Tochitura
Postat de: baby_ktalyna in Mancaruri cu carneSe pune uleiul la incins,apoi pe rand punem carnea taiata cubulete o lasam putin pana prinde culoare,punem carnatii taiati feliute si slaninuta.Condimentam cu sare si piper dupa gust,usturoiul...Citeste continuarea
Tort Amandina
Postat de: sufletista in TorturiBlat - batem albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa ca la bezea, adaugam pe rand galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, adaugam uleiul si apa,...Citeste continuarea
Tort de lamaie si Lemon curd
Postat de: danakarin in TorturiAm ales o forma de tort de 20 de cm. Daca doriți sa-l faceți mai mare, adaptați cantitățile. Am amestecat cu robotul ouăle si zaharul, am adăugat uleiul si celelalte lichide si...Citeste continuarea
Tort cu inimioare
Postat de: Dea_Dea in TorturiBlat 1 Albusurile si praful de sare se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.Se pun galbenusurile frecate cu ulei , faina cu praful de copt iar la final cacaoa.Se...Citeste continuarea
Tort de mere
Postat de: andaoana in TorturiMerele le spalam , le curatam de coaja si scobim mijlocul in asa fel incat sa nu ramana seminte . Intr-o tava rotunda punem untul taiat bucati si tapetam cu zahar. Asezam merele unul langa...Citeste continuarea
Tarta cu dovlecei şi branzeturi
Postat de: kukibella in Aperitive / GarnituriDovlecelul şi ceapa arpagic se curata şi se dau pe razatoare; Se calesc ın ulei de masline pana se ınmoaie;se adauga smantana batuta cu galbenuşurile şi branzeturile;se mai lasa pe foc...Citeste continuarea
Tocanita de cartofi cu carne de vita
Postat de: Constelatialeu in VitaMai intai taiem carnea cubulete si o fierbem, deoarece vita e mai tare. Apoi taiem ceapa marunt si o calim, adaugand un pic de sare, cand s-a inmuiat suficient, adaugam carnea de vita, pulpa de...Citeste continuarea
Tiramisu reteta (2)
Postat de: nadea68 in PrajituriTiramisu reţetă originală Separam galbensurile de albusuri. Galbenusurile le batem cu zaharul si lichiorul la baine-marie, pana se dizolva zaharul. Frisca se bate cu mascarpone spuma....Citeste continuarea
Tocanita de pui si maruntaie de pui
Postat de: Isabel in PuiSe spala carnea si se pune la prajit in uleiul fierbinte si se lasa pana se rumeneste pe o parte. O sa se lase multa apa din el si grasime daca e gras si abia dupa ce va scadea apa se va rumeni....Citeste continuarea
Tort
Postat de: Valclaudia in TorturiBlatul: Separam albusurile de galbenusuri (ouale trebuie sa fie la temperatura camerei). Impartim cantitatea de zahar alocata blatului. Intai batem spuma albusurile cu 8 linguri de...Citeste continuarea
Tort de nunta
Postat de: privatelaura in TorturiIncepem pregatirile cu cateva zile inainte, intrucat sunt multe blaturi de copt. Preparam blaturile dinainte. Ele se vor intari un pic, lucru care ne va fi de ajutor. Pentru fiecare blat in...Citeste continuarea
Tort de nuca
Postat de: Creatsa in TorturiMixeaza galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si apa pana isi dubleaza volumul si devin spumoase. Amesteca faina cu praful de copt si adaug-o peste crema de galbenusuri. Separat mixeaza...Citeste continuarea
Tort cu budinca
Postat de: ella87 in TorturiSe bat spuma albusurile cu un varf de sare, dupa care se adauga zaharul. Se incorporeaza apoi galbenusurile, margarina care am topit-o in prealabil, apoi se adauga faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea
Tort cu crema de zahar ars
Postat de: Dea_Dea in TorturiCrema Cele 5 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii cratitei si se lasa la racit. Ouale se amesteca cu zaharul si esenta de vanilie.Se...Citeste continuarea
Tocana de rosii pentru iarna
Postat de: gyorgy in ConserveDupa ce spalam legumele, vom da ceapa prin razatoare. O dam la calit cu uleiul,pana devine aurie. Adaugam ardeiul taiat cubulete sau dupa preferinte. Dupa adaugam si rosiile in prealabil...Citeste continuarea
Tarta cu prune
Postat de: Ela68 in PrajituriPentru aluat, amestecam toate ingredientele pana la omogenizare. Se lasa aluatul invelit intr-o folie la frigider cca 30 minute, apoi se intinde o foaie si se aseaza intr-o forma de 28 cm. Ca...Citeste continuarea
Tocanita de porc cu piure de cartofi
Postat de: simona72 in PorcCarnea se spala, se usuca cu prosop de bucatarie, se taie cuburi. Se pune la prajit in putin ulei de masline. Se adauga ceapa si usturoiul taiate marunt, ardeiul gras taiat julien, foile de dafin,...Citeste continuarea
