Ciorbă de varză cu afumătură
Postat de: diaconta in CiorbeMorcovii se curata si se taie rondele.Curatam si ceapa,o taiem marunt si o punem sa fiarba impreuna cu morcovii.Afumatura de taie bucati.Se pun impreuna la fiert intr-o oala cu apa...Citeste continuarea
Cus-cus cu salata de fructe de mare
Postat de: mimmi in PesteFierbem cus-cus-ul intr-un litru de apa cu un praf de sare pentru 5 minute,stingem focul si acoperim cu un capac,il lasam 10 minute deoparte,dupa care il spalam sub un jet de apa rece. Tocam ceapa...Citeste continuarea
Carnati ardelenesti cu salata de...
Postat de: gurita_ta2005 in PorcCarnatii se taie in bucatele mai mici si se cresteaza.Intr-un ceaun se pune ulei de floarea soarelui sau ulei de masline si se pun bucatiile la prajit. Se pune un capac deasupra(sa nu sara...Citeste continuarea
Chec
Postat de: dakris in DulciuriOuale se separa. Peste albusurile batute spuma cu zaharul se varsa galbenusurile amestecate cu ulei si coaja rasa de lamaie. Apoi se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si se...Citeste continuarea
Crema de branza
Postat de: rodicamaria in Aperitive / GarnituriSe amesteca toate ingredientele si se da la rece.Se serveste pe paine prajita(sau nu,cum doriti) Citeste continuarea
Ciocolata calda
Postat de: miha in BauturiOprim cca 50 ml lapte, restul il punem la fiert cu steluta de anason. Intr-un castron amestecam cacaoa cu zaharul, amidonul si scortisoara. Turnam laptele si amestecam pana la omogenizare....Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta cu branza...
Postat de: ela in DulciuriClatite pufoase reteta Punem in robotul de bucatarie,sau mixam laptele, ouale, faina, iaurtul, apa minerala si bicarbonatul si omogenizam bine compozitia. Dam la rece o ora. Daca s-a ingrosat...Citeste continuarea
Creveti pane cu orez brun si fasole...
Postat de: Oana in Fructe de mareOrezul brun se spala bine in mai multe ape si se fierbe in 600 ml apa cu sare. Se amesteca din cand in cand. Cand incepe sa se umfle se acopera vasul si se lasa la foc mic pana se evapora apa. Se...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: Oana in PrajituriSe caramelizeaza zaharul la foc mic, se intinde pe peretii oalei si se lasa la racit. Se mixeaza ouale cu zaharul spuma, apoi se adauga laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza bine....Citeste continuarea
Cordon bleu cu legume sotate
Postat de: Sim0naWorld in PuiPieptul de pui l-am impartit in 4 bucati, pe care le-am batut bine cu ciocanul ptr snitele. Le-am sarat si piperat si am lasat la rece ptr 1 ora. Cand carnea s-a condimentat, pe fiecare bucata de...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu grepfruit
Postat de: elucubratiiculinare in PorcSe curăță de coajă și de pielița albă grepfruturile. Ținându-le deasupra unui castron, să captăm tot sucul, se desfac feliile de grepfrut din membrane și se pun în castron....Citeste continuarea
Chec de post
Postat de: pusikmea in PrajituriSe amesteca apa minerala cu zaharul, faina, uleiul si praful de copt pana se omogenizeaza compozitia. Se imparte compozitia in 2 parti egale. Se pune cacao, pudra de vanilie si gem intr-una...Citeste continuarea
Cornuri cu ciocolata
Postat de: sufletista in DulciuriFaina o cernem intr-un castron,facem o gaura in mijloc si adaugam oul,uleiul,otetul si sarea,framantam adaugand treptat apa calduta,pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Aluatul obtinut...Citeste continuarea
Clătite cu spanac și pui
Postat de: LadyCrs in PuiPentru clătite am amestecat apa cu laptele, oul și am bătut bine cu telul după care am adăugat treptat făina pentru a nu se forma cocoloașe. Spanacul l-am fiert și apoi l-am tocat. După...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: gatiticuspor in Aperitive / GarnituriSpalati ciupercile scoateti-le cotoarele si tocati-le marunt. Puneti intr-un bol cotoarele ciupercilor, patrunjelul si firul de ceapa tocat marunt. Dati cascavalul prin razatoare....Citeste continuarea
Ciuperci pleurotus marinate la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postCiupercile le spalam una cate una si le scuturam de surplusul de apa. Mararul il spalam si il tocam marunt. Usturoiul il curatam si il pisam. Intr-un bol punem 3 linguri...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu cascaval pane
Postat de: oana_pisicutza16 in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii si se taie in sferturi, se ung cu ulei si se condimenteaza cu sare, piper, boia si rozmarin Tava se tapeteaza cu hartie de copt si se baga la cuptorul preincalzit pana prind...Citeste continuarea
Cuburi cu zmeura si ciocolata
Postat de: alldaycooking in PrajituriAm incalzit smantana impreuna cu ciocolata rupta bucatele pana cand s-a topit ciocolata. Am lasat la rece in frigider pana cand s-a ingrosat crema (3 ore). Pentru crusta am amestecat...Citeste continuarea
Ciorba de fasole pastai
