A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Coronita de legume cu pui

Postat de: miha in Pui

Cantitatile le potriviti in functie de marimea tavii in care veti prepara coronita. In mijlocul vasului se pune capatana de usturoi curatata doar de invelisul exterior si putin desfacuta. De...Citeste continuarea

Clatite brasovene gratinate

Postat de: Oana in Pui

Am pregatit mai intai umplutura. Ceapa se taie cubulete si se caleste in putin ulei de masline, apoi se adauga ciupercile taiate feliute (bineinteles curatate si spalate) si se lasa pe foc pana...Citeste continuarea

Compot de prune

Postat de: Bunica in Sirop / Compot

Se aleg prunele sa fie sanatoase, se spala si se pun in borcane . Prunele pot fi puse intregi sau rupte in jumatati . In fiecare borcan se pun 3 linguri de zahar, apoi se completeaza cu apa...Citeste continuarea

Clatite brasovene

Postat de: Gudinde in Pui

Pt realizarea clatitelor se amesteca componentele, se lasa minim 30-40 min. la rece si apoi se coc clatitele. Cat timp compozitia de clatite sta la frigider, se prepara umplutura....Citeste continuarea

Ciorba de fasole si costite taranesti

Postat de: Sabina in Ciorbe

Punem cu o seara inainte fasolea sa se inmoaie intr-un vas cu apa (Atentie fasolea se alege si se spala). Punem boabele de fasole la fiert in apa cu sare, dupa vreo 40 de minute schimbam apa si...Citeste continuarea

Ciorba de peste

Postat de: Bunica in Supe/Ciorbe

Se spala zarzavaturile, se toaca marunt sau la blender si se pun la fiert. Cand zarzavatul este fiert se adauga orezul. Cand orezul este fiert se adauga   rosiile blenduite (maruntite...Citeste continuarea

Ciorba de aripioare de curcan

Postat de: ramo_cata in Ciorbe

Am taiat aripioarele in 3-4 bucatele,le-am spalat,le-am pus la foc si le-am lasat sa clocoteasca cam 30 minute dupa care am adaugat toate legumele mentionate mai sus...le-am lasat sa fiarba...Citeste continuarea

Crochete de pasare

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Carnea se fierbe in apa cu sare.Se lasa la racit apoi se da prin masina de tocat.Se adauga felia de paine,un ou,sare,piper si patrunjel. Se omogenizeaza si cu mana umeda se modeleaza...Citeste continuarea

Crochete de peste cu legume

Postat de: Oana in Salau

Pestele se spala si se pune la fiert, cam 3 minute dupa ce incepe sa clocoteasca. Se clateste apoi bine de spuma si se lasa la racit. Se alege carnea de pe oase, apoi se amesteca cu morcovul,...Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare de peste

Postat de: Oana in Ciorbe

Pestele se spala bine si se pune la fiert intreg, cam 3 minute dupa ce incepe sa clocoteasca. Se scurge de apa, se spala cu apa rece si se lasa la racit. Apoi se alege carnea cu mare grija de pe...Citeste continuarea

Cotlet de rechin cu cartofi la cuptor

Postat de: ala_oancea in Peste

Se aseaza cotletele in tava, se stopesc cu zeama de lamaie, se condimenteaza, se aseaza deasupra ceapa verde si mararul tocat si se stopesc cu ulei de masline. Intr-o alta tava se aseaza...Citeste continuarea

Cosulete de parmezan

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Parmezanul il maruntim la robot.Sau se poate da pe razatoarea cu ochiuri mici,pentru o textura mai fina. Tigaia in care vom topi parmezanul se unge cu foarte putin ulei de masline si se pune la...Citeste continuarea

Cafea interactiva

Postat de: Bucataras in Cafea

Se pune apa in ibric, apoi pliculetul de zahar vanilat si scortisoara. Se pune ibricul la foc moderat. Cind apa da in clocot, se adauga cele 3 linguri de cafea (nici rase, nici cu virf). Se...Citeste continuarea

Cubulete cu caramel

Postat de: miha in Prajituri

Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul,un praf de sare si nuca macinata. Se adauga untul moale si oul. Se framanta un aluat destul de moale si lipicios,care se pune in folie si se da la...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu sunca presata

Postat de: alexa0105 in Porc

Cartofii se taie rondele si se pun in tava cu putin ulei, se baga 15 minute la cuptor. Intre timp sunca se taie fideluta, ceapa si usturoiul se toaca marunt. Sunca presata, laptele,...Citeste continuarea

Conopida cu copanele de pui

Postat de: ANCA in Pui

Conopida se desface in buchetele, se spala sub jet de apa rece, apoi se pune la fiert in apa cu sare, circa 5 minute. Nu trebuie sa se fiarba de tot, ci doar putin, cat sa intre furculita in ea....Citeste continuarea

Chec pufos ca la mama acasa

Postat de: rivka in Prajituri

Se separa albusurile de galbenusuri. Cele 3 albusuri se bat spuma. Cele 3 galbenusuri se freaca cu 300 grame zahar, aprox 100 ml ulei de floarea soarelui, 1 ceasca lapte,300 grame faina si...Citeste continuarea

Clatite clasice cu gem si pasta de...

