Tarta fluturash
Postat de: Corina33 in PrajituriSe bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mai bate pana se topeste. Se incorporeza amestecand incet galbenusurile si apoi faina amestecata cu praful de copt. Se toarna...Citeste continuarea
Tortul ciobanului
Postat de: divainbucatarie in Aperitive / GarnituriIn primul rand ungem vasul pe care il vom baga in cuptor cu unt. Imediat dupa ce facem mamaliga luam si punem un strat in vas. Ca sa o putem aranja mai simplu punem un cub mic de unt si...Citeste continuarea
Tocanita multicolora
Postat de: bitza in Porccarnea feliata se sareaza si se pipereaza si se rumeneste in 2 linguri de ulei pe ambele parti.Ceapa tocata marunt,morcovul cubulete si ardeii se pun in cratita peste carne si se inabuse 5...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata si nuca(à la Miha)
Postat de: corina241 in TorturiBlatul de cacao :Albusurile le batem separat,adaugam zaharul dupa ce acestea s-au intarit si batem in continuare pana se topeste zaharul.Galbenusurile le amestecam cu uleiul in alt...Citeste continuarea
Tort de mere
Postat de: gugugh in TorturiMerele se curata de coaja si seminte si se lasa intregi sau jumatati -dupa preferinta Se pun merele intr.o cratita cu cele 150 gr zahar si untul taiat cubulete. Se dau la cuptor pana zaharul...Citeste continuarea
Tocana de august
Postat de: jurnalulanei in Mancaruri de legumele-am tăiat cubuleţe, solzişori sau rondele, le-am aruncat în wok,l e-am lăsat să fiarbă pe aragaz cam 15 minute, după care le-am mutat în cuptor aproximativ 40 de minute şi...Citeste continuarea
Ton la grill cu pasta de unt
Postat de: jurnalulanei in TonTonul se decongeleaza,se curata, se spala bine, se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se pune pe gratar. Pasta de unt presupune: doua linguri de unt, sare, piper, ceapa verde si zeama de...Citeste continuarea
Tocanita de cartofi, cu gogonele...
Postat de: Ina in Mancaruri de postCartofii se curata de coaja, se spala si se taie felii potrivite care se rumenesc in putin ulei incins ( eu am folosit de palmier si i-am prajit in cratita cu gril, pentru a nu obtine o...Citeste continuarea
Tartine cu macrou afumat
Postat de: alinutza1983 in Aperitive / Garnituri1. se curata macroul de oase si de pielita, apoi intr-un bol incapator se zdrobeste cu ajutorul unei furculite. 2. Se curata de coaja cartofii fierti in prealabil si se dau prin razatoarea...Citeste continuarea
Tort de mere
Postat de: silvi0ara in TorturiBlat: Cuptorul se incinge la 180gC.Se bate mai intai untul spuma cu 100g zahar.Se inglobeaza pe rand ouale,apoi praful de sare,coaja de lamaie si vanilia.Se amesteca faina cu amidonul si...Citeste continuarea
Tort cu mousse de iaurt si mousse...
Postat de: pusikmea in TorturiSeparam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, apa, uleiul, faina, praful de...Citeste continuarea
Tort cu frisca si ciocolata
Postat de: nico_nico in TorturiPentru blat se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu putina sare.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si praful de copt si bicarbonatul dizolvate in zeama de lamaie,apoi...Citeste continuarea
Tort cu fructe
Postat de: nico_nico in TorturiPentru blat se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga uleiul in fir ca la maioneza si la sfarsit faina si praful de copt...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă adaptata
Postat de: vanilla in TorturiTiramisu reţetă adaptata Prima si prima data..ca sa iasa un tiramisu ca la mama lui acas` trebuie sa faci sosul zabaglione... Nimic mai simplu...Freci galbenusurile cu...Citeste continuarea
Tabouleh:Salata cu cuscus
Postat de: mitinita in SalateSe fierbe apa si se adauga peste cuscus. Se lasa 5 minute dupa care se amesteca cu furculita. Se repeta procesul peste un minut si tot asa pana cuscusul se separa. Amesteca toata...Citeste continuarea
Tarta cu mere
Postat de: postavaru in PrajituriSe curata merele, se taie pe jumatate si se scot samburii Intr-o tava rotunda sau o cratita se caramelizeaza cele 6 linguri de zahar. Zaharul caramel se intinde pe fundul tavii si putin pe...Citeste continuarea
Tocanita de pui cu galuste
Postat de: Sidy in PuiPuiul se spala bine si se transeaza in bucati potrivite.Legumele spalate se feliaza si ele si se calesc in ulei. Se adauga carnea, pasta de gogosari, sare si piper si o cana mare cu apa care sa...Citeste continuarea
Tocanita de pipote
Postat de: iulianatanase in PuiEu aveam pipotele inghetate si asa ca le-am pus cu putin delicat in oala cu presiune,cu apa numai cat sa le acopere.Le-am fiert cca.20 min.In timp ce fierbeau ,am curatat ceapa si morcovul,le-am...Citeste continuarea
Tarta cu ton ,ceapa,ardei si branza.
