Prima data am curatat bine maruntaiele ,apoi le-am spalat cu apa rece .
Punem 1 l de apa intr-o cratita ,adaugam maruntaiele,sare si otet si lasam cratita pe aragaz sa de-a un clocot.
Scoatem apoi pe o farfurie , maruntaiele.
Intr-o tigaie am pus uleiul la incins,apoi am pus...
Se pune uleiul intr-o cratita.
Cepele se curata,se spala ,apoi se toaca marunt. Se pun la calit in cratita pana capata o culoare aurie.
Varza se spala bine apoi se toaca .Se adauga in cratita in care a fost calita ceapa impreuna cu coasta afumata,kaiser-ul si soriciul taiat...
Carnea de curcan se transeaza ,se spala cu apa rece,apoi se pune intr-o oala cu apa si sare la fiert.
Cand apa incepe sa clocoteasca,cu spumiera luam spuma de deasupra.
Cartofii se curata ,se spala cu apa rece ,se taie cuburi si se pun in oala.Curatam legumele,le spalam.Le tocam...
Spalam carnea de porc cu apa rece, apoi o punem la prajit in ulei . Adaugam o cana de apa( ca sa fiarba putin carnea inainte) si putina sare.
Cand carnea este rumenita pe ambele parti ,se scoate pe un platou.
Se curata cartofii de coaja. Se spala foarte bine si...
Muschiul de porc se spala ,se transeaza felii ,se adauga sare si cimbru,apoi se pune intr-o tava in cuptor.
Punem 1 pahar de apa si acoperim tava cu 1 bucata de folie de aluminiu.
Curatam usturoiul,il spalam,il zdrobim cu aparatul de usturoi, apoi il punem putin sa se rumeneasca intr-o...
Pieptul de pui se spala,se taie felii , apoi se sareaza putin si se pune pe gratar.
Intre timp se curata legumele ,se spala ,apoi se dau pe razatoarea mica.
Punem legumele rase intr-un bol si amestecam cu putina sare si cu maioneza .
Cand pieptul este rumenit il asezam pe farfurie si...
Spalam bine pulpa, o transam, o crestam cu cutitul, punem sare, otet si apa si lasam 2-3 ore la rece. Apoi curatam usturoiul, il spalam si il zdrobim cu aparatul de usturoi.
Intr-o cratita punem ulei, pulpa, usturoiul, turnam vinul deasupra, condimentam cu oregano si sare dupa gust. Acoperim...
Mod de preparare mamaliguta:
Se pune apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul treptat si amestecam continuu cu un tel ,pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce am amestecat bine ,mai lasam 5-10 minute...
Intai curatam ardeii de seminte : crestam fiecare ardei usor cu cutitul in jurul cotorului ,scoatem cotorul si semintele.Spalam ardeii cu apa rece si ii lasam putin la scurs.
Curatam ceapa ,o spalam,apoi o tocam marunt .
Orezul se alege,apoi se spala .
Intr-o cratita se pun 50 ml...
Se curata cartofii de coaja. Se spala foarte bine si apoi ii asezam intr-o cratita si punem apa, atat cat sa-i acopere putin. Punem cartofii la fiert si adaugam sarea. Dupa 15-20 minute ii incercam cu un cutit mic. Daca cutitul intra usor in cartofi, inseamna ca s-au fiert. Dupa ce au fiert, se...
Se pune uleiul intr-o cratita.
Cepele se curata,se spala ,apoi se toaca marunt. Se pun la calit in cratita pana capata o culoare aurie.
Varza se spala bine apoi se toaca .Se adauga in cratita in care a fost calita ceapa .Punem 200ml apa si lasam pe aragaz cam 30 minute...
Se curata cartofii de coaja. Se spala foarte bine si apoi ii asezam intr-o cratita si punem apa, atat cat sa-i acopere putin. Punem cartofii la fiert si adaugam sarea. Dupa 15-20 minute ii incercam cu un cutit mic. Daca cutitul intra usor in cartofi, inseamna ca s-au fiert. Dupa ce au fiert, se...
Antricoatele se spala cu apa rece,se condimenteaza cu oregano si rozmarin si se adauga sare .
Ustutoiul se curata de coaja ,se spala cu apa si apoi se zbrobeste cu aparatul .
Cartofii se curata de coaja , se spala cu apa rece ,apoi se taie felii mari.
