A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Coffee milkshake

Postat de: Corina33 in Cafea

Se pun in blender toste ingredientele si se mixeaza cateva minute pana cand se formeaza o pasta omogena. Se torna in pahare si se orneaza cu un praf de cafea.  Este o bautura...Citeste continuarea

Ciorba cu coasta afumata si lapte...

Postat de: madi_marin in Ciorbe

Coasta se portioneaza si se pune la fiert. Ceapa se toaca amrunt, morcovii si telina se dau pe razatoare, apoi se pun toate la calit in putin ulei. Apoi se adauga peste carnita si se lasa sa...Citeste continuarea

Chiftelute de curcan si dovlecel

Postat de: lilik in Aperitive / Garnituri

tocam carnea,curatam dovlecelul si il dam pe razatoare si ii punem sare.amestecam intr-un vas carnea,oul,painea,dovlecelul stors si sare,piper. din compozitia obtinuta formam bilute pe care le...Citeste continuarea

Cartofi crantzaniti cu usturoi si...

Postat de: Oana in Mancaruri de legume

Cartofii se curata si se taie rondele subtiri. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza cartofiorii precum tiglele. Se amesteca intr-un castron uleiul cu usturoiul zdrobit, sare, boia si...Citeste continuarea

Chec marmorat (by ina)

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine cu un praf de sare.Se pun galbenusurile si se amesteca usor apoi faina,uleiul,zaharul,esenta de rom si  prafu de copt. Se lasa  din...Citeste continuarea

Compot de pere cu sirop de menta

Postat de: rocsi_1612 in Sirop / Compot

Perele le spalam si le curatam de coaja. le taiem felii lunguiete. intr-o oala asezam perele taiate apoi umplem cu apa(mie imi place mai zemos compotul). punem pe foc la fiert. dupa 10...Citeste continuarea

Cartofi natur la ceaun

Postat de: ela in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata,se spala si se taie cubulete.Se pun intr-o oala cu apa si se dau la foc potrivit.Cand incepe apa sa fiarba,se adauga sare si vegeta si patrunjel tocat(cam jumatate de pumn) si...Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe noi cu marar

Postat de: rocsi_1612 in Ciorbe

Fasolele le spalam bine. Le punem intr-o oala cu apa la fiert ,la foc potrivit. Ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt. Morcovul il curatam,il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari....Citeste continuarea

Clătite blonde si beţive

Postat de: ionix in Dulciuri

Ouale se bat bine cu un praf de sare si esenta de vanilie. Se adauga uleiul, putin cate putin, si apoi berea, tot putin cate putin. Se toarna si faina cat sa iasa un aluat gros ca smantana...Citeste continuarea

Castraveti murati (bulgaresti)

Postat de: lia in Conserve

Spalam si lasam la scurs castravetii. Curatam, spalam si feliem ceapa. Curatam si spalam usturoiul. Curatam, spalam si feliem hreanul. Pregatim borcane de 800g, bine spalate si uscate. In...Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta cu branza si...

Postat de: miha in Dulciuri

Clatite pufoase reteta Branza se mixeaza cu mierea pana devine ca o crema. Se adauga untul moale la temperatura camerei, apoi ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Turnam laptele usor,...Citeste continuarea

Crumpi cu galuste

Postat de: miha in Mancaruri de legume

Din ou, faina si sare se framanta un aluat ca pentru taitei, elastic si nelipicios. Din aluatul format se rup bucati mici, presand bucatica de aluat intre degetul mare si aratator, dandu-i-se o...Citeste continuarea

Chiftelute de dovlecel

Postat de: adasev12 in Aperitive / Garnituri

dovlecelul se da pe razatoarea mica , se sareaza si se lasa 2-3 min, apoi s e scurge bine in pumni. cartoful se da si el pe razatoarea mica si la fel se scurge in pumn, se adauga la dovlecel. se...Citeste continuarea

Crochete de cartofi cu sunca si...

Postat de: lilik in Aperitive / Garnituri

punem cartofii cu coaja la fiert,cand sunt gata ii curatam si ii pasam ca pt piure.facem o compozitie din sunca,cartofi,1 ou,parmezan si sare,piper.Luam din compozitie si punem in mijloc 1 fasie...Citeste continuarea

Ciorba acra mexicana

Postat de: housy in Ciorbe

- se pune apa la fiert - se adauga legumele congelate - separat se fierbe orezul - in oala mare se pun cubuletele de legume - cand totul e fiert, se adauga orezul, sare, piper,...Citeste continuarea

Clatite de post cu scortisoara,...

