Chiftele de cartofi cu telemea de oaie
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja si se rad marunt. Se adauga telemeaua rasa, ouale, faina si se asezoneaza dupa gust cu sare, boia de ardei dulce sau iute si piper. Se framanta bine pana se...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti, cu afumatura
Postat de: Ina in Mancaruri cu carneCuratam cartofii de coaja si-i fierbem ( nu foarte tare ), apoi ii feliem. Ungem un vas de yena cu unt si asezam in straturi felii de cartof fiert, apoi felii de kaizer si...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: mikidaniro in CiorbeBurta intreaga o spalam bine,o punem intr-un vas cu apa si otet(o parte otet si trei parti de apa) cat sa o acopere si o lasam 30-45 de min.Intre timp rasolul de vita,oasele,ceapa si 2 morcovi...Citeste continuarea
Cozonac cu rahat
Postat de: miremirc in Mancaruri de postPregatim maia-ua : intr-un bol mic amestecam drojdia cu 1 lingura de zahar pana se lichefiaza, apoi adaugam putin suc. Acest amestec il turnam peste faina asezata intr-un castron mare. Lasam sa...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci
Postat de: ana77 in Mancaruri de post- se curata ciupercile de piele si interiorul negru, se spala si se toaca marunt - se curata si toaca marunt ceapa si se pune in cratita unde se va face ciulamaua cu uleiul si 100 ml apa din...Citeste continuarea
Chec cu fructe confiate- la masina...
Postat de: Oana in PrajituriOuale se bat cu mixerul cu un praf de sare si se adauga zaharul in ploaie. Se mixeaza 5 minute, pana se umfla si se albesc. Se rastoarna in cuva masinii de paine. Se adauga untul moale taiat...Citeste continuarea
Coaste de porc cu rozmarin
Postat de: Bunica in PorcCoastele se spala, se sterg cu prosop absorbant si se aseaza in tava. Se stropesc cu ulei cu rozmarin, se sareaza si pipereaza ,se pune foaia de dafin, vinul si se dau la cuptor pana se...Citeste continuarea
Ciuperci pane de post
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postCuratam ciupercile de pielita si le spalam,apoi le taiem pe jumatate(daca sunt micute le lasati intregi). Intr-un bol punem apa minerala,apoi incepem sa turnam faina pana obtinem un aluat mai...Citeste continuarea
Chesecake american cu fructe de padure
Postat de: cristinne in TorturiSe face blatul de biscuite din biscutii sfarmati si untul topit. Se pun in forma si se batatoreste. Se pun intr-un vas toate ingredientele (mai putin fructele) si se baga blenderul in...Citeste continuarea
Chifle pufoase
Postat de: alinutza1983 in Piine1. M-am invatat comoda, asa ca aluatul l-am preparat la masina de paine, programul de framantare si dospire ( cel de pizza). Laptele se lasa la infuzat cu usturioul, iar pentru acest pas e...Citeste continuarea
Ciocanele de pui in fulgi de porumb
Postat de: alinutza1983 in Pui1. Curatam ciocanelele de pui de piele, apoi le spalam bine. 2. Intr-o oala cu apa fierbinte, oparim ciocanelele cam 5 minute, ca nu cumva sa ramana in sange la prajit! Ciocanelele oparite se...Citeste continuarea
Cartofi noi la cuptor cu carne de porc
Postat de: roxanamiti in Porc- spalam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare si 2 foi de dafin (15 min), - carnea o taiem bucatele mai mari si o punem la calit in untura, cand prinde un pic de culoare adaugam o...Citeste continuarea
Cannelloni cu legume - de post
Postat de: Julie in Mancaruri de postCannelloni Se pune un vas cu 1 l de apa si un praf de sare la fiert. Cand da in clocot se adauga cannelloni si se fierb 2-3 minute. Se scot cu grija, sa nu se rupa, se trec prin apa rece,...Citeste continuarea
Clatite cu ficatei de pui
Postat de: mimmi in FicatCalim ceapa tocata marunt,adaugam ficateii spalati si taiati bucatele,ii lasam sa se rumeneasca si eu putin. Condimentam dupa gust cu sare si piper. Adaugam vinul si lasam sa fiarba bine...Citeste continuarea
Cartofi cu morcov, ceapa si mozzarella
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de legumeCartofii se taie in 4 si se taie felii subtiri, morcovii ii taiem rondele, ceapa se taie solzisori subtiri, iar mozzarela se taie cubulete. Spalam cartofii, morcovii si ceapa si ii punem intr-o...Citeste continuarea
Cartofi in crusta de mustar
Postat de: Elena_Daria in Mancaruri de postCuratam si spalam cartofii.Ii taiem felii mai groase,dupa care ii punem la fiert in apa cu sare.Nu-i lasam sa fiarba prea mult,ci doar cat sa intre furculita in ei. Intre timp...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu afumatura
Postat de: Sim0naWorld in CiorbeFasolea am lasat`o in apa rece cca 24 ore, schimband apa de cateva ori. Am pus fasolea la fiert schimband 3 ape. In ultima apa am adaugat si cartoful si am lasat sa fiarba acoperit aproape o ora...Citeste continuarea
Calzone cu ciuperci si pui
Postat de: aziz in PizzaFacem aluatul mai intai punem faina cernuta intr-un castron.Intr-un castronel punem drojdia ,zaharul ,3 linguri de faina si putin lapte amestecam bine acoperim cu folie de plastic si lasam la loc...Citeste continuarea
Chec cu dovleac (reteta de post)
Postat de: ionela2682 in DulciuriSe mixeaza bine zaharul si zaharul vanilat cu uleiul,se adauga sucul proaspat de portocala(am folosit eu),dovleacul ras pe ochiurile cele mai mici ale razatorii,coaja de lamaie si scortisoara dar...Citeste continuarea
Cheesecake cu unt de alune (peanut...
