Clatite a la pensiunea Casa Mosului
Postat de: gusti in DulciuriSe amesteca toate ingredientele intr-un bol mai mare. Se incinge tigaia unsa cu putin ulei si se adauga compozitia cu polonicul astfel incit sa acopere intr-un strat subtire toata suprafata...Citeste continuarea
Cartite cu nuca de cocos
Postat de: antici_gabytza in PrajituriBiscuitii cu eugeniile le dam prin razatoare.Adaugam margarina topita ,esenta de rom si nuca macinata.Amestecam pana devine un aluat usor de modelat.Modelam cu mana formele de cartita.Dupa care le...Citeste continuarea
Cornulețe cu scorțișoară
Postat de: elucubratiiculinare in DulciuriCernem făina într-un castron împreună cu cacao, scorțișoara și sarea. Osânza, pentru că asta am folosit eu, se freacă bine cu zahărul. Adăugăm oul și esența de...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu smantana
Postat de: cristeena20 in CiorbePortionam puiul in bucati si le punem la fiert in apa rece cu sare. Intre timp pregatim legumele: morcovi, patrunjelul si ardeii ii taiem cubulete; taiem fin prazul (sau ceapa)...Citeste continuarea
Cozonac cu stafide si cacao
Postat de: TAB1TA in DulciuriFaina sa cerne de 3 ori, este foare important daca doriti sa aveti un cozonac pufos. Apoi se pune intr-un castron mai mare. Am incalzit laptele la foc mic si l-am amestecat cu zaharul si...Citeste continuarea
Chec cu cacao si alune de padure
Postat de: ionela2682 in DulciuriSe pun intr-un bol toate ingredientele si se mixeaza bine cateva minute. La final adaugam alunele de padure tocate si omogenizam . Turnam in tava(eu am folosit un bol de yena ) unsa cu ulei si...Citeste continuarea
Coaste de porc în bere la cuptor
Postat de: diaconta in PorcAm condimentat costele cu,sare,piper macinat si piper boabe,boia,am pus si usturoiul zdrobit. Intr-un vas am pus coastele si am pus bere deasupra.Am pus si crengutele de rozmarin,am...Citeste continuarea
Chec cu iaurt,vişine şi coacăze...
Postat de: diaconta in PrajituriAm separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare,apoi am adaugat zaharul si am mixat pana cand acesta s-a topit . Am încorporat uşor uleiul si...Citeste continuarea
Ciorbă de cartofi cu afumătură
Postat de: diaconta in CiorbeCiolanul l-am spalat,l-am taiat bucati si l-am pus sa fiarba în apa. Nu am adaugat sare de la început deoarece acesta este sarat si poate nu mai este cazul. Ciolanul a fost...Citeste continuarea
Cannelloni cu carne de pui
Postat de: simona72 in CannelloniCarnea o dam prin masina de tocat carne. Punem in tigaie ulei si unt, adaugam ceapa tocata marunt si usturoi, lasam sa se caleasca, adaugam carnea macinata si amestecam intr-una pina carnea...Citeste continuarea
Clatite cu branza la cuptor
Postat de: iri_love in DulciuriPentru inceput pregatim copozitia de clatite din ingredientele de mai sus, dupa care coacem clatitele intr-o tigaie bine incinsa si unsa cu un pic de ulei. Amestecam separat branza cu ouale,...Citeste continuarea
Ciorba de salata
Postat de: simona72 in SupePunem uleiul cu untul intr-o cratita, adaugam ceapa taiata marunt, usturoiul taiat si el, cind ceapa devine sticloasa adaugam morcovii taiati rondele, ardeii si apoi taiati feliute, lasam sa se...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca in tigaia Dry Cooker
Postat de: susu in DulciuriToate ingredientele in afara de lapte si unt se tin in bucatarie de seara. Faina se cerne de trei ori. Laptele se amesteca cu zaharul, esentele, zaharul vanilat si se pune pe foc pana se topeste...Citeste continuarea
Cheesecake cu visine - reteta nr 100
