A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dulceata de visine

Postat de: ancutsa in Dulceata / Gem

Spalam bine visinele si incepem operatiunea mai putin placuta: indepartarea samburilor. Dupa aceasta, mie mi-au mai ramas aprox 900 g de visine. Le punem intr-o cratita incapatoare si le...Citeste continuarea

Dulceata de mure

Postat de: ancutsa in Dulceata / Gem

Se spala murele cu grija pentru a nu le zdrobi si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si se lasa asa cateva ore pana isi lasa sucul. Cand se pun pe foc, adaugam si un...Citeste continuarea

Dulceata de capsuni reteta

Postat de: ancutsa in Dulceata / Gem

Dulceata de capsuni reteta Se spala bine capsunile si se scobesc cu ajutorul unui pai. Se taie in bucati mai mici, se pun intr-o cratita mare si se acopera cu zahar. Le lasam asa peste...Citeste continuarea

Dulceata de capsuni reteta

Postat de: Meea in Dulciuri

Dulceata de capsuni reteta   Spalam si taiem cubulete capsunile. Le punem intr-o oala maaare (in care facem dulceata) si le lasam la fiert 15 minute.  Separat, amestecam zaharul,...Citeste continuarea

Dulceata de trandafiri

Postat de: Dya in Dulceata / Gem

Se culeg petalele de trandafiri si se curata de partea alba si de eventualele frunze. Se spala in apa rece pentru a inlatura praful si impuritatile si se lasa intr-o sita pentru a elimina...Citeste continuarea

Desert cu crema de iaurt cu frisca,...

Postat de: rocsi_1612 in Mancare copii

Smantana rece o mixam spuma cu zaharul pudra. Adaugam iaurtul, mixam pana este bine incorporat. Punem extractul de vanilie, coaja rasa de lamaie si le amestecam cu o paleta. Dam crema la frigider...Citeste continuarea

Dovlecei cu carne si crema de cocos

Postat de: gospodariu in Mancare copii

  Pentru inceput vom spala dovleceii sub jet de apă,ii curatam de coaja, îii taiem in jumătăţi, îi scobim şi îi lasam la scurs.    Intr-o cratita se...Citeste continuarea

Desert rapid cu capsuni

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai pregatim Creme Ole, intr-un castron punem frisca lichida, smantana dulce, zaharul pudra si plicul cu creme ole si cu ajutorul mixerului  obtinem o crema spumoasa, daca ni se pare...Citeste continuarea

Desert prajitura Ecler

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Aluat: Intr-o craticioara se pun la fiert apa, sarea si uleiul. Cand incepe sa clocoteasca, se toarna faina toata o data si se amesteca energic cu ajutorul unui tel, pana se desprinde usor de pe...Citeste continuarea

Desert la pahar din quinoa cu...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Punem 6 linguri de quinoa alba intr-o strecuratoare si o clatim bine sub jet de apa rece. Laptele se pune intr-o craticioara la foc mic, adaugam 2 pliculete green sugar, quinoa si lasam sa...Citeste continuarea

Drob aromat de pui

Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri

Mai intai speli bine maruntaiele si le pui la fiert separat. Cand sunt bine fierte strecori si lasi sa se raceasca, timp in care iti pregatesti restul ingredientelor. Cureti ceapa si usturoiul...Citeste continuarea

Dovlecei rotunzi umpluti cu...

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Dovleceii rotunzi se spală, se șterg de apă, apoi se taie un căpăcel și se scoate miezul cu ajutorul lingurei, astfel încăt să rămână un strat de cca. 2 cm. Apoi se pun la...Citeste continuarea

Desert prajitura Deliciu

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Blatul: Se prajeste nuca si se taie grosier. Se intind apoi uniform intr-o tava tapetata cu hartie de copt.  Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si...Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza si jeleu...

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Visinele se lasa la decongelat intr-o strecuratoare. Se amesteca cu mixerul intr-un castron ouale, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga branza, coaja rasa de lamaie si margarina taiata...Citeste continuarea

Dresală (sărbușcă) de legume

Postat de: ela2015 in Ciorbe

Într-o oală înaltă (oala în care vom pregati ciorba) punem 500 ml. de apă rece la încălzit. Cănd apa bolborosește ușor punem rondelele de morcovi la fiert (pentru 20...Citeste continuarea

Drob din carne de porc

Postat de: Pungasa_Rogue in Porc

Carnea se pune la fiert in circa 2 l de apa cu o lingurita de sare si se fierbe pana cand se patrunde pe jumatate.  Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Carnea se scoate din apa...Citeste continuarea

Drob

Postat de: Jymy in Aperitive / Garnituri

Ficatul se curata si se spala in apa rece. Se fierbe apoi si se clateste cu apa fierbinte pentru a inlatura spuma formata. Se trece prin masina de tocat ori se taie in cuburi mici. Se...Citeste continuarea

