Tocana de porc cu legume si piure...
Postat de: adela1981 in PorcCarnea se taie bucatele, eu prefer in cuburi mai mici. Ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt. Calim ceapa in ulei pana ce devine sticloasa, apoi adaugam carnea si usturoiul. Se...Citeste continuarea
Tarta cu budinca si fructe
Postat de: medioto59 in PrajituriUngem o tava de tarta cu ulei , tapetam cu faina si intindem foaia de aluat.Cu ajutorul unei furculite facem cateva intepaturi in aluat si dam la cuptor pana cand aceasta este coapta ....Citeste continuarea
Tarta sarata cu dovlecei si mozzarella
Postat de: Ilaria_sara in Aperitive / GarnituriSpalati dovleceii si taie-i rondele subtirele. Frigeti-le intr-o tigaie cu putin ulei, sare si piper. Dupa circa 10 minute, adaugati kaiserul taiat cuburi si o cescuta de apa si lasati la...Citeste continuarea
Tocanita de cartofi cu carnati
Postat de: timea in Mancaruri cu carneSpalam bine totul si decojim rosiile. Taiem ceapa si ardeiul marunt si calim in putin ulei. Adaugam carnatii feliati si mai lasam 3-4 minute la calit apoi adaugam rosiile taiate si lasam pe...Citeste continuarea
Tarta cu prune
Postat de: eduard_09 in PrajituriFaina se amesteca cu praful de copt, zaharul, sarea, se face o gaura in mijloc se adauga untul taiat bucatele (la temperatura camerei), oul batut, esenta si se framanta. Daca mai este nevoie se...Citeste continuarea
Taitei de casa
Postat de: lilik in PasteCernem faina si facem o fantana in mijloc,unde vom pune oul,sarea si lingura de apa. Framantam bine pana obtinem un aluat omogen,apoi il acoperim cu folie transparenta si il lasam 15-20 de...Citeste continuarea
Tocăniţă de ciuperci
Postat de: Bamsse in Mancaruri de postSe toacă mărunt ceapa, ardeii, roşile şi ciupercile. Se pun la călit în ulei. Se lasă la foc mic, până legumele îşi lasă sucul propriu (aproximativ 15 minute). Se...Citeste continuarea
Tiramisu adaptat dupa reţetă...
Postat de: JamilaCuisine in TorturiTiramisu adaptat dupa reţeta originală Se separa prima data ouale. Galbenusurile se mixeaza bine cu 5 linguri de zahar pudra pana se albesc si au consistenta unei creme. Peste crema de...Citeste continuarea
Tort cu iaurt
Postat de: eduard_09 in TorturiBLATUL -albusurile le batem spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa, Galbenusurile se amesteca cu uleiul(ca la maioneza)se incorporeaza in albusuri,...Citeste continuarea
Tort cu mousse de iaurt si struguri
Postat de: Poliana in TorturiTortul acesta l-am facut pe parcursul a doua zile, nu pentru ca am avut chiar atat de mult de lucru la el, ci pentru ca era necesar sa astept ca unele 'componente' ale lui sa ajunga la o...Citeste continuarea
Tortellini cu prosciutto in sos de...