Tartine cu Miez de lapte si ou
Postat de: Bucataras in SandvisuriAm facut niste tartine vesele si tare bune! Feliile de paine le-am taiat rondele. Oul fiert l-am pasat, am adaugat putin ulei de busuioc, mustar, sare si cateva frunzulite de...Citeste continuarea
Tarta cu mere si gutui
Postat de: Laci in PrajituriSe amesteca, intr-un vas, ingredientele pentru aluat(de preferinta cu mana) pana se omogenizeaza (nu trebuie insistat prea mult !), se pune in frigider, acoperit cu folie, vreo 3/4 sau 1...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală
Postat de: DiaaMarr in PrajituriTiramisu reţetă originală Intr-un vas se freaca galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Separat, se bate frisca. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se amesteca crema...Citeste continuarea
Tarta cu pere
Postat de: Alina26 in Prajituri1.Am incins cuptorul la 180°.Am mixat untul moale cu zaharul pana a devenit o crema spumoasa.Am adaugat oul,esenta de vanilie,coaja de lamaie si am continuat sa mixez.Am pus smantana...Citeste continuarea
Tort de pere cu crema ganache
Postat de: papabundetot in TorturiBlatul:Se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se bat spuma,spre sfarsit adaugam un praf de sare,apoi galbenusurile,uleiul,esentele,laptele,praful de copt stins cu lamaie si la urma de tot...Citeste continuarea
Tocanita de Ciuperci (Reteta Video)
Postat de: Ina75 in Mancaruri de postTocam marunt ceapa. Taiem fin usturoiul. Tocam ardeiul in cubulete mici. Pregatim aragazul si o cratita. Punem uleiul in cratita.Adaugam ceapa si calim timp de 1-2 minute. Punem...Citeste continuarea
Tort Hello Kitty
Postat de: antici_gabytza in TorturiBlat - albusurile le mixam bine cu un praf de sare. Galbenusurile le amestecam cu uleiul pana se albesc. Amestecam faina cu praful de copt si cacaoa. Peste albusurile spuma adaugam galbenusurile...Citeste continuarea
Tarta rasturnata cu mere
Postat de: Ela68 in PrajituriMerele se spala , se curata de coaja si se feliaza. Intr-o cratita, se toarna zaharul si se niveleaza. Asezam deasupra merele si peste acestea visinele din dulceata, nucile, untul taiat cubulete,...Citeste continuarea
Tort de mere cu migdale
Postat de: privatelaura in TorturiMai intai, am batut smantana cu indulcitor pana am obtinut o frisca tare. Amdat la frigider. Am pornit cuptorul. Am spalat si curatat merele de coaja. Le-am taiat feliute mai mici sau...Citeste continuarea
Tagliatelle cu ciuperci
Postat de: caroline in PasteCiupercile le spalam si le tocam marunt.Le punem la calit intr-o tigaie cu putin ulei si lasam sa evapore toata apa . Feliem pancetta si o calim impreuna cu ciupercile. Adaugam sucul de...Citeste continuarea
Tort etajat cu mascarpone,...
Postat de: rhapsody in TorturiBlat 1. 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 80 g zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam...Citeste continuarea
Trigoane cu mere
Postat de: merisor67 in PrajituriPentru aluatul de foietaj: punem untul la topit si dam deoparte 9 linguri din el, pe care le inlocuim cu 9 linguri de ulei. Punem o mana de faina, omogenizam si ridicam de pe foc. Iese co...Citeste continuarea
Tort sah super ciocolatos
Postat de: Oana in TorturiBlat: Se amesteca ingredientele uscate intr-un castron (faina, cacao, zahar, praf de copt si bicarbonat). Se amesteca separat cafeaua cu iaurtul, uleiul si oul, apoi se toarna deasupra...Citeste continuarea
Taietei chinezesti picanti cu...
Postat de: Sylvia in Fructe de mareSe pune o cantitate mare de apa la fiert cu sare , eu calculez 40 grame de paste de persoana sunt suficiente si asta ar fi ratia data de orice nutritionist petru o dieta sau o mentinere de...Citeste continuarea
Tocanita de legume
Postat de: rodicamaria in Mancaruri de postSe ia vasul Pyroflam si se caleste in ulei ceapa tocata . Se pun apoi toate ingredientele si se amesteca bine.Se potriveste gustul de sare si piper. Se pune capacul si se da la cuptor.Se mai...Citeste continuarea
Tocanita de pui cu legume
Postat de: Irina in PuiO mancare pe care o fac cu placere de fiecare data. Fiecare leguma vine cu gustul , culoarea si savoarea ei intr-o tocanita. Am spalat bine carnea, iar legumele le-am curatat si...Citeste continuarea
Tigaie picantă cu hribi şi piept...
