Tort Diplomat
Postat de: mishacki81 in Torturi1--Cele cinci plicuri de gelatina se pun la inmuiat cu un pic de apa,apoi se pune zeama de la compotul de ananas si se da la foc pana se topeste gelatina dar nu se da in clocot, apoi se da la rece...Citeste continuarea
Tort "1 an de Bucataras" (reteta 200)
Postat de: Creatsa in TorturiMixeaza ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si devin cremoase(aprox 15 minute) Adauga uleiul si mai mixeaza cateva secunde. Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si adauga-le...Citeste continuarea
Taște cu magiun
Postat de: danakarin in PasteDin ouă, făină si un praf de sare frământăm un aluat elastic de tăiței. Il împărțit în două, o parte o lăsam să se odihneasca acoperită cu folie, cealaltă o...Citeste continuarea
Tarta cu banane,nuci si crema de...
Postat de: Creatsa in PrajituriCaramelizeaza zaharul brun apoi adauga nuca si amesteca bine pana ce nuca este complet acoperita de caramel. Pune caramelul pe o tava cu hartie de copt si lasa-l pana se raceste complet si este...Citeste continuarea
Tort de clatite cu zmeura
Postat de: rocsi_1612 in TorturiClatitele: Intr-un bol mixam ouale spuma cu zaharul si untul de la temperatura camerei. Adaugam apa minerala, laptele, praful de copt si le amestecam usor cu un tel. Punem zaharul vanilat,...Citeste continuarea
Tocanita de cartofi cu legume la...
Postat de: gaby_d in Mancaruri de postIn vasul aparatului Multicooker puneti 40 ml ulei, o ceapa rosie tocata, selectati din MENIU programul Fry si apasati START. Caliti timp de 5 minute ceapa, apoi adaugati cartofii curatati,...Citeste continuarea
Taci si inghite
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriPt mamaliga: punem o craticioara pe foc cu laptele si apa si un praf de sare. Cand da in clocot, punem 50 gr unt si faina turnata in ploaie in timp ce amestecam cu un tel. Lasam sa fiarba...Citeste continuarea
Tort de ciocolata cu visine
Postat de: babi5 in TorturiPentru blat folosim: 12 oua pe care le separam albusul de galbenus. Intr-un castron mai mare punem albusurle in care adaugam un varf de cutit de sare si doua linguri de apa rece, apoi...Citeste continuarea
Tocanita de cartofi cu carne de...
Postat de: merisor67 in PorcInainte de a porni aparatul, pregatim toate ingredientele. Spalam carnea, o portionam in cubulete si o condimentam cu sare si piper. Curatam, spalam si tocam marunt legumele. Punem uleiul...Citeste continuarea
Tortellini si gnocchi cu sos alb
Postat de: mihaelar63 in TortelliniFierbeti in apa si sare pastele respectand timpul de fierbere indicat pe cutie. Scurgeti pastele, pastrand putin lichid (100 ml) Prajiti intr-o tigaie wok incapatoare sunca taiata cuburi,...Citeste continuarea
Tort de vanilie
Postat de: Isabel in TorturiBlatul Facem un pandispan,astfel - batem spuma albusurile cu zaharul,apoi adaugam galbenusurile,esenta de vanilie si praful de copt,apoi lg cu lg faina.Intr-o tava unsa si tapetata turnam...Citeste continuarea
Tort cu etaj cu nuca si ciocolata
Postat de: Isabel in TorturiBlatul: se bat albusurile spuma tare,apoi adaugam zharul vanilat si zaharul tos amestecand bine astfel ca spuma sa ramana tare,apoi punem galbenusurile,praful de copt,coaja rasa de lamaie,laptele...Citeste continuarea
Tagliatelle cu ciuperci
Postat de: sufletista in PastePastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet, Ciupercile le curatam si le taiem felii, Intr-o tigaie adaugam putin ulei si cand s-a incalzit adaugam ciupercile,le...Citeste continuarea
Tort cu mousse de ciocolata si jeleu
Postat de: Dea_Dea in TorturiBlat: Albusurile se bat spuma cu parful de sare , se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se adauga galbenusurile frecat cu ulei , apoi faina , iar la final cacaoa.Se pune in tava...Citeste continuarea
Tort cu crema de vanilie
Postat de: MotanLaOale in TorturiPentru blat se bat albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o crema lucioasa. Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Se adauga faina si se...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală
Postat de: aalliinnaa07 in PrajituriTiramisu reţetă originală Frecam spuma zaharul cu galbenusurile, adaugam crema mascarpone si omogenizam amestecul. Separat amestecam frisca cu mixerul pana devine tare, apoi adaugam pe rand...Citeste continuarea
Tort Diplomat
Postat de: Creatsa in TorturiAm pus fructele la scurs intr-o strecuratoare. Intr-o tava (35/25 cm) cu pereti detasabili fixeaza piscoturile astfel incat sa acopere toate marginile tavii iar pe fundul tavii pune piscoturi...Citeste continuarea
Tort cu mascarpone si ganache
Postat de: papabundetot in TorturiBlatul: Am topit untul si ciocolata si le-am lasat deoparte. Ouale le-am amestecat bine cu zaharul, am adaugat mai apoi faina, praful de copt si la urma de tot ciocolata topita cu unt. Am pus...Citeste continuarea
Tort cu crema de lapte si nuca...
