Fasole verde cu usturoi
Postat de: eumimi in Mancaruri de legumeMai intai taiem capetele pastailor si le taiem in doua sau in trei, daca este cazul. Prajim fasolea verde in ulei incins timp de 10-13 minute sau pana cand este gatita...Citeste continuarea
Fusili cu sos de carne
Postat de: mihaelar63 in FusilliLegumele se curata si se maruntesc cu ajutorul robotului . Chorizo se taie rondele si se prajeste in uleiul de masline ca sa imprumute acestuia aroma si gustul . Cand...Citeste continuarea
Fructe de mare cu broccoli si orez
Postat de: mihaelar63 in Fructe de marePentru inceput se prajeste chorizo feliat rondele in uleiul de masline . Ingredientele congelate se lasa la dezghetat la temperatura camerei . Preparati orezul prin...Citeste continuarea
Friptura de curcan servita cu piure...
Postat de: mirela0911 in CurcanSe spala carnea, se sterge de apa apoi se taie in felii, putin mai groase ca cele pt snitele. Se bat usor cu ciocanul si apoi se condimenteaza cu amestecul obtinut din ulei, sare, piper, boia si...Citeste continuarea
Frittatensuppe sau supa de clatite
Postat de: eumimi in SupePregatim mai intai supa. Punem carnea la fiert, iar cand incepe sa dea in clocot si apare spuma scurgem zeama, spalam cratita si punem alta apa curata peste oasele de vita. Le punem din nou la...Citeste continuarea
Ficat de strut, flambat
Postat de: panacris in FicatFicatul se spală, apoi se pune într-un vas încăpător din sticlă, se adaugă laptele și se lasă la rece minim 60 de minute,maxim până a doua zi. Într-o...Citeste continuarea
Friptura de crap cu usturoi
Postat de: eumimi in Crap / CarasMai intai curatam pestele si il feliem sau il putem cumpara direct curatat si portionat de la pescarie. Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul si calim doar 2-3 minute pestele presarat...Citeste continuarea
Friptura de miel cu garnitura de orez
Postat de: eumimi in OaieTaiem ceapa rondele si o punem la calit in ulei incins. Adaugam orezul si mai lasam 4-5 minute sa se patrunda putin, adaugam apa si sare dupa gust si lasam la fiert. Carnea de miel o punem...Citeste continuarea
Friptura de miel
Postat de: andaoana in OaieIntr-un vas mic (500ml) punem ingredientele pentru marinada : sare, piper, usturoi zdrobit, sucul de lamaie, vinul alb demisec, uleiul si leusteanul. Leusteanul o parte l-am tocat si am lasat...Citeste continuarea
Friptura de ied cu ceapa rosie si...
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneCarnea de ied se spala si se curata cu atentie . Iedul nostru a fost foarte frumos si curat . Depinde cum lucreaza cine il sacrifica . Am presarat peste carne oregano, sare, piper si boia...Citeste continuarea
Friptura de ied cu capere, ciuperci...
Postat de: panacris in MulticookingȘira spinării curățată și tranșată în bucăți mari se pun într-un vas încăpător. Toate mirodeniile se adaugă într-un vas, se completează cu ulei, vin și se...Citeste continuarea
Friptura de miel cu rucola
Postat de: IoanaV in OaieSe spala carnea de miel. Intr-un vas incapator sa adauga cele 4 lg sare, 1 lamaie stoarsa si condimentele: cimbru, fenicul, ghimbir, busuioc, marar, cuisoare, fenicul si 1 sau 2 litri apa...Citeste continuarea
Fleica la cuptor, cu usturoi si...
Postat de: ancutsa in PorcSpeli bucata de carne, o tamponezi ușor cu șervete de bucătărie, pentru a o zvânta. O crestezi, o ungi cu ulei și o freci cu mirodenii. Pui în crestături bucățele de usturoi...Citeste continuarea
Fasole boabe cu spanac in sos de rosii
Postat de: katty in Mancaruri de postTocam ceapa fin si o calim in uleiul incins. Stingem cu rosiile pasate. Adaugam pasta de ardei, foile de dafin, cimbru, piper si putina sare. Fierbem cateva minute, apoi adaugam putina apa...Citeste continuarea
Fasole verde la cuptor
Postat de: katty in Mancaruri de legumePunem la fiert o oala cu 1l de apa. Cand apa clocoteste, adaugam putina sare si fasolea verde si fierbem 3-4 minute. Scurgem fasolea verde si o asezam intr-o forma de ceramica unsa cu...Citeste continuarea
Friptura din pulpa de ied
Postat de: panacris in OaiePulpele curățate de eventualii perișorii ai ieduței 😉 se pun într-un vas încăpător. Toate mirodeniile se adaugă într-un vas, se completează cu ulei, vin și se...Citeste continuarea
Focaccia caprese
Postat de: Criss in PiineDupa cum v-am mai spus si cu alte ocazii, de cand am masina de paine, n-am mai framantat nimic cu mana. La fel am procedat si acum, am framantat aluatul focacciei la masina de paine. Asadar,...Citeste continuarea
Friptura din pulpa de porc, cu...
