Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Aripioare de pui la cuptor
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneTaiem varfurile aripioarelor, dupa care le taiem in 2. Punem aripioare intr-un vas, adaugam 1 lingura ulei, 1 lingurita mustar, 1 catel de usturoi pisat, condimente dupa gust. Amestecam bine...Citeste continuarea
Salata cu morcov, macrou afumat si...
Postat de: mihaelar63 in SalateFrunzele de rucola se spala si se zvanta. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea mare. Amestecati legumele cu otet si ulei de masline. Pestele se curata de...Citeste continuarea
Desert prajitura Rudy
Postat de: ela in PrajituriEu mi-am macinat singura zaharul pudra cu o rasnita. Branza o punem la scurs intr-o sita. Untul se taie bucatele si se lasa la temperatura camerei inainte cu vreo ora. Stafidele le punem...Citeste continuarea
Copanele pane cu cascaval
Postat de: sufletista in PuiCopanelele de pui le spalam, le crestam un pic si le asezam intr-un vas. Amestecam condimente dupa gust cu berea, usturoiul pisat si adaugam peste carne, amestecam bine si acoperim cu o folie,...Citeste continuarea
Tarta cu carne tocata, mozzarella...
Postat de: oanapl in PorcPrepari mai întâi umplutura de carne tocată. Pui uleiul la încins și călești în el ceapa tocată solzișori, morcovul dat pe răzătoarea mică și 2 căței de...Citeste continuarea
Drob mozaic, din ficatei de pui
Postat de: RODIMUR in FicatSe curăță, se spală și se taie rondele ceapa verde și usturoiul. Se aleg frunzele de pătrunjel și mărarul, se spală și se toacă. Se fierb tari ouăle, se răcoresc, se curăță...Citeste continuarea
Fructe de mare cu paste si...
Postat de: oanapl in Fructe de mareCum se prepara Fructe de mare cu paste si smantana, o reteta gustoasa pentru mese in familie: Usturoiul curățat îl feliezi și îl călești 1 minut în uleiul încins....Citeste continuarea
Desert prajitura Alba ca Zapada
Postat de: mirela0911 in PrajituriMai intai se pregateste crema pentru a avea timp sa se raceasca. Crema: Intr-o cratita cu fundul dublu se pune faina, zaharul si se toarna laptele apoi in fir subtire amestecand bine pentru a...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu curmale, la cuptor
Postat de: mirela0911 in PorcSe spala bucata de carne, apoi se sterge cu prosoape absorbante. Se taie in felii potrivite (mie mi-au iesit 7 felii). Se bat usor cu ciocanul pentru snitele, apoi se condimenteaza cu sare si...Citeste continuarea
Orez picant cu pui si ciuperci la...
Postat de: AdrianUdrea in MulticookingMai intai pregatim toate ingredientele pe masa de lucru. Portionam carnea si o asezonam cu sare si piper, tocam ceapa si morcovul, dam usturoiul pe razatoare, clatim orezul, scurgem roșiile...Citeste continuarea
Desert ciocolata de casa cu fructe...
Postat de: merisor67 in DulciuriMăsurăm cantitățile ingredientelor și le punem în boluri separate. Untul de cacao, fiind solid, ca un săpun de casă, îl dăm pe răzătoare și îl punem într-un vas....Citeste continuarea
Desert negresa cu visine si ciocolata
Postat de: stefy_a in PrajituriSe scot samburii de la visine, si visinile se pun la scurs intr-o sita – sucul lasat de visine il strangeti pentru ca il folosim la final. Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand isi...Citeste continuarea
Colac impletit in 4
Postat de: RODIMUR in PiineÎn vasul pentru frământat se pune făina amestecată cu sarea și în mijlocul ei se face o adâncitură în care se adaugă: drojdia mărunțită, zahărul, untul...Citeste continuarea
Desert tort spirala cu fructe de...
Postat de: oanapl in TorturiPentru blat, separi gălbenușurile de albușuri. Mixezi gălbenușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr măcinat până își dublează volumul și se albesc, iar zahărul se...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu usturoi si mamaliga
Postat de: cristina1985 in FicatFicateii de pui se curata de pielite, se tin in apa rece si se pun in frigider (cu tot cu apa, cam 15 minute). Apoi se scurg. Se calesc in putin in ulei, pana se intaresc si nu se mai vede...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu ardei copti la...
Postat de: rocsi_1612 in MulticookingFicateii ii spalati bine, indepartati toate pielitele si ii puneti intr-o sita la scurs. Ardeii galbeni si kapia ii coaceti, pe toate partile. Ii puneti intr-o cratita si ii acoperiti cat...Citeste continuarea
Desert tort Inima de cafea cu...
