A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Clatite a la pensiunea Casa Mosului

Postat de: gusti in Dulciuri

Se amesteca toate ingredientele intr-un bol mai mare. Se incinge tigaia unsa cu putin ulei si se adauga compozitia cu polonicul astfel incit sa acopere intr-un strat subtire toata suprafata...Citeste continuarea

Cartite cu nuca de cocos

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Biscuitii cu eugeniile le dam prin razatoare.Adaugam margarina topita ,esenta de rom si nuca macinata.Amestecam pana devine un aluat usor de modelat.Modelam cu mana formele de cartita.Dupa care le...Citeste continuarea

Cornulețe cu scorțișoară

Postat de: elucubratiiculinare in Dulciuri

Cernem făina într-un castron împreună cu cacao, scorțișoara și sarea. Osânza, pentru că asta am folosit eu, se freacă bine cu zahărul. Adăugăm oul și esența de...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu smantana

Postat de: cristeena20 in Ciorbe

Portionam puiul in bucati si le punem la fiert in apa rece cu sare. Intre timp pregatim legumele: morcovi, patrunjelul  si ardeii ii taiem cubulete; taiem fin prazul (sau ceapa)...Citeste continuarea

Cozonac cu stafide si cacao

Postat de: TAB1TA in Dulciuri

Faina sa cerne de 3 ori, este foare important daca doriti sa aveti un cozonac pufos. Apoi se pune intr-un castron mai mare. Am incalzit laptele la foc mic si l-am amestecat cu zaharul si...Citeste continuarea

Chec cu cacao si alune de padure

Postat de: ionela2682 in Dulciuri

Se pun intr-un bol toate ingredientele si se mixeaza bine cateva minute. La final adaugam alunele de padure tocate si omogenizam . Turnam in tava(eu am folosit un bol de yena ) unsa cu ulei si...Citeste continuarea

Coaste de porc în bere la cuptor

Postat de: diaconta in Porc

Am condimentat costele cu,sare,piper macinat si piper boabe,boia,am pus si usturoiul zdrobit. Intr-un vas am pus  coastele si am pus bere deasupra.Am pus si crengutele de rozmarin,am...Citeste continuarea

Chec cu iaurt,vişine şi coacăze...

Postat de: diaconta in Prajituri

Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare,apoi am adaugat zaharul si am mixat pana cand acesta s-a topit . Am încorporat uşor uleiul si...Citeste continuarea

Ciorbă de cartofi cu afumătură

Postat de: diaconta in Ciorbe

Ciolanul l-am spalat,l-am taiat bucati si l-am pus sa fiarba în apa. Nu am adaugat sare de la început deoarece acesta este sarat si poate nu mai este cazul. Ciolanul a fost...Citeste continuarea

Cannelloni cu carne de pui

Postat de: simona72 in Cannelloni

Carnea o dam prin masina de tocat carne. Punem in tigaie ulei si unt, adaugam ceapa tocata marunt si usturoi, lasam sa se caleasca, adaugam carnea macinata si amestecam intr-una pina carnea...Citeste continuarea

Clatite cu branza la cuptor

Postat de: iri_love in Dulciuri

Pentru inceput pregatim copozitia de clatite din ingredientele de mai sus, dupa care coacem clatitele intr-o tigaie bine incinsa si unsa cu un pic de ulei. Amestecam separat branza cu ouale,...Citeste continuarea

Ciorba de salata

Postat de: simona72 in Supe

Punem uleiul cu untul intr-o cratita, adaugam ceapa taiata marunt, usturoiul taiat si el, cind ceapa devine sticloasa adaugam morcovii taiati rondele, ardeii si apoi taiati feliute, lasam sa se...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca in tigaia Dry Cooker

Postat de: susu in Dulciuri

Toate ingredientele in afara de lapte si unt se tin in bucatarie de seara. Faina se cerne de trei ori. Laptele se amesteca cu zaharul, esentele, zaharul vanilat si se pune pe foc pana se topeste...Citeste continuarea