Postat de: Zamfira in CiorbeSe curăţă legumele, se taie cubuleţe şi se vor pune la fiert împreună cu fasolea păstăi. Apoi adăugăm tarhonul, pătrunjelul şi puţin ulei de măsline. Când...Citeste continuarea
Compot de gutui si mere
Postat de: Maria68 in Sirop / CompotSe decojesc fructele si se taie pulpa bucati.Se aseaza intr-o cratita si se adauga mirodeniile si 3 linguri apa.Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic cca.15 min.Adaugam...Citeste continuarea
Cataif
Postat de: LadyCrs in DulciuriAm uns tava cu unt ( precizez că am folosit tava de la aragaz), după care am așezat fideaua în strat subțire pe toată suprafața tăvii. Dăm la cuptorul preîncălzit la foc...Citeste continuarea
Cornulețe cu rahat
Postat de: LadyCrs in DulciuriAmestecăm ingredientele până ce aluatul devine pufos, astfel încât sa putem forma biluțe. ( eu le înfășor cu ajutorul a două furculițe așezate una lângă alta...Citeste continuarea
Cotlete de porc cu cartofi
Postat de: mikidaniro in PorcCotletele se bat usor cu ciocanul de carne,se sareaza si se pipereaza dupa gust.Intr-o tigaie punem uleiul si cele 4 cotlete si le lasam pana se rumenesc pe ambele parti,apoi le scoatem pe o...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi
Postat de: Sim0naWorld in CiorbeSe curata toate legumele. Cartofii se taie cuburi mai mari si se pun in apa rece. Ceapa tocata marunt se caleste, iar cand devine aurie, se adauga morcovul si pastarnacul tocat marunt si rondele....Citeste continuarea
Chifle cu iaurt
Postat de: Sim0naWorld in PiineDrojdia am amestecat-o cu zahar si putin lapte caldut, iar amestecul l-am pus in mijlocul „gramezii” de faina. Am lasat cateva minute, pana ce maiua a crescut. Amestecand cu o...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: Alinutza80 in CiorbeLegumele se pun la fiert impreuna cu cartofii taiati cubulete si delikat. Carnea tocata se amesteca cu ouale, patrunjelul, cartoful dat prin razatoarea fina, ceapa taiata marunt. Cand...Citeste continuarea
Clatite cu gem
Postat de: Alinutza80 in DulciuriSe bat ouale cu sarea, apoi se adauga apa minerala, zaharul, esenta de vanilie, uleiul si apoi faina in ploaie. Se mesteca bine sa nu faca cocoloase, compozitia trebuie sa fie ca o smantana. Se...Citeste continuarea
Ciulama cu piept de pui
Postat de: dakris in PuiPieptul de pui se fierbe in apa cu putin delikat. Ceapa taiata cubulete cu ulei si o ceasca de apa se pune intr-o cratita acoperita cu capac si se lasa sa fiarba pana se evapora apa si ceapa...Citeste continuarea
Cocktail de creveti
Postat de: SanatateAcasa in SalateSe pune putin ulei intr-o tigaie, se lasa se incinga, abia apoi se adauga cozile de creveti (decongelati si uscati cu un servet curat). Se lasa pe foc cateva secunde, apoi se iau cu o paleta si se...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: gatiticuspor in CiorbePuneti la fiert cartoful taiat cuburi, morcovul rondele, fasolea verde taiata fasii si o ceapa tocata marunt(eu am pus ceapa taiata pe jumate si un fir de ceapa verde taiat). Pentru a prepara...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe -de post
Postat de: ana77 in Ciorbe- se pune fasolea la fiert si separat se pune apa la fiert pt a o schimba pe cea in care fierbe fasolea - eu schimb vreo 2 ape - cand in a treia apa fasolea s-a inmuiat pe jumatate se adauga...Citeste continuarea
Chiftele de pui cu ciuperci
Postat de: panacris in PuiCarnea se da prin masina de tocat impreuna cu ciupercile scurse de zeama, painea inmuiata si stoarsa. Se adauga ouale, se asezoneaza de sare, piper, boiade ardei dulce si marar. Se unge o forma cu...Citeste continuarea
Chec cu rahat
Postat de: panacris in PrajituriOuale se bata energic cu un praf de sare. Se adauga zaharul, zaharul vanilinat si coaja de lamaie amestecandu-se bine pana se topeste zaharul, apoi se adauga untul moale si se amesteca pana se...Citeste continuarea
Chec cu banane si crema nugat
Postat de: adela1981 in PrajituriMixam ouale cu zaharul spuma, apoi adaugam 2 linguri crema nugat, uleiul si mixam foarte bine. Adaugam laptele, pesmetul si faina amestecata cu praful de copt. Compozitia se...Citeste continuarea
Cea mai simpla tarta cu mere
Postat de: Martik in Prajituri1. Merele se curata de coaja si se feliaza 2. Ouale se bat pine cu zahar pina acesta se topeste 3. In compozitia obtinuta adaugam untul topit si racit si smintina 4. Se amesteca faina cu...Citeste continuarea
Croissants
Postat de: aziz in PrajituriFacem un aluat din faina ,sare,zahar,doua linguri unt,lapte si drojdie.Trebuie sa obtinem un aluat ferm si nelipicios.Invelim aluatul in folie si dam la frigider o ora. Cele 250 gr de unt rece...Citeste continuarea
Ceafa si piept de porc la gratar
Postat de: adela1981 in PorcNoi facem gratarele simple, adica fara condimente speciale sau ierburi aromatice, asta nu inseamna ca nu puteti alege condimentele preferate. Carnea se bate cu un ciocan de snitele si se...Citeste continuarea
Crema de banane cu lamaie si sos de...
