Ciorba de conopida cu pui
Postat de: Corina33 in CiorbeSe desface conopida in buchetele, se spala si se pune in apa cu sare. Se curata ceapa, morcovii si ardeiul, se spala si se toaca cubulete, iar morcovii rondele. Se pun la calit in ulei...Citeste continuarea
Castelul Alexandru
Postat de: jolygina in Prajiturise separa ouale si bate spuma albusurile ,adaugam zaharul si cand s-a incorporat bine adaugam galbenusurile ,uleiul, lingura cu lingura ,apoi adugam faina care a fost amestecata inainte cu praful...Citeste continuarea
Cus-cus cu legume
Postat de: medioto59 in Mancaruri de postCuratam legumele.Taiem ceapa marunt, morcovul bastonase. ardeiul gras si telina cubulete.Punem toate legumele intr-un vas cu apa in care am adaugat un strop de sare si lasam sa...Citeste continuarea
Cosulete aperitiv cu icre
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriAm scris cantitatile din care am facut eu. Se pune laptele la fiert cu putina sare dupa care cand incepe sa fiarba se pune grisul in ploaie, fara sa se faca cocoloase si se amesteca bine pana...Citeste continuarea
Ciorba de os
Postat de: madi_marin in CiorbeOasele se spala bine, se portioneaza si se pun la fiert in apa rece. In timp ce fierb se ia spuma care se formeaza deasupra. Ceapa si ardeiul capia se toaca marunt, morcovii se dau pe...Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare de pui
Postat de: rocsi_1612 in Ciorbeintr-o oala cam de 4 litri umpleti pe 3 sferturi cu apa,o puneti pe foc pana incepe sa fiarba. ceapa se curata si se toaca marunt. morcovul se curata si se da pe razatoarea cu ochiuri mici....Citeste continuarea
Cartofi in evantai cu cascaval
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii, se spala si se usuca bine. Se cresteaza pe lungime in feliute, fara a le taia de tot. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se unge bine cu unt un vas...Citeste continuarea
Ciorba de burta the best :)
Postat de: Sylvia in CiorbePreparare : spalam bine burta si carnea si le punem la fiert impreuna cu legumele, adaugand de la inceput putina sare si boabele de piper si aproximativ 4 l de apa. Eu le-am fiert in...Citeste continuarea
Chocolate Waffles
Postat de: laylalala in PrajituriIntr-un vas se cern impreuna faina, cacaoa, praful de copt, scortisoara si bicarbonatul de sodiu.Albusul se bate spuma cu un parf de sare.Intr-un alt vas se amesteca galbenusul cu laptele, esenta...Citeste continuarea
Chec alb şi negru
Postat de: ionix in Prajituripreparare chec Se bat albuşurile spumă. Se adaugă zahărul si batem bine tare. Gălbenuşurile se freacă cu uleiul, lingura cu lingura. Galbenusurile se amestecă...Citeste continuarea
Ciorba de pui
Postat de: ela in Supe/CiorbeSe curata zarzavaturile,se spala si se taie bucati mici(fara cartofi) si se inabusa in putin ulei cu 4-5linguri de apa.Cand incep sa se inmoaie zarzavaturile,se adauga pieptul de pui taiat...Citeste continuarea
Chiftele din carne de porc
Postat de: Adinacarla in Aperitive / GarnituriAm amestecat carnea macinata cu ceapa data pe razatoare, mararul tocat, usturoiul pisat, painea inmuiata in apa si apoi stoarsa, un ou si am potrivit gustul cu sare si piper. Am servit alaturi...Citeste continuarea
Chiftelute pane
Postat de: Adinacarla in Aperitive / GarnituriSe amesteca carnea macinata impreuna cu: usturoiul pisat, pinea murata in apa si apoi stoarsa, 1 ou, patrunjel, sare si piper. din amestecul obtinut se formeaza in palma bilute. Bilutele se...Citeste continuarea
Ceapa umpluta cu icre de crap
Postat de: Julie in SalateCuconul Costache Labusca povesteste lui Mihail Sadoveanu, prietenul sau intr-ale pescuitului, despre crap: " Trebuie sa stii, coane Mihaita, ca dintre toti pestii, eu mai ales pe...Citeste continuarea
Clatite cu budinca de ciocolata si...