Intr-o tava mai inalta unsa cu ulei...
Cum se prepara Reteta delicioasa de Sarmale ca la mama acasa:
Se curata ceapa, se spala, se toaca marunt. Orezul se alege, apoi se spala.
Intr-o cratita se pun 50 ml ulei si se caleste ceapa,carnea si orezul. Cand s-au rumenit putin ,se adauga bulionul. Se scoate compozitia intr-un...
Pieptul de pui se spala cu apa rece si se pune la scurs.Dupa ce s-a scurs il taiem fasii lungi si il fragezim putin cu ciocanul de snitele.
Punem putina sare si il trecem prin faina .
Intr-o farfurie adanca amestecam ouale cu putina sare.
Dam fasiile de piept prin ou apoi iar prin faina...
Se curata capatana de porc si adidasii(adica piciorusele)...se parlesc bine...apoi se spala cu apa rece.Se pun la fiert cu putina sare si cu boabe de piper.Puneti o cantitate mai mare de apa intr-o oala atunci cand puneti sa fiarba carnea,capatana de porc si adidasii.
Lasati sa fiarba bine...
Scaricica de porc se spala ,apoi se pune in apa fiarta .Lasam sa dea un clocot si aruncam apa in care a fost oparita carnea.Apoi punem alta apa ca sa fiarba scaricica,iar cand sunt aproape fierte le punem intr-o cratita unsa in prealabil cu ulei .
Se curata cartofii de coaja .Se spala...
Se spala inimioarele ,se curata,apoi se prajesc intr-o tigaie cu ulei .Adaugati si 100ml apa in tigaie ,pentru ca inimioarele sa fiarba bine si sa nu fie tari.Se scot dupa ce s-au prajit separat intr-o farfurie adanca si se acopera farfuria.
Se curata conopida,se spala si apoi se pune intr-o...
Pieptul de gaina se dezoseaza,se spala cu apa rece apoi se da prin masina de tocat impreuna cu grasimea de la gaina,ceapa , usturoiul si mararul ( curatate si spalate in prealabil) .Adaugam apoi sare,piper si 1 ou .Amestecam bine compozitia cu o lingura de lemn.
Cartofii se curata de coaja,se...
Se pune uleiul intr-o cratita.
Ceapa se curata,se spala apoi se toaca marunt. Se pune la calit in cratita pana capata o culoare aurie.
Varza se spala bine apoi se toaca .Se adauga in cratita in care a fost calita ceapa .Punem 200ml apa si costita taiata in bucati mari...
Se pun intr-o cratita 2l apa cu putina sare si se lasa cam 20 minute sa clocoteasca. In momentul cand clocoteste apa,adaugam cus cus-ul si amestecam pentru a nu se lipi bobitele intre ele. Se lasa sa fiarba 10 minute, amestecand din cand in cand. Apoi oprim flacara de la aragaz si acoperim...
Se curata ceapa ,se spala,se toaca marunt .Orezul se alege,apoi se spala .
Intr-o cratita se pun 50 ml ulei si se caleste ceapa,carnea si orezul. Cand s-au rumenit putin ,se adauga bulionul. Se scoate compozitia intr-un lighean de bucatarie ,apoi se adauga sare,condimentul pentru sarmale...
Se curata cartofii de coaja. Se spala foarte bine si apoi ii asezam intr-o cratita si punem apa, atat cat sa-i acopere putin. Punem cartofii la fiert si adaugam sarea. Dupa 15-20 minute ii incercam cu un cutit mic. Daca cutitul intra usor in cartofi, inseamna ca s-au fiert. Dupa ce au fiert, se...
Sarmale moldovenesti cu costita afumata
Incepem cu mici" lacramioare" :) Curatam cepele ,le spalam,le tocam marunt .Orezul il alegem,apoi il spalam . Intr-o cratita , punem 50 ml ulei si calim ceapa,carnea si orezul. Cand s-au rumenit putin , adaugam bulionul. Scoatem compozitia intr-un lighean de...
Maruntaie de rata in sos de vin
Prima data am curatat bine maruntaiele ,apoi le-am spalat cu apa rece . Punem 1 l de apa intr-o cratita ,adaugam maruntaiele,sare si otet si lasam cratita pe aragaz sa de-a un clocot. Scoatem apoi pe o farfurie , maruntaiele. Intr-o tigaie am pus uleiul la incins,apoi am pus...
