Creier pane
Postat de: Lily_Musat in Aperitive / GarnituriAsezonam creierul cu sare, piper, batem cele 2 oua cu faina si putina sare. Dam creierul prin pasta de ou cu faina. Intr-o tigaie incingem ulei si prajim creierul pane pe o parte si pe...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta
Postat de: Lily_Musat in DulciuriBatem cu mixerul oul spuma, adaugam uleiul, apoi amestecam cu praful din plic pentru clatite. Cu o lingura luam din compozitie si punem in tigaia tefal cate o clatita. Cand incepe sa faca...Citeste continuarea
Crap cu sos de rosii
Postat de: miha in Crap / CarasPestele curatat si spalat se sareaza si pipereaza.Se presara si putin cimbru. Rosiile se decojesc si se toaca marunt impreuna cu ceapa si usturoiul.Se omogenizeaza si se toarna peste peste....Citeste continuarea
Clatite de ou
Postat de: Lily_Musat in Aperitive / GarnituriPe fiecare fotografie scrie cum le-am facut. Citeste continuarea
Chiftelute din carne de porc
Postat de: Lily_Musat in PorcCarnea o tocam la masina. Legumele le fierbem si le lasam sa se raceasca. Dupa ce pisam cu furculita legumele, le amestecam cu carnita tocata. Punem sare, piper si verdeata si formam chiflute. Dam...Citeste continuarea
Ciorbica de cocosel cu taitei
Postat de: Lily_Musat in CiorbePunem in cca 3 l de apa cocoselul la fiert. Lasam sa fiarba cam 1 ora. Intre timp am facut taiteii. Intr-un castron am pus faina si am facut o adancitura in mijloc. Am pus un ou batut cu putina...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: Lily_Musat in CiorbeTaiem legumele si le fierbem in oala pe foc pana se fierb bine. Formam perisoarele din ingredientele pentru perisoare.Punem perisoarele in zeama. Adaugam sucul de rosii si sarea. Adaugam...Citeste continuarea
Ciorba de spanac
Postat de: Lily_Musat in CiorbeDam prin rozatoare morcovul, telina, tocam ceapa, taiem rondele ardeiul, cartofii ii taiem cuburi, amestecam totul si punem in oala ulei, cam 2 linguri si punem legumele la calit pentru 2 minute....Citeste continuarea
Ciorba de vita
Postat de: Lily_Musat in CiorbeOasele de vita se pun la fiert in oala cu apa, cand a dat apa in clocot se pune si pulpa de vita taiata cubulete. Se lasa sa fiarba bine si se scot oasele din oala. Se adauga legumele si orezul si...Citeste continuarea
Ciorba de stevie
Postat de: Lily_Musat in CiorbeSe pune ulei de masline in oala, se incinge si se rastoarna peste el cartofii, cele 2 cepe intregi, mocovul,dovlecelul, telina si ardeiul. Se lasa sa se caleasca putin. Intre timp se pun la fiert...Citeste continuarea
Ciorbica a' la Grec
Postat de: Lily_Musat in CiorbeCalim legumele cca 2 minute in ulei, peste care punem apa fiarta. Punem orezul, sarea,delicatul, pieptul de pui si lasam sa fiarba la foc potrivit 30 minute (pana cand se fierb bine legumele)....Citeste continuarea
Caltabos
Postat de: Lily_Musat in Aperitive / GarnituriSe caleste ceapa cca 2 minute in ulei. se spala orezul si se pune la inmuiat in apa calduta pentru approx.10 minute. Se amesteca carnea cu orezul si cu ceapa calita, se pune piper macinat 1...Citeste continuarea
Ciulama cu ciuperci si mamaliguta
Postat de: Lily_Musat in Mancaruri de postIntr-o tigaie tefal frigem ciupercile.Punem sare in tigaie si putin pe ele si le astupam cu un capac sa se friga bine.Intr-o tigaie punem uleiul. Adaugam faina. Amestecam uleiul cu faina fara sa...Citeste continuarea
Clatite banatene
Postat de: symonik in DulciuriSe prepara aluatul de clatite si se prajesc clatitele . Se prepara si budinca conform instructiunilor de pe plic. Branza se amesteca cu galbenusurile si 100 gr zahar si albusurile se bat...Citeste continuarea
Clatite cu verdeata
Postat de: Bunica in DulciuriSe pregatesc clatitele. Se pregateste umplutura astfel:ceapa taiata marunt si se caleste la foc moale,se adauga mararul,sarea,piperul dupa gust. Umplutura se pune pe foaia de clatita,se...Citeste continuarea
Ciorbita a la Moldova
Postat de: luminita20_2006 in CiorbeSe curata legumele. Sfecla si morcovul se dau prin razatoarea mare, cartoful se taie cubulete, la fel si bostanelul insa cuburi mult mai mici, iar varza fideluta. Se pune intr-o oala ulei la...Citeste continuarea
CHIFTELUTE DE CAPSUNI CU SOS DE ZMEURA
Postat de: Roda in Dulciuri1.Intr-un vas, se amesteca faina, drojdia,laptele , ouale,50g.zahar,sucul si coaja rasa de la 1 lamaie. 2.Capsunile se spala ,se taie cubulete,lasand deoparte cateva capsuni pentru ornat ,si se...Citeste continuarea