Postat de: Cristi_Roman in Prajituri1. Am creat intai blatul, tocand marunt biscutii (cu un mojar), taind ciocolata in cubulete mici cu un cutit si topind untul in tigaie. Am amestecat bine aceste trei ingrediente apoi am intins...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu caracatita baby
Postat de: ana77 in Fructe de mare- curatam cartofii, ii taiem ca pt prajit, ii ungem cu 2 linguri ulei si un praf de sare, ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie copt si ii dam la cuptor la 180C pt 30 min - fierbem...Citeste continuarea
Cuiburi cu mere si nuci de post
Postat de: ana77 in PrajituriAluat: - punem faina intr-un castron, facem o gropita in mijloc si asezam drojdia diluata in 5 linguri suc si o lingura zahar si lasam la dospit 15 min - in sucul ramas topim restul de...Citeste continuarea
Chiftelute marinate
Postat de: dakris in Mancaruri cu carneChiftelele Ingredientele pt chiftele se pun intr-un castron si se amesteca bine. Se umezesc mainile cu apa sau se ung cu ulei (dupa preferinta) si formeaza chiftelutele in forma dorita. Se...Citeste continuarea
Ciuperci cu măsline - de post
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postDe preferat să se folosească ciuperci nu foarte mari. Se curăță, se taie mai mici, se spală în mai multe ape și se stropesc cu zeamă de lămâie. Se pun ciupercile la...Citeste continuarea
Ciuperci pleutorus cu cotlet de porc
Postat de: panacris in PorcCiupercile se spala si se taie fideluta. Ceapa si ardeiul se curata, se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei si apa, cca. 10 minute la foc potrivit. Se adauga carnea spalata, taiata...Citeste continuarea
Cous-cous cu legume
Postat de: bubulina44 in Mancaruri de postSe spala bine legumele apoi se feliaza julienne pentru ca se pot prepara mai repede. Se pune un fir de ulei de ulei intr-o tigaie mai adanca, antiaderenta (eu am folosit wok) la foc mediu-mare...Citeste continuarea
Ciorba de ciolan de porc
Postat de: Sim0naWorld in CiorbeLegumele se curata, se spala si se toaca marunt, iar morcovul si pastarnacul se rade si se taie rondele. Oasele se spala bine-bine. Se fierbe carnea si oasele de porc in apa cu sare, spumanadu-se...Citeste continuarea
Ciuperci scazute cu aripioare pane
Postat de: DanMonica in PuiCeapa tocata o calim pana capata o culoare aurie. Adaugam ciupercile taiate si condimentam. Acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand. Dupa...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu linte
Postat de: ana77 in Ciorbe- curatam spalam si tocam zarzavatul - punem la fiert ceapa, radacinoasele tocate si putin ulei - cand sunt pe jumatate fierte adaugam cartoful si pumnul de linte spalata (lintea fierbe in...Citeste continuarea
Cozonac cu fructe uscate
Postat de: aziz in PrajituriFacem mai intai maiaua amestecand drojdia cu 50 ml lapte cald ,o lingura de zahar si 2-3 linguri de faina ,lasam la cald pana creste cam 15-20 minute. Mixam ouale cu zaharul ,turnam laptele cald...Citeste continuarea
Cartofi in crusta de mustar
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postCartofii ii curatam si ii spalam. Ii taiem felii mai groase si ii punem la fiert intr-o oala cu apa,cu un praf de sare si piper. Ii lasam pana sunt fierti pe 3 sferturi. Curatam usturoiul si il...Citeste continuarea
Cartofi gratinati cu afumatura
Postat de: LALY in Aperitive / GarnituriCartofii se spala si se pun la fiert,la foc mic sa nu se zobeasca.Dupa ce au fiert se scot si se lasa la racit.Cascavalul se rade pe razatoarea cu ochiuri mari si se amesteca cu smantana,...Citeste continuarea
Cotlet haiducesc
Postat de: Sidy in PorcCotletul spalat si uscat cu servetele de hartie il portionam felii dar netaiate complet.In partea de jos nu-l taiem de tot. Taiem felii subtiri baconul , carnatii si ceapa curatata. Asezonam...Citeste continuarea
Cornulete cu rahat
Postat de: timea in DulciuriMai intai punem drojdia la dospit in jumatate de cana de apa calduta cu o lingurita zahar. Amestecam intr-un bol margarina cu untura, zaharul, zaharul vanilat si sarea. Adaugam drojdia...Citeste continuarea
Chifle cu unt
Postat de: postavaru in PiineAmestecam drojdia cu zaharul si o dizolvam in putina apa calduta. Acoperim si lasam sa stea putin. Intr-un vas incapator cernem faina si facem o gropita in mijloc. In aceasta gropita adaugam...Citeste continuarea
Chiftele la cuptor
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCarnea se amesteca cu ouale, sarea, piperul, boiaua de ardei, cartoful curatat de coaja si ras marunt, pana se omogenizeaza toate ingredientele. Se formeaza chiftele care se aseaza...Citeste continuarea
Ciuperci cu smantana
Postat de: ianculubita in Mancaruri de legumeIn vasul cu ulei calesc ceapa tocata marunt,dupa ce s-a aurit adaug ciupercile curatate,spalate si taiate iar dupa ce s-a evaporat toata apa din ele,adaug 1cana cu apa si las la fiert incet...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu afumatura
Postat de: panacris in CiorbeCarnea afumata se spala bine, se taie in bucati potrivite si se pune la fiert in apa rece cca. 30 de minute la foc potrivit, neacoperit. Intre timp se curata ceapa, se taie marunt si se pune la...Citeste continuarea
Cartofi cu ierburi aromate la...
