Tort cu frisca si caramel
Postat de: timea in TorturiBlat: mixam spuma albusurile cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare. La final incorporam...Citeste continuarea
Tort inima Parisina
Postat de: alba_zori in TorturiLa inceput am lucrat in 3 faze: 1. Baza de biscuite: 1 ou,100 gr zahar am amestecat cu o furculita, vanilia, coaja de lamaie, apoi 2 linguri de lapte, 250 gr faina cu putin praf de copt, apoi...Citeste continuarea
Tarta cu mere si migdale
Postat de: deliciousflavours in PrajituriAmestecam untul cu zaharul+zaharul vanilat, adaugam oul, apoi faina amestecata cu sarea. Framantam totul rapid cu manutele pana devine un aluat omogen. Il infasuram intr-o folie alimentara si il...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata, fructe de padure...
Postat de: Retetegg in TorturiPentru pregatirea blatului am folosit 8 oua pe care le-am tinut cateva ore la temperatura camerei. Le-am separat, apoi albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare....Citeste continuarea
Tort poseta
Postat de: angyb in TorturiPentru inceput topim cicolata alba pe baie de abur impreuna cu 200 ml de frisca dupa care o dam la rece. Pregatim si budinca conform indicatilor de pe plic si o lasam sa se raceasca. Foile:...Citeste continuarea
Tort cu ganache de ciocolata alba...
Postat de: rocsi_1612 in TorturiBlatul: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma, apoi adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Incorporam galbenusurile unul cate unul,...Citeste continuarea
Tarta cu mozzarella, rosii cherry...
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Aperitive / GarnituriSe amesteca untul topit cu cele doua oua, sarea, faina cernuta si cascavalul ras, iar dupa ce toate ingredientele s-au omogenizat prin framantare, lasati aluatul in frigider pentru 30-40 de...Citeste continuarea
Tort cu crema de visine
Postat de: merisor67 in TorturiPentru blat, separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu putina sare, apoi adaugam zaharul treptat si batem in continuare cu telul pana se intaresc. Adaugam pe rand...Citeste continuarea
Tocanita de pui si ciuperci
Postat de: panacris in PuiCeapa si ardeii se curata, se spala, se toaca marunt si se pun la dinstuit in putin ulei si apa. Intre timp se curata ciupercile, fileul de pui, se taie bucatele si se adauga la amestecul de ceapa...Citeste continuarea
Tocanita cu organe de miel
Postat de: panacris in OaieCeapa se curata, se toaca marunt si se pune la dinstiut in putin ulei si apa. Intre timp se curata organele, se sapla si se taie cubulete. Se adauga la amestecul de ceapa, asezonandu-se cu sare si...Citeste continuarea
Tort cu crema de ghimbir
Postat de: Satisfyyourcravings in TorturiCele 175 de grame de unt se mixeaza cu zaharul pana se albeste incepand cu viteza mica, apoi cu viteza ceva mai mare. Se adauga ouale unul cate unul si se mixeaza dupa fiecare adaugare. Se...Citeste continuarea
Tarte cu ceapa caramelizata
Postat de: alldaycooking in Aperitive / GarnituriPentru crusta: am pus faina intr-un castron, la mijlocul acesteia am facut o groapa in care am pus drojdia maruntita, fructoza si am adaugat apa calduta. Am lasat 15 minute la loc cald. Am...Citeste continuarea
Ton proaspat cu rosii,curry si fistic
Postat de: alba_zori in TonRapid si minunat de bun:am pus intr-o tigaie uleiul de masline,feliile de ton,am sarat,piperat,jumate de lingurita de curry,am adaugat vinul,prunele,maslinele si am lasat 10 minute cu capacul...Citeste continuarea
Ton cu legume fripte preparat in...