Postat de: Creatsa in TorturiTopeste ciocolata cu frisca,uleiul si untul pe baie de abur apoi las-o la racit. Mixeaza galbenusurile cu ambele tipuri de zahar pana isi dubleaza volumul si devin cremoase. Adauga ciocolata peste...Citeste continuarea
Tocanita de cartofi
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCuratam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete. Ardeiul si ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Rosia se taie bucati dupa spalare. Calim ceapa, ardeil si rosia in ulei....Citeste continuarea
Tort cu ciocolata
Postat de: petruta_ionela84 in TorturiBlat: se separa ouale, se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul amestecand cu o spatula sau lingura de lemn NU MIXER , adaugam treptat faina...Citeste continuarea
Tort "Negresa cu nuci"
Postat de: simona72 in TorturiSeparam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine spuma. Se adauga galbenusurile pe rand, vanilia, cacao si mixam pana se...Citeste continuarea
Tocanita de cartofi cu dovlecei si...
Postat de: gurita_ta2005 in PuiCeapa o taiem marunt o punem la calit in ulei,adaugam si morcovii taiati rondele. Dovlecelul se spala bine si se taie feliute potrivite,iar cartofii ii taiem cuburi. Pieptul de pui il taiem...Citeste continuarea
Tocanita de porc cu ceapa si telina...
Postat de: Valclaudia in PorcSpalam carnea si o taiem bucatele. Curatam ceapa si o taiem in sferturi. Spalam, curatam si taiem ardeiul bucati. Spalam frunzele de telina in mai multe ape si le trecem impreuna cu ceapa...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă cu crema de castane
Postat de: privatelaura in PrajituriTiramisu reţetă originală Intr-un castron, punem branza mascarpone, zaharul pudra si laptele dulce. Desfacem usor, cu un tel, branza in lapte, pana se omogenizeaza. Adaugam piureul de...Citeste continuarea
Tort amandina
Postat de: Valclaudia in DulciuriPreparam blatul in ziua precedenta evenimentului pentru care-l pregatim dupa cum urmeaza: -separam albusurile de galbenusuri; -batem albusurile spuma cu 100 gr zahar; -frecam...Citeste continuarea
Tarta rustica cu mere si gem de mere
Postat de: RuxyRux in PrajituriUntul rece se taie felii si se lasa in vas pana se inmoaie. Se adauga oul bine amestecat cu lapte si smantana, zaharul ( facut pudra la masina), faina plus praful de copt stins cu zeama de lamaie,...Citeste continuarea
Tort cu crema de ciocolata alba
Postat de: AlexandraOrdean in TorturiBlatul: Se separa albusurile de galbenusuri Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat Se adauga galbenusurile frecate cu praful de...Citeste continuarea
Tochitura de porc cu mamaliguta
Postat de: madalinanicoleta in Mancaruri cu carneCarnea taiata cubulete mari se caleste bine intr-un tuci. Se presara putina sare si se adauga si kaiserul taiat fasii micute. Se lasa in aceasta formula cca 15 min dupa care se adauga...Citeste continuarea
Tavalite
Postat de: madalinanicoleta in PrajituriBlatul: galbenusurile se mixeaza cu ulei, apa minerala, apoi se adauga faina,cacao, praf de copt,esenta si se incorporeaza cu albusurile batute spuma cu un praf de sare. Se da la cuptor. Se...Citeste continuarea
Tarta cu dovleac si nuci pecan
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in DulciuriMod de pregatire aluat: 1. Intr-un bol mare se amesteca faina si sarea. 2. Se adauga untul si se faramiteaza intre degete impreuna cu faina. 3. Se adauga mierea, apa rece...Citeste continuarea
Tarta cu prune si branza
Postat de: andaoana in PrajituriPrunele fara sambure le punem pe foc cu 5 linguri de zahar . Le lasam sa se inmoaie bine . Gelatina o inmuiem conform instructiunilor de pe plic , si o incalzim putin la foc...Citeste continuarea
Tagliatelle (facute in casa)
Postat de: Criss in PasteSe face un aluat elastic, nelipicios, care se intinde intr-o foaie subtire. Se lasa sa se usuce 10-15 minute. Atentie , nu trebuie lasata prea mult pentru ca daca se usuca prea tare, devine...Citeste continuarea
Tocanita cu inimioare de pui si legume
Postat de: krysty in PuiSe spala inimioarele ,se curata,apoi se prajesc intr-o tigaie cu ulei .Adaugati si 100ml apa in tigaie ,pentru ca inimioarele sa fiarba bine si sa nu fie tari.Se scot dupa ce s-au prajit separat...Citeste continuarea
Tocanita de vitel in sos de rosii...