Postat de: VERONICA2607 in Mancaruri de postCartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem in bucati mai mari. Punem peste ei: 1 lingurita rozmarin,1 lingurita busuioc,1 lingurita menta,1 lingurita cimbru, piper macinat si sare dupa gust. Ungem...Citeste continuarea
Chefal cu sos de lamaie
Postat de: ionela2682 in PesteSpalam si portionam chefalul si-l asezam in tava -facem un sos din zeama de lamaie ,apa,sare grunjoasa .,piper boabe ,suc de rosii frunze de dafin ,turnam amestecul peste peste...Citeste continuarea
Coca de Llanda
Postat de: carla20 in DulciuriPunem ouale intr-un castron,adaugam iaurtul,coaja de lamaie si mixam.Adaugam faina amestecata cu praful de copt mixand in continuare,apoi adaugam zaharul iar la sfarsit uleiul.Omogenizam....Citeste continuarea
Ciocolata de casa
Postat de: MIUTA in DulciuriApa,zeama de lamaie si zaharul se pun la fiert la foc mediu. Din momentul in care incepe sa fiarba se lasa la foc mic 15 minute dupa care se adauga untul si amidonul. Se ia de pe foc si se...Citeste continuarea
Cannelloni cu carne tocata si ciuperci
Postat de: MIUTA in CannelloniPentru inceput se caleste in 4 linguri de ulei ceapa. Se adauga carnea tocata si ciupercile taiate marunt. Se condimenteaza cu sare, piper si putin cimbru. Se lasa la foc mic pana scade apa lasata...Citeste continuarea
Cannelloni cu carne tocata
Postat de: LALY in CannelloniPreparare sos Bechamel :punem untul intr-o cratita sa se topeasca. Adaugam faina si amestecam pana se incorporeaza toata. Adaugam laptele cate un pic si amestecam energic cu un tel sa nu se...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta cu ou batut
Postat de: Sim0naWorld in CiorbeCarnea am taiat-o cubulete si am pus-o la fiert cu putina sare. Am spumat bineee – bineee. Cand carnea nu si-a mai lasat spuma, am scos carnea si am strecurat zeama. Am pus la calit...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecei la cuptor
Postat de: mimmi in Aperitive / GarnituriSpalam dovleceii si ii dam pe razatoarea mare. Presaram peste ei un praf de sare,ii lasam sa lase apa 5 minute dupa care ii scurgem bine. Adaugam restul ingredientelor si framantam cu mana. Formam...Citeste continuarea
Cornuri cu mere
Postat de: oana_pisicutza16 in DulciuriDizolvam plicul de drojdie in 2-3 linguri de lapte caldut. Mierea si untul le dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina pana obtinem un aluat moale si ne lipicios. Lasam aluatul obtinut la...Citeste continuarea
Costita fiarta cu usturoi
Postat de: adela1981 in Mezel de casaSe spala costita si se pune la fiert in apa cu foarte putina sare (s-ar putea sa fie sarata daca a fost afumata) si cu 6 catei de usturoi. Se lasa la fiert la foc potrivit (nu mare). Dupa ce a...Citeste continuarea
Ciorba de porc cu legume
Postat de: gatiticuspor in CiorbeSe pune la fiert carnea in apa cu putina sare si se ia spuma. Cand aceasta nu se mai formeaza se adauga ceapa tocata, cartofii taiati cuburi, morcovul rondele si fasolea verde taiata bucati....Citeste continuarea
Cuibuşor de pui
Postat de: kukibella in Vitase amesteca carnea tocata cu restul ingredientelor. se formeaza chiftelute mici care se prajesc ın ulei ıncins pana se rumenesc. orezul se caleşte ın uleiul de masline ptr.2-3 min.;se...Citeste continuarea