Postat de: rivka in Prajituri

Din faina cu sare, oua, ulei si lapte se prepara coca pentru clatite mestecandu-se continuu cu un tel sa nu se faca cocoloase. Aluatul se da cca 35 minute la frigider. Se prajesc clatitele...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor

Postat de: crisad in Aperitive / Garnituri

cartofii se fierb in coaja se lasa sa se raceasca iar apoi se taie in cuburi potrivite ca marime intr-o tava se aseaza un strat de cartofi apoi branza data pe razatoare,  condimente apoi...Citeste continuarea

Cuiburi cu nuca si scortisoara

Postat de: miha in Prajituri

Facem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 100 ml lapte caldut,pe care o lasam la crescut pana apar gaurele la suprafata. Punem maiaua in cuva masinii de paine,adaugam peste...Citeste continuarea

Crap prajit

Postat de: miha in Crap / Caras

Fileurile de crap se taie bucati,se sareaza si se pipereaza. Malaiul il punem pe o farfurie intinsa,apoi fiecare bucata de carne o acoperim cu faina,din abundenta. Se prajesc in uleiul bine...Citeste continuarea

CIUPERCUTE PANE CU SOS

Postat de: ionix in Aperitive / Garnituri

  Se curata ciupersile de coaja, se spala bine si se pun la apa clocotita. Se lasa pana se inmoaie un pic apoi se scot, se sareaza si se lasa la racit.   Se bat ouale...Citeste continuarea

Carne de porc cu cascaval si ceapa,...

Postat de: Lena in Mancaruri cu carne

1 . Cotletul de porc se taie felii si se portioneaza in bucati medii. 2. Carnea se bate bine cu ciocanelul. 3. Se unge o tava de cuptor cu ulei, in care se pun bucatile de carne una...Citeste continuarea

Castraveti murati la borcan

Postat de: Lena in Muraturi

1 . Spalati bine borcanele si le scurgeti de apa. 2 . Spalati si curatati restul de legume si mirodenii. In fiecare borcan puneti cate 2-3 bete de marar, 3 catei de usturoi, jumatate de...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi ardeleneasca

Postat de: iulisigeo in Supe/Ciorbe

Se taie mocovii (jumati de rondele), se pune ceapa intreaga (la sfarsit se scoate afara), iar ardeiul tot asa bucati mari, ca sa poata fi scos din ciorba afara. Se pun morcovii, ceapa si...Citeste continuarea

Chec simplu

Postat de: luminita20_2006 in Dulciuri

In primul rand toate componentele trecuie sa fie la temperatura camerei. Se separa galbenusurile de albus, Galbenusurile se amesteca cu 200 gr de zahar si marcarina pana ce devine o compozitier...Citeste continuarea

Cocktail surpriza

Postat de: klausenburger in Cocktail

1. pune pulpa de pepene verde intr-un mixer si transform-o intr-un piure, apoi pune piureul la rece pentru 30 de minte; 2. amesteca apa si zaharul pe foc mic pana se topeste zaharul apoi adauga...Citeste continuarea

Chilli con carne

Postat de: rivka in Vita

Ceapa tocata marunt impreuna cu usturoiul tocat marunt , ardeii tocati destul de grof si carnea tocata,sare, piper, se calesc impreuna pe foc cu putin ulei de masline(sau de floarea soarelui)...Citeste continuarea

Crochete de pui

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Pieptul de pui se toaca impreuna cu 1 ou,faina,usturoi,nucsoara,sare si piper. Cu mainile umede se formeaza bastonase din aceasta compozitie. Bastonasele le trecem prin oul batut cu putina...Citeste continuarea

Challe sau Paine impletita

Postat de: rivka in Piine

Se aseaza ingredientele pe rand intr-un castron de bucatarie, faina, ouale ,sarea, zaharul,putin ulei, drojdia si apa calduta si se amesteca cu mana pana se desprinde aluatul de pe vas. Se...Citeste continuarea

Cannelloni cu carne de pasare

Postat de: miha in Cannelloni

Mai intai preparam sosul. Punem sucul de rosii la fiert cu sare,piper,1 lingurita de busuioc,1/2 lingurita zahar si 3 catei de usturoi taiati in bucati sau tocati marunt,dupa preferinta.Se fierbe...Citeste continuarea

Cheesecake clasic

Postat de: Anamaria7 in Prajituri

Cuptorul se preincalzeste la 170 C. O forma rotunda de tort de 20cm se tapeteaza cu unt si faina. Biscuitii se amesteca impreuna cu nuca, scortisoara si untul topit, apoi se folosesc la tapetat...Citeste continuarea

Cocotort :))

Postat de: Anamaria7 in Torturi

Preincalziti cuptorul la 180 C. Amestecati bine faina cu zaharul pudra si praful de copt. Bateti albusurile spuma cu praful de sare pe viteza medie pana cand se intareste, apoi adaugati zaharul...Citeste continuarea

