Dulceață de cireșe amare
Postat de: cristinutanicolita in Dulceata / GemCireșele se spală, se curăță de codite. Într-o cratiță se pune un strat de cireșe, unul de zahar pana ce se termina. Se lasa peste noapte. A doua zi se pun la...Citeste continuarea
Dulce super rapid
Postat de: caroline in Mancare copiiFeliile de paine le suprapunem si cu ajutorul unui cutit indepartam cojile de paine. Luam fiecare felie in parte si o intindem cu ajutorul unui sucitor.Astfel felia se va rula mai...Citeste continuarea
Desert rapid cu banane
Postat de: gabitsa in DulciuriCele două banane împreună cu 2-3 linguri de frișcă și 2 biscuiți se mixează. Biscuiții se mărunțesc și îi lăsăm deoparte. Frișca rămasă se bate spumă cu...Citeste continuarea
Dulceata de nuci verzi
Postat de: Pungasa_Rogue in Dulceata / GemSe curata nucile de coaja verde si se pun in apa rece imediat dupa ce au fost curatate. Nucile trebuie sa stea in apa rece timp de 24 de ore, schimband apa din cand in cand. A doua zi, se...Citeste continuarea
Dulceata de cirese
Postat de: Pungasa_Rogue in Dulceata / GemSe spala ciresele si li se indeparteaza coditele si samburii. Pe masura ce se scot samburii, ciresele se aseaza intr-o cratita si dupa ce se formeaza un strat generos, se adauga zahar peste...Citeste continuarea
Dulceata de capsuni reteta
Postat de: Ina in Dulceata / GemDulceata de capsuni reteta Capsunile spalate si curatate de codite se pun la scurs intr-o sita la scurs, dupa care se transfera intr-o cratita incapatoare si se acopera cu zaharul. Lasam vasul...Citeste continuarea
Desert prajitura cu foi si crema de...
Postat de: Moni_alex in PrajituriPentru foi se amesteca laptele de soia cu uleiul, zaharul si sarea si se mixeaza bine pana se omogenizeaza. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta pana se obtine un aluat...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postArdeiul kapia, cel galben, ii curatam de seminte, cotor si ii taiem bucati mai mari. Ceapa o curatam, o tocam marunt, iar pe cea verde o curatam si o taiem rondele. Morcovul il decojim, il taiem...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti cu orez,branza si...
Postat de: Toamna07 in Mancaruri de legumeIncingem cuptorul. Taiem dovleceii in doua pe lung, apoi Ii scobim de miez cu ajutorul unei linguri. Miezul se pastreaza! Presaram sare si piper si Ii coacem cu scobitura in sus, intr-o tava,...Citeste continuarea
Dulceata de trandafiri
Postat de: privatelaura in Dulceata / GemIntr-un vas, punem la fiert apa cu zaharul. Amestecam cu lingura din lemn, pana se topeste zaharul. Apoi lasam la fiert aproximativ 45- 50 minute, pana cand se leaga un sirop ce aluneca mai greu...Citeste continuarea
Dulceata de rubarba
Postat de: Pungasa_Rogue in Dulceata / GemSe indeparteaza frunzele, se spala tijele de rubarba si se decojesc. Se taie rondele si se pune un strat de rubarba intr-o cratita, apoi un strat de zahar si tot asa pana cand se termina rubarba,...Citeste continuarea
Dulceata de capsuni reteta
Postat de: Pungasa_Rogue in Dulceata / GemDulceata de capsuni reteta Se spala capsunile si li se indeparteaza coditele. Se pun intr-un tuci, iar peste ele se adauga zaharul. Se pun la fiert la foc mic pana cand se leaga. Dulceata se...Citeste continuarea
Dulceata de capsuni la Multicooker
Postat de: gurita_ta2005 in Dulceata / GemCuratam capsuniile de codite,le spalam bine cu apa rece si le lasam la scurs. In vasul din multicooker punem capsuniile si zaharul,eu le-am lasat cateva ore cu capacul inchis. Lamaia se...Citeste continuarea
Dulceata de capsuni reteta aromata...
Postat de: Corina33 in Dulceata / GemDulceata de capsuni reteta Se spala si se curata capsunile de codite, apoi se amesteca cu zeama de la lamai si se pun la fiert la foc mic pentru aprox. o ora. Se amesteca lavanda cu 100 g de...Citeste continuarea
Desert rulada din foi Lica
Postat de: Steffy in DulciuriCrema 1 Se caramelizeaza o cana de zahar (300 g). Se stinge cu 3 cani de apa (750 ml). Se adauga 400 g biscuiti petit beurre pisati marunt. Se intinde fierbinte pe foile de napolitana....Citeste continuarea
Dulceaţă de rubarbă (rubarbăr,...
Postat de: ela2015 in Dulceata / GemTijele de rubarbă se spală foarte bine şi se lasă la scurs. Într-un vas încăpător (o oală de inox mai mare în volum) punem apa şi zahărul la fiert. Lăsăm...Citeste continuarea
Dulceata de capsuni reteta...
