Calamari umpluti la cuptor
Postat de: lilik in Fructe de mareAprindeti cuptorul la 180°. Spalati calamarii si curatatii bine, taiati tentaculele si taiatile marunt. Intr-o tigaie puneti la calit usturoiul taiat fin ,apoi adaugati tentaculele taiate si...Citeste continuarea
Compot de prune
Postat de: mimmi in Sirop / CompotPrunele se spala,se rup coditele si daca le puneti jumatati se scot samburii. Se pune intr-o oala apa,scortisoara si zaharul,se lasa la foc potrivit si se amesteca pana se formeaza un sirop....Citeste continuarea
Compot de prune
Postat de: bitza in Sirop / CompotPrunele se taie in doua si se scot samburii sau se lasa intregi.Se tin in apa rece aprox 2 h(nu trebie sa fie patate sau stricate pentru ca se va strica compotul.Se aseaza jumatatile in borcan...Citeste continuarea
Clatite umplute cu carne
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriDin 2 oua , faina , lapte si putina sare se face un aluat de clatite care sa fie ca o smantana mai groasa. Se lasa sa se odihneasca 15 minute in care macinam carnea si tocam ceapa. Ceapa si...Citeste continuarea
Copanele cu cartofi la cuptor
Postat de: pusikmea in PuiSpalam bine cartofii si morcovii, ii taiem dupa preferinte si ii punem intr-o tava unsa cu ulei. Spalam si copanelele le condimentam cu sare si piper si le punem peste cartofi. Curatam...Citeste continuarea
Ciorba de fasole in paine
Postat de: sandytza in CiorbeAm pus doua portii pentru ca reteta de paine e doar pentru doua dar ciorba e mai multe portii. Tinand cont ca eu am folosit drojdie uscata , nu am mai dospit drojdia separat intr-un pahar asa...Citeste continuarea
Clatite de dovlecei cu ton
Postat de: vero_closca in Aperitive / Garnituridai pe razatoarea mare dovleceii,ii presari cu pare si ii lasi pt 30 minute sa se scurga.ii storci bine si ii amesteci cu aluatul de clatite pe care il prepari amestecand ouale cu laptele si...Citeste continuarea
Chinese food la mine acasa
Postat de: epurasha2bb in PesteSe curata de coji legumele si se spala, se taie bastonase subtiri si se pregatesc separat, morcovii si telina se pun al aburi pe o sita deasupra unei cratite cu apa clocotita.Restul de legume...Citeste continuarea
Chec cu mac
Postat de: laylalala in PrajituriSe incinge cuptorul la 190°C.Se unge cu unt si se tapetaeaza cu faina o tava de chec. Intr-un bol se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare.Intr-un vas se bate untul cu zaharul.Se adauga...Citeste continuarea
Chifteluţe de găină cu sos acrişor
Postat de: ionix in Mancaruri cu carnePieptul de gaina il tocam si-l amestecam cu oul si pesmetul. Cartoful si ceapa le dam pe razatoare, pe ochiurile mici, iar apoi le punem peste carne si amestecam. Tocam marunt mararul si...Citeste continuarea
Ciulama de pui cu mamaliguta
Postat de: Sidy in PuiCeapa curatata se taie marunt si se caleste. Adaugam pasta de ardei si carnea tocata marunt apoi potrivim gustul de sare si piper. Adaugam o cana mare cu apa , punem capacul si lasam sa fiarba....Citeste continuarea
Cozonaci "Ca la Mama acasa"
Postat de: diaconta in PrajituriPregătire: Toate ingredientele să fie la temperatura camerei. Zahărul se dizolvă în lapte (400ml) cald împreună cu coaja de la portocale şi lămâi. Se bat...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: Adinacarla in CiorbeAm curatat, spalat si tocat toate legumele. Intr-o oala am pus putin ulei de masline si am pus legumele sa se caleasca usor. Cand s-au muiat legumele al adaugat apa, am potrivit gustul cu sare...Citeste continuarea
Cartofi cu ceafa la cuptor
Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carneSe curata cartofii si se fierb taiati in 4-6 Ceafa se prajeste pe gratar in sos de soia, condimentata cu sare si piper,eu am avut pregatita a ramas din ziua precedenta am prajit mai multa...Citeste continuarea
Ceafa de porc in sos de soia, cu...
Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carneSe condimenteaza bine ceafa cu sare si piper apoi se bate putin cu ciocanul de snitele dupa care se prajeste intr-o tava cu gratar in care se pune sosul de soia si se prajeste ceafa pe ambele...Citeste continuarea
Creme Caramel
Postat de: dentistutza in DulciuriIntr-o craticioara punem apa si apoi turnam zaharul pt. sos in centru ca sa nu atinga peretii vasului. La foc moderat se lasa sa se caramelizeze fara a amesteca. Este bine sa supraveghem...Citeste continuarea
Ciorba cu aripi de pui si taitei
Postat de: ela in CiorbeSe spala ceapa si se taie rondele.Morcovul se curata si se taie si el rondele.Ardeiul se spala,se curata si se taie bucati mici.Se pun toate legumele in putin ulei si se dau la foc mic cateva...Citeste continuarea
Cordero con pimiento verde (miel cu...
