Diplomat cu iaurt si caise
Postat de: bitza in Prajiturigelatina se pune la inmuiat in apa rece si apoi se dizolva la bain marie sau la mw si se pune peste iaurt si se amesteca energic. Frisca se bate bine si se adauga cremei de iaurt si se...Citeste continuarea
Dovlecei la cuptor
Postat de: Ubulika in Aperitive / GarnituriSe taie rondele dovleceii,branza se rade,se amesteca cu ouale,smantana si mararul.Intr-o tava punem un strat dovlecei,apoi branza,ultimul strat sa fie de dovlecei.Se da la cuptor 45 min..inainte...Citeste continuarea
Desert prajitura zi si noapte
Postat de: nadina73 in PrajituriBlat: Se bat 6 albusuri bine, apoi se pune zaharul si se mixeaza in continuare pana se obtine o bezea. Se pun galbenusurile si se amesteca cu o spatula, apoi se pune faina amestecata cu...Citeste continuarea
Dovlecei surpriza
Postat de: Julie in Aperitive / GarnituriDovleceii curatati de coaja se taie rondele si se presara cu sare. Se lasa la rece o ora. Ouale se bat bine cu sare,piper si 2-3 linguri faina. Se taie cascavalul in felii mai groase....Citeste continuarea
Dovlecei cu rosii si ciuperci la...
Postat de: Julie in Aperitive / GarnituriCuratam dovleceii de coaja si ii taiem rondele subtiri.Ii presaram cu sare si ii lasam o ora la rece. Stergem dovleceii de apa cu prosoape de hartie si ii prajim in ulei incins, timp de 1-2...Citeste continuarea
Desert cu frisca, mascarpone si...
Postat de: gaby_d in DulciuriCiocolata se topeste pe baie de abur. Se adauga galbenusul, zaharul vanilat si cacaoa si se mai lasa inca un minut pe foc, amestecand. Se ia de pe foc si se adauga mascarpone,...Citeste continuarea
Desert de vara
Postat de: medioto59 in DulciuriPepenele se taie sub forma de cuburi.Capsunii se taie in doua pe lungime.Se pun intr-un vas atat cuburile de pepene cat si capsunii, se stropesc cu esenta de rom si se amesteca cu zaharul brun si...Citeste continuarea
Dulceata de caise pentru Alex
Postat de: Sidy in Dulceata / GemPunem apa la fiert intr-o cratita. Cand aceasta incepe sa clocoteasca adaugam pentru 1-2 minute caisele. Le scoatem si le lasam sa se raceasca apoi le curatam de coaja , care va veni foarte usor...Citeste continuarea
Drob din maruntaie de curcan
Postat de: jolygina in CurcanSe fierb ficatul si inimile de curcan ,dar le fierbem separat. Ficatul cand il fierbem sa nu fie inecacios si sa fie mai gustos ii punem in apa o lingurita de zahar ,nu sare. Se fierb, se...Citeste continuarea
Dulceata de piersici
Postat de: Corina33 in Dulceata / GemApa cu zaharul si zeama de lamaie se pun la fiert. Piersicile se spala, se curata de coaja si se taie felii. Se pun intr-un castron cu apa sa nu-si schimbe culoarea. Dupa ce sunt toate...Citeste continuarea
Dulceata de visine
Postat de: Julie in Dulceata / GemSpalam visinele ,le rupem coditele si le scoatem samburii cu dispozitivul special sau cu un ac de siguranta. Le asezam apoi intr-o sita sa se scurga foarte bine de zeama. Punem apa cu zaharul...Citeste continuarea
Desert cu iaurt
Postat de: bucatariamea in PrajituriIaurtul se imparte in doua,intr-o parte punem nessul si 12 linguri de zahar,iar in cealalta parte punem zaharul vanilat si 12 linguri de zahar.Curatam fructele daca sint proaspete si le taiem,iar...Citeste continuarea
Dobos tort
Postat de: Corina33 in TorturiSe pun ouale intr-un bol si se bat spuma cu mixerul impreuna cu zaharul si sarea, pana se topeste tot zaharul si se obtine o crema spumoasa de consistenta unei smantani. Separat intr-un bol, se...Citeste continuarea
