet din piscot
Postat de: ela in TorturiIntr-un castron adanc [de salate] se pune o folie de prospetime, se tapeteaza cu piscoturi, care se insiropeaza cu zeama din compot [de mandarine e mai aromat]. Se scurg fructele din compoturi...Citeste continuarea
Tigrisor
Postat de: ana in PrajituriSe topeste margarina (nu detot),se adauga zaharul ,zaharul vanilat (eu am pus burbon si a iesit mai inchisa compozitia),praful de sare ,se amesteca pana se topeste zaharul apoi se adauga ouale...Citeste continuarea
turta sau pelincutele domnului
Postat de: luminita20_2006 in Mancaruri de postFoile deplacinta se coc pe dosul tavii dar sanu se rumeneasca. A doua zi se face siropul: se pune la fiert 1 litru de apa cu 500 gr zahar. cand sa legat se ia de pe foc si se pun esentele. Nuca de...Citeste continuarea
tort cu crema de vanilie si crema...
Postat de: ionix in TorturiPrepararea cremei: Se incepe cu crema pentru ca trebuie racita. Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu zaharul vanilat si faina, avand grija sa nu facem cocoloase. Apoi se...Citeste continuarea
TORT AMANDINA
Postat de: ela in TorturiBLAT:se separa galbenusurile de albusuri.Se freaca galbenusurile cu zaharul,un praf de sare si esenta de rom pana se topeste zaharul.Se mixeaza albusurile cu un praf de sare.Se toarna spuma...Citeste continuarea
TORT JOFRE
Postat de: misha71 in TorturiZaharul, apa si cacao se pun pe foc intr-o cratita si se amesteca pana se topeste zaharul. Se adauga apoi untul si nucile si se amesteca pana ce compozitia capata o consistenta ca de smantana...Citeste continuarea
Tort cu mac
Postat de: miha in TorturiBlat: Macul il punem la inmuiat in apa fierbinte, timp de 1 ora, apoi il scurgem bine de apa intr-o sita deasa. Untul moale, la temperatura camerei il frema bine cu zaharul (pudra) pana...Citeste continuarea
Tort de nuca
Postat de: roberta24 in TorturiNUCA MACINATA, ZAHARUL SI CACAOA SE AMESTECA FOARTE BINE CU CEI 200 ML DE APA SI SE PUN PE FOC AMESTECANDU-SE IN CONTINUU, SE FIERBE PANA CAND COMPOZITIA CAPATA CONSISTENTA UNEI CREME. SE IA DE PE...Citeste continuarea
Tort padurea neagra
Postat de: ela in TorturiReteta de AICI m-a inspirat in acest tort. Se pun la scurs visinele.Se separa albusurile si se mixeaza cu un praf de sare,se adauga zaharul,galbenusurile pe rand,iar la sfarsit faina...Citeste continuarea
Tort profiterol
Postat de: ela in TorturiPui la fiert apa cu sarea,zaharul si margarina.Cand da in clocot torni toata faina si amesteci energic 2minute pana cand compozitia se omogenizeaza si se desprinde usor de pe peretii...Citeste continuarea
TORTUL " NAPOLEON "
Postat de: anisoara in TorturiToate ingredientele pt aluat trebuie sa fie la temperatura camerei, iar margarina sa fie rece, luata din frigider - nu inghetata. Pe masa curata si uscata, sau pe un fund de lemn mare se...Citeste continuarea
Tort cu mere si zahar caramelizat
Postat de: Mama_Lizica in Torturi6 linguri de zahar se caramelizeaza, cu grija, sa nu devina maroniu (deci amar) zaharul. Cand e lichefiat, se tapeteaza peretii cratitei cu el si se lasa la racit. Intre timp, se rad merele. Se...Citeste continuarea
Toba
Postat de: nyana in PorcTaie toate ingredientele(mai putin fleica) fasii cat mai subtiri si lungi apoi freaca-le cu sare si piper macinat intr-un castron. Pune-le la fiert, in apa rece doar cat sa acopere carnurile, cu...Citeste continuarea
Tort diplomat cu fructe
Postat de: Brindusa in TorturiIntr-un castron (sau cratita) de 3 l inmoaie gelatina in apa rece (sau sucul de fructe) si lasa cca. 1 ora, pana cand absoarbe toata apa. Sparge ouale si separa-le. Albusurile se bat spuma tare...Citeste continuarea