Postat de: iulianatanase in TonPreincalziti cuptorul la 180 grade. In timp ce cuptorul se incalzeste pregatiti foietajul.eu l-am taiat cu foarfeca de bucatarie un pic mai mare decat forma de tarta si l-am asezat in forma cu...Citeste continuarea
Tarta cu crema ganache si dulceata...
Postat de: gugugh in PrajituriBlatul: Faina, untul, margarina, se omogenizeaza bine, dar fara sa se insiste prea mult, apoi se adauga zaharul si oul. La sfarsit adaugam apa rece si se framanta aluatul pana devine o bila...Citeste continuarea
Tort Dobos
Postat de: nico_nico in PrajituriPentru foi separi ouale. Galbenusurile se mixeaza cu 6 linguri zahar, zaharul vanilat si 4 linguri de apa si praful de copt. Albusurile se bat spuma tare cu 4 linguri apa si un praf de sare si...Citeste continuarea
Tort cu fructe si frisca
Postat de: nico_nico in TorturiPentru blat se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu 5 linguri zahar, iar galbenusurile se mixeaza cu celelalte 5 linguri de zahar pana devine o crema spumoasa. Se amesteca albusurile cu...Citeste continuarea
Tocanita de pui
Postat de: Irina in PuiAm taiat pieptul de pui in cubulete, am tocat ceapa, cartoful l-am taiat felii, iar ardeiul rosu fasii. Puiul l-am inabusit putin in ulei, am adaugat ceapa, cartoful, ardeiul rosu si cel iute....Citeste continuarea
Tarta cu ton
Postat de: gugugh in PesteFoietajul se scoate din frigider si se la sa la temperatura camerei. Cuptorul se preincalzeste la 220 grade. Ardeiul si rosiile se taie marunt si se calesc cateva minute. Maslinele se taie...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă cu frisca
Postat de: gugugh in TorturiTiramisu reţetă cu frisca Mai intai preparam cafeaua din 4 cescute de apa cu 4 masuri de cafea. Apoi o punem la racit. Frisca lichida trebuie sa stea la frigider cel putin cateva ore...Citeste continuarea
Tortulet Eliza
Postat de: Corina33 in TorturiSe bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bat pana se obtine o spuma lipicioasa. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul apoi se adauga incet la albusuri. Faina se...Citeste continuarea
Tort cu nuca prajita si frisca
Postat de: nadina73 in TorturiBlat. Se amesteca 4 galbenusuri cu zaharul iar la interval de 2-3 minute se pune cate 1 lingura de apa rece si se amesteca bine pana se face crema.Separat se amesteca faina (cernuta )cu nuca...Citeste continuarea
Tarta cu piersici
Postat de: housy in Prajituri-albusurile se bat spuma cu praful de sare -galbenusurile se bat cu zaharul, si zaharul vanilat pana iese o crema -intr-un bol se pune faina, praful de copt, amoniul pentru...Citeste continuarea
Tort lapte de pasare
Postat de: gaby_d in TorturiBlatul: Separam albusurile de galbenusuri. Le mixam spuma, adaugam zaharul , apoi galbenusurile, pe rand, faina amestecata cu praful de copt, cacaua iar la final uleiul si apa. Turnati...Citeste continuarea
Tort cu frisca , ananas si capsuni
Postat de: flori99 in TorturiCUM PREPARĂM BLATUL : Gălbenuşurile se separă de albuşuri şi frişca se bate. Zeama din compotul de ananas se amestecă cu 100 g zahăr şi cu conţinutul sticluţei de rom. Se...Citeste continuarea
Tarta cu salam
Postat de: ony in Pizzaeu am mai avut un foietaj de la placinta,in congelator,l-am intins in tava am pus cateva feliute de mozzarela si cateva de salam,am bagat la cuptor,apoi la final am uns cu putin suc de rosii,sa-l...Citeste continuarea
Tochitura cu mamaliguta
Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carneSe spala bine costita si se taie in bucati(daca nu e taiata) Pulpa de porc se taie in cubulete,la fel si pieptul de pui. Se pune ulei intr-o cratita se incinge bine dupa care se pun bucatile...Citeste continuarea
Tarta cu ton
Postat de: ony in TonPui foietajul in tava,apoi din oua ,lapte,faina si ulei faci un aluat in care pui maslinele,ardeiul,tonul,rosiile tocate marunt,potrivesti de sare si piper si rastorni peste foietaj;bagi la...Citeste continuarea
Tort bust
Postat de: pusikmea in TorturiSeparam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, apa, uleiul, faina, praful de...Citeste continuarea
Tarta de ceapa
