Dovlecei cu cas gratinati
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriSpalam dovleceii si ii taiem cuburi potrivite. Ii punem intr-o sita, ii presaram cu sare si ii lasam la scurs circa 30 de minute, apoi ii stergem cu un servetel de bucatarie. Ceapa verde o curatam...Citeste continuarea
Desert reteta de preparare a...
Postat de: gicuta69 in DulciuriCum se prepara Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci si gris, gustosi ca la mama acasa: Intr-un bol amestecam cu un tel branza cu zaharul, zaharul vanilat,...Citeste continuarea
Dulceata de pepene galben
Postat de: ianculubita in Dulceata / GemSe pune intr-un vas pe foc miezul de pepene taiat cubulete mai mari, stropite cu zeama de la 1/2lamaie si zahar, se amesteca pana-si lasa zeama, apoi se lasa la fiert pana scade, amestecand din...Citeste continuarea
Desert prajitura ''criminala''
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Albusurile cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana rezulta o bezea ferma. Galbenusurile le frecam cu uleiul si apoi le...Citeste continuarea
Desert piscoturi umplute cu crema...
Postat de: Criss in PrajituriJumatate din numarul de piscoturi (adica 18) le scobim cu ajutorul unui cutit sau a unei lingurite si vor arata ca niste barcute. (Vezi imaginea de mai jos). In cafeaua espresso adaugam putina...Citeste continuarea
Dulceață de zmeură
Postat de: Bunica in Dulceata / GemZmeura se alege de impurități,se spală sub jet de apă rece și se lasă la scurs. Zmeura se pune pune într-o cratiță, iar peste ea adaugă zahărul. Lasă zmeura cu zahărul să...Citeste continuarea
Dulceata de afine
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemIndepartam eventualele impuritati,adica codite,frunzulite,apoi punem afinele intr-o cratita cu fund dublu,adaugam zaharul si apa si le punem la fiert, la foc mediu, avand grija sa adunam spuma...Citeste continuarea
Dulceata de mure de gradina
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemMai intai le culegem, ca avem de unde,din gradina mamei. Le asezam inrtr-o cratita cu fund dublu,adaugam zaharul si le lasam pana a doua zi sa-si lase zeama. Apoi asezam cratita pe foc, la...Citeste continuarea
Dulceata de afine
Postat de: Oana in Dulceata / GemSpalati bine afinele si alegeti crengutele sau frunzulitele Puneti afinele intr-o oala incapatoare impreuna cu zaharul si zeama de lamaie...Citeste continuarea
Dulceata de pepene galben
Postat de: Dya in Dulceata / GemIntr-un vas/cratita (eu am folosit de aluminiu) se pun cele 3 kg de zahar impreuna cu apa. Se amesteca usor pentru omogenizare si se asaza vasul pe aragaz/plita la foc mic. Se fierbe siropul...Citeste continuarea
Desert Sweet Dreams
Postat de: cris2711 in DulciuriIntr-o craticioara am topit ciocolata la foc mic,am adaugat galbenusul ,mascarpone,zaharul si cacao. Se mixeaza bine pana se omogenizeaza si se pune la la frigider. Eu am lasat ca. 20...Citeste continuarea
Dovlecei picanti la borcan
Postat de: Ksenya in ConserveCuratam dovleceii de coaja si eventual dupa caz de samburi,taiem in fasii orizontal apoi pe vertical aproximativ de 2,5 cm. Morcovii ii curatam si-i dam prin...Citeste continuarea
Dulceata de mure
Postat de: Pungasa_Rogue in Dulceata / GemSe spala murele si se pun intr-o sita la scurs. Zaharul si apa se pun intr-un tuci si se fierb pana cand scad la jumatate. Dupa aceea, se adauga murele. Se ferb, amestecand din cand in cand cu...Citeste continuarea
Dulceata de afine
Postat de: MotanLaOale in Dulceata / GemAfinele se curata de impuritati (la mine nu a fost cazul) si se spala. Se pun intr-o cratita cu zaharul si se lasa de pe o zi pe alta in frigider. Eu le-am pus direct la fiert ca oricum nu...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti cu orez si ton
Postat de: caroline in Mancaruri de legumeDovleceii rotunzi ii spalam, le taiem un capacel si cu ajutorul unei linguri scobim interiorul dovlecelului. Presaram sare si punem cu partea taiata in jos . Dovleceii lungi se spala,se...Citeste continuarea
Dovlecei "fitosi"
Postat de: Monica1997 in Aperitive / GarnituriAm tocat ceapa solzi si am pus-o la calit,intre timp am taiat cubulete un dovlecel, ardeii, rosiile si vanata. Le-am adaugat peste ceapa calita impreuna cu putina apa,piper si foile de dafin. Cat...Citeste continuarea
Dulceata de pepene galben cu sirop...