Postat de: diaconta in PuiPieptul de pui l-am taiat cubulete,l-am pus sa se caleasca cu putin ulei pâna a scazut toata zeama lasata. Am condimentat cu sare piper si ierburi de provence. Ciupercile le-am curatat...Citeste continuarea
Tocanita de cartofi cu ceapa verde
Postat de: Constelatialeu in PorcCarnea o taiem bucatele si o prajim.Ceapa o taiem marunt,ardeiul cubulete.Dupa ce scoatem carnea deja prajita,adaugam in cratita in care am prajit carnea,ceapa si ardeiul si le calim.Cand s-au...Citeste continuarea
Tarta satinata de ciocolata
Postat de: xana in PrajituriCiocolata, cafeaua si margarina se topesc pe baie de abur apoi le lasam sa se raceasca putin. Smantana se bate cu mixerul pana devine mai pufoase apoi se da la frigider pana vom avea nevoie de...Citeste continuarea
Tarta cu pui si legume
Postat de: xana in PuiPentru aluat se amesteca bine cu degetele margarina si faina, apoi se adauga cele 2 albusuri si sare. Se framanta pana se obtine un aluat nelipicios. Se da la frigider pana il vom folosi....Citeste continuarea
Tocana cu crenvusti
Postat de: bylaura in Mancaruri cu carneSe curata legumele, se toaca si se pun la calit in putin ulei si sare. Intre timp se fierb cremwurstii. Cand legumele s-au calit, se adauga cartofii taiati cubulete si apa cat sa-i acopere....Citeste continuarea
Tocana de ceapa cu carne
Postat de: mihaelam90 in PuiSe toaca legumele si se pun la calit in putin ulei incins mai intai ceapa si dupa restul legumelor. Se adauga carnea si se acopera cu apa (fierbinte de preferat ca sa fiarba repede carnea) si se...Citeste continuarea
Tarte cu ricotta si smochine
Postat de: adriana65 in PrajituriPentru prepararea blatului punem toate ingredientele în vasul robotului de bucătărie la care se ataşează cuţitul. În 2 - 3 minute amestecul este omogenizat, gata pentru a fi pus...Citeste continuarea
Tocanita de ghebe si muschiulet de...
Postat de: simona72 in PorcSe pune o craticioara cu ulei de masline pe foc, se adauga ceapa rosie curatata si taiata marunt. Muschiuletul de porc se taie felii, se condimenteaza cu sare, piper si oregano dupa gust, 2...Citeste continuarea
Tarta cu rahat
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntindem aluatul,il decupam sub forma rotunda,asezam rahatul ,taiat bucatele marunte si cu restul de foitaj ne jucam dupa pofta inimii.... Dam tava la cuptor,cand e gata pudram cu zahar.......Citeste continuarea
Tocanita cu ceapa verde si pulpe de...
Postat de: cris2711 in PuiCeapa verde se curata,spala si se taie rondele. Rosiile se spala si taie cubulete. Intr-o cratita se incinge uleiul de masline. Ceapa si rosiile se calesc in uleiul de masline. Cand...Citeste continuarea
Tarta cu ricotta si fructe de padure
Postat de: comanligia in PrajituriSe face un aluat din apa,ulei, sare si faina se amesteca bine toate ingredientele.Dupa ce sa format o coca nici moale nici tare se imparte indoua parti,apoi pe rand se intinde cate o...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă reinterpretata
Postat de: alldayspice in PrajituriTiramisu reţetă reinterpretata La prima vedere sunt multe ingrediente, pare a fi mult de munca, dar va asigur ca nu e asa. :) Pregatim o tava in care punem forme pentru briose din...Citeste continuarea
Tarta cu zmeura si crema de mascarpone
Postat de: comanligia in PrajituriSe face un aluat din apa,ulei,sare si faina se amesteca bine toate ingredientele. Dupa ce s-a format o coca nici moale nici tare se imparte in doua parti, apoi pe rand se intinde cate o foaie si...Citeste continuarea
Tort de ciocolata si frisca
Postat de: nadea68 in TorturiBlatul Separam albusuri de galbenusuri.Galbenusurile le frecam cu zaharul.Adaugam apa si uleiul.Faina o amestecam cu cacao si praf de copt. Adaugam la galbenusuri si amestecam pana se...Citeste continuarea
Tagliatele Carbonara
Postat de: Larisel in PasteSe pun tagliatellele la fiert cu un praf de sare, este important sa se tina cont de timpul de fierbere. Amestecam smanatana cu cele 3 galbenusuri ( se poate folosi si albusul, insa eu una asa...Citeste continuarea
Tarta Tatin cu prune
Postat de: papabundetot in PrajituriPrunele le-am taiat in jumatati si am scos samburul. In tava de tarta am pus la foc untul si zaharul pentru a se topi ,am adaugat o parte din scortisoara si coaja de lamaie.Dupa ce zaharul s-a...Citeste continuarea
Tort festiv cu fructe si frisca by...
Postat de: tammar in TorturiPregatim siropul prin a fierbe apa , dizolvand zaharul. Dupa ce s-a dizolvat adaugam miere, scortisoara,si esenta. Mai lasam sa dea in cateva clocote si il dam deoparte. Batem frisca. Luam 250...Citeste continuarea