Dovlecei pane cu mujdei de usturoi
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriDovleceii se curata de coaja si se taie rondele. Se presara fiecare rondea cu sare si se lasa 30 minute pentru a-si elimina surplusul de lichid. Ouale se...Citeste continuarea
Degetele din piept de pui
Postat de: anisoara in Aperitive / GarnituriPieptul de gaina se pune in congelador ca sa inghete .El se va taia mai bine in fasii egale cu un cutit bine ascutit. Cascavalul se da prin razatoare, si se introduce la microunda pentru...Citeste continuarea
Dulceata de coji de pepene rosu
Postat de: lia in Dulceata / GemDe la pepeni, se intrebuinteaza partea alba de la coaja ( care poate fi oricat de groasa ) impreuna cu o portiune foarte subtire de miez rosu 2-3 mm; coaja verde se indeparteaza. Partea alba...Citeste continuarea
Dulceata de cirese amare
Postat de: silvi0ara in Dulceata / GemSe spala si se curta ciresele de codite si smburi.Se ia o oala mai mare si cu fundul mai gros in care se aseaza pe rand cate un strat de cirese si unul de zahar pana se terima ciresele.Se lasa sa...Citeste continuarea
Desert prajitura Maria-Elena
Postat de: burdulea56 in PrajituriBlatul 1: Cele 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri zahar, se pun apoi cele 6 galbenusuri, o jumatate pliculet praf de copt si 6 linguri de faina. Se omogenizeaza compozitia si se coace...Citeste continuarea
Dovlecei gratinati a la Medioto
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriDovleceii se spala si se taie pe lungime, apoi se scobesc. Se pun intr-un vas cu apa si putina sare si se dau in cateva clocote apoi se scot si se lasa la...Citeste continuarea
Dulceata de visine
Postat de: ramo_cata in Dulceata / GemSe spala visinile,se scot samburii (cu ajutorul unui aparat special sau a unui ac de siguranta :) )..se aseaza intr-o cratita,un rand de visine,un rand de zahar..se da cratita la frigider pana a 2...Citeste continuarea
Dovlecei patison umpluti cu legume
Postat de: Julie in Aperitive / GarnituriSpalam dovleceii, le taiem un capacel apoi le scoatem miezul ajutandu-ne de un cutit si o lingurita. Ii presaram cu sare si ii lasam cu gura in jos sa se scurga de apa. Pentru umplutura:...Citeste continuarea
Desert cu iaurt, piersici si biscuiti
Postat de: madi_marin in DulciuriGelatina se pune la inmuiat in siropul din conserva, apoi se pune pentru scurt timp la foc mic pana se dizolva, fara sa fiarba. Se da deoparte. Iaurtul se amesteca bine cu zaharul pudra si...Citeste continuarea
Deliciu racoritor
Postat de: lia in CocktailSpalam toate legumele si fructele. Morcovii si sfecla , le curatam de coaja si le taiem in bucati (dar nu prea mici). Indepartam coaja si pielea amaruie, de pe grapefruit-uri. Rosiile si restul de...Citeste continuarea
Dovlecei pane cu sos de usturoi
Postat de: Adinacarla in Aperitive / GarnituriAm curatat dovleceii de coaja, i-am taiat rondele si apoi i-am dat cu sare si piper si i-am lasat sa stea cateva minute. Intre timp am batut ouale si le-am amestecat cu cascavalul dat prin...Citeste continuarea
Dovlecei si ardei umpluti cu peste
Postat de: vero_closca in PesteSe spala si se curata de seminte ardeii si dovleceii. Pestele se da prin masina de tocat. Ceapa se toaca si se pune la calit in ulei,se adauga si orezul si dupa ce se caleste putin se adauga...Citeste continuarea
