Clafoutis cu visine si banane
Postat de: Poliana in PrajituriReteta de pate brisee (un aluat frantuzesc de tarta) o gasiti si aici, doar ca de data aceasta puteti pune doar faina alba. Intr-un vas incapator punem faina si in mijlocul ei oul, sarea,...Citeste continuarea
Ciorba de fasole
Postat de: roxanabucataras in CiorbeAm ales si spalat bine fasolea si am pus-o la fiert in apa rece pana a clocotit dupa care i-am schimbat apa. Am lasat sa fiarba 20 min. Am taiat legumele. Le-am adaugat peste fasole, am lasat...Citeste continuarea
Cartofi noi cu unt de arahide si...
Postat de: mimmi in Mancaruri de legumeCuratam cartofii si ii spalam in apa rece. Intr-un bol amestecam ca si la maioneza untul de arahide cu uleiul de masline,condimentam cu sare dupa gust. Amestecam cartogfii bine bine cu sosul de...Citeste continuarea
Cartofi noi cu patrunjel verde
Postat de: timea in Mancaruri de legumeFierbem cartofii in coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti, ii scurgem de apa si lasam sa se raceasca. Ceapa curatata si spalata o taiem marunt si o calim usor in ulei. Adaugam peste...Citeste continuarea
Crochete de cartofi cu mozzarella
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb intregi in apa cu sare. Se decojesc dupa ce se racesc si se dau prin masina de tocat.Peste piureul astfel obtinut, adaugati un ou, untul, parmigiano reggiano Granarolo, sarea,...Citeste continuarea
Crochete de dovlecei cu mozzarella
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriCurata dovleceii, trece-i prin razatoare si stoarce-i bine. Adauga oul batut, mozzarella Granarolo taiata cubulete mici sau rasa, branza de vaci, mararul tocat fin, sarea, piperul si la final...Citeste continuarea
Cremsnit cu frisca
Postat de: ela in PrajituriMixam bine ouale cu zaharul, adaugam amidonul si cateva linguri de lapte rece. Separat, punem restul de lapte intr-o craticioara si lasam sa dea intr-un clocot, apoi adaugam amestecul de oua si...Citeste continuarea
Compot de visine
Postat de: sufletista in Sirop / CompotSpalam visinele bine, borcanele le spalam. Punem visine in borcan cca trei sferturi, am adaugat 4 linguri de zahar rase, le-am umplut cu apa si le-am asezat intr-o oala cu apa rece, cat...Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu Nutella
Postat de: deyutzky in PrajituriDrojdia se dizolva in 100 ml apa calduta si se lasa la crescut 15 min la loc cald. Se pune faina intr-un bol, se face o gaura in mijlocul ei in care se adauga drojdia si restul ingredientelor...si...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: Mirela_Tilvescu in Aperitive / GarnituriSe curata ciupercile si se aseaza intr-o tava.Separat se prepara o compozitie din:bacon,patrunjel,usturoi si piciorusele ciupercilor tocate marunt,impreuna cu cascavalul ras, sarea si...Citeste continuarea
Chec "trei sferturi"
Postat de: maslinutza in PrajituriSe bat bine toate ingredientele pana se omogenizeaza compozitia.Se imparte de doua parti egale si intr-una se adauga cacao.Se unge o forma rotunda cu unt si faina si se toarna compozitia.Se...Citeste continuarea
Carne de curcan in sos la cuptor
Postat de: maslinutza in CurcanCarnea spalata se pune la marinat cu 2 linguri de ulei,delikat,usturoi pisat,piper,boia dulce,vin alb,frunze de dafin. Se varsa totul intr-o tava reyistenta la cuptor.Se pune la 200...Citeste continuarea
Compot de caise
Postat de: dakris in Sirop / CompotCaisele (de preferat mai pitin coapte) bine spalate se rup jumatati si se pun in borcane cat sa ocupe 2/3 din volumul acestora. Se adauga 3 linguri zahar in fiecare borcan, se umplu cu apa pana la...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu dovlecei pane
Postat de: nico15 in PorcCotletul se condimenteaza(piper, boia, cimbru) si se va pune pe gratar pentru a prinde culoare pe ambele parti. Se curata un morcov si se va taia fasii longitudinale care vor...Citeste continuarea
Ciorba de fasole pastai
Postat de: timea in CiorbePunem apa la fiert intr-un vas de 3-4 l. Curatam si taiam legumele. Taiem capetele la pastaile de fasole si spalam fasolea bine cu apa rece. Cand fierbe apa punem legumele taiate si...Citeste continuarea
Creveti serviti cu mamaliga neagra...