Postat de: adasev12 in Prajiturila compozitia pt clatite nu mai am ce sa adaug...cum am mai spus, e reteta postata de MIHa- o gasiti la ea( multumesc Miha pt idee, mi-a placut aluatul) se face budinca de ciocolata cu 400 ml...Citeste continuarea
Cozonac cu rahat si Finetti
Postat de: madi_marin in DulciuriSe pun in cuva masinii de paine ingredientele astfel : faina cernuta, drojdia dizolvata in laptele cald, sarea, zaharul,oul batut bine, margarina topita lichida si esentele. Se selecteaza...Citeste continuarea
Clatite gratinate
Postat de: medioto59 in DulciuriSe pun intr-un castron ouale, laptele , esenta de vanilie, praful de sare si se amesteca bine.Se adauga incetul cu incetul faina amestecand continuu.Se mai adauga o lingurita de unt si se amesteca...Citeste continuarea
Cosulete cu zmeura
Postat de: Anamaria7 in PrajituriFaina se amesteca bine cu zaharul pudra, apoi se adauga margarina impartita in bucatele mici si se framanta usor cu degetele pana cand seamana cu firimiturile de paine. Punem dupa aceea si coaja...Citeste continuarea
Chec cu rom si ciocolata
Postat de: Sylvia in PrajituriPreparare: se mixeaza ouale cu zaharul si untul topit, adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao. Se adauga lingurile de lapte sau iaurt si la final punem...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta cu cacao...
Postat de: gaby_d in DulciuriClatite pufoase reteta Mixăm bine ouale cu zahărul şi zahărul vanilat. Adaugăm iaurtul apoi făina,sarea, praful de copt şi cacaua amestecând uşor. Lăsăm compoziţia pentru...Citeste continuarea
Conserva de fasole verde in bulion
Postat de: lia in ConservePunem o oala cu 4l apa la fiert. Curatam fasolea de codita si o rupem in bucati potrivite de mari. Cand fierbe apa, punem fasolea si o lasam cam10’ sa se inmoaie si sa devina flexibila....Citeste continuarea
Ciorbita de conopida cu carnita de pui
Postat de: nadina73 in Supe/CiorbeSe desface buchetele conopida eu am pus o jumatate dat fiind faptul ca era imensa. Se curata morcovii si se taie rondele. Se pune apa, 3 litri, se pun buchetele de conopida, cuburile de...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: izulika in Supe/CiorbeIntr-o oala se pune apa la fiert intre timp legumele se spala,si se curata apoi ardeii se toaca cubulete mici, ceapa se toaca marunt, telina,morcovul,cartoful,rosiile se rad pe razatoarea mare...Citeste continuarea
Cum se fierbe porumbul
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriCum se fierbe porumbul. Se aleg 3 bucati de porumb in lapte pe care ii scotem din panuse, ii curatam de matase si carora le rupem varful. Pe fundul unui vas punem...Citeste continuarea
Chiftelute cu susan
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriSe trece prin masina de tocat carnea si odata cu ea ceapa si usturoiul. Se adauga apoi ouale si mararul.Se amesteca bine cu mana.Se condimenteaza dupa gust cu sare...Citeste continuarea
Chiftelute din peste
Postat de: Julie in PesteCarnea de peste se trece prin masina de tocat. Morcovul si cartoful se dau pe razatoare si se scurg bine de zeama. Se pun intr-un bol si se adauga : usturoiul pisat, patrunjelul si mararul...Citeste continuarea
Ciorba de peste lipoveneasca
Postat de: vero_closca in Ciorbese curata pestele si legumele,se spala si se taie: pestele in bucati mai mari,legumele in cubulete mici. se pune apa intr-o oala,se pune cartoful,ceapa,ardeiul la fiert si cand sunt pe jumatate...Citeste continuarea
Crema Alba
Postat de: Pinkutza in DulciuriJumatate din lapte se pune la fiert,iar in cealalta jumatate se desface faina si se toarna peste laptele care fierbe la foc potrivit lasand sa fiarba pana devine ca o ciulama apoi se da la...Citeste continuarea
Covrigei
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriSe framanta bine faina cu untura, se adauga sarea, ouale si drojdia si se face o maia. Se intinde o foaie de aprox. jumatate de cm si se taie cu forma covrigeii. Se preincalzeste cuptorul la...Citeste continuarea
Ciorbita de praz
Postat de: jolygina in Supe/Ciorbese spala legumele si se taie rondele prazul,morcovi iar ardeiul si telina se taie fasii subtiri le calim intr-o lingura de ulei pana se inmoaie dupa care punem apa peste legume si lasam sa...Citeste continuarea
Chiftelute de vitel la cuptor in...
