A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dovlecei gratinati

Postat de: irena in Mancaruri de legume

Dovleceii se spala si se taie rondele,apoi se sareaza si se lasa 15 min ca sarea sa extraga apa din ei. Intr o forma termorezistenta unsa cu unt se aseaza 2 linguri de pesmet si apoi...Citeste continuarea

Desert mucenici moldovenesti

Postat de: miremirc in Dulciuri

Pregatim maiaua astfel : amestecam drojdia proaspata cu 1 lingura de zahar pana se lichefiaza. Apoi adaugam putina apa calduta. Lasam sa dospeasca 10 minute. Intr-un castron cernem faina si...Citeste continuarea

Desert mucenici dobrogeni de post

Postat de: elucubratiiculinare in Dulciuri

Punem apa la fiert. Dacă doriți mai multă zeamă puneți 4 litri. Adăugăm în apă zahărul, sarea și zahărul vanilat. Amestecăm bine până se dizolvă. Când apa a dat...Citeste continuarea

Dorada cu ciuperci

Postat de: postavaru in Peste

Curatam si spalam bine pestii apoi ii stergem. Crestam pestii cu un cutit ascutit si condimentam cu sare. Taiem marunt ceapa rosie si o amestecam cu usturoiul pisat, 3-4 linguri de ulei de...Citeste continuarea

Duet de mazare cu cartofi

Postat de: cristi2 in Mancaruri de post

Se taie ceapa marunt si se pune putin la calit in ulei iar cand isi schimba culoarea se adauga sucul de rosii si pasta de gogosari.Se amesteca bine apoi se adauga cartofii taiati cubulete mici,...Citeste continuarea

Desteapta aromata

Postat de: giorgi in Prajituri

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu 8 linguri de zahar, doua pliculete de zahar vanilinat pana devin crema. Untul la temperatura camerei se amesteca in galbenusuri...Citeste continuarea

Doradă și cartofi la cuptor cu...

Postat de: Elenakiko in Peste

1. Tai peștele pe burtă (de la mijloc spre coadă) și scoți tot ceea ce se vede cu ochiul liber că e dubios și nu ai mânca în veci. Tai din același punct de pe burtă spre cap...Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuca caramelizata

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Desi am promis ca voi fi atenta, am fost foarte nazdravana si am comis si-o gafa de bucataras... am facut blatul si l-am pus la cuptor insa dupa 5 minute mi-am dat seama ca nu am pus nuca in...Citeste continuarea

Desert cu visine si frisca

Postat de: alldaycooking in Dulciuri

Visinele le-am pus la fiert impreuna cu 3 linguri de fructoza, scortisoara si cuisoare macinate. Aam lasat sa fiarba aproximativ 5 minute. Intr-o tava am asezat piscoturile si peste ele am pus...Citeste continuarea

Desert prajitura cu iaurt

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si iaurtul pana la topirea zaharului apoi se adauga treptat uleiul...Citeste continuarea

Desert cu biscuiti si mascarpone

Postat de: sisterskitchen in Prajituri

1. Dupa ce biscuitii au fost pregatiti dupa reteta de aici , pregatim crema. 2. Intr-un bol punem mascarpone impreuna cu 5 linguri zahar pudra. 3. Adaugam untul si amestecam incet cu o...Citeste continuarea

Diplomat cremos cu mandarine

Postat de: ela in Torturi

Scoatem mandarinele din compot si le punem la scurs intr-o sita.Le taiem cubulete. Punem biscuitii in robotul de bucatarie si ii maruntim bine.Untul il punem la topit intr-o craticioara si cand...Citeste continuarea

Desert cu DATTELZAUBER „DUNYANA“

Postat de: alldaycooking in Prajituri

Biscuitii i-am sfaramat si i-am amestecat cu untul topit, apoi i-am pus intr-o forma inimioara. Este foarte utila o forma de silicon, altfel ar fi destul de greu de scos prajitura din tava. Eu am...Citeste continuarea

Dovleac copt a la Jamie Oliver

Postat de: panacris in Jamie Oliver

Condimentele de mai sus se freaca intr-un mojar, pana se omogenizeaza bine si se sfarma cat de cat boabele de mirodenii. Dovleacul se taie felii, se curata de seminte si se ung cu amestecul de...Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuci caramelizate

Postat de: MyCookingLife in Prajituri

Nucile caramelizate : Se prajesc nucile in cuptor 2-3 minute. Se zdrobesc cu sucitorul cand sunt reci. Se face un caramel din 4-5 linguri zahar, se adauga 100 g nuci prajite si se amesteca rapid....Citeste continuarea

Discuri din parmezan

Postat de: irena in Aperitive / Garnituri

Parmezanul ras se amesteca cu susanul si macul . Intr-o tava, pe hartia de copt se aseaza cate 2 - 3 ingurite din amestecul de mai sus. Pentru a da o forma perfecta acestui aperitiv se...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de ciocolata alba

Postat de: miha in Torturi

Blat:  Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, pana...Citeste continuarea