Postat de: nico15 in Fructe de mareNe apucam de prepararea dressingului de fructe de padure, fructele s-au dezghetat, intr-o tigaie adaugam unt si zahar si lasam sa se topeasca dupa care adaugam fructele, punem si vinul rosu, lasam...Citeste continuarea
Clătite cu piept de pui şi ciuperci
Postat de: diaconta in PuiSe pregatesc clatitele dupa reteta obisnuita.Se fac cat mai subtiri. Pieptul de pui il taiem cubulete,il condimentam si-l punem sa se prajeasca cu putin ulei sau unt. Ciupercile le curatam...Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu cirese si cocos
Postat de: Poliana in DulciuriIncepem cu ciresele, dada nu cu aluatul de data aceasta. Le spalam bine, le scoatem samburii, apoi le punem intr-un castron, adaugam zaharul si nuca de cocos apoi amestecam bine, si le lasam asa...Citeste continuarea
Cornulete super fragede
Postat de: alinutza88 in DulciuriSe dizolva drojdia in cana de apa, pe care o incalzim. Adaugam sarea, zaharul, uleiul si faina. Se framanta un aluat tare. Se lasa la dospit cam 30 minute. Se intinde o foaie subtire; din care...Citeste continuarea
Crema caramel
Postat de: alinutza88 in DulciuriSe pun intr-o cratita laptele cu vanilia si zaharul. Se tine la inceput la foc mic pana se topeste zaharul, se da apoi la foc mai mare si se lasa sa dea in clocot. Se bat intr-un castron ouale...Citeste continuarea
Ciorba de varza cu afumatura
Postat de: susu in CiorbeVarza se taie fideluta si se freaca cu sare si piper. Calim ceapa tocata in putin ulei dupa care adaugam ardeii tocati si apoi morcovul dat prin razatoarea fina. Inainte sa stingem fosul adaugam...Citeste continuarea
Ciorba de pastai cu rosii
Postat de: rocsi_1612 in CiorbeCuratam pastaile la capete, le spalam iar apoi le taiem in doua, in trei, depinde cat sunt de mari (de preferabil sa fie mai mici pentru ca sunt mai proaspete). Rosiile le decojim si le facem...Citeste continuarea
Caramele din lapte condensat
Postat de: alice_ciobanu in DulciuriLuati cutia de lapte condensat si puneti-o la foc, golind-o de continut intr-o craticioara mai maricica, pentru ca in timp ce va fierbe va da pe afara, va bolborosi ca un balaur si ii trebuie loc...Citeste continuarea
Chec cu visine
Postat de: medioto59 in DulciuriSpalam visinele, le scoatem samburii si le presaram cu 3 linguri de zahar.Lasam cat timp ne ocupam de aluat. Se separa galbenusurile de albusuri. Mixam bine galbenusurile cucele 6...Citeste continuarea
Cartofi taranesti
Postat de: love_cherry in Aperitive / GarnituriTaiem cartofii, ii spalam, ii dam cu putina sare. Pregatim tava, adaugam apa, ulei si putina sare, apoi adaugam peste cartofi restul mirodeniilor si ii asezam in tava. Ii dam la cuptor in jur de...Citeste continuarea
Chutney de mere si mango
Postat de: mimmi in ConservePunem apa la fiert cu batoanele de scortisoara si anasonul stelat,lasam sa dea un clocot,stingem focul si lasam la infuzat cca 10-15 minute. Curatam ceapa si usturoiul,le taiem nu foarte marunt si...Citeste continuarea
Ciorba de vara
Postat de: timea in CiorbeToate legumele le-am avut din gradina, proaspete si pentru ca inca sunt destul de mici am folosit mai mult, ca si numar de bucati ma refer. Punem apa la fiert si pregatim legumele: curatim,...Citeste continuarea
Cheesecake
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe incalzeste cuptorul la 160 grade. Biscuitii se amesteca cu zaharul si untul topit. Se toarna acest amestec intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se apasa bine cu ajutorul unei linguri. Se...Citeste continuarea
Creveti cu risotto tricolor si sos...
Postat de: nico15 in Fructe de mareSe curata creveti iar din coji(carapace) se va face un stoc(supa). In aceasta supa vom adauga ½ de ceapa si 1 morcov de marime potrivita si telina. Se adauga sare si putin ulei de masline...Citeste continuarea
Crostata cu ricotta
Postat de: adasev12 in PrajituriIntai punem stafidele la inmuiat si umflat in suc de ananas...sau apa, daca nu folositi ananas din conserva. Facem apoi aluatul : eu am folosit margarina vegetala. Se lasa la temperatura...Citeste continuarea
Clatite cu gem
Postat de: bylaura in PrajituriSe pune faina in castron, se bat cele doua oua si se adauga peste faina, impreuna cu laptele amestecat cu zaharul si sarea. Se adauga apa minerala atat cat este necesar, sa rezulte o compozitie...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu piure de mazare...
Postat de: nico15 in PorcCotletul de porc il curatam(de piele si grasimi), vom lasa doar carnea si osul(curat), ungem cu ulei si punem pe gratarul incins, acoperim osul sa nu se arda cu folie de alumiu. Lasam cat sa...Citeste continuarea
Cartofi cu branza la cuptor
Postat de: andiii00 in Aperitive / GarnituriSe taie cartofii felii groase,se ia o tava se aseaza cartofi, se pune uleiul, se pipereaza si sareaza ,se adauga apa si se introduce tava in cuptor pana cand...Citeste continuarea
Cannelloni cu carne
Postat de: Toamna07 in CannelloniMod de preparare carne si umplerea pastelor : Intr-o tigaie mare incingem uleiul si punem la calit, la foc mic, ceapa tocata marunt, usturoiul curatat si zdrobit. Adaugam carnea si o lasam...Citeste continuarea
Ciorba ardeleneasca de varza dulce...
