A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciuperci umplute

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

ciupercile se curata de codite , se sareaza si se umplu cu materialul de carne tocata. se pun intr-o tava , se decoreaza cu cas afumat , se stropesc cu ulei si de dau 25 min la...Citeste continuarea

Ciorba de fazan

Postat de: misha71 in Supe/Ciorbe

In primul rand nu va speriati de timpul mare de pregatire. La mine a durat mult pentru ca minunea inaripata a fiert in 4 ore !!!! (ferice de cei ce au oala sub presiune, insa acu' mi-am jurat in...Citeste continuarea

Cartofi noi la cuptor cu cas de oaie

Postat de: burdulea56 in Aperitive / Garnituri

Cartofii curatati, spalati, se taie felii, se sareaza se aseaza intr-un vas rezistent pt cuptor,  tapetat cu hartie de copt, adaugam uleiul, miscam usor cartofii sa se unga cu ulei, acoperim...Citeste continuarea

Covrigei

Postat de: ana in Dulciuri

Drojdia o dizolvam in lapte caldut.Frecam margarina ,untura si smantana pana devin o pasta omogena apoi incorporam faina,galbenusul de ou,sare drojdia dizolvata si framantam bine. Eu nu am avut...Citeste continuarea

Chec cu bucatele de ciocolata

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Cantitatile  sant pt o tava mica cu diametru  de 20 cm, rotunda Se mixeaza albusurile  cu zaharul pana se face spuma tare apoi se pun uleiul,laptele ,zeama de...Citeste continuarea

Cheesecake cu ciocolata

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Blatul : biscuitii se farama marunt sau se dau prin blender Untul, care este scos de la frigider mai dinainte sa nu fie rece, se amesteca cu biscuitii faramati si lingura de cacao. Se...Citeste continuarea

Ciuperci cu usturoi la gratar

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se curata ciupercile si se scot piciorusele. Piciorusele se toaca sau se taie marunt si se poate face altceva din ele sau le puneti taiate in congelator si le folositi alta data,eu mereu fac...Citeste continuarea

Clatite la metru

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se coc clatitele simple fara zahar,apoi se lasa la racit Dupa ce s-au racit se iau clatitele si se aseaza suprapuse,cate 5-6 bucati (vezi foto>)apoi se pune crema de branza ,sunca ,ardei...Citeste continuarea

Clatite cu inghetata si ciocolata

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Nu am specificat cantitatile deoarece fiacare face in cantitatea dorita(eu fac industrial) Se coc clatitele se lasa la racit apoi se taie feliute de inghetata,(eu am pus din tort de inghetata...Citeste continuarea

Cornuri dospite cu branza sarata

Postat de: diana_k in Prajituri

intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi se adauga amestecand usor dupa fiecare,  untura sau margarina moale, ouale, smantana sau laptele, sarea si la urma...Citeste continuarea

Cum se prepara visinata

Postat de: Ina in Bauturi

Cum se prepara visinata. Visinele se spala si se pun intr-o sticla cu gura larga, iar peste ele se pune zaharul. Se leaga  sticla la gura si se pune la soare 2-3 zile, pana se lasa din...Citeste continuarea

Ciorba de stiuca

Postat de: Ina in Supe/Ciorbe

       Se pune zarzavatul la fiert, in apa cu sare. Cand e gata, adaugam rosiile taiate cubulete  si  turnam borsul fierbinte.  Punem in oala cu grija si...Citeste continuarea

Cadouri gustoase

Postat de: epurasha2bb in Prajituri

Se bate spuma albusul si ase adauga esenta e vanilie,zaharul si paharul de lapte cu cocos si fistic.Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt.Se framanta un aluat pufos, se intinde cu...Citeste continuarea

Chiftelute de legume

Postat de: pana_luminita in Aperitive / Garnituri

Curatam legumele de coaja(dovlecelul , morcovul) si le dam pe razatoare , morcovul pe razatoare mica iar dovlecei pe razatoarea mare. Cartofi fierti ii pasam , ceapa verde si mararul le taiem...Citeste continuarea

Cartofi gratinati

Postat de: ana in Aperitive / Garnituri

Fierbem in apa cu sare cartofii curatati ,dupa care ii asezam intr-o forma unsa cu ulei.Cartofii mai mari ii taiem in 3 sau 4. Branza o dam pe razatoare ,o amestecam cu ouale batute ,cu smantana...Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: ana in Supe/Ciorbe

Curatam si spalam zarzavatul ,si il punem la fiert in 3 l de apa in care punem si pieptul de pui.Cand pieptul e fiert il taiem fasii iar zarzavatul il scoatem .Lasam supa sa se racoreasca 5...Citeste continuarea

Clătite cu Bacon, by Camelia

Postat de: articook in Aperitive / Garnituri

Pune faina si sarea intr-un bol mare si adauga si ouale, dupa care toarna in mijloc aproximativ 50ml lapte si 1 lingura de ulei. Incepe incet sa amesteci din mijloc spre exterior, luand cate...Citeste continuarea