Drob din carne amestecata

Postat de: iri_love in Aperitive / Garnituri

Se iau 2 oua si se pun la fiert, pana devin tari, iar apoi se taie in jumatate.   Separat se pun la fiert ficateii de pasare cu plamanul de porc. Dupa ce au fiert se scot din apa, se...Citeste continuarea

Desert budinca de gris

Postat de: medioto59 in Dulciuri

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile pana cand obtinem o spuma aerata dupa care adaugam zaharul in ploaie, putin cate putin, pana cand obtinem o spuma densa. Incorporam apoi...Citeste continuarea

Desert prajitura Somloi

Postat de: Ina in Torturi

Blat de vanilie : Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o spuma tare. Incorporam pe rand galbenusurile, apoi...Citeste continuarea

Dulce de leche

Postat de: kamy in Dulciuri

Am pus cutiile de lapte condensat,intr-o oala de 4 l,am umplut cu apa(apa era cam 3 degete deasupra cutiilor) si am dat la cuptor 3,5 ore.Nu am mai adaugat apa cand aceasta a scazut,ptr.ca am...Citeste continuarea

Dulce de leche

Postat de: Criss in Dulciuri

Metoda de preparare a caramelului din lapte e foarte simpla. Punem laptele condensat in vasul de yena, pe care il acoperim cu folie de aluminiu. Intr-o tava punem apa si punem si vasul de yena...Citeste continuarea

Desert foi cu miere de albine

Postat de: Gina_Cristina in Prajituri

Se pun laptele, uleiul, mierea, zaharul, praful de copt si amoniacul intr-o cratita la foc mic si se lasa pana isi schimba culoarea, iar amestecul devine maroniu. Se lasa la racit. Dupa ce s-a...Citeste continuarea

Drob de Craciun (3)

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Ficatul se spala , se taie cuburi mai mari care se pun intr-un vas cu apa rece si se dau la foc.Se spumeaza din cand in cand iar cand ficatul este gata fiert se scoate din apa cu ajutorul unei...Citeste continuarea

Desert "Curcubeu" de jeleu

Postat de: Mihaela11_jo in Prajituri

Se amesteca intr-o cana laptele cu laptele praf de cocos. Se prepara primul jeleu astfel: intr-un bol se pune praful de jeleu si se adauga 1 cana si ¼ de apa fierbite.Se amesteca bine pana...Citeste continuarea

Doi cozonaci si-o pasca

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Toate ingredientele se scot din timp, astfel incat sa ajunga la temperatura camerei. Se face un aluat din ingredientele de mai sus. Untul se pune topit si caldut. Aluatul se framanta in jur de 20...Citeste continuarea

Desert cu cozonac

Postat de: diana_k in Prajituri

Tapetam un castron sau un vas rotund cu foaie alimentara. Preparam budinca cu lapte si zahar. Taiem feliile de cozonac si le inmuiem usor in sirop. Tapetam fundul si peretii vasului cu ele, punem...Citeste continuarea

Desert cremos cu portocala

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilat. Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul pana devin lucioase. Incorporam si faina in ploaie,apoi sucul de portocala. Cand laptele incepe...Citeste continuarea

Dorayaki

Postat de: mitinita in Dulciuri

  Intr-un bol,se amesteca mierea,zaharul si ouale. Se adauga faina,praful de copt  si se amesteca bine,apoi se da bolul la frigider cam 15 minute. Se adauga cate 1/2 lingura de...Citeste continuarea

Desert prajitura Harissa

Postat de: Criss in Prajituri

Iaurtul se amesteca cu praful de copt. In 3-4 minute isi va dubla volumul. Untul moale (se poate topi) se amesteca cu grisul. Se adauga iaurtul, zaharul, coaja rasa de lamaie. Se toarna...Citeste continuarea

Dovleac si cartof picant, la cuptor

Postat de: Brindusa in Mancaruri de legume

Incalzeste cuptorul la 200 C (tare) Se pun feliile de dovleac si cartof intr-o tava mare, presara-le cu sare, piper, herbes de Provence si ulei. Cu mainile freaca bine toate feliile de...Citeste continuarea

Dovlecei si ardei umpluti

Postat de: panacris in Mancaruri cu carne

Ceapa si morcovul se curata, apoi se dau pe razatoarea fina. Se pun la calit in ulei de masline, cca. 5 minute, se adauga carnea tocata, orezul ales si spalat lasandu-se la foc mic, cca. 10...Citeste continuarea

Desert cornulete fragede cu untura

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Aluat : Smantana si untura (la temperatura camerei) le omogenizam. Adaugam praful de copt, coaja rasa de lamaie, praful de sare si esenta. La final punem faina treptat si framantam pana...Citeste continuarea

Desert haios

Postat de: Sidy in Prajituri

Curatam osanza de pielite si o dam prin masina de tocat carnea. Daca nu avem osanza putem folosi untura de porc dar nu iese o prajitura atat de fina... Luam 250 g din faina si pe care o...Citeste continuarea