Postat de: timea in VitaPreparare Tocanita de vitel in sos de rosii ca la mama acasa Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt si o punem la calit intr-un vas in care am incalzit putin uleiul. Adaugam...Citeste continuarea
Tort cu crema de prune
Postat de: rhapsody in TorturiBlat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam cele 2...Citeste continuarea
Tort cu mousse de mure, branzica si...
Postat de: simona72 in TorturiPt blat: separam albusurile si le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul pana albusurile devin o bezea. Adaugam pe rand galbenusurile si uleiul in fir subtire. Faina o amestecam cu...Citeste continuarea
Tarta cu struguri
Postat de: antici_gabytza in DulciuriIntr-un bol mixam albusurile spuma cu un praf de sare.Adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste. In alt bol mixam galbenusurile cu uleiul si laptele amestecam si rasturnam peste spuma de...Citeste continuarea
Tort " 3 Ciocolate"
Postat de: Dea_Dea in TorturiBlat: Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi se adauga faina, iar la final cacaoa. Se...Citeste continuarea
Tocinei de cartofi
Postat de: RoXx in Aperitive / GarnituriCartofii se curata,se spala si se dau pe razatoarea mica.Se scurg bine de lichidul lasat,si se amesteca cu ouale,pesmetul si praful de usturoi.Se asezoneaza dupa gust.Se formeaza ca niste...Citeste continuarea
Tarta cu crema de branza si mascarpone
Postat de: nadea68 in DulciuriFoaia de tarta o scoatem di frigider ,o lasam la temperatura camerei 10-15 minute. Dupa acest timp intindem foaia in tava pentru tarta. Crema de branza o amestecam cu oua, mascarpone si...Citeste continuarea
Tarta cu merisoare
Postat de: gabrielacuisine in PrajituriPreincalzim cuptorul la 160 ºC. Punem hartie de copt pe fundul formei detasabile si ungem peretii acesteia cu unt. Intr-un bol incapator vom bate cele 3 oua cu tot zaharul, timp de 3-4...Citeste continuarea
Tort Savarina
Postat de: Creatsa in TorturiIntr-un bol incapator cerne faina cu un praf de sare . Adauga zaharul vanilat si 2 linguri de zahar si amesteca bine. Dizolva drojdia cu laptele caldut si 2 linguri de zahar apoi adaug-o...Citeste continuarea
Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Postat de: babi5 in TorturiPrima data caramelizam 150 gr zahar cu 300 ml apa . Apoi punem la fiert 1 l de lapte cu 300 gr zahar si zaharul vaniliat ,intr-un castron omogenizam praful de budinca cu 300 ml lapte rece...Citeste continuarea
Tort Diplomat
Postat de: cute_alynutzza in TorturiIncepem prin a pune la inmuiat gelatina conform instructiunilor de pe pachet. Frecam galbenusurile cu zaharul pana acestea se albesc. Incalzim laptele si il adaugam peste galbenusuri...Citeste continuarea
Tuica fiarta
Postat de: Mutulica in BauturiRecomandari , beneficii si precautii Recomandari Doza zilnica minima recomandata pentru o persoana este de 100 de mililitri , deci turnati intr-un ibric 200 de mililitri , deoarece...Citeste continuarea
Tort Amandina
Postat de: iri_love in TorturiPentru inceput preparam blatul astfel: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le batem cu zaharul peste care adaugam uleiul si sifonul,...Citeste continuarea
Tortellini umplute cu jambon si...
Postat de: krysty in TortelliniSe pun 2l de apa cu sare intr-o cratita. Se lasa sa dea un clocot. Se adauga tortellini. Se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se lasa 10 minute sa fiarba, amestecand din cand in cand, apoi se...Citeste continuarea
Tortelloni cu ou si smantana, la...
Postat de: privatelaura in TortelliniPunem pastele la fiert intr-un vas cu apa si un praf de sare. Separat, intr-un castron, batem oul cu smantana, adaugam un praf sare. Dupa ce s-au fiert pastele, le scurgem de zeama....Citeste continuarea
Tarta cu pere si crema de vanilie
Postat de: RuxyRux in PrajituriBlatul se prepara simplu amestecand toate ingredientele. Se framanta aluatul pana se omogenizeaza bine( maxim 5 minute), apoi se infoliaza si se da la rece pana pregatim crema de vanilie. Crema...Citeste continuarea