Chec din varza cu mozzarella
Postat de: lia in Aperitive / GarnituriTaiem varza fideluta, o saram , fara sa o frecam si o lasam sa stea asa cam 1/2h. Intre timp pregatim tava de chec, o ungem cu unt si o tapetam cu pesmet. Punem o oala cu apa pe foc si...Citeste continuarea
Ciorba de pipote a la grec
Postat de: Julie in Supe/CiorbePipotele spalate si curatate bine se pun intr-un vas cu 4-5 l de apa sa fiarba. Adunam din cand in cand spuma. Cand au fiert pe jumatate se adauga morcovul, radacina de patrunjel,...Citeste continuarea
Ciorba de spanac cu bors
Postat de: nadina73 in Supe/CiorbeSe curata spanacul si se taie. Usturoiul se zdrobeste apoi se caleste 2 minute in ulei dupa care se pune spanacul si se mai caleste 3-4 minute apoi punem apa si sare,se lasa sa fiarba 10 minute...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde cu bors
Postat de: nadina73 in CiorbeSe curata fasolele si se taie bucati Morcovii se curata si se taie in 4, la fel si bucata de telina Se pun fasolea ,morcovii,ardeiul rosu taiat bucatele, telina ,frunzele de patrunjel...Citeste continuarea
Chocolate lava
Postat de: gaby_d in PrajituriBUN, RAPID, DULCE, CIOCOLATOS!!! Iti vine sa nu te opresti da' dai in diabet:)) Se amesteca intr-un bol ouale cu zaharul si faina, bine, cu un tel, pana obtineti o "smantana" cremoasa....Citeste continuarea
Coaste aromate
Postat de: lia in PorcCoastele se portioneaza, se spala apoi se sterg cu servete absorbante. Se sareaza si pipereaza. Ierburile aromate se spala si se toaca marunt. Usturoiul se curata si se piseaza. Ardeiul iute...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecei cu ardei
Postat de: vero_closca in Aperitive / Garnituricureti si speli legumele si verdeturile.dai pe razatoarea mare dovleceii,ii presari cu putina sare si-i pui intr-o strecuratoare sa se scurga bine.toci verdeturile,ceapa verde,ardeiul il tai...Citeste continuarea
Ciorbica de cartofi cu rosii
Postat de: epurasha2bb in CiorbeSe spala legumele, si se curata de coaja.Ceapa si ardeiul se toaca marunt, morcovul se da pe razatoare.Se calesc impreuna in 4 linguri de ulei.Se adauga cele 4 rosii curatate si ele de coaja...Citeste continuarea
Cosulete din rosii
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriSe alege un cutitas foarte ascutit si cu varf ascutit.Se taie rosiile pe jumatate si apoi se scobesc cu o lingura.Din jumatatile celelate decupam manerele pentru cosulete. Facem un amestec din...Citeste continuarea
Ciorba de ardei umpluti
Postat de: Sidy in SupeMorcovii se curata si se razuiesc. 1/2 ceapa si rosia se taie marunt . Se scot cotoarele de la ardei si bucatelele ramase linga cotor , se taie marunt. Se pune la calit in putin ulei morcovii...Citeste continuarea
Crap prajit cu chiftelute de malai...
Postat de: onuta in Crap / Caras1.Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs pe un prosop de bucatarie. 2.Intre timp punem intr o cratita la fiert apa cu un varf de sare si o lingura de ulei , dupa care se adauga treptat...Citeste continuarea
Carambola Iced Tea
Postat de: lira in BauturiProcedeul e foarte simplu: facem ceaiul de menta si il indulcim, dupa care il lasam sa se raceasca. Doua felii de carambola le taiem bucati, iar restul le adaugam intregi. Adaugam gheata si se...Citeste continuarea
Creme caramel cu rubarba si topping...
