Dovlecei gratinati
Postat de: irena in Mancaruri de legumeDovleceii se spala si se taie rondele,apoi se sareaza si se lasa 15 min ca sarea sa extraga apa din ei. Intr o forma termorezistenta unsa cu unt se aseaza 2 linguri de pesmet si apoi...Citeste continuarea
Desert mucenici moldovenesti
Postat de: miremirc in DulciuriPregatim maiaua astfel : amestecam drojdia proaspata cu 1 lingura de zahar pana se lichefiaza. Apoi adaugam putina apa calduta. Lasam sa dospeasca 10 minute. Intr-un castron cernem faina si...Citeste continuarea
Desert mucenici dobrogeni de post
Postat de: elucubratiiculinare in DulciuriPunem apa la fiert. Dacă doriți mai multă zeamă puneți 4 litri. Adăugăm în apă zahărul, sarea și zahărul vanilat. Amestecăm bine până se dizolvă. Când apa a dat...Citeste continuarea
Dorada cu ciuperci
Postat de: postavaru in PesteCuratam si spalam bine pestii apoi ii stergem. Crestam pestii cu un cutit ascutit si condimentam cu sare. Taiem marunt ceapa rosie si o amestecam cu usturoiul pisat, 3-4 linguri de ulei de...Citeste continuarea
Duet de mazare cu cartofi
Postat de: cristi2 in Mancaruri de postSe taie ceapa marunt si se pune putin la calit in ulei iar cand isi schimba culoarea se adauga sucul de rosii si pasta de gogosari.Se amesteca bine apoi se adauga cartofii taiati cubulete mici,...Citeste continuarea
Desteapta aromata
Postat de: giorgi in PrajituriSe separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu 8 linguri de zahar, doua pliculete de zahar vanilinat pana devin crema. Untul la temperatura camerei se amesteca in galbenusuri...Citeste continuarea
Doradă și cartofi la cuptor cu...
Postat de: Elenakiko in Peste1. Tai peștele pe burtă (de la mijloc spre coadă) și scoți tot ceea ce se vede cu ochiul liber că e dubios și nu ai mânca în veci. Tai din același punct de pe burtă spre cap...Citeste continuarea
Desert prajitura cu nuca caramelizata
Postat de: RuxyRux in PrajituriDesi am promis ca voi fi atenta, am fost foarte nazdravana si am comis si-o gafa de bucataras... am facut blatul si l-am pus la cuptor insa dupa 5 minute mi-am dat seama ca nu am pus nuca in...Citeste continuarea
Desert cu visine si frisca
Postat de: alldaycooking in DulciuriVisinele le-am pus la fiert impreuna cu 3 linguri de fructoza, scortisoara si cuisoare macinate. Aam lasat sa fiarba aproximativ 5 minute. Intr-o tava am asezat piscoturile si peste ele am pus...Citeste continuarea
Desert prajitura cu iaurt
Postat de: MotanLaOale in PrajituriSe separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si iaurtul pana la topirea zaharului apoi se adauga treptat uleiul...Citeste continuarea
Desert cu biscuiti si mascarpone
Postat de: sisterskitchen in Prajituri1. Dupa ce biscuitii au fost pregatiti dupa reteta de aici , pregatim crema. 2. Intr-un bol punem mascarpone impreuna cu 5 linguri zahar pudra. 3. Adaugam untul si amestecam incet cu o...Citeste continuarea
Diplomat cremos cu mandarine
Postat de: ela in TorturiScoatem mandarinele din compot si le punem la scurs intr-o sita.Le taiem cubulete. Punem biscuitii in robotul de bucatarie si ii maruntim bine.Untul il punem la topit intr-o craticioara si cand...Citeste continuarea
Desert cu DATTELZAUBER „DUNYANA“
Postat de: alldaycooking in PrajituriBiscuitii i-am sfaramat si i-am amestecat cu untul topit, apoi i-am pus intr-o forma inimioara. Este foarte utila o forma de silicon, altfel ar fi destul de greu de scos prajitura din tava. Eu am...Citeste continuarea
Dovleac copt a la Jamie Oliver
Postat de: panacris in Jamie OliverCondimentele de mai sus se freaca intr-un mojar, pana se omogenizeaza bine si se sfarma cat de cat boabele de mirodenii. Dovleacul se taie felii, se curata de seminte si se ung cu amestecul de...Citeste continuarea
Desert prajitura cu nuci caramelizate
Postat de: MyCookingLife in PrajituriNucile caramelizate : Se prajesc nucile in cuptor 2-3 minute. Se zdrobesc cu sucitorul cand sunt reci. Se face un caramel din 4-5 linguri zahar, se adauga 100 g nuci prajite si se amesteca rapid....Citeste continuarea
Discuri din parmezan
Postat de: irena in Aperitive / GarnituriParmezanul ras se amesteca cu susanul si macul . Intr-o tava, pe hartia de copt se aseaza cate 2 - 3 ingurite din amestecul de mai sus. Pentru a da o forma perfecta acestui aperitiv se...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de ciocolata alba
Postat de: miha in TorturiBlat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, pana...Citeste continuarea
