A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chec din varza cu mozzarella

Postat de: lia in Aperitive / Garnituri

Taiem varza fideluta, o saram , fara sa o frecam si o lasam sa stea asa cam 1/2h. Intre timp pregatim tava de chec, o ungem cu unt si o tapetam cu pesmet. Punem o oala cu apa pe foc si...Citeste continuarea

Ciorba de pipote a la grec

Postat de: Julie in Supe/Ciorbe

Pipotele spalate si curatate bine se pun intr-un vas cu 4-5 l de apa  sa  fiarba. Adunam din cand in cand spuma. Cand au fiert pe jumatate se adauga morcovul, radacina de patrunjel,...Citeste continuarea

Ciorba de spanac cu bors

Postat de: nadina73 in Supe/Ciorbe

Se curata spanacul si se taie. Usturoiul se zdrobeste apoi se caleste 2 minute in ulei dupa care se pune spanacul si se mai caleste 3-4 minute apoi punem apa si sare,se lasa sa fiarba 10 minute...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde cu bors

Postat de: nadina73 in Ciorbe

Se curata fasolele  si se taie bucati Morcovii se curata si se taie in 4, la fel si bucata de telina Se pun fasolea ,morcovii,ardeiul rosu taiat bucatele, telina ,frunzele de patrunjel...Citeste continuarea

Chocolate lava

Postat de: gaby_d in Prajituri

BUN, RAPID, DULCE, CIOCOLATOS!!! Iti vine sa nu te opresti da' dai in diabet:)) Se amesteca intr-un bol ouale cu zaharul si faina, bine, cu un tel, pana obtineti o "smantana" cremoasa....Citeste continuarea

Coaste aromate

Postat de: lia in Porc

Coastele se portioneaza, se spala apoi se sterg cu servete absorbante. Se sareaza si pipereaza. Ierburile aromate se spala si se toaca marunt. Usturoiul se curata si se piseaza. Ardeiul iute...Citeste continuarea

Chiftelute de dovlecei cu ardei

Postat de: vero_closca in Aperitive / Garnituri

cureti si speli legumele si verdeturile.dai pe razatoarea mare dovleceii,ii presari cu putina sare si-i pui intr-o strecuratoare sa se scurga bine.toci verdeturile,ceapa verde,ardeiul il tai...Citeste continuarea

Ciorbica de cartofi cu rosii

Postat de: epurasha2bb in Ciorbe

Se  spala legumele, si se curata de coaja.Ceapa si ardeiul se toaca marunt, morcovul se da pe razatoare.Se calesc impreuna in 4 linguri de ulei.Se adauga cele 4 rosii curatate si ele de coaja...Citeste continuarea

Cosulete din rosii

Postat de: epurasha2bb in Aperitive / Garnituri

Se alege un cutitas foarte ascutit si cu varf ascutit.Se taie rosiile pe jumatate si apoi se scobesc cu o lingura.Din jumatatile celelate decupam manerele pentru cosulete. Facem un amestec din...Citeste continuarea

Ciorba de ardei umpluti

Postat de: Sidy in Supe

Morcovii se curata si se razuiesc. 1/2 ceapa si rosia se taie marunt . Se scot cotoarele de la ardei si bucatelele ramase linga cotor , se taie marunt. Se pune la calit in putin ulei morcovii...Citeste continuarea

Crap prajit cu chiftelute de malai...

Postat de: onuta in Crap / Caras

1.Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs pe un prosop de bucatarie. 2.Intre timp punem intr o cratita la fiert apa cu un varf de sare si o lingura de ulei , dupa care se adauga treptat...Citeste continuarea

Carambola Iced Tea

Postat de: lira in Bauturi

Procedeul e foarte simplu: facem ceaiul de menta si il indulcim, dupa care il lasam sa se raceasca. Doua felii de carambola le taiem bucati, iar restul le adaugam intregi. Adaugam gheata si se...Citeste continuarea

Creme caramel cu rubarba si topping...

