A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Carnaciori rumeniti cu puree de...

Postat de: rivka in Vita

Se prepara pureul de cartofi, cartofii se curata , se taie cubulete si se lasa la fiert in apa cu sare cca 20 minute.Se scurg de apa si se bat impreuna cu putin ulei de masline si 1 lingurita de...Citeste continuarea

Cartofi HASSELBACK

Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / Garnituri

Cartofi in coaja se spala bine. Se aseaza intr-o lingura se taie felii de 3 mm grosime dar nu pana la capat. Se aseaza cartofii intr- tava se pune bucatele de unt peste ei se stropesc cu ulei de...Citeste continuarea

Ciocolata de casa

Postat de: luminita20_2006 in Prajituri

Se pune apa cu zaharul la fiert si se fierb cca. 10min pana cand se leaga un sirop.Se imparte sirupun in doua. In unul din vase se amesteca jumatate din laptele praf cu cacaoa,iar in altul lapte...Citeste continuarea

Compot de caise

Postat de: bitza in Sirop / Compot

Caisele se taie in doua si se scot samburii.Se tin in apa rece aprox 2 h(caisele nu trebie sa fie patate sau stricate pentru ca se va strica compotul. Se aseaza jumatatile in borcan de 720-800...Citeste continuarea

Castraveti in otet

Postat de: bitza in Conserve

Castravetii se aseaza in borcane impreuna cu rondelele de morcov.Apa,otetul,sarea,zaharul se pun intr-o cratita si se dau in clocot,apoi se opreste focul si se pun boabele de piper si...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor

Postat de: nadina73 in Mancaruri de post

Se curata cartofii si se taie 4-6 bucati . Se pun la fiert pana ce intra furculita in ei. Se fune o folie hartie pt prajit se stopeste bine cu ulei de masline ,se pun cartofii fierti se...Citeste continuarea

Chiftelute Marinate

Postat de: mimmi in Mancaruri cu carne

Chiftelute: Ceapa se toaca  marunt,se pune peste carnea tocata,se adauga painea inmuiata in apa si stoarsa bine,ouale,patrunjelul tocat marunt,condimentele si usturoiul...Citeste continuarea

Chiftelute la cuptor

Postat de: mimmi in Porc

Ceapa se toaca  marunt,se pune peste carnea tocata,se adauga painea inmuiata in apa si stoarsa bine,ouale,patrunjelul tocat marunt,condimentele si usturoiul pisat.Se framanta toate.Se...Citeste continuarea

Cozonac cu fanta si rahat

Postat de: nadina73 in Mancaruri de post

Se pun in masina de `paine faina ,putina sare,zaharul ,coaja de lamaie,uleiul,vaniliile,sucul de fanta amestecat cu drojdia...........toate ingredientele in afra de mierea de albina si se lasa la...Citeste continuarea

Chec cu branza dulce si ananas

Postat de: lia in Prajituri

Amestecam faina cu praful de copt. Pregatim o tava de chec pe care o tapetam cu hartie pergament. Deschidem conserva de ananas si punem fructele intr-o strecuratoare. Separat mixam zaharul cu...Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de: epurasha2bb in Mancaruri de legume

Se curata de coaja cartofii si se taie sferturi.Se aseaza intr-o tava mare , se picura ulei si putina apa cat sa-i acopere. Se baga la cuptor cam 10 minute.Se scoate tava si se aseaza...Citeste continuarea

Ciorbita de sir

Postat de: epurasha2bb in Supe/Ciorbe

Fierbem intr-o oala mare de cam 2 litri bucatile de carne in apa cu putina sare, luam spuma , apoi adaugam rondelute mici de morcov,bucatele de telina si pastarnac si mai lasam sa fiarba.Intr-o...Citeste continuarea

Cordon Bleu

Postat de: Julie in Pui

Pieptul de pui se spala ,se dezoseaza se feliaza si se bate usor,cu ciocanul de snitele,apoi se sareaza si pipereaza.  Cascavalul si sunca se feliaza. Se fac sandwich-uri din doua felii cu...Citeste continuarea

Ceapa umpluta

Postat de: miha in Pui

Ceapa se curata, apoi cu ajutorul unei lingurite scobim mijlocul, pana raman 2 straturi. Cu un cutit bine ascutit se cresteaza marginile. Asta e pentru cine are timp sa se joace. :)) Pieptul de...Citeste continuarea

Cartofi suculenti la cuptor

Postat de: Corina33 in Mancaruri de post

Se freaca bine coaja cartofilor sub un jet de apa, apoi se taie pe lungime, in fasii subtiri.  Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se...Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta cu cacao si...

Postat de: miha in Dulciuri

Clatite pufoase reteta Ouale se mixeaza foarte bine impreuna cu zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare. Cand si-au dublat volumul si au devenit ca o crema, se adauga iaurtul si laptele....Citeste continuarea

Ciorbita de conopida cu maruntaie

Postat de: mimmi in Supe/Ciorbe

Se spala carnea si o punem intr-o oala cu morcovul si putin ulei, o lasam pana isi schimba culoarea. Adaugam telina,ceapa si apa si lasam sa fiarba,condimentam. Cand s-au fiert...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi, reteta gustoasa...