Ciorba de rosii
Postat de: Bunica in CiorbeSe spala toate ingredientele.Se curata, apoi se spala iar. Se pune apa intr-o oala de 3l. si se pune pe foc.Cand apa incepe sa fiarba se pun: -ceapa tocata marunt -morcovul taiat rondele...Citeste continuarea
Chifle
Postat de: leoflori in PiineAm framantat si dospit cu MP , am format bile de aluat de cca 70 gr. si le-am mai pus in tava la crescut 30 minute. Apoi le-am uns cu ou, am presarat mac, susan, chimen si am copt cca 35...Citeste continuarea
Chec Zebra
Postat de: leoflori in PrajituriAlbusurile se bat spuma cu sarea si zaharul. Adaugam galbenusurile pe rand si amestecam. Faina amestecata cu praful de copt se adauga in compozitia de oua si se omogenizeaza de jos in sus cu...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu sofran
Postat de: symonik in CiorbeIn putin ulei se pune la prajit ceapa si ardeiul.Cand ceapa a devenit transparenta se adauga bucatile de carnati si se lasa sa se mai prajeasca putin, dupa care se adauga cartofii taiati cuburi...Citeste continuarea
Chec Tradaro
Postat de: tradaro in Prajituri- Inainte de a incepe prepararea checului se aprinde cuptorul si se lasa la minim pentru incalzire. Stafidele se inmoaie in apa calduta. - Intr-un lighean special de aluaturi se freaca cu...Citeste continuarea
Cookies
Postat de: evA in PrajituriAmestecati untul cu zaharul, faina, oul, zaharul vanilat si ciocolata. Din aluatul obtinut formati cu ajutorul mainilor bile de aluat. Puneti-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si...Citeste continuarea
CUPE DE SOMON AFUMAT CU CUKKINI
Postat de: Roda in Aperitive / Garnituri1.Se preincalzeste cupotorul la 180*C. 2.Se ung cu unt formele -6 bucati -pentru preparat. 3.Se pune la fiert tapioca dupa indicatiile de pe ambalaj in lapte cald,invartind incontinuu.Se...Citeste continuarea
Clatite cu mac
Postat de: Sabina in PrajituriFacem compozitia pantru aluatul de clatite. Rand pe rand coace clatitele. Eu de obicei folosesc tigaia antiadevrenta pentru a nu mai adauga ulei. Pentru crema amestecam cele trei oua cu faina,...Citeste continuarea
Chec de ciocolata cu banane
Postat de: leoflori in PrajituriIncingem cuptorul la 180 grade C. Ungem cu unt si tapetam cu faina o tava mare de chec. Amestecam faina +cacao+zahar+praf copt+bicarbonat+sare. Separat mixam bine bananele zdrobite cu...Citeste continuarea
Creme Anglaise
Postat de: adriana65 in PrajituriMai intai am batut spuma albusurile de la cele doua oua impreuna cu 50 g zahar.Cele doua linguri de zahar le-am pus intr-o cratita cu fundul gros si se pune pe foc mic, fara a amesteca, pana ce...Citeste continuarea
Cartofi la tava
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriCartofii curatati si spalati,se taie felii si se aseaza in strat in tava.Se condimenteaza cu sare,piper si cimbru,dupa gust. Separat se bat ouale cu smantana,pana devin ca un sos.Se rastoarna...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: Flori in Mancare copiiCu privire la legumele amintite in lista de mai sus, pot spune doar atat: fiecare poate adauga/ scoate ce legume stie ca prefera/nu prefera copilul. Fetita mea, spre exemplu, inca nu accepta...Citeste continuarea
Chec
Postat de: Bucataras Dragos in PrajituriReteta este foarte simpla!Se face compozitia din ingredientele de mai sus si se aseaza intr-o tava de chec si se lasa la cuptor. Pofta Buna! Citeste continuarea
Chesscake
Postat de: sandytza in PrajituriPreparare Se macina biscuitii pana se fac praf si se pun intr-o cratita unde am topit deja margarina / unt . Se amesteca 2-3 minute pe foc sa se prajeasca un picut. Se pun...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: sandytza in CiorbeSe pun la fiert: morcovii, ceapa si canrnacirii. Se prepara perisoarele. Intr-un bol se pune carnea tocata , painea inmuiata in lapte si apoi stoarsa, oul, orezul sare si piper....Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: leoflori in Aperitive / GarnituriSe poate servi cu smantana deasupra. Se poate folosi salam in loc de cabanos. Acesta din urma este insa mai picant si mai gustos. Se poate folosi bineinteles o tava de chec...Citeste continuarea
Cozonac trandafir cu visine
Postat de: leoflori in PrajituriAm cernut faina si am amestecat-o cu drojdia (am lasat 15 minute). Am adaugat apoi peste faina zaharul, sarea, untul topit, ouale, laptele putin cate putin, esenta de rom , coaja de portocala...Citeste continuarea
