Ceapa, ardeii se curata si se taie julien. Se pune ceapa la dinstiut in putin ulei si apa. Cand devine translucida se adauga ardeii. Se lasa la dinstuit impreuna cca. 10 minute. Intre timp carnea de pui se curata de grasime si se taie bucatele. Se adauga la amestecul de ceapa si ardei. Se...
Spaghetele se fierb in apa clocotita cu sare, cca. 10 minute. Se strecoara si se stropesc cu putin ulei de masline. Intre timp carnea tocata se prajeste usor in putin ulei de masline, se asezoneaza cu sare, piper, foaie de dafin si oregano. Pasta de rosii se dliueaza cu cca. 200 ml. apa si adauga...
Ceapa, ardeiul se curata si se taie marunt. Se pun la posat in putin ulei de masline, cand devin translucide legumele se adauga ciupercile taiate julien. Se asezoneaza de sare, piper si boia, se adauga vinul si se fierbe acoperit cca. 20 de minute, la foc potrivit, eu am folosit tigaia Doubleta....
Pestele se curata de intestine, se spala si se freaca cu ptuiina sare si piper. Se lasa la rece cca, 10 minuite pentru a/si lua sare. Intre timp se curata, ceapa, usturoiul, rosiile si se taie cubulete. Lamaia se taie felii. Intr/o tava tapetata cu foaie de pergament, se aseaza pestele, pe un pat...
Margarina se topeste pe aragaz impreuna cu laptele, se adauga făina deodata, se amestecă bine. Se fierbe ca o ciulama mai groasă. Se lasă să se răcorească şi după aceea se adaugă galbenuşurile şi apoi albuşurile bătute spumă. Se toarnă compoziţia în tava (de aragaz) unsă...
Pestele se curata, se spala, se asezoneaza de sare, piper si se lasa la rece cca. 10 minute. Intre timp legumele se curata, se spala, se taie marunt si se fierb in aburi daca sunt proaspete. Eu am folosit legume congelate din lipsa de timp:D. Lamaia se taie felii, se aseaza in tava, deasupra lor...
Ceapa se curata, se taie marunt si se poseaza in putin ulei. Carnatii se taie marunt si se adauga la amestecul de ceapa, lasandu/se la dinstuit cca. 15 minute. Apoi se adauga varza murata, se completeaza cu apa, se asezoneaza de sare, piper si boia si se lasa la fiert la foc mijlociu cca. 25 de...
Caisele se spala, se curata de samburi si se pun intr-un vas mare, acoperindu-se cu zahar. Se lasa cca 1 ora ca sa-si lase zeama, apoi se pune la fiert la foc mic cca. 2 ore. Se spumeaza de cate ori e nevoie.
Intre timp se sparg samburii de caise, cu ajutorul unei menghine. Intr-un vas mic se...
Ouale se bat energic cu zaharul tos si zaharul vanilinat. Se adauga laptele usor si se amesteca pana se inglobeaza. Apoi se pune uleiul lingura cu lingura, amestecandu-se energic. Faina cernuta impreuna cu praful de copt si coaja de lamaie, se adauga cate putin pana se omogenizeaza amestecul....
Pieptul de pui se prajeste rapid in putin ulei de masline, apoi se taie bucatele. Rosiile, castravetii si ceapa se spala, se curata si se taie marunt. Intr/un castron se pun legumele si carnea, apoi se amesteca usor. Se prepara un sos de vinegreta din ulei, otet, sare si apa. Salata se asezoneaza...
Ciupercile se curata, se spala se taie fideluta si se pun la prajit, intr-un vas wok cu putin ulei de masline, cca. 15 minute la foc tare, acoperit. Orezul se curata, se spala si se adauga peste ciuperci. Se completeaza cu apa, se asezoneaza de sare, piper, boia, curry si piper. Se transfera...
Puiul se curata, se spala si se unge cu ulei, se condimenteaza cu sare, boia, piper, fulgi de usturoi. Vasul roman, se lasa in apa rece cca. 25 de minute. Puiul se aseaza in vasul umezit, se adauga vinul, se pune la cuptor la foc mare, acoperit, cca. 30 de minute. Se da capacul la o parte si se...