Postat de: lacrimioara in PizzaSe taie ceapa marunt se pune la calit cu cartoful ras pe razatoare se caleste in unt. Intre timp batem ouale ca la omleta, se adauga faina, smantana sau laptele. Dupa ce s-a calit ceapa cu...Citeste continuarea
Tartine acrisoare
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriFrecam branza bine cu o furculita, adaugam untul ,sare si piper(dupa gust) si omogenizam . La urma adaugam marar verde tocat marunt. Astfel obtinem crema de branza. Punem o tigaie de teflon la...Citeste continuarea
Tort Lilik
Postat de: lilik in TorturiBlatul: punem ouale,zaharul,vanilia si apa intr-un vas mai mare si batem cu mixerul timp de cca 15-20 de min pana se umfla bine, apoi adaugam faina cernuta si amestecam cu o lingura de lemn...Citeste continuarea
Tochitura moldoveneasca
Postat de: maria_claudia in PorcSe prajeste carnea impreuna cu carnatii. Pregatim mamaliga, mujdeiul de usturoi si ochiurile. Se serveste cu branza de oi framantata sau cas. Citeste continuarea
Tedi si clatitute cu morcovas
Postat de: epurasha2bb in Mancare copiiAm data pe razatoare morcovul fara coaja, la fel si marul.Din sucul lor impreuna cu sucul de la portocala stoarsa bine , cu picaturile de lamaie si lingurita de miere am facut sucul...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata si nuca
Postat de: miha in TorturiBlat: Ouale se bat foarte bine cu un praf de sare. Cand si-au dublat volumul se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine ca o crema si aproape ca si-a triplat...Citeste continuarea
Tocana cu carne de vita si carnati...
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneceapa si ardeii se curata si se spala . Ceapa taiata cuburi , gogosarii taiati fasii se calesc in putin ulei . se adauga carnea de vita in prealabil spalata si taiata cuburi + boiaua de ardei ....Citeste continuarea
Tort de pandispan cu crema de ness
Postat de: alinutza1983 in TorturiBlatul pentru acest tort este unul simplu, adica cel de pandispan ( pe care eu il ador: ) ). Singura diferenta ar consta in cele 8 linguri de apa (care face aluatul mai pufos si il ajuta sa...Citeste continuarea
Tocanita din piept de pui si gogosari
Postat de: medioto59 in PuiIndepartam pielita de pe pieptul de pui apoi spalam si taiem bucati potrivite(eu unul din piepti l-am dezosat iar pe celalalt nu). Punem intr-o tigaie putin ulei ,lasam la incins iar apoi punem...Citeste continuarea
Turta cu chimen
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriSe preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se bat bine ouale, se adauga iaurtul, se amesteca, se adauga chimenul, urda, telemeaua rasa, faina si se condimenteaza cu piper, dupa gust. Se...Citeste continuarea
Tiramisu reţeta cu frisca
Postat de: dentistutza in PrajituriTiramisu reţeta cu frisca Se pregateste cafeaua concentrata si se raceste putin. Frisca lichida se bate bine cu 2-3 linguri de zahar. Separat se freaca mascarpone cu galbenusurile , restul...Citeste continuarea
Tochitura
Postat de: lilik in Porcpunem carnea la prajit in putin ulei,cand se rumeneste punem sucul de rosii si usturoiul taiat in 4(daca va place puneti-l pisat),sare,piper si lasam la foc mic pana scade sucul. servim cald cu...Citeste continuarea
Tortellini cu sos de smantana si...
Postat de: alinutza1983 in Tortellini1. Punem pastele la fiert in apa clocotita ( cf. timpului precizat pe pachet). 2. Intre timp, punem la foc mic , intr-o tigaie, smantana ; amestecam in continuu, pentru a nu se lipi, iar...Citeste continuarea
Tort inima
Postat de: gaby_d in TorturiBlat: Albusurile se mixeaza bine. 6 linguri de zahar se pun la foc mic, intr-un ibric, impreuna cu 3 linguri apa. Se fierb pana ce capata o culoare caramel si se toarna in fir subtire...Citeste continuarea
Tarte cu fructe de padure
Postat de: ela in DulciuriSeparam albusurile oualelor de galbenusuri si le punem in doua boluri separate.Galbenusurile le frecam cu 3linguri de zahar pana ce se topeste zaharul si se albeste. Albusurile le batem cu un...Citeste continuarea
Tortellini panna e prosciutto..
Postat de: lilik in Tortellinipunem intr-o tigaie putin ulei si punem sunca,cand incepe sa se rumeneasca punem smantana si subtiem cu putina apa fierbinte pe care am pus-o pt tortellini si lasam la foc mic.in acelasi timp...Citeste continuarea