Ciuperci umplute
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneciupercile se curata de codite , se sareaza si se umplu cu materialul de carne tocata. se pun intr-o tava , se decoreaza cu cas afumat , se stropesc cu ulei si de dau 25 min la...Citeste continuarea
Ciorba de fazan
Postat de: misha71 in Supe/CiorbeIn primul rand nu va speriati de timpul mare de pregatire. La mine a durat mult pentru ca minunea inaripata a fiert in 4 ore !!!! (ferice de cei ce au oala sub presiune, insa acu' mi-am jurat in...Citeste continuarea
Cartofi noi la cuptor cu cas de oaie
Postat de: burdulea56 in Aperitive / GarnituriCartofii curatati, spalati, se taie felii, se sareaza se aseaza intr-un vas rezistent pt cuptor, tapetat cu hartie de copt, adaugam uleiul, miscam usor cartofii sa se unga cu ulei, acoperim...Citeste continuarea
Covrigei
Postat de: ana in DulciuriDrojdia o dizolvam in lapte caldut.Frecam margarina ,untura si smantana pana devin o pasta omogena apoi incorporam faina,galbenusul de ou,sare drojdia dizolvata si framantam bine. Eu nu am avut...Citeste continuarea
Chec cu bucatele de ciocolata
Postat de: nadina73 in DulciuriCantitatile sant pt o tava mica cu diametru de 20 cm, rotunda Se mixeaza albusurile cu zaharul pana se face spuma tare apoi se pun uleiul,laptele ,zeama de...Citeste continuarea
Cheesecake cu ciocolata
Postat de: rocsi_1612 in TorturiBlatul : biscuitii se farama marunt sau se dau prin blender Untul, care este scos de la frigider mai dinainte sa nu fie rece, se amesteca cu biscuitii faramati si lingura de cacao. Se...Citeste continuarea
Ciuperci cu usturoi la gratar
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe curata ciupercile si se scot piciorusele. Piciorusele se toaca sau se taie marunt si se poate face altceva din ele sau le puneti taiate in congelator si le folositi alta data,eu mereu fac...Citeste continuarea
Clatite la metru
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe coc clatitele simple fara zahar,apoi se lasa la racit Dupa ce s-au racit se iau clatitele si se aseaza suprapuse,cate 5-6 bucati (vezi foto>)apoi se pune crema de branza ,sunca ,ardei...Citeste continuarea
Clatite cu inghetata si ciocolata
Postat de: nadina73 in DulciuriNu am specificat cantitatile deoarece fiacare face in cantitatea dorita(eu fac industrial) Se coc clatitele se lasa la racit apoi se taie feliute de inghetata,(eu am pus din tort de inghetata...Citeste continuarea
Cornuri dospite cu branza sarata
Postat de: diana_k in Prajituriintr-un castron se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi se adauga amestecand usor dupa fiecare, untura sau margarina moale, ouale, smantana sau laptele, sarea si la urma...Citeste continuarea
Cum se prepara visinata
Postat de: Ina in BauturiCum se prepara visinata. Visinele se spala si se pun intr-o sticla cu gura larga, iar peste ele se pune zaharul. Se leaga sticla la gura si se pune la soare 2-3 zile, pana se lasa din...Citeste continuarea
Ciorba de stiuca
Postat de: Ina in Supe/CiorbeSe pune zarzavatul la fiert, in apa cu sare. Cand e gata, adaugam rosiile taiate cubulete si turnam borsul fierbinte. Punem in oala cu grija si...Citeste continuarea
Cadouri gustoase
Postat de: epurasha2bb in PrajituriSe bate spuma albusul si ase adauga esenta e vanilie,zaharul si paharul de lapte cu cocos si fistic.Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt.Se framanta un aluat pufos, se intinde cu...Citeste continuarea
Chiftelute de legume
Postat de: pana_luminita in Aperitive / GarnituriCuratam legumele de coaja(dovlecelul , morcovul) si le dam pe razatoare , morcovul pe razatoare mica iar dovlecei pe razatoarea mare. Cartofi fierti ii pasam , ceapa verde si mararul le taiem...Citeste continuarea
Cartofi gratinati
Postat de: ana in Aperitive / GarnituriFierbem in apa cu sare cartofii curatati ,dupa care ii asezam intr-o forma unsa cu ulei.Cartofii mai mari ii taiem in 3 sau 4. Branza o dam pe razatoare ,o amestecam cu ouale batute ,cu smantana...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: ana in Supe/CiorbeCuratam si spalam zarzavatul ,si il punem la fiert in 3 l de apa in care punem si pieptul de pui.Cand pieptul e fiert il taiem fasii iar zarzavatul il scoatem .Lasam supa sa se racoreasca 5...Citeste continuarea