Postat de: vero_closca in Mancaruri cu carnese spala carnea si ardeiul,se usuca si se taie: carnea cubulete iar ardeiul julian.se incalzeste uleiul intr-o tigaie,se adauga usturoiul si se caleste pana devine auriu apoi se inlatura.se adauga...Citeste continuarea
Chiftelute din orez
Postat de: Julie in Aperitive / GarnituriIn 3 cesti cu apa se pune la fiert orezul impreuna cu morcovul taiat cuburi , sare, vegeta. Dupa ce s-a fiert un orez mai legat, se lasa la racit. Se amesteca apoi cu patrunjel tocat...Citeste continuarea
Costita de porc la cuptor, cu cartofi
Postat de: burdulea56 in Mancaruri cu carneCarnea spalata si portionata, se pune in tava de friptura, se condimenteaza, se adauga cateva fire de patrunjel verde, 4 catei de usturoi, 1 pahar de apa(200-250 ml), acoperim cu folie de aluminiu...Citeste continuarea
Cremvursti cu cascaval in foietaj
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriSe lasa sa se dezghete aluatul la temperatura camerei,se desface folia si se intinde aluatul.Fiecare foaie se imparte in 6.Pe fiecare parte se pune o felie de cascaval si un cremvursti si se...Citeste continuarea
Ciorba de burta clujana
Postat de: adasev12 in Ciorbese pune osul de vita la fiert cu toate legumele si cateva boabe de piper, se adauga sare. se lasa la fiert cam 40-50 min. se strecoara ciorba si se indeparteaza bine legumele, sa ramana doar...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta
Postat de: nadina73 in Supe/CiorbeSe pun oasele cu carnea taiata cubulete sa fiarba in apa cu sare si se spumeaza bine. Morcovul,patrunjelul,telina se taie cubulete si se calesc in ulei apoi se pune ardeiul taiat si el...Citeste continuarea
Ciuperci cu smantana
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe curate ceapa si se caleste in ulei putin pana devine sticloasa,apoi se pun ciupercile curata si taiate sau daca nu sant mari se pot lasa intregi . Se pune apa, 1 cana 250 ml ,sare si piper...Citeste continuarea
Chec cu struguri
Postat de: pusikmea in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare, dupa care adaugam galbenusurile frecate cu zaharul si uleiul, omogenizam bine compozitia si punem si faina si praful de copt....Citeste continuarea
Cod prajit
Postat de: medioto59 in PesteSe curata, se spala si apoi se zvanta pestele cu ajutorul unui prosop de bucatarie.Se stropeste cu zeama de lamaie fiecare bucata in parte si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.Se...Citeste continuarea
Chec cu piure de mere si ciocolata
Postat de: Julie in PrajituriPiureul de mere: 2 mere se curata de coaja si se pun la fiert in apa, aprox 2-3 minute,pana se inmoaie putin. Se scurg de apa si se paseaza cu blenderul.Se lasa sa se raceasca....Citeste continuarea
Chec aperitiv Gustos
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriCartofii curatati si taiati cubulete se pun la fiert in apa cu sare. Mezelurile si telemeua se taie cubulete si de pune la prajit baconul. Dupa ce au fiert cartofii se scurge apa de pe ei si...Citeste continuarea
Coaste de porc afumate dulci-picante
Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carneSe taie coastele in bucati potrivite si apoi se pun la fiert intr-un amestec de bere si apa .Adaugam cateva frunze de dafin si cateva boabe de piper si lasam circa 30 min . sa...Citeste continuarea
Conserva de vinete in suc de rosii
Postat de: Brindusa in ConserveSpala vinele si taie-le in doua, apoi fiecate jumatate in 2-3 fasii. Daca vrei poti curata de coaja vinetele. Pune vinetele intr-un castron de plastic sau sticla (pentru ca...Citeste continuarea
Coronita cu nuca si cacao
Postat de: susu in PrajituriPentru o reusita a coronitei este bine ca toate ingredientele (mai putin laptele si untul) sa fie tinute la temperatura camerei de seara pana a doua zi. Se cerne faina de doua ori, se incalzeste...Citeste continuarea
Cartofi la tigaie cu costita si...