Dovlecei prajiti cu cartofi natur
Postat de: Ramonaky in Aperitive / GarnituriCartofii se curata si se spala bine.Ii taiem cubulete si se pun la fiert cu apa si putina sare.Cand sunt gata se scurg de apa,se adauga sare,smantana si marar tocat. Dovleceii se curata de...Citeste continuarea
Degetele de pui cu susan
Postat de: cristinne in PuiSe taie pieptul de pui fasii lungi (cat mai lungi si subtirele..ale mele au iesit cam butucanoase;)) . Se bat ouale si se adauga condimentele iar separat se amesteca faina cu susanul. Se prajesc...Citeste continuarea
Dulceata de nuci verzi
Postat de: Julie in Dulceata / GemNucile trebuiesc culese la inceputul lunii iunie,atunci cand coaja nu este complet formata. Daca nu vrem sa ne patam pe maini si toata lumea sa stie ce am facut, ne inarmam cu una -doua...Citeste continuarea
Drob de vinete
Postat de: jolygina in Mancaruri de postse curata vanata si se taie cubulete se pune la fiert in apa cu sare 15 min se scot din apa sa se scurga separat calim ceapa si ciupercile cand sunt gata se amesteca cu vinetele...Citeste continuarea
Deliciu cu ciocolata si capsuni
Postat de: LALY in PrajituriBlat de biscuit: -se macina nucile sau arahidele (prin robot sa fie cat mai fine),biscuitii la fel.Topim untul cu ciocolata.Amestecam toate ingredientele.Tapetam o forma de chec sau ce forma...Citeste continuarea
Dulceata de cirese galbene
Postat de: Julie in Dulceata / GemPunem pe foc apa si zaharul si lasam sa fiarba pana se formeaza un sirop mai gros. Spalam ciresele, le rupem coditele si le scoatem samburii. Pe cat posibil sa ramana intregi. Le...Citeste continuarea
Dovlecel cu maioneza
Postat de: Julie in Aperitive / GarnituriCuratam dovlecelul de coaja ,il spalam apoi il taiem in patru. Scoatem semintele mai mari,cu ajutorul unui cutit. Punem apa la fiert cu un praf de sare si cand da in clocot punem dovlecelul. Lasam...Citeste continuarea
Desert ''So Pretty''
Postat de: epurasha2bb in PrajituriRupem o bucata de aluat fraged congelat si o dam repede pe razatoare.Totul trebuie lucrat cat e rece aluatul.Se da un praf de scrotisoara si de zahar, se amesteca usor cu degetele si se formeaza...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti cu carne de vita...
Postat de: Brindusa in VitaPregateste dovleceii: curata-i de coaja cu aparatul special. Taie putin din varful mai subtire si, cu o lingurita sau cu aparatul de scos cotorul merelor, scoate bine toate semintele din...Citeste continuarea
Desert cu inghetata
Postat de: nadina73 in DulciuriSe pun 3 linguri de inghetata de vanilie ,apoi inghetata de capsuni, se decoreaza cu frisca din abundenta ,se pune caramel si cirese sau orice alt fruct daca doriti Si au mancat barbateii mei...Citeste continuarea
Dintii negresei
Postat de: jolygina in PrajituriPunem Rama la topit pe baie de abur, se adauga un ou intreg, se amesteca continu, trebuie vazut ca Rama sa nu fie foarte fierbinte alfel oul se transforma in omleta. Se adauga zaharul pudra, nuca...Citeste continuarea
Double Chocolate Cake
Postat de: laylalala in TorturiSe incinge cuptorul la 180⁰C.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o fome dorita de tort. Pentru blatul cu ciocolata amaruie, se pune untul cu cele 3 feluri de zahar, ciocolata si mierea la...Citeste continuarea
Desert ''ELA''