Postat de: laylalala in PrajituriIncalzeste cuptorul la 190°C. Tapeteaza o tavita cu foaie de copt.Pentru topping , amesteca faina cu zaharul apoi cu untul taiat bucatele pana cand se formeaza un aluat sfaramicios.Presara...Citeste continuarea
Chipsuri de mere
Postat de: lira in DulciuriMerele se spala, se scoate cotorul de la fiecare din ele, dupa care se taie rondele. Intr-o oala mai mica sau un ibric fierbem putina apa si scufundam fiecare felie de mar in apa...Citeste continuarea
Cheesecake
Postat de: lira in PrajituriBiscuitii ii punem in robot si ii macinam, dupa care adaugam untul topit. Amestecam si obtinem o crusta cu tenta sfaramicioasa. Tapetam o forma de tarta si dam tava la frigider pana facem...Citeste continuarea
Chiftelute cu orez
Postat de: anisoara in VitaOrezul se spala cu apa rece si se fierbe cca 5-7 minute din momentul fierberii. Prima ceapa ce taie foarte marunt si se prajeste putin in tigaie. Usturoiul se curata si se toaca. Intr-un...Citeste continuarea
Chec de lamaie
Postat de: anisoara in DulciuriCuptorul se incinge pana la temperatura de 180-190C. Totate ingredientele se toarna intr-un bol mai mare si se mixeaza bine cu mixerul timp de 4-5 minute. Forma dreptunghiulara de chec se...Citeste continuarea
Cartofi umpluti la cuptor
Postat de: lira in Mancaruri cu carneCartofii se curata si se pun la copt pe gratarul aragazului. Intre timp sunca se taie cubulete, iar cascavalul se rade Cand sunt copti cartofii se scot din cuptor, se taie in doua si se scobesc...Citeste continuarea
Crema de branza cu chimen
Postat de: lira in Aperitive / GarnituriBranza se amesteca impreuna cu smantana intr-un bol. Untul, la temperatura camerei, se amesteca cu o lingura pana devine spumos si se adauga peste branza. La sfarsit adaugam chimen dupa...Citeste continuarea
Ciuperci cu maioneza
Postat de: lira in Aperitive / GarnituriIntr-un bol maioneza se amesteca cu smantana, se adauga usturoiul pisat, patrunjelul si se condimenteaza. La sfarsit adaugam ciupercile taiate feliute si salata noastra e gata. Rapid si foarte...Citeste continuarea
Cus- cus cu 3 feluri de branza
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe pune untul la topit intr-o craticioara apoi se pune cuc cusul se amesteca bine dupa care se pune 1 -3/4 cana de apa sau daca mai e nevoie se mai poate completa cu apa si se amesteca bine...Citeste continuarea
Chiftelute de dovleac cu cascaval
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe curata dovlecelul si se da prin razatoarea cea mare apoi se lasa la scurs, dupa care se amesteca cu sare ,piper se framanta bine apoi se pune usturoiul pisat ,faina,cascavalul...Citeste continuarea
Castraveti covasiti(murati la soare)
Postat de: Sidy in MuraturiSe spala bine castravetii sub jet de apa , apoi se taie capetele si se cresteaza in cruce ,la ambele capete ,cam de 1,5-2 cm adancime. Se curata hreanul si se taie fasii. Usturoiul...Citeste continuarea
Cheesecake cu rubarba
Postat de: silvi0ara in PrajituriPisam biscutii cat mai marunt,(acest proces se poate face, folosind un robot de bucatarie). Amestecam biscuitii maruntiti cu untul topit si tapetam cu ei, in strat subtire, o forma de...Citeste continuarea
Chiftele de dovlecei
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriDovleceii se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare si se presara cu sare. Se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de vitel
Postat de: cristinne in Supe/CiorbeSe taie cubulete carnea de vitel si se pune intr-un vas cu apa la fiert. Se spumeaza din cand in cand, dupa caz. Separat in alta oala, se taie marunt ceapa si se pune la calit in ulei alaturi de...Citeste continuarea
Ciorba de peste
Postat de: epurasha2bb in Supe/CiorbeSe curata legumele si se toaca marunt, se calesc in putin ulei si se da un praf de sare.Se toaca si o rosie acolo.Se pune apa peste aceasta caleala si se lasa la fiert impreuna cu 2 linguri de...Citeste continuarea
Chec cu cacao
Postat de: adasev12 in Prajiturise bat ouale ca la tort. galbenusurile se freaca cu uleiul si parfuld e copt stins cu o lingurita otet. se adauga in albusurile batute cu zaharul si vanilia apoi se incorporeaza faina...Citeste continuarea
Cafea cu cardamom
Postat de: Julie in CafeaFierbem apa cu zaharul,dam ibricul deoparte si adaugam cafeaua. Amestecam usor si mai punem pe foc de inca trei ori , de fiecare data doar pana se umfla. La sfarsit adaugam si ...Citeste continuarea
Ciorbita de legume cu scarita afumata
Postat de: vero_closca in CiorbeSe curata,se spala si se taie zarzavatul dupa preferinta, iar scarita se taie felii. Se pune ceapa,morcovul,pastarnacul,patrunjelul,gulia,fasolea verde sa se caleasca putin in ulei,se adauga...Citeste continuarea
Chiftelute de pui BUBU
Postat de: epurasha2bb in Mancare copiiPieptul de pui se curata de pielite, os si zgarciuri si se fierbe pe jumatate.Apoi se toaca cu cutitul foarte marunt.Se da un praf de sare. Ceapa , morcovul si usturoiul s edau pe razatoarea mica...Citeste continuarea
Cartofi umpluti a la Roberta