Postat de: AnyCostescu in PrajituriPentru inceput punem visinele la scurs pe un servetel absorbant. Smantana o batem cu zaharul tos si cel vanilat. Branza o punem in blender si o mixam pana iese o pasta fina. Punem branza...Citeste continuarea
Cornuri in doua culori
Postat de: patrick_2010 in DulciuriSe cerne faina intr-un bol, iar la mijloc se adauga toate ingredientele , mai putin cacaoa si apa. Se framanta bine bine pana se formeaza un aluat neted.Se imparte in doua. O parte se amesteca...Citeste continuarea
Crab la cuptor
Postat de: doralinda72 in Fructe de mareDaca crabii sunt congelati, ii lasati sa se dezghete intr-o strecuratoare, dar sa fiti siguri ca sunt dezghetati, altfel carnea lor in cuptor se va strange! ii clatiti cu putina apa sa...Citeste continuarea
Cartofi unguresti
Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de legumeCartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti se lasa sa se raceasca, se curata si de taie cuburi. Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o cratita se pune uleiul, ceapa,...Citeste continuarea
Cartofi umpluti cu slanina si ceapa
Postat de: Zamfira in Mancaruri cu carneCuratam si spalam cartofii, ii feliem ,,tip acordeon,, (vezi modelul din reteta ,,Cartofi acordeon,,). II saram, piperam dupa gust, stropim cu ulei si presaram deasupra cimbru uscat. Feliem foarte...Citeste continuarea
Ciocanele de pui cu ciuperci si...
Postat de: MotanLaOale in PuiCiocanelele se curata bine , se spala, si se usuca de apa. Se presara cu vegeta, piper, boia pe toate partile. Intr-o tava se pun 3 linguri de ulei. Se curata ceapa, se toaca marunt si se...Citeste continuarea
Cornulete cu gem
Postat de: claudiamarincus in DulciuriSe pun cam 300 de grame de faina intr-un bol peste care se adauga untura,oul apa,zaharul si la sfarsit praful de copt stins cu otet. Se amesteca toate ingredientele bine pana se omogenizeaza si...Citeste continuarea
Chec si briose aperitiv
Postat de: carla27carla in Aperitive / GarnituriSe bat ouale cu smantana si faina alba .Se adauga praful de copt si restul ingredientelor.Se amesteca bine.Se pune vegeta si piper dupa gust.Se pune aluatul in formele de briose pana la 3/4...Citeste continuarea
Clatite cu ciocolata si banane...
Postat de: JamilaCuisine in DulciuriIntr-un mixer sau intr-un blender (eu am folosit KitchenAid-ul) puneti ouale si zaharul vanilat si mixati bine pana ce ouale devin spumoase. Adaugati apoi faina, putin cate putin continuand...Citeste continuarea
Cartofi umpluti
Postat de: yafa in Mancaruri de legumeAlegem cartofi sanatosi si cam de aceeasi forma. Spalam cartofii si ii asezam pe o tava, ii coacem la cuptor cam 30-40 de minute sau pana cand lama unui cutit ascutit intra usor. Intre timp...Citeste continuarea
Copanele cu sos picant
Postat de: Bunica in PuiCopanele se spala,se curata si se aseaza in tava. Intr-un castron se pregateste sosul din toate celelalte ingrediente,astfel incat sa fie bine incorporate. Se toarna sosul peste copanele si...Citeste continuarea
Cornuri cu gem
Postat de: loredanaaa in PrajituriIntr-o cratita topiti untul sau margarina la foc mic.Dupa ce untul s-a topit,il luati de pe foc, adaugati zaharul si amestecati bine. In alta cratita se bat ouale, drojdia si sarea.Se...Citeste continuarea
Chifle cu iaurt
Postat de: Bunica in PiineIntr-un castron se freaca drojdia cu zaharul si se lasa 10-15 minute . Se ia un vas mare in care se pune faina neagra si 300 g. faina alba,uleiul,oul,sarea,iaurtul si drojdia.Se framanta pana...Citeste continuarea
Cozonac cuib de viespi
