Ciuperci umplute
Postat de: alexa_elena in Mancaruri cu carneSe curata ciupercile, se spala, si se pun la scurs. Tocam coditele de la ciuperci, curatam ceapa si morcovul si le tocam marunt. Calim ceapa, adaugam morcovul, coditele de la ciuperci, carnea,...Citeste continuarea
Cottage pie cu carne de curcan
Postat de: gurita_ta2005 in CurcanCartofii se taie cuburi si se pun in apa cu sare la fiert. Separat intr-o tigaie wok punem ceapa tocata marunt la calit, adaugam si morcovul dat pe razatoare. Adaugam ulei de masline si lasam...Citeste continuarea
Chec cu ciocolata, stafide, migdale...
Postat de: TAB1TA in DulciuriStafidele se pun in apa. Se da drumul la cuptor,la foc mic. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga putin cate putin zaharul si zaharul vanilat mixand in continuare. Se...Citeste continuarea
Coronita din vinete cu legume si...
Postat de: Doinavar in Mancaruri de legumeCuratati dovleceii si vinetele de coaja, taiati-le felii de ~7-8 mm grosime si condimentati-le cu sare, piper si condimente pentru friptura. Tocati marunt cepele, pastarnacul, telina, morcovul si...Citeste continuarea
Chec marmorat
Postat de: AdriiAdi in PrajituriSepari albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma cu praful de sare, galbenusurile le freci cu uleiul, zaharul, zaharul vanilat. Pui galbenusurile si faina peste bezeaua de albusuri...Citeste continuarea
Clatite cu frisca si visine
Postat de: AnyCostescu in DulciuriFacem clatitele dupa reteta fiecaruia, insa adaugam in plus 3 linguri de cacao. Smantana o batem cu zaharul si dam vasul la frigider pentru minim 30 minute. Se ia o clatita si se umple cu...Citeste continuarea
Cozonac cu nuci,migdale si stafide
Postat de: loryt in PrajituriAluatul l-am facut in masina de paine. In cuva masinii se pun ingredientele in urmatoarea ordine: laptele caldut impreuna cu untul topit si racit, galbenusurile, zaharul, coaja rasa de lamaie,...Citeste continuarea
Creveti cu vinete gratinate la cuptor
Postat de: loredanaaa in Fructe de mareVinete gratinate: -se ung feliile de vinetele cu ulei,apoi se calesc intr-o tigaie incinsa,cate 2 minute pe fiecare parte. -se aseaza feliile de vinete intr-o tava cu hartie de...Citeste continuarea
Crofne banatene
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriIntr-un castron amestecam zaharul, drojdia, 3-4 linguri de lapte si lasam 10 minute deoparte. Faina o cernem si o punem intr-un bol. Adaugam untul, galbenusurile, amestecul de drojdie, coaja...Citeste continuarea
Crostata cu piersici si caise
Postat de: timea in PrajituriPregatim mai intai aluatul in felul urmator: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala. Adaugam apoi treptat...Citeste continuarea
Cannelloni cu soia
Postat de: ianculubita in CannelloniPunem intr-un vas cu apa si vegeta sa fiarba soia 20min; in cratita cu ulei calim ceapa,ardeiul si rosiile toate tocate marunt; adaugam soia bine scursa iar dupa cateva minute,vinul; dupa...Citeste continuarea
Curry usor de pui
Postat de: Toamna07 in PuiMod de preparare: Se pun ceapa,usturoiul si ghimbirul si se proceseaza intr-un robot de bucatarie pana se obtine o pasta pe care o amestecam cu curry. Se rastoarna pasta de curry intr-o...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu branza feta
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriSe scot coditele de la ciuperci, se curata, se spala si se pun intr-o tava, pe hartie de copt, cu palaria in jos. Se pune tava la cuptor pana se inmoaie putin ciupercile si isi lasa zeama....Citeste continuarea
Clatite cu mere
Postat de: antici_gabytza in DulciuriSe curata merele de coaja si se dau prin razatoare.Se mixeaza ouale cu zaharul pana se face o spuma.Adaugam merele,esenta si faina si amestecam.Cu o lingura adaugam in uleiul incalzit(baie de...Citeste continuarea
Cornuri cu dulceata de nectarine
Postat de: simona72 in PrajituriPunem toate ingredientele pt aluat in masina de paine in urmatoarea ordine: laptele caldut, galbenusurile amestecate cu smantina, untul, sare, zahar, faina, iar deasupra sfarimam drojdia si o...Citeste continuarea
Chec cu ciocolata si portocale
Postat de: ianculubita in PrajituriIntr-un bol amestecam faina cu praful de copt si vanilia; in alt bol mixam ouale cu zahar pana-si dubleaza volumul,adaugam ulei cate putin,sucul si coaja de portocala,faina, amestecand cu o...Citeste continuarea
Cornuri dospite
Postat de: sasha in DulciuriToate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-un lighenas se pune faina se face in mijloc un ''cuib'' si se pune varful de sare, ouale, zaharul si drojdia dizolvata in apa...Citeste continuarea
Cosulete de orez cu pasta de...