Postat de: laylalala in Prajituri

Incalzeste cuptorul la 190°C. Tapeteaza o tavita cu foaie de copt.Pentru topping , amesteca faina cu zaharul apoi cu untul taiat bucatele pana cand se formeaza un aluat sfaramicios.Presara...Citeste continuarea

Chipsuri de mere

Postat de: lira in Dulciuri

Merele se spala, se scoate cotorul de la fiecare din ele, dupa care se taie rondele. Intr-o oala mai mica sau un ibric fierbem putina apa si scufundam fiecare felie de mar in apa...Citeste continuarea

Cheesecake

Postat de: lira in Prajituri

Biscuitii ii punem in robot si ii macinam, dupa care adaugam untul topit. Amestecam si obtinem o crusta cu tenta sfaramicioasa. Tapetam o forma de tarta si dam tava la frigider pana facem...Citeste continuarea

Chiftelute cu orez

Postat de: anisoara in Vita

Orezul se spala cu apa rece si se fierbe cca 5-7 minute din momentul fierberii. Prima ceapa ce taie foarte marunt si se prajeste putin in tigaie. Usturoiul se curata si se toaca.  Intr-un...Citeste continuarea

Chec de lamaie

Postat de: anisoara in Dulciuri

Cuptorul se incinge pana la temperatura de 180-190C. Totate ingredientele se toarna intr-un bol mai mare si se mixeaza bine cu mixerul timp de 4-5 minute.  Forma dreptunghiulara de chec se...Citeste continuarea

Cartofi umpluti la cuptor

Postat de: lira in Mancaruri cu carne

Cartofii se curata si se pun la copt pe gratarul aragazului. Intre timp sunca se taie cubulete, iar cascavalul se rade Cand sunt copti cartofii se scot din cuptor, se taie in doua si se scobesc...Citeste continuarea

Crema de branza cu chimen

Postat de: lira in Aperitive / Garnituri

Branza se amesteca impreuna cu smantana intr-un bol. Untul, la temperatura camerei, se amesteca cu o lingura pana devine spumos si se adauga peste branza. La sfarsit adaugam chimen dupa...Citeste continuarea

Ciuperci cu maioneza

Postat de: lira in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol maioneza se amesteca cu smantana, se adauga usturoiul pisat, patrunjelul si se condimenteaza. La sfarsit adaugam ciupercile taiate feliute si salata noastra e gata. Rapid si foarte...Citeste continuarea

Cus- cus cu 3 feluri de branza

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se pune untul la topit intr-o craticioara apoi se pune cuc cusul se amesteca bine dupa care se pune 1  -3/4 cana de apa sau daca mai e nevoie se mai poate completa cu apa si se amesteca bine...Citeste continuarea

Chiftelute de dovleac cu cascaval

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se curata dovlecelul si se da prin razatoarea cea mare apoi se lasa la scurs, dupa care se amesteca cu sare ,piper se framanta bine apoi se pune usturoiul pisat ,faina,cascavalul...Citeste continuarea

Castraveti covasiti(murati la soare)

Postat de: Sidy in Muraturi

  Se spala bine castravetii sub jet de apa , apoi se taie capetele si se cresteaza in cruce ,la ambele capete ,cam de 1,5-2 cm adancime. Se curata hreanul si se taie fasii. Usturoiul...Citeste continuarea

Cheesecake cu rubarba

Postat de: silvi0ara in Prajituri

Pisam biscutii cat mai marunt,(acest proces se poate face, folosind un robot de bucatarie). Amestecam biscuitii maruntiti cu untul topit   si tapetam cu ei, in strat subtire, o forma de...Citeste continuarea

Chiftele de dovlecei

Postat de: Ina in Aperitive / Garnituri

         Dovleceii  se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare si se presara cu sare.  Se lasa intr-o strecuratoare,  pentru a se scurge...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de vitel