Postat de: Corina33 in PorcSe curata ceapa si se taie felii. Cartofii se curata, se spala si se taie rondele, nu foarte subtiri. Se prajesc cartofii intr-o tigaie in ulei timp de aprox. 5 minute, apoi se adauga ceapa si...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: mimmi in Mancaruri de legumePunem cartofii la fiert cu coaja in apa cu sare.Ii decojim,punem un strat de cartofi taiati cubulete,cateva bucati de kaizer,1 ou taiat felii si peste vegeta.Se pune inca un strat din...Citeste continuarea
Cartofi taranesti
Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carneSe curata cartofii si se taie cubulete, se pun la fiert Cabanosul si baconul se taie bucatale si se prajesc in putin ulei de masline cu o ceapa tocata fin.Pasta de tomate se amesteca cu...Citeste continuarea
Ciorba lipoveneasca de peste
Postat de: Sylvia in CiorbePreparare : spalam legumele si pestel si taiem pestele in bucati mari iar legumele cubulete mici . Vero pusese 2 kg de peste ….va dati seama ce cantitate si bunatate de ciorba a iesit. Eu...Citeste continuarea
Chocolate Crumble cake
Postat de: laylalala in PrajituriSe incinge cuptorul la 200°C. Pentru aluat se bate untul cu zaharul.Se incorporeaza ouale apoi laptele.Intr-un vas se amesteca alunele cu faina, praful de copt si scortisoara.Se inglobeaza...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu legume
Postat de: nadina73 in CiorbeSe curata morcovul,telina, patrunjelul si ardeiul. Se taie julien sau, ma rog, cum va place (sincer, am un aparat cu care tai si merge mai usor) Se calesc putin in ulei 3-4 minute dupa care se...Citeste continuarea
Cartofi copti umpluti cu ton
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriSe preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Se spala cartofii si se sterg, apoi se inteapa repetat cu furculita si se impacheteaza in folii de aluminiu. Se pun intr-o tava si se coc in cuptor timp...Citeste continuarea
Caltabos
Postat de: lili in Mezel de casaFierbem si macinam maruntaiele si jumarile, le amestecam cu orez fiert si ceapa macinata pe care am calit-o.Eu pun o mana de orez la cca 2 kg de maruntaie si jumari. Condimentam compozitia,...Citeste continuarea
Calbas cu pasat(orez)
Postat de: lili in Mezel de casaDupa ce s-au fiert carnurile le taiem bucati si le amestecam cu pasatul(orezul) si adaugam ceapa calita.Le condimentam. Neaparat la calbas trebuie cimbru. Umplem matele (alea groase de la porc),...Citeste continuarea
Cartofi deliciosi la cuptor cu vin
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postcartofii se curata de coaja si se spala. se taie cartoful in 4-6 bucati,depinde cat este de mare. intr-o tava puneti putin ulei. asezati cartofii acolo si ii condimentati cu vegeta,piper...Citeste continuarea
Carne de vita frageda cu salata verde
Postat de: mimmi in VitaIncingem bine grillul,condimentam carnea,o ungem cu ulei de masline(nu in exces)si o punem la prajit.Se lasa 2,5 min pe ambele parti.Cand se intoarce carnea se pune putin sos de soya. Salata se...Citeste continuarea
Cartofi cu ciuperci la cuptor
Postat de: Sidy in Mancaruri de postSe curata cartofii si se taie rondele subtiri. Ciupercile se taie feliute. Ceapa verde se taie oblic. Intr-un vas Yena , uns cu ulei de masline se pune un rand de cartofi unul de ciuperci si...Citeste continuarea
Cocorada cu branza
Postat de: lili in PiineFacem un aluat ca si pentru paine din apa, faina sare, drojdie . Dupa ce dospeste facem cocorazile. Luam bucata de aluat , o intindem rotund si o umplem cu branza. Vara branza se poate...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecel cu branza
Postat de: lili in Mancaruri de legumeCuratim dovlecelul , il dam pe razatoare si il amestecam cu branza, usturoiul pisat, ouale, condimentele si faina. Luam cu lingura din compozitie si punem la prajit in ulei. Se pot servi atat...Citeste continuarea
Chec cu ciocolata
Postat de: Adinacarla in DulciuriAm separat ouale si am inceput prepararea checului. Am batut bine galbenusele cu zaharul adaugand treptat ulei si apa ( am folosit apa deoarece ultima data cand am folosit lapte mi-a iesit cam...Citeste continuarea
Cornulete cu migdale
Postat de: Sylvia in PrajituriPreparare: intr-un vas mai mare asezam faina, zaharul , pudra de migdale, vanilia si sarea. Facem in mijloc o fantana si punem oul si imprejurul lui untul taiat bucati. ...Citeste continuarea
Cosulete cu dulceata si nuci
Postat de: Julie in PrajituriAluatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema. Se adauga apoi untul moale, laptele,uleiul, coaja de portocala, esenta si bicarb.de amoniu stins in...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu agurida
Postat de: Julie in CiorbePuiul se spala ,se taie in bucati mai mici si se pune la fiert in apa cu sare. Se spumeaza. Se adauga :ardeiul gras, radacina de patrunjel, telina,pastarnacul, ceapa, toate tocate in...Citeste continuarea
Ciorba rapida de legume si tacamuri...
Postat de: adasev12 in Ciorbecarnea de pui se pune la fiert in apa sarata cu o ceapa si cateva fire de telina. se lasa 30 min sau daca carnea e de gaina , mai mult...se mai ia din cand in cand spuma de deasupra cu o spumiera...Citeste continuarea