A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Desert cu bezea GODINA

Postat de: Zamfira in Dulciuri

Coşuleţele din bezea  Batem albuşurile cu un praf de sare până când obţinem o spumă fermă, abia apoi începem să adăugăm treptat zahărul. Tapetăm o tavă cu...Citeste continuarea

Desert „Godina”

Postat de: Zamfira in Dulciuri

Amestecăm brânza de vaci cu un ou, făina, grişul, esenţa de lămâie şi puţină sare. Compoziţia trebuie să fie moale dar totuşi consistentă. Dacă brânza de vaci...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti

Postat de: eumimi in Mancaruri cu carne

Se taie dovleceii in 3 sau 4, sa rezulte butoiase cam de 5-6 cm inaltime si se curata coaja (eu am curatat doar o parte). Se scobeste fiecare butoias de dovlecel cu o lingurita, dar cu grija sa...Citeste continuarea

Desert placinta cu iaurt si sirop...

Postat de: eumimi in Prajituri

Se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, apoi iaurtul si esenta si se amesteca bine. Se opreste 1 foaie de placinta, iar restul se vor rupe in fasii mici si se vor adauga peste compozitia...Citeste continuarea

Desert clatite pufoase reteta

Postat de: Criss in Dulciuri

Clatite pufoase reteta Ouale se separa si albusurile se bat spuma. Separat se amesteca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si uleiul si se mixeaza pana cand se topeste zaharul. Se...Citeste continuarea

Desert prajitura "Bounty" de post

Postat de: robert_badica in Prajituri

Incingem cuptorul. Tapetam o tava, cu dimensiunile de 23x23 cm, cu hartie de copt (la mine nu a mai fost nevoie de hartie de copt, deoarece tava mea e antiaderenta). O lasam deoparte. Blat :...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de...

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Blat:  Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile apoi adauga treptat zaharul, mixand pana se dilueaza complet. Galbenusurile amesteca-le cu uleiul si adauga-le peste...Citeste continuarea

Desert prajitura turnata cu mere

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea mare. Le calim pe foc cu cele 5-6 linguri de zahar pana scade sucul, apoi adaugam scortisoara dupa gust. Facem prima foaie astfel: mixam 2 oua cu...Citeste continuarea

Deliciu de ciocolata cu castane

Postat de: amalia01 in Dulciuri

Se rupe ciocolata bucatele si se pune la topit impreuna cu esenta de rom, la baine-marie. Se adauga untul si se amesteca pana cand se topeste. Se opreste focul si se ia vasul de pe abur. Cu...Citeste continuarea

Desert tort diplomat

Postat de: privatelaura in Torturi

Pregatim o forma rotunda sau patrata, asezam folie alimentara in interior, astfel ca atunci cand insiropam piscoturile sa nu curga din sirop. Asezam pe marginea interioara a formei toate...Citeste continuarea

Desert rulada cu nuca de cocos

Postat de: Steffy in Dulciuri

Foaia de biscuiti:  Biscuitii se rup bucatele si se maruntesc la robot. Se pune intr-un vas pe foc laptele amestecat cu cacao. Se adauga untul. Se lasa sa se omogenizeze bine. Se toarna...Citeste continuarea

Desert piersici umplute cu crema de...

Postat de: gospodariu in Dulciuri

Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de lamaie. Cand zaharul s-a topit se adauga uleiul ca la maioneza. Apoi se adauga faina si praful de copt si se framanta un aluat nu prea tare....Citeste continuarea

desert tort de biscuiti cu ciocolata

Postat de: ela in Torturi

Jumatate din biscuiti ii dam cateva clipe prin robotul de bucatarie, sa fie macinati grosier nu fin. Restul ii rupem cu mana bucati mici. La fel procedam si cu nuca, o parte o macinam si o parte o...Citeste continuarea

Desert placinta frageda cu dovleac

Postat de: gicuta69 in Dulciuri

Mixam untura cu ouale, zaharul si sarea apoi adaugam smantana si coaja de lamaie. Amestecam faina cu praful de copt si incepem sa o incorporam in compozitia de untura si oua. Framantam cu mana...Citeste continuarea

Drob de iepure cu mousse de conopida

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

Pentru drob: se spala foarte bine organele si carnea. Se lasa sa se zvante. Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline, se adauga organele intregi si carnea. Se pune capac pe tigaie si se lasa sa...Citeste continuarea

Desert tort cu nuci, crema de...

Postat de: deyutzky in Torturi

Blat:  Mixam albusurile cu praful de sare pana se fac spuma. Adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam. Punem faina amestecata cu praful de copt, adaugam si nuca si amestecam incet cu un...Citeste continuarea

Dulceata de portocale

Postat de: ianculubita in Dulceata / Gem

Portocalele spalate bine cu apa calda, se taie in cubulete mici (cu coaja si pulpa), se pun cubuletele intr-un vas, se acopera cu apa rece si se lasa pana a doua zi, schimband apa din ora in ora....Citeste continuarea

Desert rulada diplomat

Postat de: timea in Dulciuri

Pregatim mai intai blatul . Mixam albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul, apoi adaugam galbenusurile si la final faina amestecata cu praful de copt....Citeste continuarea

Dulceata din portocale rosii cu...