Postat de: adnia in Aperitive / GarnituriSe fierbe orezul bine de tot, se spala cu apa rece, se strecoara si se paseaza in blender impreuna cu uleiul si putina apa, pana devine pasta . Se rastoarna intr-un bol, se adauga sarea,...Citeste continuarea
Crema de cocos cu zmeura
Postat de: adnia in DulciuriAm spart nuca de cocos, dupa ce, in prealabil, am scurs apa din ea. Am curatat-o de coaja, am taiat-o in bucatele mici si am bagat-o in blender, impreuna cu zmeura congelata si mierea. Am blenduit...Citeste continuarea
Ciupercute cu sos iutel
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de postCuratam si taiem ciupercile in bucatele potrivite.Ceapa o taiem marunt.Punem cratita in care pregatim ciupercile,pe foc,o lasam sa se incinga adaugam ulei,cca 50 ml,punem ceapa si o inabusim...Citeste continuarea
Carnita de porc cu cartofi rosii
Postat de: patrick_2010 in PorcCarnea de porc se taie felii,se condimenteaza cu sare si piper si se aseaza in tigaie Peste ea se taie usturoi si se pune la foc. Intre timp se curata cartofii, se spala si se...Citeste continuarea
Cascaval pane Doina
Postat de: Doinavar in Aperitive / GarnituriSe taie cascavalul in baghete mai grosute, de 12-15 mm. Preparati un aluat, putin mai gros decat cel de clatite, din oua si faina si condimentati-l cu curry, paprika, piper. Puneti uleiul la...Citeste continuarea
Chiftelute cu dovlecel si soia
Postat de: Ina in Mancaruri de postGranulele de soia se fierb in apa cu sare, foi de dafin si boabe de piper. Cand sunt fierte, scurgem bine apa, prin presare. ( Eu am avut soia pentru snitele , pe care am tocat-o la robot...Citeste continuarea
Ciorbă de legume cu galuşte şi...
Postat de: botcrina in Supe/CiorbeTăiem ardeii, morcovul şi ceapa cubuleţe, după care le sotăm în puţin ulei. Punem cârnaţul tăiat rondele apoi turnăm apă şi lăsam să fiarbă....Citeste continuarea
Chifle umplute
Postat de: antici_gabytza in Aperitive / GarnituriCernem faina si amestecam cu sarea, zaharul si drojdia. Adaugam uleiul si berea. Incepem sa framantam un aluat nelipicios (daca mai este nevoie adaugam apa calduta sau bere). Acoperim si lasam la...Citeste continuarea
Cupcakes cu visine si crema de...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriCrema: Intr-o cratita cu fundul mai gros punem ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca lichida. Amestecam mereu cu o lingura si cand ciocolata este topita, tragem cratita de pe foc si o...Citeste continuarea
Ciorba de curcan cu costita si...
Postat de: Doinavar in CiorbeSe curata, se spala si se toaca marunt legumele. Intr-o oala mai mare puneti ceapa la calit in ulei, adaugati morcovul, pastarnacul/patrunjelul, ardeii (pastrati jumatate ardei rosu pentru...Citeste continuarea
Cozonac
Postat de: ralu_ca in DulciuriMaiaua: Intr-un castron drojdia se faramiteaza si se adauga 1/2 l lapte caldut si putina sare, se amesteca apoi se adauga faina pana se obtine o coca moale. Se lasa la caldura aproximativ 15...Citeste continuarea
Coffee cravings
Postat de: alldaycooking in DulciuriSe topeste ciocolata impreuna cu 100 gr smantana si cafeaua, atentie sa nu ajunga sa fiarba crema.Se lasa crema in frigider peste noapte. Pentru foi se fierbe apa cu uleiul si putina sare. Cand...Citeste continuarea
Carbonada (mancare flamanda din...
Postat de: Doinavar in VitaCuratati carnea de pielite, taiati-o cubulete de 2,5-3 cm si puneti-o la calit in unt, aproximativ 5 minute, pana isi schimba culoarea si incepe sa lase zeama. Intre timp curatati cepele si...Citeste continuarea
Ciorba cruda
Postat de: Doinavar in CiorbeSe curata legumele si se dau prin storcatorul de suc. Rosia se mixeaza impreuna cu 1 ceapa, iar o bucatica de rosie si cealalta ceapa se toaca foarte fin. In supiera se amesteca cu un tel mic...Citeste continuarea
Chec de cascaval cu cabanos si oua
Postat de: Doinavar in Aperitive / GarnituriDati cascavalul pe razatoarea mare. Fierbeti 2 oua tari (5 minute). Tocati sunca si ardeiul gras cubulete foarte mici si adaugati-le peste cascavalul ras (pastrati cateva fasiute de ardei rosu...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: dalina2007 in Aperitive / GarnituriSe taie bucatele mici sunca, ciupercile, maslinele si ardeiul kapia. Cascavalul si telemeaua se dau pe razatoarea mare. Intr-un bol se amesteca ouale cu laptele si uleiul. Se adauga branza si...Citeste continuarea
Chifteluţe de somon la cuptor
Postat de: sisterskitchen in Somon1. Se spală peştele şi se usucă bine cu un şervet de bucătărie. Se taie bucăţi potrivite, după care se curătă de oase, apoi se mărunţeşte într-un blender. Se mai...Citeste continuarea
Clatite cu dulceata de visine - de...