Varza la cuptor cu afumatura,sorici ,kaizer si carnaciori
Se pune uleiul intr-o cratita. Cepele se curata,se spala ,apoi se toaca marunt. Se pun la calit in cratita pana capata o culoare aurie. Varza se spala bine apoi se toaca .Se adauga in cratita in care a fost calita ceapa impreuna cu coasta afumata,kaiser-ul si soriciul taiat...
Ciorba de cartofi cu carne de curcan
Carnea de curcan se transeaza ,se spala cu apa rece,apoi se pune intr-o oala cu apa si sare la fiert. Cand apa incepe sa clocoteasca,cu spumiera luam spuma de deasupra. Cartofii se curata ,se spala cu apa rece ,se taie cuburi si se pun in oala.Curatam legumele,le spalam.Le tocam...
Cartofi pai cu friptura de porc
Spalam carnea de porc cu apa rece, apoi o punem la prajit in ulei . Adaugam o cana de apa( ca sa fiarba putin carnea inainte) si putina sare. Cand carnea este rumenita pe ambele parti ,se scoate pe un platou. Se curata cartofii de coaja. Se spala foarte bine si...
Muschi de porc cu sos de rosii
Muschiul de porc se spala ,se transeaza felii ,se adauga sare si cimbru,apoi se pune intr-o tava in cuptor. Punem 1 pahar de apa si acoperim tava cu 1 bucata de folie de aluminiu. Curatam usturoiul,il spalam,il zdrobim cu aparatul de usturoi, apoi il punem putin sa se rumeneasca intr-o...
Piept de pui la gratar cu salata de morcov ,telina si maioneza
Pieptul de pui se spala,se taie felii , apoi se sareaza putin si se pune pe gratar. Intre timp se curata legumele ,se spala ,apoi se dau pe razatoarea mica. Punem legumele rase intr-un bol si amestecam cu putina sare si cu maioneza . Cand pieptul este rumenit il asezam pe farfurie si...
Pastrama de oaie inabusita in vin alb
Spalam bine pulpa, o transam, o crestam cu cutitul, punem sare, otet si apa si lasam 2-3 ore la rece. Apoi curatam usturoiul, il spalam si il zdrobim cu aparatul de usturoi. Intr-o cratita punem ulei, pulpa, usturoiul, turnam vinul deasupra, condimentam cu oregano si sare dupa gust. Acoperim...
Platou taranesc cu jumari si mamaliguta
Mod de preparare mamaliguta: Se pune apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul treptat si amestecam continuu cu un tel ,pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce am amestecat bine ,mai lasam 5-10 minute...
Ardei umpluti cu orez si carne tocata
Intai curatam ardeii de seminte : crestam fiecare ardei usor cu cutitul in jurul cotorului ,scoatem cotorul si semintele.Spalam ardeii cu apa rece si ii lasam putin la scurs. Curatam ceapa ,o spalam,apoi o tocam marunt . Orezul se alege,apoi se spala . Intr-o cratita se pun 50 ml...
Carne de purcel in sos de ceapa cu garnitura de cartofi piure
Se curata cartofii de coaja. Se spala foarte bine si apoi ii asezam intr-o cratita si punem apa, atat cat sa-i acopere putin. Punem cartofii la fiert si adaugam sarea. Dupa 15-20 minute ii incercam cu un cutit mic. Daca cutitul intra usor in cartofi, inseamna ca s-au fiert. Dupa ce au fiert, se...
Varza dulce cu cotlet de porc aromat la cuptor
Se pune uleiul intr-o cratita. Cepele se curata,se spala ,apoi se toaca marunt. Se pun la calit in cratita pana capata o culoare aurie. Varza se spala bine apoi se toaca .Se adauga in cratita in care a fost calita ceapa .Punem 200ml apa si lasam pe aragaz cam 30 minute...
Ficatei inveliti in sunca presata la cuptor cu garnitura de cartofi
Se curata cartofii de coaja. Se spala foarte bine si apoi ii asezam intr-o cratita si punem apa, atat cat sa-i acopere putin. Punem cartofii la fiert si adaugam sarea. Dupa 15-20 minute ii incercam cu un cutit mic. Daca cutitul intra usor in cartofi, inseamna ca s-au fiert. Dupa ce au fiert, se...
