Tort "Minge"
Postat de: annemarry in TorturiMod preparare amandina: Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zaharul, iar galbenusurile se amesteca cu romul, uleiul si un praf de sare. Dupa ce am batut bine albusurile, adaugam si...Citeste continuarea
Tarta cu branza si zmeura
Postat de: rhapsody in Prajituri1. Pentru aluat amestecam toate ingredientele pana la omogenizare. Eu am pus scortisoara chiar inainte de a intinde aluatul si de a-l pune in tava, dar puteti sa o puneti odata cu celelalte...Citeste continuarea
Tort cu iaurt si capsuni
Postat de: jolygina in TorturiEu am facut intr-o forma de silicon margareta Pregatim pandispanul din cele 3 albusuri de ou, adaugam zaharul ,galbenusurile ,uleiul iar la sfarsit faina si praful de copt. Il coacem, iar intre...Citeste continuarea
Tarta cu banane si pere
Postat de: alldaycooking in DulciuriPentru crusta am lasat untul la temperatura camerei pana cand a devenit moale si s-a lucrat usor. Am amestecat untul cu faina, ou si putina sare si am btinut un aluat elastic pe care l-am tinut la...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă cu blat
Postat de: mon in PrajituriTiramisu reţetă cu blat Bati ouale cu zaharul pana se deschid la culoare apoi adaugi faina cernuta cu cacao si amesteci usor.Pui compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt la...Citeste continuarea
Triunghiuri cu cascaval
Postat de: aalliinnaa07 in Aperitive / GarnituriIntr-un castron punem sarea, margarina,1 lingurita praf de copt stins cu 150 ml lapte, cascavalul si faina cat cuprinde. Intindem coca de 2-3 cm grosime, o taiem in tringhiuri si fiecare...Citeste continuarea
Tort Amandina
Postat de: MotanLaOale in TorturiSe bat spuma tare albusurile cu sarea. Se adauga zaharul si se mai mixeaza cateva minute. Se adauga treptat, pe rand: galbenusurile, uleiul si apa. Se incorporeaza faina amestecata cu...Citeste continuarea
Tarta de mere cu crema de lapte
Postat de: cristeena20 in PrajituriBaza de tarta: -amestecam faina cu zaharul, untul topit si ouale, apoi le lasam sa se odihneasca cca 20 minute. Tapetam o forma cu unt si punem aluatul in jurul ei. Crema -fierbem...Citeste continuarea
Tocana de cartofi cu carnat
Postat de: carla27carla in PorcSe curata legumele. Intr-o cratita se pune uleiul sa se incinga, apoi se pune ceapa tocata marunt, ardeiul gras cubulete, carnatul taiat felii si cartofii taiati in cuburi. Se adauga un pic de...Citeste continuarea
Tort cu miez de fructe
Postat de: ANNA_46 in TorturiDin ingredientele pentru blat pregatim un pandispan. Eu am batut cele doua oua impreuna cu zaharul, pana au devenit spumoase, am adaugat faina cu praful de copt si coaja rasa de lamaie. Tapetam cu...Citeste continuarea
Tocanita de ciuperci cu mamaliguta
Postat de: Toamna07 in Mancaruri de legumeSpala ciupercile si taie-le felii.Incinge ulei intr-o cratita si adauga ceapa,las-o pana devine translucida;pune ciupercile, un praf de sare si piper.Caleste-le pana se rumenesc . Spala rosiile...Citeste continuarea
Tort cu piersici
Postat de: alba_zori in TorturiTeoria este simpla pana la urma,practic este putin mai lung. 1. Pandispanul l-am facut astfel:am separat ouale,albusurile le-am batut cu 120 gr zahar in ploaie si un pic de sare pana a devenit...Citeste continuarea
Tarta cu mere (1)
Postat de: dobrezaira in PrajituriAmestecam margarina cu zaharul, oul si sarea pana devine o crema, punem faina toata o data si framantam repede pana devine un aluat nelicpicios. Il dam la frigider pentru 20-30 minute. Intre...Citeste continuarea
Tocanita de ciuperci