Drob vegetarian cu sparanghel

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se fierbe lintea in multa apa, 15 minute, la foc mediu. Se scurge si se lasa la racit.  Intre timp, se toaca ceapa si morcovul marunt si se calesc in putin ulei de cocos, pana se inmoaie...Citeste continuarea

Drob de vitel

Postat de: aliliana in Aperitive / Garnituri

Organele de vitel de spala bine, se portioneaza si pe pun la fiert in apa cu sare. Cand apa incepe sa fiarba se ia spuma de de-asupra cand si cand. Eu am fiert separat plamanul de restul...Citeste continuarea

Drob de pasare

Postat de: carla27carla in Aperitive / Garnituri

Se spala pulpele de rata si cea de pui si se pun la fiert intr-o oala cu apa. Se ia spuma ce se formeaza. Intr-o alta oala se pun ficateii la fiert, dupa ce au fost spalati si curatati bine. Se...Citeste continuarea

Drob de pui cu verdeturi

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Ficatul de pui se pune la fiert intr-o craticioara cu apa si sare. Pipotele de pui si pulpele superioare de pui se pun intr-o alta cratita la fiert cu apa si sare. Se spumuiesc si se lasa...Citeste continuarea

Drob in coaste de porc

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Mai intai punem la fiert ficatul de porc si de pui. Dupa ce a fiert il scoatem din apa si il lasam la racit. Ne apucam sa curatam ceapa, usturoiul, le spalam si le tocam. Alegem patrunjelul si...Citeste continuarea

Desert prajitura kinder pingui

Postat de: Criss in Prajituri

Foi : Se separa ouale si albusurile se bat spuma. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul, pana cand se topesc cristalele de zahar. Separat se amesteca ingredientele uscate (faina, cacao, gris,...Citeste continuarea

Drob de pui aromat cu verdeturi...

Postat de: Bucataras in Pui

Curata organele si carnea de pui si spala-le cu apa rece. Pune ficatul de pui la fiert intr-o oala, iar pipotele, inimile si carnea de pui in alta oala. Aduna spuma care se formeaza la...Citeste continuarea

Desert Pasca fara aluat cu ciocolata

Postat de: Bucataras in Dulciuri

Mixeaza albusurile cu un praf de sare. Cand s-au intarit, adauga treptat zaharul si mixeaza in continuare pana obtii o bezea. Amesteca intr-un castron branza de vaci cu smantana,...Citeste continuarea

Desert rapid cu banane si crema de...

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Se prepara mai intai crema. Intr-o craticioara se bat ouale si se amesteca apoi cu zaharul, zaharul vanilat si faina. Se toarna laptele in fir subtire si se amesteca cu ajutorul unui tel pentru a...Citeste continuarea

Drob de porc cu masline

Postat de: violeta30 in Aperitive / Garnituri

Spalam organele de porc, le lasam la scurs si apoi le tocam (crude). Cu exceptia rinichilor care trebuiesc curatati de partea alba, pe care ii vom lasa vreo 30 minute in apa cu otet si apoi ii vom...Citeste continuarea

Drob de miel aromat cu tarhon si...

Postat de: Bucataras in Oaie

Carnea si organele de miel trebuie curatate de piele si grasime, apoi spalate bine cu apa rece. Pune-le la fiert in 2-3 litri de apa si aduna spuma formata la suprafata. Adauga in oala...Citeste continuarea

Drob de miel pregatit cu aparatul...

Postat de: CulinaryRainbow in Oaie

Modul de preparare al marinadei: În caserola pentru marinare rapida am pregătit un mix din lapte, ulei, praz și restul condimentelor. Am marinat organele de miel pe care le-am...Citeste continuarea

Desert placinte poale-n brau

Postat de: Ina in Dulciuri

Aluat : Ingredientele pentru aluat le-am pus in masina de paine ( intai lichidele si la final ingredientele solide) si am setat masina pe programul de framantare si dospire. Bineinteles ca puteti...Citeste continuarea

Desert rulada din albusuri cu crema...

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Blat : Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema lucioasa. Faina se amesteca cu grisul si se amesteca in albusuri...Citeste continuarea

Desert prajitura de post cu suc de...

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Foile: Intr-un bol amestecam uleiul cu zaharul, apoi si cu sucul de rosii. Stingem bicarbonatul cu putina zeama de lamaie, il adaugam si pe acesta. Punem esenta de vanilie, zaharul vanilat, apoi...Citeste continuarea

Desert prajitura Bounty

Postat de: eumimi in Prajituri

Blat : Amestecam zaharul cu cacao, adaugam cafeaua fierbinte si omogenizam. Adaugam uleiul, laptele, ouale si continuam sa amestecam cu o lingura. Adaugam si faina si praful de copt, omogenizam...Citeste continuarea

Desert strudel de mere

Postat de: Ina in Dulciuri

Lasam aluatul la temperatura camerei,sa se decongeleze.  Curatam merele de coaja, indepartam cotorul si le dam pe razatoarea mare. Stropim merele rase cu zeama de lamaie, adaugam...Citeste continuarea