Postat de: medioto59 in TortelliniFierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Taiem usturoiul rondele subtiri si il calmi in ulei incins.Adaugam sucul de rosii,potrivim de sare si piper , condimentam...Citeste continuarea
Tort "Parisul in flacari"
Postat de: angyb in TorturiFoile: Intr-un bol batem spuma 3 albusuri cu un praf de sare, apoi adaugam 3 galbenusuri, 3 linguri de zahar, 3 linguri faina amestecata cu 1 lingura de cacao. Amestecam bine si intindem...Citeste continuarea
Tocanita cu carne de porc
Postat de: eduard_09 in PorcCarnea o condimentam si o calim in putin ulei. Adaugam ceapa taiata feliuta si o calim putin, adaugam morcovul taiat felii sau cubulete, ardeiul si dovlecelul curatat si taiat cubulete. Amestecam...Citeste continuarea
Toast Caprese
Postat de: BuburuzaBubu in Aperitive / GarnituriSe prajesc feliile de paine in toaster dupa care se ung cu 2 lingurite de sos pesto. Scurgem bine branza de zer. Pe fiecare bucata de toast se pune felii de branza taiata apoi felii de...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originala
Postat de: dalina2007 in PrajituriTiramisu reţetă originala Se prepara o cafea tare din 400 ml apa si 3 linguri de cafea cu varf. Se lasa sa se raceasca si se adauga o lingura esenta de rom si 3 linguri lichior de...Citeste continuarea
Tarta cu piersici si migdale
Postat de: adela1981 in DulciuriAm facut putine modificari asupra retetei, atat la ingrediente cat si la modul de preparare. Aluatul l-am pregatit in felul urmator, am amestecat faina cu un praf de sare si zaharul, apoi am...Citeste continuarea
Tort cu crema de iaurt cu capsuni
Postat de: JamilaCuisine in TorturiPentru blat se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare iar apoi se adauga zaharul treptat pana ce albusurile devin lucioase si tari. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se pun peste albusuri...Citeste continuarea
Tartine cu somon si crema de branza
Postat de: lilik in Aperitive / GarnituriPrajim feliile de paine si cand s-au racit le taiem pe jumatate(sau le puteti tai in 4). Branza o punem intr-un castronel si o mixam putin cu putin piper.Castravetele il taiem feliute. Ungem...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata alba si ananas...
Postat de: JamilaCuisine in TorturiCum se face: prima data facem crema pentru ca trebuia sa stea la frigider pentru cateva ore. Punem frisca lichida la incalzit si apoi adaugam ciocolata alba rupta in bucati. Asteptam pana se...Citeste continuarea
Tarta alsaciana cu mere
Postat de: LALY in DulciuriALUAT DE TARTA: amestecam faiana cu margarina si praful de sare pana devine un aluat nisipos.Adaugam apoi cate un pic de apa,pana rezulta un aluat tare,bun de intins.Lasam la rece circa 30 de...Citeste continuarea
Tarta cu cartofi si kaiser
Postat de: LALY in Aperitive / GarnituriALUATUL: amestecam intr-un castron 250 gr faina cu 120 gr unt taiat cubulete,apa si un praf de sare.Framantam bine aluatul si il punem la rece pentru zece minute. UMPLUTURA: curatam,spalam si...Citeste continuarea
Tarta cu mere
Postat de: margot12 in PrajituriSe topeste o lingura de zahar cu putina apa in tava in care vrem sa facem tarta si se intinde pe toata suprafata si se lasa la racit. Merele se taie feliute sau rondele (cum prefera fiecare) si se...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă cu pricomigdale
Postat de: giorgi in PrajituriTiramisu reţetă cu pricomigdale Am folosit suplimentar un pliculet gelatina . Se face o cafea tare ,indulcita dupa gust si cu esenta de migdale si cafea imbogatita .Se lasa la racit....Citeste continuarea
Tort rapid
Postat de: ana77 in TorturiBlatul: -se incinge cuptorul la 175 C - separam albusurile de galbenusuri si frecam galbenusurile cu 25 gr zahar si zaharul vanilat, iar albusurile le batem spuma cu restul de zahar si un...Citeste continuarea
Tort cu crema de pepene galben si...
Postat de: merisor67 in TorturiPentru blat am separat albusurile de galbenusuri, albusurile le-am batut cu un praf de sare si am adaugat treptat zaharul. Am batut bine cu telul pana s-au intarit albusurile apoi am adaugat apa...Citeste continuarea
Treccia Russa sau cel mai pufos...