Cuiburi de viespi

Postat de: Anamaria7 in Dulciuri

Se pun in MP in ordinea urmatoare ingredientele: lichidele (lapte, ulei, esenta de rom, galbenusuri), apoi faina, sarea, zaharul si coaja de lamaie. Se framanta timp de 20 de minute si se lasa la...Citeste continuarea

Cartofi picanti la cuptor

Postat de: miha in Mancaruri de post

Cartofii curatati si taiati in sferturi,se aseaza intr-o tava teflonata. Se presara cu sare,piper,cimbru si rozmarin,dupa preferinta. Repartizam si pesmetul si stropim cu ulei. Amestecam...Citeste continuarea

Castraveciori murati

Postat de: karmen in Muraturi

Castravetii se spala si se curata hreanul. Se aseaza in borcan: hrean, frunze de telina, si castravetii. Se pune apa la fiert impreuna, cu otetul, piper boabe, boabe mustar si sarea.Dupa ce apa a...Citeste continuarea

Choix-uri cu crema de vanilie

Postat de: miha in Prajituri

Choix-urile le-am preparat dupa reteta de eclere . Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata deodata si amestecam energic cu un tel,pana se...Citeste continuarea

Coronita sarata

Postat de: leoflori in Aperitive / Garnituri

Se amesteca ingredientele pt. aluat si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Apoi se intinde foaie de forma unui dreptunghi, se unge cu unt topit, se aseaza feliile de kaiser, sunca...Citeste continuarea

Concurs "Amintiri din copilarie"...

Postat de: ageamanu in Aperitive / Garnituri

Se prepara o mamaliga tare. Slanina se taie cubulete mici si se pune intr-o tigaie sa se prajasca. Sunt gata cand sunt crocante si toata grasimea din ele s-a topit. Branza se farama bine cu o...Citeste continuarea

Cum se face sucul de rosii

Postat de: Oana in Bulion

Cum se face sucul de rosii. Rosiile se spala bine si se dau prin masina de tocat cu sita, sa ramana sucul pur de rosii, cu pulpa, fara nici o samanta sau coaja. Daca nu aveti o masina speciala de...Citeste continuarea

Clatite pufoase retetaq

Postat de: miha in Dulciuri

Intr-un vas se amesteca laptele batut cu ouale,untul, vanilia si zaharul. Intr-un alt vas se amesteca faina cu sare, bicarbonat si praf de copt. Se toarna amestecul lichid in cel uscat,...Citeste continuarea

Chiftelute

Postat de: meosiris in Aperitive / Garnituri

-Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei,apoi se amesteca bine cu celelalte ingrediente, cu usturoiul pisat si patrunjelul verde tocat marunt. -Se formeaza chiftelutele si se prajesc in...Citeste continuarea

Chiftelute de dovlecel si branza

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Dovlecelul si cartoful se curata si se dau pe razatoarea mica. Apoi se scurg bine de tot de zeama lasata. Se amesteca apoi cu usturoiul dat prin rarzatoare, branza telemea razuita si ea, oul,...Citeste continuarea

Clatite cu dulceata

Postat de: miha in Dulciuri

Faina se amesteca cu laptele caldut si apa minerala,sa iasa o compozitie ca o smantana.Se adauga zahar,galbenusurile,uleiul si se mixeaza bine.La sfarsit,incorporam si albusurile batute spuma cu...Citeste continuarea

Ciulama de pasare

Postat de: miha in Pui

Se pune carnea la fiert cu zarzavat si sare. Cand este aproape gata,se strecoara supa,iar zarzavatul il mixam,dupa care il suspendam in supa. Faina o amestecam cu smantana si o "desfacem"...Citeste continuarea

Caneloni cu pui si spanac

Postat de: sandytza in Pui

  Se prepara clatitele Se amesteca toate ingredientele si se prajesc in tigaie ca si clatitele normale.   Se prepara umplutura Se taie ceapa  si se pune la...Citeste continuarea

Ciuperci sote

Postat de: meosiris in Aperitive / Garnituri

  -Ciupercile se curata si se taie in patru...  -...intr-o oala se pune apa la fiert si se oparesc cateva minute ciupercile. -Se lasa la scurs. -Punem untul pe foc sa se...Citeste continuarea

Creveti cu sos de rosii si branza feta

Postat de: anaiordan in Fructe de mare

In primul rand eu am folosit exact 28 creveti, sub un kilogram, am fost 7 persoane la masa si am pus 4 creveti de persoana. Am fosta atat de calculata pentru ca alaturi de acest fel de mancare am...Citeste continuarea

Chocolate coco

Postat de: meosiris in Cocktail

Se agita puternic intr-un shaker cuburile de gheata, zeama de lamaie si si siropul de ciocolata,Malibu si romul.Marginea paharului se orneaza cu nuca de cocos si bautura se toarna in pahar. Citeste continuarea

Cornuri de brutar

Postat de: meosiris in Piine

-Drojdia se amesteca cu zaharul si putina apa calduta din cei 300ml. -Se amesteca apoi si celelalte ingrediente si se framanta un aluat care se lasa la crescut 30min-1 ora. -Dupa ce a crescut...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

ieri la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]