Postat de: margo in Dulceata / GemDulceata de capsuni reteta Se aleg fructe mari, sanatoase, fara sa fie patate. Se spala bine in mai multe jeturi de apa si se curata de codite. Capsunile se amesteca cu gelifiantul si se pun la...Citeste continuarea
Dulceata de capsuni reteta cu ghimbir
Postat de: margo in Dulceata / GemDulceata de capsuni reteta Capsunii se spala si se curata de codite. Se pun la fiertcu o cana de apa intr-o cratita speciala pentru dulceata. Se fierb pana siropul incepe sa scada si sa se...Citeste continuarea
Dulceata din flori de maci salbatici
Postat de: margo in Dulceata / GemSe folosesc doar petalele macilor. Deci, petalele odata desprinse, se scutura bine de stamine, iar daca mai raman cateva nu e nici o problema, vor da dulcetii acea culoare minunata. Petalele...Citeste continuarea
Dulceata din flori de soc
Postat de: margo in Dulceata / GemFlorile culese se spala bine apoi se taie de pe inflorescenta sa ramana doar petalele, fara codite.E o munca migaloasa, dar merita efortul. Din apa si zahar se face un sirop potrivit de gros....Citeste continuarea
Desert cu inghetata de lamaie si...
Postat de: katty in DulciuriScurgem compotul.Rupem 2-3 piscoturi in jumatati , le asezam pe fundul cupei si le stropim cu zeama de la compot. Asezam deasupra 2 cupe de inghetata si fructe din compot .Ornam cu frunze de...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mascarpone si...
Postat de: MotanLaOale in PrajituriBlat: Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana isi tripleaza volumul. Se pun faina amestecata cu praful de copt, treptat si se omogenizeaza usor. Se pune compozitia intr-o tava (30x24...Citeste continuarea
Dovlecei in ulei
Postat de: Dya in ConserveSe spala bine dovleceii, se usuca si se feliaza pe lung ori in rondele. Se sareaza dupa gust, se asaza intr-o sita si se lasa pentru 20-30 de minute, cat sa elimine sucul propriu. Se coc...Citeste continuarea
Dovlecei pane
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriCuratim dovlecelul de coaja, il spalam si-l taiem felii. Punem sare peste feliile de dovlecel. Batem ouale cu sare si piper. Amestecam 3 linguri faina cu 2 linguri pesmet. Cu un prosop...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriDovleceii se curata de coaja si se pun intr-o cratita cu apa si sare la fiert pentru 5 minute. Se pun intr-o strecuratoare si se lasa sa se raceasca.Se taie pe lung si se scoate cu grija...Citeste continuarea
Desert prajitura pufoasa cu capsuni
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriSpalam bine capsunile, le stergem cu un servetel. Indepartam coditele, le taiem in sferturi, daca sunt mai mari le taiem in mai multe bucati. Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul. Incorporam...Citeste continuarea
Dovlecei copti
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriTaiem dovleceii in felii mai groase, pe lung. Ii saram dupa gust si ii coacem pe tava, pe ambele parti, atat cat sa se rumeneasca usor. Ii asezam apoi intr-un vas termorezistent, ii stropim...Citeste continuarea
Dulceata de trandafiri
Postat de: sufletista in Dulceata / GemTrandafiri ii rupem partea alba,dupa care ii spalam si ii scurgem bine de apa. Adaugam 1 lingura sare de lamaie,1 lingura zahar si ii frecam pentru asi pastra culoare la fiert.Acoperim si...Citeste continuarea
Dobos cu capsuni
Postat de: Alepaty in TorturiPentru blat : 10 albusuri se bat spuma tare cu un varf de sare, ca mai apoi se adauga treptat cate 2 linguri de zahar.Cand bezeaua e tare se adauga cele 10 galbenusuri ramase,praful de copt...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti cu branzeturi
Postat de: RuxyRux in Mancaruri de legumeDovleceii se spala bine apoi se taie in jumatate pe lung. Cu o lingura se scobeste interiorul, apoi se toaca. Intr-o tigaie se pune uleiul de masline, se adauga ceapa si usturoiul tocate, si...Citeste continuarea
Dorada in crusta de sare la cuptor
Postat de: pip69 in PesteDorada o curatati de solzi si intestine. Sarea se amesteca cu oualele, vinul si 1/2 din rozmarinul tocat. Amesteci usturoiul, 1/2 rozmarin, si lamaia intr-un mojar. Cu pasta obtinuta masezi...Citeste continuarea
Dulceata din petale de trandafir
Postat de: Ina in Dulceata / GemAdunam petalele de trandafir si indepartam cu foarfeca partea alba de la capat (pentru ca este amara). Spalam petalele, le scurgem bine de apa, apoi le frecam cu o lingurita de sare de lamaie...Citeste continuarea
Dulceata din flori de salcam
Postat de: Ina in Dulceata / GemDesprindem cu mana florile de salcam de pe ciorchine si le spalam bine in multa apa rece. Punem la fiert zaharul si apa, iar cand se leaga un sirop (cand incepe sa fiarba ca o spuma)...Citeste continuarea
