Capsuni trase in ciocolata
Postat de: Oana in DulciuriCiocolata se pune in doua boluri si se topeste rapid la microunde, 30 de secunde. Capsunile se spala si apoi se pun pe un servet de hartie sa se usuce bine. Se tavalesc prin ciocolata si se...Citeste continuarea
Crap in crusta aromata la cuptor
Postat de: miha in Crap / CarasPestele curatat se sareaza, pipereaza, condimenteaza cu tarhon (sau orice alte ierburi va plac) si se pune intr-un vas.Deasupra se stoarce lamaia, se stropeste cu putin ulei de masline si se lasa...Citeste continuarea
Cartofi condimentati la cuptor
Postat de: miha in Mancaruri de postCartofii curatati se sareaza,se pipereaza dupa gust.Deasupra se toarna cateva linguri de ulei de masline si se aseaza cateii de usturoi necuratati.Se dau la cuptor pentru 20 de minute, la 200 de...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu sos de ciuperci
Postat de: Roda in Porc1.Se freaca cotletele de porc cu un amestec facut din boia de ardei, sare, piper, usturoi pudra si busuioc uscat, apoi se frig in ulei fierbinte cca. 10 minute pana se rumenesc. Se...Citeste continuarea
Ciorba de stevie
Postat de: Bunica in CiorbePui la fiert un litru de apa. Se spala stevia, se curata de nervura groasa din mijloc si se da in doua-trei clocote. Se strecoara stevia si se lasa in strecuratoare la racit. Apa in care a...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: Oana in CiorbeDaaa, vreo 5 ore dureaza pana e gata ciorba, rasolul de vita trebuie sa fie foarte moale, la fel si burta. Mai inati spalam bine, cu apa rece, rasolul, il dam intr-un fiert pana iese spuma si...Citeste continuarea
Cheesecake cu ciocolata
Postat de: miha in DulciuriPesmetul de biscuiti se amesteca impreuna cu zaharul,cacaoa si nuca macinata.Se adauga untul topit si racit si se omogenizeaza. Compozitia rezultata se pune intr-o forma de tort detasabila si se...Citeste continuarea
Cornuri
Postat de: yammy in Prajituri-drojdia se pune intr-un bol, peste ea o lingurita de zahar si umpic de lapte caldut, se lasa 15 min sa se umfle -se pun toate ingredientele intr-un castron (poza 1) -se framanta bine, bine (poza...Citeste continuarea
Ciocolata de casa
Postat de: miha in DulciuriSe fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul. Se trage de-o parte si se adauga untul si se amesteca pana se topeste,apoi cacaoa. Se cerne apoi laptele praf si se omogenizeaza. Se adauga...Citeste continuarea
Carne ascunsa "pod shuboi"
Postat de: luminita20_2006 in PuiPentru a prepara aceasta specialitate va trebuie fie 2 piepti de pui sau carne de orice fel, insa sa fie fara os. Se vor taia carnea si cartofii pai, apoi vor fi condimentate separat, ceapa...Citeste continuarea
Chec cu suc de portocale
Postat de: Oana in PrajituriSe amesteca cu mixerul uleiul, sucul de portocale, galbenusurile si un pahar cu zahar. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Separat se bat albusurile spuma cu jumatatea de pahar...Citeste continuarea
Clatite cu somon
Postat de: Roda in Somon1.Se "coace" somonul 15 minute la abur.Apoi, se taie cubulete. 2.Se curata spanacul, se spala si se scurge .Se spala si frunzulitele de busuioc. 3.Se pun 60g. unt intr-o tigaie .Se...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: Oana in CiorbePerisoarele se pot face cu carne de porc si vita, de pui sau de curcan. Eu am facut un amestec de vitel si pui. Si acum sa facem ciorbita! Legumele pentru ciorba se curata, se spala si se taie...Citeste continuarea
Ciorba de pui a la grec
Postat de: Oana in CiorbePulpele de pui le spalam si le punem intregi la fiert, cu tot cu piele. Apoi aruncam in oala si morcovii curatati intregi si jumatate de telina tot bucata intreaga. Intre timp tocam ardeiul gras,...Citeste continuarea
Choux a la creme cu vanilie si...
Postat de: Oana in PrajituriCel mai rapid le-am facut cu crema de la Dr. Oetker, Creme Ole. Asta ca sa mai scutim din timpul petrecut in bucatarie si vasele ce trebuie spalate dupa :) Punem la fiert apa, uleiul si sarea,...Citeste continuarea
Ciulama cu ciuperci si pui
Postat de: Oana in Mancare copiiCarnea o spalam si o punem la fiert impreuna cu morcovul intreg. Cand sunt pe jumatate fierte adaugam si ciupercile. Daca folositi ciuperci proaspete, ele trebuie curatate si taiate feliute....Citeste continuarea
Ciulama cu perisoare de pui
Postat de: Oana in PuiPieptul de pui se toaca la robot si se amesteca apoi cu o ceapa mica, tocata marunt, putin morcov ras, un ou, marar tocat, sare si piper. Se pune morcovul intreg la fiert, intr-o oala mai mare,...Citeste continuarea
Curcan cu legume la cuptor- de la 7...