Drob de peste cu smantana

Postat de: RuxyRux in Salau

Pestele se curata cu grija( mai are oase), se spala se toaca prin robot. Ceapa, usturoiul, verdeata se trec prin robot, se pun in ulei de masline si se lasa la inabusit la foc mic, eu adaug si...Citeste continuarea

Drob de pui

Postat de: Stefania1964 in Pui

Pentru inceput punem pipotele si inimile la fiert cu putina sare, dar inainte le spalam si le curatam daca este nevoie. Spumam, iar cand incepe sa fiarba, mai lasam 20-30 minute sau pana sunt...Citeste continuarea

Drob de ciuperci

Postat de: momo121 in Aperitive / Garnituri

Curatam ciupercile si le punem la calit in ulei, pana scade toata apa lasata de ciuperci. Intr-un bol punem ciupercile prajite, verdeata tocata marunt, (in caz ca nu aveti usturoi verde,...Citeste continuarea

Desert pasca fara aluat

Postat de: panacris in Dulciuri

Ouăle se separă și într-un vas înalt se pun albușurile, iar în altul gălbenușurile. Gălbenușurile se amestecă cu zahărul, zahărul vanilinat, brânza de vaci,...Citeste continuarea

Desert cu mascarpone, ciocolata,...

Postat de: cris2711 in Dulciuri

Intr-un castron inalt, special  pentru mixat frisca, se mixeaza smantana lichida cu intaritor de frisca si 3 linguri de zahar pana se formeaza frisca. Mascarponele se pune intr-un castron...Citeste continuarea

Dovlecei de post cu verdeturi si...

Postat de: simona72 in Mancaruri de post

Spalam dovleceii/zucchinii cu apa, le taiem capetele, nu-i curatam de coaja si ii stergem cu un prosop de bucatarie. Ii taiem in jumatati, apoi in sferturi. Fiecare bucata de dovlecel o scobim cu...Citeste continuarea

Desert pasca fara aluat cu branza...

Postat de: Bucataras in Prajituri

In prima faza separa galbenusurile de albusuri. Intr-un mixer, pune galbenusurile, branza de vaci, coaja de lamaie, stafidele, cu tot cu crema de whiskey in care s-au hidratat si esenta...Citeste continuarea

Desert Prajitura Ecler

Postat de: eumimi in Prajituri

Preparare coji: se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand  clocoteste se adauga faina toata odata si se amesteca bine. Se ia compozitia de pe foc, se lasa sa se racoreasca (trebuie sa reziste...Citeste continuarea

Drob de orez

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de legume

Orezul se caleste in 2 linguri cu ulei si se adauga 500 ml apa. Se lasa pe foc pana absoarbe toata apa. Ceapa verde se toaca marunt si se caleste in 2 linguri cu ulei. Se adauga peste...Citeste continuarea

Deliciu de post

Postat de: Dana92 in Mancaruri de post

Curatam cartofii, ii spalam si ii feliem pe lung. Ii punem la fiert cca 10 min. Intre timp ce am pus cartofii la fiert taiem cepele solzisori si le punem la calit cu un pic de ulei de masline...Citeste continuarea

Dovlecei cu ricotta si rosii uscate...

Postat de: RoXx in Reteta de vedeta

Dovleceii se spala, se taie fasii subtiri pe lung,se asezoneaza si se coc pe grill. Eu i-am tinut cam 2-3 minute pe fiecare parte. Dupa ce sunt gata toate fasiile, se pune pe fiecare la un...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti

Postat de: vasy16 in Mancaruri de legume

Spalam si curatam de coaja dovleceii.Taiem fiecare dovlecel in doua si scobim cu o lingurita lasand un pic de fund.Tocam marunt ceapa,ciupercile si miezul de dovlecel.Calim totul in ulei si...Citeste continuarea

Desert mucenici muntenesti

Postat de: Oana in Dulciuri

Pune apa la fiert impreuna cu zaharul, amesteca putin si lasa sa clocoteasca bine. Da focul mai mic si pune apoi mucenicii. Lasa-i sa fiarba 10 minute. Opreste focul, pune capacul...Citeste continuarea

Desert prajitura Tavalita

Postat de: Geanina87 in Dulciuri

Blat : Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga zaharul putin cate putin, mixand in continuare pana devine o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca bine...Citeste continuarea

Desert prajitura Martisor

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Foi: Intr-un vas se pun faina, sarea, zaharul Green, ouale batute, untura si bicarbonatul de amoniu stins in lapte fierbinte. Se framanta un aluat potrivit si nelipicios. Se imparte in 4 bucati...Citeste continuarea

Desert tort ciocolatos fara coacere

Postat de: eumimi in Torturi

Biscuitii se faramiteaza, se adauga margarina topita, cele 2 linguri de cacao si se omogenizeaza bine. Compozitia se pune pe fundul unei cratite cu peretii detasabili si se preseaza bine. Se da la...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

ieri la 09:41

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

pe 05.09 la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]