Cartofi copti cu usturoi
Postat de: meosiris in Aperitive / Garnituri-Am curatat cartofii,i-am spalat si taiat cubulete. -I-am amestecat cu celelalte ingrediente... -...i-am uns cu ulei de masline,am presarat usturoi pisat si i-am condimentat.Dupa ce i-am...Citeste continuarea
Cornetti
Postat de: meosiris in Prajituri-Am topit drojdia in putin lapte caldut,apoi am adaugat faina,zaharul,untul cubulete si ouale. -Am amestecat bine si am adaugat si restul de lapte treptat in aluat.Am framantat bine aluatul. -Am...Citeste continuarea
Colacei dulci
Postat de: meosiris in PrajituriAm amestecat untul taiat cubulete cu zaharul. Peste ele am turnat 125ml apa clocotita.Am amestecat ca sa se topeasca mai repede untul si zaharul, apoi am lasat sa se raceasca. Am dizolvat...Citeste continuarea
Cartofi noi cu marar
Postat de: meosiris in Aperitive / Garnituri-Cu toate ca sunt foarte scumpi, am zis totusi sa cumpar asa de pofta niste cartofi noi caci tare mai sunt buni chiar daca ingrasa:) -I-am prajit in ulei incins,apoi i-am scos,i-am presarat cu...Citeste continuarea
Chiftele in sos de rosii
Postat de: sandytza in Mancaruri cu carneSe prepara chiftelele:intr-un bol se pune carnea tocata, se adauga painea inmuiata in apa , oul, sarea si piperul. Trei catei de usturoi se fac mujdei cu smantana si se adauga si acesta peste...Citeste continuarea
Ciorba de dovlecei cu iaurt
Postat de: ANCA in CiorbeZarzavatul se taie marunt si se pune la fiert in apa sau in zeama de carne. Se fierbe cam 10 minute, dupa care se adauga orezul spalat. Dovleceii taiati cubulete se adauga in ciorba. Dupa ce...Citeste continuarea
Colacei sarati
Postat de: miha in PiineToate ingredientele le-am pus in cuva masinii de paine si am framantat pana am obtinut un aluat nelipicios.Nu se lasa la dospit. Aluatul obtinut il impartim in bilute mici.Fiecare biluta o...Citeste continuarea
Crochete picante de pui cu sos de...
Postat de: sandytza in Aperitive / GarnituriSe pune intr-un bol o lingura de ulei , curry, chili , sare si piper si se amesteca bine. Pieptul de pui se taie in trei pe orizontala apoi se taie fasii cam de 1-2 cm latime.Se adauga pieptul de...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: miha in CiorbeSe pune carnea la fiert,se spumuieste de cate ori este nevoie.Se adauga legumele curatate,intregi. Dupa ce au fiert,se strecoara supa.Pieptul de pui se taie fasii,iar legumele se paseaza. Se...Citeste continuarea
Chec Tigru
Postat de: miha in PrajituriTopim ciocolata amaruie cu jumatate din cantitatea de unt si lapte.Procedam intocmai si cu ciocolata alba.Lasam la racit. Ouale le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul,dupa care vom...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriCiupercile se curata si se spala.Se indeparteaza coditele,care se toaca marunt.Evident ca eu le-am robotit! :)) Se pune ceapa tocata marunt la prajit in cateva linguri de ulei de masline.Nu se...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu costita
Postat de: pana_luminita in Supe/Ciorbefasole este pusa cu o seara inainte in apa intr-o oala de 5 litri se pune fasolea la fiert impreuna cu legumele , cand au fiert pe jumatate costita se taie in bucati si se prajeste...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: pana_luminita in PrajituriSe pune laptele la fiert impreuna cu cele 7 linguri de zahar, se ard cele 5 linguri de zahar intr-un vas, dupa ce prinde culoarea caramelului se pune in forma . Se separa galbenusul de albus,...Citeste continuarea
Cous-cous cu spanac si rosii
Postat de: Oana in Mancare copiiSe pun la fiert 2 cani cu apa, iar cand clocoteste se scufunda rosiile(spalate in prealabil) si se lasa 2 minute la fiert. Apoi se scot, se decojesc si se pun la loc la fiert, intregi. Se adauga...Citeste continuarea
Choix a la creme
Postat de: barcaurobertina in PrajituriSe pun la fiert 125 ml apa cu sare si cu unt. Se adauga faina dintr-o data si se amesteca pana se desprinde aluatul de pe fundul oalei. Se transfera aluatul intr-un...Citeste continuarea
Chef de joaca - Bruschettine vesele
Postat de: klausenburger in Aperitive / Garnituri1 . Prajiti feliile de paine in toaster, foarte putin, cat sa primeasca o culoare usor aurie. Taiati-le in patrate de 4x4 cm si ungeti-le cu putin ulei de masline, usturoi zdrobit. Asezati...Citeste continuarea
Castraveti in otet bulgaresti
Postat de: Bunica in MuraturiSe spala castravetii si se aseaza in borcane( sunt necesare 5 boracne de 800 de grame). Pentr un borcan de 800 g. se folosesc: 10-15 boabe d e piper,cateva rondele de morcov,cateva bucati...Citeste continuarea
Cous-cous cu legume si pui
Postat de: Oana in PuiPieptul de pui se taie cuburi mari. Legumele se curata, se spala, jumatate de morcov se da pe razatoarea mica si cealalta se taie bastonase. La fel se procedeaza si cu dovlecelul (asta pentru...Citeste continuarea
Ciorba aita
Postat de: sandytza in CiorbeSe pune la fiert costita cu orezul ,morcovul si ceapa. Cand acestea s-au fiert , se face un amestec din lapte , smantana si galbenusul de ou si se adauga in oala. Usturoil se face mujdei si se...Citeste continuarea
Cum se face sucul de rosii
Postat de: Bunica in BulionCum se face sucul de rosii. Se spala rosiile,se taie in jumatati si se baga in robot. Se pun intr-o oala de 10 l.si se pun la fiert. Se fierb aproape 1,45 ore.Cand are spuma cat mai putina se...Citeste continuarea
Chiftelute de zucchini cu sos de...