Postat de: housy in Dulciuri

- intr-un bol inalt se bat cu mixeru:  faina, scortisoara, praf de copt, amoniu, mierea, praful de sare, zaharul vanilat si apa minerala - dupa ce se formeaza o compozitie omogena, fara...Citeste continuarea

Clatite ciocolatoase cu branza

Postat de: diaconta in Dulciuri

Frisca se pune pe foc si se incalzeste,se ia deoparte si se pune in ea ciocolata rupta bucati si putin unt.Se amesteca pana cand se topeste ciocolata. Restul de unt se topeste.Ouale se amesteca...Citeste continuarea

Carne alla pizzaiola

Postat de: lilik in Vita

decojim rosiile si le taiem cubulete.intr-o tigaie punem putin ulei de masline si punem carnea.o lasam 2 min pe parte,apoi adaugam usturoiul taiat in 2,caperele,maslinele si rosiile.lasam sa...Citeste continuarea

Ciorbita de fasole cu ciolan afumat

Postat de: Simymy in Ciorbe

Se pune la fiert fasolea spalata in prealabil si ciolanul afumat(fasolea rosie fierbe mai repede circa 30-40 min. cel mult).Dupa ce s-au fiert fasolea si ciolanul se trece la partea ardeleneasca a...Citeste continuarea

Costita afumata si carnat cu...

Postat de: nadina73 in Paste

Se spala bine costita si carnatul sub jet de apa rece si se portioneaza daca e cazul. Se taie ceapa pestisori si se pune in uleiul firbinte sa se caleasca 3-4 minute dupa care se pune pasta de...Citeste continuarea

Chiftelute picante de cartofi cu...

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se fierb cartofii si zdrobesc ca pt piure se amesteca bine cu untul,laptele si smantana. Se amesteca cu oul crud ,3 linguri de faina ,cascavalul ras ,ustroiul pisat si patrunjel verde tocat.Se...Citeste continuarea

Cartofi aromati la cuptor cu pulpe

Postat de: bitza in Pui

Cartofii se taie in sferturi si se fierb pe jumatate in apa cu sare.Pulpele se rumenesc putin.Intr-o tava se pun cartofi,se asezoneaza cu condimente, se aseaza pulpele intregi sau...Citeste continuarea

Ciorba de pui (in Kukta)

Postat de: kamy in Ciorbe

Am spalat bine bucatile de pui.Ceapa,ardeiul si rosiile(decojite)le-am taiam marunt,morcovii si telina le-am dat pe razatoarea mica,cartofii i-am taiat cubulete.Am pus carnea si...Citeste continuarea

Cornuri super pufoase

Postat de: alinutza1983 in Aperitive / Garnituri

Drojdia se dizolva in 1-2 linguri de apa si se lasa deoparte. Untul se incorporeaza in faina amestecata cu sarea si zaharul, fracandu-l cu degetele pana cand compozitia are un aspect nisipos...Citeste continuarea

Clatite cu Finetti si pere

Postat de: alieli in Dulciuri

Se bat ouale cu zaharul, apoi se amesteca laptele si apa minerala. Cand sunt bine omogenizate, turnam si faina in ploaie, amestecand constant cu telul pentru a nu face cocolosi, apoi se...Citeste continuarea

Chiftelute marinate de pui

Postat de: Simymy in Pui

Se prajesc chiftelutele, apoi se pregateste sosul: se pune 1 ceapa mare taiata marunt la calit  apoi se adauga boiaua,faina si sucul de rosii.Se amesteca cu telul si se pune apa peste...Citeste continuarea

Conopida cu rosii la cuptor

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Se curata ceapa si usturoiul si se taie cubulete, apoi se prajesc in ulei pana se inmoaie. Se adauga rosiile din conserva si busuiocul tocat, apoi se condimenteaza cu sare, zahar si piper macinat...Citeste continuarea

Chiftelute picante de cartofi

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Dupa ce au fiert se trec sub jet de apa rece si se curata de coaja, dupa care se paseaza impreuna cu untul moale la temperatura camerei. Piureul...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu smantana si...

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

legumele se curata si se spala . afumatura se portioneaza , se spala si se opareste cu apa clocotita [ nu va mai fi asa sarata si nu va avea gustul prea pregnant de afumat ] ceapa si ardeiul...Citeste continuarea

chec pufos cu frisca

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se bat oula intregi bine cu zaharul dupa care se pune frisca si se mai bate bine. Se pune  faina , amidonu ,vanilia si prafu de copt Se pregateste tava de chec cu hartie si se pune...Citeste continuarea

ciuperci umplute cu sunca si cascaval

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se curata ciupercile si se scot picorusele Piciorusele se toaca marunt  si 5-6 palarioare.Plarioarele se condimeteaza bine cu sare si piper dupa care se prajesc intr-o tigaie de gratar cu...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: danamatei in Ciorbe

Se spala burta bine, se curata daca mai este nevoie, apoi se pune in apa cu 5-6 linguri otet de seara pana a doua zi dimineata. Se pun oasele la fiert , se arunca prima apa si se lasa la fiert...Citeste continuarea

Ciorbă de afumătură

Postat de: ionix in Ciorbe

Se spala bine oasele afumate si apoi se dau intr-un clocot. Intre timp, pregatim legumele: morcovii taiati cubulete, ceapa taiata cubulete, ardeii taiati cubulete, telina taiata-n doua,...Citeste continuarea

Cus-cus cu legume

Postat de: PurpleM in Mancaruri de legume

Se pune cus-cus-ul la fiert circa 10 minute (se gasteste in comert si este foarte ieftin). Se pun legumele la calit in uleiul incins. Dupa ce s-au calit putin adaugati o canuta de apa peste ele...Citeste continuarea