Desert cu fragi
Postat de: Constelatialeu in DulciuriLasam aluatul la dezghetat, apoi il decupam cu o forma, a mea semana cu o margareta, apoi am asezat fiecare ''margareta'' pe forme de silicon, pe care le-am intors invers, sa obtin efectul de...Citeste continuarea
Desert chec pufos
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAlbusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare. Peste ele adaugam zeama de la o lamaie si galbenusurile amestecate cu...Citeste continuarea
Desert cornulete cu rahat
Postat de: MotanLaOale in PrajituriSe pun 450 g de faina intr-un vas de framantat. Se adauga oul batut, untura, laptele, drojdia, esenta de vanilie si se framanta. Se adauga faina in timpul framantarii pana se obtine un aluat...Citeste continuarea
Dulceata din flori de soc
Postat de: iuliana_florentina in Dulceata / GemIn primul rand trebuie sa ne inarmam cu multa rabdare si sa culegem florile potrivite.Inflorescenta trebuie sa aiba toate florile deschise,sa nu aiba inca boboci deoarece florile nu se vor...Citeste continuarea
Drob din vinete
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCeapa se curăță, se toacă mărunt și se pune la călit în puțin ulei. O parte din cubulețele de vinete, preparate de astă toamnă (vinetele se curăță, se taie cubulețe și se...Citeste continuarea
Drob cu ciuperci
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriCiupercile le curatam,spalam si le fierbem putin,le scurgem de apa. Intr-o tigaie calim putin ceapa tocata dupa care adaugam ciupercile si mai lasam sa se caleasca putin. Intr-un bol batem...Citeste continuarea
Desert rapid cu capsuni
Postat de: Constelatialeu in DulciuriPentru ca avem toate ingredientele la indemana treaba merge foarte repede. Doar smantana o mixam cu zahar farin si obtinem frisca. Intr-o cupa asezam capsuni taiate bucatele, o cupa de...Citeste continuarea
Dovlecei la cuptor
Postat de: andaoana in Mancaruri de legumeDovlecei ii spalam bine si ii curatam partial de coaja . Ii taiem pe lungime in jumate , si fiecare jumate in 3 sau 4 parti . Presaram cu sare si ii asezam intr-o tava antiaderenta . Stopim cu...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti la slow cooker...
Postat de: Oana in Slow CookerSpalati dovleceii si taiati capetele, apoi taiati-i pe jumatate. Scobiti miezul cu o lingurita. Amestecati carnea tocata cu ceapa taiata...Citeste continuarea
Desert rulouri cu crema de vanilie
Postat de: sufletista in DulciuriAluatul : Intr-un bol adaugam untura, zaharul, zaharul vanilat, amoniul si laptele, amestecam, dupa care adaugam faina treptat si framantam un aluat omogen si elastic. Invelim in folie alimentara...Citeste continuarea
Dulceata din flori de liliac
Postat de: sufletista in Dulceata / GemPetale se spala sub un jet de apa rece.Le lasam sa se scurga de apa pe un prosop de bucatarie. Intre timp punem apa cu zaharul intr-o cratita la fiert pana se topeste zaharul. Adaugam...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti si sos de rosii si...
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneMai intai pregatim compozitia pentru umplut dovleceii. Taiem ceapa verde,o punem in tuci cu putin ulei si 50 g de orez, adaugam putina sare si piper si lasam la calit cca 10 min, apoi adaugam...Citeste continuarea
Deliciu sanatos, de vara, cu afine
Postat de: Bucataras in Retete diabeticiPentru blat , oul se spumeaza, amestecandu-se cu Green sugar, dulce natural, la fel ca si cum l-am bate cu zahar. Se adauga untul de cocos topit si temperat, dupa care se adauga, alternativ,...Citeste continuarea
Drob de miel cu verdeata si leurda
Postat de: Sim0naWorld in OaiePrapurele de miel l-am spalat in mai multe ape si l-am lasat intr-un vas cu apa pana am pregatit ingredientele. Organele le-am curatat, le-am taiat in bucati mai mici si le-am pus...Citeste continuarea
Drob cu carne de porc in manta de...
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriTaiem carnea cubulete,o spalam , o lasam la scurs si apoi o dam prin masina de tocat. Amestecam bine cu mana carnea astfel tocata si o punem intr-o tigaie mai inalta si adaugam peste ea o...Citeste continuarea
Desert chec in trei culori
Postat de: iri_love in PrajituriSeparam gălbenușurile de albușuri. Compozitie galbena : Galbenusurile le batem cu zahăr, după care adaugăm uleiul, esența de vanilie (o lingurita) si la final făina in care am...Citeste continuarea
Desert baigli cu nuca si mac
Postat de: Prajituri_de_casa in PrajituriStafidele se pun la inmuiat circa o ora in apa calduta cat sa le acopere. Pe urma se scurg bine de apa. Pentru umplut, se amesteca separat ingredientele de la fie tip de umplutura. Pentru...Citeste continuarea