Postat de: sufletista in Mancaruri de postCiupercile le curatam, le spalam, dupa care le taiam felii Calim ceapa in putin ulei incins, cand a devenit aurie adaugam morcovii dati prin razatoare. Dupa ce s-a calit putin impreuna cu ceapa...Citeste continuarea
Tiramisu reteta reinterpretata
Postat de: Toamna07 in DulciuriTiramisu reteta reinterpretata Am pus piscoturile in robotul de bucatarie si le-am macinat fin. Intr-un castron mare am rasturnat piscoturile macinate si peste ele am pus ceasca de cafea...Citeste continuarea
Tort cu mere si crema de zahar ars
Postat de: Corina33 in TorturiSe caramelizeaza zaharul in cratita in care urmeaza sa coacem tortul, apoi se lasa sa se raceasca. Intre timp se curata merele de coaja si samburi si se taie in sferturi. Se aseaza merele peste...Citeste continuarea
Tort Amandina M
Postat de: timea in TorturiBatem spuma tare albusurile cu sarea. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute apoi adaugam treptat, pe rand: galbenusurile, uleiul si apa. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt...Citeste continuarea
Tort cu alune caramelizate
Postat de: alldaycooking in TorturiPentru blat am batut spuma albusurile, am adaugat treptat zaharul si apoi galbenusurile unul cate unul mixat in continuare. In final am adaugat alunele macinate si faina si am amestecat cu grija...Citeste continuarea
Tarta cu pui si ciuperci
Postat de: privatelaura in PuiAmestecam drojdia cu zaharul si le dizolvam in putina apa calda. Lasam 10 minute la dospit. Intr-un castron, adaugam faina, sarea si uleiul si punem drojdia si restul de apa. Amestecam cu mixerul,...Citeste continuarea
Tort de clatite cu crema de...
Postat de: bahna_violeta in TorturiPunem intr-un vas faina,praful de copt laptele si esenta si le amestecam bine.Separat batem albusurile spuma,punem zaharul si batem bine,dupa care punem si galbenusurile si amestecul il punem...Citeste continuarea
Tort Boema(reteta n° 300)
Postat de: lilik in TorturiPregatirea blatului: separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu praful de sare spuma,apoi adaugam treptat zaharul mixand in continuare pana obtinem o bezea,dupa care adaugam...Citeste continuarea
Tartine cu ton si ou
Postat de: gurita_ta2005 in TonPunem ouale la fiert,timp de 4-5 minute, le curatam de coaja si le pisam cu o furculita cat mai marunt. Tonul il scurgem de ulei, il pisam bine cu furculita, adaugam sare si piper si ouale...Citeste continuarea
Tabouleh
Postat de: doralinda72 in Aperitive / GarnituriPunem intr-un bol cuscusul, apoi taiem cubulete mici rosiile si le punem in bol peste cuscus, apoi taiem si patrunjelul marunt; punem sare, ulei si suc de lamai dupa preferinta. Amestecam...Citeste continuarea
Tocanita cu carne ptr cei mici
Postat de: doralinda72 in Mancare copiiTocam cu mixerul legumele cat de marunt se poate ( ptr a nu observa princhideii!), incalzim uleiul si calim tocatura pana nu mai are apa ( 10 min), apoi adaugam carnea si amestecam pana se...Citeste continuarea
Tort cu cremă Nutella
Postat de: elucubratiiculinare in TorturiÎntr-un castron cernem făina cu praful de copt și cacao. Separăm ouăle. Batem bine albușurile cu 150 g zahăr. În alt castron batem gălbenușurile cu 150 g zahăr. Se amestecă...Citeste continuarea
Tort de ciocolata cu visine
Postat de: CramaHaiducilor in TorturiDin impletirea oualor, uleiului, fainii si zaharului se naste pufosenia blatului nostru. Intre straturile pufosului am adaugat o crema delicioasa de ciocolata, arahide, unt si visine ca apoi...Citeste continuarea
Tocanita saseasca de iepure servita...