Clătite cu Bacon, by Camelia
Postat de: articook in Aperitive / GarnituriPune faina si sarea intr-un bol mare si adauga si ouale, dupa care toarna in mijloc aproximativ 50ml lapte si 1 lingura de ulei. Incepe incet sa amesteci din mijloc spre exterior, luand cate...Citeste continuarea
Crap la gratar cu sos bucataras
Postat de: gusti in Crap / CarasIn cinstea ultimei zile de concediu am pus pe gratar un crap, pe care l-am acoperit apoi cu un sos de rosii coapte cu usturoi si i-am asortat o portie de mamaligutza Pestele l-am fript, dar tot...Citeste continuarea
Curry-ul de azi: cu dovlecel
Postat de: Brindusa in PuiIncalzeste uleiul intr-o cratita mare (eu folosesc wokul). Pune usturoiul si ghimbirul. Amesteca de 5-6 ori. Adauga ceapa si, la foc mediu- mare , amestecand ca sa nu se...Citeste continuarea
Coltunasi de post cu gem
Postat de: Julie in Mancaruri de postAmestecam apa cu faina,sarea si zaharul, sa ne iasa un aluat potrivit de moale , pe care il lasam 10-15 minute sa se odihneasca. Intindem o foaie subtire si taiem patrate sau triunghiuri , le...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: Ina in CiorbePrepararea perisoarelor : Amestecam ingredientele cu mana pentru a obtine o pasta de carne uniform condimentata( ceapa o calim putin inainte de adaugarea in compozitia de carne ). Luam...Citeste continuarea
Chesecake cu capsuni
Postat de: bitza in TorturiCrusta: biscuiti se pun intr-o punga si se faramiteaza cu sucitorul.Untul se topeste si se pune impreuna cu laptele peste biscuiti si se amesteca bine.Se pune amestecul intr-o forma cu peretii...Citeste continuarea
Clatite cu dovlecei
Postat de: Julie in Aperitive / GarnituriDovlecelul se curata de coaja , se rade , se presara cu sare si se scurge foarte bine de zeama. Se bat bine ouale cu sare si un praf de piper, se adauga apa minerala, uleiul si faina. Amestecam...Citeste continuarea
Chec cu ness si cardamom
Postat de: Julie in PrajituriBatem bine albusurile cu zaharul. Adaugam cacaua, nessul dizolvat in cafea,cardamomul si faina amestecata cu praful de copt. Ungem o tava de chec cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam...Citeste continuarea
Cas de oaie la borcan
Postat de: rocsi_1612 in ConserveBranza de oaie cautati sa fie scursa foarte bine . daca e cu zer riscati sa se strice,oricum in ziua de azi e la risc cu branza de oi din cauza faptului ca se face cu niste pastile sau nu mai...Citeste continuarea
Chiftelute marinate
Postat de: LALY in Mancaruri cu carneSe dau prin masina de tocat carnea,ceapa,painea inmuiata in lapte si stoarsa.Se adauga ouale,usturoiul pisat,sare,piper,mararul verde. Se fac bilute care se tavalesc prin faina.Se prajesc in...Citeste continuarea
Covrigei
Postat de: vanilla in Aperitive / GarnituriSe freaca bine smantana,margarina si untura - like there is not tomorow - si apoi se adauga jumatate din faina. Se face o maia din drojdie, lapte si sare si se adauga peste aluat. Se mai pune si...Citeste continuarea
Cherry Pie
Postat de: vanilla in DulciuriIntr-un bol se amesteca faina cu praful de copt si zeama de lamaie. Untul se taie in mici bucatele si se framata bine cu faina. Se adauga si apa. Daca aluatul este prea moale atunci se mai...Citeste continuarea
Cartofi noi acordeon la cuptor
Postat de: Adinacarla in Aperitive / GarnituriAm curatat cartofii si i-am feliat putin 3/4...felii subtiri. Intre feliutele de cartofi am pus, frunze verzi de ceapa, fasiute de ardei galben si fasiute de rosii. Am condimentat cartofii...Citeste continuarea
Cartofi la capac cu mujdei de...
Postat de: izulika in PuiCartofii se curata de coaja se spala si se taie ca pentru cartofi pai.Intr-o tigaie sau tuci se adauga uleiul,apoi cand s-a incins putin se pun si cartofii si se acopera cu un capac.Se amesteca...Citeste continuarea
Ciorba de varza proaspata cu...
Postat de: Sidy in CiorbeScarita se taie in bucati si se pune la fiert in apa cu putina sare.Intre timp curatam morcovul si ceapa si le taiem marunt apoi le introducem in apa in care fierbe scarita.Adaugam pasta de...Citeste continuarea
Cus-cus cu sofran, curry si piept...