Postat de: Oana in Mancare copiiCarnea de curcan o spalam si o punem la fiert in putina apa. Cand clocoteste, aruncam apa cu spuma si spalam carnea cu apa rece. Apoi o punem la fiert in apa curata. Cand carnea este gata oparim...Citeste continuarea
Corabioare cu sunca si cascaval
Postat de: Oana in Mancare copiiFeliile de paine toast le taiem in forma de triunghi, sunca presata (sau de pui) si feliile de cascaval la fel si mai avem nevoie de cateva bucatele de ardei gras rosu. Asezam sunca pe painica si...Citeste continuarea
Concurs “Salata celebra”:...
Postat de: Bucataras in SalateSalata verde se spala frunza cu frunza, in jet de apa rece. La fel si restul legumelor. Se taie sau se rupe in bucati, dupa preferinte. Eu prefer sa o toc. Ridichiile, ceapa, castravetii si...Citeste continuarea
Ciorba de curcan cu zeama de varza
Postat de: Oana in CiorbeMaruntaiele de ciorba le-am oparit cu apa fierbinte, le-am lasat putin pe foc pana a iesit toata spuma si apoi le-am spalat cu apa rece si le-am pus la fiert. Si au fiert…si au...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu fidea
Postat de: Oana in CiorbeIata cum am preparat aceasta reteta de Ciorba de pui : Aripioare de pui le-am curatat, spalat si oparit cu apa fiarta, apoi le-am lasat pe foc pana a iesit spuma din carne. Am spalat...Citeste continuarea
Concurs “Salata celebra”:...
Postat de: Bucataras in SalatePrefer sa folosesc conserve de ton in suc propriu in detrimentul celor in ulei. Pastele fusilli sunt in trei culori: verde de la spanac, rosii de la pasta de rosii si albe de la faina de grau....Citeste continuarea
Cascaval DeSenvis pane
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriFeliile de cascaval se taie mai grosute si se pun pe o farfurie, in congelator, 10 minute, pana se intaresc putin. Astfel, nu sa va imprastia in timpul prajirii. Se amesteca mai intai ouale cu...Citeste continuarea
Creier pane
Postat de: Oana in PorcCreierul se curata de piele sub jet de apa, apoi se usuca pe un prosop de hartie. Cine doreste il poate opari inainte in apa clocotita cu sare si putin otet. Apoi se taie feliute subtri....Citeste continuarea
Cozonac
Postat de: gusti in DulciuriIntr-un castron mare mare cernem faina de doua ori sa fie mai pufoasa. Incalzim laptele in care dizolvam zaharul si vanilia. Pregatim apoi maiaua din drojdie cu putina faina si cateva linguri...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta a la Radu...
Postat de: gusti in CiorbeSe taie gitul si restul carnii in bucati potrivite polonicului. Se taie marunt zarzavatul (morcovii, pastirnacul, telina si ceapa). Se pun ceapa si zarzavatul la fiert in 3 litri de apa rece...Citeste continuarea
Ciorba de verdeturi
Postat de: gusti in CiorbeCuratam frunzele verdeturilor si legumele, apoi le spalam. Fierbem 2 litri de apa, oparim verdeturile si pastram apa. Tocam cubulete ceapa, morcovul, telina, le calim in 2 linguri ulei de masline...Citeste continuarea
Cufarul cu surprize si floarea...
