A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dulceață de cireșe amare

Postat de: cristinutanicolita in Dulceata / Gem

Cireșele se spală, se curăță de codite.  Într-o cratiță se pune un strat de cireșe, unul de zahar pana ce se termina. Se lasa peste noapte.  A doua zi se pun la...Citeste continuarea

Dulce super rapid

Postat de: caroline in Mancare copii

Feliile de paine le suprapunem si cu ajutorul unui cutit indepartam cojile de paine.  Luam fiecare felie in parte si o intindem cu ajutorul unui sucitor.Astfel felia se va rula mai...Citeste continuarea

Desert rapid cu banane

Postat de: gabitsa in Dulciuri

Cele două banane împreună cu 2-3 linguri de frișcă și 2 biscuiți se  mixează. Biscuiții se mărunțesc și îi lăsăm deoparte. Frișca rămasă se bate spumă cu...Citeste continuarea

Dulceata de nuci verzi

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulceata / Gem

Se curata nucile de coaja verde si se pun in apa rece imediat dupa ce au fost curatate. Nucile trebuie sa stea in apa rece timp de 24 de ore, schimband apa din cand in cand. A doua zi, se...Citeste continuarea

Dulceata de cirese

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulceata / Gem

Se spala ciresele si li se indeparteaza coditele si samburii. Pe masura ce se scot samburii, ciresele se aseaza intr-o cratita si dupa ce se formeaza un strat generos, se adauga zahar peste...Citeste continuarea

Dulceata de capsuni reteta

Postat de: Ina in Dulceata / Gem

Dulceata de capsuni reteta Capsunile spalate si curatate de codite se pun la scurs intr-o sita la scurs, dupa care se transfera intr-o cratita incapatoare si se acopera cu zaharul. Lasam vasul...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi si crema de...

Postat de: Moni_alex in Prajituri

Pentru foi se amesteca laptele de soia cu uleiul, zaharul si sarea si se mixeaza bine pana se omogenizeaza. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta pana se obtine un aluat...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Ardeiul kapia, cel galben, ii curatam de seminte, cotor si ii taiem bucati mai mari. Ceapa o curatam, o tocam marunt, iar pe cea verde o curatam si o taiem rondele. Morcovul il decojim, il taiem...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti cu orez,branza si...

Postat de: Toamna07 in Mancaruri de legume

Incingem cuptorul. Taiem dovleceii in doua pe lung, apoi Ii scobim de miez cu ajutorul unei linguri. Miezul se pastreaza! Presaram sare si piper si Ii coacem cu scobitura in sus, intr-o tava,...Citeste continuarea

Dulceata de trandafiri

Postat de: privatelaura in Dulceata / Gem

Intr-un vas, punem la fiert apa cu zaharul. Amestecam cu lingura din lemn, pana se topeste zaharul. Apoi lasam la fiert aproximativ 45- 50 minute, pana cand se leaga un sirop ce aluneca mai greu...Citeste continuarea

Dulceata de rubarba

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulceata / Gem

Se indeparteaza frunzele, se spala tijele de rubarba si se decojesc. Se taie rondele si se pune un strat de rubarba intr-o cratita, apoi un strat de zahar si tot asa pana cand se termina rubarba,...Citeste continuarea

Dulceata de capsuni reteta

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulceata / Gem

Dulceata de capsuni reteta Se spala capsunile si li se indeparteaza coditele. Se pun intr-un tuci, iar peste ele se adauga zaharul. Se pun la fiert la foc mic pana cand se leaga. Dulceata se...Citeste continuarea

Dulceata de capsuni la Multicooker

Postat de: gurita_ta2005 in Dulceata / Gem

Curatam capsuniile de codite,le spalam bine cu apa rece si le lasam la scurs. In vasul din multicooker punem capsuniile si zaharul,eu le-am lasat cateva ore cu capacul inchis. Lamaia se...Citeste continuarea

Dulceata de capsuni reteta aromata...

Postat de: Corina33 in Dulceata / Gem

Dulceata de capsuni reteta Se spala si se curata capsunile de codite, apoi se amesteca cu zeama de la lamai si se pun la fiert la foc mic pentru aprox. o ora. Se amesteca lavanda cu 100 g de...Citeste continuarea

Desert rulada din foi Lica

Postat de: Steffy in Dulciuri

Crema 1 Se caramelizeaza o cana de zahar (300 g). Se stinge cu 3 cani de apa (750 ml). Se adauga 400 g biscuiti petit beurre pisati marunt. Se intinde fierbinte pe foile de napolitana....Citeste continuarea

Dulceaţă de rubarbă (rubarbăr,...

Postat de: ela2015 in Dulceata / Gem

Tijele de rubarbă se spală foarte bine şi se lasă la scurs. Într-un vas încăpător (o oală de inox mai mare în volum) punem apa şi zahărul la fiert. Lăsăm...Citeste continuarea

Dulceata de capsuni reteta...