Drob din carne amestecata
Postat de: iri_love in Aperitive / GarnituriSe iau 2 oua si se pun la fiert, pana devin tari, iar apoi se taie in jumatate. Separat se pun la fiert ficateii de pasare cu plamanul de porc. Dupa ce au fiert se scot din apa, se...Citeste continuarea
Desert budinca de gris
Postat de: medioto59 in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile pana cand obtinem o spuma aerata dupa care adaugam zaharul in ploaie, putin cate putin, pana cand obtinem o spuma densa. Incorporam apoi...Citeste continuarea
Desert prajitura Somloi
Postat de: Ina in TorturiBlat de vanilie : Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o spuma tare. Incorporam pe rand galbenusurile, apoi...Citeste continuarea
Dulce de leche
Postat de: kamy in DulciuriAm pus cutiile de lapte condensat,intr-o oala de 4 l,am umplut cu apa(apa era cam 3 degete deasupra cutiilor) si am dat la cuptor 3,5 ore.Nu am mai adaugat apa cand aceasta a scazut,ptr.ca am...Citeste continuarea
Dulce de leche
Postat de: Criss in DulciuriMetoda de preparare a caramelului din lapte e foarte simpla. Punem laptele condensat in vasul de yena, pe care il acoperim cu folie de aluminiu. Intr-o tava punem apa si punem si vasul de yena...Citeste continuarea
Desert foi cu miere de albine
Postat de: Gina_Cristina in PrajituriSe pun laptele, uleiul, mierea, zaharul, praful de copt si amoniacul intr-o cratita la foc mic si se lasa pana isi schimba culoarea, iar amestecul devine maroniu. Se lasa la racit. Dupa ce s-a...Citeste continuarea
Drob de Craciun (3)
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriFicatul se spala , se taie cuburi mai mari care se pun intr-un vas cu apa rece si se dau la foc.Se spumeaza din cand in cand iar cand ficatul este gata fiert se scoate din apa cu ajutorul unei...Citeste continuarea
Desert "Curcubeu" de jeleu
Postat de: Mihaela11_jo in PrajituriSe amesteca intr-o cana laptele cu laptele praf de cocos. Se prepara primul jeleu astfel: intr-un bol se pune praful de jeleu si se adauga 1 cana si ¼ de apa fierbite.Se amesteca bine pana...Citeste continuarea
Doi cozonaci si-o pasca
Postat de: RuxyRux in PrajituriToate ingredientele se scot din timp, astfel incat sa ajunga la temperatura camerei. Se face un aluat din ingredientele de mai sus. Untul se pune topit si caldut. Aluatul se framanta in jur de 20...Citeste continuarea
Desert cu cozonac
Postat de: diana_k in PrajituriTapetam un castron sau un vas rotund cu foaie alimentara. Preparam budinca cu lapte si zahar. Taiem feliile de cozonac si le inmuiem usor in sirop. Tapetam fundul si peretii vasului cu ele, punem...Citeste continuarea
Desert cremos cu portocala
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriPunem laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilat. Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul pana devin lucioase. Incorporam si faina in ploaie,apoi sucul de portocala. Cand laptele incepe...Citeste continuarea
Dorayaki
Postat de: mitinita in DulciuriIntr-un bol,se amesteca mierea,zaharul si ouale. Se adauga faina,praful de copt si se amesteca bine,apoi se da bolul la frigider cam 15 minute. Se adauga cate 1/2 lingura de...Citeste continuarea
Desert prajitura Harissa
Postat de: Criss in PrajituriIaurtul se amesteca cu praful de copt. In 3-4 minute isi va dubla volumul. Untul moale (se poate topi) se amesteca cu grisul. Se adauga iaurtul, zaharul, coaja rasa de lamaie. Se toarna...Citeste continuarea
Dovleac si cartof picant, la cuptor
Postat de: Brindusa in Mancaruri de legumeIncalzeste cuptorul la 200 C (tare) Se pun feliile de dovleac si cartof intr-o tava mare, presara-le cu sare, piper, herbes de Provence si ulei. Cu mainile freaca bine toate feliile de...Citeste continuarea
Dovlecei si ardei umpluti
Postat de: panacris in Mancaruri cu carneCeapa si morcovul se curata, apoi se dau pe razatoarea fina. Se pun la calit in ulei de masline, cca. 5 minute, se adauga carnea tocata, orezul ales si spalat lasandu-se la foc mic, cca. 10...Citeste continuarea
Desert cornulete fragede cu untura
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriAluat : Smantana si untura (la temperatura camerei) le omogenizam. Adaugam praful de copt, coaja rasa de lamaie, praful de sare si esenta. La final punem faina treptat si framantam pana...Citeste continuarea
Desert haios