Postat de: Sim0naWorld in PrajituriMai intai am facut o maia din: 300 g faina, 250 ml lapte si drojdia dizolvata intr-o lingurita de zahar. Lasam maiaua sa creasca cca 1 ora intr-un loc caldut. Cand aluatul a crescut suficient,...Citeste continuarea
Tort cu fructe
Postat de: alba_zori in Torturiin etape scriu reteta: 1.am batut bine albusurile cu un praf de sare si am adaugat in ploaie cate o lingura de zahar(6) pana a devenit o spuma tare si lucioasa. 2.am adaugat galbenusurile,am...Citeste continuarea
Tort craniu
Postat de: angyb in TorturiBlatul: Separati albusurile de galbenusuri.Bateti spuma albusurile dupa care adaugati treptat zaharul si continuati sa bateti pana cand devine o bezea. Adaugati galbenusurile si faina...Citeste continuarea
Tort de ciocolata cu cappucino
Postat de: Roxanarad in TorturiBlatul : Cernem intr-ul bol praful de budinca, faina, praful de copt si cappucino. Batem albusurile pana devin spuma tare, apoi adaugam zaharul, galbenusurile. Incorporam treptat ingredientele...Citeste continuarea
Tortilla de patatas(omleta spaniola...
Postat de: corina241 in Aperitive / GarnituriCartofii se taie in felii subtiri si se vor praji in ulei la un foc mic pentru a evita prajirea excesiva.Se scot pe o bucata de hartie pentru a inlatura uleiul in exces.Ii punem apoi intr-un...Citeste continuarea
Tarta de ardei rosii
Postat de: bahna_violeta in Mancaruri de postMai intai facem aluatul,dizolvam drojdia in apa calduta,turnam usor peste faina amestecand cu un tel ca sa nu se formeze cocoloase,punem sare si amestecam bine.Dupa ce am facut aluatul il...Citeste continuarea
Tocanita de ardei gras cu legume
Postat de: bahna_violeta in Mancaruri de legumePentru inceput curatam cepele si le spalam apoi le tocam marunt. Punem uleiul la incins si cand s-a incins punem ceapa la calit. Pana se caleste curatam morcovul, il spalam dupa care il taiem...Citeste continuarea
Tort cu nuca, stafide si whisky
Postat de: privatelaura in TorturiIntr-un vas, inmuiem stafidele cu apa, cat sa le acopere si le fierbem cam 10 min, apoi le scurgem si pastram siropul. Untul moale il mixam cu zaharul. Cand compozitia devine cremoasa, adaugam...Citeste continuarea
Tort de mere caramelizate
Postat de: cristeena20 in Prajituri-Se curata merele si se scobeste interiorul - zaharul se caramelizeaza si se pregateste o forma de prajitura rotunda (eu am folosit forma cu mijlocul scobit)- se tapeteaza cu caramelul si se...Citeste continuarea
Tagliatelle cu prosciutto crudo si...
Postat de: pittbull in Pastepunem o oala cu apa la fiert. cind aceasta fierbe punem sare si adaugam pastele. le lasam conform indicatiilor de pe pachet. prosciutto se taie fisii mai groase. se calesc intr-o...Citeste continuarea
Tarta cu prune
Postat de: AnyCostescu in PrajituriSe cerne faina pe masa de lucru. Se face loc la mijloc, se pune untul inmuiat putin cu mana, zaharul, un praf de sare si apa (cantitatea variaza in functie de calitatea fainii). Se framanta...Citeste continuarea
Tarta cu legume si carne de vita
Postat de: caroline in VitaCarnea de vita am spalat-o ,am taiat-o cuburi mici ,apoi am pus-o la prajit. Cand a fost gata am scos-o pe o farfurie. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit. Punem ardeiul taiat marunt si...Citeste continuarea
Tiramisu reteta originala a la...
