Rocsi

9

Bucataras
Suprem

Falticeni

Bucataras din 18.12.2009

RETETE1631
PRIETENI313
Retete

Pizza de post cu tofu

In Pizza la 23 Mar 2013

Aluat: Apa minerala o incalzim pana devine calduta. Drojdia o amestecam cu zaharul si o lingura de apa pana se dizolva. Intr-un bol punem faina cernuta. Adaugam sarea, drojdia dizolvata si uleiul. Turnam cate putina apa minerala pana aluatul devine omogem si nelipicios. Il acoperim cu un...

Mancare de ciuperci in sos de rosii cu cartofi

In Mancaruri de post la 20 Mar 2013

Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Ardeiul rosu il taiem cubulete, iar morcovul il curatam si il facem rondele. Intr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam legumele pregatite si le inabusim 3-4 minute. Adaugam o cana/o cana si jumatate cu apa si lasam sa fiarba. Rosiile le tocam...

Fursecuri cu unt si cocos

In Prajituri la 18 Mar 2013

Intr-un bol mixam untul (de la tamperatura camerei) cu zaharul pudra pana devine o crema, apoi adaugam galbenusurile. Incorporam faina, praful de copt, nuca de cocos, sarea si amestecam bine. Mai apoi punem esenta de vanilie, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de portocala. Spre final...

Tort cu crema de vanilie, capsuni si visine

In Torturi la 16 Mar 2013

Blatul: Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul pana se albesc. Incorporam treptat uleiul, apoi laptele. Punem praful de copt, faina in ploaie, apoi cacaoa si mixam la viteza mica. La final adaugam coaja rasa de portocala. Ungem o tava detasabila de tort cu unt, tapetam bine cu faina...

Pancakes cu dulceata de mure

In Dulciuri la 13 Mar 2013

Untul il punem intr-un castronel si il topim, apoi il lasam sa se raceasca. Seaparam ouale. Albusurile le batem pana devin o spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana se albesc. Peste galbenusuri punem untul topit, laptele si le amestecam usor. Adaugam praful de copt,...

Briose aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 12 Mar 2013

Ouale le batem spuma cu un tel presarand si un praf de sare. Adaugam uleiul, laptele si apa minerala. Incorporam faina si amestecam bine sa nu fie cocoloase, iar apoi patrunjelul verde tocat. Ardeiul rosu il spalam si il taiem cubulete. Ghebele fierte si scurse bine le taiem bucati...

Sfintisori

In Dulciuri la 9 Mar 2013

Aluatul: Laptele il incalzim putin, cat sa fie caldut. Intr-un castron amestecam drojdia, cu 1 lingura lapte si o lingura zahar, apoi o lasam 10 minute sa creasca. Ouale le batem spuma cu un praf de sare. Intr-un bol punem faina, peste amestecul de drojdie, ouale batute, coaja rasa de...

Negresa insiropata cu glazura de ciocolata si frisca

In Prajituri la 8 Mar 2013

Nucile le taiem marunt cu un cutit. Ouale (de la temperatura camerei) le batem spuma impreuna cu zaharul pana isi dulbeaza volumul. Punem treptat uleiul si mixam pana devine o crema. Adaugam laptele, praful de copt, esenta, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de portocala si amestecam...

Prajitura cu prune si aluat fraged

In Prajituri la 6 Mar 2013

Prunele le punem intr-o sita la scurs iar sub ele un castron in care sa se lase zeama. Blatul 1: Intr-un bol punem untul rece taiat cubulete, zaharul si oul. Amestecam bine cu o paleta de silicon, punem zaharul cu pastai de vanilie, iar la final faina treptat si framantam cu mana pana...

Pateuri cu piept de pui si crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 2 Mar 2013

Aluatul il lasam sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servet de bucatarie si il taiem bucatele potrivite. Le condimentam cu sare, piper, boia de ardei dulce si le lasam cam 15 minute sa ia gust din condimente. Branza o mixam cu untul, adaugam...