Postat de: loryt in PrajituriPentru aluat am folosit masina de paine. In cuva masinii se pun ingredientele in ordinea urmatoare: laptele,oul,margarina topita si racita,fructoza,zaharul vanilat,sarea,coaja de portocala,faina...Citeste continuarea
Chec cu felii de banana
Postat de: TAB1TA in PrajituriSe da drumul la cuptor (160°) . Se taie bananele in felii subtiri si se pun deoparte. Albusurile se bat tare cu un praf de sare. Se adauga putin cate putin zaharul si zaharul vanilat,...Citeste continuarea
Carnaciori in foietaj
Postat de: mimmi in Aperitive / GarnituriTaiem carnaciorii in bucati potrivit de mari. Aluatul foietaj,dezghetat la temperatura camerei il taiem fasii. Imbracam bucatile de carnaciori in fasii de aluat. Ungem aperitivele cu ou batut cu...Citeste continuarea
Choux a la creme
Postat de: Creatsa in PrajituriPentru chouxuri: Puneti apa la fiert cu sarea,vanilia si margarina. Intre timp cerneti faina de 2 ori. Adaugati faina peste apa fiarta si amestecati pana cand aluatul se desprinde de...Citeste continuarea
Cozonac cu mac
Postat de: susu in DulciuriToate ingredientele in afara de lapte si unt se tin in bucatarie de seara. Faina se cerne de trei ori. Laptele se amesteca cu zaharul, esentele, zaharul vanilat si se pune pe foc pana se topeste...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe cu coasta...
Postat de: Constelatialeu in CiorbeFasolea se pune la inmuiat de seara.Dimineata se pune la fiert si se schimba de 3 ori apa.Dupa ce am schimbat si a treia oara apa,adaugam bucatelele de coasta si le lasam sa fiarba impreuna cu...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta
Postat de: Ela68 in CiorbeSe pune carnea de vaca la fiert in 2 l de apa rece cu o lingurita de sare si se fierbe circa 1 ora la foc mijlociu ca sa nu se tulbure supa. Ceapa, floarea de marar, impreuna cu...Citeste continuarea
Ciorba de gaina cu galuste
Postat de: Alinutza80 in CiorbeSe portioneaza bucatile de carne, se spala cu apa rece si se pun la fiert in apa cu un praf de sare. Cand da in primele clocote ,se spumeaza cu o spumiera, adunand usor toata spuma formata si...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu afumatura(rapida)
Postat de: Alinutza80 in CiorbeSe toaca ceapa, ardeiul, telina si se pun la calit in putin ulei. Dupa ce s-au inmuiat putin se adauga kaizerul taiat si se mai lasa la calit aproximativ 10-15 minute, dupa care se adauga fasolea...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: Ela68 in PrajituriSe ard intr-o cratita cele 5 linguri de zahar pana acesta se topeste complet, apoi se invarte cratita ca sa se unga peretii acesteia pana sus. Se lasa la racit. Se bat albusurile spuma, se...Citeste continuarea
Cartofi cu usturoi si spanac
Postat de: loredanaaa in Mancaruri de legume-cartofii se fierb in apa cu sare .Cand sunt fierti se taie felii -intr-o tava se intinde pe toata suprafata pesmetul amestecat cu ulei ,patrunjel si 2 linguri de usturoi -se...Citeste continuarea
Cus-cus cu ciuperci si legume
Postat de: Doinavar in Aperitive / GarnituriPentru inceput se prajeste putin cus-cus-ul in 20 ml ulei, fara sa se arda, apoi se adauga 400 ml apa clocotita si se lasa la foc foarte, foarte mic 15-20 de minute, pana se umfla si absoarbe...Citeste continuarea
Cartofi cu rosii la cuptor
Postat de: Ela68 in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii, se taie rondele si se prajesc in ulei. Se scot intr-un castron si se dau cu sare, cimbru si piper.Se adauga patrunjelul tocat si se amesteca pana se inglobeaza condimentele....Citeste continuarea
Castraveti si rosii cu umplutura de...