Postat de: CramaHaiducilor in Mancaruri cu carneUn iepure zglobiu si tinerel, maruntit cu satarul, se lasa peste noapte la fragezit sa se imbete cu vin, ceapa si condimente. Dupa care la al mai mic foc se coace timp de 3-4 ceasuri, impreuna...Citeste continuarea
Triple Chocolate Toffifee Cheesecake
Postat de: Poliana in TorturiHmm, cu ce incepem? Cu caramelul as zice eu. Punem intr-o tigaie teflonata (un wok ar fi ideal, dar merge si una normala) zaharul si cele 4 linguri de apa, lasam la foc mediu pana incepe sa fiarba...Citeste continuarea
Tort cu mere intregi, pandispan si...
Postat de: corina241 in TorturiIntr-un vas rotund pentru copt caramelizam cele 4-5 linguri de zahar si cu miscari circulare tapetam peretii vasului cu zaharul caramelizat (vezi foto 2) . Merele curatate de coaja si scobite...Citeste continuarea
Tarta cu dovlecei
Postat de: postavaru in Aperitive / GarnituriPentru aluat amestecam faina cu oul si untul rece si framantam un aluat care nu se lipeste de maini. Il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru o jumatate de ora. Intre timp...Citeste continuarea
Tochitura mocaneasca
Postat de: Sidy in PorcCarnea se taie cuburi cu latura de 2-3 cm. Carnatul il taiem felii. Ficatul il curatam si il taiem in bucati potrivite. Usturoiul il curatam si il dam prin presa. Se pune untura in...Citeste continuarea
Trufe fine de ciocolata
Postat de: susu in DulciuriCiocolata se taie bucatele cat mai mici si se pune intr-un bol de sticla mai incapator. Se pune frisca impreuna cu untul taiat bucati intr-o oala de tefal pe foc foarte mic. Se amesteca bine in ea...Citeste continuarea
Tort Hello Kitty
Postat de: doralinda72 in TorturiBlatul : se topeste untul si se freaca cu jumatate din zahar si esenta de vanilie. Se adauga treptat ciocolata topita la foc mic si galbenusurile pe rand. Se pune incet cu o lingura faina deja...Citeste continuarea
Tort De Ciocolata Super Rapid
Postat de: gatiticuspor in TorturiPentru inceput puneti toate ingredientele uscate intr-un castron si amestecati-le bine. Apoi adaugati ouale, laptele, uleiul si esenta de vanilie si amestecati pana ce obtineti o...Citeste continuarea
Tort aniversare Catelus alb
Postat de: doralinda72 in TorturiBatem ouale cu zaharul si putina sare pana se omogenizeaza si au o culoare ca de lamaie. Amestecam faina cu cacao si adaugam in compozitie cate putin, amestecand incet cu o lingura ca sa nu se...Citeste continuarea
Triunghiuri cu spanac umplute cu...
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriPentru blat, se separa ouale. Galbenusurile se mixeaz cu uleiul si un praf de sare. Se adauga spanacul si smantana. Am folosit spanac maruntit congelat, am scos pe o farfurie 12...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata si afine
Postat de: Oana in TorturiSe amestecă untul cu zahărul pudră, zahărul vanilinat şi gălbenuşurile până se obţine o spumă. Se amestecă făina cu praful de budincă şi praful de copt, se amestecă...Citeste continuarea
Tocanita de dovlecel si cartofi la...
Postat de: rodicamaria in Mancaruri de postCeapa se curata,se taie marunt si se caleste putin in ulei. Dovlecelul se curata si se taie cubulete.Cartofii la fel.Maslinele se taie marunt ,foaia de dafin se rupe bucatele. Se amesteca...Citeste continuarea
Tocana de legume cu orez (pentru...