Postat de: simona72 in Dulceata / Gem

Tot ce este complicat si migalos la aceasta dulceata este curatarea portocalelor. Pentru ca mie nu-mi place aroma amaruie pe care o da pielita alba, am hotarat sa inlatur aceasta amareala. Pentru...Citeste continuarea

Desert prajitura cu bezea cu nuca...

Postat de: Criss in Prajituri

Se bat albusurile spuma, apoi se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul si rezulta o bezea lucioasa si tare. Se lasa mixerul deoparte, apoi se adauga nuca macinata...Citeste continuarea

Desert Tort Tiramisu reţetă...

Postat de: Pungasa_Rogue in Torturi

Tiramisu reţetă originală Prima data se face cafeaua. Se pun apa si zaharul la fiert si cand da in clocot, se adauga cafeaua, se amesteca si se ia de pe foc, lasandu-se apoi sa se raceasca....Citeste continuarea

Desert prajitura Kinder Maxi King

Postat de: VanessaAli in Prajituri

Blat:  Batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam treptat si alternativ zaharul si apa. Adaugam apoi galbenusurile frecate cu ulei si amestecam bine. Punem jumatate din cantitatea de...Citeste continuarea

Desert tort de Anul Nou

Postat de: gicuta69 in Torturi

Blat:  Turnam apa clocotita peste cacao si amestecam pana la omogenizare si lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam...Citeste continuarea

Desert piersicute

Postat de: gicuta69 in Dulciuri

Aluat:  Incepem prin a mixa ouale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Adaugam amoniacul stins in otet si uleiul in fir subtire. Punem faina si framantam un aluat potrivit de tare. Lasam...Citeste continuarea

Desert chec cu nuci si rahat

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Intr-un vas punem 3 galbenusuri si un ou intreg. Mixam galbenusurile impreuna cu oul intreg cu un praf de sare si uleiul adaugat treptat ca la maioneza. Adaugam laptele si coaja de lamaie (eu...Citeste continuarea

Desert prajitura tavalita cu nuca...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blat : Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si untul de la temperatura camerei, pana isi dubleaza volumul. Incorporam laptele, mierea, esenta si coaja rasa de portocala. Cernem faina cu praful de...Citeste continuarea

Desert prajitura "Cuburi de gheata"

Postat de: retetele_tinei in Prajituri

Blat : Intr-un bol punem albusurile cu putin sare. Galbenusurile le lasam deoparte pentru ca le vom incorpora in compozitie mai tarziu. Le mixam bine, pana devin o spuma tare, dupa care...Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuca

Postat de: retetele_tinei in Prajituri

Se amesteca biscuitii macinati cu nuca, galbenusurile, 10 linguri de zahar si untul. Compozitia rezultata se asaza intr-o tava, iar tava se da la cuptor, la foc potrivit. Se bat albusurile...Citeste continuarea

Desert cornulete de zapada

Postat de: Criss in Prajituri

Umplutura : Se amesteca macul macinat cu zaharul pudra, zaharul vanilat si coaja de lamaie apoi se adauga laptele cald si se omogenizeaza. Se lasa deoparte. Aluat : Faina se amesteca cu...Citeste continuarea

Desert tort de biscuiti fara coacere

Postat de: Corina33 in Torturi

Se zdrobesc biscuitii grosier cu mana si se pun intr-un bol mare.  Se toaca alunele sau nucile grosier si se pun la prajit intr-o tigaie antiaderenta amestecand din cand in cand timp de 5...Citeste continuarea

Desert cozonac fara framantare, cu...

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Mai intai aducem toate ingredientele la temperatura camerei, cam cu o ora, chiar doua, inainte de inceperea prepararii. Cernem faina intr-un vas incapator, de doua ori chiar, pentru a o aera....Citeste continuarea

Desert gogosi cu lingura, pufoase...

Postat de: AdrianUdrea in Dulciuri

Se sparg ouale intr-un bol si se presara sare peste ele, apoi se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, pana la diluarea zaharului. Se adauga iaurtul si praful de copt, apoi treptat, faina....Citeste continuarea

Desert budinca de branza cu nuca de...

Postat de: Sim0naWorld in Dulciuri

Am amestecat ingredientele pe rand, in ordinea de mai sus, pana a rezultat  un aluat mai gros decat cel de clatite. Cu putin unt am uns un vas de yena si am turnat compozitia. Am dat vasul la...Citeste continuarea

Desert fursecuri zebra cu gris si...