Postat de: Sidy in CiorbeCuratam morcovul si ceapa si le taiem felii. Varza o taiem marunt, patratele cu latura de 1-1,5 cm. Costita o taiem bucati si o punem la fiert intr-un litru de apa, o lasam asa vreo 30 de...Citeste continuarea
Cescute cu crema si cirese
Postat de: alba_zori in DulciuriAm pregatit minunatiile astea asa: am pus intr-un bol de plastic mai incapator toate ingredientele in ordinea scrisa, zaharul praf cernut cu oul l-am batut bine pana a facut spuma si am...Citeste continuarea
Cum se face coliva pas cu pas
Postat de: susu in DulciuriCum se face coliva. 1) Cu o zi inainte de a pregati coliva ne ocupam de nuca. Se curata mai intai fiecare bucatica sau jumatate de nuca in parte pentru a nu ne trezi ca ne spargem dintii. Se da...Citeste continuarea
Cum se fierbe porumbul
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri. Se curata fiecare stiulete de panuse si de matase. Se pastreaza cateva panuse pentru a pune intr-o oala pe fund, se aseaza porumbul rupt in doua, se acopera cu alte frunze de panuse si se umple...Citeste continuarea
Cartofi prajiti cu carnati si...
Postat de: timea in Aperitive / GarnituriSa va mai zic si cum se face? :) Curatam si spalam cartofii, ii taiem felii si ii prajim in ulei incins. Scoatem cartofii din ulei cu o paleta si punem peste ei sare si piper. Carnatii ii...Citeste continuarea
Cupcakes brownies cu zmeura si...
Postat de: cristinne in PrajituriSe amesteca ouale cu zaharul brun. Se topeste untul cu 150 de gr ciocolata. Se adauga peste oua. Se pune si cacaoa neagra (daca nu e neagra de calitate, mai bine renuntati la ea si mai puneti 100...Citeste continuarea
Ceafa fragezita
Postat de: Maria68 in PorcIntr-un vas turnam berea si adaugam lamaia taiata felii, precum si boiaua, sarea si piperul. Se pune carnea in acest amestec si se lasa la rece pentru 30 de minute ca sa se marineze....Citeste continuarea
Cornuri cu ciocolata - Croissants
Postat de: miha in PrajituriIntr-un castron punem faina. Facem o gaura in mijloc, punem drojdia, sarea, zaharul, untul taiat cubulete si laptele rece. La inceput se amesteca cu o furculita pana faina se transforma in coca,...Citeste continuarea
Cherry cupcakes
Postat de: Poliana in PrajituriIngredientele sa fie la temperatura camerei, da? Asa vom lucra mult mai usor cu ele, si vom obtine o compozitia perfecta. Untul il mixam cu zaharul pana devine ca o crema pufoasa si aerata....Citeste continuarea
Coaste de porc cu sos de cirese
Postat de: gurita_ta2005 in PorcIntr-o tigaie de pun costitele de porc se condimenteaza, se adauga uleiul de masline, se pune un capac si se pun la foc potrivit. Se lasa 5-10 minute pe fiecare parte, ca sa se prajeasca bine. Se...Citeste continuarea
Cheesecake cu lapte condensat ( Copt)
Postat de: mimmi in PrajituriSfarmam biscuitii in robotul de bucatarie sau ii punem intr-o punga si cu ajutorul facaletului ii sfarmam. Ii amestecam cu untul topit si tapetam o forma rotunda (care la randul ei este...Citeste continuarea
Cornulete foitaj cu banane
Postat de: privatelaura in PrajituriSe desface aluatul, se taie in patrate mari de 7 x 7 cm. Bananele se curata de coaja si se taie fiecare in 3 bucati. Se umplu patratele cu banane, se ruleaza si se ung cu ou batut....Citeste continuarea
Cornuri cu ciocolata
Postat de: Geanina87 in PrajituriPunem drojdia intr-un vas mai mare, adaugam 2 linguri de zahar, laptele cald si 6 linguri faina. Se amesteca totul bine si se lasa asa 15 minute, dupa care se adauga restul de faina, un ou,...Citeste continuarea
Chiftelute gratinate, cu mazare verde
Postat de: Sidy in CurcanAmestecam bine toate ingredientele pentru chiftelute si cu mana umezita cu apa facem chiftelutele, apoi le punem intr-un vas termorezistent uns cu putin unt sau ulei.Eu le-am pus in vasul roman pe...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu condimente
Postat de: babyally in Aperitive / GarnituriSe aseaza cartofii unul cate unul in tava unsa, si se baga la cuptor, circa 40 min Citeste continuarea
Ciorba de dovlecei
Postat de: roxanabucataras in CiorbeAm taiat ceapa si morcovii si i-am pus la fiert in apa cu sare. Am curatat dovleceii de coaja, i-am taiat pe jumatate - pe lung si le-am scos miezul. Am taiat pe lung fasii, apoi cuburi. I-am...Citeste continuarea