Postat de: Sylvia in Ciorbe

Cum se prepara Ciorba de cartofi, reteta gustoasa a bunicii Se curata si se taie ceapa, morcovul si cartofii cubulete. In lingura de  ulei punem ceapa si morcovul si le lasam cateva minute...Citeste continuarea

Chiftelute din piure de cartofi

Postat de: Julie in Mancaruri de post

Cartofii se curata, se spala, se taie felii si se pun la fiert in apa cu sare.  Dupa ce sunt gata ,se scurg de apa si se mixeaza cu : faina, usturoiul pisat, patrunjelul tocat marunt,...Citeste continuarea

Ceafa de porc inabusita

Postat de: lia in Porc

Portionam carnea in felii de aprox. 1-1,5cm grosime. Curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt. Intr-o tigaie mai incapatoare, punem uleiul la incins. Adaugam ceapa si usturoiul, calim...Citeste continuarea

Cartofi copti la tava

Postat de: lia in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem in felii lungi si groase. Ii punem la fiert, in apa cu putina sare si-i lasam sa fiarba 15’ din momentul in care a inceput fierberea. Intre...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu legume

Postat de: Corina33 in Ciorbe

Se pun la fiert intr-o oala 4 litri de apa cu putina sare. Se spala bine pulpele, se curata si se taie in doua, iar cand apa fierbe se pun in oala si se acopera cu un capac. Se fierb aprox. 30 de...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde cu carne de...

Postat de: pusikmea in Supe/Ciorbe

Pentru inceput spalam si curatam carnea de pielite si o punem la fiert ( timpul de firbere depinde de cat de cruda sau nu este carnea) Intre timp spalam si curatam fasolea, rupem capetele...Citeste continuarea

Cocktail cu whisky

Postat de: nadina73 in Bauturi

Se pun cuburile de gheata in pahar dupa care se toarna whisky ,gaseosa si sucul de capsuni. Gaseosa la gust este ca si sucul de lamaie sau sprite ,dar aici se foloseste la foarte mult...Citeste continuarea

Compot de nectarine

Postat de: nadina73 in Conserve

Se spala nectarinele si se aseaza in borcane mai mari de 800 g sau si mai mari chiar  de 1,5 kg sau 2. Se pune apa la fiert (eu masor cu borcanul plin cu nectarine) si zaharul. De obicei...Citeste continuarea

Compot de caise

Postat de: Julie in Sirop / Compot

Caisele se spala si se pun in borcanele spalate si sterilizate in cuptor sau prin fierbere in apa. In fiecare borcan se pun cate 4 linguri cu zahar, apoi se umplu cu apa. Se aseaza...Citeste continuarea

Carne de pasare in sos de smantana

Postat de: Julie in Pui

Carnea de pasare se fierbe in apa cu sare,apoi se rumeneste cateva minute in 2-3 linguri ulei. Smantana se amesteca cu usturoiul pisat,patrunjel verde tocat marunt, sare, delikat, o ceasca...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: Ina in Supe/Ciorbe

     Picioarele de porc se spala si se cresteaza pe lung, pentru a fi patrunse mai bine la fierbere.  Impreuna cu burta de vita, un morcov mare intreg ( eu am pus mai multi...Citeste continuarea

Chiftelute de dovlecei cu masline...

Postat de: housy in Aperitive / Garnituri

- se curata de coaja si seminte dovleacul, dupa care se spala - jumatate din el se da pe razatoarea mare - se scurge foarte bine de zeama (eu am strans in pumn cu forta pentru a termina mai...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu naut si tarhon

Postat de: nadina73 in Mancaruri de post

Se pune fasolea si nautul de seara la inmuiat in apa pana dimineata. Se toaca morcovi,telina,ardeiul  si se calesc in ulei 2-3 minute apoi se pun 4 litri de apa,sare,ceapa curatata ...Citeste continuarea

Castraveti murati la soare

Postat de: burdulea56 in Muraturi

Castravetii spalati, se aseaza in borcane, dasupra se adauga cimbru, marar, ardei iute taiat. Umplem borcanul cu apa rece, golim apa intro oala, cantarim cantitatea de apa si stabilim raportul...Citeste continuarea

Ciuperci cu maioneza

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se curata ciupercile si se toaca sau se taie marunt . Ceapa se toaca marunt si  se caleste in putin ulie apoi se pun ciupercile,sare si piper si se lasa pana scade tot sucul lasat de...Citeste continuarea

Castelul de clestar pentru Pietrica...

Postat de: epurasha2bb in Prajituri

Am pregatit forma de silicon spaland-o bine si uscand-o.Am separat apoi galbenusurile de albusuri si le-am batut separat, albusurile cu un praf de sare, si galbenusurile cu zaharul si esenta de...Citeste continuarea

Cotlet haiducesc la gratar

Postat de: Sylvia in Porc

 Se sareaza cotletul pe ambele parti si se face cu piper si se lasa asa 30 de minute la rece ,apoi se presara peste el boia si ierburi aromate si vinul si se lasa la frigider 30 de minute....Citeste continuarea

Ciuperci gratinate cu orez si...

