Ciorba munteneasca
Postat de: biancas76 in CiorbeIn oala noastra de 6 l punem carnea de vita cu oasele sau ce carne aveti dar sa fie de vita,punem legumele (morcovii, patrunjeii, telina, ceapa) curatate si crestate in lungul si acoperim cu un...Citeste continuarea
Ciorba de pui a ` la grec`
Postat de: biancas76 in CiorbeLegumele se taie marunt si se calesc in putin ulei. Cand sunt calite se adauga pulpele si apa si se lasa la fiert. Cand carnea e pe jumatate fiarta se adauga cescuta de orez si mai lasam sa...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu bulion
Postat de: biancas76 in Supe/CiorbeCartofii se curata, spala si se taie cubulete. Carnatul afumat se taie rondele. Am luat o oala de 3 l in care am calit 3 linguri ulei carnatul dupa care am adaugat ceapa taiata marunt si...Citeste continuarea
Cartofi cu branza topita
Postat de: biancas76 in Aperitive / GarnituriAm pus la fiert cca 500 g cartofi in coaja. Dupa ce s-au fiert si racit i-am taiat cubulete si i-am pus intr-o cratita in care am pus unt pe fund. Am taiat niste cabanos (2-3 fire cat doriti ),...Citeste continuarea
Chiftele de dovlecel
Postat de: biancas76 in Aperitive / GarnituriDovleceii se curata de coaja si se dau prin robot sau razatoarea mare. Se sareaza si se lasa deoparte cam 20 minute. Intre timp curatam restul legumelor, ceapa o taiem marunt, morcovul il dam...Citeste continuarea
Clatite Matrix
Postat de: biancas76 in PuiAluatul de clatite se amesteca cu mixerul dupa care se ia compozitia cu polonicul si se prajesc clatitele in tigaie. Intre timp se curata pieptul de pui si se taie marunt. Ceapa se taie si...Citeste continuarea
Cartofi aperitiv
Postat de: biancas76 in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb in coaja, se lasa la racit si se curata. Ouale se fierb timp de 15 minute. Cartofii ii taiem rondele. Ceapa se taie fasii, ouale la fel, gogosarii tot fasii.Dintr-un ou facem...Citeste continuarea
Chili Brownies
Postat de: laylalala in PrajituriSe incinge cuptorul la 180° Se topesc impreuna in cuptorul cu microunde sau la bain-marie cele doua tipuri de ciocolata si untul. Intr-un vas se amesteca faina cu pudra de cacao, praful...Citeste continuarea
Ciorba de fasole pastai cu chisatura
Postat de: biancas76 in CiorbeFasolea se curata si spala si se taie in 3 bucati. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei. Se adauga treptat morcovul taiat rondele pe jumatate si telina. Se calesc pana devin moi, se...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta by Oana
Postat de: LALY in DulciuriClatite pufoase reteta Se iau doua castroane mari.In unul se pune amestecul uscat:faina,sarea,praful de copt si bicarbonatul. In celalalt se pune lapte batut,zaharul,oul,uleiul si...Citeste continuarea
Chisalita olteneasca
Postat de: epurasha2bb in Supe/CiorbeSe culeg corcodusele rosii cu grija sa nu fie stricate.Se spala bine si se scot samburii. Se pun la fiert in apa cu 6 linguri de zahar.Cand au fiert bine de tot se paseaza o parte si apoi se...Citeste continuarea
Crema de iaurt cu lamaie
Postat de: Corina33 in DulciuriSe spala lamaile cu apa fierbinte si se sterg. La un capat se taie o felie subtire ptr ca fructele sa poata sa stea vertical. De la fiecare lamaie se taie un capac si se scobeste cu grija...Citeste continuarea
Chiftelute la cuptor
Postat de: jolygina in Aperitive / Garniturise amesteca carnea cu patrunjlelul tocat marunt ,mararul,ceapa verde ,usturoiul pisat,cartoful il dam pe razatoarea mica ,si daca alegeti sa puneti plicul pentru chiftelute il pregatiti conform...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: bucatariamea in Supe/CiorbeRasolul de vita se spala bine si se pune pe fundul unei oale,dupa care punem burta de vita,o lingura de sare si apa cit sa acopere bine oasele si burta.Se pune la fiert la foc mic pina se...Citeste continuarea
Chec de cacao fructe
Postat de: adasev12 in PrajituriSe incinge in prealabil cuptorul la 180 grade. 1.Margarina se freaca spuma pana ce zaharul s-a topit ( eu am pus zahar pudra) si se adauga pe rand ouale, zaharul vaniliat, sarea, laptele si...Citeste continuarea
Cioba cu legume si perisoare de pui
Postat de: Sylvia in CiorbePreparare : punem apa la fiert si atunci cand sta sa clocoteasca adaugam legumele maruntite cubulete mici, fasolea verde am taiat-o bucati mici de tot si adaugam lingura de...Citeste continuarea
Caviar de vinete /caviar d'aubergine
Postat de: Sylvia in Aperitive / GarnituriPreparare: coacem vinetele si apoi le taiem in 2 pe lungime. Cu o lingura recuperam miezul copt de la vinete si il asezam la stors intr-o sita. Dupa aceea se toaca fin...Citeste continuarea
Chiftelute din brocoli
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriSe desfac bucehtelele de brocoli si se spala.Se pun la fiert in apa cu sare, cand clocoteste se opreste focul si se scurg bine de apa.Se pun intr-un castron si se amesteca cu un cartof fiert si...Citeste continuarea
Coronita cu iaurt si banana
Postat de: dentistutza in PrajituriCele trei galbenusuri se freaca spuma cu zaharul.Se adauga banana taiata bucatele si untul mixand energic. Apoi adaugam iaurtul, aroma preferata,bicarbonatul de sodiu si faina in doua reprize....Citeste continuarea
Ciuperci pane
Postat de: bucatariamea in Aperitive / GarnituriSe aleg ciuperci mari si sanatoase.Se curata de pielita,se indeparteaza codita,se spala si se presara cu sare si piper.Se lasa cam o jumatate de ora sa-si traga sare,iar dupa aceea se dau prin...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu ciuperci ,...