Fileul de pui se prajeste in tigaia de teflon cu un pic de ulei de masline, fara nici un fel de condiment. Intre timp ceapa, ardeiul si morcovii se curata, se toaca marunt si se calesc in putin ulei si apa. Se adauga fasolea, curatata si rupta bucatele. Se asezoneaza de sare, boia si marar. Se...
Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in putin ulei si apa. Se adauga ardeiul tocat marunt, bucatelele se carne, sare, piper, boia, marar, foi de dafin si ciupercile. Se amesteca usor, apoi se adauga apa, cat sa acopere totul. Se lasa la fiert la foc mediu, cca. 30 de...
Carnea se pune la fiert in apa rece cu putina sare, cca. 40 de minute la foc tare, se spumeaza dupa primul clocot. Zarzavatul si legumele se curata, se taie marunt si se adauga la ciorbita. Dupa ce s/au fiert, carnea si legumele, ciorba se incheie adaugand oul batut bine, creeindu/se efectul de...
Spanacul se curata, se spala si se poseaza in ulei de masline.
Pe aluatul de foietaj dezghetat se aseaza fasiile de spanac, feliile de bacon, cascavalul Delaco razuit, apoi se ruleaza, se cresteaza pe alocuri, se unge cu ou batut, se presara sare iodata si seminte de in.
Se pune la copt in...
Foietajul dezghetat, se taie fasii, se unge cu ou batut, se presara cascaval ras deasupra, se presara sare iodata si seminte de in. Se introduce tava in cuptorul preincins, cca. 15 minute la foc puternic, aproximativ 250 g.
Pofta buna!:D
Muschiuletul se fileteaza si se bate pana devine uniform. Intre timp, spanacul, se curata, se spala si se poseaza in putin ulei de masline. Pe muschiulet, se aseaza fasiile de spanac, cascaval Delaco, feliat subtire, gogosarii si se ruleaza usor. Se asezoneaza de sare si piper, apoi se imbraca in...
Spanacul se curata, se poseaza in putin ulei de masline. Pestele se curata, se condimenteaza si se pune la prajit in tigaia doubleta. Lamaia se feliaza si se aseaza deasupra pestelui. Se inchide tigaia si se lasa sa se prajeasca cca. 15 minute. Se adauga apoi vinul si se mai lasa sa fiara...
Dovleceii, cartofii si morcovii se curata, se spala, apoi se rad fideluta. Se asezoneaza de sare, piper si boia, se lasa cca. 5 minute, apoi se storc de zeama lasata. Intr/un castron, se pun legumele stoarse, ciupercile scurse de zeama si tocate marunt, telemeaua rasa, branzica cu smantana...
Ouale se bat energic, un praf de sare, zaharul, zaharul vanilat, laptele, margarina topita si coaja de lamaie. Faina, se cerne impreuna cu cacaoa si praful de copt. Se combina cele doua compozitii, pana se omogenizeaza. Se toarna aluatul, in tava tapetata cu foaie de pergament. Se presara...
In recipientul masinii de paine se pune apa, faina cernuta, sarea, zaharul, uleiul si drojidia (Atentie! Pastrati aceasta ordine daca vreti sa creasca aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru framantat si dospit, care dureaza 90 de minute. Sosul de rosii se amesteca cu putin...
In vasul wok, bucatele de carne se prajesc rapid in ulei. Se scot din ulei, intr-o farfurie, in uleiul incins se calesc rapid ceapa si usturoiul curatat si tocat marunt. Se adauga apoi carnea, si ciupercile curatate, tocate marunt, se asezoneaza de sare, piper, boia, apoi se toarna vinul si...
Mustarul se amesteca cu sare, piper, boia, rozmarin, oregano, busuioc, ulei de masline. Cu aceasta compozitie, se maseaza pulpa de miel, curatata si cresatata intre timp.
Vasul roman se pregateste, conform instructiunilor, si anume se scufunda in apa rece cca. 20 de minute. Pulpa de miel se...
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si treptat se adauga apa si uleiul. Albusurile se bat spuma, se incorporeaza in crema de oua, se adauga esenta de vanilie, un praf de sare si faina cernuta, amestecandu-se uosr pana se incorporeaza toate ingredientele. Un sfert de aluat se...
Capatana de oaie se fierbe in apa cu putina sare, neacoperita, cca. 1 ora. Se strecoara zeama in alt vas.