Postat de: klausenburger in Mancaruri de post1. Spalati zuchini si radeti-i pe razatoarea cu ochiuri mari, adaugati usturoiul, sarea piperul si caliti in 4 linguri de ulei de masline pentru 10 minute. 2. Lasati-i sa se raceasca si...Citeste continuarea
Cheesecake cu afine
Postat de: ala_oancea in PrajituriSe framanta aluatul, se inveleste in folie de plastic si se da la frigider pentru 30 de minute. Intre timp se pregateste umplutura. Se amesteca branza cu frisca lichida, smantana si...Citeste continuarea
Chec in trei culori
Postat de: Bunica in PrajituriSe bat albusurile spuma,se adauga galbenusurile, untul,faina, zaharul vanilat. Se imparte compozitia in trei. Una ramane galbena, alta se amesteca,cu cacao,iar ultima cu spuma de la dulceata....Citeste continuarea
Ceapa umpluta pe salata de linte
Postat de: boscodina in VitaSe fierbe lintea in apa rece. Se taie morcovul si ceapa , se adauga lintea cand e deja fiarta. Se pun sare si piper dupa gust,sucul de lamaie si ulei de masline si se lasa la frigider cel putin...Citeste continuarea
Castraveti in otet
Postat de: Oana in MuraturiCastravetii se spala, ceapa se curata si se taie feliute mai groase, usturoiul se curata, hreanul se curata si se taie betisoare de marimea unui deget. Se aseaza intr-un borcan cateva flori de...Citeste continuarea
Cuburi de quiche de pui
Postat de: leoflori in Aperitive / GarnituriBatem ouale bine, adaugam smantana, cascavalul, concentratul de rosii diluat, ceapa, sarea, piperul, busuiocul si amestecam bine. Intr-o tava unsa bine, punem...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu turnatei
Postat de: miha in CiorbeCarnea o punem la fiert si spumuim de cate ori este nevoie. Se va pune de la inceput o cantitate mai mare de apa,aceasta scazand in timpul fiertului.Fierberea trebuie sa fie inceata. Cand...Citeste continuarea
Cartofi cu pesmet la cuptor
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriCartofii se curata, se spala si se taie bucati mai mari si groase. Pesmetul se amesteca cu boia, usturoi granulat si sare, iar cartofii se tavalesc pe rand prin acest amestec. Se aseaza in tava pe...Citeste continuarea
Clatite
Postat de: ala_oancea in DulciuriSe amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat de clatite mai gros. Se pune tigaia unsa cu ulei pe foc. Cu un polonic mic, am turnat din aluat intr-o pompa de creme si frisca, folosind...Citeste continuarea
Ciorba de dovlecei
Postat de: Bunica in Supe/CiorbeSe curata zarzavatul,se spala,se toaca marunt si se pun la fiert intr-o oala de 3 l.Dupa ce au fiert circa 10 min. se adauga dovlecelul . Dovlecelul se curata prin razuire, se spala, se taie...Citeste continuarea
Cheesecake in trei culori
Postat de: ala_oancea in PrajituriSe framanta aluatul si se lasa 30 de minute la frigider. Intre timp se amesteca branza de vaci cu mascarpone, 100 gr zahar, amidonul, galbenusurile si albusurile batute spuma cu 100 gr zahar si...Citeste continuarea
Chec cu albusuri
Postat de: ala_oancea in PrajituriSe bat albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga faina si praful de copt, apoi coaja de portocala confiata. Se torna in forma unsa si tapetata cu faina si se coace 30 de minute...Citeste continuarea
Ciambella cu crema de lamaie
Postat de: ala_oancea in PrajituriSe amesteca frisca lichida cu laptele si zaharul si se pun la fiert. Intr-un bol se amesteca faina cu budinca. Se torna putin din amestecul de lapte cald si se mixeaza. Se adauga apoi...Citeste continuarea
Cozonac
Postat de: leoflori in PrajituriFaina se cerne de 2 ori. Incalzim laptele in care dizolvam zaharul + esenta vanilie. Facem maiaua : desfacem drojdia cu putina faina si cateva linguri din laptele deja preparat, nu...Citeste continuarea
Caras cu mujdei de rosii
Postat de: Bunica in Crap / CarasSe curata pestele de solzi, se eviscereaza, se spala, se tavaleste prin faina si se prajeste. TIPS. Daca-l crestezi pe spate la jumatate de centimetru, atunci scapi si de deranjul oaselor,...Citeste continuarea