Cheesecake cu visine - reteta nr 100

Postat de: AnyCostescu in Prajituri

Pentru inceput punem visinele la scurs pe un servetel absorbant. Smantana o batem cu zaharul tos si cel vanilat. Branza o punem in blender si o mixam pana iese o pasta fina. Punem branza...Citeste continuarea

Cornuri in doua culori

Postat de: patrick_2010 in Dulciuri

Se cerne faina intr-un bol, iar la mijloc se adauga toate ingredientele , mai putin cacaoa si apa. Se framanta bine bine pana se formeaza un aluat neted.Se imparte in doua. O parte se amesteca...Citeste continuarea

Crab la cuptor

Postat de: doralinda72 in Fructe de mare

Daca crabii sunt congelati, ii lasati sa se dezghete  intr-o strecuratoare, dar sa fiti siguri ca sunt dezghetati, altfel carnea lor in cuptor se va strange! ii clatiti cu putina apa sa...Citeste continuarea

Cartofi unguresti

Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de legume

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti se lasa sa se raceasca, se curata si de taie cuburi. Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o cratita se pune uleiul, ceapa,...Citeste continuarea

Cartofi umpluti cu slanina si ceapa

Postat de: Zamfira in Mancaruri cu carne

Curatam si spalam cartofii, ii feliem ,,tip acordeon,, (vezi modelul din reteta ,,Cartofi acordeon,,). II saram, piperam dupa gust, stropim cu ulei si presaram deasupra cimbru uscat. Feliem foarte...Citeste continuarea

Ciocanele de pui cu ciuperci si...

Postat de: MotanLaOale in Pui

Ciocanelele se curata bine , se spala, si se usuca de apa. Se presara cu vegeta, piper, boia pe toate partile. Intr-o tava se pun 3 linguri de ulei. Se curata ceapa, se toaca marunt si se...Citeste continuarea

Cornulete cu gem

Postat de: claudiamarincus in Dulciuri

Se pun cam 300 de grame de faina intr-un bol peste care se adauga untura,oul apa,zaharul si la sfarsit praful de copt stins cu otet. Se amesteca toate ingredientele bine pana se omogenizeaza si...Citeste continuarea

Chec si briose aperitiv

Postat de: carla27carla in Aperitive / Garnituri

Se bat ouale cu smantana si faina alba .Se adauga praful de copt si restul ingredientelor.Se amesteca bine.Se pune vegeta si piper dupa gust.Se pune aluatul  in formele de briose pana la 3/4...Citeste continuarea

Clatite cu ciocolata si banane...

Postat de: JamilaCuisine in Dulciuri

Intr-un mixer sau intr-un blender (eu am folosit KitchenAid-ul) puneti ouale si zaharul vanilat si mixati bine pana ce ouale devin spumoase. Adaugati apoi faina, putin cate putin continuand...Citeste continuarea

Cartofi umpluti

Postat de: yafa in Mancaruri de legume

Alegem cartofi sanatosi si cam de aceeasi forma. Spalam cartofii si ii asezam pe o tava, ii coacem la cuptor cam 30-40 de minute sau pana cand lama unui cutit ascutit intra usor. Intre timp...Citeste continuarea

Copanele cu sos picant

Postat de: Bunica in Pui

Copanele se spala,se curata si se aseaza in tava. Intr-un castron se pregateste sosul din toate celelalte ingrediente,astfel incat sa fie bine incorporate. Se toarna sosul peste copanele si...Citeste continuarea

Cornuri cu gem

Postat de: loredanaaa in Prajituri

Intr-o cratita topiti untul sau margarina la foc mic.Dupa ce untul s-a topit,il luati de pe foc, adaugati zaharul si amestecati bine. In alta cratita  se bat ouale, drojdia si sarea.Se...Citeste continuarea

