Chec de cacao si crema de iaurt cu...
Postat de: Veronica22 in PrajituriAlbusurile impreuna cu apa se bat bine, se adauga zaharul si se bate bezeaua pana se topeste tot zaharul. Adaugam uleiul si galbenusurile pe rand cate o lingura de ulei si cate un galbenus....Citeste continuarea
Creier pane
Postat de: rocsi_1612 in PorcCreierul il spalam bine, il lasam in apa rece cam 1 ora, insa o mai schimbam o data dupa jumatatea timpului. Il scurgem de apa si il lasam cam 10 minute intr-o sita. Ouale le batem spuma cu...Citeste continuarea
Chipsuri de casa
Postat de: RoXx in Aperitive / GarnituriCartofii se curata , se spala, si se feliaza subtire ( la feliator sau pe razatoare ) . Spalam feliile de cartofi si le punem pe un servetel sa absoarba apa.Punem ulei la incins intr'o cratita cam...Citeste continuarea
Cozonac pufos cu ciocolata
Postat de: Criss in DulciuriIntr-un vas amestecam faina cu zaharul si drojdia uscata. Separat amestecam laptele caldut cu untul lichefiat si uleiul. Peste faina adaugam ouale batute, apoi laptele cu untul si uleiul si...Citeste continuarea
Ciorba de fasole uscata combinata,...
Postat de: Doinavar in CiorbePuneti la fiert in 3 litri de apa rece cu putina sare fasolea care a stat la inmuiat minim 12 ore. Intr-o alta oala puneti ciolanul sa fiarba in 3 litri de apa rece, la foc mic, cu capac 1 ora....Citeste continuarea
Cremșnit ca la mama acasa...
Postat de: Doinavar in PrajituriCum se prepara Cremșnit ca la mama acasa (cremeș) cu foi facute in casa Compozitia 1: in apa calduta se pune otetul, zaharul si sarea si se amesteca. Intr-un castron puneti faina, oul si...Citeste continuarea
Chiftelute in aluat de bere by Gaby_d
Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carnePentru aluat am amestecat intai ingredientele lichide, apoi am adaugat drojdia, zaharul, sarea si treptat faina. A rezultat un aluat foarte elasti cu care mi-a placut sa ma joc :)....Citeste continuarea
Crostata cu nutela
Postat de: loredanaaa in PrajituriFaina se amesteca cu zaharul,un varf de sare, coaja de lămâie Se adauga untul (lasat cu jumatate de ora inainte la temperatura camerei,taiat bucati)ouale si praful de copt....Citeste continuarea
Cheesecake cu dulceata de afine
Postat de: miha in PrajituriBlat: In functie de tipul de biscuiti si de preferinta voastra, adaugati si 1-2 linguri zahar, daca este necesar. Biscuitii ii macinam la robot pana obtinem un pesmet fin. Adaugam untul...Citeste continuarea
Ciocolata de casa cu fistic si...
Postat de: Ela68 in DulciuriIntr-o cratita mai mare punem apa cu zaharul la fiert pana ce acesta se topeste. Adaugam praful de sare si untul si lasam la foc mic in jur de 2 minute pana ce acesta e complet topit. Dam la o...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci
Postat de: alice_ciobanu in Mancaruri de legumeTaiem ciupercile bucatele mici. Ceapa o calim in ulei si cand e aurie punem ciupercile taiate. Calim incet, amestecand din cand in cand,pana ce se inmoate si ciupercile si toata zeama...Citeste continuarea
Cornuri pufoase
Postat de: Creatsa in DulciuriPentru inceput facem o maia din drojdie, 2 lingurite zahar, 2 lingurite faina si putin lapte caldut/apa minerala calduta. Lasam la dospit 15 minute. Frecam galbenusurile cu zahar si aromele....Citeste continuarea
Clatite cu caramel
Postat de: postavaru in DulciuriPentru inceput pregatim caramelul: Topim zaharul pana devine auriu. Dam deoparte de pe foc si adaugam untul iar apoi smantana pentru frisca si amestecam energic, avand grija la aburi. Punem...Citeste continuarea
Creveti saganaki
Postat de: doralinda72 in Fructe de mareCrevetii ii curatam doar de coaja, lasam capul si coada si ii clatim putin in apa rece. Intr-o cratita incalzim 2 linguri de ulei si apoi punem la calit ceapa pana se inmoaie putin, dupa care...Citeste continuarea
Ciuperci cu smantana
Postat de: loredanaaa in Mancaruri de legumeSe taie ceapa si se caleste intr-o tigaie cu putin ulei. Aveti grija sa nu se arda Se curata ciupercile, eu pun si coditele, le taiem marunt si le punem peste ceapa calita amestecand...Citeste continuarea
Chifle cu branza si...