Ceapa, usturoiul si morcovul se curata si se toaca marunt, apoi se adauga in zeama de carne. Se asezoneaza de sare, piper, boia. Se lasa la fiert la foc tare, cca. 20 de minute.
Intre...
Cum se prepara visinata. Vişinele se aleg, se spală şi se pun în damigeană. Peste ele se toarnă zahărul, alcoolul, vodca, romul, siropul de cireşe şi batonul de vanilie. Timp de 10 zile, se scutura damigeana, ptr a se dizolva zaharul. Se lasă la macerat 2-3 luni. Se trage...
Dulceata de capsuni reteta
Fructele se spala si se curata de codite. Continutul plicurilor de gelfix, se amesteca cu 4 linguri de zahar si se adauga peste fructe, se amesteca usor si se pun la fiert la foc mare. Dupa ce clocoteste, se ia oala de pe foc, se adauga rstul de zahar si sarea de...
Mugurii de brad, se spala, se curata de partea maronie de la capat. Se pun intr-un vas incapator se adauga apa, se presara sarea de lamaie, nu va speriati daca nu se vede apa la suprafata. Se pune la fiert la foc tare, cca. 1 ora. Se strecoara. Veti obtine un lichid alburiu, tulbure,...
Bundinca de capsuni se pregateste cf. instructiunilor de pe ambalaj. Biscuitii si rahatul colorat se da prin razatoarea Moulinex sau masina de tocat carne. La acest amestec se adauga untul moale, cacaua, zaharul vanilinat, nuca de cocos si budinca rece, amestecandu/se pana se omogenizeaza toate...
Pui cu ceapa si ardei
Ceapa, ardeii se curata si se taie julien. Se pune ceapa la dinstiut in putin ulei si apa. Cand devine translucida se adauga ardeii. Se lasa la dinstuit impreuna cca. 10 minute. Intre timp carnea de pui se curata de grasime si se taie bucatele. Se adauga la amestecul de ceapa si ardei. Se...
Spaghete cu sos ragu
Spaghetele se fierb in apa clocotita cu sare, cca. 10 minute. Se strecoara si se stropesc cu putin ulei de masline. Intre timp carnea tocata se prajeste usor in putin ulei de masline, se asezoneaza cu sare, piper, foaie de dafin si oregano. Pasta de rosii se dliueaza cu cca. 200 ml. apa si adauga...
Pleutorus cu sos vanatoresc
Ceapa, ardeiul se curata si se taie marunt. Se pun la posat in putin ulei de masline, cand devin translucide legumele se adauga ciupercile taiate julien. Se asezoneaza de sare, piper si boia, se adauga vinul si se fierbe acoperit cca. 20 de minute, la foc potrivit, eu am folosit tigaia Doubleta....
Pastrav somonat la cuptor cu capere, rosii si lamaie
Pestele se curata de intestine, se spala si se freaca cu ptuiina sare si piper. Se lasa la rece cca, 10 minuite pentru a/si lua sare. Intre timp se curata, ceapa, usturoiul, rosiile si se taie cubulete. Lamaia se taie felii. Intr/o tava tapetata cu foaie de pergament, se aseaza pestele, pe un pat...
Rulada cu smantana si cascaval
Margarina se topeste pe aragaz impreuna cu laptele, se adauga făina deodata, se amestecă bine. Se fierbe ca o ciulama mai groasă. Se lasă să se răcorească şi după aceea se adaugă galbenuşurile şi apoi albuşurile bătute spumă. Se toarnă compoziţia în tava (de aragaz) unsă...
Stiuca cu legume de vara
Pestele se curata, se spala, se asezoneaza de sare, piper si se lasa la rece cca. 10 minute. Intre timp legumele se curata, se spala, se taie marunt si se fierb in aburi daca sunt proaspete. Eu am folosit legume congelate din lipsa de timp:D. Lamaia se taie felii, se aseaza in tava, deasupra lor...
Varza murata cu fasole colorata si carnati
Ceapa se curata, se taie marunt si se poseaza in putin ulei. Carnatii se taie marunt si se adauga la amestecul de ceapa, lasandu/se la dinstuit cca. 15 minute. Apoi se adauga varza murata, se completeaza cu apa, se asezoneaza de sare, piper si boia si se lasa la fiert la foc mijlociu cca. 25 de...