Postat de: epurasha2bb in PorcCartofii se spala si se curata de coaja, se foloseste unealta de scos cotorul de la mar si se scoate un tubulet din miezul cartofilor chiar pe mijloc.Cu aceeasi unealta vom scoate din roata de...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu rosii
Postat de: madi_marin in CiorbeSe curata aripioarele de varfuri, se spala si se pun la fiert in apa rece. Ceapa se toaca marunt si morcovii se taie rondele. Se pun la fiert peste carnita la jumatatea fierberii ei. Cand...Citeste continuarea
Chessecake cu cirese
Postat de: micki in Dulciuripentru blat pisam bine biscuitii sau ii dam prin mixer pana devin ca o faina,apoi ii amestecam cu untul topit. tapetam o tava rotunda care se deschide cu hartie de copt,apoi asezam blatul...Citeste continuarea
Clatite mov
Postat de: mihaelar63 in Dulciuri1. ouale se amesteca intr-un bol [ cu ajutorul telului ] cu un praf de sare , scortisoara , ulei , coaja de lamiie si putin lapte , apoi alternativ se pune faina alba , lapte si apa minerala ,...Citeste continuarea
Cartofi prajiti ´ aurii
Postat de: anisoara in Mancaruri de postSe spala cartofii si se curata de coaja. Se usuca bine cu un servetel de bucatarie. Se taie in feliute de marimea dorita. Tigaie cu fundul gros, este de dorit de otel, pentru ca...Citeste continuarea
Ciorba de rosii cu perisoare
Postat de: ela in CiorbeSe curata si se taie cubulete ardeiul,cartofii,ceapa,rosiile si morcovii si se pun sa fiarba in apa cu sare si ulei.Dupa ce a dat cateva clocote,se pune capacul si se lasa sa fiarba...Citeste continuarea
Ceafa de porc a la Janet
Postat de: janet in PorcCarnea o batem un pic cu ciocanul de snitele si o frigem pe gratarul incins cam 5 min. pe fiecare parte. O scoatem pe o farfurie rezistenta la cuptor. Peste carne fripta punem telemeaua rasa...Citeste continuarea
Cartofi noi cu lapte
Postat de: lia in Aperitive / GarnituriCartofii se spala si se pun la fiert pentru 15’. Se scot in strecuratoare. Taiem ceapa in felii si maruntim frunzele de patrunjel. Intr-o tava pentru friptura, punem cartofii, ceapa,...Citeste continuarea
Carne de pui in saramura
Postat de: anisoara in PuiPasarea se taie in bucati , se spala si se usuca fiecare bucata de carne. Tigaia de otel ( gratar) se incinge foarte bine timp de 3-4 minute cu ulei la un foc mare. Se aranjeaza cu mare atentie...Citeste continuarea
Ciorba de sezon "Ciuri-Buri"
Postat de: adinaciosescu in CiorbeTai toate legumele rondele sau cuburi.Cartofii daca-i gasesti mai mici poti sa-i pui intregi. Le calesti toate in putin ulei,pana incep sa-si schimbe culoarea,acoperi apoi cu apa cate portii...Citeste continuarea
Ciolan afumat in vas roman
Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carneCiolanul afumat se cresteaza in 3-4 locuri si apoi se stropeste cu putin ulei de masline si sos de soia.Se condimenteaza cu rozmarin , se aseaza in vasul roman in care am pus 1/2 cana de apa si se...Citeste continuarea
Cartofi noi cu cascaval
Postat de: lia in Aperitive / GarnituriCartofii spalati ii punem la fiert pentru 15’, in apa cu putina sare dupa care ii scotem in strecuratoare. Cand s-au racit suficient cat sa nu ne ardem la degete, luam fiecare cartofior...Citeste continuarea
Cartofi noi pe pat de rosii la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postCartofii se spala,se rad de cojita,apoi se spala iar. daca sunt micuti ii lasati intregi,daca sunt mai mari ii taiati in 2,in 3 ,depinde cat de mari sunt. rosiile se spala,li se scot...Citeste continuarea
Cafea cu aroma de scortisoara
Postat de: miha in CafeaIntr-o cana mare se amesteca nessul si scortisoara. Se toarna deasupra apa fierbinte, amestecand. Se adauga apoi laptele si zaharul. La final, se orneaza cu frisca si putina cacao. Se poate...Citeste continuarea
Ciocolata " Moldova"
Postat de: anisoara in DulciuriMiezul de nuca intreg se usuca pe o tigaie incalzita la foc moderat, mereu se amesteca cu o lingura de lemn. Se pune deoparte sa se raceasca. Dupa aceia se faramiteaza nuca cu facaletul ....Citeste continuarea
Craciunul
Postat de: jolygina in PrajituriStafidele+fructele confiate+nucile+scortisoara+coaja de la lamaie si portocala+untul moale +zaharul se bat pana devine o crema spumoasa . Se adauga ouale pe rand unul cate unul ,faina si coniacul....Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecei cu branza
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriDovleceii se spala, se curata de coaja si de samburi si se dau pe razatoarea mare. Se sareaza si se pun la scurs intr-o strecuratoare cam jumatate de ora. Usturoiul se curata si se piseaza. Branza...Citeste continuarea
Covrigei sarati
Postat de: marieta in Aperitive / Garniturise bat 2 oua cu sarea,drojdia(se pune cubul de drojdie intreg nedizolvat)smantana, se bate bine cu telul pana la omogenizare apoi se adauga restul ingredientelor si faina treptat pana iese...Citeste continuarea
Chec in masina de paine
Postat de: Sidy in PrajituriAm introdus in masina de facut paine, ingredientele in urmatoarea ordine: sare, lapte, unt, oua,faina, drojdie, zahar, esenta de rom si coaja de lamaie si am lasat sa-si faca programul...Citeste continuarea