Creveti decorticati cu orez

Postat de: PurpleM in Fructe de mare

Se pune orezul la fiert cca 15-20 de minute. Intre timp crevetii se lasa la decongelat cateva minute apoi se fierb 2-3 minute apoi se scurg. Se toaca marunt ceapa si usturoiul si se pun la calit...Citeste continuarea

Curry cu cartofi si mazare

Postat de: laylalala in Mancaruri de legume

Incinge uleiul intr-o cratita pe foc mediu.Adauga ceapa si caleste-o pana cand incepe sa se inmoaie.Adauga praful de curry si caleste-l cateva secunde amestecand continuu. Adauga in cratita...Citeste continuarea

Ciorba de puiut de la tara

Postat de: postavaru in Ciorbe

Se spala carnea bine si se curata de puf sau cotoare. Se pune la fiert intr-o oala cu apa. Se spumeaza de cate ori este nevoie Intre timp curatam ceapa, morcovii, patrunjelul si ardeii. Se taie...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: mamaica in Ciorbe

Dupa ce a fost burta spalata bine o mai lasam cam 30 min in apa rece cu otet ca sa-i mai ia din miros ,dupa care o punem la fiert impreuna cu osul de vita ,dupa 30 min  adaugam si...Citeste continuarea

Ciorbita de pui cu legume

Postat de: carla27carla in Ciorbe

Se pune apa la fiert intr-o oala si se pune sa fiarba carnea de pui spalata . Se ia spuma ce se formeaza. Se aduga ceapa tocata marunt,morcovul tocat,ardeii sau gogosarii tocati.sa lasa sa...Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci cu...

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se topeste unt intr-o craticioara, se pune ceapa taiata marunt si se caleste 5 minute dupa care se pun ciupercile curatate si taiate ,se lasa sa se calesca 10 minute ,se condimenteaza cu sare...Citeste continuarea

Corabioare

Postat de: madi_marin in Aperitive / Garnituri

Se spala lamaile si se taie in doua pe lungime. Li se scoate miezul. Conservele se scurg de ulei sau apa, si se amesteca cu ceapa taiata marunt, boabele de porumb si maioneza. Cu salata...Citeste continuarea

Ciulama de ghebe

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Ghebele se spala bine se curata si se pun la fiert intr-o oala cu apa cu un strop de sare vreo20-25 min. dupa ce s-au fiert ii lasam putin la scurs. ceapa o curatam si o tocam cat mai marunt...Citeste continuarea

Chiftelute cu sos

Postat de: lilik in Vita

curatam morcovul,ceapa,ardeiul si telina,le spalam si le tocam  marunt.le punem intr-o cratita cu putin ulei la innabusit,le lasam 2-3 min,apoi adaugam sucul de rosii si tot atata apa(supa de...Citeste continuarea

Conopida pane

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Conopida se desface buchetele nu prea mici. se spala bine. intr-o oala se pune niste apa la fiert cu un strop de sare. cand incepe sa fiarba se pune conopida si se fierbe cam 20 min. dupa ce a...Citeste continuarea

Cozonac Pufos

Postat de: izulika in Dulciuri

Se pune laptele si apa la fiert impreuna cu zaharul,apoi se bat ouale  cu coaja de la 1 lamaie si esenta de rom.Dupa ce a fiert laptele se pune cate putin peste oua si se amesteca bine.Intre...Citeste continuarea

Carne tocata in cuib de mamaliga

Postat de: postavaru in Vita

Se pune laptele la fiert cu putina sare. Se adauga malaiul treptat si se amesteca sa nu faca cocoloase. Se fierbe mamaliga. Se ia se pe foc si se adauga cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri...Citeste continuarea

Cheesecake ciocolatos

Postat de: miha in Prajituri

Blat: Biscuitii se piseaza foarte fin sau se rasnesc la robot. Se adauga untul topit si nuca macinata. Se va obtine o compozitie ca niste firimituri. Se pune compozitia rezultata intr-o tava...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu ragu de carne...

Postat de: adasev12 in Mancaruri cu carne

am fiert cartofii in coaja, i-am curatat si i-am lasat asa intregi am facut sosul bechamel astfel: am topit 50 g margarina, am adaugat 2 lg faina si am lasat un min, am pus apoi o cana de lapte...Citeste continuarea

Cornulete fragede

Postat de: diaconta in Prajituri

Se face un aluat din crema Mascarpone,unt,zahar,faina si praful de copt.Se pun aromele: vanilie,lamaie,3-4 picaturi esenta migdale. Se imparte in patru parti egale,se pune in folie alimentara...Citeste continuarea

Chisatura sau pasta de slanina,...

Postat de: burdulea56 in Porc

Pe un dog de lemn sau carpator, se marunteste patrunjelul, slanina, se amesteca bine, se adauga ceapa taiata marunt, se sareaza si gata! Se mananca asa cum vedeti intinsa pe paine cu rosii de...Citeste continuarea

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]