Postat de: ancutsa in TorturiCu o zi înainte, se pregătesc decorațiunile: se topesc cele două tipuri de ciocolată pe baie de abur și se toarnă în două poșuri sau se pun ciocolatele în pungi...Citeste continuarea
Tigaie picanta de pui
Postat de: cristinutanicolita in PuiPieptul de pui îl tăiem cubulete. Ardeiul iute il tăiem mărunt. Gogosarul îl tăiem mare, ciupercile le feliem. Piperam si saram pieptul de pui si...Citeste continuarea
Desert Tiramisu la pahar
Postat de: ela in DulciuriCafeaua o pregatim din timp sa aiba timp sa se raceasca. Galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, 1lingurita esenta de rom si laptele le mixam pana isi tripleaza volumul si se topeste...Citeste continuarea
Desert pasca cu branza si ciocolata
Postat de: oanapl in PrajituriBlatul: Mixezi bine oul cu zahărul măcinat și un praf de sare. Când și-a dublat volumul, adaugi untul la temperatura camerei, omogenizezi, apoi torni laptele. Separat, amesteci...Citeste continuarea
Desert tort cu iaurt și ananas
Postat de: CristinaCrs in TorturiSe bate iaurtul cu zahărul. Se bate frișcă,apoi adăugăm iaurtul si cu zaharul peste frișcă. Gelatina o topim la foc mic cu zeama de la ananas,apoi o racim putin. Ananasul se taie cubuleţe...Citeste continuarea
Desert rulouri
Postat de: CristinaCrs in DulciuriIntindeţi foietajul cu ajutorul unui sucitor,apoi îl tăiați fâşii (2-3 cm), iar apoi incepeti sa luați cate o fâşie și să o rulați pe forma de rulou. Dupa aceea...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de capsuni
Postat de: ancutsa in TorturiBlatul: se bat spumă, cu mixerul, albușurile împreună cu un praf de sare, zahărul și zahărul Bourbon. Se adaugă treptat gălbenușurile, uleiul, făina și praful de copt,...Citeste continuarea
Desert fursecuri (sugarcookies) cu...
Postat de: AndreeaGiurgea14 in DulciuriPrima data se fac fursecurile. Se ia untul la temperatura camerei si se bate cu mixerul bine. Se inglobeaza cu zaharul si dupa ce se amesteca totul bine se adauga oul si esenta de vanilie. Intr-un...Citeste continuarea
Desert briose (cupcakes) cu...
Postat de: AndreeaGiurgea14 in DulciuriSe pregatesc mai intai briosele. Se amesteca mixul de briose cu uleiul si laptele si se mixeaza bine cu mixerul pana cand se inglobeaza bine toate ingredientele. Se adauga fulgii de ciocolata si...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de vanilie
Postat de: sufletista in PrajituriBlat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Galbenusurile le frecam cu ulei ca la maioneza,adaugam faina,praful de copt,zaharul...Citeste continuarea
Aperitiv oua panirate cu sos de...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriScurgem fileul de ton, de ulei, îl stropim cu zeamă de lămâie și adăugăm crema de brânză peste el. Spălăm pătrunjelul și îi tocăm frunzele mărunt. Amestecăm...Citeste continuarea
Macrou afumat la cuptor
Postat de: sufletista in PestePestele il asezam in tava unsa cu putin ulei, adaugam in mijlocul fiecarui cateva felii de ceapa, usturoi. Intr-un vas amestecam sucul de rosii cu dulceata de ardei, condimente dupa gust....Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de mure
Postat de: sufletista in PrajituriBlat- mixam albusurile cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si laptele, adaugam...Citeste continuarea
Tocana verde-rosie
Postat de: Constelatialeu in PuiMi-am pregatit ingredientele, curatat ceapa si usturoiul apoi le-am taiat marunt, ardeiul l-am taiat cubulete mai marisoare. Intr-o cratita de fonta smaltuita am pus uleiul l-a incins, am spalat...Citeste continuarea
Plachie de crap
Postat de: vasimur in Crap / CarasPas 1. Curățăm peștele de solzi, îl eviscerăm (scoatem intestinele, branhiile și osul amar de la baza capului, cu un cuțit ascuțit), îl spălăm foarte bine și-l marinăm,...Citeste continuarea
Desert budinca de cozonac cu mere
Postat de: sufletista in DulciuriMerele le dam prin razatoare, le calim in untul topit, adaugam zaharul pudra, amestecam ocazional pana ce scade zeama lasata, adaugam scortisoara si lasam sa se raceasca. Intr-un bol batem...Citeste continuarea
Desert tort cu lapte de cocos
Postat de: sufletista in TorturiBlat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, uleiul si apa in fir subtire....Citeste continuarea
Salata din icre de crap, reteta...