Desert cozonac cu nuca

Postat de: Criss in Dulciuri

Aluat : Intr-un vas punem laptele caldut amestecat cu o lingurita de zahar si una de faina si adaugam drojdia proaspata. (Daca folositi drojdie uscata, stiti ca aceasta se amesteca cu faina si nu...Citeste continuarea

Donuts (Gogosi)

Postat de: ela in Dulciuri

Amestecam faina cu praful de copt,adaugam zaharul,laptele,uleiul,oale si praful de sare,pe rand si omogenizam bine.Lasam sa stea 15minute. Incalzim aparatul si il ungem cu o pensula cu...Citeste continuarea

Dulceata de kaki

Postat de: adasev12 in Dulceata / Gem

Pe  cei care nu cunosc aceste fructe ii invit sa vada articolul Kaki Se spala si se curata fructele de coaja foarte  subtire, se taie cubulete, li se scot samburii.,sunt putini si...Citeste continuarea

Dorada marinata cu oregano

Postat de: mihaelar63 in Peste

Dorada curatata si spalata o increstati pe laterale si o lasati la marinat in frigider cateva ore in sosul format din zeama de lamaie , sos soia , 2 linguri ulei , oregano,sare si piper....Citeste continuarea

Dulceata de caise cu prune

Postat de: mihaelar63 in Dulceata / Gem

 Spalati si curatati de samburi fructele . Intr-o oala cu peretii non-aderenti puneti fructele presarate cu zahar , amestecati din cand in cand lasand zaharul sa se ,, topeasca '' cateva...Citeste continuarea

Dovlecei pane...

Postat de: caroline in Mancaruri de legume

dovleceii se spala si se taie felii. separat batem ouale spuma,adaugam sare si piper,putin lapte si faina. compozitia trebuie sa aiba un aspect ca de aluat de clatite,putin mai subtire....Citeste continuarea

Dulceata de pepene galben, ananas...

Postat de: adasev12 in Dulceata / Gem

Ananasul se curata de coaja, la fel si pepenele si merele. Toate se taie bucatele mici mici si se pune jumatate de kg de zahar...Este suficent de dulce, zic eu...oricum n-o sa stea prea mult in...Citeste continuarea

Desert cu bezea si zmeura

Postat de: miha in Prajituri

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare. La final vom obtine o spuma lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele...Citeste continuarea

Dulceata de dovleac cu citrice si...

Postat de: burdulea56 in Dulceata / Gem

Stafidele se inmoaie in apa. Miezul de dovleac se razuieste pe razatoarea cu gauri mari, se pune la fiert la foc domol cu 2 pahare de apa, se fierbe pana se inmoaie, se paseaza cu un mixer...Citeste continuarea

Desert tort cu trei creme de ciocolata

Postat de: LUK in Torturi

Blat:  Amestecati faina cu cacaua. Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile cu apa spuma tare. Adaugati apoi treptat zaharul si bateti pana obtineti o bezea tare. Amestecati...Citeste continuarea

Deliciu cu piersici

Postat de: cec in Prajituri

se macina arahidele,biscuitii si nucile, se topeste untul si ciocolata si se amesteca bine toate ingredientele impreuna. Intr-o tava de chec cu fundul rotund se pune folie si se imbraca peretii...Citeste continuarea

Dulceata de gutui (fara gelifiant)

Postat de: Brindusa in Dulceata / Gem

Spala bine gutuile. Curata gutuile de coaja, apoi taie-le in patru si indeparteaza partea tare din mijloc. Daca mijlocul si cojile sunt fara stricaciuni, nu le arunca pentru ca o sa faci din ele...Citeste continuarea

desert rulou de biscuiti cu...

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Laptele de migdale se prepara in felul urmator:  Punem o cana de migdale crude la inmuiat peste noapte in doua cani de apa plata. A doua zi dimineata scurgem apa si adaugam din nou alte doua...Citeste continuarea

Dovleac rumenit

Postat de: mimmi in Mancaruri de legume

Spalam dovleacul si ii taiem un capac. Il scobim si miezul il taiem marunt. Tocam ceapa si o calim impreuna cu miezul de dovleac intr-o tigaie cu 1 lingura de ulei. Cand s-a inmuiat miezul de...Citeste continuarea

Drob de post

Postat de: mimmi in Mancaruri de post

Tocam ceapa si usturoiul si le calimintr-o lingura de ulei. Adaugam peste ceapa, cartofii pasati,soia,pesmetul,pasta de gulas,frunze de patrunjel tocate marunt si vegeta dupa gust si le framantam...Citeste continuarea

Dulceata de capsuni reteta cu menta

Postat de: mihaelar63 in Dulceata / Gem

Dulceata de capsuni reteta Curatati capsunile de codite si le spalati cu jet de apa usor, ele fiind delicate . Puneti fructele intr-o cratita adecvata [ de inox cu fund dublu ]si presarati...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]