Rulada din albusuri cu crema de mascarpone si fructe de padure

In Prajituri la 25 Feb 2013

Blatul: Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare pana se intaresc.Adaugam treptat zaharul si pe cel cu pastai de vanilie. La final adaugam faina, grisul in ploaie si mixam usor. Tapetam o tava mai mare cu hartei de copt (eu mi-am achizitionat recent de la Lidl o foita cu strat antiaderent...

Pariziene cu crema de ciocolata sau gem cu nuca

In Dulciuri la 23 Feb 2013

Intr-un castron punem drojdia, 2 linguri de zahar, 2 linguri faina si putin lapte. Amestecam bine si lasam maiaua 10 minute sa creasca. Untul il topim. Faina o cernem si o punem intr-un bol. Peste faina punem maiaua, 1 ou, untul topit, restul de zahar, sarea, coaja rasa de portocala si...

Piept de pui cu ciuperci gratinat

In Pui la 21 Feb 2013

Spalam ciupercile si le taiem feliute. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei la incins. Punem ceapa la inabusit, apoi ciupercile. Le acoperim cu apa si lasam sa scada la foc potrivit. Spre final adaugam pasta de rosii, vinul, sare si piper dupa gust si...

Crofne banatene

In Dulciuri la 18 Feb 2013

Intr-un castron amestecam zaharul, drojdia, 3-4 linguri de lapte si lasam 10 minute deoparte. Faina o cernem si o punem intr-un bol. Adaugam untul, galbenusurile, amestecul de drojdie, coaja rasa de lamaie si portocala, zaharul cu pastai de vanilie. Amestecam usor cu mana, turnam cate putin...

Cupcakes cu visine si crema de ciocolata

In Prajituri la 16 Feb 2013

Crema: Intr-o cratita cu fundul mai gros punem ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca lichida. Amestecam mereu cu o lingura si cand ciocolata este topita, tragem cratita de pe foc si o dam la rece. O lasam pana se intareste bine, apoi o mixam. Incorporam zaharul pudra, branza de vaci si...

Desert cremos cu mure

In Prajituri la 13 Feb 2013

Blatul: Intr-un bol mixam ouale (sa fie la temperatura camerei) impreuna cu zaharul. Adaugam iaurtul, zaharul cu pastai de vanilie, praful de copt. Incorporam faina, pe care o cernem mai intai, apoi cacaoa si coaja rasa de lamaie. Ungem o tava rotunda cu margarita, tapetam cu hartie de copt...

Creier pane

In Porc la 12 Feb 2013

Creierul il spalam bine, il lasam in apa rece cam 1 ora, insa o mai schimbam o data dupa jumatatea timpului. Il scurgem de apa si il lasam cam 10 minute intr-o sita. Ouale le batem spuma cu sare, piper, boiaua de ardei, praful de usturoi si patrunjelul uscat. Pe o farfurie punem faina alba....

Tarta cu crema de vanilie si fructe

In Prajituri la 9 Feb 2013

Blatul: Mixam ouale spuma impreuna cu zaharul. Adaugam apa calda, esenta, praful de copt, faina, iar la final cacaoa. Incorporam bine toate ingredientele. Ungem o tava de tarta cu margarina, tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia in ea. O introducem in cuptor pentru circa 12 minute...

Shaorma

In Pui la 7 Feb 2013

Lipiile: Apa o punem intr-un ibric si o punem pe foc pana devine calduta. Intr-un bol punem faina si sarea. Drojdia o dizolvam in putina apa calduta si cu zahar, apoi o turnam peste faina. Punem si apa treptat, framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Il lasam 30 de minute...

Placinta impletita cu carne

In Mancaruri cu carne la 5 Feb 2013

Aluatul il lasam sa se dezghete la temperatura camerei. Curatam ceapa si o tocam marunt. Morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Rosiile le facem cubulete. Intr-o tigaie incingem uleiul si inabusim ceapa cu morcovul 2 minute. Punem carnea si amestecam bine, apoi rosiile...

Guguluf cu mere

In Prajituri la 3 Feb 2013

Spalam merele, le decojim si le facem feliute. Le amestecam cu scostisoara, doua linguri de zahar apoi le lasam deoparte. Separam ouale si mixam galbenusurile  cu 200 gr de zahar pana isi dubleaza volumul. Incorporam uleiul, sucul de portocala, zaharul cu pastai de vanilie si coaja de...