Crap la gratar cu sos bucataras

Postat de: gusti in Crap / Caras

In cinstea ultimei zile de concediu am pus pe gratar un crap, pe care l-am acoperit apoi cu un sos de rosii coapte cu usturoi si i-am asortat o portie de mamaligutza Pestele l-am fript, dar tot...Citeste continuarea

Curry-ul de azi: cu dovlecel

Postat de: Brindusa in Pui

 Incalzeste uleiul intr-o cratita mare (eu folosesc wokul). Pune usturoiul si ghimbirul. Amesteca de 5-6 ori. Adauga ceapa si, la foc mediu- mare , amestecand ca sa nu se...Citeste continuarea

Coltunasi de post cu gem

Postat de: Julie in Mancaruri de post

Amestecam apa cu faina,sarea si zaharul, sa ne iasa un aluat potrivit de moale , pe care il lasam 10-15 minute sa se odihneasca. Intindem o foaie subtire si taiem patrate sau triunghiuri , le...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: Ina in Ciorbe

Prepararea perisoarelor : Amestecam ingredientele cu mana pentru a obtine o pasta de carne uniform condimentata( ceapa o calim putin inainte de adaugarea in compozitia de carne ).  Luam...Citeste continuarea

Chesecake cu capsuni

Postat de: bitza in Torturi

Crusta: biscuiti se pun intr-o punga si se faramiteaza cu sucitorul.Untul se topeste si se pune impreuna cu laptele peste biscuiti si se amesteca bine.Se pune amestecul intr-o forma cu peretii...Citeste continuarea

Clatite cu dovlecei

Postat de: Julie in Aperitive / Garnituri

Dovlecelul se curata de coaja , se rade , se presara cu sare si se scurge foarte bine de zeama. Se bat bine ouale cu sare si un praf de piper, se adauga apa minerala, uleiul si faina. Amestecam...Citeste continuarea

Chec cu ness si cardamom

Postat de: Julie in Prajituri

Batem bine albusurile cu zaharul. Adaugam cacaua, nessul dizolvat in cafea,cardamomul si faina amestecata cu praful de copt. Ungem o tava de chec cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam...Citeste continuarea

Cas de oaie la borcan

Postat de: rocsi_1612 in Conserve

Branza de oaie cautati sa fie scursa foarte bine . daca e cu zer riscati sa se strice,oricum in ziua de azi e la risc cu branza de oi din cauza faptului ca se face cu niste pastile sau nu mai...Citeste continuarea

Chiftelute marinate

Postat de: LALY in Mancaruri cu carne

Se dau prin masina de tocat carnea,ceapa,painea inmuiata in lapte si stoarsa.Se adauga ouale,usturoiul pisat,sare,piper,mararul verde. Se fac bilute care se tavalesc prin faina.Se prajesc in...Citeste continuarea

Covrigei

Postat de: vanilla in Aperitive / Garnituri

Se freaca bine smantana,margarina si untura - like there is not tomorow - si apoi se adauga jumatate din faina. Se face o maia din drojdie, lapte si sare si se adauga peste aluat. Se mai pune si...Citeste continuarea

Cherry Pie

Postat de: vanilla in Dulciuri

Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt si zeama de lamaie. Untul se taie in mici bucatele si se framata bine cu faina. Se adauga si apa. Daca aluatul este prea moale atunci se mai...Citeste continuarea

Cartofi noi acordeon la cuptor

Postat de: Adinacarla in Aperitive / Garnituri

Am curatat cartofii si i-am feliat putin 3/4...felii subtiri. Intre feliutele de cartofi am pus, frunze verzi de ceapa, fasiute de ardei galben si fasiute de rosii. Am condimentat cartofii...Citeste continuarea

Cartofi la capac cu mujdei de...

Postat de: izulika in Pui

Cartofii se curata de coaja se spala si se taie ca pentru cartofi pai.Intr-o tigaie sau tuci se adauga uleiul,apoi cand s-a incins putin se pun si cartofii si se acopera cu un capac.Se amesteca...Citeste continuarea

Ciorba de varza proaspata cu...

Postat de: Sidy in Ciorbe

Scarita se taie in bucati si se pune la fiert in apa cu putina sare.Intre timp curatam morcovul si ceapa si le taiem marunt apoi le introducem in apa in care fierbe scarita.Adaugam pasta de...Citeste continuarea

Cus-cus cu sofran, curry si piept...