Postat de: vero_closca in PastePieptul de pui si spanacul se spala si se usuca cu un servet. Pieptul de pui se taie in 4 si se pune la calit in 1 lingura ulei de masline. Cand este rumenit pe toate partile se adauga frunzele...Citeste continuarea
Compot de visine
Postat de: Julie in ConserveProcedam ca si la compotul de cirese . Punem in borcanele sterilizate, visinele spalate si fara codite. In fiecare borcan vom pune apoi cate 5 linguri cu zahar . La cirese am pus doar 4, dar...Citeste continuarea
Curcubeu urias - pastrav
Postat de: mihaelar63 in Pastrav1. pastravul se curata de intestinese increasta pe ambele partila distanta de un deget , se spala cu apa si otet , se condimenteaza cu sare si piper.+ ulei de masline . 2. se...Citeste continuarea
Ceafa afumata (de casa )
Postat de: mihaelar63 in Mezel de casaceafa afumata se spala si se pune la fiert cu toate ingredientele , mai putin boiaua si usturoiul . este fiarta cand furculita intra usor in carne , cam in 40 min ....Citeste continuarea
Cartofi Duchesse
Postat de: LALY in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii pe care apoi ii taiem cubulete.Intr-o oala punem cartofii la fiert cu un praf de sare. Cand s-au fiert cartofii,se lasa la racit putin.Apoi pasam cartofii printr-o...Citeste continuarea
Cornuri surpriza
Postat de: pusikmea in Aperitive / GarnituriPregatim aluatul ca la chifle cu branza Dupa ce am pregatit aluatul si l-am lasat la dospit, taiem 2-3 bucati de coca, pe care le intindem cu mana sub forma de dreptunghi, apoi ungem cu...Citeste continuarea
Chifle cu branza
Postat de: pusikmea in PiinePregtim aluatul astfel : Dizolvam drojdia in lapte caldut si o incorporam in faina apoi adaugam celelalte ingrediente, uleiul la sfarsit. Framantam pana se formeaza o coca moale, nu trebuie sa...Citeste continuarea
Chec cu gem de capsuni
Postat de: nadina73 in DulciuriSe bat albusurile spuma cu zaharul si vanilia. Galbenusurile s e amesteca cu praful de copt,zeama de lamaie,uleiul si laptele dupa cere se amesteca cu albusurile batute spuma ,dupa care se pune...Citeste continuarea
Cartofi deliciosi
Postat de: housy in Aperitive / Garnituri- cartofii se spala bine, dar nu se curata - se taie cubulete in 2 sau in 3 - se pun la calin intr-o oala cu capac, in putin ulei de masline - peste ei se presara sare, piper, marar -...Citeste continuarea
Chec in onduleuri
Postat de: housy in Prajituri- amestecati ingredientele uscate, mai putin zaharul = C1 - galbenusurile le bateti cu uleiul si zaharul = C2 - albusurile batute spuma = C3 - se amesteca C1 cu C2, si se pune nuca rupta...Citeste continuarea
Chifle pufoase cu branza
Postat de: ana in DulciuriAluatul :dizolvam drojdia in lapte caldut si o incorporam in faina apoi adaugam celelalte ingrediente,uleiul la sfarsit.Framantam cam 5 minute o lasam la dospit 30 minute apoi acoperim vasul...Citeste continuarea
Cheese&spinach in foi de placinta...
Postat de: housy in Aperitive / Garnituri- ceapa se toaca fin si se caleste - peste se pune spanacul si se innabuseste nitel - se da la racit - se adauga branza si se amesteca - intr-un bol se bat ouale, sana, praful de...Citeste continuarea
Copanele cu sos si garnitura de orez
Postat de: Ramonaky in Mancaruri cu carneSpalam bine copanelele. Intr-o cratita incingem uleiul si punem la calit ceapa taiata marunt.Cand ceapa este gata,adaugam copanelele si lelasam putin la prajit.Punem apoi usturoiul...Citeste continuarea
Cod cu sos meuniere
Postat de: vero_closca in Pestepestele se curata,se spala si se usuca cu un servet curat si se portioneaza.se presara pestele cu sare si se frige pe gratarul incins. separat,se pun la fiert intr-o craticioara 300 ml apa,se...Citeste continuarea
Carne de vita brezata in legume
Postat de: anisoara in VitaSe taie carnea in cuburi de marime normala 2-3 cm , se curata ceapa si legumele, dupa preferinte puteti folosi o cantitate mai mare de legume. Legumele se taie in cuburi. Pe...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu costita afumata
Postat de: Corina33 in CiorbeCostita se taie bucati si se pune intr-o craticioara sa fiarba. Dupa ce a dat in clocot se arunca apa si se pune intr-o oala impreuna cu 3 litri de apa la fiert. Se lasa sa fiarba 15 min....Citeste continuarea
Ciorba taraneasca
Postat de: nadina73 in CiorbeSe taie ceafa bucatele si se pune la fiert in apa cu sare si ceapa intreaga,se spumeaza din cand in cand apoi se pun zarzavaturile. Zarzavaturile se curata si se taie cubulete...Citeste continuarea
Cheesecake simplu
Postat de: nadina73 in DulciuriSe zdrobesc biscuiti sa fie ca si pesmetul, apoi se amesteca cu untul si se aseaza intr-o tava rotunda cu pereti detasabili(eu am uns tava cu ulei si am pus folie aluminiu pt siguranta )...Citeste continuarea
Chiftelute
Postat de: mena29 in Aperitive / GarnituriTocam carnea (putem sa folosim si carne tocata amestec de vita cu porc),ceapa,usturoiul,frunzele de patrunjel,amestecam totul,portivim de sare si piper adaugam pesmetul si ouale.Formam...Citeste continuarea