Postat de: rivka in VitaSe amesteca carnea tocata cu praful de usturoi, condimentele italiene, pasta de ardei iuti, sare, pesmet si 2 oua.Se fac chiftelutele cu mainile umede curate si se pun pe hartie de copt in tava de...Citeste continuarea
Cozonac cu stafide
Postat de: nadina73 in Mancaruri de postCum i-am promis lui Rares ca o sa-i fac si cu stafide ...................iata rezultatul. Se amestece faina cu uleiul,zaharul,coaja de lamaie,vaniliile,putina sare si drojdia...Citeste continuarea
Costite de porc cu mamaliguta
Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carneSe toaca ceapa ,ardeiul si se calesc in ulei apoi se pun coastele taiate si crema gulas dulce dupa care se pune 1 cana de apa si se lasa sa fiarba la foc potrivit cu capac , se mai...Citeste continuarea
Chiftelute din piept cu dovlecel
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe rade sau se toaca dovlecelul spalat si necuratat.Se amesteca cu carnea tocata,se pun ouale,sare,piper,usturoiul pisat, patrunjel verde, faina si pesmetul. Se amesteca foarte bine compozitia...Citeste continuarea
Chec cu cacao si stafide
Postat de: nadina73 in Mancaruri de postSe amesteca bine faina ,cacaua cu zaharul si apa minerala,apoi se pune uleiul,praful de copt si esenta de rom. Se unge tava de chec cu putin ulei sau margarina si se pune compozitia...Citeste continuarea
Chiftelute in foietaj
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriAluatul de foietaj se lasa sa se decongeleze. Ceapa, morcovul si ardeiul se curata si se spala. Morcovul se da pe razatoarea mica, iar ceapa si ardeiul se toaca marunt. Frunzele de leustean se...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu legume
Postat de: Corina33 in CiorbeSe pun la fiert 4 litri de apa. Se curata si se spala legumele. Morcovul si telina se dau pe razatoarea mare. Ceapa, ardeiul si cartofii se taie cubulete. Varza se taie in patru, i se scoate...Citeste continuarea
Cartofi Hasselback
Postat de: Julie in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja si se spala bine . Taiem apoi, in fiecare ,felii subtiri dar avem grija sa nu taiem pana jos. Frecam untul spuma apoi il amestecam cu sare, piper, putin...Citeste continuarea
Ciorbita de cartofi cu ficatel
Postat de: pusikmea in Supe/CiorbeSpalam si curatam ficateii de pielite si ii punem la fiert. spumam de cate ori este nevoie. Dupa ce au fiert ficateii, punem legumele taiate dupa preferinte sau date pe razatoare si orezul...Citeste continuarea
Cake cu cacao si visine
Postat de: Corina33 in PrajituriSe pun visinule la scurs si se scot samburii. Se amesteca intr-un bol faina cu praful de copt si cacaua. Ouale se mixeaza bine cu zaharul, apoi se adauga pe rand cate o lingura din amestecul cu...Citeste continuarea
Ceai de catina
Postat de: Julie in BauturiPentru a obtine ceaiul de catina, punem fructele la uscat si apoi le macinam cu rasnita de cafea. De asemenea, ceaiul se poate obtine si din pulpa ramasa de la fructele folosite la...Citeste continuarea
Chiftelute de vinete...
Postat de: lilik in Aperitive / Garniturise coc vinetele pe plita sau la cuptor, cand sunt gata se curata si se pun intr-un castron si se zdrobesc cu furculita.adaugam oul,painea,jumatate din faina,uleiul si condimentele,...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci
Postat de: epurasha2bb in Mancaruri de legumeSe curata si se spala legumele si ciupercile.Se toca marunt totul si apoi se pun la incins intr-o tigaie 2 linguri ulei.Se pun la calit ciupercile, ceapa si usturoiul impreuna.Cand s-au inmuiat...Citeste continuarea
Ciorba alba cu curcan si legume
Postat de: ANCA in Supe/CiorbeAm taiat cubulete pieptul de curcan si l-am pus la fiert 10 minute, apoi am adaugat radacinoasele taiete julien fin, fasolea verde si mazarea. Am lasat 5 minute la fiert, apoi am pus ceapa...Citeste continuarea
Crostoli
Postat de: nadina73 in DulciuriSe amesteca bine faina cu frisca lichida ,vaniliile si coaja de lamaie. Se framanta bine,dupa care se intinde foaie si se taie,eu insa m-am jucat putin pe foaie cu niste liniute,si au...Citeste continuarea
Cascaval pane
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe taie cascavalul feliute nu subtiri si nici foarte mari Se dau prin oul batut bine cu putina sare,apoi prin faina alba ,din nou prin ou apoi prin pesmet. Se prajesc in ulei foarte bine...Citeste continuarea
Cocktail de creveti
Postat de: yafa in SalateLa baza sosul de la aceasta salata se face cu sos worcestershire, care in lipsa este foarte bine inlocuit cu amestecul kechup-mustar-paprika. Crevetii se fierb 3 minute in apa cu sare, se lasa la...Citeste continuarea
Conopida in sos de curry
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriSe curata conopida, se desface in buchete, se spala si se scurge. Se curata cartofii, se spala si se taie cuburi. Se curata ceapa si usturoiul, se toaca si se calesc in ulei. Se adauga conopida...Citeste continuarea
Chec in doua culori
Postat de: diaconta in PrajituriAlbusurile se bat spuma adaugand cate o lingura de zahar si praful de sare. Apoi se adauga galbenusurile cate unul pe rand,faina si praful de copt. Se imparte in doua.In jumatate de...Citeste continuarea
Ciorbita de vara
Postat de: madi_marin in CiorbeToate legumele se curata, se spala si se taie cubulete. Se pun la calit in putin ulei ,mai putin rosiile, apoi se acopera cu apa si se lasa sa fiarba. Cand sunt aproape gata, se adauga borsul...Citeste continuarea