Postat de: vero_closca in Paste

Pieptul de pui si spanacul se spala si se usuca cu un servet. Pieptul de pui se taie in 4 si se pune la calit in 1 lingura ulei de masline. Cand este rumenit pe toate partile se adauga frunzele...Citeste continuarea

Compot de visine

Postat de: Julie in Conserve

Procedam ca si la compotul de cirese . Punem in borcanele sterilizate, visinele spalate si fara codite. In fiecare borcan vom pune apoi cate 5 linguri cu zahar . La cirese am pus doar 4, dar...Citeste continuarea

Curcubeu urias - pastrav

Postat de: mihaelar63 in Pastrav

1. pastravul se  curata de intestinese increasta pe ambele partila distanta de un deget  , se spala cu apa si otet , se condimenteaza cu sare si piper.+ ulei de masline . 2.  se...Citeste continuarea

Ceafa afumata (de casa )

Postat de: mihaelar63 in Mezel de casa

ceafa afumata se spala si se pune la fiert cu toate ingredientele  , mai putin boiaua si usturoiul .  este fiarta cand furculita intra usor in carne , cam in 40 min ....Citeste continuarea

Cartofi Duchesse

Postat de: LALY in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii pe care apoi ii taiem cubulete.Intr-o oala punem cartofii la fiert cu un praf de sare. Cand s-au fiert cartofii,se lasa la racit putin.Apoi pasam cartofii printr-o...Citeste continuarea

Cornuri surpriza

Postat de: pusikmea in Aperitive / Garnituri

Pregatim aluatul ca la chifle cu branza Dupa ce am pregatit aluatul si l-am lasat la dospit, taiem 2-3 bucati de coca, pe care le intindem cu mana sub forma de dreptunghi, apoi ungem cu...Citeste continuarea

Chifle cu branza

Postat de: pusikmea in Piine

Pregtim aluatul astfel : Dizolvam drojdia in lapte caldut si o incorporam in faina apoi adaugam celelalte ingrediente, uleiul la sfarsit. Framantam pana se formeaza o coca moale, nu trebuie sa...Citeste continuarea

Chec cu gem de capsuni

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se bat albusurile spuma cu zaharul si vanilia. Galbenusurile s e amesteca cu praful de copt,zeama de lamaie,uleiul si laptele dupa cere se amesteca cu albusurile batute spuma ,dupa care se pune...Citeste continuarea

Cartofi deliciosi

Postat de: housy in Aperitive / Garnituri

- cartofii se spala bine, dar nu se curata - se taie cubulete in 2 sau in 3 - se pun la calin intr-o oala cu capac, in putin ulei de masline - peste ei se presara sare, piper, marar -...Citeste continuarea

Chec in onduleuri

Postat de: housy in Prajituri

- amestecati ingredientele uscate, mai putin zaharul = C1 - galbenusurile le bateti cu uleiul si zaharul = C2 - albusurile batute spuma = C3 - se amesteca C1 cu C2, si se pune nuca rupta...Citeste continuarea

Chifle pufoase cu branza

Postat de: ana in Dulciuri

Aluatul :dizolvam drojdia in lapte caldut si o incorporam in faina apoi adaugam celelalte ingrediente,uleiul la sfarsit.Framantam cam 5 minute o lasam la dospit 30 minute apoi acoperim vasul...Citeste continuarea

Cheese&spinach in foi de placinta...

Postat de: housy in Aperitive / Garnituri

- ceapa se toaca fin si se caleste - peste se pune spanacul si se innabuseste nitel - se da la racit - se adauga branza si se amesteca - intr-un bol se bat ouale, sana, praful de...Citeste continuarea

Copanele cu sos si garnitura de orez

Postat de: Ramonaky in Mancaruri cu carne

Spalam bine copanelele. Intr-o cratita incingem uleiul si punem la calit ceapa taiata marunt.Cand ceapa este gata,adaugam copanelele si lelasam putin la prajit.Punem apoi usturoiul...Citeste continuarea

Cod cu sos meuniere

Postat de: vero_closca in Peste

pestele se curata,se spala si se usuca cu un servet curat si se portioneaza.se presara pestele cu sare si se frige pe gratarul incins. separat,se pun la fiert intr-o craticioara 300 ml apa,se...Citeste continuarea

Carne de vita brezata in legume

Postat de: anisoara in Vita

Se taie carnea in cuburi  de marime normala 2-3 cm , se curata ceapa si legumele, dupa preferinte  puteti folosi  o cantitate mai mare de legume. Legumele se taie in cuburi. Pe...Citeste continuarea

Ciorba de legume cu costita afumata

Postat de: Corina33 in Ciorbe

Costita se taie bucati si se pune intr-o craticioara sa fiarba. Dupa ce a dat in clocot se arunca apa si se pune intr-o oala impreuna cu 3 litri de apa la fiert. Se lasa sa fiarba 15 min....Citeste continuarea

Ciorba taraneasca

Postat de: nadina73 in Ciorbe

Se taie ceafa bucatele si se pune la fiert in apa cu sare si ceapa intreaga,se spumeaza din cand in cand apoi se pun zarzavaturile. Zarzavaturile se curata si se taie cubulete...Citeste continuarea

Cheesecake simplu

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se zdrobesc biscuiti sa fie ca si pesmetul,  apoi se amesteca cu untul si se aseaza intr-o tava rotunda cu pereti detasabili(eu am uns tava cu ulei si am pus folie aluminiu pt siguranta )...Citeste continuarea

Chiftelute

Postat de: mena29 in Aperitive / Garnituri

Tocam carnea (putem sa folosim si carne tocata amestec de vita cu porc),ceapa,usturoiul,frunzele de patrunjel,amestecam totul,portivim de sare si piper adaugam pesmetul si  ouale.Formam...Citeste continuarea

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]