Postat de: epurasha2bb in PrajituriSe sfarama biscuitii separat cei albi de cei negri. Se sparg nucile si se scoate miezul care se sfarama usor. Se topeste ciocolata alba la bain marie cu 4 linguri de lapte si o lingurita de...Citeste continuarea
Dovlecei pane cu sos de usturoi
Postat de: Julie in Aperitive / GarnituriSpalam dovlecelul, il curatam de coaja si il taiem in felii mai groase. Batem bine oul cu sare,vegeta,piper si marar tocat fin. Radem branza si o amestecam cu pesmetul. Luam fiecare...Citeste continuarea
Dovlecei la cuptor
Postat de: susu in Aperitive / GarnituriSe curata dovleceii pijama si se taie in patru pe lung. Se ung cu ulei de masline si se dau prin parmezan amestecat cu fulgii maruntiti. Eu am folosit telemea rasa dar merge mai bine cu cascaval...Citeste continuarea
Dulceaţă de caise
Postat de: articook in Dulceata / Gem1. Se taie in jumatate caisele si se scot samburii, dupa care se stropesc cu alcool si zeama de lamaie 2. Inainte sa le puneti la fiert se strang putin in mana caisele, ca si cum a-ti framanta...Citeste continuarea
Dovlecei la cuptor
Postat de: gaby_d in Aperitive / GarnituriDovleceii se spala bine si se taie in doua pe lungime. Cu ajutorul unei linguri, se scobeste miezul. Ceapa, morcovul, miezul de dovlecel, baconul,ciupercile, rosiile (daca aveti cherry, doar le...Citeste continuarea
Desert pufos cu vin si capsuni-...
Postat de: gaby_d in DulciuriSpalati bine capsunile, le scurgeti de apa si le curatati coditele. Le pasati cu o furculita si adaugati zaharul peste ele. Mixati frisca. Peste capsuni adaugati varful de cutit sare...Citeste continuarea
Delicii la gretar
Postat de: Julie in PorcInainte de a pune carnea, gretarul incins se sterge cu o bucata de ceapa.Carnea nu se va mai lipi si va capata si o aroma deosebita! Mai intai frigem carnea de porc. In timpul frigerii...Citeste continuarea
Ducesse cu ciocolata
Postat de: gaby_d in PrajituriBati bine albusurile spuma pana se intepenesc in castron Adaugi zaharul si zaharul vanilat. Pui apoi faina, alune sau nuci usor prajite si macinate si scortisoara....Citeste continuarea
Dulceata de capsuni reteta by J.Oliver
Postat de: ana in Dulceata / GemDulceata de capsuni reteta Curatam coditele capsunilor si le strivim cu mana pana devin o pasta ,adaugam zaharul si fierbem pana incepe sa se lege. Eu am pus si conservant gandind ca nu...Citeste continuarea
Drob cu peste ton
Postat de: medioto59 in PesteSe scurge pestele.Se pune intr-un vas si se adauga pe rand crema de branza, ouale(2), usturoiul si mararul taiate marunt.Se adauga si zeama de lamaie si se condimenteaza dupa gust cu sare si...Citeste continuarea
Desert de 1 iunie-spuma de capsuni
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriCapsunile li se scot coditele. se spala din abundenta apoi se zdrobesc in blender sau cu o furculita. albusul de ou se bate spuma,apoi se adauga 4 linguri zahar dupra,1 plic zahar vanilat si...Citeste continuarea
Dulceata de capsuni reteta
Postat de: gaby_d in Dulceata / GemDulceata de capsuni reteta Spalam capsunile, apoi le curatam de codite (eu am avut 2,300 kg inainte de curatare) Am pus la fiert intr-un vas 2 kg zahar si doua cani de apa. Am lasat la...Citeste continuarea
Dulceata de capsuni reteta cu vanilie
Postat de: epurasha2bb in Dulceata / GemDulceata de capsuni reteta Se culeg capsunile si se spala de pamant si impuritati sub jet de apa rece.Se taie cu un cutit pe jumtatate.Se pun intr-o cratita pe foc impreuna cu continutul...Citeste continuarea