Postat de: nadina73 in Supe/CiorbeSe curata morcovul,telina,radacina de patrunjel si ceapa se taie toate bucatele nu foarte mici in afara de ceapa care ramane intreaga si se pun la foc intr-o oala cu apa si sare sa fiarba...Citeste continuarea
Ciuperci marinate(salata)
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe curata ciupercile si se taie in 4-6 ,dupa care se spala si se pun la fiert in apa cu sare 15 minute dupa care se lasa la scurs Se pune apa (100 ml) la fiert cu otetul,uleiul ,sarea si...Citeste continuarea
Chiftelute din ciuperci cu cascaval
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe curata ciupercile si se toaca cu tot cu picioruse Se amesteca cu pesmetul ,faina ,sare,piper,cascavalul,usturoiul,ouale si patrunjelul verde tocat. Se formeaza chiftelute se dau prin...Citeste continuarea
Conserva BIO de fasole verde in suc...
Postat de: Brindusa in Conserve1. Curata fasolea de capete si eventuala "ata". Daca e prea lunga, rupe-o in bucati 2. Pune o oala cu multa apa (cam 8 l) la fiert 3. Cand apa fierbe, pune fasolea si fierbe-o...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecei cu branza
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriSe curata dovleceii de coaja, se dau pe razatoare si se da un praf de sare.Se lasa sa se adune zeama si se scurg.Apoi se amesteca cu branza rasa si oul batut, putina faina si marar tocat. Se...Citeste continuarea
Cartofi marinati in lapte
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii de coaja, se spala si se taie rondele grosute.Se decupeaza cu o forma de fursec inimiore din rondelele de cartofi. Acestea se tin intr-un castron de plastic cu 2 cani de...Citeste continuarea
Chec cu alune si stafide
Postat de: miha in DulciuriOuale se bat cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana acesta se topeste si compozitia devine ca o crema. Se pun apoi pe rand, amestecand bine dupa...Citeste continuarea
Compot de piersici
Postat de: silvi0ara in Sirop / CompotSe pune o oala cu apa la foc si cand a dat in clocot se pun piersicile intregi bine spalate in pralabil.Se lasa 5 minute sa fiarba cat sa se poata decojii cu usurinta coaja.Se scot,se lasa sa se...Citeste continuarea
Coconut Cheesecake
Postat de: laylalala in TorturiPentru crusta, incalzeste cuptorul la 200°C.Unge cu unt o tava rotunda de 20 cm diametru. Intr-un vas amesteca biscuitii sfarmitati cu untul.Pune acest amestec in tava pregatita si...Citeste continuarea
Copanele cu fasole galbena la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in Puicopanelele de pui se spala bine si se indeparteaza tot puful. se freaca cu putin ulei,sare,piper ,canita de vin rosu si cu 2-3 catei de usturoi pisati si se lasa asa intr-un bol. Fasolea...Citeste continuarea
Carne de porc cu garnitura de cus-cus
Postat de: burdulea56 in Mancaruri cu carneAm oparit carnea, am spalat-o bine. Intr-o cratita, am pus uleiul la incins, am adaugat ceapa taiata marunt, am calit-o pana a devenit sticloasa, am adaugat boiaua, carnea, vegeta,...Citeste continuarea
Ciorba cu dovlecel
Postat de: rocsi_1612 in CiorbeMai intai pregatim toate legumele. dovlecelul se spala,se curata de coaja si se taie cuburi nu prea mari. cartofii se curata,se spala si se taie tot cuburi. ceapa se curata,se spala si se...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: silvi0ara in Aperitive / GarnituriSe spala si se curate ciupercile proaspete.Se scot piciorusele.Intr-o tigaie se pune ulei la incins si puneti impreuna ceapa, piciorusele ciupercilor si usturoiul tocate toate cubulete.Se lasa la...Citeste continuarea
Chiftelute din dovlecei
Postat de: silvi0ara in Aperitive / GarnituriSe rad dovleceii de coaja,se curata de seminte,care deobicei inmoaie compozitia.Se dau pe razatoarea mare.Se pun in apa care clocoteste si se fierb 2-3 minute.Apoi se pun intr-o...Citeste continuarea
Cod la cuptor
Postat de: medioto59 in PesteSe curata, se spala , se lasa la surs pestele apoi se stropeste cu sos de peste si zaema de lamaie din belsug.Se condimenteaza su sare si piper dupa gust , se pun rondele de lamaie...Citeste continuarea
Colac
Postat de: nadina73 in PizzaSe pune faina ,zaharul,uleiul,drojdia dizolvata in laptele caldut si 3 galbenusuri,vaniliile,coaja de lamaie in masina de paine.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se amesteca cu...Citeste continuarea
Chec cu ness si ciocolata
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriOuale(la temperatura camerei) se freaca intens cu zahar care se pune treptat. peste ouale batute se pune iaurtul. se mixeaza bine pentru a se amesteca. praful de copt se stinge cu putina...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: bitza in Prajiturizaharul din cana se caramelizeaza si se toarna in fiecare forma si se imbraca peretii. Ouale se bat cu zaharul pana ce acesta se topeste,se adauga amidonul si vanilia si se omgenizeaza! La...Citeste continuarea
Cotlet de porc la cuptor cu...