Postat de: violeta30 in Dulceata / GemCuratam pepenele de coaja si il tocam cubulete. Il punem intr-o cratita peste care turnam cana de zahar, sucul de prune si de lamaie si punem la foc potrivit pana se leaga. Dupa ce s-a...Citeste continuarea
Dulceata de capsune cu gelfix
Postat de: medioto59 in Dulceata / GemIndepartam coditele. Spalam fructele si le punem intr.un vas.Eu am folosit o oala cu fund dublu. Si inca ceva .....nu am taiat fructele, le-am lasat intregi. Stropim capsunele cu zeama de...Citeste continuarea
desert cheesecake simplu, cu lamaie...
Postat de: Ina in PrajituriAm maruntit biscuitii in robot, am adaugat zaharul, esenta de migdale si untul topit si am mixat pana la omogenizare. Am rasturnat amestecul de biscuiti in tava cu inel detasabil...Citeste continuarea
Daca intr-o zi gyros-ul s-ar...
Postat de: AlexTeacher in Reteta de vedetaDizolvati drojdia uscata in 250 ml apa calduta; Incorporati-o cu 140 g de faina pentru inceput; Amestecati-le bi ne si lasati-le cca 30 min;...Citeste continuarea
Dovlecel umplut cu carne toacata de...
Postat de: Pungasa_Rogue in Mancaruri cu carneSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se pune carnea tocata intr-un castron si se adauga peste ea orezul spalat, usturoiul si ceapa curatate, spalate si date prin robot, rosiile, ouale,...Citeste continuarea
Dulceaţă de zmeură
Postat de: botcrina in Dulceata / GemCulegem zmeura, apoi o spălăm bine şi o punem într-o strecurătoare să se scurgă. Într-un vas mare punem zmeura şi peste aceasta turnăm zahărul. Cu mâna amestecăm...Citeste continuarea
Dulceata de capsuni reteta cu rubarba
Postat de: sufletista in Dulceata / GemDulceata de capsuni reteta Spalam si curatam capsunile de codite,adaugam zaharul,acoperim si lasam peste noapte pentru asi lasa siropul. A 2 zi adaugam capsunile cu tot cu sirop intr-o...Citeste continuarea
Dulceata de nectarine si cirese
Postat de: Oana in Dulceata / GemCantariti fructele dupa ce le-ati scos samburii Taiati nectarinele in cuburi si puneti-le impreuna cu ciresele intr-o oala incapatoare Adaugati zaharul si zeama de...Citeste continuarea
Desert cu zmeura si crema de...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat cu zaharul pudra. Se adauga mascarponele treptat si se incorporeaza. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza...Citeste continuarea
Dulceata de zmeura
Postat de: Pungasa_Rogue in Dulceata / GemSe pune zmeura intr-o sita si se clateste cu apa rece, dar superficial pentru ca se destrama imediat si se vor pierde semintele printre gaurelele sitei. Se pune apoi intr-o cratita impreuna cu...Citeste continuarea
Dovlecei pane cu sos tzatziki
Postat de: licurici_lra in Aperitive / GarnituriDovlecelul se taie rondele, se presara cu sare si se lasa 5-10 min. Rondelele de dovlecel se sterg cu un servetel de bucatarie, pentru a se elimina apa care s-a lasat. Intr-o farfurie se...Citeste continuarea
Desert placinte "poale-n brâu"
Postat de: gicuta69 in DulciuriAluat : Punem drojdia la inmuiat cu 4-5 linguri de lapte caldut, pentru 15-20 de minute. Restul de lapte il punem intr-o craticioara pe foc la incalzit impreuna cu zaharul si sarea....Citeste continuarea
Dulceata de coacaze negre
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemCulegem coacazele,daca avem de unde,le spalam sub jet de apa.Zaharul cu 300 ml apa si vanilia bourbon se pun la fiert,pana incepe sa faca bule ,apoi se adauga coacazele si se lasa focul mic,sa...Citeste continuarea
Dulceata de coacaze negre fara...
Postat de: Ksenya in ConserveCoacazele le spalam si le curatam de codite,le lasam la scurs ,apoi le intindem pe un prosop si le lasam la zvantat. Intr-un castron de plastic sau sticla ,zdrobim coacazele cu o...Citeste continuarea
Dulceata de visine
Postat de: Ina in Dulceata / GemSpalam visinele sub jet de apa rece, le sortam (indepartam fructele stricate), le curatam de codite si scoatem samburii. Fructele astfel pregatite se pun intr-o cratita mai mare, apoi se...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti, la cuptor
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe curata dovlecelul de coaja. Se taie in doua atat pe lungime cat si pe latime. Se curata de samburi, se sareaza si se lasa sa se scurga de apa. Pipetul de pui se spala apoi se taie fasiute....Citeste continuarea
Dovlecel pane
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriSe curata dovlecelul de coaja, se spala, se feliaza, se pune intr-un castron si se da cu sare, lasandu-se sa se inmoaie timp de cel putin o ora. Dupa aceea, intr-un alt castron se pun ouale,...Citeste continuarea
Dovlecel la borcan
Postat de: Pungasa_Rogue in ConserveSe pune dovlecelul curatat de seminte si de coaja intr-un tuci, apoi se adauga uleiul. Rosiile se spala, se taie in sferturi (li se indeparteaza cotorul) si se dau prin robotul de bucatarie. Se...Citeste continuarea
Dovlecel la gratar cu sos de unt cu...