Postat de: margo in Dulceata / Gem

Dulceata de capsuni reteta Se aleg fructe mari, sanatoase, fara sa fie patate. Se spala bine in mai multe jeturi de apa si se curata de codite. Capsunile se amesteca cu gelifiantul si se pun la...Citeste continuarea

Dulceata de capsuni reteta cu ghimbir

Postat de: margo in Dulceata / Gem

Dulceata de capsuni reteta Capsunii se spala si se curata de codite. Se pun la fiertcu o cana de apa intr-o cratita speciala pentru dulceata. Se fierb pana siropul incepe sa scada si sa se...Citeste continuarea

Dulceata din flori de maci salbatici

Postat de: margo in Dulceata / Gem

Se folosesc doar petalele macilor. Deci, petalele odata desprinse, se scutura bine de stamine, iar daca mai raman cateva nu e nici o problema, vor da dulcetii acea culoare minunata. Petalele...Citeste continuarea

Dulceata din flori de soc

Postat de: margo in Dulceata / Gem

Florile culese se spala bine apoi se taie de pe inflorescenta sa ramana doar petalele, fara codite.E o munca migaloasa, dar merita efortul. Din apa si zahar se face un sirop potrivit de gros....Citeste continuarea

Desert cu inghetata de lamaie si...

Postat de: katty in Dulciuri

Scurgem compotul.Rupem 2-3  piscoturi in jumatati , le asezam pe fundul cupei si le stropim cu zeama de la compot. Asezam deasupra 2 cupe de inghetata si fructe din compot .Ornam cu frunze de...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mascarpone si...

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Blat: Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana isi tripleaza volumul. Se pun faina amestecata cu praful de copt, treptat si se omogenizeaza usor. Se pune compozitia intr-o tava (30x24...Citeste continuarea

Dovlecei in ulei

Postat de: Dya in Conserve

Se spala bine dovleceii, se usuca si se feliaza pe lung ori in rondele. Se sareaza dupa gust, se asaza intr-o sita si se lasa pentru 20-30 de minute, cat sa elimine sucul propriu. Se coc...Citeste continuarea

Dovlecei pane

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Curatim dovlecelul de coaja, il spalam si-l taiem felii. Punem sare peste feliile de dovlecel. Batem ouale cu  sare si piper. Amestecam 3 linguri faina cu 2 linguri pesmet. Cu un prosop...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Dovleceii se curata de coaja si se pun intr-o cratita cu apa si sare la fiert pentru 5 minute. Se pun intr-o strecuratoare si se lasa sa se raceasca.Se taie pe lung si se scoate cu grija...Citeste continuarea

Desert prajitura pufoasa cu capsuni

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Spalam bine capsunile, le stergem cu un servetel. Indepartam coditele, le taiem in sferturi, daca sunt mai mari le taiem in mai multe bucati. Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul. Incorporam...Citeste continuarea

Dovlecei copti

Postat de: Dya in Aperitive / Garnituri

Taiem dovleceii in felii mai groase, pe lung. Ii saram dupa gust si ii coacem pe tava, pe ambele parti, atat cat sa se rumeneasca usor. Ii asezam apoi intr-un vas termorezistent, ii stropim...Citeste continuarea

Dulceata de trandafiri

Postat de: sufletista in Dulceata / Gem

Trandafiri ii rupem partea alba,dupa care ii spalam si  ii scurgem bine de apa. Adaugam 1 lingura sare de lamaie,1 lingura zahar si ii frecam pentru asi pastra culoare la fiert.Acoperim si...Citeste continuarea

Dobos cu capsuni

Postat de: Alepaty in Torturi

Pentru blat :   10 albusuri se bat spuma tare cu un varf de sare, ca mai apoi se adauga treptat cate 2 linguri de zahar.Cand bezeaua e tare se adauga cele 10 galbenusuri ramase,praful de copt...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti cu branzeturi

Postat de: RuxyRux in Mancaruri de legume

Dovleceii se spala bine apoi se taie in jumatate pe lung. Cu o lingura se scobeste interiorul, apoi se toaca. Intr-o tigaie se pune uleiul de masline, se adauga ceapa si usturoiul tocate, si...Citeste continuarea

Dorada in crusta de sare la cuptor

Postat de: pip69 in Peste

Dorada o curatati de solzi si intestine. Sarea se amesteca cu oualele, vinul si 1/2 din rozmarinul tocat. Amesteci usturoiul, 1/2 rozmarin, si lamaia intr-un mojar. Cu pasta obtinuta masezi...Citeste continuarea

Dulceata din petale de trandafir

Postat de: Ina in Dulceata / Gem

Adunam petalele de trandafir si indepartam cu foarfeca partea alba de la capat (pentru ca este amara). Spalam petalele, le scurgem bine de apa, apoi le frecam cu o lingurita de sare de lamaie...Citeste continuarea

Dulceata din flori de salcam

Postat de: Ina in Dulceata / Gem

Desprindem cu mana florile de salcam de pe ciorchine  si le spalam bine in multa apa rece. Punem la fiert zaharul si apa, iar cand se leaga un sirop (cand incepe sa fiarba ca o spuma)...Citeste continuarea