Tort cu nuca si ciocolata
Postat de: susu in TorturiMod de preparare: Se macina nucile la masina de cafea sau se sfarama cu ciocanul. Am gasit cateva stafide prin camara si le-am pus la hidratat in rom si cognac. Se separa...Citeste continuarea
tocanita de pui
Postat de: carla27carla in PuiSe spala carnea de pui.Intr-o cratita se pune la calit ceapa tocata marunt,se adauga ardeiul gras sau pasta de ardei ,se adauga carnea de pui si se lasa sa se caleasca.Se pune un pic de boia de...Citeste continuarea
Tocanita de curcan cu ciuperci
Postat de: susu in CurcanPieptul de curcan se spala si se sterge bine. Se condimenteaza putin si se taie fasii sau cubulete. Ceapa si usturoiul se curata si se taie rondele. Pieptul se pune la calit in cateva linguri de...Citeste continuarea
Tavalita
Postat de: ramo_cata in PrajituriAm taiat blatul pe jumatate,pentru ca era cam grosutz,am taiat in patratele dupa bunul plac,,,feicare cum vrea...le-am tavalit prin glazura apoi prin nuca de cocos... Citeste continuarea
Turta dulce cu cacao
Postat de: miha in PrajituriSe cerne faina impreuna cu condimentele, cacao si praful de copt. Se adauga untul taiat bucatele mici si se freaca pana se obtine o compozitie granuloasa, ca niste firimituri. Se adauga oul...Citeste continuarea
Tort diplomat cu ciocolata si mure
Postat de: Oana in TorturiSe incinge cuptorul, la foc mic. Eu am avut mure in congelator, puse de mine, le-am scos, le-am lasat la dezghetat si apoi le-am pus intr-o strecuratoare si le-am presarat u un pliculet de...Citeste continuarea
TORTA DE PAN-DI-SPANIA CU VANILIE...
Postat de: lenca21 in TorturiPREPARARE: Batem ouale cu zaharul si o boaba de sare,cu mixerul cca10 min,neintrerupt.Tr sa avem o spuma deasa si aproape alba Mestecam faina cu amidonul si vanilia si mestecand in mod...Citeste continuarea
Tort cu fructe de padure
Postat de: susu in TorturiBlatul: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar si se bate pana se topeste zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile si se amesteca dupa...Citeste continuarea
Tort cappuccino
Postat de: susu in TorturiPentru blat : Galbenusurile sa freaca cu zahar. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Ciocolata se topeste cu untul si apoi o picuram calduta peste galbenusuri cate putin si amestecam...Citeste continuarea
Tarta cu fructe de padure si crema...
Postat de: susu in PrajituriBlatul se face intr-o forma de tarta sau forma detasabila de tort de aproximativ 24-26 diametru. Se incinge cuptorul. Laptele (cei 375 ml) se pune pe foc mic, se da in fiert cu sare si se...Citeste continuarea
Tavalite cu nuci
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Ouale le punem intr-un bol si le mixam. Adaugam zaharul treptat si batem cu mixerul pana se topeste. Incorporam laptele, apoi zaharul vanilat si coaja de lamaie. La urma punem faina...Citeste continuarea
Tort
Postat de: lenca21 in TorturiDin acest ingredientele pt aluat ne ies circa 8-9 foi,le coacem la cuptor incins. Dupa ce batem bine cu mixerul smintina cu zaharul si vanila,impartim in doua aceasta crema,jumatate ramine asa...Citeste continuarea
Turta dulce
Postat de: Oana in DulciuriMierea si zaharul se amesteca si se incalzesc putin, apoi se muta in vasul de mixer, se amesteca cu oul, zaharul vanilat si esenta de rom, apoi se bate foarte bine pana se face ca o spuma. Faina...Citeste continuarea
Toba de casa
Postat de: Oana in Mezel de casaRinichii se taie pe jumatate si se curata de toate fibrele, apoi se tin in apa rece cu otet. Limba se opareste cu apa fierbinte si se curata bine. Inimile se taie pe jumatate si se curata de...Citeste continuarea
Tortul copilariei - tort de mere...