CHIFTELUTE DE IEPURE CU SOS DE TARHON
Postat de: Roda in Mancaruri cu carne1.Carnea de iepure si slanina se trec de 2 ori prin masina de tocat. 2.Se toaca 100g.ceapa ,se caleste in ulei si se adauga la carne ,impreuna cu franzela inmuiata in apa si stoarsa bine,...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu taitei de casa
Postat de: miha in CiorbeGalbenusurile le amestecam cu sare si faina,pana obtinem un aluat omogen,ce poate fi intins pe masa de lucru. Intindem o foaie cat mai subtire,presaram cu faina din abundenta si rulam.Cu un cutit...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta
Postat de: Bunica in CiorbeSe spala carnea. Se taie in bucati mici si se pune la fiert. Intotdeauna cand fac o ciorba cu os, dupa ce a dat primul clocot, arunc apa si pun alta. Aveti grija ca osul sa fie mai mic ,ca sa...Citeste continuarea
Clatite
Postat de: luminita20_2006 in Dulciurise mesteca toate ingredientele pana ce obtinem un aluat gros ca smantana.Se lasa sa se odihneasca 30 la frigider.(astfel evitam ca foaia sa se stranga la copt)se coc pe tigaie incinsa. Citeste continuarea
Cartofi noi cu piept de pui la gratar
Postat de: luminita20_2006 in Puipieptul de pui se portioneaza in 4. Apoi se bate cu ciocanul de bucataried pentru a se fragezi carnea. Se condimenteaza cu sare si piper, oregano si rozmarin, la urma se unge cu ulei de ...Citeste continuarea
Cartofi umpluti
Postat de: sandytza in Mancaruri cu carneSe fierbe orezul.Cartofii se taie in doua si se baga la cuptor la 180grade 30 min pana intra furculita in ei.Se caleste ceapa cu ardelul in 2 linguri ulei apoi se adauga carnea tocata. se adauga...Citeste continuarea
Ciorba din cuburi de omleta de ou...
Postat de: sandytza in Supe/CiorbeSe pune la fiert costita cu morcovul, ceapa si un pic de vegeta. Separat se bat ouale , se adauga 4 linguri faina si vegeta. Spanacul se spala ,se opareste, se scurge si se taie marunt,...Citeste continuarea
Chapati (lipie Indiana) cu ghiveci...
Postat de: Lily_Musat in Aperitive / GarnituriGhivciul de legume il preparam in felul urmator: Fierbem ciupercile, porumbul, mazarea, ardeiul, morcovul si orezul intr-o craticioara timp de 20 minute. Separat intr-o tigaie incingem 2...Citeste continuarea
Cordon Bleu
Postat de: Lily_Musat in PuiMai intai pregatim ingredientele. Faramam fulgii de porumb intr-un castron cu pisalogul de lemn. Punem faina intr-un castronel, batem cele 2 oua intrun castronel.Spalam cele 3 piepturi de...Citeste continuarea
Carnaciori in foietaj
Postat de: leoflori in Aperitive / GarnituriDezghetam foaia de aluat, intindem pe suprafata infainata, taiem fasii. Eu am mai intins putin fasiile cu sucitorul. Rulam fiecare carnacior in fasie astfel incat sa fie acoperit de la...Citeste continuarea
Cosite cu rahat, nuci si stafide
Postat de: leoflori in PrajituriDaca folosim drojdie proaspata se face maia (drojdie + 1 lgta zahar+1 lgta faina peste care torn laptele caldut si las 15 minute). Eu am folosit drojdie uscata pe care am amestecat-o cu faina,...Citeste continuarea
Chifle cu lapte
Postat de: Lily_Musat in PiineLaptele se amesteca cu drojdia bine, cu zaharul, cu sarea si cu untul topit in prealabil la cuptorul cu microunde la 800w cca 30 secunde. Se pun in vasul la masina de paine si se adauga si faina....Citeste continuarea
Cotlet Zingara
Postat de: alyys in PorcCarnea se spala, se taie felii se bate, 2 la portie.Sunca se taie fasii,ciupercile se spala si se taie sferturi.Carnea se condimenteaza cu sare si piper sise da prin faina si se prajeste in...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde
Postat de: meosiris in Ciorbe-Am spalat salata verde si am taiat-o bucatele mici, apoi am pus-o la fiert. -Intre timp am batut ouale si am facut o omleta pe care am taiat-o bucatele deasemenea. -Sunculita taiata feliute...Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare
Postat de: miha in Ciorbe1 ceapa si 1 rosie taiate marunt se inabusa in putin ulei.Se lasa racit,dupa care se adauga peste pieptul de pui tocat.Se adauga si oul,putina verdeata marunt tocata si orezul spalat.Se potriveste...Citeste continuarea
Ciuperci cu smantana
Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / GarnituriCiupercile se lasa in apa apoi se spala curata de pelita. Se pune ulei la incins si apoi cipercile se prajesc cu capac, dupa ce a scazut zeama se pune faina si se aduga supa...Citeste continuarea