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

O mancare si usor de facut si foarte buna Se pun 2 linguri de unt sa se topeasca apoi se pune orezul cu legume si se lasa la foc potivit aproximativ 8 minute dupa care se stinge focul....Citeste continuarea

Clatite cu cacao si inghetata de...

Postat de: miha in Dulciuri

Inghetata de caramel: Zaharul il caramelizam, apoi il "stingem" cu jumatate din cantitatea de lapte rece. Aducem la punctul de fierbere, apoi punem amidonul "desfacut" cu...Citeste continuarea

Cartofi umpluti

Postat de: rivka in Aperitive / Garnituri

Cartofii se fierb cca 15 minute in apa si apoi se scurg si se lasa la racit sub capac.Se curata de coaja, cu ajutorul unei lingurite se scobesc bine pe mijloc. Ceapa se toaca la fel si ardeiul se...Citeste continuarea

Clatite cu dovlecei

Postat de: Ina in Aperitive / Garnituri

Dovleceii se curata de coaja , se rad , se presara cu sare si se lasa intr-o strecuratoare pentru a se scurge foarte bine de zeama. Se bat bine ouale cu sare si un praf de piper, se adauga...Citeste continuarea

Cotlete de porc cu cartofi...

Postat de: Ina in Mancaruri cu carne

 Cartofii se curata si se taie bucati mai mari si-i asezam intr-o tava termorezistenta. Amestecam  mustarul cu  ulei, sare, piper, usturoi feliat marunt  si cimbru,...Citeste continuarea

Chiftelute de linte rosie la cuptor

Postat de: rivka in Aperitive / Garnituri

Se pune lintea la fiert in apa impreuna cu cartofii curatati si taiati cuburi cca 10-15 minute pana s-a umflat lintea si cartofii sunt fierti. Se scurg de apa ramasa si se lasa la racit.Se...Citeste continuarea

Ceapa umpluta

Postat de: rivka in Mancaruri de legume

Se curata cepele de coaja la fel si cartofii.Cepele se pun in apa la fiert impreuna cu 1 cartof cca 15 minute.Se opreste focul si se lasa sa se raceasca.Cand s-au racit se taie un capacel intr-o...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de porc

Postat de: pusikmea in Ciorbe

Spalam carnea si oasele si le punem la fiert in apa rece cu sare. Spumam de cate ori este nevoie. Dupa ce a fiert carnea, punem legumele taiate dupa prefeinte sau date pe razatoare si orezul...Citeste continuarea

Cuburi de legume pt.ciorba

Postat de: epurasha2bb in Conserve

Am curatat morcovul si radacina d etelina d ecoaja si le-am tocat marunt.Am spalat bine toate legumele si verdeata si le-am tocat marunt.Le-am pus la fiert in putina apa cu o lingurita rasa de...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de perisoare

Postat de: epurasha2bb in Ciorbe

Se curata legumele de coaja si se da pe razatoare morcovul si dovlecelul iar restul se toaca marunt.Se pun la fiert in apa cu putina sare toate legumele mai putin rosiile care se pun mai tarziu...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: lia in Ciorbe

Spalam burta si oasele, curatam morcovii, ceapa si telina si le punem in oala sub presiune, adaugam piperul boabe, putina sare si dam la fiert, cam 2h. Scoatem burta, o taiem fideluta, morcovii...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: bitza in Ciorbe

1. Legumele se taie cubulete sau cum vreti si se calesc in putin ulei,apoi se adauga apa si se pune la fiert. 2. Intre timp facem perisoarele:amestecam carnea cu orezul,oul si delikatul si...Citeste continuarea

Cuburi de legume

Postat de: Sylvia in Conserve

      Eu am  cumparat toate legumele bio pentru acest amestec, am profitat ca am gasit la piata la raionul bio si stiam ca nu ma va dezamagi gustul.   ...Citeste continuarea

Crema de branza cu rosii si busuioc

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Se amesteca branza cu uleiul si sucul de lamaie si se mixeaza pana devine o crema. Se oparesc rosiile, se decojesc, se scot cotoarele si se taie cubulete. Se spala busuiocul si se usuca,...Citeste continuarea

Clatite cu branza si stafide

Postat de: pusikmea in Dulciuri

Frecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste. Adaugam apoi sarea, esenta de vanile si 2 linguri de ulei . Punem faina, omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam laptele, pana ajungem...Citeste continuarea

Clatite banatene altfel

Postat de: pusikmea in Dulciuri

Din lapte,doua oua ,faina,ulei si zahar se fac clatitele. Dupa ce am facut clatitele pregatim crema de branza astfel: Amestecam branza cu 2-3 linguri de zahar, esenta de vanilie, un ou si...Citeste continuarea

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]