A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Domates corbasi

Postat de: dentistutza in Supe/Ciorbe

Ceapa si morcovul date pe razatoarea cu ochiuri mici se calesc in uleiul de masline pana devin sticloase. Se adauga rosiile alese in prealabil de eventuale pielite si cu ajutorul conservei se pune...Citeste continuarea

Dulceata din flori de salcam

Postat de: Julie in Dulceata / Gem

Florile de salcam se desprind de pe codite si se spala in mai multe ape. Se lasa apoi sa se scurga si sa se usuce bine. Se amesteca apa cu zaharul si se pun la fiert, pana se formeaza un sirop mai...Citeste continuarea

Desert prajitura cremes la rece

Postat de: LUK in Prajituri

 Incepem prin a separa cele 2 foi. De pe fiecare foaie razuim putin foietaj pentru decor. Preparam crema conform instructiunilor, cu mentiunea ca eu am folosit doar 700 ml lapte, in loc de...Citeste continuarea

Dulceata din flori de salcam

Postat de: mihaelab in Dulceata / Gem

Am pus apa si zaharul pe foc(timp de 60min). Am cules florile de pe ciochine, apoi le-am lasat cateva minute in apa pt a iesi toate ganganiile. Le-am spalat bine in cateva ape dupa care le-am...Citeste continuarea

Desert tort polar cu banane

Postat de: miremirc in Torturi

 Mixam galbenusurile cu 250 g zahar pana se albesc, adaugam laptele treptat, faina si punem pe foc mic , amestecand pana se ingroasa crema. Crema obtinuta o lasam sa se raceasca putin si...Citeste continuarea

Dorada in sos de iaurt

Postat de: radu_popovici in Peste

  Se incinge cuptorul la mediu. Se proceseaza in blender ceapa cu usturoi, praz si ardei iute. Se adauga sare, piper, suc de lamaie si 2 linguri de ulei si se proceseaza pana se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza de vaci...

Postat de: miremirc in Prajituri

Amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat pe care il intindem cu degetele in tava, apoi turnam umplutura. Pentru umplutura: mixam oul cu galbenusurile, cu zaharul si...Citeste continuarea

Dovlecei cu branza

Postat de: diaconta in Mancaruri de legume

Dovleceii se taie fasii lungi si subtiri (ne ajutam de un curatitor pentru zarzavaturi) si rondele.Se presara putina sare si se lasa sa se inmoaie pret de cateva minute. branza feta se amesteca...Citeste continuarea

Degeţele din morcovi

Postat de: gratziela in Mancaruri de legume

Curăţă morcovii de coajă şi-i spală bine în jet de apă rece. Pune la fiert apă într-o oală în care răstorni morcovii şi un praf de sare. Este bine să-i pui...Citeste continuarea

Desert la pahar - capsuni

Postat de: Dulceatadetrandafiri in Dulciuri

Biscuitii ii sfarami in bucati nu prea mici (fie in robotul de bucatarie, fie pusi intr-o punga din care ai scos aerul si apoi treci cu facaletul peste ei). Imparti egal in pahare. Crema...Citeste continuarea

Desert nuci umplute si faguri

Postat de: Dya in Prajituri

Faguri : Blat :  Zaharul se mixeaza impreuna cu ouale pana compozitia devine spumoasa, apoi se adauga uleiul, apa minerala, amoniacul/praful de copt, esentele si in...Citeste continuarea

Dulceata din flori de salcam

Postat de: lia in Dulceata / Gem

Intr-o oala bine spalata si incapatoare, adaugam cei 3L de apa si zaharul si le punem la fiert. Alegem ciorchini cu flori deschise si albe, pe care le rupem usor, cu mana, de pe cotor. Le punem...Citeste continuarea

Dulceata de rabarbar cu capsuni

Postat de: AlexJ in Dulceata / Gem

1. Căpșunile se spală , se curăță și se lasă la scurs. Aș fi vrut să vă spun că sunt căpșuni din gradina mea ,...Citeste continuarea

Dulceata de strugurei, rabarbura si...

Postat de: burdulea56 in Dulceata / Gem

Eu am inceput cu spalatul si sterilizatul borcanelor (mi-au trebuit 7 borcane cu capac filetat). Sa pot face combinatii de fructe carora le-a trecut vremea si fructe care se gasesc, congelez...Citeste continuarea

Desert reeeeece...

Postat de: carla_26 in Dulciuri

Pas 1: Pui laptele la fiert,si atunci cand fierbe adaugi orezul si cacaoa.Dupa ce este gata il lasi la racit. Atentie! OREZUL FIERT nu trebuie sa fie o compozitie omogena... Pas 2:...Citeste continuarea

Desert cu crema de capsuni

Postat de: Mihaela11_jo in Prajituri

Se bate frisca cu zaharul pudra la inceput la viteza moderata si apoi la viteza mare; se adauga coaja rasa de lamaie si portocal, sucul de lamie si vanilia; se lasa la rece pana pregatim...Citeste continuarea

Desert cu iaurt si capsuni

Postat de: lilik in Dulciuri

Taiem 2 capsuni si le punem cu sucul de portocala,intre timp rupem biscuitii si ii amestecam cu capsunile taiate apoi punem pe fundul paharului. Amestecam iaurtul cu mierea si 2 capsuni facute...Citeste continuarea

Dovlecei la cuptor cu pulpe de pui...