Postat de: Bucataras in TonPestele se sterge cu servete de hartie, se sareaza si se unge cu ulei. Peste legume se pune o lingura de ulei, se amesteca. Griller-ul (sau orice vas Zepter de frigere) se incinge pana cand...Citeste continuarea
Tarta cu branza, ardei si schinduf
Postat de: rhapsody in Aperitive / Garnituri1. Amestecati toate ingredientele pentru aluat si framantati pana la omogenizare. Lasati sa se odihneasca aluatul 10 minute. 2. Pregatiti umplutura blenduind toate ingredientele, mai...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata si visine
Postat de: timea in TorturiMai intai pregatim crema pentru ca trebuie sa stea la frigider cateva ore. Amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc pana fierbe. Luam de pe foc si adaugam ciocolata taiata bucatele....Citeste continuarea
Tarta cu mere
Postat de: Bunica in PrajituriSe pregateste o tava termorezistenta,se unge cu unt si se presara cu o lingura de zahar. Merele se curata,se taie cuburi si se pun in tava.Deasupra se lor se presara 1 lingura de zahar si...Citeste continuarea
Tarta cu spanac si iaurt
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriAmestecam ingredientele pentru blat si framantam usor aluatul. Il infoliem si-l tinem la rece pana ne ocupam de umplutura. Spanacul il spalam si-l lasam deoparte. Intr-o oala, eu am folosit...Citeste continuarea
Tort cu smantana si nuci
Postat de: Ela68 in TorturiSe bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul si vanilia. Se bate cu mixerul 15-20 minute. Se adauga uleiul cate putin, amestecandu-se incet cu un tel de sus in jos. Apoi...Citeste continuarea
Tocanita de ciuperci cu smantana
Postat de: Sim0naWorld in Mancaruri de legumeCiupercile le-am spalat si curatat, apoi, ptr ca nu au fost foarte mari, le-am taiat in patru. Am pus uleiul la incins, am adaugat cateii de usturoi taiati pe jumatate, pe care i-am calit putin,...Citeste continuarea
Tort Foret Noir
Postat de: Ela68 in TorturiSe mixeaza ouale cu sarea si zaharul aproximativ 20 minute pana ce acestea isi tripleaza volumul. Adaugam cate putin din faina deja cernuta, amestecand usor cu un tel de sus in jos. Urmeaza...Citeste continuarea
Tarta Tatin
Postat de: miremirc in PrajituriCuratam merele de coaja, le taiem in 4 si scoatem semintele. Peste mere stoarcem zeama de la 1/2 lamaie. Caramelizam zaharul, apoi adaugam untul si esenta de vanilie. Amestecam bine. Acest...Citeste continuarea
Tort grila cu caise
Postat de: mitinita in TorturiSe lasă caisele să se scurgă bine într-o sită și se taie în bucăți mici. Într-un bol se amestecă cu mixerul, laptele cu crema de tarte timp de 1 minut. Se...Citeste continuarea
Tort Diplomat cu fructe deshidratate
Postat de: Ina in TorturiTopim galbenusurile cu zaharul pe foc, mestecand cu grija sa nu se lipeasca de peretii vasului. adaugam laptele si glazura cu gust de lichior de oua, fara a ne opri din...Citeste continuarea
Tarta cu mere si iaurt
Postat de: ana77 in Prajituri- se bat ouale cu zaharul si praful de sare cam 2-3 minute - se adauga iaurtul/laptele acru, uleiul si esenta si se amesteca bine - se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si se...Citeste continuarea
Tarta cu dovleac
Postat de: Ina in PrajituriBlat : Lasam untul sa se inmoaie usor la temperatura camerei , sau il bagam 15 secunde la microunde. Din unt, zahar si sare facem o crema in care adaugam, apoi,...Citeste continuarea
Tort inima pentru bucatarasi
Postat de: alba_zori in TorturiPandispan: am separat albusurile de galbenusuri, am batul albusurile cu un praf de sare, zahar pana a devenit spuma, am frecat galbenusurile cu zaharul ramas si cu uleiul de floarea soarelui,...Citeste continuarea
Tort Diplomat
Postat de: Ina in TorturiGalbenusurile cu zaharul se topesc la bain marie amestecand continuu, apoi se adauga laptele si ciocolata alba fara a ne opri din mestecat si lasam pe foc pana obtinem o crema ca...Citeste continuarea
Tort pentru Bunica, cu mousse de...
Postat de: Elena_Daria in TorturiBlat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, treptat se adauga zaharul si continuam sa le batem pana se intaresc foarte bine si obtinem o spuma lucioasa. Adaugam...Citeste continuarea
Tort de ciocolata cu toping de...
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in TorturiPentru blat am folosit o tava detasabila de 26 cms pe care am uns-o cu unt si am presarat faina. Recomandarea mea este sa coaceti compozitia pentru blat in doua tavi, sau pe rand, altfel o sa...Citeste continuarea
Tiropitakia cu pesto de menta
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriBranza faramata se amesteca cu cascavalul dat pe razatoare. Peste se adauga ouale si se asezoneaza. Se amesteca bine. Foile de placinta se taie in fasii cu latimea de ~3 cm. Se ia o fasie...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata si cappucino
Postat de: Poliana in TorturiIngredientele pentru tort ar fi bine sa fie pregatite cu aproximativ doua ore inainte de a ne apuca de treaba, asta o sa mai elimine din riscurile unei nereusite. Daca totusi nu aveti timp sa le...Citeste continuarea