Postat de: Doinavar in VitaTaiati castraveciorii drept la un capat si curatati foarte subtire coaja. Scobiti miezul cu cutitul special pentru scobit pana obtineti un perete de ~3-4 mm, ca si la dovlecei. Procedati la fel...Citeste continuarea
Cantuccini - biscuiti italienesti...
Postat de: TAB1TA in DulciuriSe mixeaza untul, zaharul, sarea si zaharul vanilat pana se obtine o pasta cremoasa. Se adauga ouale. Se amesteca si se framanta faina si praful de copt cu restul amestecului. Se adauga migdalele,...Citeste continuarea
Caltabos de porc cu ficat
Postat de: Doinavar in Mezel de casaPuneti la fiert ficatul in 2 litri de apa rece cu putina sare si cu albitura, aproximativ 20-25 minute, la foc mic. Spalati orezul si lasati-l sa se umfle cel putin 1/2 de ora in apa rece. ...Citeste continuarea
Chiftelute cu sos de ciuperci
Postat de: ianculubita in CurcanIntr-un castron amestecam carnea cu restul ingredientelor,omogenizam bine compozitia,apoi facem mici bilute pe care le punem pe tava cu hartie de copt si le dam la cuptor 30-40min; in acest...Citeste continuarea
Ciuperci sote
Postat de: Retetegg in Mancaruri de postIntr-o tigaie am incins uleiul de masline si apoi am pus ciupercile taiate in bucati. Am adaugat usturoiul, condimentele si verdeturile. Am sotat cateva minute la foc mare. Le-am servit...Citeste continuarea
Chifle pentru micul dejun
Postat de: Irina in PiineSe incalzeste cuptorul la 220 grade. Faina se pune intr-un castron, se amesteca cu sarea si zaharul. Se incorporeaza untul topit, se adauga drojdia si se amesteca. Laptele fierbinte se bate...Citeste continuarea
Ciorba ungureasca cu galuste din...
Postat de: Sidy in CiorbeCartofii ii curatam , ii taiem cuburi si ii punem sa fiarba in apa cu sare.Dupa ce au fiert, ii strecuram , dar nu aruncam apa de pe ei , o pastram iar pe ei ii lasam sa se raceasca....Citeste continuarea
Ciorba de vitel cu legume si perisoare
Postat de: Doinavar in CiorbePuneti la fiert, la foc mic, in 3 litri de apa ceapa mare, morcovii si albitura, impreuna cu 1/3 din carne taiata bucati mari. Adaugati ardeiul rosu taiat cubulete mici si 2 lingurite baza pentru...Citeste continuarea
Ceafa de porc la tava
Postat de: AdriiAdi in PorcTransezi carnea . O condimentezi si o lasi la marinat pana pregatesti cartofii. Acestia din urma ii cureti de coaja si ii tai *(in ce forma vrei ) morcovul si ceapa de asemenea solzisori....Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: alexa_elena in Mancaruri de legumeSpalam cartofii si ii fierbem pe jumatate. II curatam si ii taiem felii subtiri. Ungem un vas termorezistent cu unt, punem un strat de cartofi,ii condimentam cu sare, piper,...Citeste continuarea
Ciorba de salata (2)
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeSalata se spala foarte bine si se taie fasii mici, se pune la fiert in apa cu 1 lingura de vegeta si ceapa alba intreaga. Cand se inmoaie ceapa se scoate si se arunca. Morcovul il taiem in doua si...Citeste continuarea