Postat de: adnia in PiinePrimul pas a fost sa prepar faina din grau integral, apoi pe cea din malai (cu ajutorul rasnitei de cafea). Intr-un bol am pus putina apa calduta cu drojdie, am adaugat ouale, untul topit,...Citeste continuarea
Ciorbă dulce de vită
Postat de: panacris in CiorbeCarnea de vită se taie bucăți potrivite și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare la oala minune, cca. 30 de minute dupa ce începe să fluiere. Între timp se...Citeste continuarea
Cartofi acordeon
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriCuratam si spalam cartofii, ii feliem doar pe jumatatea cartofului (vezi modelul cu cele doua linguri de lemn), nu-i taiem pana jos. Saram, piperam cartofii, deschidem usor cartofii, apoi ii dam...Citeste continuarea
Chiftelute pe gratar
Postat de: doralinda72 in Aperitive / GarnituriUmezim painea si apoi o stoarcem si o sfaramam, lasand-o intr-un vas unde vom pune carnea si restul de ingrediente. Indicat e, sa lasam utin la frigider ptr a se impregna mai bine carnea cu restul...Citeste continuarea
Ciorbă de raţă cu suc de roşii
Postat de: DinDragostePentruGatit in CiorbeSe porţionează raţa, se spală bine bucăţile de carne şi se pun la fiert în apă cu sare. Bucăţile mai grase se taie mărunt şi se pun de-o parte. (Se vor folosi pentru...Citeste continuarea
Cupcake cu cicoare si goji
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in PrajituriSe cerne faina, se amesteca cu sarea si praful de copt, se adauga cacaua cernuta, cicoarea (praf) si se amesteca pana se incorporeaza ingredientele. Intr-un alt bol, se bat ouale cu zaharul, se...Citeste continuarea
Ciorba de os afumat
Postat de: ralu_ca in CiorbeSpalam oasele de porc, apoi intr-o oala cu apa punem oasele la fiert.Cand incepe sa se formeze spuma, aceasta se indeparteaza.Se curata zarzavatul ( de preferat bucatile sa fie mai mari de cartof,...Citeste continuarea
Ciorba de fasole uscata
Postat de: danakarin in CiorbeAm spălat fasolea și am pus-o la înmuiat, peste noapte, în apă rece. A doua zi, i-am schimbat apa şi am lăsat-o să dea un clocot. În altă oală, am aşezat costița,...Citeste continuarea
Cornuleţe cu nucă şi vanilie
Postat de: diaconta in PrajituriUntura si margarina le-am mixat împreuna cu zaharul. Am adaugat apoi oul si am mixat pâna s-a încorporat. Faina cernuta am amestecat-o cu sare si praful de copt....Citeste continuarea
Cartofi pai la cuptor
Postat de: adnia in Aperitive / GarnituriSe aseaza cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se amesteca bine cu uleiul, sarea, condimentele si verdeturile si se da la cuptor (cca 20 min. la 200 grade). Se pot servi simpli, ca...Citeste continuarea
Cannelloni cu carne si sos de rosii
Postat de: timea in CannelloniCuratam si spalam morcovul, ceapa si usturoiul, carnea o taiem cubulete, apoi le dam pe toate prin masina de tocat carne. (eu am masina de tocat la robot si totul decurge foarte rapid). Adaugam...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu bacon si...
Postat de: aliliana in Aperitive / GarnituriCiupercile se curata, se spala. Ceapa se curata si se toaca marunt. Piciorusele ciupercilor se curata, se spala, se toaca marunt. Intr-o tigaie se pune la incins uleiul. Se pune la calit...Citeste continuarea
Chifle
Postat de: antici_gabytza in PiineCernem faina intr-un vas mai adanc si adaugam sarea si zaharul si amestecam. Facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putina apa si lasam la dospit 10 minute. Incalzim laptele care il...Citeste continuarea
Ciorba de pui a la grec
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeSe spala bine puiul, se pune la fiert impreuna cu piperul boabe. Morcovul si telina se dau pe razatoarea mare si se pun la calit in ulei de masline impreuna cu orezul. Cand e bine fiarta carnea...Citeste continuarea
Cum se face coliva lipoveneasca -...
Postat de: DinDragostePentruGatit in Vegan / Raw veganCum se face coliva lipoveneasca. Arpacaşul fiind din comerţ, era destul de curat, nu mai era nevoie să aleg bob cu bob. Se spală în câteva ape şi se pune la fiert...Citeste continuarea
Coca razuita
Postat de: amayrya in PrajituriSe cerne faina, apoi se adauga 3 oua, o cana de untura, o cana de zahar, 2 lingurite de bicarbonat de amoniu stins cu putin otet, sare si arome (eu am pus esenta de vanilie si lamaie ). Se...Citeste continuarea
Cartofi gratinati
Postat de: aliliana in Aperitive / GarnituriCartofii se curata, se spala, se portioneaza si se pun la fiert in apa cu sare. Pana fierb cartofii, intr-o tigaie punem in 30 ml ulei (pe care l-am lasat la incins inainte) ceapa taiata...Citeste continuarea
Ciuperci cu branza si oua pe pat de...