Postat de: cristinne in Supe/Ciorbe

Se taie cubulete carnea de vitel si se pune intr-un vas cu apa la fiert. Se spumeaza din cand in cand, dupa caz. Separat in alta oala, se taie marunt ceapa si se pune la calit in ulei alaturi de...Citeste continuarea

Ciorba de peste

Postat de: epurasha2bb in Supe/Ciorbe

Se curata legumele si se toaca marunt, se calesc in putin ulei si se da un praf de sare.Se toaca si o rosie acolo.Se pune apa peste aceasta caleala si se lasa la fiert impreuna cu 2 linguri de...Citeste continuarea

Chec cu cacao

Postat de: adasev12 in Prajituri

se bat ouale ca la tort. galbenusurile se freaca cu uleiul si parfuld e copt stins cu o lingurita otet. se adauga in albusurile batute cu zaharul si vanilia apoi se incorporeaza faina...Citeste continuarea

Cafea cu cardamom

Postat de: Julie in Cafea

Fierbem apa cu zaharul,dam ibricul deoparte si  adaugam cafeaua. Amestecam usor si mai punem pe foc de inca trei ori , de fiecare data doar pana se umfla. La sfarsit adaugam si ...Citeste continuarea

Ciorbita de legume cu scarita afumata

Postat de: vero_closca in Ciorbe

Se curata,se spala si se taie zarzavatul dupa preferinta, iar scarita se taie felii. Se pune ceapa,morcovul,pastarnacul,patrunjelul,gulia,fasolea verde sa se caleasca putin in ulei,se adauga...Citeste continuarea

Chiftelute de pui BUBU

Postat de: epurasha2bb in Mancare copii

Pieptul de pui se curata de pielite, os si zgarciuri si se fierbe pe jumatate.Apoi se toaca cu cutitul foarte marunt.Se da un praf de sare. Ceapa , morcovul si usturoiul s edau pe razatoarea mica...Citeste continuarea

Cartofi umpluti a la Roberta

Postat de: epurasha2bb in Porc

Cartofii se spala si se curata de coaja, se foloseste unealta de scos cotorul de la mar si se scoate un tubulet din miezul cartofilor chiar pe mijloc.Cu aceeasi unealta vom scoate din roata de...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu rosii

Postat de: madi_marin in Ciorbe

Se curata aripioarele de varfuri, se spala si se pun la fiert in apa rece. Ceapa se toaca marunt si morcovii se taie rondele. Se pun la fiert peste carnita la jumatatea fierberii ei. Cand...Citeste continuarea

Chessecake cu cirese

Postat de: micki in Dulciuri

pentru blat pisam bine biscuitii sau ii dam prin mixer pana devin ca o faina,apoi ii amestecam cu untul topit. tapetam o tava rotunda care se deschide cu hartie de copt,apoi asezam blatul...Citeste continuarea

Clatite mov

Postat de: mihaelar63 in Dulciuri

1. ouale se amesteca intr-un bol [ cu ajutorul telului ] cu un praf de sare , scortisoara , ulei , coaja de lamiie si putin lapte , apoi alternativ se pune faina alba , lapte si apa minerala ,...Citeste continuarea

Cartofi prajiti ´ aurii

Postat de: anisoara in Mancaruri de post

Se spala cartofii si se curata de coaja. Se usuca bine cu un servetel de bucatarie. Se taie in feliute de  marimea dorita. Tigaie cu  fundul gros, este de dorit de otel, pentru ca...Citeste continuarea

Ciorba de rosii cu perisoare

Postat de: ela in Ciorbe

Se curata  si se taie cubulete ardeiul,cartofii,ceapa,rosiile si morcovii si se pun sa fiarba in apa cu sare si ulei.Dupa ce a dat cateva clocote,se pune capacul si se lasa sa fiarba...Citeste continuarea

Ceafa de porc a la Janet

Postat de: janet in Porc

Carnea o batem un pic cu ciocanul de snitele si o frigem pe gratarul incins cam 5 min. pe fiecare parte. O scoatem pe o farfurie rezistenta la cuptor. Peste carne fripta punem telemeaua rasa...Citeste continuarea