Chifle cu iaurt

Postat de: Bunica in Piine

Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul si se lasa 10-15 minute . Se ia un vas mare in care se pune faina neagra si 300 g. faina alba,uleiul,oul,sarea,iaurtul si drojdia.Se framanta pana...Citeste continuarea

Cozonac cuib de viespi

Postat de: loryt in Prajituri

Pentru aluat am folosit masina de paine. In cuva masinii se pun ingredientele in ordinea urmatoare: laptele,oul,margarina topita si racita,fructoza,zaharul vanilat,sarea,coaja de portocala,faina...Citeste continuarea

Chec cu felii de banana

Postat de: TAB1TA in Prajituri

Se da drumul la cuptor (160°) . Se taie bananele in felii subtiri si se pun deoparte. Albusurile se bat tare cu un praf de sare. Se adauga putin cate putin zaharul si zaharul vanilat,...Citeste continuarea

Carnaciori in foietaj

Postat de: mimmi in Aperitive / Garnituri

Taiem carnaciorii in bucati potrivit de mari. Aluatul foietaj,dezghetat la temperatura camerei il taiem fasii. Imbracam bucatile de carnaciori in fasii de aluat. Ungem aperitivele cu ou batut cu...Citeste continuarea

Choux a la creme

Postat de: Creatsa in Prajituri

Pentru chouxuri: Puneti apa la fiert cu sarea,vanilia si margarina. Intre timp cerneti faina de 2 ori. Adaugati faina peste apa fiarta si amestecati pana cand aluatul se desprinde de...Citeste continuarea

Cozonac cu mac

Postat de: susu in Dulciuri

Toate ingredientele in afara de lapte si unt se tin in bucatarie de seara. Faina se cerne de trei ori. Laptele se amesteca cu zaharul, esentele, zaharul vanilat si se pune pe foc pana se topeste...Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe cu coasta...

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Fasolea se pune la inmuiat de seara.Dimineata se pune la fiert si se schimba de 3 ori apa.Dupa ce am schimbat si a treia oara apa,adaugam bucatelele de coasta si le lasam sa fiarba impreuna cu...Citeste continuarea

Ciorba de vacuta

Postat de: Ela68 in Ciorbe

Se pune carnea de vaca la fiert in 2 l de apa rece cu o lingurita de sare si se fierbe circa 1 ora la foc mijlociu ca sa nu se tulbure supa.  Ceapa, floarea de marar, impreuna cu...Citeste continuarea

Ciorba de gaina cu galuste

Postat de: Alinutza80 in Ciorbe

Se portioneaza bucatile de carne, se spala cu apa rece si se pun la fiert in apa cu un praf de sare. Cand da in primele clocote ,se spumeaza cu o spumiera, adunand usor toata spuma formata si...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu afumatura(rapida)

Postat de: Alinutza80 in Ciorbe

Se toaca ceapa, ardeiul, telina si se pun la calit in putin ulei. Dupa ce s-au inmuiat putin se adauga kaizerul taiat si se mai lasa la calit aproximativ 10-15 minute, dupa care se adauga fasolea...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: Ela68 in Prajituri

Se ard intr-o cratita cele 5 linguri de zahar pana acesta se topeste complet, apoi se invarte cratita ca sa se unga peretii acesteia pana sus. Se lasa la racit. Se bat albusurile spuma, se...Citeste continuarea

Cartofi cu usturoi si spanac

Postat de: loredanaaa in Mancaruri de legume

-cartofii se fierb in apa cu sare .Cand sunt fierti se taie felii -intr-o tava se intinde pe toata suprafata pesmetul amestecat cu ulei ,patrunjel  si 2 linguri de usturoi  -se...Citeste continuarea

Cus-cus cu ciuperci si legume

Postat de: Doinavar in Aperitive / Garnituri

Pentru inceput se prajeste putin cus-cus-ul in 20 ml ulei, fara sa se arda, apoi se adauga 400 ml apa clocotita si se lasa la foc foarte, foarte mic 15-20 de minute, pana se umfla si absoarbe...Citeste continuarea

Cartofi cu rosii la cuptor

Postat de: Ela68 in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii, se taie rondele si se prajesc in ulei. Se scot intr-un castron si se dau cu sare, cimbru si piper.Se adauga patrunjelul tocat si se amesteca pana se inglobeaza condimentele....Citeste continuarea

Castraveti si rosii cu umplutura de...