Postat de: RODIMUR in PorcCarnea se spală, se lasă să se zvânte și apoi se porționează în felii cu grosimea de 1,5 cm. Se bate ușor cu ciocanul de carne, pe ambele fețe, iar apoi se condimentează cu:...Citeste continuarea
Focaccia integrala
Postat de: katty in PiineIntr-un castron punem faina integrala si cernem faina alba. Intr-o ceasca punem zaharul, drojdia si putina apa calda si amestecam bine. Lasam cateva minute sa se activeze drojdia. Facem o...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu ardei copt si brandy
Postat de: mihaelar63 in FicatFicateii se curata de pelite si se pun la infuzat cu supa calda de legume . Ceapa si ardeiul se curata sis e toaca marunt . Sotati ceapa si usturoiul in ulei ....Citeste continuarea
Fazan cu ciuperci si smantana
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneSe pun la infierbantat 3 l apa cu otetul infuzat cu zmeura in care se introduc crengutele de tarhon , cimbru , foaie de dafin , sare si boabe de piper . Cand da...Citeste continuarea
Friganele cu creier si susan
Postat de: katty in SandvisuriTinem creierul in apa rece pentru cel putin o ora. Il curatam de pielite si il punem la fiert in apa cu putina sare.Scurgem creierul, il lasam sa se racoreasca si il pasam bine cu o...Citeste continuarea
Friganele cu legume trase la tigaie
Postat de: katty in Mancaruri de legumePunem laptele intr-o farfurie adanca. Intr-o alta farfurie batem ouale. Trecem pe rand feliile de paine prin lapte, apoi prin oul batut si le rumenim pe ambele parti intr-o tigaie incinsa in care...Citeste continuarea
Friptura de porc cu carnati...
Postat de: mihaelar63 in PorcBucatile de pulpa se taie mai groase . Am procedat astfel pentru ca am dorit sa obtin o carne mai frageda . Ceapa se feliaza pestisori . Taiati feliute si telina . Tocati...Citeste continuarea
Fleica de porc umpluta
Postat de: panacris in PorcFleica se bate ușor cu ciocanul de carne pentru a se obține un dreptunghi de cca. 3 cm înălțime. Ceapa se curăță și se taie mărunt. Într-un vas încăpător se...Citeste continuarea
Fusili tricolore bolognese
Postat de: katty in FusilliTocam ceapa fin dupa ce am curatat-o si am spalat-o. In uleiul incins punem ceapa la calit. Cand ceapa a devenit translucida, adaugam usturoiul taiat fin, apoi carnea tocata. Amestecam constant...Citeste continuarea
Ficatei prajiti
Postat de: Bunica in FicatFicateii se curata de pielite, se spala si se usuca cu prosop de hartie. Intr-o tigaie incapatoare pune uleiul si ficateii. Pune tigaia pe foc si acopera cu un capac,ca sa nu plesneasca...Citeste continuarea
Ficatei de pui in stil grecesc...
Postat de: mirela0911 in FicatCum se prepara Ficatei de pui in stil grecesc reteta simpla si gustoasa Mai intai se curata ficateii de eventualele impuritati apoi se lasa cateva minute in apa rece. Se pun intr-o...Citeste continuarea
Friptura de porc inabusita
Postat de: sufletista in PorcIntr-un bol amestecam condimentele cu vinul, crestam carnea de porc si condimentam cu amestecul de condimente. Intr-o oala am adaugat morocovul curatat,spalat si taiat felii,ardeiul tocat...Citeste continuarea
Friptura de Craciun la tava
Postat de: MotanLaOale in PorcBucatile de carne de porc se taie felii de 1,5-2 cm. Se pune uleiul intr-o tava si se pun bucatile de carne de porc. Se presara cu sare, piper si boia pe ambele parti. Se toarna apa in...Citeste continuarea
Friptura de vacuta cu legume si...
Postat de: mihaelar63 in VitaCartea se taie in bucati mari ,sa iasa bine felia daca este feliata . In fiecare bucata se introduce cutitul . Miscati putin sa se faca loc . Introduceti pe lungime doua...Citeste continuarea
Felii de carne cu dovlecei si cascaval
Postat de: mihaelar63 in PorcPortionati pulpa de porc in felii mari si mai groase. Grosimea feliei de carne ajuta sa ramana mai frageda la preparare . Condimentati carnea cu harissa, usturoi si...Citeste continuarea
Foie gras de casa
Postat de: ctlina in FicatSeparati loburile si puneti ficatul intr-o farfurie intinsa. Se curata bine ficatul de vene si pielite. Intr-un castronel amestecati romul si condimentele. Se apasa usor lobii ficatului sa devina...Citeste continuarea
File de curcan gatit lent, cu...