Gem de caise
Caisele se spala, se curata de samburi si se pun intr-un vas mare, acoperindu-se cu zahar. Se lasa cca 1 ora ca sa-si lase zeama, apoi se pune la fiert la foc mic cca. 2 ore. Se spumeaza de cate ori e nevoie. Intre timp se sparg samburii de caise, cu ajutorul unei menghine. Intr-un vas mic se...
Prajitura marmorata cu visine
Ouale se bat energic cu zaharul tos si zaharul vanilinat. Se adauga laptele usor si se amesteca pana se inglobeaza. Apoi se pune uleiul lingura cu lingura, amestecandu-se energic. Faina cernuta impreuna cu praful de copt si coaja de lamaie, se adauga cate putin pana se omogenizeaza amestecul....
Salata Panacris
Pieptul de pui se prajeste rapid in putin ulei de masline, apoi se taie bucatele. Rosiile, castravetii si ceapa se spala, se curata si se taie marunt. Intr/un castron se pun legumele si carnea, apoi se amesteca usor. Se prepara un sos de vinegreta din ulei, otet, sare si apa. Salata se asezoneaza...
Orez cu ciuperci pleutorus
Ciupercile se curata, se spala se taie fideluta si se pun la prajit, intr-un vas wok cu putin ulei de masline, cca. 15 minute la foc tare, acoperit. Orezul se curata, se spala si se adauga peste ciuperci. Se completeaza cu apa, se asezoneaza de sare, piper, boia, curry si piper. Se transfera...
Puiul Familist inecat in vin
Puiul se curata, se spala si se unge cu ulei, se condimenteaza cu sare, boia, piper, fulgi de usturoi. Vasul roman, se lasa in apa rece cca. 25 de minute. Puiul se aseaza in vasul umezit, se adauga vinul, se pune la cuptor la foc mare, acoperit, cca. 30 de minute. Se da capacul la o parte si se...
File de pui cu fasole verde si tagilatele cu spanac
Fileul de pui se prajeste in tigaia de teflon cu un pic de ulei de masline, fara nici un fel de condiment. Intre timp ceapa, ardeiul si morcovii se curata, se toaca marunt si se calesc in putin ulei si apa. Se adauga fasolea, curatata si rupta bucatele. Se asezoneaza de sare, boia si marar. Se...
Tagliatele cu spanac, bucatele de porc si ciuperci
Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in putin ulei si apa. Se adauga ardeiul tocat marunt, bucatelele se carne, sare, piper, boia, marar, foi de dafin si ciupercile. Se amesteca usor, apoi se adauga apa, cat sa acopere totul. Se lasa la fiert la foc mediu, cca. 30 de...
Ciorba dulce de vitel
Carnea se pune la fiert in apa rece cu putina sare, cca. 40 de minute la foc tare, se spumeaza dupa primul clocot. Zarzavatul si legumele se curata, se taie marunt si se adauga la ciorbita. Dupa ce s/au fiert, carnea si legumele, ciorba se incheie adaugand oul batut bine, creeindu/se efectul de...
Strudel cu spanac si jambon
Spanacul se curata, se spala si se poseaza in ulei de masline. Pe aluatul de foietaj dezghetat se aseaza fasiile de spanac, feliile de bacon, cascavalul Delaco razuit, apoi se ruleaza, se cresteaza pe alocuri, se unge cu ou batut, se presara sare iodata si seminte de in. Se pune la copt in...
Saleuri de urgenta
Foietajul dezghetat, se taie fasii, se unge cu ou batut, se presara cascaval ras deasupra, se presara sare iodata si seminte de in. Se introduce tava in cuptorul preincins, cca. 15 minute la foc puternic, aproximativ 250 g. Pofta buna!:D
Muschiulet de porc umplut
Muschiuletul se fileteaza si se bate pana devine uniform. Intre timp, spanacul, se curata, se spala si se poseaza in putin ulei de masline. Pe muschiulet, se aseaza fasiile de spanac, cascaval Delaco, feliat subtire, gogosarii si se ruleaza usor. Se asezoneaza de sare si piper, apoi se imbraca in...
Trunchi de merlucius cu lamaie si spanac
Spanacul se curata, se poseaza in putin ulei de masline. Pestele se curata, se condimenteaza si se pune la prajit in tigaia doubleta. Lamaia se feliaza si se aseaza deasupra pestelui. Se inchide tigaia si se lasa sa se prajeasca cca. 15 minute. Se adauga apoi vinul si se mai lasa sa fiara...