Postat de: naomy in DulciuriCuratam bananele si le taiem si le punem in robot, adaugam zaharul si sucul de lamaie si mixam bine pana se formeaza o crema. Separat batem frisca, mai bine zis (semi-batuta) adica nu-i...Citeste continuarea
Cornuri cu ciocolata
Postat de: postavaru in DulciuriCernem faina untr-un castron. Adaugam oul, uleiul, otetul si sarea si incepem sa amestecam. Adaugam treptat apa calduta si framantam un aluat elastic si nellipicios. Intrindem aluatul in foiae...Citeste continuarea
Choux a la creme
Postat de: sufletista in PrajituriApa si untul se pun la fiert, cand incepe sa clocoteasca se ia de pe foc si se adauga toata faina. Se amesteca si se adauga ouale pe rand, nu se amesteca pana nu este incorporat fiecare....Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu carnati de...
Postat de: MIUTA in CiorbeCum se prepara Ciorba de cartofi cu carnati de casa afumati - reteta traditionala romaneasca Se caleste in ulei o jumatate de morcov dat pe razatoarea mica.Se adauga ceapa taiata fin,ardeiul...Citeste continuarea
Cremsnit
Postat de: Sim0naWorld in PrajituriAm pus pe foc 500 ml lapte, la foc mic, lasand sa dea in clocot. Am separat ouale, galbenusurile le-am amestecat cu 100 g zahar si zaharul vanilat. Cand amestecul s-a albit, am adaugat cele 50...Citeste continuarea
Chec mozaic
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriSe amesteca faina cernuta in prealabil cu praful de copt. Incorporam rand pe rand ouale, apoi putin cate putin uleiul si vinul. Taiem cubulete sunca ,ardeiul gras il curatam si il taiem si pe...Citeste continuarea
Cozonac de post
Postat de: mamaieelena in DulciuriIntr-un lighean se pune apa călduță,drojdia,zaharul,sarea,mirodeniile si faina treptat pana la incorporarea definitiva. Margarina se topeste la foc mic si se adauga treptat framantand si...Citeste continuarea
Choix a la creme
Postat de: dakris in PrajituriApa, zaharul, uleiul si sarea se pun intr-o craticioara pe foc. Cand incep sa fiarba se pune faina toata odata si se amesteca rapid cu un tel. Se mai mentine pe foc inca cca 3 min si se lasa sa se...Citeste continuarea
Cartofi taranesti cu carnati de casa
Postat de: alinutzika in Aperitive / GarnituriSe fierb cartofii in coaja in apa cu sare. Pana fierb, calim, nu prajim ceapa si ardeiul tocate in ulei la foc mic, iar cand e calita adaugam boia si luam de pe foc. Cand sunt fierti...Citeste continuarea
Ciorba de loboda (varianta mea)
Postat de: marinicayou10 in CiorbeCuratam legumele si le spalam. Morcovul, ceapa si ardeiul gras le tocam si le calim cu putin ulei direct in oala in care facem ciorba. Doar le inmuiem putin (nu le prajim). Adaugam cartofii si...Citeste continuarea
Clatite cu branza
Postat de: sufletista in DulciuriBranza o mixam putin(eu am preferat sa nu o mixez foarte bine) cu zaharul,adaugam untul si ouale mixand bine dupa fiecare,adaugam laptele si zaharul vanilat,praful de copt,un praf de sare si faina...Citeste continuarea
Covrigei cu cernusca si susan
Postat de: dentistutza in Aperitive / GarnituriDrojdia se dizolva in apa calduta impreuna cu zaharul, Intr-un castron incapator se toarna uleiul, apa cu drojdia si zaharul si sarea. Treptat se adauga faina, framnatand pana se obtine un aluat...Citeste continuarea
Calavie ( paine cu vin )
Postat de: Ina in Mancaruri de postVarianta 1. Vinul cu zaharul se dau in clocot si se toarna fierbinte peste bucati de paine impletita , fierbinte. Varianta 2. Punem intr-un castron zaharul, vinul si...Citeste continuarea