Postat de: rocsi_1612 in TorturiPreparare tortul copilariei - tort de mere ornat cu frisca Incepem cu merele: Spalam merele, le curatam de coaja si le scoatem cotoarele. Tapetam cu hartie de copt o tava...Citeste continuarea
Tort cu crema mascarpone
Postat de: Brindusa in TorturiBlatul: Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Pe fundul unei forme rotunde (sau o cratita de 23 cm) se pune hartie de pergament. Nu se unge cu grasime nici hartia si nici...Citeste continuarea
Tort cu frisca si dulceata de visine
Postat de: Michelle in TorturiSe face un blat padispan din ingredientele pentru blat. Se face siropul,se caramelizeaza zaharul se stinge cu apa si se adauga romul. Se bate batz frisca,mai adugati zahar daca va place mai...Citeste continuarea
tarta cu ciocolata si visine
Postat de: pana_luminita in DulciuriCrema: Frecam zaharul cu oul, se adauga laptele si se aseaza pe foc moderat, amestecand mereu, pana cand compozitia se ingroasa , se opreste focul si se lasa sa se raceste crema...Citeste continuarea
Tartallette cu crema mascarpone
Postat de: miha in PrajituriAluat: Faina o amestecam cu nuca macinata, zaharul pudra si un praf de sare. Adaugam galbenusul, esenta de vanilie si untul topit. Se framanta un aluat molicel, dar omogen, care se...Citeste continuarea
Tocanita de ficatei cu ceapa
Postat de: fluturas in Mancaruri cu carneSe caleste ceapa tocata marunt apoi se adauga ficateii(prajiti separat ),se adauga pasta de tomate,apa,condimentele si se fierb 10 minute.La sfarsit se presara patrunjel. eu am servit-o cu...Citeste continuarea
Turta dulce
Postat de: miha in PrajituriOuale si gabenusurile le mixam bine cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mierea si mixam in continuare. Untul il topim si il adaugam in compozitie. Faina o...Citeste continuarea
Tort "Padurea neagra"
Postat de: adriana65 in TorturiSe pun la scurs visinele, sucul din compot se colecteaza intr-un vas. Cu grija, pentru a nu se zdrobi sau rupe visinele se scot samburii. Se incinge cuptorul. Se separa ouale: albusurile se bat...Citeste continuarea
Tocana cu afumatura si muraturi
Postat de: MIMI in PorcSe pune la fiert carnea afumata si se lasa sa fiarba bine.Separat se toaca ceapa si cartofi taiati cubulete.Se caleste ceapa pana devine aurie dupa care punem cartofi.Ii lasam pana se fac galbui...Citeste continuarea
Toba de Moldova
Postat de: miha in Mezel de casaSe folosesc aceleasi ingrediente ca si in reteta de toba traditionala , fara ficat si plamani, dar cu mai multa carne de la gat si muschi. Se parlesc urechile, se rad foarte bine si se...Citeste continuarea
Toba
Postat de: miha in Mezel de casaSe fierb pana devin moi urechile de porc si soric, impreuna cu o bucata de ceafa, limba, rinichii si plamanii. Ficatul va fi scos mai devreme ca sa nu devina prea tare si limba ca sa nu se desfaca...Citeste continuarea
Trandafiri moldovenesti
Postat de: miha in Mezel de casaSe da carnea prin masina de tocat. Se taie slanina cubulete si se amesteca cu carnea tocata, putina pa cu zeama de ustroi, sare si piper. Cu aceasta compozitie se umplu matele cu ajutorul masinii...Citeste continuarea
Tortellinni cu carne si sos de rosii
Postat de: miha in TortelliniPastele se pun la fiert in apa cu putina sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Rosiile se oparesc si se curata de coaja. Se taie marunt si se pun intr-o tigaie. Se inabusa in 2-3 linguri de...Citeste continuarea
Tarta cu pere si nuci
Postat de: ala_oancea in DulciuriSe framanta aluatul si se pune la frigider pentru o jumatate de ora. Intre timp se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana devin o crema, se adauga faina si se amesteca bine. Se...Citeste continuarea
Tort aniversar
Postat de: luminita20_2006 in Torturiblat: Separam albusurile de galbenus. albusurile se bat spuna apoi se adauga treptat zaharul dupa care galbenusurile, faina, praful de copt si cacaoa. Se toarna intr-o tava si se da la cuptor 30...Citeste continuarea
Tort cu doua creme de ciocolata
Postat de: adriana65 in TorturiPentru blat se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zaharul, iar dupa 5 minute se adauga, pe rand, cate o lingura de apa si la sfarsit zeama de lamaie; Ingredientele uscate faina, nuca...Citeste continuarea
Turte
Postat de: Michelle in PiineSe face un aluat nelipicios din ingrediente ,tigaia se pune la foc ,se da forma rotunda la aluat si se coc in tigaie,se inteapa cu furculita ca sa se coaca bine. Citeste continuarea
Tort Bradul de Craciun
Postat de: Bunica in TorturiBlatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu zaharul pana stau pe tel, se adauga galbenusurile mixand in continuare. Se adauga faina amestecand usor cu lingura de jos...Citeste continuarea
Tocanita de ceapa verde cu pui
Postat de: ionix in PuiPulpele de pui se spala bine, se dezoseaza si se taie cubulete. Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pun bucatile de pui sa se inabuse un pic. Peste pui se pune rosiile taiate...Citeste continuarea