Budinca cu dovlecei, morcovi si cartofi!
Dovleceii, cartofii si morcovii se curata, se spala, apoi se rad fideluta. Se asezoneaza de sare, piper si boia, se lasa cca. 5 minute, apoi se storc de zeama lasata. Intr/un castron, se pun legumele stoarse, ciupercile scurse de zeama si tocate marunt, telemeaua rasa, branzica cu smantana...
Negresa cu fructe de litchi
Ouale se bat energic, un praf de sare, zaharul, zaharul vanilat, laptele, margarina topita si coaja de lamaie. Faina, se cerne impreuna cu cacaoa si praful de copt. Se combina cele doua compozitii, pana se omogenizeaza. Se toarna aluatul, in tava tapetata cu foaie de pergament. Se presara...
Pizza cu Miez de lapte
In recipientul masinii de paine se pune apa, faina cernuta, sarea, zaharul, uleiul si drojidia (Atentie! Pastrati aceasta ordine daca vreti sa creasca aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru framantat si dospit, care dureaza 90 de minute. Sosul de rosii se amesteca cu putin...
Bucatele de vita cu ciuperci si cartofi
In vasul wok, bucatele de carne se prajesc rapid in ulei. Se scot din ulei, intr-o farfurie, in uleiul incins se calesc rapid ceapa si usturoiul curatat si tocat marunt. Se adauga apoi carnea, si ciupercile curatate, tocate marunt, se asezoneaza de sare, piper, boia, apoi se toarna vinul si...
Pulpa de miel cu verdeturi
Mustarul se amesteca cu sare, piper, boia, rozmarin, oregano, busuioc, ulei de masline. Cu aceasta compozitie, se maseaza pulpa de miel, curatata si cresatata intre timp. Vasul roman se pregateste, conform instructiunilor, si anume se scufunda in apa rece cca. 20 de minute. Pulpa de miel se...
Chec clasic
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si treptat se adauga apa si uleiul. Albusurile se bat spuma, se incorporeaza in crema de oua, se adauga esenta de vanilie, un praf de sare si faina cernuta, amestecandu-se uosr pana se incorporeaza toate ingredientele. Un sfert de aluat se...
Ciorba de oaie taraneasca
Capatana de oaie se fierbe in apa cu putina sare, neacoperita, cca. 1 ora. Se strecoara zeama in alt vas. Ceapa, usturoiul si morcovul se curata si se toaca marunt, apoi se adauga in zeama de carne. Se asezoneaza de sare, piper, boia. Se lasa la fiert la foc tare, cca. 20 de minute. Intre...
Cum se prepara visinata
Cum se prepara visinata. Vişinele se aleg, se spală şi se pun în damigeană. Peste ele se toarnă zahărul, alcoolul, vodca, romul, siropul de cireşe şi batonul de vanilie. Timp de 10 zile, se scutura damigeana, ptr a se dizolva zaharul. Se lasă la macerat 2-3 luni. Se trage...
Dulceata de capsuni reteta a la Dr Oetker
Dulceata de capsuni reteta Fructele se spala si se curata de codite. Continutul plicurilor de gelfix, se amesteca cu 4 linguri de zahar si se adauga peste fructe, se amesteca usor si se pun la fiert la foc mare. Dupa ce clocoteste, se ia oala de pe foc, se adauga rstul de zahar si sarea de...
Sirop din muguri de brad, varianta la cald
Mugurii de brad, se spala, se curata de partea maronie de la capat. Se pun intr-un vas incapator se adauga apa, se presara sarea de lamaie, nu va speriati daca nu se vede apa la suprafata. Se pune la fiert la foc tare, cca. 1 ora. Se strecoara. Veti obtine un lichid alburiu, tulbure,...
Foi Lica umplute cu crema Panacris
Bundinca de capsuni se pregateste cf. instructiunilor de pe ambalaj. Biscuitii si rahatul colorat se da prin razatoarea Moulinex sau masina de tocat carne. La acest amestec se adauga untul moale, cacaua, zaharul vanilinat, nuca de cocos si budinca rece, amestecandu/se pana se omogenizeaza toate...