Postat de: rhapsody in Conserve1. Spalati si curatati ardeii, ceapa, morcovii si rosiile. 2. Dati ceapa, morcovul si ardeii prin robot (separat). 3. Puneti uleiul la incins intr-o oala non-aderenta si aruncati ceapa si...Citeste continuarea
Tort cu mere caramelizate
Postat de: alexa_elena in TorturiSe spala merele, se curata de coaja si se scobesc. Ungem tava de copt cu unt/ulei, apoi presaram 3 linguri de zahar si il intindem uniform. Punem merele, intregi,unul langa altul, in tava si...Citeste continuarea
Trandafir din aluat dospit, cu nuca...
Postat de: merisor67 in PrajituriAm pus laptele la incalzit, iar drojdia am pus-o intr-un bol si am frecat-o cu o lingura de zahar pana cand s-a lichefiat. Am pus peste ea laptele caldut si putina faina cat sa rezulte un aluat de...Citeste continuarea
Tort stelist
Postat de: privatelaura in TorturiAlbusurile se bat spuma. Cand s-au intarit, se adauga zaharul si se amesteca pana se obtine o bezea tare; se adauga galbenusurile, sucul de sfecla rosie si semintele de ...Citeste continuarea
Tort cu crema de ness
Postat de: Ela68 in TorturiFoile : Se bat albusurile cu un praf de sare, adaugandu-se treptat zaharul pudra si zeama de lamaie. Se adauga cele 350 gr de nuci, amestecand usor cu telul pana la incorporare.Impartim...Citeste continuarea
Tort Diplomat
Postat de: eduard_09 in TorturiCREMA -laptele il punem la fiert, galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul. Cand s-a topit adaugam amidonul si omogenizam. Cand laptele incepe sa fiarba adaugam peste galbenusuri treptat si...Citeste continuarea
Tort cu crema ganache de ciocolata
Postat de: eduard_09 in TorturiBLATUL MARO - galbenusurile le mixam cu apa calduta timp de 2 minute, adaugam zaharul si mai mixam 5 minute. Vom obtine un amestec de consistenta unei spume aerate si pufoase. Adaugam faina...Citeste continuarea
Tarta cu pere
Postat de: dalina2007 in PrajituriIntr-un bol se pune faina, zaharul pudra (este de preferat zaharul pudra caci se va incorpora mai usor) si untul rece taiat cubulete si se amesteca bine. Se adauga un ou si se framanta in...Citeste continuarea
Taitei cu varza
Postat de: kukibella in PasteTaiteii se fierb dupa instructiunile de pe pachet, se scurg, se clatesc şi se lasa deoparte; Varza se taie fideluta şi se freaca cu sare; Ceapa se taie fideluta; Intr-o tigaie mai mare...Citeste continuarea
Tarta aperitiv cu dovlecel si praz
Postat de: timea in Aperitive / GarnituriDovlecelul spalat si curatat (sau cu coaja, cum doriti) il taiem cubulete iar prazul il taiem felii subtiri. Mixam ouale intregi cu sarea pana se deschid la culoare si devin spuma. Adaugam...Citeste continuarea
Trandafirasi din caramele
Postat de: cristina_s_world in DulciuriAm taiat caramelele in 5 bucatele, una mai mica si patru cat de cat egale. Din bucatica mai mica am format o lacrima si am infipt-o in varful unei scobitoare. Celelalte bucatele le-am...Citeste continuarea
Trufe de ciocolata
Postat de: cristina_s_world in PrajituriIntr-o craticioara am turnat frisca lichida si am pus craticioara pe foc mititel. In frisca lichida am adaugat ciocolata rupta bucatele si am lasat-o sa se topeasca de tot. Am amestecat mereu....Citeste continuarea