Postat de: Pur_si_simplu_papa_bun in Pui

Se stropeşte un vas termorezistent cu puţin ulei de măsline, se pun cepele şi 2 căţei de usturoi tocaţi, pulpele de pui spălate şi şterse cu un prosop, boiaua, o roşie tocată, vinul...Citeste continuarea

Desert rulada de biscuiti cu nuca...

Postat de: burdulea56 in Prajituri

Foi:  Se zdrobesc cat mai fin biscuitii, se adauga cacao, laptele, se framanta bine ingredientele, apoi compozitia obtinuta se imparte in 2 parti egale. Fiecare parte se intinde cu...Citeste continuarea

Desert " Amor"

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Punem orezul la fiert in apa, iar cand apa scade cat sa mai fie foarte foarte putina, adaugam laptele. Avem grija sa nu plecam de langa aragaz caci fierbe si scade foarte repejor. Adaugam in lapte...Citeste continuarea

Dragavei cu orez si mamaliguta calda

Postat de: pusikmea in Mancaruri de post

Spalam frunzele de dragavei sub jet de apa rece. Intre timp punem pe foc o oala cu apa si sare, cand apa a inceput sa fiarba punem dragavieul in apa clocotita si lasam sa se opareasca 5 minute....Citeste continuarea

Dovlecei umpluti

Postat de: kiki in Mancaruri cu carne

Am spalat dovleceii, le-am taiat capacul si i-am scobit cu o lingura, dupa care i-am oparit 2-3 minute in apa cu sare. Se amesteca carnea macinata cu ceapa taiata marunt, miezul dovleceilor...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti

Postat de: diaconta in Mancaruri de legume

Dovleceii ii taiem in doua pe lungime.Scobim miezul si il taiem cubulete,il vom folosi pentru umplutura. Punem putina sare pe dovlecei si ii punem cu scobitura in jos pe o farfurie. Morcovul...Citeste continuarea

Dovleac cu curry Kotanyi

Postat de: mitinita in Mancaruri de legume

Se curata dovleacul de coaja, Se taie in felii. Intr-o tava se pune uleiul, feliile de dovleac si curry. Se amesteca bine,ca sa patrunda curry peste tot. Se da la cuptor si se tine...Citeste continuarea

Degetele din ficatel si slaninuta

Postat de: alice_ciobanu in Ficat

  Am spălat ficăţeii de pui, după care i-am curăţat. Apoi am luat câte o bucăţică de ficat şi am învelit-o, rulând-o într-o feliuţă subţire de...Citeste continuarea

Drob de pui

Postat de: bitza in Aperitive / Garnituri

Morcovul curatat si taiat bucatele se pune in robot,se adauga ciupercile curatate,ardeiul si ceapa verde si se maruntesc. Pieptul de pui taiat bucatele se marunteste,se condimenteaza si se...Citeste continuarea

Desert rapid cu capsune

Postat de: lia in Dulciuri

Batem frisca tare si o punem la frigider pt cateva minute. Spalam capsunile si stoarcem portocala. Cu zeama de la portocala, insiropam cele trei briose. Luam trei cupe, punem cate o jumatate de...Citeste continuarea

Dinozaur

Postat de: mitinita in Prajituri

Vedeti aici cum se taie ca ar fi mai dificil sa va explic :  http://www.youtube.com/watch?v=JMUAylpXzG0&feature=player_embedded Taiati briosele ca in video,se aplica frisca batuta si...Citeste continuarea

Dovlecei umpluţi cu brânză

Postat de: AlexJ in Aperitive / Garnituri

Dovleceii se spală şi se curăță de coajă cu ajutorul dispozitivului de curățat coji ,după care se taie în două pe lung și se scobește afară miezul.  Puneți la fiert apă...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti cu carne de curcan

Postat de: divainbucatarie in Curcan

Alegem dovleceii astfel incat sa nu fie patati sau stricati. Fiecare dovlecel il taiem in 3 bucati si apoi ii scobim. Curatam si tocam ceapa marunt. Spalam si curatam morcovii si telina, apoi le...Citeste continuarea

Desert rapid cu ganache si nuci

Postat de: lilik in Prajituri

Punem smantana pe foc si cand da in fiert punem ciocolata rupta,dam deoparte si amestecam sa se topeasca ciocolata. Lasam sa se raceasca apoi batem cu mixerul pana are o consistenta potrivita...Citeste continuarea

Desert prajitura Snickers

Postat de: postavaru in Prajituri

Blat: Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devin lucioase ca la bezea. Amestecam faina cu nuca macinata si praful de copt si le incorporam usor in...Citeste continuarea

Drob de pui in foietaj

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Spalam pieptii de pui , ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare.Lasam la fiert circa 15 -20 min. timp in care indepartam spuma care se formeaza. Separat spalam si curatam ficateii...Citeste continuarea

