A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciorba de conopida cu pui

Postat de: Corina33 in Ciorbe

Se desface conopida in buchetele, se spala si se pune in apa cu sare. Se curata ceapa, morcovii si ardeiul, se spala si se toaca cubulete, iar morcovii rondele. Se pun la calit in ulei...Citeste continuarea

Castelul Alexandru

Postat de: jolygina in Prajituri

se separa ouale si bate spuma albusurile ,adaugam zaharul si cand s-a incorporat bine adaugam galbenusurile ,uleiul, lingura cu lingura ,apoi adugam faina care a fost amestecata inainte cu praful...Citeste continuarea

Cus-cus cu legume

Postat de: medioto59 in Mancaruri de post

Curatam legumele.Taiem ceapa marunt, morcovul bastonase. ardeiul gras si telina cubulete.Punem toate legumele intr-un vas cu   apa in care am adaugat un strop de sare si lasam sa...Citeste continuarea

Cosulete aperitiv cu icre

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Am scris cantitatile din care am facut eu. Se pune laptele la fiert cu putina sare dupa care cand incepe sa fiarba se pune grisul in ploaie, fara sa se faca cocoloase si se amesteca bine pana...Citeste continuarea

Ciorba de os

Postat de: madi_marin in Ciorbe

Oasele se spala bine, se portioneaza si se pun la fiert in apa rece. In timp ce fierb se ia spuma care se formeaza deasupra. Ceapa si ardeiul capia se toaca marunt, morcovii se dau pe...Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare de pui

Postat de: rocsi_1612 in Ciorbe

intr-o oala cam de 4 litri umpleti pe 3 sferturi cu apa,o puneti pe foc pana incepe sa fiarba. ceapa se curata si se toaca marunt. morcovul se curata si se da pe razatoarea cu ochiuri mici....Citeste continuarea

Cartofi in evantai cu cascaval

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii, se spala si se usuca bine. Se cresteaza pe lungime in feliute, fara a le taia de tot. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.  Se unge bine cu unt un vas...Citeste continuarea

Ciorba de burta the best :)

Postat de: Sylvia in Ciorbe

Preparare : spalam bine burta si carnea si le punem la fiert impreuna cu legumele, adaugand de la inceput putina sare si boabele de piper si aproximativ 4 l de apa.  Eu le-am fiert in...Citeste continuarea

Chocolate Waffles

Postat de: laylalala in Prajituri

Intr-un vas se cern impreuna faina, cacaoa, praful de copt, scortisoara si bicarbonatul de sodiu.Albusul se bate spuma cu un parf de sare.Intr-un alt vas se amesteca galbenusul cu laptele, esenta...Citeste continuarea

Chec alb şi negru

Postat de: ionix in Prajituri

preparare chec  Se bat albuşurile spumă.  Se adaugă zahărul si batem bine tare. Gălbenuşurile se freacă cu uleiul, lingura cu lingura. Galbenusurile  se amestecă...Citeste continuarea

Ciorba de pui

Postat de: ela in Supe/Ciorbe

Se curata zarzavaturile,se spala si se taie bucati mici(fara cartofi) si se inabusa in putin ulei cu 4-5linguri de apa.Cand incep sa se inmoaie zarzavaturile,se adauga pieptul de pui taiat...Citeste continuarea

Chiftele din carne de porc

Postat de: Adinacarla in Aperitive / Garnituri

Am amestecat carnea macinata cu ceapa data pe razatoare, mararul tocat, usturoiul pisat, painea inmuiata in apa si apoi stoarsa, un ou si am potrivit gustul cu sare si piper. Am servit alaturi...Citeste continuarea

Chiftelute pane

Postat de: Adinacarla in Aperitive / Garnituri

Se amesteca carnea macinata impreuna cu: usturoiul pisat, pinea murata in apa si apoi stoarsa, 1 ou, patrunjel, sare si piper. din amestecul obtinut se formeaza in palma bilute. Bilutele se...Citeste continuarea

Ceapa umpluta cu icre de crap

Postat de: Julie in Salate

Cuconul Costache Labusca povesteste lui Mihail Sadoveanu, prietenul sau intr-ale pescuitului, despre crap: "  Trebuie sa stii, coane Mihaita, ca dintre toti pestii, eu mai ales pe...Citeste continuarea

Clatite cu budinca de ciocolata si...