Postat de: aliliana in DulciuriAluatul: Se pune apa intr-un bol. Se pune un praf de sare, praful de copt, zahar vanilat. Se amesteca bine cu un tel. Se adauga faina in ploaie pana ce obtinem un aluat specific de clatite. In...Citeste continuarea
Chifle pufoase
Postat de: antici_gabytza in PiineAmestecam drojdia cu putin apa calduta. Amestecam smantana cu sarea si mierea de albine, margarina. Am cernut faina intr-un vas, am facut gaura la mijloc si am adaugat amestecul de ou si drojdia....Citeste continuarea
Ciorba de legume cu carne de pasare
Postat de: sasha in CiorbeIntr-o oala se pune apa cam in jur de 3 litri si se pune la fiert. Cand da in clocot se pun maruntaiele de la pasare cu o lingura de ulei si se lasa la fiert. Intre timp se curata toate...Citeste continuarea
Ciorba de loboda rosie acrita cu...
Postat de: Doinavar in CiorbePrunele verzi se spala si se pun la fiert in 1.5 l apa. Se lasa sa fiarba la foc mic 15-20 de minute. Acesta va fi “borsul” pentru ciorba. Intre timp, se curata si se taie marunt...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde
Postat de: loryt in CiorbeSe taie carnea in bucati si se caleste putin impreuna cu ceapa data prin razatoare. Se adauga boia, cam jumatate de lingurita, sare si piper dupa gust. Morcovul, patrunjelul si ardeiul se taie in...Citeste continuarea
Cheesecake cu mure
Postat de: Zamfira in TorturiSpalam si curatam murele (de frunzulite, crengute, etc.) si le lasam la scurs. In cazul murelor inghetate, vom lasa fructele intr-o strecuratoare pentru a elimina apa si sucul in exces....Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: aliliana in PrajituriCaramelul : 3 linguri de zahar le-am pus intr-o cratita pentru caramelizare. Am adaugat o lingurita de unt pe la jumatatea timpului de preparare. Compozitia rezultata am pus-o in boluri....Citeste continuarea
Chec din albusuri cu cacao si alune
Postat de: timea in DulciuriMixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi uleiul si laptele mixand dupa fiecare. La final incorporam faina...Citeste continuarea
Cupcakes "After Eight"
Postat de: Criss in PrajituriPentru cea mai simpla reteta de briose, se pun toate ingredientele intr-un bol si se mixeaza. Repartizam uniform compozitia rezultata in 12 cosulete si coacem aproximativ 25 minute. Se pot...Citeste continuarea
Ciorbă rădăuțeană
Postat de: Sidy in CiorbeCuratam zarzavatul si il spalam. Pieptul de pui il curatam de piele si-l spalam, apoi il punem la fiert cu putina sare in 4 l de apa. Cand fierbe il spumuim atat cat este necesar, apoi...Citeste continuarea
Ciorba de iepure cu legume
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeSe pune carnea de iepure intr-o oala de ciorba la fiert. Dupa circa vreo 1 ora se adauga legumele congelate si se lasa la fiert la foc mic, se adauga si ceapa intreaga si telina data pe razatoarea...Citeste continuarea
Cake pops de Valentine's Day
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in PrajituriMod de pregatire ~ blat ~: Procedura pentru prepararea blatului este similara pregatirii brioselor. Se amesteca faina cernuta cu sarea si praful de copt, dupa care se cerne si cacaua. Se bat...Citeste continuarea
Ciocolata de casa
Postat de: AnyCostescu in PrajituriApa, zaharul si ciocolata amaruie taiata bucatele se pun pe foc pana incepe a fierbe. Se da oala deoparte. Adaugam untul topit inainte si alunele. Punem lapte praf putin cate putin si...Citeste continuarea
Compot de corcoduse fara conservant...
Postat de: Doinavar in Sirop / CompotSpalati bine fructele si puneti-le in borcane foarte curate pana se umplu bine borcanele. Adaugati cate o lingura de zahar si umpleti cu apa pana sus. Strangeti bine capacele si agitati...Citeste continuarea
Covrigei cu cascaval
Postat de: Veronica22 in Aperitive / GarnituriFaina se amesteca cu praful de copt si apoi cu margarina.Adaugam smanatana si cacavalul dat pe razatoarea fina. Aluatul astfel obtinut se impacheteaza in folie si se lasa la rece 2-3 ore Pentru...Citeste continuarea
Capuccino cupcakes
Postat de: Criss in PrajituriSeparam ouale si albusurile le batem spuma tare. Galbenusurile le batem cu zahar, vanilie, ulei, lapte apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt, cappuccino si in final inglobam albusurile...Citeste continuarea