De 1 Mai muncitoresc

Postat de: Ade200 in Pui

Numele ştiinţific latin al lăcrămioarei ,"convallaria majalis" , are semnificatia de "vale" ( convallaria) si "luna mai" (majalis), probabil o referire la...Citeste continuarea

Desert prajitura Snickers

Postat de: ExploraCuisine in Prajituri

Blat:   Preincalzim cuptorul la 180 grade si tapetam o tava cu hartie de copt. Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma. Adaugam zaharul treptat si batem pana se...Citeste continuarea

Dovlecel si cus cus la cuptor

Postat de: pusikmea in Aperitive / Garnituri

Curatam dovlecelul de coaja, il spalam si-l dam pe razatoare. Ungem un vas termorezistent cu ulei, punem dovlecelul dat pe razatoare, apoi punem cus-cusul, smantana si cascavalul ras, amestecam...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti

Postat de: lia in Curcan

Spalam dovleceii, ii taiem in doua pe lungime si le scoatem miezul. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Morcovul curatat si spalat, il dam pe razatoarea mica. Ardeiul iute il spalam, il...Citeste continuarea

Drob de carne

Postat de: burdulea56 in Aperitive / Garnituri

Se amesteca bine carnea tocata cu ouale crude, painea inmuiata si stoarsa, condimentele, verdeata tocata marunt. Se unge o tava de cozonac cu ulei, se tapeteaza cu hartie de copt, asezam in tava...Citeste continuarea

Dovlecei pane

Postat de: bucatarimcudiana in Aperitive / Garnituri

dovlecelul l-am curatat de coaja, l-am taiat in felii groase cam de 1 cm., le-am presarat cu sare si le-am lasat 5 min. feliile de dovlecel le-am tavalit prin faina, le-am dat prin ou, apoi...Citeste continuarea

Drob de miel

Postat de: carla27carla in Aperitive / Garnituri

Organele de miel se spala si se pun la fiert,se ia spuma.Cand sunt fierte se scot di oala si se lasa sa se raceasca putin.Dupa ce s au racit se toaca marunt din cutit si se pune intr-un castron...Citeste continuarea

Drob

Postat de: Retetegg in Aperitive / Garnituri

Am fiert organele si le-am tocat marunt. Am tocat marunt si verdeturile. Am amestecat organele maruntite cu verdeturile, ouale batute si condimentele. Intr-o tava am asezat prapurele si...Citeste continuarea

Drob mixt

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Spalam pipotele si ficatelul de pui. Intr-o oala punem pipotele de pui. cand au fiert cam pe jumatate ,punem si ficatelul si le lasam sa fiarba,dar nu le lasati pana se farama. Spalam...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti

Postat de: miha in Pui

Dovleceii se spala, se taie in 2 pe lungime si cu ajutorul unei lingurite scoatem semintele, formand niste barcute. Se lasa la scurs. Carnea o tocam, apoi o amestecam cu patrunjelul tocat,...Citeste continuarea

Drob de miel

Postat de: Anamaria7 in Aperitive / Garnituri

Organele de miel se pun la fiert. Ceapa si usturoiul verzi se taie marunt, iar ceapa alba si slanina cubulete se calesc fara ulei. Cand carnea a fiert, o tocam impreuna cu ingredientele calite....Citeste continuarea

Desert prajitura cu cocos

Postat de: Anamaria7 in Prajituri

Foile:  Amestecam ingredientele pentru blat fara a le framanta prea mult, altfel untul se va muia prea tare. Impartim in doua si intindem 2 foi. Crema de cocos:  Batem albusurile cu...Citeste continuarea

Drob cu ciuperci (vegetarian)

Postat de: Dulceatadetrandafiri in Aperitive / Garnituri

Ciupercile le cureti, le speli si le tai marunt. In final eu nu am folosit chiar un kilogram fiindca nu mi-a placut cum aratau coditele asa ca le-am aruncat. Ceapa, mararul, patrunjelul, le...Citeste continuarea

Drob de miel altfel!

Postat de: panacris in Oaie

Partea cea mai grea este sa transezi mielul si sa reusesti sa ridici carnea de pe coaste fara sa o rupi. Intre timp se pun la fiert maruntaiele de miel. Se toaca marunt, se adauga verdeturile...Citeste continuarea

Drob de pui

Postat de: gaby_d in Aperitive / Garnituri

Punem la fiert ficatelul intr-o oala in care am pus apa, foi de dafin si piper. Separat punem la fiert inimile si pipotele condimentate; la fel si pieptul de pui. Le lasam sa fiarba apoi le...Citeste continuarea

Desert prajitura "Furtuna in...

Postat de: miremirc in Prajituri

Cum se prepara Desert prajitura "Furtuna in desert" reteta de prajitura festiva Blat 1:  Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam apa clocotita, apoi...Citeste continuarea

Drob

Postat de: kamy in Aperitive / Garnituri

Maruntaiele se spala ff bine,se curata de grasime si pielite se taie bucati mici si se pun la calit in putin ulei.Ficatul il lasam deoparte(nu-l calim)iar rinichii eu ii dau la pisica(am un fix cu...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

ieri la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]