Postat de: Zamfira in Jamie OliverTiramisu reteta originala a la Jamie Oliver Asezam piscoturile intr-un bol si turnam cafeaua rece peste ele. Topim ciocolata cu 50 g unt, un paharel de brandy si-l intindem peste piscoturi....Citeste continuarea
Tort Charlotte cu fructe de padure
Postat de: klausenburger in Torturi1. Pune jumatate dintre piscoturi pe fundul unei tavi de dimensiuni medii pentru tort si imbiba-le dupa gust cu un lichior fin dupa placere (eu am folosit lichior de fructe de padure); pune...Citeste continuarea
Tort glazurat de ciocolata
Postat de: RuxyRux in TorturiIntr-un vas topim untul si in el topim ciocolata, se amesteca bine pana la omogenizare apoi se lasa la racit. Ouale impreuna cu zaharul si praful de sare se bat pana devin cremoase, apoi se...Citeste continuarea
Tagliatelle cu ton
Postat de: AnyCostescu in Pasteceapa se curata se taie si se pune in tigaie cu tonul. se calesc2 minute apoi se adauga sucul de rosii ,condimente,si usturoiul tocat.. se mai lasa la foc cateva minute. pastele se fierb...Citeste continuarea
Tocana de cartofi ca la Bunica
Postat de: panacris in Mancaruri de legumeCeapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in ulei si putina apa. Celelalte legume se curata si se toaca marunt si se adauga la ceapa calita. Carnatii se taie felii, cat o imbucatura si...Citeste continuarea
Tocanita de legume cu piept de pui
Postat de: AnyCostescu in PuiLegumele se spala, se curata si se taie cum doriti dumneavoastra. Se calesc in ulei de masline pana se inmoaie un pic. Se pune pieptul de pui taiat bucati. Se pune o cana cu apa si se lasa la...Citeste continuarea
Tocana de legume pentru iarna
Postat de: adela1981 in ConserveIn primul rand pregatim legumele, curatam, spalam si tocam. Ceapa se toaca marunt, morcovul se taie marunt, patrunjelul si teline se da pe razatoare (pe ochiul mare), ardeii se taie cubulete si...Citeste continuarea
Tarta cu branza si cartofi
Postat de: postavaru in Aperitive / GarnituriPentru inceput pregatim umplutura. Fierbem cartofii in coaja apoi ii curatam si ii pasam ca pentru piure. Adaugam branza framantata si oul si amestecam bine pana se omogenizeaza. La final...Citeste continuarea
Tort Kitty
Postat de: luminita468 in TorturiZaharul se bate cu ouale, se adauga mierea, bicarbonatul, untul topit si 2 pahare de faina. Totul se amesteca si se pune la aburi pentru o ora, amestecand din cand in cand. Cand se raceste aluatul...Citeste continuarea
Tort Pianoforte
Postat de: luminita468 in TorturiAluatul: Se despart albusurile de galbenusuri, albusurile se pun in frigider pentru 30 minute. Galbenusurile se lasa in odaie. Se bat galbenusurile cu 1 pahar zahar, se adauga 200 ml ulei,...Citeste continuarea
Tocanita din organe de vitel!
Postat de: panacris in VitaOrganele de vitel se fierb in apa, atentie fara niciun pic de sare, cca. 35 de minute, semiacoperit, la foc mediu. Intre timp se curata legumele, se toaca marunt si se calesc in ulei si apa. Se...Citeste continuarea
Tocanita cu carne fel de fel si legume
Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carneAm topit intr-un vas grasimea de la o gaina de curte( de la mama) si am prajit in ea pipota, ficatul si inima puiului taiate marunt. gaina era ouatoare, asa ca avea si oua mici, pe gare le-am...Citeste continuarea
Turtite aromate
Postat de: bahna_violeta in PiineAm incalzit 50 ml de apa dupa care am pus drojdia si am amestecat bine. Am pus faina intr-un bol peste care am pus apa cu drojdia, am pus smantana si ierburile, dupa care am pus restul de faina,...Citeste continuarea