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Intr-un vas amestecam faina, grisul, laptele praf si praful de copt. In alt vas topim untul. Adaugam uleiul si omogenizam. Ouale le mixam foarte bine cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti

Postat de: Deny22 in Pui

Taiem dovleceii in jumatati si scobim miezul, scoatem cotorul si semintele din ardeiul gras si scobim rosia de miez. Amestecam carnea tocata cu orezul, putin ulei si vegeta. Umplem legumele...Citeste continuarea

Desert painici cu ciocolata -...

Postat de: Corina33 in Dulciuri

Amestecam intr-un bol faina cu sarea (puteti si sa cerneti faina, dar nu e obligatoriu). Dizolvam drojdia cu zaharul si putin lapte caldut si le turnam peste faina impreuna cu untul, laptele...Citeste continuarea

Desert prajitura de post cu crema...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Pentru aluat , se amesteca zaharul cu uleiul pana la diluarea zaharului, apoi se adauga apa minerala si imediat bicarbonatul si praful de copt, pentru a se desface in aciditatea apei. Se...Citeste continuarea

Desert cozonac cu nuca

Postat de: reisnaor_2006 in Dulciuri

Pregatim maiaua din putin lapte caldut, drojdia si 1 lingura de faina. Restul de lapte il incalzim putin impreuna cu zaharul. Intr-un bol cernem faina amestecata cu praful de sare, punem...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi de nuca si...

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Pentru inceput preparam Kranzul : Punem intr-o craticioara zaharul la topit. Cand devine lichid si capata culoare aurie adaugam nuca, amestecam rapid sa se omogenizeze, tragem craticioara...Citeste continuarea

Drob de pui

Postat de: Moni_alex in Aperitive / Garnituri

Punem la fiert ficatul separat, inimile si pipotele separat si pieptul de pui cu o ceapa si morcovii cu putina sare, fiecare in cate un vas.Daca este nevoie, se ia spuma de deasupra. Cele 2...Citeste continuarea

Desert prajitura Boema de post

Postat de: gicuta69 in Dulciuri

Blat : Intr-un castron punem faina, cacaua, zaharul, nuca (150 g macinata si 50 g zdrobita) si praful de sare. Incorporam in ingredientele uscate apa si uleiul si amestecam cu telul. Adaugam...Citeste continuarea

Desert chec de post reteta ieftina,...

Postat de: gicuta69 in Dulciuri

Cum se prepara Desert chec de post reteta ieftina, simpla si rapida Punem intr-un castron zaharul, uleiul, apa minerala, faina cernuta cu praful de copt, esentele, coaja de lamaie, sarea...Citeste continuarea

Dovleac copt cu nuci caramelizate...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai am cules dovleacul,l-am impartit in doua, ca era mare, cca 7 kg si apoi am zis sa-i fac ce i-am facut, ca sa nu se strice.... Am luat tava de la aragaz, am asezat hartie de copt, am...Citeste continuarea

Desert tort Maresal Joffre

Postat de: MotanLaOale in Torturi

Blat:  Se bate untul spuma cu zaharul si vanilia. Se adauga faina si se amesteca bine. Va iesi un amestec destul de gros. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se pune spuma peste...Citeste continuarea

Dulceata din pere de toamna

Postat de: Constelatialeu in Dulceata / Gem

Am ales perele care deja incepuse sa se strice, le-am curatat de coaja si de zonele stricate, le-am taiat cubulete mici. Intr-o cratita am pus apa cu zaharul si am lasat sa dea in clocot pana s-a...Citeste continuarea

Desert beigli cu mac

Postat de: Zamfira in Dulciuri

Aluat : Punem drojdia proaspătă la dospit cu o linguriţă de zahăr şi putin lapte călduţ. Cernem făina, adăugăm puţină sare, untul, 2 gălbenuşuri, drojdia dospită şi...Citeste continuarea

Dovleac umplut

Postat de: Dya in Dulciuri

Dovleacul se spala, se taie in jumatate si se curata de seminte. Miezul de nuca, stafidele si visinele se amesteca cu zaharul. Dovleacul se umple cu amestecul de nuca, stafide si visine....Citeste continuarea

Desert tort Bounty

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blat: Se pune apa la fiert. In momentul in care clocoteste se toarna peste cacao si se omogenizeaza cu ajutorul unui tel. Se lasa deoparte sa se raceasca. Albusurile se bat spuma cu un praf de...Citeste continuarea

Desert nuci umplute cu crema de...

Postat de: gicuta69 in Dulciuri

Aluat : Mixam ouale cu praful de sare, apoi adaugam zaharul mixand in continuare pana acesta se topeste. Adaugam untul moale, amoniacul stins in zeama de lamaie si esenta de vanilie. Mixam bine,...Citeste continuarea

Dulceata de ardei iute

Postat de: ralu_ca in Dulceata / Gem

Pentru inceput am spalat ardeii, apoi i-am taiat rondele. Acest lucru l-am efectuat cu 2 perechi de manusi chirurgicale, datorita iutimii. Intr-o oala am pus otetul cu zaharul si apa, lasand sa...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

ieri la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

ieri la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]