Postat de: privatelaura in Mancaruri de legumeAm curatat si spalat ciupercile si cepele. le-am tocat si le-am pus la calit intr-o tigaie. Am curatat si zdrobit 2 catei usturoi, apoi am presat un pic de sare. Am dat la foc iute ca sa se...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti gratinati
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete mai mari si ii punem in apa cu sare la fiert. Se pot fierbe in coaja si se cuata mai apoi si se taie cuburi. Pieptul de pui il...Citeste continuarea
Conopida pane
Postat de: loryt in Aperitive / GarnituriSe pune la fiert apa in care adaugam o lingurita de sare. Cand apa incepe sa fiarba,se adauga conopida si se opareste,nu se fierbe. Dupa ce s-a inmuiat,se scoate si se lasa putin sa se raceasca....Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: dena in Aperitive / GarnituriIntr-un vas incapator se pun ouale si se bat impreuna cu smantana, sarea si piperul. Casul taiat cubulete se adauga peste compozitia de mai sus. Intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei se calesc...Citeste continuarea
Chec aromat cu banane
Postat de: Bucatardinpasiune in PrajituriIntr-un vas mixam untul la temperatura camerei cu zaharul, cele trei oua si mierea. Apoi incorporam in compozitie faina amestecata cu praful de copt si scortisoara. Pasam bananele si le...Citeste continuarea
Cartofi wages
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de postCatofii se fierb în apă cu sare 10 minute. Ar trebui să fie încă fermi. Se scurg de apă și se amestecă cu celelalte ingrediente. Se introduc la cuptorul...Citeste continuarea
Cornulete cu nuca
Postat de: sufletista in DulciuriAmestecam ingredientele lichide dupa care adaugam ingredientele uscate si faina treptat pana obtinem o coca nelipicioasa Acoperim si lasam la dospit cca 20 minute Intindem o foaie subtire pe...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu friptura de porc
Postat de: Constelatialeu in PorcAm curatat cartofii si i-am taiat in 4 (am ales cartofii cam de aceleasi dimensiuni ca sa se faca toti in acelasi timp), am adaugat peste ei uleiul de masline, usturoiul taiat, lingurita de...Citeste continuarea
Csoroge ( tip de gogoaşă unguresc)
Postat de: Anett in DulciuriDrojdia o amestecam cu 2 linguri de zahar, se adauga laptele si lasam la loc caldut pana se umfla si apar bule la suprafata. Intr-un vas amestecam faina, untura, galbenusul, sarea...Citeste continuarea
Clatite
Postat de: Bunica in PrajituriIntr-un vas am amestecat ouale cu uleiul,praful de sare,faina si laptele. Intr-o tiagaie cu teflon am pus cu polonicul din compozitie . Am lasat sa se rumeneasca pe o parte,apoi am intors...Citeste continuarea
Ciorba cu carnat afumat si zeama de...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se curata se spala si se razuiesc .Se pun la fiert in 1.5 l apa . Dupa 10 min adaugati orezul si carnatul rondele . Separat , fierbeti zeama de moare. .Va face spuma pe care o ...Citeste continuarea
Cordon bleu din piept de pui
Postat de: Doinavar in PuiSe taie pieptul de pui in doua jumatati, pe lungime, apoi fiecare jumatate se cresteaza la mijloc, pe lungime, pentru a forma un buzunar mai adanc. Se pudreaza cu putina sare si piper, apoi se...Citeste continuarea
Ciabatta
Postat de: Satisfyyourcravings in PiineSe amestecă drojdia cu zahărul, sarea și 100 ml apă călduță. Se lasă la loc călduț până devine spumoasă. Se adaugă peste faină, se mai adaugă apă, dacă mai...Citeste continuarea
Chicken strips cu cartofi prajiti
Postat de: r3nat02006 in PuiSe feliaza pieptul de pui in fasii de 1-2 cm, apoi se dau mai intai prin faina, apoi prin ou si la sfarsit prin pesmetul amestecat cu condimente. Se pun in tigaia cu ulei incins. Se lasa...Citeste continuarea
Casuta din turta dulce
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un vas adaugam 100 g zahar si il topim pana devine aramiu,adaugam apa si lasam sa fiarba pana se dizolva zaharul. Amestecam faina cu ingredientele uscate. In alt bol amestecam...Citeste continuarea
Crema avocado cu parmezan
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Vegan / Raw veganCuratati avocado de coaja, apoi retrageti miezul de pe sambure cu ajutorul unui cutit. Puneti intr-un mojar si cu pistilul, amestecati si pasati pana devine pasta. Puteti folosi si un blender in...Citeste continuarea
Cuburi aperitiv cu ardei
Postat de: vio_dreams in Aperitive / GarnituriFrecam untul moale impreuna cu crema de branza. Adaugam telemeaua rasa, smantana si ardeiul tocat marunt si amestecam bine pana se omogenizeaza.Daca este cazul mai adaugam putina...Citeste continuarea
Cuburi aperitiv cu crema de branza...
Postat de: vio_dreams in Aperitive / GarnituriIntr-o tava de chec asezam o folie alimentara in asa fel incat sa imbrace in totalitate peretii laterali si asezati pe fund feliile de paine . Crema de branza se mixeaza impreuna cu smantana....Citeste continuarea