Chec de ciuperci
Postat de: Michelle in Aperitive / GarnituriCuratam si spalam ciupercile, le tocam. Calim ceapa si razuim morcovul. Cand ceapa e sticloasa adaugam morcovul ras si dupa 5 min adaugam cipercile. Cand sunt bine facute adaugam patrunjelul...Citeste continuarea
Cornulete bicolore
Postat de: leoflori in PrajituriAmestecam faina + drojdia si lasam 15 minute. (cu drojdie proaspata facem o maia: laptele caldut + zaharul+ drojdia si lasam la dospit ) Batem ouale + vf.sare + ulei. Dizolvam...Citeste continuarea
Cupcakes cu cacao
Postat de: leoflori in PrajituriAmestecam cacao + apa clocotita pana se dizolva. Lasam la racit. Amestecam faina + praf de copt + sare . Lasam deoparte. Frecam untul spuma, adaugam zaharu...Citeste continuarea
Chiftelute cu ciuperci si sos de rosii
Postat de: miha in PuiChiftelute: Punem toate ingredientele in robot si mixam pana obtinem o pasta omogena.Cu mana umeda formam chiftelutele,pe care le punem intr-o tava unsa cu ulei de masline,presaram cu cimbru...Citeste continuarea
Clatite Mia
Postat de: crisstina in PrajituriSe bate laptele cu ouale, vanilia, zaharul si praful de sare. La sfarsit se adauga faina putin cate putin si se amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Se coc clatitele. Se ung cu dulceata...Citeste continuarea
Cozonac cu branza
Postat de: Michelle in PrajituriIngredientele de la aluat se amesteca si se framanta.Se lasa la dospit circa o ora.Pentru umplutura se amesteca ingredientele si grisul se adauga daca e necesar(adik daca e prea moale umplutura)....Citeste continuarea
Compot piersici
Postat de: Michelle in Sirop / CompotSpalam bine piersicile, pregatim borcanele si punem la fiert apa+ zaharul. la 4 litri de apa 1 kg zahar. Cand siropul fierbe adaugam piersicile ce vrem sa le punem intr-un borcan,le lasam 5...Citeste continuarea
Cuburi ciocolatoase
Postat de: miha in PrajituriBlatul este cel de la prajitura Amandina ,e blatul cu care ma inteleg :)) cel mai bine... Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul,ca la bezea. Galbenusurile se...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: anaiordan in PrajituriSe pun la topit 5 linguri de zahar din cele 15. Dupa ce se topeste se intinde zaharul topit pe marginea cratitii si apoi se lasa pana se raceste de tot. Intre timp se bat ouale cu restul de...Citeste continuarea
Ciorba de fasole si corcoduse
Postat de: Sabina in CiorbePregatirea acestei ciorbite incepe de cu seara cand punem la inmuiat boabele de fasole. A doua zi schimbam apa la fasole si punem la fiert. Din cand in cand adunam cojitele care au cazut de pe...Citeste continuarea
Cartofi noi copti cu unt si verdeata
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriCartofii se spala foarte bine, apoi se taie pe lung, in doua, dar nu de tot. In crestatura se aseaza o feliuta de unt, putina verdeata deasupra si sare. Se impacheteaza bine fiecare cartof in...Citeste continuarea
Colacei dulci
Postat de: miha in DulciuriIn prima etapa punem untul si zaharul intr-un castron peste care turnam 125 ml apa clocotita si lasam pana se topesc complet untul si zaharul,iar amestecul se raceste complet. In etapa a doua...Citeste continuarea
Compot de cirese
Postat de: Bunica in Sirop / CompotSe pun ciresele in borcan. Eu umplu borcanul cu cirese. Apoi pun 3 linguri de zahar si completez cu apa pina se umple borcanul. Se inchide cu capacul si se pune la fiert intr-o cratita cu apa (...Citeste continuarea
Ciorba de rosii
Postat de: Oana in CiorbeSe pun la fiert 1,5 l apa, apoi se adauga legumele spalate si tocate. Morcovul, pastarnacul si telina le dam pe razatoarea mare, restul le taiem cubulete. Adaugam si orezul spalat si sare. In...Citeste continuarea
Cozonac impletit
Postat de: Lily_Musat in DulciuriIata cum am facut coca: Laptele l-am fiert cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie pana ce a dat in clocot, apoi l-am racit, nu de tot, atat cat sa fie caldut. Am facut coca la...Citeste continuarea