Postat de: medioto59 in PorcCotletele de porc se spala, se lasa la scurs, se bat putin cu ciocanul , se stropesc cu ulei de masline si sos de soia si apoi se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si coriandru.Se aseaza...Citeste continuarea
Compot de caise
Postat de: rocsi_1612 in Sirop / CompotCaisele se pun sub jetul de apa si se spala din abundenta. In borcane de 800 de gr se pun cate 4 caise (mie mi-a iesit 10 borcane de asta am si specificat cantitatea de zahar,pentru ca pun 2...Citeste continuarea
Clafoutis cu visine
Postat de: bitza in Prajiturise scot samburii visinelor si se pun la scurs.Ouale se bat impreuna cu zaharul apoi se adauga laptele,vanilia si la sfarsit faina.O tava(de obicei de yena sau de ceramica,dar eu am facut portie...Citeste continuarea
Chec cu cacao Inimioara
Postat de: epurasha2bb in PrajituriAm batut 3 albusuri spuma tare pana se tine castronul cu fundul in sus si nu cade spuma.Apoi am adaugat usor 3 galbenusuri si am amestecat cu un tel de plastic.Apoi am amestecat intr-o...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriCartofii bine spalati se fierb in apa cu sare, pana pot fi strapunsi cu furculita. Ouale se fierb timp de 10 minute (de cand incepe apa sa fiarba). Pentru a putea fi curatate mai bine de...Citeste continuarea
Compot de visine
Postat de: ana in Sirop / CompotVisinile se spala se indeparteaza coditele apoi se repartizeaza in borcane.Adaugam zaharul apoi umplem cu apa .Lasam cam 2-3 degete spatiu intre apa si capac . Asezam borcanele in tava de...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta a la Miha
Postat de: Corina33 in DulciuriClatite pufoase reteta Intr-un castron se amesteca oul cu zaharul, uleiul si zaharul vanilat.Se adauga incet laptele. In alt castron se amesteca faina cu praful de copt si sarea, apoi,...Citeste continuarea
Clatite Julie cu dovlecel
Postat de: lia in Aperitive / GarnituriDovleacul se curata de coaja se da pe razatoarea mica, se sareaza si se da la o parte pana preparam aluatul. Batem ouale,adaugam laptele, uleiul, un praf de piper, faina si omogenizam totul....Citeste continuarea
Cruditati cu maioneza
Postat de: Julie in SalateRadem mic: morcovul, telina si sfecla. Radem mai mare marul, cu tot cu coaja. Punem totul intr-o sita si presam bine, sa se scurga de zeama. Amestecam totul cu : ardeiul gras...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde
Postat de: lia in CiorbeSpalam salata foarte bine din mai multe ape si o taiem sau rupem , nu foarte marunt. Zarzavaturile curatate si spalate le dam pe razatoarea mare. Ceapa o tocam marunt la fel si frunzele. Sunca o...Citeste continuarea
Cartofi noi si aripioare "usturoiate"
Postat de: vero_closca in PuiSe curata si se spala carnea si cartofii. Cartofii se taie felii, aripioarele se usuca cu un servet de hartie. Usturoiul se piseaza, apoi se amesteca cu piper si sare. Se toarna peste...Citeste continuarea
Chec cu frisca si bomboane M&M
Postat de: laylalala in PrajituriSe incalzeste cuptorul la 180°C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o forma rotunda de 20 cm diametru. Pentru chec, se bat ouale cu zaharul si esenta de vanilie.Se incorporeaza...Citeste continuarea