Postat de: timea in Mancaruri de legumeSpalam dovlecelul, il curatam si il feliem de-a lungul in felii de aprox. 5 min. Saram si piperam feliile si le punem intr-o tigaie grill incinsa in care am picurat ulei de masline (eu am...Citeste continuarea
Dovlecei conservati in ulei
Postat de: Ina in ConserveSpalam dovleceii, ii taiem rondele, presaram sare si-i lasam 20 minute intr-o sita pentru a-si elimina apa. Usturoiul il curatam si-l feliem (daca este cazul). Ardeii iuti ii taiem...Citeste continuarea
Dovlecei cu vinete la cuptor
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe spala bine dovlecelul si vanata. Se taie rondele nu foarte groase. Se sareaza si se lasa in strecuratoare pentru cca jumatate de ora, pentru a se scurge de apa lasata. Intre timp se amesteca...Citeste continuarea
Dulceata de coacaze negre
Postat de: merisor67 in Dulceata / GemCoacazele curatate bine de coditele cu frunze se spala bine in cateva ape si se scurg tot bine, lasandu-le intr-o sita. Trebuie sa le spalam bine pentru ca raman impuritati printre moturile...Citeste continuarea
DESERT RAPID CU IAURT SI BANANE
Postat de: AlexandraOrdean in Mancare copiiIntr-o farfurie sfaramam biscuitii, adaugam iaurtul si bananele feliate. Amestecati. Citeste continuarea
DOVLECEL PANE
Postat de: AlexandraOrdean in Aperitive / GarnituriCuratam dovlecelul de coaja si il taiem rondele de aproximativ 1 cm. Asezonam cu sare si piper. Trecem rondelele prin faine, dupa care prin ou batut , dupa care prajim in...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti cu cascaval pane...
Postat de: daniastefania in Mancaruri de legumePunem un vas cu apa la fiert. Cand incepe sa fiarba adaugam sare si cus-cusul. Lasam sa fiarba 5 minute. Apoi strecuram. Lasam cus-cusul la scurs. Curatam ceapa si o tocam marunt. Curatam ardeiul...Citeste continuarea
Dulceata de capsuni reteta
Postat de: ella87 in Dulceata / GemDulceata de capsuni reteta Am spalat capsunile si am indepartat coditele. Puteti lasa capsunile intregi sau daca sunt prea mari le puteti taia in bucati mai mici. Am pus capsunile intr-un...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti
Postat de: AlexTeacher in Mancaruri cu carneTaiati dovleceii pe lungime si scobiti-le miezul cu o lingura; Asezonati-i cu putina sare si dupa cca 15 min tapetati-i cu cateva servetele pentru a putea...Citeste continuarea
Dovlecei pane cu sos de usturoi
Postat de: robert_badica in Aperitive / GarnituriDovleceii se spala bine (daca vreti ii puteti decoji) si cu ajutorul unui cutit bine ascutit ii taiem feli de circa 2cm grosime. Presaram putina sare si ii dam deoarte. Intr-o farfurie plata punem...Citeste continuarea
Desert placinta cu iaurt
Postat de: medioto59 in DulciuriAluat: Taiem untul cubulete si mixam. Adaugam putin cate putin zaharul. Incorporam ouale unul cate unul. Adaugam smantana. Cernem faina si o amestecam cu praful de copt si sarea. Incorporam...Citeste continuarea
Dulceață asortată (vișine,...
Postat de: cristinutanicolita in Dulceata / GemFructele se spală, se curăță de codite și sâmburi. Într-o cratiță sau tuci se amesteca cu zaharul și menta, se lasă câteva ore sau peste noapte. A doua zi se fierb...Citeste continuarea
Dulceață de vișine
Postat de: cristinutanicolita in Dulceata / GemVișinele se spală, se curăță de codite și sâmburi. Într-o cratiță sau tuci amestecam fructele cu zahar, pus în straturi, unul de vișine, unul de zahar. Lasam fructele cu...Citeste continuarea
Dulceață de cireșe
Postat de: cristinutanicolita in Dulceata / GemCireșele se spală, se scot sâmburii. Amestecam zaharul cu fructele, pus în straturi, unul de cireșe, unul de zahar. Lasam fructele cu zahar peste noapte. A doua zi, fierbem la foc...Citeste continuarea
Dulceață de căpșuni
Postat de: cristinutanicolita in Dulceata / GemCăpșunile spălate se pun Intr-un vas, se adauga zaharul, frunzele de menta si se lasă câteva ore la rece, apoi se pun la fiert, la foc moderat. Amestecam continuu și din momentul...Citeste continuarea
Desert tort Tiramisu reţetă...
Postat de: gicuta69 in TorturiTiramisu reţetă originală Batem frisca lichida cu cele doua pliculete de zahar vanilat. Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra pana devin ca o crema. In crema de galbenusuri...Citeste continuarea