Tort de mere cu dulceata de visine
Postat de: ramo_cata in TorturiSe pregatesc mai intai merele..: zaharul si zaharul vanilat se pun pe fundul tavii in care se coace tortul .Merele se curata de coaja si de samburi ,apoi se aseaza unul langa altul peste...Citeste continuarea
Tarta foietaj
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriAm decupat foietajul dupa forma tavii. L-am potrivit in tava, am uns intreaga suprafata cu bulion, am asezat bucatile de cascaval feliat,maslinele verzi, apoi cascavalul ras, la final am...Citeste continuarea
Trottole cu ton
Postat de: Toamna07 in PasteMod de preparare: Fierbe pastele carliontate in apa clocotita cu sare si un strop de ulei,sa nu se lipeasca,pana devin al dente.Le scurgi si le treci rapid printr-un jet de apa rece. Curata...Citeste continuarea
Tartă(plăcintă) cu pui şi ciuperci
Postat de: diaconta in PuiAm pregatit mai întâi coca. Drojdia am amestecat-o cu o lingurita de zahar,o lingurita de faina si putin lapte caldut si am lasat-o 5 minute sa dospeasca. Am amestecat faina...Citeste continuarea
Tarta cu legume de sezon si carne
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriVanatase curata de coaja, se taie cubulete se da cu sare, se lasa cca. 10 minute pana se scurge lichidul amar, apoi se trec sub ub jet rapid de apa rece si se prezesc in ulei incins cca. 5 minute....Citeste continuarea
Tarta cu spanac si feta
Postat de: cris2711 in Aperitive / Garnituri1. Din faina,branza de vaci,uleiul(5 linguri) ,sare se prepara un aluat.Se lasa la frigider circa 20 minute. 2. Cuptorul se incinge la 200 grade.Se taie ceapa ,in rondele,si usturoiul se toaca...Citeste continuarea
Tort cu mere si scortisoara
Postat de: Satisfyyourcravings in TorturiSe preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Se unge cu unt o forma de tort cu pereti/ fund detasabil si se tapeteaza cu hartie de copt. Am folosit o forma de tort cu diamentrul de 23 de cm....Citeste continuarea
Tartă cu dovleac
Postat de: sisterskitchen in Prajituri1. Lasăm untul să se înmoaie la temperatura camerei (dar nu îl topim, sub nici o formă!), apoi il amestecăm cu zahăr folosind o lingură din lemn. Adaugăm apoi oul...Citeste continuarea
Tarta cu mere
Postat de: timea in PrajituriPregatim un aluat fraged din ingredientele de mai sus pe care il imbracam in folie alimentara si il dam la rece timp de o ora. Intindem o foaie rotunda pe care o intindem intr-o tava rotunda...Citeste continuarea
Tagliatelle cu sunca , ciuperci si...
Postat de: RoXx in PasteSe pune apa cu sare la fiert intr-o oala cu pereti inalti. Cand a inceput sa farba in clocot se adauga si pastele si se fierb conform timpului de pe ambalaj. Ceapa se curata si se taie...Citeste continuarea
Tocana de ciuperci si mix de fasole
Postat de: ralu_river in Mancaruri de postCeapa se toaca si se caleste in ulei. Dupa un minut se adauga usturoiul si ciupercile taiate. Se curata dovlecelul de coaja, se taie cubulete si se pune in tigaie. Se amesteca si se lasa la foc...Citeste continuarea
Taitei de orez cu cotlet de porc
Postat de: bahna_violeta in PorcPunem taitei de orez in apa clocotita cat sa ii acopere, dar nu pe foc, lasam asa acoperit. Intre timp prajim cotletul de porc pe care l-am taiat fasii. Cand s-a prajit destul de bine scurgem...Citeste continuarea
Tocanita cu stiuca si usturoi
Postat de: ANCA in PesteSe curata stiuca si se taie rondele. Cartofii cuburi se pun intr-un vas termorezistent, se stropesc cu ulei de masline, se pune peste ei apa, la nivelul lor. Punem si boia dulce, maghiran, sare...Citeste continuarea
Tarta cu bezea si mar
Postat de: rhapsody in Prajituri1. Ca sa preparam aluatul, amestecam toate ingredientele si framantam 5-10 min. Cat se odihneste aluatul, pregatim bezeaua batand albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam zahar putin cate putin...Citeste continuarea
Tort "Felie de lapte"
Postat de: postavaru in TorturiIncepem cu pregatirea compozitiei pentru foi. Mixam galbenusurile cu zaharul si vanilia pana se lbesc si isi dubleaza volumul. Amestecam faina cu praful de copt, cacaoa si grisul macinat...Citeste continuarea
Tarta Caprese
Postat de: adasev12 in PrajituriSe freaca margarina/untul cu zaharul pudra, apoi se adauga cate un ou pe rand, mixandu-se foarte bine. Ciocolata se topeste cu o lingura de lapte, se amesteca cu nuca data la robot, care in...Citeste continuarea
Trandafir cu mac
Postat de: dobrezaira in PrajituriAluatul l-am facut la masina de paine astfel: am topit untul, am adaugat laptele si zaharul si am tinut pe foc pana a ajuns la temperatura suportabila pe mana. Ouale se bat cu sarea, iar peste...Citeste continuarea
Tort cu prune caramelizate si pere
Postat de: alldaycooking in TorturiPentru crusta, untul moale l-am mixat cu fructoa, apoi am adaugat galbensurile si iaurtul. La final am pus sucul si coaja de lamaie, am adaugat 200 gr faina si bicarbonatul de sodiu si am obtinut...Citeste continuarea