Postat de: Sidy in PrajituriCuratam osanza de pielite si o dam prin masina de tocat carnea. Daca nu avem osanza putem folosi untura de porc dar nu iese o prajitura atat de fina... Luam 250 g din faina si pe care o...Citeste continuarea
Desert cozonac cu nuca
Postat de: Criss in DulciuriAluat : Intr-un vas punem laptele caldut amestecat cu o lingurita de zahar si una de faina si adaugam drojdia proaspata. (Daca folositi drojdie uscata, stiti ca aceasta se amesteca cu faina si nu...Citeste continuarea
Donuts (Gogosi)
Postat de: ela in DulciuriAmestecam faina cu praful de copt,adaugam zaharul,laptele,uleiul,oale si praful de sare,pe rand si omogenizam bine.Lasam sa stea 15minute. Incalzim aparatul si il ungem cu o pensula cu...Citeste continuarea
Dulceata de kaki
Postat de: adasev12 in Dulceata / GemPe cei care nu cunosc aceste fructe ii invit sa vada articolul Kaki Se spala si se curata fructele de coaja foarte subtire, se taie cubulete, li se scot samburii.,sunt putini si...Citeste continuarea
Dorada marinata cu oregano
Postat de: mihaelar63 in PesteDorada curatata si spalata o increstati pe laterale si o lasati la marinat in frigider cateva ore in sosul format din zeama de lamaie , sos soia , 2 linguri ulei , oregano,sare si piper....Citeste continuarea
Dulceata de caise cu prune
Postat de: mihaelar63 in Dulceata / GemSpalati si curatati de samburi fructele . Intr-o oala cu peretii non-aderenti puneti fructele presarate cu zahar , amestecati din cand in cand lasand zaharul sa se ,, topeasca '' cateva...Citeste continuarea
Dovlecei pane...
Postat de: caroline in Mancaruri de legumedovleceii se spala si se taie felii. separat batem ouale spuma,adaugam sare si piper,putin lapte si faina. compozitia trebuie sa aiba un aspect ca de aluat de clatite,putin mai subtire....Citeste continuarea
Dulceata de pepene galben, ananas...
Postat de: adasev12 in Dulceata / GemAnanasul se curata de coaja, la fel si pepenele si merele. Toate se taie bucatele mici mici si se pune jumatate de kg de zahar...Este suficent de dulce, zic eu...oricum n-o sa stea prea mult in...Citeste continuarea
Desert cu bezea si zmeura
Postat de: miha in PrajituriAlbusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare. La final vom obtine o spuma lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele...Citeste continuarea
Dulceata de dovleac cu citrice si...
Postat de: burdulea56 in Dulceata / GemStafidele se inmoaie in apa. Miezul de dovleac se razuieste pe razatoarea cu gauri mari, se pune la fiert la foc domol cu 2 pahare de apa, se fierbe pana se inmoaie, se paseaza cu un mixer...Citeste continuarea
Desert tort cu trei creme de ciocolata
Postat de: LUK in TorturiBlat: Amestecati faina cu cacaua. Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile cu apa spuma tare. Adaugati apoi treptat zaharul si bateti pana obtineti o bezea tare. Amestecati...Citeste continuarea
Deliciu cu piersici
Postat de: cec in Prajiturise macina arahidele,biscuitii si nucile, se topeste untul si ciocolata si se amesteca bine toate ingredientele impreuna. Intr-o tava de chec cu fundul rotund se pune folie si se imbraca peretii...Citeste continuarea
Dulceata de gutui (fara gelifiant)
Postat de: Brindusa in Dulceata / GemSpala bine gutuile. Curata gutuile de coaja, apoi taie-le in patru si indeparteaza partea tare din mijloc. Daca mijlocul si cojile sunt fara stricaciuni, nu le arunca pentru ca o sa faci din ele...Citeste continuarea
desert rulou de biscuiti cu...
Postat de: RuxyRux in PrajituriLaptele de migdale se prepara in felul urmator: Punem o cana de migdale crude la inmuiat peste noapte in doua cani de apa plata. A doua zi dimineata scurgem apa si adaugam din nou alte doua...Citeste continuarea
Dovleac rumenit
Postat de: mimmi in Mancaruri de legumeSpalam dovleacul si ii taiem un capac. Il scobim si miezul il taiem marunt. Tocam ceapa si o calim impreuna cu miezul de dovleac intr-o tigaie cu 1 lingura de ulei. Cand s-a inmuiat miezul de...Citeste continuarea
Drob de post
Postat de: mimmi in Mancaruri de postTocam ceapa si usturoiul si le calimintr-o lingura de ulei. Adaugam peste ceapa, cartofii pasati,soia,pesmetul,pasta de gulas,frunze de patrunjel tocate marunt si vegeta dupa gust si le framantam...Citeste continuarea
Dulceata de capsuni reteta cu menta
Postat de: mihaelar63 in Dulceata / GemDulceata de capsuni reteta Curatati capsunile de codite si le spalati cu jet de apa usor, ele fiind delicate . Puneti fructele intr-o cratita adecvata [ de inox cu fund dublu ]si presarati...Citeste continuarea