Painici Laugenbrot

In Piine la 2 Feb 2013

Punem cele 240 ml de apa pe foc pana devine calduta. Intr-un castron punem drojdia, putin din apa calduta, zaharul si amestecam bine. Cernem faina si o punem intr-un bol. Peste adaugam 1 lingurita de sare, amestecul de drojdie, apa treptat si incepem sa framantam. Mai spre final...

Cartofi cu piept de pui gratinati

In Pui la 30 Ian 2013

Cartofii ii decojim, ii spalam si ii taiem cubulete. Ii punem intr-un vas de apa la fiert cu putina sare si ii lasam pana se patrund pe trei sferturi, apoi ii scurgem de apa. Pieptul de pui il spalam si il taiem bucatele potrivite. Curatam ceapa si o tocam marunt. Morcovul il curatam si il taiem...

Tocanita de pipote cu ceapa

In Pui la 28 Ian 2013

Pipotele le punem intr-un vas cu apa rece si le lasam sa stea acolo vreo 20 de minute, apoi schimbam apa si le mai lasam 20 de minute. Le spalam bine si le punem la scurs intr-o sita. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam potrivit de mare. Rosiile le scoatem din cutie si le taiem cubulete. Intr-o...

Tort cu crema de vanilie si ananas

In Torturi la 26 Ian 2013

Blatul: Ouale le mixam spuma cu zaharul pana acesta din urma se topeste. Adaugam esenta, praful de copt, apoi faina cernuta. La final incorporam cacaoa pe care o trecem si pe ea prin sita. Ungem o tava rotunda cu margarina, tapetam cu hartie de copt si punem compozitia blatului. Bagam tava in...

Budinca cu ravioli si verdeturi

In Paste la 23 Ian 2013

Intr-o oala punem apa la fiert si cand clocoteste dam drumul la ravioli si le fierbem 10-12 minute. Cand sunt fierte le punem intr-o sita si le lasam sa se scurga bine. Ouale le batem spuma cu un praf de sare. Branza o mixam cu untul, adaugam ouale batute si parmezanul ras. Patrunjelul si...

Cozonac Rosenkranz

In Prajituri la 21 Ian 2013

Cele 9 linguri zahar le punem intr-o cratita (24 de centimetri a avut cea pe care am folosit-o eu) si le caramelizam. Miscam cratita, tapetam si peretii cu zahar ars si il lasam la racorit. Untul il mixam cu 5 linguri de zahar pana obtinem o crema.  Laptele il incalzim putin cu cele 3...

Tocanita de pui cu ceapa si rosii

In Pui la 19 Ian 2013

Pulpele de pui le parlim de puf la flacara aragazului, le spalam bine si le taiem in doua, separand partea superioara de copanel. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt. Rosiile le taiem bucatele potrivite. Intr-o oala incingem uleiul, apoi punem pulpele si le rumenim putin pe ambele...

Fursecuri cu nuca macinata si cocos

In Prajituri la 17 Ian 2013

Mixam oul cu zaharul spuma, apoi punem untura, smantana si le incorporam bine. Adaugam iaurtul, praful de copt, coaja rasa de portocala si esenta de rom. Cernem niste faina si incepem sa punem cate putin in compozitia de mai sus. Framantam cu mana, iar cand aluatul devine nelipicios, incetam sa...

Varza murata calita, o reteta gustoasa ca la mama acasa

In Mancaruri de post la 16 Ian 2013

Iata cum se prepara Varza murata calita, o reteta gustoasa ca la mama acasa Varza murata o spalam sub jetul de apa rece si daca e foarte sarata, o taiem pe jumatate si o lasam sa stea in apa rece cam 30 de minute. O punem intr-o strecuratoare sa se scurga de apa si o tocam. Ceapa o curatam, o...

Afisate 1021 - 1050 din 1631 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Eşti nerăbdătoare să finalizezi cât mai repede activităţile începute în ultimul timp. Energia nu îţi lipseşte!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu iaurt și nectarine - Desertul rapid și delicios

ieri la 09:25

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

pe 26.08 la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

pe 26.08 la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]