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriSe framanta un aluat din faina, drojdie, ulei de masline, sare si apa si se lasa la dospit o ora. Se rup din aluat 2 bucatele. Una dintre ele se framanta bine cu boia, iar cealalta cu praf de...Citeste continuarea
Chec cu banane si migdale
Postat de: Bucataras in PrajituriIncalzim cuptorul la 160 C. Pregatim tava, preferabil din teflon sa nu se prinda prajitura sau o tapetam cu hartie de copt.Amestecam bananele, ouale batute, untul, iaurtul si zaharul pana se...Citeste continuarea
Chiftelute din carne de pui
Postat de: Bucataras in PuiSe da prin masina de tocat pieptul de pui, cepele, morocvul. Se toaca marunt verdeata, dupa care se amesteca toate ingredientele. Se potriveste de sare. Se pune uleiul la incins, iar...Citeste continuarea
Chec cu cacao
Postat de: Bucataras in PrajituriAlbusurile se freaca cu zaharul, adaugat treptat, pana devin foarte tari, iar galbenusurile cu ulei. Apoi se amesteca toate ingredientele, adaugate treptat. Se toarna jumatate de compozitie in 2...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: Valentina in DulciuriSe topeste zaharul intr-o cratita, dupa care se tapeteaza peretii cam 3/4 din inaltimea cratitei. Se lasa cratita sa se raceasca. Se pune laptele la fiert...Citeste continuarea
Chec alb/negru
Postat de: Bucataras in PrajituriSe freaca galbenusurile cu zaharul, dupa care incet punem uleiul si apa. Albusul dupa ce a fost batut cu zaharul il punem in aluat cu faina. Aluatul se imparte in 2 parti : una ramane asa, alba,...Citeste continuarea
Chiftelute
Postat de: Oana in PuiPentru chiftelutele de pui amestec piept si pulpe, sa nu fie prea fade. Carnea o toc intotdeauna la robot. Eu am invatat sa fac chiftelute de la mama, intotdeauna le fac cu legume si sunt mult mai...Citeste continuarea
Cannelloni con carne
Postat de: Bucataras in CannelloniSe pun ceapa si usturoiul la calit in ulei de masline, apoi, cind s-au inmuiat, carnea si amestecam. Adaugam supa de legume, condimentam si lasam sa fiarba la foc potrivit....Citeste continuarea
Chiftelute cu ciuperci
Postat de: Bucataras in Mancaruri de postSe curata legumele si se spala. Ciupecile, feliile de paine inmuiate in apa in prealabil se dau prin masina de tocat, se toaca ceapa si usturoiul marunt, morcovul si cartoful se dau prin...Citeste continuarea
Cotlete la tigaie a la Adela
Postat de: Bucataras in PorcAmestecam mustarul, mierea, otetul uleiul, cimbru, sare si ulei, ungem bucatile de carne si le lasam la marinat vreo 2 ore. Incingem tigaia, punem untul sa sfaraie, punem bucatile marinate, le...Citeste continuarea
Crema delicioasa de somon a la...
Postat de: anisoara in SomonSe amesteca laptele cu 100 ml de smintina sau o cutie de iaurt natural si se pune la fiert. Se lasa laptele sa ajunga pina la fierbere ( nu se da in clocot) si se ia de pe foc. Se adauga o lingura...Citeste continuarea
Cuibusor de pasarele a la Ludmila
Postat de: Bucataras in SpaghetePrepararea se poate imparti in 2 etape. In prima etapa – pipotele de pasare le spalam si le curatam. Morcovul il dam prin razatoare ,ceapa o taiem in semiluna si impreuna cu ciupercile...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: Irina in Aperitive / GarnituriCiupercile se spala, li se rup coditele si se curata de pielita. Coditele si doua ciupercute se toaca marunt si se inabusa in unt intr-o tigaie, impreuna cu usturoiul. Se adauga sare si piper dupa...Citeste continuarea
Cheesecake marmorat a la Simona...
Postat de: Bucataras in PrajituriBatem ouale, adaugam 600 g din crema de branza, 100 g din smantana , zaharul, vanilia si omogenizam bine . Adaugam crema alba de branza peste blatul de biscuiti, nivelam cu o lingura. Din...Citeste continuarea
Conopida la cuptor
Postat de: Irina in Aperitive / GarnituriSe desface conopida in buchetele si se pune la fiert cu un praf de sare. Mie imi place sa ramana crocanta. Se tapeteaza un vas cu unt si pesmet, se pune un strat de conopida, unul de pesmet, unul...Citeste continuarea
Ciorba de ciuperci pleurotus
Postat de: Raluca in CiorbeIn primul rand trebuie sa-i dau cezarului ce-i al cezarului, si sa spun ca reteta ii apartine unei bune prietene (Corina :-)) Aceasta ciorba seamana foarte mult cu ciorba de burta (cand am...Citeste continuarea
Chifle aromate
Postat de: Sabina in PiineFacem o gropita in mijlocul fainii si punem drojdia topita in putin lapte, mierea, rozmarinul si uleiul de masline. Adaugam treptat laptele caldut si framantam. Obtinem un aluat pe care il lasam...Citeste continuarea
Cozonac pufos si gustos la masina...
Postat de: Ioana in DulciuriIngredientele se pun in masina de paine in aceasta ordine, la programul de aluat (care presupune framantat vreo 25 de minute si dospit o ora). Dupa ce a dospit, aluatul se imparte in...Citeste continuarea
Ciocanele de pui la cuptor si...
Postat de: Oana in Mancare copiiAm pus ciocanelele de pui intr-un vas de iena, le-am condimentat, am pus un pahar cu apa si am bagat vasul acoperit la cuptor. Intre timp am fiert in coaja cartofii, iar cand au fost gata...Citeste continuarea
Crap la cuptor
Postat de: Irina in Crap / CarasAm crestat crapii si i-am asezat in tava. Am pus deasupra ceapa taiata, usturoiul, ardeii capia, ardeiul iute, foile de dafin si rondele de rosii. In plus am mai adaugat fasii de...Citeste continuarea
Cornulete insiropate
Postat de: Bucataras in PrajituriAluatul se lasa 1 ora la dospit. In jumatate de coca se poate pune cacao. Dupa ce s-au copt, cornuletele se scufunda o data in siropul fierbinte, dupa care se tavalesc prin nuca (zahar, nuca de...Citeste continuarea