Postat de: Doinavar in Vita

Taiati castraveciorii drept la un capat si curatati foarte subtire coaja. Scobiti miezul cu cutitul special pentru scobit pana obtineti un perete de ~3-4 mm, ca si la dovlecei. Procedati la fel...Citeste continuarea

Cantuccini - biscuiti italienesti...

Postat de: TAB1TA in Dulciuri

Se mixeaza untul, zaharul, sarea si zaharul vanilat pana se obtine o pasta cremoasa. Se adauga ouale. Se amesteca si se framanta faina si praful de copt cu restul amestecului. Se adauga migdalele,...Citeste continuarea

Caltabos de porc cu ficat

Postat de: Doinavar in Mezel de casa

Puneti la fiert ficatul in 2 litri de apa rece cu putina sare si cu albitura, aproximativ 20-25 minute, la foc mic. Spalati orezul si lasati-l sa se umfle cel putin 1/2 de ora in apa rece. ...Citeste continuarea

Chiftelute cu sos de ciuperci

Postat de: ianculubita in Curcan

Intr-un castron amestecam carnea cu restul ingredientelor,omogenizam bine compozitia,apoi facem mici bilute pe care le punem pe tava cu hartie de copt si le dam la cuptor 30-40min; in acest...Citeste continuarea

Ciuperci sote

Postat de: Retetegg in Mancaruri de post

Intr-o tigaie am incins uleiul de masline si apoi am pus ciupercile taiate in bucati. Am adaugat usturoiul, condimentele si verdeturile. Am sotat cateva minute la foc mare. Le-am servit...Citeste continuarea

Chifle pentru micul dejun

Postat de: Irina in Piine

Se incalzeste cuptorul la 220 grade. Faina se pune intr-un castron, se amesteca cu sarea si zaharul. Se incorporeaza untul topit, se adauga drojdia si se amesteca. Laptele fierbinte se bate...Citeste continuarea

Ciorba ungureasca cu galuste din...

Postat de: Sidy in Ciorbe

Cartofii ii curatam , ii taiem cuburi si ii punem sa fiarba in apa cu sare.Dupa ce au fiert, ii strecuram , dar nu aruncam  apa de pe ei , o pastram iar pe ei ii lasam sa se raceasca....Citeste continuarea

Ciorba de vitel cu legume si perisoare

Postat de: Doinavar in Ciorbe

Puneti la fiert, la foc mic, in 3 litri de apa ceapa mare, morcovii si albitura, impreuna cu 1/3 din carne taiata bucati mari. Adaugati ardeiul rosu taiat cubulete mici si 2 lingurite baza pentru...Citeste continuarea

Ceafa de porc la tava

Postat de: AdriiAdi in Porc

Transezi carnea . O condimentezi si o lasi la marinat pana pregatesti cartofii. Acestia din urma ii cureti de coaja si ii tai *(in ce forma vrei ) morcovul si ceapa de asemenea solzisori....Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de: alexa_elena in Mancaruri de legume

 Spalam cartofii si ii fierbem pe jumatate. II curatam si ii taiem felii subtiri. Ungem un vas termorezistent cu unt, punem un strat de cartofi,ii condimentam cu sare, piper,...Citeste continuarea

Ciorba de salata (2)

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Salata se spala foarte bine si se taie fasii mici, se pune la fiert in apa cu 1 lingura de vegeta si ceapa alba intreaga. Cand se inmoaie ceapa se scoate si se arunca. Morcovul il taiem in doua si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]