Postat de: panacris in Slow CookerPieptul de curcan se dezosează, se filetează apoi se asezonează de sare, piper, cimbru și boia dulce. Se așează într-un vas de sticlă se adaugă vinul și uleiul de măsline, se...Citeste continuarea
Frigarui din piept de pui la...
Postat de: RODIMUR in PuiPieptul de pui se desprinde de pe oase (dacă este cazul) se spală, se fasonează și se taie cubulețe. Se prepară marinada din: ulei de măsline, miere de albine, zeamă de lămâie,...Citeste continuarea
Farfalle cu sunca, in sos pesto
Postat de: RODIMUR in FarfallePastele se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Între timp, șunca se taie fâșii și se rumenește ușor în ulei de...Citeste continuarea
File de dorada in sos de portocale...
Postat de: mirela0911 in PesteSe spala bucatile de peste si se lasa sa se scurga de apa, eventual se sterg cu prosoape de hartie. Se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin, rasnite proaspat. Se curata cartofii, se spala,...Citeste continuarea
File de cod alb cu zucchini
Postat de: mihaelar63 in PesteFileurile de peste se stropesc cu zeama de lamaie, se sareaza, se condimenteaza si se asaza intr-o tava. Zucchini se curata de coaja din loc in loc si se taie rondele . Daca...Citeste continuarea
Farfalline cu unt si branzeturi
Postat de: RODIMUR in FarfalleFarfallinele se fierb timp de 8 minute în multă apă clocotită (cu sare). Între timp se dă telemeaua pe răzătoarea fină și de asemenea, cașcavalul. Se taie untul în...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu rigatoni si...
Postat de: mihaelar63 in Slow CookerFicateii se curata bine de pielite si se lasa sa stea la rece in lapte cateva ore . Eu ii pun de seara pana dimineata . Aceasta peratiune are rolul de a scoate o eventuala amareala...Citeste continuarea
Friptura aromata de curcan
Postat de: mirela0911 in CurcanSe spala bucatile de carne apoi se sterg cu prosoape de hartie. Se condimenteaza cu sare, piper si boia. Intr-un vas de yena se pune uleiul si se asaza bucatile de carne. Se taie cateii de...Citeste continuarea
Fasole boabe facaluita
Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de postFasolea se pune la inmuiat de cu seara. Se pune la fiert in oala sub presiune in apa cu vegeta. Cand este fiarta, se strecoara si se lasa la racit. Se pune in robot si se mixeaza,...Citeste continuarea
Fasole frecata la slow cooker Crock...
Postat de: mihaelar63 in Slow CookerFasolea boabe fiarta se blendeaza cu putina apa pana devine o pasta fina . Uleiul se pune in vasul aparatului setat pe functia high. Ceapa se taie cubulete. Kaizerul se taie...Citeste continuarea
Fasole granata fiarta la slow...
Postat de: mihaelar63 in Slow CookerFasolea se spala bine cu apa rece si se pune la infoiat -hidratat cateva ore . Eu am lasat fasolea sa se hidrateze de dimineata pana dupa-amiaza cand am ajuns acasa de la serviciu ....Citeste continuarea
Ficatei cu ceapa la slow cooker...
Postat de: Ksenya in Slow CookerIi spalam bine, inlaturam pielita, verificam sa nu ramana cumva fierea, apoi ii adaugam intr-un bol unde am turnat lapte. II tinem la rece minim o ora. II scoatem si-i lasam la scurs. Ceapa...Citeste continuarea
Fasole in stil grecesc preparat la...
Postat de: Ksenya in Slow CookerFasolea fiarta bob intreg (vezi reteta aici) o punem intr-o strecuratoare ca sa eliminam surplusul de lichid. Statm aparatul slow cooker Crock Pot pe functia Slow pentru 3 ore....Citeste continuarea
Fasole fiarta la slow cooker Crock Pot
Postat de: Ksenya in Slow CookerPunem fasolea la fiert in apa rece, cand incepe sa fiarba mai lasam 7 minute, apoi ccoatem fasolea si o lasam sa se scurga intr-o sita. Adaugam fasolea scursa in vasul aparatului slow...Citeste continuarea
Fasole pastai cu carne de porc la...
Postat de: gurita_ta2005 in Slow CookerFasolea pastai se curata, se spala si se lasa la scurs. Ceafa de porc se taie cuburi si se adauga in vasul aparatului slow cooker Crock Pot . Punem ulei de masline deasupra si fasolea...Citeste continuarea
Farfale cu biscuiti, nuca si stafide
Postat de: MotanLaOale in FarfalleBiscuitii se sfarama la robot pana ajung la consistenta pesmetului. Biscuitii sfaramati se rumenesc cu 30 g de unt pana devine auriu si se lasa la racit. Cand este rece se amesteca cu...Citeste continuarea
Farfalle cu biscuiti
Postat de: MotanLaOale in FarfalleBiscuitii se sfarama la robot pana ajung la consistenta pesmetului. Biscuitii sfaramati se rumenesc cu 30 g de unt pana devine auriu si se lasa la racit. Cand este rece, se amesteca cu...Citeste continuarea