Postat de: RODIMUR in Crap / CarasIcrele se pun într-o strecurătoare în care s-a întins în prealabil o bucată de tifon. Se spală icrele sub jetul de apă, până ce dispare orice urmă de...Citeste continuarea
Pilaf cu supa de pasare, la...
Postat de: Ina in MulticookingAm pus in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune un piept si doua pulpe intregi de pasare de curte peste care am adaugat doi litri de apa . Am adaugat un praf de...Citeste continuarea
Salau in sos de rosii cu masline,...
Postat de: Ina in MulticookingPestele se curata de solzi si mate si se portioneaza rondele (coada si capul le pastram pentru ciorba). Spalam ceapa si o tocam marunt. Daca folosim rosii proaspete le vom spara si...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu alune de...
Postat de: simona72 in TorturiPentru crusta: alunele de padure le-am maruntit intr-un robot de bucatarie. Am adaugat biscuitii si la fel am procedat si cu ei. Urmeaza untul topit, se amesteca si crusta e gata. Se unge cu unt o...Citeste continuarea
Pui cu ciuperci in sos cremos
Postat de: madi_marin in PuiCarnea se porţionează şi se condimentează cu sare, piper, cimbru, oregano şi boia. Bucăţile se pun la prăjit la foc mic şi se întorc pe toate părţile până sunt bine...Citeste continuarea
Desert friganele cu parmezan si...
Postat de: madi_marin in DulciuriFeliile de pâine se taie în triunghiuri. Ouăle se bat ca pentru omletă şi se amestecă cu parmezanul ras fin. Pâinea se trece rapid prin lapte, apoi prin amestecul de ou...Citeste continuarea
Desert rulada cu nuca
Postat de: trifadalia in DulciuriSe separa albusurile de galbenusuri, albusurile batandu-se spuma impreuna cu zaharul pana se intareste compozitia. Se adauga galbenusurile impreuna cu zaharul vaniliat, coaja de lamaie si untul...Citeste continuarea
Aperitiv chec in foietaj
Postat de: trifadalia in Aperitive / GarnituriTava de chec se unge cu ulei sau se pune hartie de copt, apoi se intinde in ea aluatul de foietaj, presand bine pe margini si se pune la rece pana se prepara compoztia. Intr-un vas, ouale se...Citeste continuarea
Desert mini pavlova cu frisca,...
Postat de: andaoana in PrajituriCum se prepara reteta Desert mini pavlova cu frisca, mascarpone si fructe Ingredientele pentru bezea trebuie sa fie la temperatura camerei . Bolul si paletele de la mixer trebuie sa fie...Citeste continuarea
Desert pasca fara aluat
Postat de: Criss in PrajituriReteta in sine este extrem de simpla, astfel ca orice incepator in ale bucatariei o poate prepara cu usurinta. In plus este si foarte versatila, se poate servi cu diverse sosuri de fructe sau...Citeste continuarea
Salata de ciuperci si piept de pui
Postat de: carla27carla in SalateSe curata ciupercile si se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Pieptul de pui se feliaza, se da cu sare si piper si se face la gratar sau sub capac la aburi. 1 ou se fierbe tare. Se face...Citeste continuarea
Desert prajitura turnata cu branza...
Postat de: momo121 in PrajituriPentru inceput lasam branza la scurs intr-o sita deasa pentru 1 ora. Separam ouale, presaram putina sare in ambele boluri, iar peste galbenusuri adaugam zaharul si mixam...Citeste continuarea
Humus in 2 culori
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de postCoservele de naut se scurg de zeama, aceasta se pastreaza separat. Se pune 1 conserva in robotul de bucatarie, cu 2-3 linguri de zeama, usturoiul pisat, zeama de lamaie, pasta de tahinii, putin...Citeste continuarea
Friptura de miel, la cuptor.
Postat de: vasimur in OaiePregătire carne de miel: Spălăm foarte bine carnea, din mai multe ape. Separăm pulpa de restul cărnii iar cu un cuțit ascuțit, îndepărtăm pielițele mai groase și grăsimea...Citeste continuarea
Tort amestecat
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat : Am folosit o forma de tort cu diametrul de 18 cm, blatul l-am facut cu o zi inainte, se taie mai bine a doua zi. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si...Citeste continuarea
Oua rosii, vopsite in coji de ceapa
Postat de: licurici_lra in Aperitive / GarnituriOuale se spala bine si se lasa la uscat. Cojile de ceapa se spala, apoi se pun intr-o cratita cu apa (se opresc cateva, pentru a fi puse deasupra oualelor) si se firb 20 min, apoi se adauga...Citeste continuarea
Desert pasca cu branza dulce si...
Postat de: Bunica in PrajituriPregateste o tava cu inel detasabil in care pui hartie de copt. Mixezi zaharul cu ouale pana la topirea zaharului. Adaugi branza,smantana,aromele si amesteci pentru omogenizare. Peste...Citeste continuarea