Cartofi la cuptor cu antricot aromat
Antricoatele se spala cu apa rece,se condimenteaza cu oregano si rozmarin si se adauga sare . Ustutoiul se curata de coaja ,se spala cu apa si apoi se zbrobeste cu aparatul . Cartofii se curata de coaja , se spala cu apa rece ,apoi se taie felii mari. Intr-o tava mai inalta unsa cu ulei...
Reteta delicioasa de Sarmale ca la mama acasa
Cum se prepara Reteta delicioasa de Sarmale ca la mama acasa: Se curata ceapa, se spala, se toaca marunt. Orezul se alege, apoi se spala. Intr-o cratita se pun 50 ml ulei si se caleste ceapa,carnea si orezul. Cand s-au rumenit putin ,se adauga bulionul. Se scoate compozitia intr-un...
Piept de pui pane cu cartofi la cuptor si pulpe de pui
Pieptul de pui se spala cu apa rece si se pune la scurs.Dupa ce s-a scurs il taiem fasii lungi si il fragezim putin cu ciocanul de snitele. Punem putina sare si il trecem prin faina . Intr-o farfurie adanca amestecam ouale cu putina sare. Dam fasiile de piept prin ou apoi iar prin faina...
Piftie de purcel
Se curata capatana de porc si adidasii(adica piciorusele)...se parlesc bine...apoi se spala cu apa rece.Se pun la fiert cu putina sare si cu boabe de piper.Puneti o cantitate mai mare de apa intr-o oala atunci cand puneti sa fiarba carnea,capatana de porc si adidasii. Lasati sa fiarba bine...
Sarbusca de cartofi cu coasta de porc
Scaricica de porc se spala ,apoi se pune in apa fiarta .Lasam sa dea un clocot si aruncam apa in care a fost oparita carnea.Apoi punem alta apa ca sa fiarba scaricica,iar cand sunt aproape fierte le punem intr-o cratita unsa in prealabil cu ulei . Se curata cartofii de coaja .Se spala...
Tocanita cu inimioare de pui si legume
Se spala inimioarele ,se curata,apoi se prajesc intr-o tigaie cu ulei .Adaugati si 100ml apa in tigaie ,pentru ca inimioarele sa fiarba bine si sa nu fie tari.Se scot dupa ce s-au prajit separat intr-o farfurie adanca si se acopera farfuria. Se curata conopida,se spala si apoi se pune intr-o...
Musaca de cartofi cu piept de gaina
Pieptul de gaina se dezoseaza,se spala cu apa rece apoi se da prin masina de tocat impreuna cu grasimea de la gaina,ceapa , usturoiul si mararul ( curatate si spalate in prealabil) .Adaugam apoi sare,piper si 1 ou .Amestecam bine compozitia cu o lingura de lemn. Cartofii se curata de coaja,se...
Varza calita cu costita afumata si mamaliguta
Se pune uleiul intr-o cratita. Ceapa se curata,se spala apoi se toaca marunt. Se pune la calit in cratita pana capata o culoare aurie. Varza se spala bine apoi se toaca .Se adauga in cratita in care a fost calita ceapa .Punem 200ml apa si costita taiata in bucati mari...
Cus-cus cu pulpe de pui grill si salata de varza rosie
Se pun intr-o cratita 2l apa cu putina sare si se lasa cam 20 minute sa clocoteasca. In momentul cand clocoteste apa,adaugam cus cus-ul si amestecam pentru a nu se lipi bobitele intre ele. Se lasa sa fiarba 10 minute, amestecand din cand in cand. Apoi oprim flacara de la aragaz si acoperim...
Sarmale moldovenesti
Se curata ceapa ,se spala,se toaca marunt .Orezul se alege,apoi se spala . Intr-o cratita se pun 50 ml ulei si se caleste ceapa,carnea si orezul. Cand s-au rumenit putin ,se adauga bulionul. Se scoate compozitia intr-un lighean de bucatarie ,apoi se adauga sare,condimentul pentru sarmale...
Ficatei de pui grill cu piure de cartofi si sos dulce
Se curata cartofii de coaja. Se spala foarte bine si apoi ii asezam intr-o cratita si punem apa, atat cat sa-i acopere putin. Punem cartofii la fiert si adaugam sarea. Dupa 15-20 minute ii incercam cu un cutit mic. Daca cutitul intra usor in cartofi, inseamna ca s-au fiert. Dupa ce au fiert, se...