Cartofi noi cu lapte

Postat de: lia in Aperitive / Garnituri

Cartofii se spala si se pun la fiert pentru 15’. Se scot in strecuratoare. Taiem ceapa in felii si  maruntim frunzele de patrunjel. Intr-o tava pentru friptura, punem cartofii, ceapa,...Citeste continuarea

Carne de pui in saramura

Postat de: anisoara in Pui

Pasarea se taie in bucati , se spala si se usuca fiecare bucata de carne. Tigaia de otel ( gratar) se incinge foarte bine timp de 3-4 minute cu ulei la un foc mare. Se aranjeaza cu mare atentie...Citeste continuarea

Ciorba de sezon "Ciuri-Buri"

Postat de: adinaciosescu in Ciorbe

Tai toate legumele rondele sau cuburi.Cartofii daca-i gasesti mai mici poti sa-i pui intregi. Le calesti toate in putin ulei,pana incep sa-si schimbe culoarea,acoperi apoi cu apa cate portii...Citeste continuarea

Ciolan afumat in vas roman

Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carne

Ciolanul afumat se cresteaza in 3-4 locuri si apoi se stropeste cu putin ulei de masline si sos de soia.Se condimenteaza cu rozmarin , se aseaza in vasul roman in care am pus 1/2 cana de apa si se...Citeste continuarea

Cartofi noi cu cascaval

Postat de: lia in Aperitive / Garnituri

Cartofii spalati ii punem la fiert pentru 15’, in apa cu putina sare dupa care ii scotem in strecuratoare. Cand s-au racit suficient cat sa nu ne ardem la degete, luam fiecare cartofior...Citeste continuarea

Cartofi noi pe pat de rosii la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Cartofii se spala,se rad de cojita,apoi se spala iar. daca sunt micuti ii lasati intregi,daca sunt mai mari ii taiati in 2,in 3 ,depinde cat de mari sunt. rosiile se spala,li se scot...Citeste continuarea

Cafea cu aroma de scortisoara

Postat de: miha in Cafea

Intr-o cana mare se amesteca nessul si scortisoara. Se toarna deasupra apa fierbinte, amestecand. Se adauga apoi laptele si zaharul. La final, se orneaza cu frisca si putina cacao. Se poate...Citeste continuarea

Ciocolata " Moldova"

Postat de: anisoara in Dulciuri

Miezul de nuca intreg se usuca pe o tigaie incalzita la  foc moderat, mereu se amesteca cu o lingura de lemn. Se pune deoparte sa se raceasca. Dupa aceia se faramiteaza nuca cu facaletul ....Citeste continuarea

Craciunul

Postat de: jolygina in Prajituri

Stafidele+fructele confiate+nucile+scortisoara+coaja de la lamaie si portocala+untul moale +zaharul se bat pana devine o crema spumoasa . Se adauga ouale pe rand unul cate unul ,faina si coniacul....Citeste continuarea

Chiftelute de dovlecei cu branza

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Dovleceii se spala, se curata de coaja si de samburi si se dau pe razatoarea mare. Se sareaza si se pun la scurs intr-o strecuratoare cam jumatate de ora. Usturoiul se curata si se piseaza. Branza...Citeste continuarea

Covrigei sarati

Postat de: marieta in Aperitive / Garnituri

se bat 2 oua cu sarea,drojdia(se pune cubul de drojdie intreg nedizolvat)smantana, se bate bine cu telul pana la omogenizare apoi se adauga restul ingredientelor si faina treptat pana iese...Citeste continuarea

Chec in masina de paine

Postat de: Sidy in Prajituri

Am introdus in masina de facut paine, ingredientele in urmatoarea ordine: sare, lapte, unt, oua,faina, drojdie, zahar, esenta de rom si coaja de lamaie si am  lasat sa-si faca programul...Citeste continuarea

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]