Desert cu fragi

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Lasam aluatul la dezghetat, apoi il decupam cu o forma, a mea semana cu o margareta, apoi am asezat fiecare ''margareta'' pe forme de silicon, pe care le-am intors invers, sa obtin efectul de...Citeste continuarea

Desert chec pufos

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare. Peste ele adaugam zeama de la o lamaie si galbenusurile amestecate cu...Citeste continuarea

Desert cornulete cu rahat

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Se pun 450 g de faina intr-un vas de framantat. Se adauga oul batut, untura, laptele, drojdia, esenta de vanilie si se framanta. Se adauga faina in timpul framantarii pana se obtine un aluat...Citeste continuarea

Dulceata din flori de soc

Postat de: iuliana_florentina in Dulceata / Gem

In primul rand trebuie sa ne inarmam cu multa rabdare si sa culegem florile potrivite.Inflorescenta trebuie sa aiba toate florile deschise,sa nu aiba inca boboci deoarece florile nu se vor...Citeste continuarea

Drob din vinete

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se pune la călit în puțin ulei. O parte din cubulețele de vinete, preparate de astă toamnă (vinetele se curăță, se taie cubulețe și se...Citeste continuarea

Drob cu ciuperci

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Ciupercile le curatam,spalam si le fierbem putin,le scurgem de apa. Intr-o tigaie calim putin ceapa tocata dupa care adaugam ciupercile si mai lasam sa se caleasca putin. Intr-un bol batem...Citeste continuarea

Desert rapid cu capsuni

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Pentru ca avem toate ingredientele la indemana treaba merge foarte repede. Doar smantana o mixam cu zahar farin si obtinem frisca. Intr-o cupa asezam capsuni taiate bucatele, o cupa de...Citeste continuarea

Dovlecei la cuptor

Postat de: andaoana in Mancaruri de legume

Dovlecei ii spalam bine si ii curatam partial de coaja . Ii taiem pe lungime in jumate , si fiecare jumate in 3 sau 4 parti . Presaram cu sare si ii asezam intr-o tava antiaderenta . Stopim cu...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti la slow cooker...

Postat de: Oana in Slow Cooker

Spalati dovleceii si taiati capetele, apoi taiati-i pe jumatate. Scobiti miezul cu o lingurita. Amestecati carnea tocata cu ceapa taiata...Citeste continuarea

Desert rulouri cu crema de vanilie

Postat de: sufletista in Dulciuri

Aluatul : Intr-un bol adaugam untura, zaharul, zaharul vanilat, amoniul si laptele, amestecam, dupa care adaugam faina treptat si framantam un aluat omogen si elastic. Invelim in folie alimentara...Citeste continuarea

Dulceata din flori de liliac

Postat de: sufletista in Dulceata / Gem

Petale se spala sub un jet de apa rece.Le lasam sa se scurga de apa pe un prosop de bucatarie. Intre timp punem apa cu zaharul intr-o cratita la fiert pana se topeste zaharul. Adaugam...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti si sos de rosii si...

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carne

Mai intai pregatim compozitia pentru umplut dovleceii. Taiem ceapa verde,o punem in tuci cu putin ulei si 50 g de orez, adaugam putina sare si piper si lasam la calit cca 10 min, apoi adaugam...Citeste continuarea

Deliciu sanatos, de vara, cu afine

Postat de: Bucataras in Retete diabetici

Pentru blat , oul se spumeaza, amestecandu-se cu Green sugar, dulce natural, la fel ca si cum l-am bate cu zahar. Se adauga untul de cocos topit si temperat, dupa care se adauga, alternativ,...Citeste continuarea

Drob de miel cu verdeata si leurda

Postat de: Sim0naWorld in Oaie

Prapurele de miel l-am spalat in mai multe ape si l-am lasat intr-un vas cu apa pana am pregatit ingredientele. Organele le-am curatat, le-am taiat in bucati mai mici   si le-am pus...Citeste continuarea

Drob cu carne de porc in manta de...

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Taiem carnea cubulete,o spalam , o lasam la scurs si apoi o dam prin masina de tocat. Amestecam bine cu mana carnea astfel tocata si o punem intr-o tigaie mai inalta  si adaugam peste ea o...Citeste continuarea

Desert chec in trei culori

Postat de: iri_love in Prajituri

Separam gălbenușurile de albușuri.  Compozitie galbena : Galbenusurile le batem cu zahăr, după care adaugăm uleiul, esența de vanilie (o lingurita) si la final făina in care am...Citeste continuarea

Desert baigli cu nuca si mac

Postat de: Prajituri_de_casa in Prajituri

Stafidele se pun la inmuiat circa o ora in apa calduta cat sa le acopere. Pe urma se scurg bine de apa. Pentru umplut, se amesteca separat ingredientele de la fie tip de umplutura. Pentru...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

ieri la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]