Postat de: adasev12 in Prajituri

la compozitia pt clatite nu mai am ce sa adaug...cum am mai spus, e reteta postata de MIHa- o gasiti la ea( multumesc Miha pt idee, mi-a placut aluatul) se face budinca de ciocolata cu 400 ml...Citeste continuarea

Cozonac cu rahat si Finetti

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Se pun in cuva masinii de paine ingredientele astfel : faina cernuta, drojdia dizolvata in laptele cald, sarea, zaharul,oul batut bine, margarina topita lichida si esentele. Se selecteaza...Citeste continuarea

Clatite gratinate

Postat de: medioto59 in Dulciuri

Se pun intr-un castron ouale, laptele , esenta de vanilie, praful de sare si se amesteca bine.Se adauga incetul cu incetul faina amestecand continuu.Se mai adauga o lingurita de unt si se amesteca...Citeste continuarea

Cosulete cu zmeura

Postat de: Anamaria7 in Prajituri

Faina se amesteca bine cu zaharul pudra, apoi se adauga margarina impartita in bucatele mici si se framanta usor cu degetele pana cand seamana cu firimiturile de paine. Punem dupa aceea si coaja...Citeste continuarea

Chec cu rom si ciocolata

Postat de: Sylvia in Prajituri

 Preparare: se mixeaza  ouale cu zaharul si untul topit, adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao. Se adauga lingurile de lapte sau iaurt  si la final punem...Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta cu cacao...

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Clatite pufoase reteta Mixăm bine ouale cu zahărul şi zahărul vanilat. Adaugăm iaurtul apoi făina,sarea, praful de copt şi cacaua amestecând uşor. Lăsăm compoziţia pentru...Citeste continuarea

Conserva de fasole verde in bulion

Postat de: lia in Conserve

Punem o oala cu 4l apa la fiert. Curatam fasolea de codita si o rupem in bucati potrivite de mari. Cand fierbe apa, punem fasolea si o lasam cam10’ sa se inmoaie si sa devina flexibila....Citeste continuarea

Ciorbita de conopida cu carnita de pui

Postat de: nadina73 in Supe/Ciorbe

Se desface buchetele conopida eu am pus o jumatate dat fiind faptul ca era imensa. Se curata morcovii si se taie rondele. Se pune apa, 3 litri, se pun buchetele de conopida, cuburile de...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: izulika in Supe/Ciorbe

Intr-o oala se pune apa la fiert intre timp legumele se spala,si se curata apoi ardeii se toaca cubulete mici, ceapa se toaca marunt, telina,morcovul,cartoful,rosiile se rad pe razatoarea mare...Citeste continuarea

Cum se fierbe porumbul

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Cum se fierbe porumbul. Se aleg 3 bucati de porumb in lapte pe care ii scotem din panuse, ii curatam de matase  si carora  le rupem varful. Pe fundul unui vas  punem...Citeste continuarea

Chiftelute cu susan

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Se trece prin masina de tocat carnea si odata cu ea ceapa si usturoiul. Se adauga  apoi   ouale si mararul.Se amesteca bine cu mana.Se condimenteaza dupa gust cu sare...Citeste continuarea

Chiftelute din peste

Postat de: Julie in Peste

Carnea de peste se trece prin masina de tocat. Morcovul si cartoful se dau pe razatoare si se scurg bine de zeama. Se pun intr-un bol si se adauga : usturoiul pisat, patrunjelul si mararul...Citeste continuarea

Ciorba de peste lipoveneasca

Postat de: vero_closca in Ciorbe

se curata pestele si legumele,se spala si se taie: pestele in bucati mai mari,legumele in cubulete mici. se pune apa intr-o oala,se pune cartoful,ceapa,ardeiul la fiert si cand sunt pe jumatate...Citeste continuarea

Crema Alba

Postat de: Pinkutza in Dulciuri

Jumatate din lapte se pune la fiert,iar in cealalta jumatate se desface faina si se toarna peste laptele care fierbe la foc potrivit lasand sa fiarba pana devine ca o ciulama apoi se da la...Citeste continuarea

Covrigei

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Se framanta bine faina cu untura, se adauga sarea, ouale si drojdia si se face o maia. Se intinde o foaie de aprox. jumatate de cm si se taie cu forma covrigeii. Se preincalzeste cuptorul la...Citeste continuarea

Ciorbita de praz

Postat de: jolygina in Supe/Ciorbe

se spala legumele si se taie rondele prazul,morcovi iar ardeiul si telina se taie fasii subtiri le calim intr-o lingura de ulei pana se inmoaie dupa care punem apa peste legume si lasam sa...Citeste continuarea

Chiftelute de vitel la cuptor in...

Postat de: rivka in Vita

Se amesteca carnea tocata cu praful de usturoi, condimentele italiene, pasta de ardei iuti, sare, pesmet si 2 oua.Se fac chiftelutele cu mainile umede curate si se pun pe hartie de copt in tava de...Citeste continuarea

Cozonac cu stafide

Postat de: nadina73 in Mancaruri de post

Cum i-am promis lui Rares ca  o sa-i fac  si cu stafide ...................iata rezultatul. Se amestece faina cu uleiul,zaharul,coaja de lamaie,vaniliile,putina sare si drojdia...Citeste continuarea

Costite de porc cu mamaliguta

Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carne

Se toaca ceapa ,ardeiul si se calesc in ulei apoi se pun coastele taiate  si crema gulas dulce  dupa care se pune 1 cana de apa si se lasa sa fiarba la foc potrivit cu capac , se mai...Citeste continuarea

Chiftelute din piept cu dovlecel

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se rade sau se toaca dovlecelul spalat si necuratat.Se amesteca cu carnea tocata,se pun ouale,sare,piper,usturoiul pisat, patrunjel verde, faina si pesmetul. Se amesteca foarte bine compozitia...Citeste continuarea

Chec cu cacao si stafide

Postat de: nadina73 in Mancaruri de post

Se amesteca bine faina ,cacaua cu zaharul si apa minerala,apoi se pune uleiul,praful de copt si esenta de rom. Se unge tava de chec cu putin ulei sau margarina si  se pune compozitia...Citeste continuarea

Chiftelute in foietaj

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Aluatul de foietaj se lasa sa se decongeleze. Ceapa, morcovul si ardeiul se curata si se spala. Morcovul se da pe razatoarea mica, iar ceapa si ardeiul se toaca marunt. Frunzele de leustean se...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu legume

Postat de: Corina33 in Ciorbe

Se pun la fiert  4 litri de apa. Se curata si se spala legumele. Morcovul si telina se dau pe razatoarea mare. Ceapa, ardeiul si cartofii se taie cubulete. Varza se taie in patru, i se scoate...Citeste continuarea

Cartofi Hasselback

Postat de: Julie in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata de coaja si se spala bine . Taiem apoi, in fiecare ,felii subtiri dar avem grija sa nu taiem pana jos.  Frecam untul spuma apoi il amestecam cu sare, piper, putin...Citeste continuarea

Ciorbita de cartofi cu ficatel

Postat de: pusikmea in Supe/Ciorbe

Spalam si curatam ficateii de pielite si ii punem la fiert. spumam de cate ori este nevoie. Dupa ce au fiert ficateii, punem legumele taiate dupa preferinte sau date pe razatoare si orezul...Citeste continuarea

Cake cu cacao si visine

Postat de: Corina33 in Prajituri

Se pun visinule la scurs si se scot samburii. Se amesteca intr-un bol faina cu praful de copt si cacaua. Ouale se mixeaza bine cu zaharul, apoi se adauga pe rand cate o lingura din amestecul cu...Citeste continuarea

Ceai de catina

Postat de: Julie in Bauturi

Pentru a obtine ceaiul de catina, punem fructele la uscat si apoi  le macinam cu rasnita de cafea.  De asemenea, ceaiul se poate obtine si din pulpa ramasa de la fructele folosite la...Citeste continuarea

Chiftelute de vinete...

Postat de: lilik in Aperitive / Garnituri

se coc vinetele pe plita sau la cuptor, cand sunt gata se curata si se pun intr-un castron si se zdrobesc cu furculita.adaugam oul,painea,jumatate din faina,uleiul si condimentele,...Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci

Postat de: epurasha2bb in Mancaruri de legume

Se curata si se spala legumele si ciupercile.Se toca marunt totul si apoi se pun la incins intr-o tigaie 2 linguri ulei.Se pun la calit ciupercile, ceapa si usturoiul impreuna.Cand s-au inmuiat...Citeste continuarea

Ciorba alba cu curcan si legume

Postat de: ANCA in Supe/Ciorbe

 Am taiat cubulete pieptul de curcan si l-am pus la fiert 10 minute, apoi am adaugat radacinoasele taiete julien fin, fasolea verde si mazarea. Am lasat 5 minute la fiert, apoi am pus ceapa...Citeste continuarea

Crostoli

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se amesteca bine faina cu frisca lichida ,vaniliile si coaja de lamaie. Se framanta  bine,dupa care se intinde foaie si se taie,eu insa m-am jucat putin pe foaie cu niste liniute,si au...Citeste continuarea

Cascaval pane

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se taie cascavalul feliute nu subtiri si nici foarte mari Se dau prin oul batut bine cu putina sare,apoi prin faina alba ,din nou prin ou apoi prin pesmet. Se prajesc in ulei foarte bine...Citeste continuarea

Cocktail de creveti

Postat de: yafa in Salate

La baza sosul de la aceasta salata se face cu sos worcestershire, care in lipsa este foarte bine inlocuit cu amestecul kechup-mustar-paprika. Crevetii se fierb 3 minute in apa cu sare, se lasa la...Citeste continuarea

Conopida in sos de curry

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Se curata conopida, se desface in buchete, se spala si se scurge. Se curata cartofii, se spala si se taie cuburi. Se curata ceapa si usturoiul, se toaca si se calesc in ulei. Se adauga conopida...Citeste continuarea

Chec in doua culori

Postat de: diaconta in Prajituri

Albusurile se bat spuma adaugand cate o lingura de zahar si praful de sare. Apoi se adauga galbenusurile cate unul pe rand,faina si praful de copt. Se imparte in doua.In jumatate de...Citeste continuarea

Ciorbita de vara

Postat de: madi_marin in Ciorbe

Toate legumele se curata, se spala si se taie cubulete. Se pun la calit in putin ulei ,mai putin rosiile, apoi se acopera cu apa si se lasa sa fiarba. Cand sunt aproape gata, se adauga borsul...Citeste continuarea

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]